- Κέλσος: Αληθής Λόγος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Άν τυχόν και παρέμειναν 400 χρόνια όπως ισχυρίζεται η Βίβλος η έξοδος τοποθετείται περί το 1200 π.χ. Άλλωστε και σάν Φαραώ της Εξόδου αναφέρεται και ο γιός του Ραμσή του 2ου που μου διαφεύγει αυτή την στιγμή το όνομα. Άρα πρέπει οι Εβραίοι να έζησαν μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αίγυπτο σάν δούλοι χωρίς τους ομόφιλους τους Υξώς.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
quote:
Άλλωστε και σάν Φαραώ της Εξόδου αναφέρεται και ο γιός του Ραμσή του 2ου που μου διαφεύγει αυτή την στιγμή το όνομα.
Ηταν ο Μερενπταχ και δεν ειναι ο Φαραω της εξοδου. (δεν υπηρχε τετοιο γεγονος)Απλα στα χρονικα της βασιλειας του υπαρχει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αναφορα στο ισραηλ κι οχι στους εβραιους. Για την παραμονη των εβραιων στην Αιγυπτο δεν υπαρχει ουτε μια μαρτυρια εκτος της π. διαθηκης, η οποια απεχει παρασαγγας απο το να ειναι πηγη αξιοπιστων πληροφοριων.
ENAS
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΤΟΥΣ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ Η ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΓΡΑΦΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΠΛΑ ΒΡΙΚΑΝ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 900Π.Χ. ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΙΚΗ 'Β ΓΡΑΦΑΝ ΜΟΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Π.Χ. Κ, Γ ΚΑΙ Χ ΙΔΙΟ ΓΡΑΜΜΑ). ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 900Π.Χ.; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΑΛΑΓΗ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΝ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΗ.
Δε μου ξεφεύγουνε , σκέφτομαι πριν μιλίσω.
Αν μέχρι το 900πχ ήταν απολίτιστοι, και μέσα σε λίγα χρόνια έγραφαν έπη μιλάμε για μια φοβερή εξέλιξη.
Αποτελεί ενα θαύμα, πολιτιστικής εξέλιξης .
Σου φαίνεται λογικό ? Από την μία απολίτιστοι και από την άλλη σε λίγα χρόνια να γράγουν έπη ?
Σου φαίνεται λογικό? μέσα σε λίγα χρόνια , να έχουν δημιουργήσει την πλουσιότερη γλώσσα ?
Σου φαίνεται λογικό? οι λεξάριθμοι των αρχαίων ελληνικών να κατασκευάστηκαν σε λίγα χρόνια με ένα δανεικό αλφάβητο.
Σου φαινεται λογικό? ότι οι Ιάπωνες την αρχαία ελληνική -προιόν λίγων χρόνων κατά την αποψή σου- την θεωρούν ωσ την μελλοντική γλώσσα των Η/Υ λόγω της μαθηματικής της αξίας?(συνέπεια του προηγούμενου).
Αυτα σκεφτόμουν και απάντησα όπως απάντησα.
Γιατί τα δεδομένα (όπως τα παραπάνω) δεν καταρίπτονται.
Ενώ οι σύγχρονες έρευνες και εμπάθειες έχουν και λαθός μπορεί να είναι γιατί τα λάθη ανθρώπινα είναι
quote:
ότι οι Ιάπωνες την αρχαία ελληνική -προιόν λίγων χρόνων
κατά την αποψή σου- την θεωρούν ωσ την μελλοντική γλώσσα
των Η/Υ λόγω της μαθηματικής της αξίας?
Καλοί μου φίλοι,
Υπάρχει εδώ μέσα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ επαγγελματίας developer,
που να μην θεωρεί την παραπάνω φράση ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ!!!???
Φυσικά, ο cottus δεν φταίει,
διότι απλά επανέλαβε αυτό που άκουσε.
Επίσης , μάλλον, δεν είναι developer...![]()
Οι άνθρωποι του χώρου όμως,
έχουμε καθήκον να πούμε ότι
τέτοιες απόψεις είναι πραγματικά για γέλια...
Θα μου πείτε, δεν το είπαν όμως οι Ιάπωνες?
Θα απαντήσω ότι
α. Μάλλον ΔΕΝ το είπαν και είναι ένας "αστικός μύθος" ή
β. Αυτός που το είπε ΔΕΝ είναι programmer
Η εξήγηση , γιατί δεν γίνεται μια οποιαδήποτε ανθρώπινη
γλώσσα να χρησιμοποιηθεί ώς προγραμματιστικό εργαλείο
είναι αρκετά δύσκολη για τον μη-τεχνικό, αλλά εάν θέλετε
μπορώ να επανέλθω....
φιλικά
xChamp.
Edited by - xchamp on 15/07/2005 21:41:25
quote:
Ηταν ο Μερενπταχ και δεν ειναι ο Φαραω της εξοδου. (δεν υπηρχε τετοιο γεγονος)Απλα στα χρονικα της βασιλειας του υπαρχει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αναφορα στο ισραηλ κι οχι στους εβραιους. Για την παραμονη των εβραιων στην Αιγυπτο δεν υπαρχει ουτε μια μαρτυρια εκτος της π. διαθηκης, η οποια απεχει παρασαγγας απο το να ειναι πηγη αξιοπιστων πληροφοριων.
Γειά σου χρυσέ κλώνε. Το Ισραήλ, εκείνη την εποχή αντιστοιχούσε μάλλον με το όνομα του λαού παρά με την περιοχή ή το κράτος. Οπότε η αναφορά στην στήλη του Μερενπτάχ γίνεται στην φυλή του Ισραήλ. Αλλά αυτό δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καθόλου στοιχεία για την παρουσία και την διάρκεια παραμονής των εβραίων στην Αίγυπτο. Εγώ δεν θα αμφισβητούσα τόσο την παρουσία τους εκεί, αλλά τα 400 χρόνια παραμονής τους που αναφέρονται στην ΠΔ. Θεωρώ πως ό,τι έχει σχέση με το μέτρημα του χρόνου στην ΠΔ (χρονικές περίοδοι, ηλικίες κλπ) είναι αναξιόπιστο (ίσως να είναι συμβολικό, πάντως δεν είναι ακριβές).
quote:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΠΛΑ ΒΡΙΚΑΝ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.
Η πλάκα είναι ότι οι Φοίνικες που υποτίθεται ότι εφεύραν το αλφάβητο δεν έγραψαν ποτέ λογοτεχνικά κείμενα. Αυτό πόσο λογικό είναι;
Η εφεύρεση μίας γραφής και η τελειοποίηση της καθοδηγείται από την ανάγκη να καταγράψεις αλλά και να εκφραστείς και να μεταδώσεις γνώση. Οι Φοίνικες που ταξίδευαν όπως λέγεται σε όλο τον τότε γνωστό αλλά και άγνωστο κόσμο, φανταστείτε πόσες γνώσεις θα είχαν να μας μεταφέρουν. Κι όμως κανείς δεν σκέφτηκε να καθήσει και να γράψει ένα κείμενο, για όσα είχε δει στα ξένα μέρη. Και αυτό μου φαίνεται εξ ίσου περίεργο. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο τέτοιο κείμενο και δεν το γνωρίζω.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Το θεμα ειναι οτι μεσα απο τις πτωχες μου ερευνες, εχω αποριψει τελειως την π.δ. σαν πηγη πληροφοριων.
Απο την αλλη υπαρχει ενας τεραστειος αριθμος θρησκευομενων επιστημονων που, ντε και καλα, θελει να την χρησιμοποιησει σαν οδηγο (θεοπνευστη γαρ)κι αυτο εχει οδηγησει σε τεραστια σφαλματα χρονολογησης και εκτιμησης δεδομενων.
Το μεγαλητερο θυμα αυτης της καταστασης ειναι η Αιγυπτος γιατι αναφερεται κατα κορον στη π.δ.
quote:
Το μεγαλητερο θυμα αυτης της καταστασης ειναι η Αιγυπτος γιατι αναφερεται κατα κορον στη π.δ.
Η Αίγυπτος είναι η τελευταία χώρα που θα μπορούσε να πέσει θύμα γιατί η ιστορία της βασίζεται σε καταγεγραμένα ιστορικά γεγονότα με μεγάλες λεπτομέρειες απο το 4.000 π.χ. Την Παλαιά Διαθήκη πρέπει να την χρησιμοποιούμε μόνο για πηγή ιστορικών πληροφοριών, χωρίς να πιστεύω σε λόγους Θεού και άλλες τέτοιες παρόμοιες βλακείες. Όσο βέβαια επιβεβαιώνονται απο τις Αρχαιολογικές ανακαλύψεις.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
quote:
Το θεμα ειναι οτι μεσα απο τις πτωχες μου ερευνες, εχω αποριψει τελειως την π.δ. σαν πηγη πληροφοριων.
Απο την αλλη υπαρχει ενας τεραστειος αριθμος θρησκευομενων επιστημονων που, ντε και καλα, θελει να την χρησιμοποιησει σαν οδηγο (θεοπνευστη γαρ)κι αυτο εχει οδηγησει σε τεραστια σφαλματα χρονολογησης και εκτιμησης δεδομενων.
Εχεις υπ όψιν σου το βιβλίο ""The Bible Unearthed";
Το έχω αναφέρει ξανά σε άλλο θέμα, επειδή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι γραμμένο από έναν Εβραίο αρχαιολόγο με την βοήθεια ενός συγγραφέα. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2001 στο Ισραήλ και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στους κύκλους των φανατικών Εβραίων αλλά και στους πολιτικούς κύκλους. (ως γνωστόν οι "απαιτήσεις" του σύγχρονου Ισραήλ βασίζονται κυρίως στα "ιστορικά" στοιχεία της Παλαιάς Διαθήκης)
Στο βιβλίο παρουσιάζεται την εργασία του αρχαιολόγου dr. Israel Finklestein με την βοήθεια του συγγραφέα Neil Asher Silberman. Και οι δύο Εβραίοι, ενώ ο Finklestein είναι ο διευθυντής του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, με κύρος που είναι δύσκολο να "χτυπηθεί".
Μέσα στο βιβλίο περιγράφονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν στο κράτος του Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα τους τα οποία ΔΕΝ συμφωνούν με τα "ιστορικά" στοιχεία που περιέχονται στην Βίβλο και ειδικά στην Παλαιά Διαθήκη.
Οι αναφορές του από τον αρχαιολογικό χώρο του Megiddo -όπου έκανε τις προσωπικές του εκσκαφές και θεωρείται πολύ σημαντικός για την Βιβλική αρχαιολογία- ότι ορισμένες κατασκευές που αποδίδοντο στον Σολομώντα ήταν κτισμένες πολύ αργότερα, ξεσήκωσε πολλές διαμάχες στο Ισραήλ.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως "μέχρι τώρα η Βιβλική ιστορία υπαγόρευε τις έρευνες και τις ανασκαφές και οι αρχαιολόγοι αναγκαζόντουσαν να "αποδείξουν" την Βιβλική αφήγηση με πειθαρχία." Εκανε ειδική αναφορά σε έναν παλιότερο αρχαιολόγο, τον Yadin, που πήγαινε στις ανασκαφές κρατώντας στο ένα χέρι την σκαπάνη και στο άλλο την Βίβλο.
Παρόμοια δήλωση έχει κάνει παλιότερα και μια συγγραφέας η Amy Dockser Marcus, "Με την Βίβλο στο ένα χέρι δεν μπορεί παρά να μπεις και να δεις τα ευρήματα και να τα ερμηνεύσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτό, οδήγησε σε συγκεκριμένα λάθη".
Αυτά, χωρίς περαιτέρω σχόλια.
Οσο για το αν η Αίγυπτος είναι θύμα αυτής της κατάστασης, θα συμφωνήσω με τον krisnna ότι δεν είναι. Οπως δεν είναι και η Ελλάδα. Χώρες και πολιτισμοί που έχουν τόσο μακρά και σημαντική ιστορία, είναι δύσκολο να υποβιβαστούν, ευτυχώς!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:Η Αίγυπτος είναι η τελευταία χώρα που θα μπορούσε να πέσει θύμα γιατί η ιστορία της βασίζεται σε καταγεγραμένα ιστορικά γεγονότα με μεγάλες λεπτομέρειες απο το 4.000 π.χ.
Λαθος.
Υπαρχουν αρκετα στοιχεια πανω στα οποια στηριζονται εικασιες, αλλες ευστοχες αλλες εκτος πραγματικοτητος.
Μην ξεχναμε οτι ο μεγαλυτερος ογκος πληροφοριων, ερχεται απο ελληνικες πηγες, χαρακτηριστικο παραδειγμα το θεμα του παροντος τοπικ: Στηριζεται σε πληροφοριες του Ηροδοτου και μονο.
Η ακομα περισσοτερο η πυραμιδολογια: Δεν εχει προστεθει ουτε ενα κομμα (,) περα απο οσα εχει γραψει ο Ηροδοτος. ( Η σφιγγα εξαιρειται)
Η εκφραση θυμα δεν ειχε την εννοια της παθητικοτητας, αλλα ακριβως της μακρας ιστοριας την οποια εχουν σκυλευσει οι παντες. Εκτος της π.δ. δεν υπαρχει "εσωτεριστικη" σχολη η ταγμα η οτιδηποτε αλλο που να μην διεκδικει ριζες στην Αιγυπτο. Αυτο δεν συμβαινει διοτι υπαρχουν πολλες πληροφοριες, αλλα για το ακριβως αντιθετο: Δεν υπαρχουν αρκετες κι ετσι ο καθενας λεει οτι θελει.
Ostria: Το βιβλιο που αναφερεις δεν το εχω υποψη μου αλλα ειναι αληθεια οτι την πλεον νηφαλια σταση σ' αυτα τα ζητηματα την εχω συναντησει σε Ισραηλινους αρχαιολογους/ιστορικους.
Μάλλον το πρόβλημά σου είναι ότι αντιδράς με το θυμικό και όχι με το λογικό μέρος του αευτού σου
Πουθενά δεν ανέφερα την Αρχαία Ελληνική ότι είναι μηχανική-πως θα μπορούσε άλλωστε...
Μαθηματική την αποκάλεσα.
Τουτέστιν ότι τα άτομα που γνωρίζουν αρχαία ελληνικά , έχουν μεγαλύτερη οικειότητα με τον προγραματισμό-μαθηματική δομή της γλώσσας.
Και για του λόγου το αληθές , πρώτη η ΙΒΜ το εφάρμοσε, δηλάδη να ΠΡΟΤΙΜΑ να προσλαμβάνει άτομα που είχαν ΚΑΙ κλασσική παιδεία!!!!!!
Φιλικά
Κόττος
απο τον Τιτάνα Ιάπετο και την κλειμένη(ή την Ασία) γεννήθηκε ο Προμηθέας...
μετά τον κατακλυσμό ο υιός του προμηθέα,ο Δευκαλίων ,μαζί με την γυναίκα του την Πύρρα ,δημιούργησαν τους Λίθους=(Λάας/Λαός)....
κόρη του Δευκαλίων ήταν η Θυία ,μητέρα του Μαγνήτα και του Μακεδόνα...
αλλά ας μιλήσουμε για την Ευρυνόμη κόρη του Χάους....
και τον αυτόχθων πελασγό....τον Αρκάδα....
τί λέτε να πάμε και λιγουλάκι κινηματογράφο...?
"the fantastic four"...ο ηθοποιός που έπαιζε τον Λίθο ,είναι Ελληνικής καταγωγής...τον οποίο ήθελαν να ξεπαστρέψουν ,διότι ήταν η Ασπίδα των υπολοίπων θνητών και Αθανάτων.....
Μιχάλης τσιχλής....http://movies.yahoo.com/shop?d=hc&id=1800025039&cf=gen
http://www.scootic.com/articles/Michael_Chiklis
τυχαίο......????
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 22/07/2005 09:51:16