- Ο θεός έπλασε τον άνθρωπο η ο άνθρωπος το θεό; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ζούμε μέσα σε αυτή και την αναπνέουμε κάθε δευτερόλεπτο.
Αν εσύ καπνίζεις 3 πακέτα τσιγάρα δε σου φταίει ο θεός που τα πνευμόνια σου θα γίνουν σαν σάπια ντομάτα.
Αν η έγκυος γυναίκα κάνει 500 καταχρήσεις την μέρα ή πριν μείνει έγκυος κατέβαζε τα ουίσκι σαν νερό και κατέστρεφε τον οργανισμό της με αποτέλεσμα να γεννηθεί αυτό που θα γεννηθεί τότε δε φταίει ο θεός.
Και αν ζητάμε από το θεό με το τρόπο τον οποίο ζητάς εσύ δεν πρόκειται να μας δοθεί ποτέ η γιατρειά.
Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΑΜΑΡΤΙΑ.
Δε ξέρω αν σε κάλυψα τώρα αλλά και να μη σε κάλυψα εσύ αποφασίζεις για σένα.
ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΑΠΟΜΑΚΡΟ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΝΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ.
ΚΑΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΝΟΤΙ (ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ) ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΞΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΑΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ.ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΠΙΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΘΕΟ ΠΕΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΤΑΜΠΕΛΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΛΗ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΤΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΦΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
ΑΙΝΣΤΑΙΝ
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ"
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΘΕΣ
DREAMWALKER
Φίλε μου Νότη_29,νομίζω ότι δεν κατάλαβες τί ήθελα να πώ γι'αυτό και θα προσπαθήσω για τελευταία φορά να εξηγήσω τί γράφω...
Με το παράδειγμα περί ζωγραφικής δεν προσπαθούσα να υποτιμήσω την νοημοσύνη κανενός,αν και θεωρώ ότι τα περισσότερα μυαλά της εποχής μας είναι λιγότερο όμορφα από ένα καλλιτέχνημα...
Δεύτερον μπροστά στο μεγαλείο του όντος που αποκαλούμε ΘΕΟ,θεωρώ ότι η νοημοσύνη (ας μιλήσω για τη δική μου) είναι μικρότερη από ένα κόκκο άμμου σε σύγκριση με το σύμπαν.Θέμα σύγκρισης είναι.
Όσο για τον Μέγα Αλέξανδρο τον γνωρίζω ότι υπήρξε διότι τον τεκμηριώνει η ιστορία (η γνωστή τέλος πάντων
) και ΒΛΕΠΩ τα κείμενα,ΑΚΟΥΩ της διηγήσεις των ιστορικών κλπ κλπ.Δηλαδή εσύ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ[ ότι υπάρχω ΕΓΩ ή απλά...το ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ???Είσαι σίγουρος για τον αν υπάρχω ή όχι?Θεωρείς τα μηνύματα πειστήρια της ύπαρξής μου ή πρέπει να με δεις κιόλας?
Αν αναζητείς το ΘΕΟ ΜΟΝΟ στη γη ή στο ουρανό σ'ένα ψηλό θρόνο κατανοώ την απογοήτευσή σου... Ό,τι μας περιβάλλει (το σύμπαν,ο κόσμος όπως θες πες το) είναι η ΕΚΔΗΛΩΣΗ του και τα έργα Του.Δεν περιορίζεται μόνο εκεί...εκεί περιορίζεται η ανθρώπινη αντίληψη. ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ...Τώρα κατάλαβες??
Όσο για τα θαύματα έτσι όπως τα εννοείς,δεν μου είπες ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ...Στην ανθρώπινη θέληση,στην πίστη,στο ΘΕΟ,ΠΟΥ??? Mακάρι να θεραπεύονταν οι αρρώστιες τόσο εύκολα,οι γιατροί θα είχανε πεθάνει της πείνας
... Εδώ θα συμφωνήσω με τον/την φίλο/η Tomcat...
Για να κλείσω,είπα [i] <<θεωρώ τουλάχιστον αγένεια να χαρακτηρίζουμε κάποιον ο οποίος δεν είναι παρών για να υπερασπίσει τις απόψεις του και τον εαυτό του>> ορμώμενη από το δικό σου μήνυμα και αυτό που είπα ισχύει γενικώς.Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που έβριζε κάποιον και μάλιστα δημοσίως.Πόσο μάλλον όταν κάνω διάλογο...Συγνώμη θα ζητούσα αν αναφερόμουν ΣΕ ΣΕΝΑ προσωπικά και ρητά.Αν ΔΕΝ κατάλαβες λυπάμαι πολύ,οι ικανότητές μου για εξηγήσεις ως εδώ φτάνουν...
Με τις καλύτερες προθέσεις και διαθέσεις προς όλους!!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Edited by - Darkangel_78 on 04/08/2002 23:01:40
Ας είναι καλά λοιπόν ο Αδάμ!(Αν είναι δυνατόν)
Η κληρονομιά που κουβαλάω τουλάχιστον εγώ -για εμένα ξέρω- δεν ονομάζεται αμαρτία.Αν θέλεις πέστην αναζήτηση,αποδέσμευση,κ.λ.π.
Αυτό φίλε Notis το περί κληρονομιάς,μου θύμισε έναν ιερέα που είχα πριν από κάμποσα χρόνια στο κατηχητικό.Περίπου κάτι τέτοιο μου είχε πεί κι αυτός,κι όταν τον ρώτησα κάτι πιο ουσιώδες π.χ. τί έγινε στα Σόδομα απάντησε :Θεϊκή παρέμβαση.
Για εμένα δεν ονομάζονται όλα τα κακά και άσχημα που έχουν συμβεί στον κόσμο μέχρι τώρα "αμαρτίες ανθρώπων" και όλα τα ωραία και ευχάριστα "θεϊκά".Έλεος
Η απάντηση μου αυτή θα είναι και η τελευταία στο συγκεκριμένο θέμα.
Ο ρόλος που είχα σε αυτή τη συζήτηση νομίζω πως ήταν ο ποιο δύσκολος
και ίσος μερικά άτομα να με είδαν ως επιθετικό στις απαντήσεις μου.
Είπα πως είναι ο ποιο δύσκολος ρόλος διότι πιστεύω στο θεό στο Χριστό μας, στην Παναγία στους Αγίους και στα θαύματα που προσφέρουν.
Για το φίλο Σίσυφο έχω να πω το εξής: ΦΙΛΕ notis_29 (ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ
)
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ (ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ) ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΌΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
Ευχαριστώ όλους σας.
Ελπίζω αυτά που πιστεύεις να συνεχίσεις να τα υπερασπίζεσαι με αγνότητα και ανοιχτό μυαλλό,όχι με φανατισμό και φαμφάρες!
Εις το επανιδείν
"What if god was one of us
Just a slob like one of us
just a stranger on a bus
trying to make his way home"
Έχοντας χάσει κάποια "επεισόδια" από την πραγματικά γόνιμη συζήτησή μας, θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου.
Παίρνω αφορμή από ένα σχόλιο του αγαπητού Σίσυφου, την απάντηση του notis_29 και το όλο μπέρδεμα που δημιουργήθηκε
Ο Θεός αγαπητέ Νότη μας έκανε καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση, μας έκανε ΙΔΙΟΥΣ και ΙΣΑΞΙΟΥΣ μ' Εκείνον. Μπορεί στην πορεία να χάσαμε το δρόμο μας, αλλα θα μπορούσαμε να είμαστε άκόμη όμοιοι μ΄' Αυτόν.
Και δεν νομίζω πως χρειάζεται να δούμε ένα θαύμα για να ενισχύσει τη πίστη μας σε Αυτόν, μπορούμε όπως ανέφερε κι ο Σίσυφος, να Τον δούμε σε ένα λουλούδι, σε μια βροχή, ΠΑΝΤΟΥ.Αρκεί να έχουμε ανοιχτή την καρδιά και το νου μας.
"Δεν πιστεύω αυτό που λες, αλλά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να μπορείς να λες αυτό που πρεσβεύεις"-Βολταίρος.
"
HIGHLANDER
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
Ελπίζω να αποτοξινοθήκατε ΑΡΚΕΤΑ απο τον φίλο σας Κέλσο, χάρις στις διακοπές του καλοκαιριού
Χαίρομαι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γίνεται ένας τόσο ήπιος διάλογος σε ένα θέμα που πραγματικά ΚΑΙΕΙ....
Εγώ θα σταθώ σε μιά λέξη του καλού μας φίλου του Νότη...
Αλήθεια, απο που βγάζουμε αυτό το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπέρασμα ότι "γεννιώμαστε με την αμαρτία";;;;;
Επιδή το είπε κάποιος κατηχητής;;;;
Ας κοιτάξουμε λοιπόν ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τα πρώτα κεφάλαια της Γένεσις του Αιγύπτιου πρίγκηπα ΟΣΑΡΣΙΦ, του ΜΥΗΜΕΝΟΥ στα Αιγυπτιακά Μυστήρια, που σε εμάς είναι γνωστός με το όνομα ΜΩΥΣΗΣ που σημαίνει "ο σωσμένος απο τα ύδατα" (και που τα ύδατα στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ και τη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ συμβολίζουν ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΛΗ, άρα το όνομά του σημαίνει "ο σωσμένος απο την ΥΛΗ, ο Πνευματοποιημένος"), και θα ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ, το τι έγινε τότε (ΑΝ έγινε και δεν είναι άλλη μια αλληγορία και αυτό), με τους προπάτορες ΑΔΑΜ & ΕΥΑ...
Αυτός είναι και ο "λόγος" που διαφωνώ εν μέρη και με το καλό μας φίλο Υάκινθο, που μας αναφέρει ότι "...ο Θεός έδωσε πολύ μυαλό στον Αδάμ..."
Καλά θα ήταν να του έδινε μυαλό, αλλά δυστυχός φίλε μου ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ & ΚΑΘΟΛΟΥ.....
Και δεν του έδωσε μυαλό, γιατί τον ήθελε κάτι σα σκλάβο, σαν εργάτη, σα φύλακα να του εργάζεται και να του φυλάει το κήπο του, που τελικά ήταν για τους προπάτορες μας αυτός ο κήπος μιά ΦΥΛΑΚΗ!!!!
Μελετήστε τα πρώτα κεφάλαια της Γένεσις, όπως ακριβώς μας παραινεί ο συγγραφέας του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ βιβλίου της Αγίας Γραφής, της Αποκάλυψης...
"με αποσυμβολικό τρόπο στις αλληγορίες που μας παρουσιάζονται"...
"με νού που έχει ΣΟΦΙΑ"...
...και που ω του θαύματος... η ΣΟΦΙΑ που μιλά ο Ιωάννης της Αποκάλυψης είναι ο ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ του ΟΦΙ που έδωσε το καρπό της ΓΝΩΣΗΣ του Καλού και του Κακού στους προπάτορές μας!!!!
Επιτέλους, ας μην μετράμε κατα γράμμα και κατα λέξη τα κείμενα.... και ίσως έτσι να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε ΚΑΙ άλλα ακόμα πράγματα απο τα ΑΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΦΙΑ του Απ. Παύλου.....
Πάντως, μιάς και ανέφερα τον Απ. Παύλο, πραγματικά και εγώ σε ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ πιστεύω και μέσω της Γνώσης, προσαπθώ να Τον γνωρίσω...
Ειληκρινά θα ήθελα να συνεχίσουμε την συζήτηση με το φίλο μας το Νότη...
(Μάλλον επανήρθα δρυμήτερος
)
Κέλσος
Λοιπόν, πιστεύω ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, καθ' εικόνα και ομοίωσή του, και ότι στην συνέχεια ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό (όχι σαν έννοια και σαν αντίληψη). Ή ακόμα και αντίθετα: ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό, και στη συνέχεια ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, καθ' εικόνα και ομοίωσή του.
Θα προσπαθήσω, με όσα γνωρίζω, να σου αντιπαρατεθώ
Stavros_Η
quote:
Γιατί οι θρησκείες (για την ακρίβεια οι ηγέτες αυτών) δεν αποζητούν την εξουσία, τον πλούτο και την ισχύ ?
Μην τρελαθούμε τώρα.Ε λοιπόν όχι η αφή δεν είναι θαύμα. Γιατί αν ήταν θαύμα δεν θα έπρεπε να ανάβει σε αυτους τους σάπιους που μολύνουν τον χώρο που υποτίθεται οτι διαδραματίζεται
Ο Θεός ανατέλει τον ήλιο (τι μεγαλύτερο θαύμα από αυτό;) επί δικαίους και αδίκους.
Ο Χριστός ήταν και είναι ο μόνος αναμάρτητος. Είναι γεγονός, ότι δεν είμαστε σωστοί χριστιανοί διότι αν ήμασταν πραγματικά του παιδιά θα κάναμε πράγματα και θαύματα, μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά που έκανε και ο Ίδιος, όπως λέει και ο Ίδιος.
Στη χριστιανική παράδοση υπάρχουν αγιασμένα άτομα που με τη χάρη του Θεού πλησίασαν την τελειότητα και ήταν ικανοί να θαυματουργούν. Υπάρχουν μαρτυρίες πολλών ανθρώπων οι οποίοι έγιναν μάρτυρες τέτοιων γεγονότων. Και πρόκειται για ανθρώπους που πολλοί από αυτούς δεν ήταν καν χριστιανοί αλλά μετά από αυτά τα γεγονότα άλλαξε τελείως η ζωή τους.
Ostria
Ο χριστιανισμός ξεκίνησε από κάτι "αμόρφωτους ψαράδες" και κοίτα πως επηρέασε την ανθρωπότητα. Εδώ και 2000 χρόνια κυριαρχεί και εξαπλώνεται.
Τι λες λοιπόν, με ποια δύναμη και εξυπνάδα αυτοί οι "αμόρφωτοι ψαράδες" κατάφεραν να πείσουν την ανθρωπότητα (έστω το ποσοστό των ανά τον κόσμο χριστιανών σήμερα);
Μην μου φέρεις παραδείγματα άλλων θρησκειών, μίλα μου για το χριστιανισμό.
Φιλικά όπως πάντα
quote:Αν πραγματικά το ήθελες, θα μπορούσες να βρεις πλήθος απαντήσεων στα όσα ανυπόστατα καταλογίζεις στη θρησκεία μου.
Και σε πολλά άλλα από αυτά δεν θα μπορούσε να βρει καμία απάντηση αγαπητέ αδελφέ.
Πολλές φορές θέλησα να το αναφέρω, αλλά ο πόνος του να ακούς τους ίδιους τους ονομαζόμενους "αδελφούς εν Χριστώ" να σε παραδίδουν στη χλεύη και να σε βαφτίζουν ακόμα και "αποστάτη" επειδή εντόπισες τις πλάνες του δόγματος και αποκόπηκες από αυτές είναι μεγάλος. Για κάποιο παράξενο λόγο, ενώ ακόμα και οι αντίθεοι, οι άθεοι, οι αλλόθεοι, όλοι γενικά έχουν ευπρόσδεκτο λόγο στα του Θεού και ακόμα και άκρως φιλική αντιμετώπιση,
ενώ πολλοί από τους ίδιους τους υποστηρικτές/απολογητές της εκάστοτε θρησκείας ομολογούν χωρίς ντροπή ότι δεν έχουν καν αναγνώσει ΜΙΑ φορά τις διδασκαλίες του Θεού που υποτιθεται υποστηρίζουν με ζήλο, έχουν δικαίωμα λόγου και λογισμού,
οι ΑΛΛΟΙ, αυτοί που πιστεύουν στον Ιησού και σε όλες τις διδασκαλίες της Γραφής, έχουν μελετήσει, έχουν προσευχηθεί για καθοδήγηση, αυτοί που έχουν πραγματικά προσπαθήσει να βρουν την αλήθεια στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού αλλά μέσα από αυτή την προσπάθεια κάνουν το έγκλημα να διακρίνουν τελικά μέρος της αλήθειας και κατά συνέπεια τα σφάλματα στην εκάστοτε θρησκεία του καθενός (στην ελλάδα τα σφάλματα της 'ορθοδοξίας, στην ιταλία του καθολικισμού, στην αγγλία του αγγλικανισμού, στην αμερική του προτεσταντισμού) πρέπει να σιωπούν και να χλευάζονται. (εδώ η καθηγήτρια θα με παρατηρούσε για την τεράστια αυτή πρόταση που έγραψα)
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν με ενοχλεί σαν άτομο που του θίγεται η προσωπικότητα και ο εγωισμός. Δόξα τον Κύριο το πετσί μου έχει χοντρύνει πια αρκετά και το εγώ μου έχει γίνει ένα με το χώμα, σε βαθμό που να μην επηρεάζεται από τέτοιου είδους χλεύη. Άλλωστε, ξέρω πολύ καλά πια ποιος είμαι και πάνω από όλα τι πιστεύω, όπως ξέρω πολύ καλά ότι αυτό με δίδαξε και ο Κύριός μου με το παράδειγμά του, με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Αλλά η καρδιά μου πονάει από την τύφλωση και την πώρωση αυτών που δεν έχουν πρόβλημα να τους θίξουν τον Κύριο και σωτήρα τους, μπορούν να συμβιβαστούν με πληθώρα ιδεών που αχρηστεύουν τη θυσία Του, αλλά γίνονται θεριά ανήμερα αν τους θίξουν την ΘΡΗΣΚΕΙΑ τους.
Το λέω λοιπόν και θα το ξαναπώ, χωρίς να με ενδιαφέρει για το τι θα ακούσω. Είναι άλλο πράγμα να υποστηρίζει κανείς τον Ιησού Χριστό (ασχέτως αν Αυτός δεν χρειάζεται κανενός ανθρώπου την υποστήριξη) και εντελώς άλλο να υποστηρίζει τη ΘΡΗΣΚΕΙΑ του και τις ανθρώπινες διδασκαλίες και ανομίες που τη συνοδεύουν.
Μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία έγιναν στο όνομα της θρησκείας. Και εδώ διαφωνώ με πολλούς συνανθρώπους που συνδέουν αυτά τα εγκλήματα με το όνομα του Ιησού. Στο όνομα της θρησκείας ΤΟΥΣ οι καθολικοί έσφαζαν τους προτεστάντες και οι προτεστάντες τους καθολικούς. Στο όνομα της θρησκείας τους ορθόδοξοι έσφαζαν αλλόθρησκους. Στο όνομα της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ και όχι στο όνομα του Ιησού που χρησιμοποιούσαν σαν προκάληψη και 'δικαιολογία'. Ενώ Αυτός ποτέ δεν δίδαξε κάτι τέτοιο.
Και κανείς δεν φαίνεται να συνειδητοποεί ότι από τη στιγμή που κάποιος συνειδητά αποφασίζει να υποστηρίξει κάποια οποιαδήποτε ΘΡΗΣΚΕΙΑ, και αυτή η θρησκεία είναι υπαίτια εγκλημάτων, αμαρτιών, ανομιών, αυτομάτως αυτός ο κάποιος γίνεται συμμέτοχος και συνεργός σε αυτά τα εγκλήματα. Σχεδόν άκριτα λοιπόν ορμάει στη μάχη νομίζοντας ότι θα πάρει κάποιο παράσημο υποστηρίζοντας μαζί με τον καλό καρπό ΚΑΙ την ανομία. Και δεν καταλαβαίνει αυτό που ο Κύριος είπε περί της μικράς ζύμης που φυραίνει όλο το φύραμα.
Η εκκλησία του Θεού ψηλέ δεν είναι αστυνομία ούτε παρομοιάζεται με κανένα ανθρώπινο συλλογικό όργανο. Αν η θρησκεία σου έχει μέσα ζύμη, να ξέρεις ότι σύμφωνα με τα λόγια Του όλο το φύραμα έχει υποστεί ζύμωση, όπως η σκάφη με το ζυμάρι αν του ρίξεις μέσα ένα μικρό κομματάκι μαγιά. Και εδώ δεν μιλάμε για κομματάκι μαγιά. Η μαγιά είναι πια περισσότερη ακόμα και από το ζυμάρι. Και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση με τόση μαγιά, για τόσα χρόνια να μην έχει πάρει φούσκωμα το ζυμάρι.
Πρόσεξε λοιπόν ποιόν υποστηρίζεις. Διάλεξε με σοφία τις μάχες σου και πολέμα για τον Κύριό σου και όχι για τη θρησκεία σου. Γιατί τα δύο αυτά απέχεουν παρασάγγας μεταξύ τους. Και ο μόνος δρόμος που μπορούμε να υποστηρίξουμε χωρίς να χρεωθούμε αμαρτία και ανομία, είναι ο ίδιος ο Κύριος; και η μόνη μάχη που αξίζει να δοθεί είναι η μάχη του ευαγγελίου.
Mar 16:15 καὶ εἶπεν αὐτοῖς πορευθέντες εἰς τὸν κόσμον ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον πάσῃ τῇ κτίσει
Και βάζω στοίχημα τώρα ότι κάποιος ήδη βιάζεται να πιαστεί από αυτό το τελευταίο σχόλιο για να με βαφτίσει αιρετικό ευαγγελικό και να με λούσει με όσα τα εγχειρίδια του περί αιρέσεων προσάπτουν σε αυτούς τους εχθρούς της πίστης. Δυστυχώς, ατύχησε και εδώ. Ας βολευτεί με το σκέτο αιρετικό και το σκέτο αποστάτη.
με αγάπη εν Χριστώ Ιησού, εσταυρωμένο
m
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ,ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ..ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΦΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ...ΕΦΦΕ
ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ FORUM (ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...):
"Ο Ιησούς ήταν το Φώς του κόσμου - Ο Ώρος ήταν το Φώς του κόσμου.
Ο Ιησούς έλεγε οτι ήταν η Οδός, η Αλήθεια, η Ζωή - ο Ώρος έλεγε οτι ήταν η Αλήθεια και η Ζωή.
Ο Ιησούς ήταν ο καλός ποιμένας - ο Ώρος ήταν ο καλός ποιμέμας.
7 ψαράδες αποβιβάζονται σε μιά βάρκα με τον Ιησού - 7 Άνθρωποι αποβιβάζονται σε μιά βάρκα με τον Ώρο.
Ο Ιησούς ήταν ο αμνός - Ο Ώρος ήταν ο αμνός
Ο Ιησούς ταυτίζεται με τον Σταυρό - ο Ώρος ταυτίζεται με τον Σταυρό.
Ο Ιησούς βαπτίστηκε στα 30 του - Ο Ώρος βαπτίστηκε στα 30 του.
Την γέννηση του Ιησού σημάδεψε η εμφάνιση ενός Άστρου - Την γέννεση του Ώρου σημάδεψε η εμφάνιση ενός Άστρου.
Ο Ιησούς δίδαξε ως παιδί στον Ναό - Ο Ώρος δίδαξε ως παιδί στον Ναό.
Ο Ιησούς είχε 12 μαθητές - Ο Ώρος είχε 12 ακολούθους.
Ο Σατανάς έβαλε τον Ιησού σε πειρασμό πάνω σε ένα βουνό - Ο Σέθ έβαλε σε πειρασμό τον Ώρο πάνω σε ένα βουνό.
Ο Ιησούς γεννήθηκε απο μιά Παρθένο την Μαρία - ο Ώρος γεννήθηκε απο μιά Παρθένο την Ίσιδα!
Όσον αφορά τις ομοιότητες του Ιησού με Μίθρα - Κρίσνα τις έχουμε αναφέρει παλιότερα εδώ."
"Κατα το βιβλιο "Bounbesh" (η γεννηση των Περσων) εχουμε :τον θεο "Ormust" νοητο Θεο-Ηλιο, δημιουργο του συμπαντος ,οπου μαχεται τον θεο του σκοτους "Ahriman".Ο πρωτος θεος τησ ανοιξης και θερους και ο δευτερος του φθινοπωρου και του χειμωνα.Ο δευτερος δημιουργει ενα φιδι που θα σπειρει το κακο στη γη (το φιδι της Ευας??).ειχαν επισης παραδεισο και κολαση οπως επισης αγγελους του σκοτους και του φωτος!!
Ο πρωτος θεος ομως θα στειλει στη γη τον γιο του "Υιον του Φωτος",νε το ονομα Μιθρας που θα γεννηθει προς το τελος του χειμωνα και συγκεκριμενα κατα το χειμερινο ηλιοστασιο,στις 25 Δεκεμβριου,μεσα σε ενα σπηλαιο απο παρθενα μητερα την ωρα που ενα αστρο θα φωτιζει την φατνη της γεννησης του.τρεισ μαγοι στην συνεχεια θα του πανε δωρα.Τελικα ο θεος θανατωνεται απο τον θεο του σκοτους ομως αναστενεται την ιδια ακριβως εποχη με το χριστιανικο Πασχα.Κατα την ανασταση του Μιθρα οι πιστοι αναβουν λευκες λαμπαδες,για εικονισουν το θριαμβο του φωτος.Οι ιερεις του θεου φορουν λευκα ρουχα και οι πιστοι μεταφερουν το νεο φως στα σπιτια τους.
Ο υπερτατος ιερεας λεγεται "ποντιφηξ" και οι ναοι των Μιθραιστων ηταν ακριβως ιδιοι με τις σημερινες βυζαντινορθοδοξες εκκλησιες.Η Μιθραικη λατρεια ειχε επισης τα μυστηρια της.Το βαπτισμα ,τις ευχαριστιες,την κοινωνια,το νομο της εγκρατειας,την αποδοχη της αναστασεως,ολα αυτα τουλαχιστον μερικες εκατονταετιες π.Χ.
Συμπτωση ή αντιγραφη?????
Αλλη περιπτωση!Πολυ παλαιοτερη.
Αφορα τον Διονυσο-Βακχο-Ηλιου.Γεννηθηκε σ΄ενα σπηλαιο παλι στις 25 Δεκεμβριου.Εκανε θαυματα κατα την περιοδο του βιου του,θεραπευε ασθενεις,αναστενε νεκρους και προελεγε το μελλον.κατα την βρεφικη του ηλικια απειληθηκε να δολοφονηθει.Στις 6 Ιανουαριου γιορταζοταν το θαυμα των τριων υδριων οπου το νερο γινονταν κρασι.Στον ναο του στην Ανδρο,στην ιερη σπηλια,μια πηγη αναβλυζε κρασι αντι για νερο την ομωνυμη μερα.Καλουσαν τον θεο "Σωτηρα-Υιο του θεου-και Νοηση του".Μητερα του ηταν η ουρανια Παρθενος.Οι πιστοι του περιμεναν την δευτερα παρουσια του θεου.Την σορο του την μετεφεραν μεσα σ΄ενα λουλουδιασμενο ταφο λιγο πριν την ανασταση του.
Η λατρεια του εγινε παγκοσμια με τε ιδια σχεδων τελετουργικα!!Αλλες παρομοιες περιπτωσεις υπαρχουν; ΝΑΙ!!!
Εχουμε λοιπον :Αδωνις των Φοινικων,Αττης των Φρυγων,Οσιρις-Ωρος-Σεραπις των Αιγυπτιων,Σολ των Ρωμαιων,Βηλος-Βελ των Βαβυλωνιων ...........Συνολικα 36 γνωστες εκδοχες.
Προχωροντας επισης στις αντιγραφες ή συμπτωσεις ή διαστρεβλωσεις ξενων στοιχειων απο τον χριστιανισμο θα δουμε οτι οι ιερεις του Μαντειου των Δελφων ονομαζονταν "οσιοι" και "προφητες".Οι "αγγελοι" ειναι ορολογια των Νεοπλατωνικων ,οι "δαιμονες" ορολογια των Πυθαγορειων με αλλη εννοια.ο "εωσφορος" ο φερων το φως εγινε "διαβολος"(=βαλλει τον Δια)."
NOMIZΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΜΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ,ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΑΦΗΣ Κ.Λ.Π
ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
«Ο Χριστός ήταν και είναι ο μόνος αναμάρτητος.»
Αναμάρτητος δεν ήταν, διότι το επεισόδιο του Ναού προσκρούει κατάφορα κατά της διδασκαλίας αλλά και ειδικά κατά ενός «Πάνσοφου» και «Πανάγαθου» Θεού. Αν μη τι άλλο, από έναν «θεό» (!) θα περίμενε κανείς μια πιο κόσμια και προπάντων ήπια συμπεριφορά, μια συμπεριφορά που θα αντιμετώπιζε με αγάπη όσους ξεφύγανε από τον σωστό δρόμο.
Επομένως, σε τίποτα δεν ομοιάζει αυτή η συμπεριφορά είτε σε έναν «Θεό» είτε σε έναν που θέλει να λέγεται…….αναμάρτητος!
Κατά τα άλλα, δικαιούται να κάνει όλα αυτά τα ανθρώπινα λάθη, διότι ο φουκαράς ΠΟΤΕ δεν διεκδίκησε τον τίτλο ενός Θεού, αλλά ούτε και ποτέ το είπε.
Το εάν το λένε όσοι έτσι έμαθαν να το λένε, αυτό είναι άλλο θέμα……
Εξάλλου, όταν ερωτήθηκε σχετικά για το εάν είναι αγαθός, τότε απάντησε ότι αγαθός ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ!!
Πράγμα και που απέδειξε με την συμπεριφορά του στο βίαιο επεισόδιο του Ναού.
Αυτά αγαπητέ Ψηλέ……![]()
![]()
Αν δεν του κάνει κόπο, να μας πει.
quote:
Rumyana
Θα προσπαθήσω, με όσα γνωρίζω, να σου αντιπαρατεθώStavros_Η
quote:
Γιατί οι θρησκείες (για την ακρίβεια οι ηγέτες αυτών) δεν αποζητούν την εξουσία, τον πλούτο και την ισχύ ?
Μην τρελαθούμε τώρα.Ε λοιπόν όχι η αφή δεν είναι θαύμα. Γιατί αν ήταν θαύμα δεν θα έπρεπε να ανάβει σε αυτους τους σάπιους που μολύνουν τον χώρο που υποτίθεται οτι διαδραματίζεται
Ο Θεός ανατέλει τον ήλιο (τι μεγαλύτερο θαύμα από αυτό;) επί δικαίους και αδίκους.Ο Χριστός ήταν και είναι ο μόνος αναμάρτητος. Είναι γεγονός, ότι δεν είμαστε σωστοί χριστιανοί διότι αν ήμασταν πραγματικά του παιδιά θα κάναμε πράγματα και θαύματα, μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά που έκανε και ο Ίδιος, όπως λέει και ο Ίδιος.
Στη χριστιανική παράδοση υπάρχουν αγιασμένα άτομα που με τη χάρη του Θεού πλησίασαν την τελειότητα και ήταν ικανοί να θαυματουργούν. Υπάρχουν μαρτυρίες πολλών ανθρώπων οι οποίοι έγιναν μάρτυρες τέτοιων γεγονότων. Και πρόκειται για ανθρώπους που πολλοί από αυτούς δεν ήταν καν χριστιανοί αλλά μετά από αυτά τα γεγονότα άλλαξε τελείως η ζωή τους.Ostria
Ο χριστιανισμός ξεκίνησε από κάτι "αμόρφωτους ψαράδες" και κοίτα πως επηρέασε την ανθρωπότητα. Εδώ και 2000 χρόνια κυριαρχεί και εξαπλώνεται.
Τι λες λοιπόν, με ποια δύναμη και εξυπνάδα αυτοί οι "αμόρφωτοι ψαράδες" κατάφεραν να πείσουν την ανθρωπότητα (έστω το ποσοστό των ανά τον κόσμο χριστιανών σήμερα);
Μην μου φέρεις παραδείγματα άλλων θρησκειών, μίλα μου για το χριστιανισμό.Φιλικά όπως πάντα
Ψηλέ , εμενα αμα σε βαλω σε σοβαρη κριτική αντιπαράθεση
και μου λές τετοια ακαταλαβίστικα , οτι και καλά ειναι θαύμα του Γιαχωβα οτι ανατελει ο ηλιος και οτι οι ψαράδες 2000 χρονια και αλλα τέτοια παλαβά ,θα σε βρίσω στο τέλος .... στο λέω για να μην λές οτι
δε σε προειδοποίησα. Εγω ειμαι ξηγημένη σαυτά τα πράγματα.
Εκτος αν,ξαναρωτάω, αν εισαι κανενας αγιορίτης εφοδιασμένος με laptop
και λουφάρεις απο αγγαριες και γραφεις στο ιντερνετ,γιατι και αυτο
παίζει,τοσα και τοσα εχω δεί.
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
Edited by - Rumyana on 20/07/2005 18:41:46
quote:
Θα ήθελα να ρωτήσω τον Menas, αν δεν το θεωρεί αδιάκριτο, να μας πει εάν εντάσσει τον εαυτό του σε κάποια από τις γνωστές χριστιανικές ομολογίες (μαντριά όπως τα χαρακτηρίζει) και σε ποιά; Για μένα η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι καίρια για να μπορώ να αρχίσω να συνδιαλέγομαι μαζί του.Αν δεν του κάνει κόπο, να μας πει.
Την τελευταία φορά που μου έγινε αυτή η ερώτηση στο esoterica, με τον ίδιο ευγενικό τρόπο, έγινε μόνο και μόνο για να υποβοηθήσει την επίθεση που ακολούθησε την οποία περιέγραψα περιληπτικά στο προηγούμενο post.
Ελπίζω αυτή τη φορά να μην έχει τα ίδια κίνητρα με εκείνον και τους ομοίους του που προσπαθούσαν να πειράσουν τον Κύριο ώστε να βρουν βέλη για την φαρέτρα τους. Ελπίζω δηλαδή να είναι τα κίνητρα της ερώτησης αγνά και με αυτήν την υπόθεση θα απαντήσω.
Η σύντομη απάντηση είναι "όχι". Δεν εντάσσω τον εαυτό μου σε ΚΑΜΙΑ "από τις γνωστές χριστιανικές ομολογίες". Το αντίθετο, θεωρώ ότι ΟΛΕΣ αυτές τις "γνωστές χριστιανικές ομολογίες", άλλη σε μεγαλύτερο και άλλη σε μικρότερο βαθμό αντικατοπτρίζουν πλήρως το βιβλικό σύμβολο της "πόρνης", το οποίο χρησιμοποιείται επανηλλημένα για να περιγράψη τη θρησκεία που παραστρατεί από την διδασκαλία του Κυρίου.
Η εκτενέστερη απάντηση, αν δεν βαριέσαι να τη διαβάσεις, λέει ότι γεννήθηκα και νηπιοβαπτίστηκα ορθόδοξος και όποιος τολμούσε να πει κάτι κακό για την ορθοδοξία γινόταν αυτομάτως μισητός εχθρός μου. Ταυτόχρονα ήμουν εντελώς ημιμαθής για το ποιός είναι ο Θεός μου, τί διδάσκει και τι περιμένει από εμένα, πλήρως όμως καταρτισμένος για το ποια είναι η θρησκεία μου, τι περιμένει από εμένα και τι απαιτείται για να θεωρούμαι καλός πιστός και ευλογημένο μέλος της. Πήγαινα στην εκκλησία, άναβα κεράκια, προσκυνούσα εικόνες, φιλούσα χέρια παπάδων, έκανα την προσευχή μου, λουζόμουν αγιασμό, πρόσεχα μη μου σβήσει το άγιο φως, νήστευα με αστακό και γαρίδες, εξομολογούμουν και κοινωνούσα. Έκανα και παπαδάκι, έψαλα, πήγαινα σε μοναστήρια, διέσχιζα τη μισή ελλάδα για να περάσει από επάνω μου η θαυματουργή εικόνα, και δεν έχανα ευκαιρία να επισκευτώ το πιο θαυματουργό ιερό λείψανο. Τέλος ξόδεψα αρκετή ενέργεια για να βρω κάποιο κομμάτι από το τίμιο ξύλο, πολλάκις φύλαγα αγιασμένα φυλαχτά στο συρτάτι μου από κάποια μοναστήρια με προτίμηση στο Σινά, φόραγα το ευλογημένο κομποσχοίνι μου από το άγιο όρος και κράταγα τα αγιασμένα λουλούδια του επιταφίου για όλον τον χρόνο.
Φυσικά, ζούσα με το όνειρο της επαναφοράς της "Πόλης", (γιαυτό και υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις, για να μπω πρώτος στη αγια σοφία), περίμενα τον μαρμαρωμένο βασιλειά να με οδηγήσει στη σφαγή των αγαρηνών, και πανω απ' όλα κυνηγούσα όλων των ειδών τους αιρετικούς με μεγάλο ζήλο.
Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει σαν φανατικό ορθόδοξο χριστιανό πλήρως δοσμένο στις διδασκαλίες του δόγματος.
Επιπλέον δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία για το σωστό δρόμο που ακολουθούσα 1000% σίγουρος ότι αυτά που πίστευα και τηρούσα ήταν πλήρως ευθυγραμισμένα με το θέλημα του Θεού. Και όσο αδιάλλακτος κι αν ήμουνα σε σχέση με το τυπολατρικό της πίστης μου, τόσο διαλλακτικός ήμουνα όταν ανέκυπταν ζητήματα με πραγματικό πνευματικό βάθος. Η πιο συνηθισμένη απάντησή μου ήταν το ίσως, μπορεί να είναι κι έτσι, δεν ξέρω, και πάνω απ' όλα "πήγαινε να ρωτήσεις κάποιος παπά -πνευματικό-μοναχό".
Κάποια στιγμή λοιπόν, υπό αντίξοες συνθήκες και την έντονη προσωπική ανάγκη να γνωρίσω επιτέλους τον Θεό που πιστεύω και όχι τους αντιπροσώπους-μεσάζοντες-μεσίτες του, έκανα κάτι που μερικούς αιώνες νωρίτερα θα με οδηγούσε στην πυρά. Άνοιξα την Καινή Διαθήκη, το συμβόλαιο του Θεού με εμένα, και την διάβασα. Και εκεί συνέβη κάτι συγκλονιστικό. Μάλλον θα έπρεπε να πω πολλά συγκλονιστικά.
Πρώτον, γνώρισα επιτέλους τον Θεό που θα πίστευα από εκείνη τη μέρα και μετά με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή.
Δεύτερον, είδα ξεκάθαρα ότι τα περισσότερα από αυτά που θεωρούσα σαν το θέλημά Του, οι διδασκαλίες της θρησκείας μου που με τόσο ζήλο υπηρετούσα, ήταν διδασκαλίες ανθρώπων και πολλές φορές όχι μόνο δεν οδηγούσαν στο θέλημά Του αλλά ήταν εντελώς έξω από αυτό.
Τρίτον, είδα ακόμα πιο ξεκάθαρα ότι τα λόγια του Κυρίου μου Ιησού Χριστού προς τους λεγόμενους Φαρισαίους του εβραισμού, σε καμία περίπτωση δεν επικεντρώνονταν στο συγκεκριμένο δόγμα, αλλά ήταν τύπος και παράδειγμα για αυτό που γενικά οριοθετείται σαν ιερατείο, ανά τους αιώνες και ανά τα δόγματα.
Μετά από αυτές τις μαζικές αποκαλύψεις, οι οποίες ανέτρεπαν όλα όσα είχα χτίσει περί Θεού, βρέθηκα σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Να αγνοήσω όσα ΚΑΤΑΛΑΒΑ, κατανόησα, είδα, μου αποκαλύφθηκαν και να συνεχίσω όπως πριν προσέχοντας μη σπάσω τη γυάλινη ψευδαίσθηση της σωτηρίας, ή να σπάσω το γυαλί μια και καλή και να αναζητήσω τον Θεό με όλη μου τη δύναμη ανεξαρτήτως πόσο δύσκολη θα ήταν αυτή η πορεία, με βαθιά πίστη ότι Αυτός θα με οδηγούσε από εκεί και πέρα σε κάθε μου βήμα. Και παρόλο που για ένα παιδί ακόμα 18 ετών το δεύτερο φαινόταν σαν γολγοθάς, η υπόσχεση που Του έδωσα όταν άνοιξα τον Λόγο Του για πρώτη φορά δεν μπορούσε να παρθεί πίσω. Βλέπεις αγαπητέ, Του υποσχέθηκα ότι εγώ είμαι διατεθιμένος να Τον ψάξω με κάθε ειλικρίνια και ότι δεν θα έκλεινα τα μάτια μου σε ότι μου αποκάλυπτε όσο δύσκολο, και επώδυνο κι αν ήταν. Του ζήτησα την αλήθεια και μου την έδωσε. Και τελικά δεν ήταν ούτε δύσκολο ούτε επώδυνο όσο αρχικά φαινόταν. Ήταν λυτρωτικό και έφερε την ελευθερία. Όπως υποσχέθηκε Αυτός:
Joh 8:31 ῎Ελεγεν οὖν ὁ ᾿Ιησοῦς πρὸς τοὺς πεπιστευκότας αὐτῷ ᾿Ιουδαίους· ἐὰν ὑμεῖς μείνητε ἐν τῷ λόγῳ τῷ ἐμῷ, ἀληθῶς μαθηταί μού ἐστε.
Joh 8:32 καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.
Από τότε ήρθα σε κοντινή επαφή με τις περισσότερες "από τις γνωστές χριστιανικές ομολογίες" αλλά ακόμα και με άγνωστες και πολλές άκρως πλανεμένες. Καθολικισμό, προτεσταντισμό (ευαγγελικούς, πεντηκοστιανούς, βαπτιστές), αντβεντιστές, μορμόνους, μεσσιανικούς ιουδαίους, ιεχωβάδες, κ.α. Σε όλα αυτά τα 'ταξίδια' έμαθα πολλά, διέκρινα πολλές πλάνες, βρήκα σημαντικές αλήθειες, γνώρισα αδελφούς εν Κυρίω, γνώρισα λύκους με προβειά αρνίου, είδα θαύματα πραγματικά, είδα θαύματα πλάνα, είδα χαρίσματα του Πνεύματος, είδα 'χαρίσματα' του σατανά. 'Επεσα, με σήκωσε, αποκαρδιώθηκα, με δυνάμωσε, ολιγοπίστησα, με στερέωσε. Και συνέχισα να μεγαλώνω, και Αυτός από το γάλα άρχισε να με ταίζει στερεά τροφή, και μετά κρέας. Και έμαθα να στηρίζομαι μόνο σε Αυτόν, και Αυτός αποδείχτηκε ΠΑΝΤΑ Πιστός και Αληθινός σε όλα όσα έχει υποσχεθεί.
Ο δρόμος συνεχίζεται και είναι ένας καθημερινός αγώνας, στη στενή και τεθλιμμένη οδό που οδηγεί σε Αυτόν. Αλλά σαν στοργικός Πατέρας είναι κάθε λεπτό δίπλα μου και με εκπαιδεύει, με διδάσκει, με μαλώνει, με στηρίζει, και πάνω απ' όλα έχει ανοιχτή μια απίστευτη αγκαλιά που μοιάζει με δυο φτερούγες ενός μεγάλου αετού και μέσα στην οποία βρίσκω την ασφάλεια, τη σιγουριά και τη γαλήνη που αυτός ο κόσμος ούτε να φανταστεί δεν μπορεί ότι υπάρχει.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Πριν σε αφήσω, και ελπίζοντας ότι 1. σε κάλυψα και 2. το συμπέρασμά σου δεν θα είναι απλά η ταμπέλα "αποστάτης" όπως συνέβει με κάποιους άλλους 'χριστιανούς' εδώ μέσα, θα ήθελα να προσθέσω κάτι.
Μιας και στο προηγούμενο post δεν έκανα καμιά αναφορά σε μαντριά, θα υποθέσω ότι το διάβασες σε κάποιο από τα παλαιότερά μου. Διευκρινίζω λοιπόν ότι η ελεύθερη απόδοση τη λέξεως "ποίμνη", δεν έχει στο δικό μου μυαλό καμία αρνητική σημασία. Ο λόγος ύπαρξης ενός μαντριού δεν επικεντρώνεται στο να μην αφήνει τους κατοικούντες σε αυτό να βγαίνουν έξω. Το αντίθετο, ο λόγος ύπαρξης της ποίμνης είναι να προστατεύει από τους εξωτερικούς εχθρούς. Άλλωστε τα πρόβατα αφήνονται την ημέρα ελεύθερα να βοσκάνε, πολλές φορές ακόμα και απουσία του βοσκού. Ο βοσκός έχει σαν σκοπό να τα προστατεύει και να τα οδηγεί, και όχι να τα κλειδώνει να μην του φύγουν. Τα πρόβατα δεν φεύγουν από το βοσκό, αλλά μόνα τους τρέχουν από πίσω του. Παρομοίως και το μαντρί έχει τον ίδιο σκοπό. Αν μάλιστα ανοίξει κάποιος ένα μαντρί τη νύχτα και αφήσει την πόρτα ανοιχτή, κανένα πρόβατο δεν θα φύγει. Όμως αν τα πρόβατα μείνουν έξω από αυτό ή η πόρτα μείνει ανοιχτή, κινδυνεύουν άμεσα από κάποιον φονέα.
Δεν θα χαρακτήριζα λοιπόν όλες αυτές τις γνωστές χριστιανικές ομολογίες σαν μαντριά, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, παρόλο που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Το αντίθετο θα είμαι αρκετά σκληρότερος. Γιατί μόνο ένας ορισμός υπάρχει για το μέρος εκείνο που καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτοί που φυλάσσονται μέσα να μην μπορούν να βγούν έξω. Ένα μέρος με κλειδαριές, μάνταλα, φρουρούς, όπλα, απειλές και εκφοβισμό. Το μέρος λέγεται φυλακή.
Μπορεί να σου ακούγεται σκληρό, αλλά σαν πρώην φυλακισμένος που Αυτός τον ελευθέρωσε και τον κάλεσε στην ποίμνη Του, αυτή είναι η γνώμη μου. Θα μπορούσα βέβαια να χρησιμοποιήσω και έναν πιο λόγιο-ποιητικό αλλά συνάμα τραγικό όρο. "Στρατόπεδα συγκέντρωσης για ψυχές".
ΥΓ. Για να μην είναι το παρόν εντελώς εκτός θέματος, θα πω κι εγώ τη γνώμη μου. Επιλογή β στο ερωτηματολόγιο της x-files = οχι. Αλλά και το στ θα ήταν μέσα στις επιλογές μου.
Λυπάμαι αν σε στενοχώρησα. Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.
με αγάπη εν Χριστώ
m
quote:Ο χριστιανισμός ξεκίνησε από κάτι "αμόρφωτους ψαράδες" και κοίτα πως επηρέασε την ανθρωπότητα. Εδώ και 2000 χρόνια κυριαρχεί και εξαπλώνεται.
Μην μου φέρεις παραδείγματα άλλων θρησκειών, μίλα μου για το χριστιανισμό.Φιλικά όπως πάντα
Ψηλέ
Κανεις λάθος οταν λες οταν λες οτι εδω και 2000 κυριαρχεί και εξαπλώνετε εξαπλώνετε ο χριστιανισμός.
Μονο σε καποιους συγκεκριμένους ιδιώτες εχει κυριαρχήσει.
Δεν θελω να σου φερω παραδείγματα αλλων θρησκειών αλλα πως να το κάνουμε...
οι σημερινοι Μουσουλμάνοι ειναι πρωην Χριστιανικοί πληθυσμοί που αλλαξοπίστησαν οταν αυτο αποφασισαν οι ηγέτες τους.
Οι Βουδιστές ειναι και περισσότεροι και αρχαιότεροι απο χριστιανούς.
Κατα την Τουρκοκρατία , με φιρμανι του Σουλτάνου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ
οι εξισλαμισμοι στον Ελλαδικό χώρο επειδη οι μουσουλμανοι ΔΕΝ
πλήρωναν χαρατσι και αυτο ειχε ασχημη οικονομική επίπτωση στο ταμείο
του Σουλτάνου.
Με αλλα λογια,ειναι θεμα τυχης που σημερα στην Ελλαδα οι Χριστιανοί ειναι πλειοψηφια ,ειναι επιλογή κάποιων τρίτων. Ειναι ενα ατυχημα της Ιστορίας, ξέχνα περι αγνων ψαράδων , αυτά ειναι παραμυθάκια ...
Μονο την νοημοσύνη σου μπορεις να την διαχειριστής οπως νομίζεις καλύτερα , μην την βαζεις ενέχυρο σε ταμεία μαγων και εγκληματιών.
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
Και εγώ χριστιανός είμαι. Τουλάχιστον έτσι θέλω να λέγομαι. Ο Θεός θα κρίνει κατά πόσο διάγω θεάρεστο βίο ή όχι. Έχω αρχίσει να σχηματίζω μία εντύπωση για σένα. Προκειμένου όμως να καταλάβω προς τα που οδεύεις θα ήθελα να μου απαντήσεις με τον καιρό σε ορισμένες ερωτήσεις. Το ίδιο βέβαια μπορείς να κάνεις και εσύ αν σε ενδιαφέρουν τα θρησκευτικά μου πιστεύω αν και ούτως ή άλλως σκοπεύω και εγώ να δώσω την προσωπική μου κατάθεση όπως εξάλλου το έχω ξανακάνει σε αυτό αλλά και σε άλλα topic (είναι τόσα πολλά τα topic που αδυνατώ, εργαζόμενος ων, να διαβάζω τα πάντα).
Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω τι γνώμη έχεις για τους ορθόδοξους ιερείς. Τι ρόλο νομίζεις ότι επιτελούν με τα διάφορα τελετουργικά τους κατά τη θεία (για μένα) λειτουργία που συνέγραψε ο Άγιος(για μένα) Ιωάννης ο "επικαλούμενος" Χρυσόστομος. Παίζουν κάποιο ρόλο αυτά που κάνουν και λένε ή είναι απλές λατρευτικές κινήσεις όμοιες με αυτών των Ζουλού για παράδειγμα. Για να μπω στο θέμα, πιστεύεις ότι καθαγιάζουν τα τίμια δώρα σε σώμα και αίμα Χριστού; Αφού έχεις μελετήσει κατά τις δυνάμεις σου την "ορθοδοξία" θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι "ορθόδοξοι" λένε ότι η θεία μετάληψη πραγματικά αναζωογονεί τον άνθρωπο.
Ξέρεις εχώ βιώσει και εγώ κάποια γεγονότα και έχω γνωρίσει ανθρώπους που κατά τη γνώμη μου είναι ειλικρινείς σε αυτό το θέμα και μου έχουν επιβεβαιώσει τα ανωτέρω. Μετά από μία συγκυρία γεγονότων ξέρεις και εγώ άνοιξα την Αγία Γραφή, και από αδιάφορος πνευματικά, άρχισα να μελετώ την "εν Χριστον ζωήν" που με έβγαλε από τεράστια αδιέξοδα. Τουλάχιστον έτσι νομίζω. Ο Σατανάς στήνει πολλές παγίδες και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Δοξάζω όμως το θεό που αυτή τη στιγμή νιώθω καλύτερα από πριν. Σημειωτέον, εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ανάξιο να μεταλάβω, γιατί δεν έχω εξομολογηθεί πλήρως και ειλικρινώς.
Ποιά είναι η άποψη σου λοιπόν για το "φριχτόν" (με θετική ένοια)κατά τους "ορθοδόξους" μυστήριο της θείας μεταλήψεως;
Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να σε ρωτήσω αλλά ας πάμε αργα-αργά.
quote:
Rumyana
Ψηλέ
Κανεις λάθος οταν λες οταν λες οτι εδω και 2000 κυριαρχεί και εξαπλώνετε εξαπλώνετε ο χριστιανισμός.
Μονο σε καποιους συγκεκριμένους ιδιώτες εχει κυριαρχήσει.
Δεν θελω να σου φερω παραδείγματα αλλων θρησκειών αλλα πως να το κάνουμε...
οι σημερινοι Μουσουλμάνοι ειναι πρωην Χριστιανικοί πληθυσμοί που αλλαξοπίστησαν οταν αυτο αποφασισαν οι ηγέτες τους.
..................
Με αλλα λογια,ειναι θεμα τυχης που σημερα στην Ελλαδα οι Χριστιανοί ειναι πλειοψηφια ,ειναι επιλογή κάποιων τρίτων. Ειναι ενα ατυχημα της Ιστορίας, ξέχνα περι αγνων ψαράδων , αυτά ειναι παραμυθάκια ...
Μονο την νοημοσύνη σου μπορεις να την διαχειριστής οπως νομίζεις καλύτερα , μην την βαζεις ενέχυρο σε ταμεία μαγων και εγκληματιών.
Μου αρέσει που είσαι ξηγημένη, αλλά δεν απάντησες άμεσα στην ερώτησή μου.
Κατ' εσέ, από που ξεκίνησε ο Χριστιανισμός; Πολλοί λένε πως είναι το δημιούργημα των αποστόλων.
Και εγώ ερωτώ, πως είναι δυνατόν "12 αμόρφωτοι ψαράδες" να έχουν επηρεάσει τόσο την ανθρωπότητα;;
Δηλαδή εμάς τους ελληναράδες με τους πολιτισμούς μας, τη μαγγιά μας, την εξυπνάδα μας, τελικά μας έπιασαν ντιπ κορόιδα μια "ντουζίνα αμόρφωτοι εβραίοι ψαράδες";;;
Φιλικά όπως πάντα