- Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Ο θεος φιλε ειναι παντογνωστης και πανεξυπνος.»
Αυτό φίλτατε δεν είναι απάντηση στα όσα ερωτώ, αλλά ευσεβής πόθος.
Και φυσικά δεν ρώτησα κάτι σχετικό.
Το να ισχυρίζεσαι κάτι ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ, μπορεί κάλλιστα να ειδωθεί ως εικασία, φαντασία, δημιούργημα αυθυποβολής. Ίσως και όχι φυσικά.
Εσύ λοιπόν, πόθεν αντλείς βεβαιότητα?
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Μεσα στο ευαγγελιο δινει παραδειγματα(μεσο παραβολων κλπ) που μας εξηγουν σε γενικες γραμμες πως θα κριθουν οι ανθρωποι.»
Οι ερμηνείες των παραβολών, ποικίλουν όσο και οι εκατοντάδες αιρέσεις εντός του χριστιανισμού για παράδειγμα. Άρα, αυτές δεν είναι ασφαλή απάντηση.
Εσύ όμως, είπες ότι «..Φυσικα και ο τροπος που κρινει δεν τοσο συντομος και απλοϊκος οσο παρουσιαζεται στις γραφες.»
Και στις ερωτήσεις που σου έθεσα, δεν απάντησες ούτε σε μία.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
quote:
Διότι, πως αλλιώς είσαι σε θέση να βεβαιώνεις ότι η κρίση του Θεού δεν είναι τόσο «σύντομη και απλοϊκή» όσο παρουσιάζεται στις γραφές?
Κοιτα, θα σου πω κατι εντελως καινουριο, αυθαιρετο που το εβγαλα απολυτα απ το μυαλο μου και ειναι απ τα μεγαλυτερα μυστικα:οταν οι συγραφεις του ευαγγελιου οταν γραφανε το ευαγγελο, βασιζονταν επισης στο γεγονος οτι οι αναγνωστες του θα εχουν κοινη λογικη, αμεροληψια και μια βασικη νοημοσινη.![]()
Πώς ειμαι σε θεση?
Θα σου πω το μυστικο μου:χρησιμοποιω "κοινη λογικη".
Το κατεβασα χτες με το torrent μαζι με το crack του.
Και βεβαια δεν ειναι το μοναδικο μυστικο μου.
Ειναι και οτι διαβαζω κρυφα τα βραδια.![]()
Μου ρχετε και θεια φωτηση ανα καιρους.![]()
Η ιδια απαντηση παει και στην απο κατω ερωτηση αλλα θα στην απαντησω αναλυτικο γιατι αν περιμενω να εξηγησεις στον ευατο σου τα ευνοητα του χριστιανισμου θα περιμενω πολυ καιρο.
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Ο θεος φιλε ειναι παντογνωστης και πανεξυπνος.»Αυτό φίλτατε δεν είναι απάντηση στα όσα ερωτώ, αλλά ευσεβής πόθος.
Και φυσικά δεν ρώτησα κάτι σχετικό.(Ολα για σενα τα λεω παιδι μου.Ηθελα απλα να σου δοσω κατι να χεις να αμφισβητισεις... σα καλος χριστιανος που ειμαι)
Το να ισχυρίζεσαι κάτι ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ, μπορεί κάλλιστα να ειδωθεί ως εικασία, φαντασία, δημιούργημα αυθυποβολής. Ίσως και όχι φυσικά.
Το οτι ο θεος ειναι παντογνωστης το λέει το λέει το ευαγγελιο.Το οτι ο θεος ειναι πανεξυπνος, απλα κοιτα γυρω σου.Και αν βαριεσαι να κοιταξεις το λέει το ευαγγελιο με τη λεξη "πάνσοφος"(η σοφια παρεπιπτώντος συνδιαζει γνωση και υψηλη νοημοσινη).
quote:
Οι ερμηνείες των παραβολών, ποικίλουν όσο και οι εκατοντάδες αιρέσεις εντός του χριστιανισμού για παράδειγμα. Άρα, αυτές δεν είναι ασφαλή απάντηση.
ΚΑΠΟΙΕΣ ερμηνιες παραβολων ποικιλουν.Μην το ξεχναμε αυτο και θυμομαστε άλλα... Οι περισσοτερες που αφορουν τη δικαιωσινη(δεν τις ξερω βεβαια ολες, ουτε χριαζεται) ΔΕΝ δεχονται αμφισβητηση.Εξαλου οταν ξερω οτι ο θεος ειναι πανσοφος και δικαιος δεν χριαζομαι καν παραβολες να μου το αναλυσουν αυτο.
quote:
Και στις ερωτήσεις που σου έθεσα, δεν απάντησες ούτε σε μία.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
Ισως γιατι οι ερωτησεις ειναι απλα καποιου προκατηλειμμενου?
Μα να μην απαντησω ουτε μια απο τις 1000δες ερωτησεις σου(που ειναι μία σε 3εις, το αντιθετο του galcon δηλαδη...)
τι πραμα και αυτο...
quote:
Απο ότι μπορώ να αντιληφθώ φίλτατε, υπονοείς ότι γνωρίζεις κάτι περισσότερο απο ότι συμπεριλαμβάνεται στην Αγία Γραφή, ή κάνω λάθος?Διότι, πως αλλιώς είσαι σε θέση να βεβαιώνεις ότι η κρίση του Θεού δεν είναι τόσο «σύντομη και απλοϊκή» όσο παρουσιάζεται στις γραφές?
Μήπως λοιπόν θα ήθελες να μας φωτίσεις λιγάκι περισσότερο αυτή την εξαιρετικά σημαντική σου παρέμβαση?
Για παράδειγμα, πόθεν προκύπτει αυτή σου η διαπίστωση? Απο κείμενα, απο προσωπική γνώση?
Ας κανω το χαζο και ας τα παρω με τη σειρα τις "ερωτησεις" σου.
Το 1ο σου "?" το απαντησα πριν εκει που μιλουσα για νοημοσινη.
Απο εκει και περα ειπαμε,
Διαβαζω κρυφα τα βραδια και εκει που διαβαζω βλεπω ενα θείο φως, κατεβαινει μια φλογα απ τον ουρανο και μπαινει στο κεφαλη μου.
Εξου και γιατι οι φιλοι με φωναζουν "καμενο" και οι γυναικες "καυτο".
Στο 2ο "?" σου απαντησα επισης πριν.
Στο 3ο "?", δεν χριαζεται 2η λαμπα φιλτατε, η υπαρχουσα ειναι υπερ αρκετη.Απλα βγες απ τα σκεπασματα.Δεν ειναι τοσο τρομερο να πιστευεις στη υπαρξη ενος θεου.
Στο 4ο "?" σου.Το εχω ήηηηηηδη απαντησει πιο πανω.
Εκτος απο κοινη λογικη βεβαια εξηγηση της ιστοριας με του Αβρααμ δινουν και στα γυμνασια(1η ή 2α αν δεν κανω λαθος).Η οποια βεβαια συμφωνει με τη δικια μου
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Ο θεος φιλε ειναι παντογνωστης και πανεξυπνος.»Schwabe:
Αυτό φίλτατε δεν είναι απάντηση στα όσα ερωτώ, αλλά ευσεβής πόθος.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
«Μου ρχετε και θεια φωτηση ανα καιρους.»
Το υπέθετα ότι κάτι τέτοιο σου συμβαίνει (μεταξύ άλλων..).![]()
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Το οτι ο θεος ειναι παντογνωστης το λέει το λέει το ευαγγελιο.Το οτι ο θεος ειναι πανεξυπνος, απλα κοιτα γυρω σου.Και αν βαριεσαι να κοιταξεις το λέει το ευαγγελιο με τη λεξη "πάνσοφος"(η σοφια παρεπιπτώντος συνδιαζει γνωση και υψηλη νοημοσινη).»
Άαααα, τώρα μάλιστα!!!!![]()
![]()
![]()
Έ, αφού το λέει το Ευαγγέλιο, τότε......προς τι να συζητάμε, έτσι δεν είναι???
Όσον αφορά την «εξυπνάδα», τι να σου πω, μια ματιά στα χάλια του πλανήτη και....γεμίζει η οθόνη της τηλεόρασης μας «θεϊκή εξυπνάδα»!!
Για την δε «σοφία», έ, εδώ θα πρέπει κανείς πλέον να κάνει λοβοτομή!
Ωστόσο, αφού το λένε τα Ευαγγέλια, πρέπει και να χάψουμε έ, έτσι δεν είναι?![]()
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Εξαλου οταν ξερω οτι ο θεος ειναι πανσοφος και δικαιος δεν χριαζομαι καν παραβολες να μου το αναλυσουν αυτο.»
Λάθος φίλτατε!
Δεν το «ξέρεις». ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Δηλαδή, το υποθέτεις.
Είναι προφανές ότι ουσιαστικά ΚΡΥΒΕΣΑΙ πίσω απο τα όσα γράφουνε τα Ευαγγέλια, δίχως και πάλι να είσαι σε θέση να τεκμηριώσεις με επιχειρήματα, είτε θεολογικά είτε ουσιαστικά, τα όσα βαρύγδουπα έχεις ταμπελώσει...
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Ισως γιατι οι ερωτησεις ειναι απλα καποιου προκατηλειμμενου?»
Ίσως επειδή και εσύ δεν έχεις τίποτα να απαντήσεις αλλά απλά στηρίζεσαι στο δεκανίκι των Ευαγγελίων? Τα οποία όμως, κάθε άλλο παρά απαντούν...
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Διαβαζω κρυφα τα βραδια και εκει που διαβαζω βλεπω ενα θείο φως, κατεβαινει μια φλογα απ τον ουρανο και μπαινει στο κεφαλη μου.
Εξου και γιατι οι φιλοι με φωναζουν "καμενο" και οι γυναικες "καυτο".»
Χμμ, εσύ θα ξέρεις το γιατί πρέπει να διαβάζεις «κρυφά» τα βράδια, ίσως και να μας το πεις!![]()
Δε μου λες, η..........«φλόγα» που μπαίνει στο κεφάλι σου, ομοιάζει με αυτή του Μωυσή της καιόμενης βάτου ας πούμε??![]()
![]()
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Εκτος απο κοινη λογικη βεβαια εξηγηση της ιστοριας με του Αβρααμ δινουν και στα γυμνασια..»
Εάν φίλτατε η ΛΟΓΙΚΗ έπεφτε τόσο χαμηλά που την τοποθετείς εσύ, γιούχου που καήκαμε!!!!![]()
![]()
![]()
Άντε, μην σε καθυστερώ απο το «κρυφό διάβασμα»....![]()
quote:
Schwabe:
Είναι προφανές ότι ουσιαστικά ΚΡΥΒΕΣΑΙ πίσω απο τα όσα γράφουνε τα Ευαγγέλια, δίχως και πάλι να είσαι σε θέση να τεκμηριώσεις με επιχειρήματα, είτε θεολογικά είτε ουσιαστικά, τα όσα βαρύγδουπα έχεις ταμπελώσει...
Eσύ δε χρειάζεσαι επιχειρήματα!.... εδώ ο Θεός να κατέβει δε θα σε πείσει είπες! τα επιχειρήματα του Dr Jekyll Mr Hyde θα το κάνουνε?
quote:
Schwabe:
Δε μου λες, η..........«φλόγα» που μπαίνει στο κεφάλι σου, ομοιάζει με αυτή του Μωυσή της καιόμενης βάτου ας πούμε??
Γιατί? θες να το επιχειρήσεις? (το διάβασμα εννοώ!)

Το "διαβαζω κρυφα τα Βραδια" ειναι ενα αστειο που μας ελεγε μια καθηγητρια γεωμετριας στο Λυκειο οταν μας εξηγουσε κατι και τη κοιτουσαμε σα βλαμενα.Επειδη και καλα οι γονεις δεν αφηνουν τα παιδια να μενουν ξυπνια μεχρι αργα να κανουν... επιπλεον διαβασμα!
η φλογα βγαινει και σε μπεζ.
quote:
Έ, αφού το λέει το Ευαγγέλιο, τότε......προς τι να συζητάμε, έτσι δεν είναι???
Χμμ... εδω ειναι θεμα των πιστευω του καθενος.Εγω πιστευω το εαγγελιο.Τωρα το αν η ζωη σε γενικες γραμμες ειναι δικαιη(εξ αιτιας ενος δικαιου θεου) και το αν μονο σε εμας οφειλεται η δυστυχεια μας γιατι δεν αξιοποιησαμε τις ευκαιριες μας και τις δυνατοτητες μας ειναι κατι που δεν μπορω να το γνωριζω μεχρι 1σεκοντ πριν πεθανω.Γιατι μεχρι τοτε τα παντα μπορει να αλλαξουν ξαφνικα.Αυτο που ξερω ειναι οτι ο θεος θα βαλει στον παραδεισο οποιον θα αυξισει αυτα που ο θεος αρχικα του εχει δοσει(ειχε πει μια παραβολη πανω σε αυτο).Αλλα και αυτοι που δεν τα αυξανουν δεν ειναι και στανταρ καταδικασμενοι.Εξαρταται.
quote:
Όσον αφορά την «εξυπνάδα», τι να σου πω, μια ματιά στα χάλια του πλανήτη και....γεμίζει η οθόνη της τηλεόρασης μας «θεϊκή εξυπνάδα»!!Για την δε «σοφία», έ, εδώ θα πρέπει κανείς πλέον να κάνει λοβοτομή!
Δεν ξερω για σενα φιλε.Εγω καθε φορα που ξυπναω και βλεπω την ομορφια εξω λεω "ε, καλη ειναι" μετα κοιταω τις ειδισεις βλεπω φτωχια και δυστυχεια και λέω "ε, τουλαχιστουν υπαρχει παρδεισος", τελος, κοιταω τον εαυτο μου στον καθρεφτη και λέω "Δεν χριαζομαι καμια αλλη επιβεβαιωση... Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΟΦΟΣ!!"![]()
quote:
Εάν φίλτατε η ΛΟΓΙΚΗ έπεφτε τόσο χαμηλά που την τοποθετείς εσύ, γιούχου που καήκαμε!!!!
Αυτο ακριβως συμβαινει... οι περισσοτεροι απο αυτους που διαβαζουν τωρα τα μηνυματα... ειναι καμενοι!
«Εγω πιστευω το εαγγελιο.»
Κακή αρχή. Η πίστη είναι μια υποβάθμιση της βεβαιότητας, μια υπόθεση απο τα βάθη της ελπίδας....
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Δεν ξερω για σενα φιλε.Εγω καθε φορα που ξυπναω και βλεπω την ομορφια εξω λεω "ε, καλη ειναι" μετα κοιταω τις ειδισεις βλεπω φτωχια και δυστυχεια και λέω "ε, τουλαχιστουν υπαρχει παρδεισος"..»
Η πίστη, είναι σαν χάπι: όλα τα χρυσώνει!
Συνεπώς, ο νοών νοείτω....
Dr Jekyll Mr Hyde:
«Αυτο ακριβως συμβαινει... οι περισσοτεροι απο αυτους που διαβαζουν τωρα τα μηνυματα... ειναι καμενοι!»
ΣΥ ΕΙΠΑΣ...
quote:
μετα κοιταω τις ειδισεις βλεπω φτωχια και δυστυχεια και λέω "ε, τουλαχιστουν υπαρχει παρδεισος", τελος, κοιταω τον εαυτο μου στον καθρεφτη και λέω "Δεν χριαζομαι καμια αλλη επιβεβαιωση... Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΟΦΟΣ!!"
Αν και πιστεύω ότι κάνεις την πλάκα σου, θα πω ότι το παραπάνω που έγραψες και σημείωσα, δείχνει 'ότι σε πολλούς ανθρώπους, το πείραμα έπιασε.
Τα είπες όλα φίλε...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
μετα κοιταω τις ειδισεις βλεπω φτωχια και δυστυχεια και λέω "ε, τουλαχιστουν υπαρχει παρδεισος", τελος, κοιταω τον εαυτο μου στον καθρεφτη και λέω "Δεν χριαζομαι καμια αλλη επιβεβαιωση... Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΟΦΟΣ!!"γιαπετ:
Αν και πιστεύω ότι κάνεις την πλάκα σου, θα πω ότι το παραπάνω που έγραψες και σημείωσα, δείχνει 'ότι σε πολλούς ανθρώπους, το πείραμα έπιασε.Τα είπες όλα φίλε
Κάτι στράβωσε φαίνεται και έμεινες απέξω...

ο καθένας βρίσκει ότι θέλει, θεοί είμαστε,
ότι αναζητήσουμε θα το βρούμε...΄'Εχει ειπωθεί πολλές φορές
αυτό ότι ο άνθρωπος δίνει σημασία σε οτι τον ενδιαφέρει, είτε κατ'επιλογήν του είτε από μόδα...΄Οτι θέλουμε βλέπουμε γύρω μας
και διαλέγουμε πως θα το δούμε. Ο Θεός ειναι πάνσοφος,
ο ανθρωπος πανμαλάκας....
quote:
Ευτυχώς φίλε, ευτυχώς...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2
europaios2:
γιαπετ:
Ευτυχώς φίλε, ευτυχώς...
Kάτσε να σου περάσω μια ευχή........
Πως νιώθεις τώρα? Είσαι έτοιμος! για να μπεις τέκνο μου? 

του; Γιατί το να απεύχεσαι κάτι που θα γίνει ούτως ή
άλλως,μοιάζει σαν κουτουλιά στον τοίχο... Κι αυτό
δεν το κάνει ένας νοήμων άνθρωπος...
quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ,μπορει κανείς να αγνοήσει την μοίρα
του; Γιατί το να απεύχεσαι κάτι που θα γίνει ούτως ή
άλλως,μοιάζει σαν κουτουλιά στον τοίχο... Κι αυτό
δεν το κάνει ένας νοήμων άνθρωπος...
Ποιός ξέρει τι νομίζεις ότι έγραψα και το λες αυτό.....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
δεν μπορεί κανείς να αποφύγει ότι έρχεται, αλλά αυτό
το είπα γιατην δική σου απευχή:
"Ευτυχώς φίλε, ευτυχώς..."
Αγαπητέ μου Γιάπετ, αυτό που είπα είναι ότι
Ωραίος!!!!!!!!!!!

quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, αυτό που είπα είναι ότι
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό που έγραψα, αφορούσε στη μοίρα;
Εγώ αναφέρθηκα και σχολίασα αυτό που είχε πει ο δόκτορ, ότι βλέπει τη δυστυχία και σκέφτεται ότι ευτχώς υπάρχει και παράδεισος.
Είπα λοιπόν, ότι αυτό το σκεπτικό (ας δυστυχούμε τώρα να κονομάνε οι έξυπνοι, αφού θα πάμε στον παράδεισο) έπιασε σε πολλούς ανόητους και ευτυχώς όχι σε μένα.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό που έγραψα, αφορούσε στη μοίρα;Εγώ αναφέρθηκα και σχολίασα αυτό που είχε πει ο δόκτορ, ότι βλέπει τη δυστυχία και σκέφτεται ότι ευτχώς υπάρχει και παράδεισος.
Είπα λοιπόν, ότι αυτό το σκεπτικό (ας δυστυχούμε τώρα να κονομάνε οι έξυπνοι, αφού θα πάμε στον παράδεισο) έπιασε σε πολλούς ανόητους και ευτυχώς όχι σε μένα.
Aγαπητέ trexagireve, μη του χαλάς το χατήρι!!!!! παιρνάει που παιρνάει δύσκολες στιγμές!!!!!! άστον ήσυχο!!!!!

Οι «εξυπνάδες» που κατά καιρούς γράφετε, εσείς όλοι που βρίσκεστε πίσω απ’ αυτό το ψευδώνυμο, το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι η διασκέδαση των υπολοίπων μελών και τίποτε παραπάνω.
Βεβαίως, μπορείτε να αλληλοσυγχαίρεστε για την κατάστασή σας, αλλά αυτό αφορά μόνο σ' εσάς, διότι μόνο τη δική σας υπόσταση μπορούν να τονίσουν, αυτά που γράφετε.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ