- Βιβλική Έξοδος: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τι σχέση έχει η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία για την οποία εγώ μιλώ ... με τον Χριστιανισμό ΣΑΣ???
ΚΑΜΜΙΑ..!
Να το αναλύσουμε τώρα θέλεις .... ε! εγώ δεν θέλω..!
Συνέχίστε τις ιστορικές σας αναφορές και τις σεντονιάδες...και φροντίστε να πείθετε εαυτούς .... κατα κόρ-ω-ν και αγοριών.
Το ξανα-λέω , δεν μ'ενδιαφέρει η Εβραϊκή "φιλολογία"..με την Σάρα και την Μάρα και τους υπολοίπους που κάπως τους λένε...!!!
Και μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου , τους Αρχαίους Έλληνες ...καμμιά σχέση δεν έχουν με αυτούς που εσύ ασπάζεσαι και νοηματοδοτείσαι...ΚΑΜΜΙΑ!
Δεν θά'θελα να παρεκτραπώ...αρκετά είπαμε!!!
![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Εαρινός:
Τι σχέση έχει η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία για την οποία εγώ μιλώ ... με τον Χριστιανισμό ΣΑΣ???
ΚΑΜΜΙΑ..!
Να το αναλύσουμε τώρα θέλεις .... ε! εγώ δεν θέλω..!
Φυσικά και έχει,
την έχω ήδη παρουσιάσει σε άλλο θέμα. Η Ελληνική φιλοσοφία είναι αυτή που κάτω από την επίδρασή της οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας μας, διαμόρφωσαν το Ορθόδοξο Δόγμα.
Χωρίς αυτήν, θα ήμασταν Καθολικοί.
Εκτός εάν έχεις την πεποίθηση ότι οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θα πίστευαν σε Δίες που αύτωναν τη μάνα τους και την αδελφή τους.....όχι φίλε μου οι Έλληνες αρχαίοι φιλόσοφοι, είχαν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το πνεύμα τους για να πιστεύουν σε τέτοιες ανοησίες και γι' αυτό σχεδόν στο σύνολό τους οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι είχαν απορρίψει το δωδεκάθεο και είχαν στραφεί προς Τον Έναν και μοναδικό Θεό.
quote:
Εαρινός:
Συνέχίστε τις ιστορικές σας αναφορές και τις σεντονιάδες...και φροντίστε να πείθετε εαυτούς .... κατα κόρ-ω-ν και αγοριών.
Εγώ φυσικά και θα συνεχίσω τις αναφορές μου με σεντόνια όχι για να πείσω τον εαυτό μου, αλλά για να δείχνω τη γύμνια ορισμένων που το παίζουν πατρόνες της αρχαίας Ελλάδας και της ιστορίας χωρίς τη στοιχειώδη για τον σκοπό τους παιδεία...... εσύ συνέχισε με τα μαθήματα ορθογραφίας.

quote:
Εαρινός:
Το ξανα-λέω , δεν μ'ενδιαφέρει η Εβραϊκή "φιλολογία"..με την Σάρα και την Μάρα και τους υπολοίπους που κάπως τους λένε...!!!
Δε σε ρώτησα.
quote:
Εαρινός:
Και μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου , τους Αρχαίους Έλληνες ...καμμιά σχέση δεν έχουν με αυτούς που εσύ ασπάζεσαι και νοηματοδοτείσαι...ΚΑΜΜΙΑ!
Δεν ήξερα ότι έχουν ταμπελάκια ώστε να ασχολούνται μαζί τους μόνο οι αρχαιόπληκτοι......
Μάθε πρώτα την ιστορία του τόπου σου και μετά κάνε τις παρατηρήσεις σου.
quote:
Εαρινός:
Δεν θά'θελα να παρεκτραπώ...αρκετά είπαμε!!!
Αμ δεν το βλέπω αγαπητέ μου!......

NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
quote:
Η Ελληνική φιλοσοφία είναι αυτή που κάτω από την επίδρασή της οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας μας, διαμόρφωσαν το Ορθόδοξο Δόγμα.
Χωρίς αυτήν, θα ήμασταν Καθολικοί.
Το βρίσκω πολύ καλό και... έξυπνο!!!
quote:
Εκτός εάν έχεις την πεποίθηση ότι οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θα πίστευαν σε Δίες που αύτωναν τη μάνα τους και την αδελφή τους....
Αφού οι αρχαίοι φιλόσοφοι είναι μωροί, πολυλογάδες, ανόητοι που αποστομώθηκαν από τους χριστιανούς "φιλοσόφους"![]()
και απόδειξη είναι ότι δεν έφταναν το "πνεύμα" των χριστιανών που έχρισαν ισαπόστολο έναν παιδοκτόνο, συζυγοκτόνο, πεθεροκτόνο κλπ. κλπ.
quote:
Εγώ φυσικά και θα συνεχίσω τις αναφορές μου με σεντόνια όχι για να πείσω τον εαυτό μου,
Τον "εαυτό σου" τον έχουν πείσει οι πνευματικοί σου πρόγονοι, που συνομιλούσαν με το θεό και οδηγούσαν τον περιούσιο λαό σας, από νίκη σε νίκη.![]()
![]()
![]()
Το μόνο που, προσωπικα, εύχομαι είναι να συνεχίσετε να προσφέρετε τις δόσεις γέλιου, στις οποίες μας έχετε συνηθίσει...
quote:
το παίζουν πατρόνες της αρχαίας Ελλάδας και της ιστορίας χωρίς τη στοιχειώδη για τον σκοπό τους παιδεία......
Αυτό είναι έκατον εκάτερον, βρε...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Ο κ.Κοβακς, ψεύδεται;
Υπάρχουν κι άλλα ρε φίλε...
Επιστήμονες και λενε ψέματα,έτσι για πλάκα;Με ποιό κριτήριο και σκοπό;
Γιατί;Θέλουν να κάνουν αστεία;
Αλλα, αυτοί που κρύβουν τέτοια στοιχεία, κάνουν καλό;..
Και άσε τις πηγές, μιλαμε για δεδομένα και στοιχεία..Αν ξέρεις, μόνος σου λύνεις το πρόβλημα, καταλαβαίνεις...Αν έχεις συνηθίσει,
στα ψέματα, θα βλέπεις παντού ψεύτες...Το θέμα,είναι μελετάς;Γιγνώσκεις, τι αναγιγνώσκεις;
Όπως, με στοιχεία, που ενώνουν την Αίγυπτο και την Χαναάν....
Η λατρεία του χρυσού μόσχου,είναι ένα ενωτικό των δυο πλευρών στοιχείο...Η περιγραφή τού ότι ο λαός Ισραήλ είχε οικειοποιηθεί τη λατρεία ενός χρυσού μόσχου, αμφισβητούνταν για πολύ καιρό από κοσμικούς μελετητές. Παρατηρούσαν ότι η λατρεία του ταύρου ήταν κοινή και στην Αίγυπτο και στη Χαναάν, αλλά όχι η λατρεία του μόσχου. Όμως, το 1991 βρέθηκε ένα άγαλμα ενός ασημένιου μόσχου σε μια ανασκαφή της αρχαίας Ασκαλών, στα παράλια του Ισραήλ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες χρονολόγησαν αυτόν τον μόσχο περισσότερο από 100 χρόνια πριν από την Έξοδο.
Όταν ο λαός φώναξε: «Ούτοι είναι οι θεοί σου, Ισραήλ, οίτινες σε ανεβίβασαν εκ γης Αιγύπτου.» (Έξοδος λβ:4), ήξερε καλά πόσο δημοφιλής ήταν η λατρεία του μόσχου. Τέσσερις αιώνες αργότερα, σχεδόν τα ίδια λόγια ειπώθηκαν από τον βασιλιά Ιεροβοάμ, όταν έφτιαξε δύο χρυσούς μόσχους και είπε στον λαό: «Ιδού οι θεοί σου, Ισραήλ, οίτινες σε ανήγαγον εκ γης Αιγύπτου.» (Αʼ Βασιλέων ιβ:28). Στο περιοδικό Επιθεώρηση της Βιβλικής Αρχαιολογίας – BiblicalArchaeologyReview, ένα εκτενές άρθρο πάνω στην ανακάλυψη του ασημένιου μόσχου, σημειώνει τα εξής: «Ο Χρυσός Μόσχος που λάτρευσαν στους πρόποδες του όρους Σινά οι ανυπόμονοι Ισραηλίτες (Έξοδος λβʼ), μπορεί να ήταν όμοιος με αυτό το αγαλματίδιο.» (Μάρτιος-Απρίλιος 1991, σελ. 1).
Και πολλά άλλα, φίλε μου...Το να τα βγάλεις ψεύτικα, ή να τα απορρίπτεις, έτσι, δεν δειχνει ότι σκέφτεσαι...
γιαπετ,
για μια ακόμη φορά σε βρίσκω λίγο για τέτοια θέματα, αλλά επαρκή για ποιοτικό χιούμορ.
Έχεις πλάκα φίλε και αρκετές φορές έχω γελάσει με την ψυχή μου, να σαι καλά.![]()
![]()
![]()
NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
quote:
trexagireve
Ναι βρε Σεσόστρις, αλλά, επειδή εσείς έχετε αυτή την άποψη,
πάει να πει, ότι θα την δεχτούμε κι εμείς οι άλλοι;Εμείς, ....βοσκάμε;...
Κι ο διάλογος, η αντιπαράθεση με επιχειρήματα;Δεν μετράει;
Αν έχεις βγάλει κάποιο συμπέρασμα, πες το και σε μας και αιτιολόγησε το...
Επ αυτού, συζητάμε..
Η άποψη αυτή φίλε trexagireve δεν είναι ούτε δική μου ούτε των υπολοίπων . Την άποψη αυτή την υποστηρίζουν όλοι οι μη στρατευμένοι ερευνητές των γραφών , οι ιστορικοί ,και οι αρχαιολόγοι . Όλοι πλην των φανατικών χριστιανών που προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν την θρησκεία τους , και δεν αντιλαμβάνονται ότι όχι μόνο δεν την στηρίζουν με τα παιδαριώδη που γράφουν , αλλά αντίθετα την ευτελίζουν .
quote:
trexagireve
Γιατί, για τη Ναζαρέτ και πλήθος άλλων σημείων της Βίβλου, δεν συμφωνούν μαζί σου οι επιστήμονες..
Για ονόμασέ μου μερικούς .........
quote:
trexagireve
Με στοιχεία...
Για παράθεσε μερικά ......(συγγραφέα , βιβλίο , σελίδα)
quote:
trexagireve
Μονο οι αρνητες του χριστιανισμού το αμφισβητούν...Όταν δέχονται παραμύθια, άλλων λαών...
Οι αφορισμοί είναι απόρροια ελλείψεως επιχειρημάτων .
quote:
trexagireve
Θέλει προσπάθεια, για να είναι κανείς αντικειμενικός...
Αυτό λέω κι εγώ φίλε Βαγγέλη ......
*
quote:
trexagireve
Αυτό προσπαθώ εδώ και κάτι χιλιάδες μηνύματα Βιομηχανικέ
ηλίθιε,ότι πρέπει να ξέρεις και άλλα εκτός απο λίγα ελληνικά, γιατι η ημιμάθεια σου σε κανει και υποθέτεις,όπου απαιτειται γνώση και δείχνεις άσχετος...
Κατάλαβες, ότι δεν είναι θέμα λογικής,αλλά ηθών και εθίμων, που δεν γνωρίζεις;Τόσο απλά αγορι μου...
Γράφεις κοτσάνες...Ζωγραφίζεις, δλδ, τι γράφεις....
Φίλε trexagireve λυπάμαι που το γράφω , αλλά ως φαίνεται η έλλειψη επιχειρημάτων εκ μέρους σου , σε κάνει και παραφέρεσαι ......
Χαρακτηρίζεις ηλίθιο έναν άνθρωπο που η μέχρι τώρα συμμετοχή του στο Forum , κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο καταδεικνύει . τον κατηγορείς ότι δεν γνωρίζει ελληνικά , τη στιγμή που από ότι φαίνεται χειρίζεται την ελληνική γλώσσα εξ’ ίσου αν όχι καλύτερα από ‘σένα , και φυσικά ούτε άσχετος δείχνει .......
Αυτά φίλε Βαγγέλη δεν σου τα γράφω σαν αυτόκλητος υπερασπιστής του IndustrialAngel , δεν το έχει άλλωστε ανάγκη , αλλά για να σου υπενθυμίσω ότι οι ύβρεις προς τους συνομιλητές μας δεν αντικαθιστούν τα επιχειρήματα .
*
quote:
Εκτός εάν έχεις την πεποίθηση ότι οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θα πίστευαν σε Δίες που αύτωναν τη μάνα τους και την αδελφή τους.....όχι φίλε μου οι Έλληνες αρχαίοι φιλόσοφοι, είχαν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το πνεύμα τους για να πιστεύουν σε τέτοιες ανοησίες και γι' αυτό σχεδόν στο σύνολό τους οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι είχαν απορρίψει το δωδεκάθεο και είχαν στραφεί προς Τον Έναν και μοναδικό Θεό.
Tι λές?
Εγώ στα σεντόνια που παραθέτεις το μόνο που βλέπω είναι Ησαίας, Ματθαίος, Ιζεκεήλ, Σοφωνίας.
Συνεπώς απο τη στιγμή που ο Πλάτωνας μιλούσε για εναν και μοναδικό Θεό, τι ανάγκη έχουμε τη Βίβλο?
εγώ, δεν μπορώ να συμβάλω, γιατι, δεν μπορεί να κάνει διάλογο,
απλά, αντιδρά, με ότι του κατέβει...Δεν κανεις εποικοδομητικό διάλογο,έτσι και εμποδιζει τους άλλους, όπως οτυ το επισημανανε,χωρίς να το υποδεικνύω..
Και για το βρισίδι, έ, όχι ρε φίλε, να μας τη λένε τα
πιτσιρικια!!!
Επι της ουσίας,αποδειξεις και στοιχεία έφεςρα και φέρνω....
Αν κανείς τα διαβάσει θα καταλάβει..
quote:
europaios-original
Ή θα έχει πάει για επισκευή της μύτης του,.....με τόσα ψέματα που έχει γράψει θα είναι σαν του Πινόκιο σε όλο της το μεγαλείο!...ή θα έχει βγει στη γύρα και στα πανηγύρια για να πουλήσει το βιβλίο του κατά του χριστιανισμού!
Βλέπω με χαρά μου πως ούτε η γελοιότητα σε εγκατέλειψε ούτε η ανοησία. Αλλωστε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα γινόσουν κανονικός άνθρωπος, όχι χριστιανός που είσαι τώρα... ![]()
![]()
Την καλησπέρα μου σε όλους, κανονικούς ανθρώπους και χριστιανούς... ![]()

macedon