ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Lock_Smith61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
21/04/2014, 02:26:15
Μα το πρόβλημα δεν έγκειται στην ορθογραφία μόνο.

Μαζοχιστής, σαδιστής, αυνανιστής, σταρχιδιστής, φιλοτελιστής και λογιστής, στέκουν. Πλατωνιστής δεν στέκει.

Πλατωνικός στέκει. Φιλοπλατωνικός και Νεοπλατωνικός, επίσης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

21/04/2014, 02:45:16
Ξέχασες το...παγανιστής!!

Αλλο ένα καμένο...σύμπαν!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/04/2014, 02:48:18
Lock_Smith

Δεν απάντησες στην ερώτηση της Αμαλίας και είμαι κι εγώ περίεργος, τι εννοείς.

Μήπως διεγραμμένα troll, που εισέρχονται με νέο λογαριασμό και φθάνουν ώς μέλη κάποιας βαθμίδας?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/04/2014, 02:51:50
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Ξέχασες το...παγανιστής!!

Δεν ξέχασα τίποτα. Κάπου ανάμεσα στους άλλους προσδιορισμούς είναι κι αυτό.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

21/04/2014, 06:54:02
Χριστιανός είναι κάτι το πολύ συγκεκριμένο που ακολουθεί μια συγκεκριμένη διδασκαλία.

Παγανισμός είναι το χάος που μπορεί να χωρέσει μέσα ακόμα και τον Καιάδα μαζί με τον χριστιανισμό.

Απολογούμαι για την ορθογραφία μου θα προσπαθήσω να την βελτιώσω.

21/04/2014, 07:23:24
quote:
Θεωρώ το ολο θέμα αστείο και περισσότερο αστείους θεωρώ τους υποτιθέμενους χριστιανούς που πιάστηκαν στα δίχτυα αυτου του άκρως παγανιστικού καρκινώματος που απευθύνεται σε υπανθρώπους.

Εγώ παγανιστής είμαι και η εκκλησία θα με αφόριζε πολύ πιο εύκολα από ότι τον Μιχαλολιάκο αυτό δεν λέει τίποτα πέρα από το γεγονός ότι για το σκότος όλα είναι εφικτά, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση για υποταγή στην φαινομενικότητα.

Δεν θεωρώ ότι ο παγανισμός και ο Ελληνισμός είναι καμένο σύμπαν και ότι όλα είναι μαύρα. Αντίθετα θεωρώ ότι υπάρχει ένα φωτεινό μέλλον μέσα από την αυτοβελτίωση που συμπεριλαμβάνει και την ορθογραφία και γενικότερα την φαινομενικότητα και το εξωτερικό περίβλημα που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο εσωτερικό περιεχόμενο για να μπορέσει αυτό να εκφραστεί και να επικοινωνήσει καλύτερα με σεβασμό και στην εικόνα αλλά και στην ουσία.

Edited by - Πλατωνιστής on 21/04/2014 07:47:19

21/04/2014, 11:22:09
quote:

Δεν θεωρώ ότι ο παγανισμός και ο Ελληνισμός είναι καμένο σύμπαν και ότι όλα είναι μαύρα. Αντίθετα θεωρώ ότι υπάρχει ένα φωτεινό μέλλον μέσα από την αυτοβελτίωση που συμπεριλαμβάνει και την ορθογραφία και γενικότερα την φαινομενικότητα και το εξωτερικό περίβλημα που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο εσωτερικό περιεχόμενο για να μπορέσει αυτό να εκφραστεί και να επικοινωνήσει καλύτερα με σεβασμό και στην εικόνα αλλά και στην ουσία.

Edited by - Πλατωνιστής on 21/04/2014 07:47:19

Πολύ σωστός!

Όσο για την ορθογραφία σου είναι φανερά υψηλού επιπέδου, μικρολαθάκια δεν μεταλλάσουν το μήνυμά σου - είναι απόλυτα κατανοητό. Η γλώσσα αλλάζει, κάποιες λέξεις είχαν άλλη ορθογραφία στο παρελθόν.

Ελπίζω να πήρες στην πλάκα τους άδειους τελειομανείς/εξουσιομανείς και αυτό που λες για απολογία να είναι αστείο. Εκτός και αν σέβεσαι την ιδιαιτερότητα και τα κουσούρια του καθενός, οπότε είσαι απλά ευγενικός.

Αυτή είναι η ουσία που λες, το εσωτερικό περιεχόμενο και όχι το εξωτερικό περίβλημα, και επίσης η προσπάθεια για βελτίωση.

Νόμιζα πως το πλατωνιστής είναι μεγάλη καινοτομία, καινούργια λέξη, αλλά είδα στο google πως την χρησιμοποιούν πολλοί.

https://www.google.gr/#q=%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82

Μπορείς πάντα να εφεύρεις καινούργιες λέξεις.

21/04/2014, 12:12:51
quote:
DSM
Δεν είπα τίποτα στην αρχή, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε αυτό που υποψιαζόμουν. Καλές οι ισορροπίες και τα τοιαύτα, αλλά τελικά είσαι απλώς άλλος ένας αγράμματος. Το nick σε μάρανε. Ντροπή μωρέ. Άσε βρε μάγκα τα πλατωνίστικα με τα τάχα μου νοήματα, κι άντε τράβα να ξεκινήσεις με ορθογραφία.

Φίλε Μάνο ειλικρινά με εξέπληξε η ξαφνική επίθεσή σου στον Πλατωνιστή, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι το επιλήψιμο στις αναρτήσεις του, τουλάχιστον στα θέματα που τις έχω διαβάσει. Όσο για την ορθογραφία του, αν και δεν κρίνω ποτέ τους ανθρώπους από αυτή, νομίζω ότι βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από άλλους στο esoterica.

*

21/04/2014, 12:23:31
Μου θυμίζεις τον Πέτρο φίλε μου Killuminati. Ελάφρυνε την καρδιά σου και άσε αυτό που σε βασανίζει να σβήσει στο σκότος.

Ακόμα και αυτοί οι συνανθρώποι μας της Χ.Α του Κρόουλι έχουν τα δικά τους βάσανα αδελφέ μου.

Κοίτα τι ανοησίες τους διδάσκουν:

http://www.thelemapedia.org/index.php/Night_of_Pan

Μπροστά στο φυσικό θάνατο αλλά και μπροστά στον θάνατο της ψυχής όλα αυτά είναι τραγικά φίλε μου και με συγχωρείτε αν σας έφερα καταθλιψη αλλά περνάω μια πολύ δύσκολη περιόδο της ζωής μου.

21/04/2014, 14:22:43
quote:

Μου θυμίζεις τον Πέτρο φίλε μου Killuminati. Ελάφρυνε την καρδιά σου και άσε αυτό που σε βασανίζει να σβήσει στο σκότος.

Ακόμα και αυτοί οι συνανθρώποι μας της Χ.Α του Κρόουλι έχουν τα δικά τους βάσανα αδελφέ μου.

Κοίτα τι ανοησίες τους διδάσκουν:

http://www.thelemapedia.org/index.php/Night_of_Pan

Μπροστά στο φυσικό θάνατο αλλά και μπροστά στον θάνατο της ψυχής όλα αυτά είναι τραγικά φίλε μου και με συγχωρείτε αν σας έφερα καταθλιψη αλλά περνάω μια πολύ δύσκολη περιόδο της ζωής μου.

Εννοείς ως τραγική την αιματηρή ανθρωποθυσία υπό τον ισχυρισμό της κατάργησης του εγωϊσμού, της αναγέννησης και ένωσης με το Σύμπαν/Όλον;

21/04/2014, 14:35:13
Ξέχασα να πω και καλή δύναμη! Μην μασάς σε τίποτα. Όλοι περνάνε δύσκολες περιόδους, πολέμα.

24/05/2010, 23:17:15
quote:

Δήμο, έφερα γουρουνοπούλα ψητή και κρασάκι αγνό.

Θεϊκά... πράγματα!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

Ήσουν(α) που ήσουν(α) αμαρτωλός και παγανιστής , τώρα πλέον είσαι και αθεό-φοβος...μπά πανα-θεμά σε και τέτοια ώρα το λές???

Ρε σύ Γιάννη , στείλε κανα μήνυμα νωρίτερα να πιάσω λιμάνι...

soul

24/05/2010, 23:26:42
Την επόμενη φορά, που θα είναι πολύ σύντομα, θα το οργανώσουμε και θα το... απολαύσουμε.

Και υπόσχομαι να είμαι... εμπρόθεσμος!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

D.P.J. 10Μέλος
25/05/2010, 10:59:38
quote:
europaios 2
Κάποιος να σε ενημερώσει τότε ότι η Παλαιά Διαθήκη κυκλοφορεί ελεύθερα και μεταφρασμένη με τη βούλα της Ελληνικής εκκλησίας.

1 . "Με τη βούλα" εννοείς με την έγκριση της Εκκλησίας ή ότι αυτή έκανε την μετάφραση ; Μετάφραση από ας πούμε "ανεξάρτητο" μεταφραστή υπάρχει ; Μεταφραστή που να μην αλληγοροποιεί και "λαστιχοποιεί" τα .....δύσκολα σημεία . Όχι δηλαδή ....ελεύθερη μετάφραση εκεί όπου πιθανώς να πάρουν καμμιά παραπάνω στροφή τα μυαλά των πιστών και πιστή μετάφραση στις ...."κόκκινες (για το δόγμα) γραμμές"!
2 . Το σπουδαιότερο : πόσοι από το.......98 % έχουν διαβάσει έστω αυτή τη μετάφραση που αναφέρεις ;

25/05/2010, 13:16:30
Αλήθεια, πόσοι,ΔΕΝ την έχουν διαβάσει,μιλώντας για χώρες απο την Ευρώπη κι όπου υπήρχαν ευρωπαίοι;.....Είναι το μπέστ σέλλερ, όλων των εποχών...
25/05/2010, 13:55:58
quote:

Αλήθεια, πόσοι,ΔΕΝ την έχουν διαβάσει,μιλώντας για χώρες απο την Ευρώπη κι όπου υπήρχαν ευρωπαίοι;.....Είναι το μπέστ σέλλερ, όλων των εποχών...

Μπά...μην ορκίζεσαι..

Τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα αλλα και άλλους επιφανείς φιλοσόφους , δικούς μας Έλληνες φίλε μου ... τους έχει διαβάσει όλη η Ευρώπη και η υφήλιος , ανεξαρτήτως θρησκευτικών πιστεύω...

Πάντως και χωρίς καμμιά διάθεση αντιδικίας μαζί σου , θα σου πώ τούτο:"Δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ...που γνωρίζει τα των "ιερών βιβλίων"...αν θέλεις ρώτα τον οποιοδήποτε ακόμα και "ευσεβείς πιστούς" ... ελάχιστα έως τίποτα , απλά δέχονται ότι τους λένε και το θεωρούν αμαρτία έστω και να μπούν σε διαδικασία αμφισβήτησης...!

Άσε που δεν καταλαβαίνουν και τίποτα και απο την "θεία λειτουργία"...όπως πάνε στην εκκλησία ... έτσι φεύγουν και λογικό είναι...ξέρουν πολλοί την Αρχαία Ελληνική γλώσσα???

Άσε που με τα συνεχή.."αααα...ωωωωω...κύριε ελέησον..κύριε ελέησον..και τα αλληλούϊα.." ζαλίζονται και μόλις ακούνε "Δόξα πατρί και υιώ.." πετάγονται σαν τα ελατήρια ... για να ξανα-καθήσουν βεβαίως..μετά...

Η αλήθεια μεταξύ μας Βαγγέλη είναι ότι δεν ακούν και κάτι γνώριμο και οικείο..όλο για την Σάρρα..την Βηθλεέμ..το όρος Σινά..τους γραμματείς και τους φαρισσαίους..ακούνε και εύλογα αναρρωτιούνται:"Τι σχέση έχουν αυτοί -εβραίοι- με μάς"???

Που ν'ακούσουν και για Γιοσούα..και Μόουσες..και Γιαχβέ..???

soul

Edited by - Εαρινός on 25/05/2010 13:56:28

D.P.J. 10Μέλος
25/05/2010, 14:30:49
quote:
Εαρινός
Η αλήθεια μεταξύ μας Βαγγέλη είναι ότι δεν ακούν και κάτι γνώριμο και οικείο..όλο για την Σάρρα..την Βηθλεέμ..το όρος Σινά..τους γραμματείς και τους φαρισσαίους..ακούνε και εύλογα αναρρωτιούνται:"Τι σχέση έχουν αυτοί -εβραίοι- με μάς"???

Που ν'ακούσουν και για Γιοσούα..και Μόουσες..και Γιαχβέ..???

soul

Edited by - Εαρινός on 25/05/2010 13:56:28

Σιγά να μην αναρωτιούνται......
Η μόνιμη επωδός τους είναι : "Εμείς έτσι τα βρήκαμε...έτσι τα συνεχίζουμε" ή "έτσι λέει η θρησκεία και η Εκκλησία (που την λανσάρει) ". Εάν πεις σεν έναν μέσο πιστό του δόγματος τα όσα πορνογραφικά , διαστροφικά , και γεμάτα .... θεϊκή κακία αναγράφονται στην "Αγία" Γραφή , θα σε κοιτάξει σαν ούφο , θα γελάσει πιθανόν , και θα τα απορρίψει αβασάνιστα το πιθανότερο.
Τόσο πολύ και τόσοι πολλοί έχουν διαβάσει την "μεταφρασμένη"
θεόπνευστη Αγία Γραφή. Ενα μικρό γκάλοπ να κάνει ο καθένας σε γνωστούς , φίλους , κ.λ.π. θα το διαπιστώσει....

25/05/2010, 14:49:50
Αγαπητέ μου Εαρινέ, Αριστοτέλη και Πλάτωνα, έχουν διαβάσει
λίγοι, την Αγία Γραφή, έχουν διαβάσει πολλοί, εννοώντας,
δις,ανα την ιστορία.....
Μπέρδεψες, το μέχρι που έφτασαν ο αρχαίοι σοφοί με το πόσοι τον αριθμό τους έχουν διαβάσει...Δεν πειράζει...
Το παράδοξο είναι φίλε μου, ότι πραγματικά, οι περισσότεροι Έλληνες, ξέρουν περισσότερο την Σάρρα, παρά τον Αριστοτέλη....Ψάξε το λίγο...Δημοακοπήσεις έκανα εγώ, εσύ έκανες;...
Αγαπητέ DPJ10, τόσος πόνος, απο το ότι είστε λιγοι, που σου βγάζει κακιούλες;...
Πες μας τιποτε δικό σου και καλό...Καμιά δική σου πίστη...
25/05/2010, 15:01:13
quote:

Αγαπητέ μου Εαρινέ, Αριστοτέλη και Πλάτωνα, έχουν διαβάσει
λίγοι, την Αγία Γραφή, έχουν διαβάσει πολλοί, εννοώντας,
δις,ανα την ιστορία.....
Μπέρδεψες, το μέχρι που έφτασαν ο αρχαίοι σοφοί με το πόσοι τον αριθμό τους έχουν διαβάσει...Δεν πειράζει...
Το παράδοξο είναι φίλε μου, ότι πραγματικά, οι περισσότεροι Έλληνες, ξέρουν περισσότερο την Σάρρα, παρά τον Αριστοτέλη....Ψάξε το λίγο...Δημοακοπήσεις έκανα εγώ, εσύ έκανες;...
Αγαπητέ DPJ10, τόσος πόνος, απο το ότι είστε λιγοι, που σου βγάζει κακιούλες;...
Πες μας τιποτε δικό σου και καλό...Καμιά δική σου πίστη...

Βαγγέλη , τα όσα είπα ειλικρινά δεν είχαν σκοπό , ούτε να σε εξαγριώσουν αλλα ούτε να σε προσβάλλουν και φαντάζομαι ότι δεν μιλάμε επι προσωπικού και ελπίζω αυτό να είναι κατα-νοητό!

Προσωπικά αυτά που αναφέρω , ποτέ δεν τα αναφέρω τυχαία και επειδή -απλά- έτσι μου αρέσει αλλα επειδή είναι απολύτως σωστά ...!

Σε κάθε περίπτωση δεν θα συγκρίνω καμμιά Σάρρα με τον Αριστοτέλη και την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και σκέψη που διαπότισε την σκέψη όλης της Υφηλίου και υπήρξε η ιδέα για την αναγέννηση...!

Προσωπικά μένω Ελλάδα και με αφήνουν παγερά αδιάφορο ... νουθεσίες και εντολές που υποβιβάζουν την νοημοσύνη μου και την προσωπικότητά μου...και αναλαμβάνω εγώ τα του εαυτού μου και όλων όσων θεωρώ ως σωστά για την νοηματοδότησή μου!

soul

25/05/2010, 15:12:55
ευρωπαίοι, ας δούμε αν ο χριστός των ευαγγελίων (μέσα απ' το κείμενο και χωρίς τις "θεόπνευστες" ερμηνείες των επαγγελματιών χριστιανών) λειτουργεί ως κλασσικός συμμορίτης!!!

"Λουκάς κεφ. 10

1 Μετὰ δὲ ταῦτα ἀνέδειξεν ὁ Κύριος καὶ ἑτέρους ἑβδομήκοντα, καὶ ἀπέστειλεν αὐτοὺς ἀνὰ δύο πρὸ προσώπου αὐτοῦ εἰς πᾶσαν πόλιν καὶ τόπον οὗ ἤμελλεν αὐτὸς ἔρχεσθαι."

Πριν μπεί στις πόλεις, έστελνε δύο δύο τους συμμορίτες του για να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση. Μάλιστα χρειαζόταν και πολλούς γι' αυτό και "ανέδειξε" και άλλους 70!!!

"4 μὴ βαστάζετε βαλάντιον, μὴ πήραν, μηδὲ ὑποδήματα, καὶ μηδένα κατὰ τὴν ὁδὸν ἀσπάσησθε."

Τους διευκρινίζει ότι δεν χρειάζονται τίποτε, ούτε χρήματα, ούτε τροφή, ούτε παπούτσια και προπαντός μη μιλήσουν σε κανένα στο δρόμο. Φοβάται, προφανώς, μην τους πάρουν χαμπάρι...

"6 καὶ ἐὰν ᾖ ἐκεῖ υἱὸς εἰρήνης, ἐπαναπαύσεται ἐπ' αὐτὸν ἡ εἰρήνη ὑμῶν· εἰ δὲ μήγε, ἐφ' ὑμᾶς ἐπανακάμψει."

Αν βρούν κορόιδο σε κάποιο σπίτι να του ευχηθούν ειρήνη, αλλιώς η ευχή θα επιστρέψει στους ίδιους...

"7 ἐν αὐτῇ δὲ τῇ οἰκίᾳ μένετε ἐσθίοντες καὶ πίνοντες τὰ παρ' αὐτῶν· ἄξιος γὰρ ὁ ἐργάτης τοῦ μισθοῦ αὐτοῦ ἐστι· μὴ μεταβαίνετε ἐξ οἰκίας εἰς οἰκίαν."

Αν βρούν λοιπόν, το κορόιδο να μείνουν εκεί και να τρωγοπίνουν αυτά που τους δίνει σαν ανταμοιβή των κόπων που... κάνανε για να τον βρούν. Και μην πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι διότι μπορεί να καρφωθούν.

"8 καὶ εἰς ἣν ἂν πόλιν εἰσέρχησθε καὶ δέχωνται ὑμᾶς, ἐσθίετε τὰ παρατιθέμενα ὑμῖν,"

σε όποια πόλη μπουκάρουν και τους δέχονται να τρώνε ό,τι τους δίνουν. Πρέπει να ζήσουν και οι απατεώνες...

Για το κρασάκι, ο ίδιος λέει ότι το... έτσουζε.

"Ματθαίος Κεφ. 11

18 ἦλθεν γὰρ Ἰωάννης μήτε ἐσθίων μήτε πίνων, καὶ λέγουσι· δαιμόνιον ἔχει·

19 ἦλθεν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐσθίων καὶ πίνων, καὶ λέγουσιν· ἰδοὺ ἄνθρωπος φάγος καὶ οἰνοπότης, τελωνῶν φίλος καὶ ἁμαρτωλῶν."

Παραπονιέται λέγοντας ότι τον Ιωάννη που δεν έπινε και δεν έτρωγε, τον κατηγορούσαν ως δαιμονισμένο και τον ίδιο που τρώει και πίνει τον λένε φαγά και μπεκροκανάτα.

Πουθενά δεν τους έπιανε ο κακομοίρης...

"κεφ 9

14 Τότε προσέρχονται αὐτῷ οἱ μαθηταὶ Ἰωάννου λέγοντες· Διὰ τί ἡμεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι νηστεύομεν πολλά, οἱ δὲ μαθηταί σου οὐ νηστεύουσι; 15 καὶ εἶπεν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· Μὴ δύνανται οἱ υἱοὶ τοῦ νυμφῶνος πενθεῖν ἐφ' ὅσον μετ' αὐτῶν ἐστιν ὁ νυμφίος; ἐλεύσονται δὲ ἡμέραι, ὅταν ἀπαρθῇ ἀπ' αὐτῶν ὁ νυμφίος, καὶ τότε νηστεύσουσιν.
"

Ωραία, θεϊκή απάντηση έδωσε ο χριστός στους μαθητές του Ιωάννη όταν του επεσήμαναν ότι οι ίδιοι νηστεύουν ενώ οι δικοί του μαθητές, όχι.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, τους είπε ότι τώρα που είναι και ό ίδιος μαζί τους δεν... χρειάζεται να νηστεύουν, όταν όμως φύγει τότε ας νηστεύουν.

Καλό ε;;; Όχι κορόιδο ήταν να κάτσει να πεινάει. Ας πεινάνε μετά, οι υπόλοιποι...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ