- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Όσο για την Εκκλησιαστική περιουσία, που είναι τεράστια, δεν την αγγίζει κανείς.
Δεν θυμάσαι τον σάλο που έγινε πρίν κάποια χρόνια με το θέμα των ταυτοτήτων?
Η Εκκλησία ξεσήκωνε τον κόσμο και τον καλούσε σε συλλαλητήρια για να διαμαρτυρηθεί.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
"Δεν θυμάσαι τον σάλο που έγινε πρίν κάποια χρόνια με το θέμα των ταυτοτήτων?
Η Εκκλησία ξεσήκωνε τον κόσμο και τον καλούσε σε συλλαλητήρια για να διαμαρτυρηθεί."
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Που το θυμηθηκες ρε γίγαντα, είχα πεθάνει στο γέλιο τότε και ιδιαίτερα με αυτούς που συμφωνούσαν τύπου Λουκά...
Μας είχε δείξε και το CNN τότε για τα ρεζιλικια μας....
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα απίστευτοι
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

Το θυμάμαι ΄σα να ΄ναι τώρα και μου προκαλεί κι εμένα γέλια αυτή η ανάμνηση.
Η Λουκά στα φόρτε της!

Το επιχειρημα σου ειναι
1)"Η Ηθικη ειναι καλο και χρησιμο πραγμα σε μια κοινωνια"
2)"Η ηθικη πρεπει να ειναι απολυτη για να μη την τεντωνει
ο καθενας οπως θελει"
3)"Για να υπαρχει απολυτη ηθικη, πρεπει καποιος να την θεσει, και
αυτος ο καποιος ειναι ο θεος"
4)"Αρα ο θεος υπαρχει"
Το λαθος το βλεπεις και εσυ νομιζω, δε χρειαζεται να σου το δειξω.
Απο εκει και περα δε σας καταλαβαινω, ιδιως τον Swabe.
Αν υπαρχει κατι θετικο να βγει απο την συζητηση,
αυτο ειναι η αμοιβαια κατανοηση και ο σεβασμος στις
πεποιθησεις του αλλου.
Νομιζετε οτι αυτο το προωθειτε ?
Τεινω να πιστεψω οτι τη βρισκετε με τα μπινελικια.
Αγγελος.
Σε πρώτη φάση είπα να ομαδοποιήσω τα επιχειρήματά σου, όμως δεν βρήκα και τίποτα το αξιόλογο για ξεχωριστό σχολιασμό. Τα μόνα που βρήκα ήταν αυτά:
quote:
WWalker:
"Κύτταρα ξενιστές έχει σε όλο σου το σώμα."
Και λοιπόν? Εφόσον είναι στο σώμα μου, τότε κάνω ότι θέλω. Τελεία και παύλα.
Τι να πω; Αν νομίζεις πως μπορείς να βγάλεις ή ακόμα και να ζήσεις χωρίς τους παρασιτικούς οργανισμούς που «στεγάζονται» στο σώμα σου, τότε τα λοιπά λόγια είναι περιττά. Καλή απολύμανση αγαπητέ! Μην ξεχάσεις να περάσεις την στοματική κοιλότητα δύο φορές με καθαρτικό, και συνιστώ και ακόμη μια κάθε μέρα το πρωί.
Και αυτό:
quote:
WWalker:
"Το θέμα είναι ότι είναι αυτόνομη ζωή που χρειάζεται την μάνα για να επιβιώσει."
Εφόσον ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, τότε αυτό έχει και συνέπειες. Και εφόσον δεν έχει συνέπειες για την μάνα, τότε μάλλον το έχει ευλογήσει η φύση.
Το οποίο βασίζεται πάνω στο λογικό άλμα πως ότι μας έχει ανάγκη, μας ανήκει. Ολοκληρωτική και ετσιθελική άποψη που αρνείται στους ανθρώπους το δικαίωμα ελεύθερης ύπαρξης, μιας και όλοι λίγο πολύ εξαρτώμαστε από άλλους για να ζήσουμε. Κάπως έτσι ξεκίνησε η δουλεία. Να πω ότι δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο από εσένα; Δεν θα το πω γιατί το περίμενα.
Ίσως και αυτό:
quote:
WWalker:
"Γιατί δεν είναι άνθρωπος;"
Διότι έως ενός σημείου είτε δεις ένα αυγό (πουλερικό) είτε δεις έναν "άνθρωπο", ακολουθούνε τις ίδιες διαδικασίες και μορφές. Πάρε το περιοδικό SCIENCE του περασμένου μήνα και δες με προσοχή το CD που περιέχει για να το καταλάβεις.
Λυπηρό για έναν που έμαθε να σκέφτεται τόσο "λογικά", αλλά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
Το οποίο, επειδή οι μηχανισμοί της φύσης μοιάζουν στα διαφορετικά είδη του ζωικού βασιλείου, συμπεραίνει πως ένα έμβρυο θα πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση με ένα αυγό. Τα σχόλια είναι περιττά. Καλές ομελέτες αγαπητέ Schwabe. Προσοχή μην σε κάψει το λάδι μέσα στο τηγάνι.
Σε μια δεύτερη κατηγορία ανήκουν «επιχειρήματα» τα οποία ούτε με δέκα τόνους εισαγωγικά δεν δικαιούνται να λέγονται επιχειρήματα. Τα παραθέτω, δικά σου είναι, να τα χαίρεσαι:
quote:WWalker:
"Η μόνη επιλογή που υπάρχει από την φύση είναι να σκοτώσει το μωρό αφού το γεννήσει. Η επιλογή να το σκοτώσει μέσα στην μήτρα είναι από την επιστήμη, και κακώς είναι."
Άποψη σου. Και ευτυχώς τέτοια και θα παραμείνει.
quote:
WWalker:
"Ο ψηλός σε τακτοποίησε πολύ ωραία."
Ο Ψηλός, πήρε ήδη απάντηση……
quote:
WWalker:
"Με το ίδιο σκεπτικό έχω και εγώ από την φύση την επιλογή να αρπάξω ένα τσεκούρι και να στο φέρω κατακέφαλα να ησυχάσω και γω και τα αγέννητα από σένα και τις δολοφονικές σου απόψεις."
Σαφέστατα και το έχεις. Εξάλλου, εάν μελετήσεις την Αγία γραφή θα βρεις πολλά παραδείγματα θανάτωσης και εξόντωσης αντιφρονούντων, επομένως είμαι σίγουρος ότι……θα διαπρέψεις!!!
Ουδέν σχόλιον. Οι απαντήσεις σου δεν επιδέχονται σχολιασμό.
quote:
WWalker:
"απάντησε κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί θέλει να πει πως αυτοί θα κάνουν ότι τους πούμε. Έκτρωση θέλουμε; Έκτρωση θα κάνουν. Δεν τους πέφτει λόγος. Νίπτουν τας χείρας τους λοιπόν."
Ακριβώς. Και επειδή δεν έχω δει ακόμα κάποια παγκόσμια απεργία των γιατρών, τότε δέξου την πραγματικότητα. Απλό είναι.
Σαφές το επιχείρημά σου. Και βασισμένο σε επιστημονικά στοιχεία.
quote:
WWalker:
"Όταν λες ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος, το μισείς."
Όχι. Απλά ακούω την επιστήμη.
quote:
WWalker:
"Στο μόνο στο οποίο έχω αναμείξει τον Θεό με θέματα ηθικής…"
Και αυτό είναι…………"μόνο"???? ΤΙ άλλο έπρεπε να κάνεις δηλαδή? Να……βγεις από τον άμβωνα????
quote:
WWalker:
"Καλύπτεσαι ή να βγάλω και το Βιολογικό Αθηνών που το είχα σκοπό να πάω παλιά για να μπορώ να μιλήσω στο forum;"
Θεωρώ πως ΠΡΕΠΕΙ να το βγάλεις. ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
quote:
WWalker:
"Αφού είσαι απάνθρωπος, σου φαίνεται φυσικό."
Είμαι απλά λογικός και όχι υπό κάποια επήρεια ή υποβολέα. Λες να είναι και κάτι χιλιάδες γιατροί…….απάνθρωποι??
quote:
WWalker:
"Και η ηθική προσφέρει."
Είπαμε, δεν υπάρχει μια ηθική. Είναι κάτι αόριστο και εργαλεία ενίοτε στα χέρια καθενός.
quote:
WWalker:
"Και όπου έχω πρόβλημα, μη φοβάσαι: αδελφός γιατρός, θεία γιατρός, ξαδελφός βιολόγος, πατέρας φυσικός. Έχει ψωμί το πράγμα."
Άντε, άντε και να καλωσορίσουμε……την οικογένεια!!!!!!
Όλα τα παραπάνω που παρέθεσες για απαντήσεις αναδεικνύουν την βαρύτητα των επιχειρημάτων σου. Αρνούμαι να τα σχολιάσω, κυρίως επειδή ταιριάζουν περισσότερο στο καφενείο.
quote:
WWalker:
"Παρέθεσα ολόκληρο κείμενο προηγουμένως, όπου Σέρβος γιατρός μίλησε αναλυτικά για το θέμα, κατά συνέπεια η επιστήμη δεν σιωπά."
Πάντα υπάρχει και ένας αδύναμος κρίκος. Η πλειοψηφία όμως λέει άλλα……
Αυτό ίσως είναι κάπως πιο αποδεκτό σαν απάντηση. Στοιχεία και χειροπιαστές αποδείξεις παρακαλώ που να τεκμηριώνουν αυτά τα οποία υποστηρίζεις, όπως μας υποσχέθηκες.
quote:
WWalker:
"Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, κυρίως επειδή την έχω σπουδάσει. Κατά συνέπεια ψάξε στην δικιά σου την λογική να βρεις το λάθος σου."
Εδώ όμως μάλλον….δεν σου βγαίνει αγαπητέ! Αυτή την καραμέλα με τις σπουδές άσε την και μια φορά βρε αδερφέ στην άκρη, διότι ούτε καμία διατριβή σου κοσμεί κάποια πανεπιστημιακή έδρα αλλά ούτε και έχεις διαπρέψει στην σκακιέρα της διεθνούς καινοτομίας και ανακάλυψης.
Η κάνω λάθος και έχασα κάποιο δημοσιευμένο άρθρο?
Φαντάζομαι με γνωρίζεις και από χθες, έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται να σε ενημερώσω για τις σπουδές μου, ούτε σε ποια στάδιο βρίσκομαι, ούτε από πιο τμήμα μηχανικών είμαι, ούτε τι κάνω τώρα, ούτε τι έχω σκοπό να κάνω στο μέλλον. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ρίξω ένα χαμογελάκι διαβάζοντας τις απόψεις σου για το βάθος των σπουδών μου, ειδικά όταν θεωρείς πως γνωρίζεις τι έχω κάνει στην ζωή μου ως τώρα.
quote:
WWalker:
"Τα χωράφια "άλλων" αγαπητέ, να τα θυμάσαι εσύ όταν σου ήρθε η ιδέα να μπλεχτείς με την λογική."
Η ΛΟΓΙΚΗ φίλτατε, είναι χωράφι ΟΛΩΝ. Αλίμονο εάν θεωρήσουμε ότι κατέχεις κάτι το οποίο ταυτόχρονα το πλάθεις και το παραποιείς όπως σου ταιριάζει. Απλά, χωράφι σου είναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ.
quote:
WWalker:
"Απλή και ψυχρή λογική δεν ξέρεις να εφαρμόσεις, γιατί δεν ξέρεις λογική."
Η ορθή νόηση των επιχειρημάτων, ο έλεγχος της ορθότητας καθώς και η νόηση των σχετικών διαδικασιών, ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ.
Εάν φαντάζεσαι ότι νέμεσαι την λογική με το να αραδιάζεις ακατάληπτες και αναπόδεικτες δοξασίες περί "ανάστασης νεκρών" και "θεανθρώπου", ΓΕΛΙΕΣΑΙ ΟΙΚΤΡΑ.
Κάνε μου λοιπόν την χάρη, και με ένα απλό δίπλωμα Μηχανικού H/Y ούτε λογική κερδίζεις αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙΣ. Η λογική που χαριεντίζεσαι, είναι ένα ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ, είναι Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ.
Οι απόψεις σου επιβεβαιώνουν όλους τους ισχυρισμούς μου και τα συμπεράσματα που έχω βγάλει για το άτομό σου και τον βαθμό στον οποίο έχεις εξασκήσει την λογική στο παρελθόν. Μπορώ να σου προτείνω βιβλιογραφία για να εξασκήσεις την λογική σου ικανότητα, αν και θα χρειαστείς υπόβαθρο το οποίο στην παρούσα φάση σαφώς δεν έχεις. Να σου προτείνω λοιπόν, αν τυχόν έχεις κάνει τα βασικά μαθηματικά, να τα επαναλάβεις, καθώς και να ασχοληθείς εκτενώς με όσο περισσότερα μπορείς αλγοριθμικά μαθήματα για να οξυνθεί η λογική σου ικανότητα, σε πρώτη φάση, και σε δεύτερη μπορείς να ασχοληθείς με την μαθηματική λογική αυτή κάθε αυτή.
quote:
…απλό δίπλωμα Μηχανικού H/Y…
Το τμήμα ΗΜΜΥ λοιπόν του ΕΜΠ (στην Αθήνα), αυτή την στιγμή έχει την υψηλότερη βάση σε όλο το Πολυτεχνείο, περί το 19050 (περίπου), και ως απλό – κατά τα λεγόμενά σου- το πτυχίο του είναι ενιαίο, αλλά ο μηχανικός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις παρακάτω –απλές;- ροές:
Ροή - Υπολογιστικά Συστήματα
Ροή - Λογισμικό Η/Υ
Ροή - Ηλεκτρονική-Κυκλώματα-Υλικό
Ροή - Επικοινωνίες και Δίκτυα Υπολογιστών
Ροή - Κύματα και Τηλεπικοινωνίες
Ροή - Σήματα-Έλεγχος και Ρομποτική
Ροή - Ηλεκτρομηχανική μετατροπή ενέργειας, υψηλές τάσεις και εγκαταστάσεις
Ροή - Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας
Ροή - Διοίκηση και Απόφαση
Ροή – Βιοιατρική Μηχανική
Ροή - Μαθηματικά
Αντίστοιχα και παρεμφερή τμήματα Ηλεκτρολόγων &/ Ηλεκτρονικών Μηχανικών μπορείς να βρεις στις εξής πόλεις/ περιοχές: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Θράκη, Χανιά, Σάμο και Κοζάνη. Με εξαίρεση τις δύο τελευταίες σχολές, οι οποίες είναι σε ακριτικές περιοχές, όλα τα υπόλοιπα τμήματα είναι αυτή την στιγμή ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις. Μερικά τμήματα, όπως της Θράκης, προσφέρουν κατευθύνσεις όπως διαστημική, ή Φυσικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Άλλα πάλι, επιτρέπουν στον μηχανικό να χτίσει ένα πτυχίο το οποίο εκτός από τις βασικές γνώσεις που θα χρειαστεί για την δουλειά του, του δίνει την δυνατότητα να εργαστεί σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως η υδροπληροφορική, η γεωπληροφορική, η διαστημική ηλεκτρονική κλπ.
Τα συμπεράσματα δικά σου για το πόσο απλό μπορεί να είναι ένα τμήμα Μηχ. Η/Υ.
quote:
WWalker:
"Μας έχεις κουράσει ήδη με την συνεχή επανάληψη λασπολογίας και βλακείας που εξαπολύεις ανά τακτικά χρονικά διαστήματα στην Εκκλησία, όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο."
Πρώτον, ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ (είπα να το αποφύγω…), και δεύτερον καλά θα κάνεις να απαντάς ΣΕ ΟΛΑ και όχι μόνο σε αυτά που δήθεν θέλεις να κατέχεις και να νέμεσαι. ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ κύριε μηχανικέ?
Δεν θα επιστρέψω τον χαρακτηρισμό, τον οποίο… είπες να αποφύγεις αλλά σε νίκησε, γιατί ο λέξη βλάκας δεν είναι η κατάλληλη για να σε περιγράψει. Κατά τα άλλα, το να με χαρακτηρίζεις εμένα βλάκα, τον μόνο που δεν τιμά είναι εσένα, γιατί αποδεικνύεις πως όταν δεν μπορείς να ανατρέψεις ένα επιχείρημα ανεβάζεις τους τόνους της συζήτησης για να πνιγεί το θέμα και να περάσει απαρατήρητο.
Το κατά πόσον δεν σου απαντάω, είναι σαφές πιστεύω: δεν ζήτησα να μου αναφέρεις σε θέμα για την έκτρωση το τι εγκλήματα έχει κάνει η Εκκλησία, και αρνούμαι να εκτροχιάσω το θέμα, όπως εσύ ζητάς.
Και ένα για το οποία καλό θα είναι να μελετήσεις περισσότερο τα της έκτρωσης, ή ακόμα να κάνεις έναν κόπο να διαβάσεις πιο πάνω το πώς γίνεται η έκτρωση στο κείμενο του Αμερικανού γιατρού:
quote:
WWalker:
"Η φύση ούτε ψυχρή ούτε θερμή ούτε τίποτα δεν είναι. Βάλ' της όσες ταμπέλες θες."
Ακριβώς. Για αυτό και έδωσε το δικαίωμα στην μάνα να κάνει όπως θέλει. Ειδάλλως, μάλλον θα πέθαινε από μια τέτοια παρέμβαση. Όμως, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!
Αν εξαιρέσουμε το ότι η μήτρα κακοποιείται αφάνταστα κατά την διάρκεια της έκτρωσης, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες σε στείρωση, και το ότι η υποψήφια μητέρα έχει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα μετά από 2 ή 3 εκτρώσεις ή ίσως και από την πρώτη, είναι σαφές πιστεύω πως η φύση δεν δυσανασχετεί και δεν εκδικείται την μητέρα για την έκτρωση.
Και μερικά που δεν χωρούν κατηγορία, γιατί ίσως από μόνα τους αποτελούν κατηγορία:
quote:
WWalker:
"Απάντα εσύ πρώτα και θα απαντήσω εγώ. Για τον Αινστάιν δεν παίζει.."
Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΘΕΟΣ, σίγουρα δεν παίζει. Ικανοποιήθηκες? Άντε τώρα να δούμε την τεκμηρίωση σου από……τα βάθη της λογικής που θα επιστρέψεις.
Όχι βέβαια. Το ότι ο δικός μου Θεός δεν παίζει ζάρια είναι προφανές και αυτονόητο, κατά συνέπεια δεν έχεις απαντήσει. Μιλάμε για τον ντετερμινισμό στα φυσικά φαινόμενο τώρα, όχι για το αν ο Αλλάχ ή ο Δίας παίζουν ζάρια.
Όσο για την άποψή μου, θα απαντήσω εάν και εφόσον απαντήσεις ξεκάθαρα, αν και θα είναι καταχρηστική η απάντησή μου γιατί δεν έχω ολοκληρώσει την ανάγνωση ακόμα για τα περί αστροφυσικής.
quote:
WWalker:
"Καλό θα ήταν ο κόσμος να γνωρίζει πως πρεσβεύεις μια ομάδα ανθρώπων των οποίων τα χέρια μόνο το 1983 και μόνο στις ΗΠΑ βάφτηκαν με το αίμα 1.500.000 ανυπεράσπιστων ψυχών."
Χριστιανοί ήταν όλοι εκείνοι αγαπητέ!! Όπως χριστιανοί ήταν και τα καθάρματα του Βυζαντίου, οι δολοφόνοι της Αγίας Γραφής καθώς και οι σκοταδιστές παπάδες που εξόντωσαν εκατομμύρια ανθρώπους από την απαρχή αυτής της λαίλαπας έως και το κυνήγι του μεσαίωνα.
Λάθος πόρτα χτύπησες αγαπητέ!
Είναι σαφές λοιπόν, αυτό που λέω, πως από λογική δεν παρατραβάει το κάρο σου. Δεν κάνουμε συζήτηση περί χριστιανισμού, περί έκτρωσης κάνουμε (ή προσπαθούμε μάλλον, γιατί δεν βοηθάς). Δεν με ενδιαφέρει ούτε το τι λέει η Εκκλησία, ούτε οι σκοταδιστές παπάδες, ούτε οι ιλλουμινάτοι, ούτε οι ροδόσταυροι ούτε κανένας. Στην παρούσα φάση συζητάμε σαν κατακριτής της έκτρωσης (εγώ) και σαν υποστηρικτής (εσύ). Κατά συνέπεια, η λάθος πόρτα χτύπησα εγώ, ή εσύ βρίσκεσαι σε πόρτα σπιτιού στο οποίο δεν θα έπρεπε να είσαι.
quote:
WWalker:
"Κατά συνέπεια ή θα δεχθείς να παίξεις εντός θέματος όπως ο φυσιολογικός κόσμος που στηρίζει τον λόγο του σε λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα, ή εφάρμοσε τα λόγια σου"
Αυτά τα οποία υποστηρίζεις, ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ, δεν τα αποδέχεται μάλιστα. Απόδειξη τούτου ότι η έκτρωση αποτελεί ελεύθερη επιλογή.
Τώρα, όλα τα άλλα καθώς και η τάση σου να το παίξεις επαΐων στο θέμα, πόσος με ενδιαφέρει. Θα τα ακούς απλά και λιανά, και όταν καταφέρεις να πείσεις την διεθνή επιστημονική κοινότητα και αποδεχθούνε τις "γνώσεις" σου και τις προτάσεις "ηθικής" που έχεις στο μυαλό σου, τότε…..ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
Αντιληπτό φίλτατε?
Προτείνεις δηλαδή να πείσω εγώ την επιστημονική κοινότητα πρώτα να μην κάνουν οι γιατροί εκτρώσεις, και μετά να τα κουβεντιάσουμε; Μάλιστα. Καλό κι αυτό. Σε πρώτη φάση, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει λόγο για το αν θα κάνει εκτρώσεις ή όχι, είναι επιβαλλόμενο από την πολιτεία που τις θεωρεί νόμιμες και τις επιτρέπει. Σε δεύτερη φάση, αγαπητέ, αν είναι πρώτα να πείσω τους γιατρούς και μετά εσένα, τότε πολύ απλά δεν χρειάζεται να σε πείσω.
Για την ακρίβεια, από τώρα δεν χρειάζεται να σε πείσω.
quote:
WWalker:
"Την Εκκλησία εγώ την έχω βάλει στο ράφι να κάνει την δουλειά της."
Ψεύδεσαι. Συνεχώς επικαλείσαι τις θέσεις του θεού και της εκκλησίας, και εκ των πραγμάτων λειτουργείς σαν κήρυκας της εκκλησίας. Η έχεις μήπως άλλη θέση από ότι η εκκλησία??
Και δεν πληρώνομαι κιόλας, να φανταστώ;
Ούτε κήρυκας είμαι, ούτε παπάς, ούτε μοναχός ούτε επίσκοπος ούτε τίποτα. Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι, και έχω κάθε δικαίωμα στον ελεύθερο λόγο, χωρίς να σου πέφτει εσένα λόγος για ποια πράγματα μιλάω. Κατά συνέπεια το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς από τις εξυπνάδες σου, του τύπου «Η έχεις μήπως άλλη θέση από ότι η εκκλησία??» που κοιτάνε να βγάλουν λαυράκι για να με ανεβοκατεβάζεις αιρετικό μετά και να κάτσεις στα αυγά σου.
quote:
WWalker:
"Λέω, γιατί σε άλλα θέματα οι περισσότεροι δεν σε υποστηρίζουν, απλώς σε αφήνουν να μιλάς γιατί απασχολείται ο ψηλός με σένα"
Πρώτον, ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι αναζητώ την υποστήριξη? Και δεύτερον, το τι λέει ο Ψηλός και ο κοντός λαμβάνει απάντηση όταν τεθεί. Ξεκόλλα πια, θα πάθεις τίποτα!
Αυτή την απάντηση ίσως θα έπρεπε να την είχα βάλει στα μαργαριτάρια παραπάνω. Τέλος πάντων, ούτε αυτή είναι άξια απάντησης.
Να και ένα ξέμπαρκο.
quote:
WWalker:
"Όπως και η οικονομία σου είναι λόγια του αέρα, όπως και τα μαθηματικά μας.."
Μόνο που δίχως αυτόν τον αέρα ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ. Και ξέρεις κάτι? Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι.
Ξεκαρδιζόμουνα μισή ώρα μόλις το είδα. Πόσο παιδί είσαι μπορείς να μου πεις;
Χώρια που δεν έχεις σκεφτεί για πόσα πράγματα ευθύνεται ο μηχανικός στην ζωή σου. Τέλος πάντων. Ρίξε ένα βλέφαρο στις ροές του ΗΜΜΥ παραπάνω και θα καταλάβεις τι σκοτάδια έχουν να πέσουν αν πούμε εμείς να κάνουμε δίχως τον δικό μας τον αέρα.
Σε αυτά επέλεξα να μην απαντήσω γιατί ούτως ή άλλως βερμπαλισμοί και μικρότητες είναι.
quote:
WWalker:
"Δεν απαντάς. Αερολογείς για να ξεφύγεις."
Δεν σου αρέσουνε οι απλές απαντήσεις έ? Δεν σου αρέσουνε τα λίγα λόγια που σε βγάζουνε από τον μονόδρομο που θέλεις να διαβούμε? ΛΥΠΑΜΑΙ.
quote:
WWalker:
"Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε αφήσω να ξεφτιλίζεσαι, με ανούσια επιχειρήματα "ορθολογισμού" όπως βαυκαλίζεσαι ότι διαθέτεις…"
Κοίτα να δεις, δεν φταίω εγώ που τα βρίσκεις μπαστούνια. Πες ότι θέλεις, αλλά τα ατεκμηρίωτα σου σχήματα και οι εκ της θρησκείας σου εκπορευόμενες δοξασίες περί μιας δήθεν ηθικής, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΩΣ "ΛΟΓΙΚΗ".
Χρειάζεται μάλλον να προσπαθήσεις περισσότερο για να πείσεις….
Κατά τα άλλα θα απουσιάσω μερικές μέρες λόγω υποχρεώσεων σε άλλη τοποθεσία, οπότε έχεις χρόνο, αν φυσικά θέλεις, να απαντήσεις. Μπορείς βέβαια και να μην απαντήσεις, και καλύτερα θα κάνεις, γιατί πολλοί εδώ μέσα δεν θέλουν να βλέπουν μέλη να τσακώνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.
quote:
Walker
Το επιχειρημα σου ειναι1)"Η Ηθικη ειναι καλο και χρησιμο πραγμα σε μια κοινωνια"
2)"Η ηθικη πρεπει να ειναι απολυτη για να μη την τεντωνει
ο καθενας οπως θελει"
3)"Για να υπαρχει απολυτη ηθικη, πρεπει καποιος να την θεσει, και
αυτος ο καποιος ειναι ο θεος"
4)"Αρα ο θεος υπαρχει"Το λαθος το βλεπεις και εσυ νομιζω, δε χρειαζεται να σου το δειξω.
Αυτό απο πού προέκυψε; Εννοείται ότι δεν είναι επιχείρημα αυτό, ουδέποτε εξέφρασα μια τέτοια άποψη.
Η άποψη που περιγράφει απόλυτα εμένα είναι η εξής: εφόσον έχουμε ξεφύγει απ'τα πλαίσια της φύσης, σε αντίθεση με όλα τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, και φτιάξαμε δικούς μας κανόνες για να ζούμε αρμονικά, οφείλουμε να συμφωνήσουμε όλοι σε μια κοινά αποδεκτή ηθική. Αυτή θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, και θα προσπαθεί το καλύτερο δυνατόν για να την πετύχει, αλλά παράλληλα να εφαρμόζεται ανάλογα με το κάθε θέμα και αρμοδίως: πχ να μην μεροληπτεί εις βάρος μιας ομάδας ανθρώπων και υπερ μιας άλλης. Το καλύτερο θα ήταν να φτιάξουμε έναν τέτοιο κλάδο καινούριο, που θα κρίνει τι είναι ηθικό και τι όχι.
Τώρα για το ότι ο Θεός υπάρχει, πάγια θέση μου είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει "θεωρητική" απόδειξη περί της ύπαρξης Θεού. Αυτή μπορεί να προέλθει μόνο μέσω των φυσικών επιστημών. Από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα τώρα για εμμένα...
Φιλικά πάντα.
Dying Incubus:
Συγκεκριμένα δεν πρόκειται να βρεις χωρίο στην ΠΔ που να λέει πως είναι συμβολική η αφήγηση της γένεσης, αλλά μπορείς να δεις απ'τα λόγια του ίδιου του Ιησού, όταν τον ρωτάνε οι μαθητές του γιατί μιλάει με παραβολές. Ολόκληρη η Αγία Γραφή είναι ποτισμένη με συμβολισμούς, και σκόπιμα είναι έτσι φτιαγμένη. Τώρα τα γιατί & πως, ρώτα τα σε κάναν ιερέα γιατί εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
PS: Κανα RPG παίζουμε; ![]()
Edited by - WWalker on 04/08/2005 14:19:38
Κι η Αγία Γραφή αυτό είναι.
Όμως, δε μπορώ να δεχθώ πως είναι λογικό να θεωρούνται ακριβείς άλλες ημερομηνίες κι αυτό συγκεκριμένα το κομμάτι να το θεωρείτε συμβολικό επειδή έτσι σας βολεύει.

«Λοιπόν, μιας και λες πολλά και στην ουσία δεν λες και τίποτα αξιόλογο, θα τα ομαδοποιήσω με όποιον τρόπο κρίνω...»
Γεια σου ρε……..ΚΡΙΤΗ WWalker!!!! Μπροστά εσύ και….πίσω σου ο λαός!!!
(ε ρε γέλια…..![]()
)
WWalker:
«Αν νομίζεις πως μπορείς να βγάλεις ή ακόμα και να ζήσεις χωρίς τους παρασιτικούς οργανισμούς που «στεγάζονται» στο σώμα σου, τότε τα λοιπά λόγια είναι περιττά.»
Εάν δεν είχες τόση βιασύνη και μένος, τότε θα διάβαζες και καλύτερα τι έχω πει φίλτατε. ΑΛΛΟ ΕΙΠΑ και καλά θα κάνεις να προσέχεις λίγο καλύτερα. Δεν φεύγει το forum μεγάλε, πάλι θα προλάβεις!![]()
WWalker:
«Το οποίο βασίζεται πάνω στο λογικό άλμα πως ότι μας έχει ανάγκη, μας ανήκει.»
Το οποίο βασίζεται στο ότι εφόσον ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ, τότε μπορούμε και μέσα σε κάποιο μέτρο να ασκούμε το δικαίωμα μας. Εάν εσένα δεν σου αφήνει η «ηθική» σου δικαίωμα στην επιλογή, ΤΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.
Παρόμοιες προτάσεις θα ακούσεις τόσο στο Ιράν σήμερα όσο και εάν διαβάσεις την Αγία Γραφή για παράδειγμα…..
WWalker:
«Το οποίο, επειδή οι μηχανισμοί της φύσης μοιάζουν στα διαφορετικά είδη του ζωικού βασιλείου, συμπεραίνει πως ένα έμβρυο θα πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση με ένα αυγό.»
Σημαίνει, ότι ορθά πράττουνε οι επιστήμονες και αναγνωρίζουνε τα εκάστοτε εξελικτικά στάδια φίλτατε! Θέλει λίγο αίθριο μυαλό για να το δεις αλλά και λίγη αποχή από το «θεόπνευστο» βιβλίο.
WWalker:
«Ουδέν σχόλιον. Οι απαντήσεις σου δεν επιδέχονται σχολιασμό.»
Κακώς! Κακώς διότι τα τσεκούρια και οι φόνοι διαπρέπουνε στα κείμενα που ΕΣΥ θεωρείς «Άγια» και «Θεόπνευστα». Εάν τώρα δεν σου αρέσει η σύγκριση και αποφεύγεις να σχολιάσεις ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, τότε μάλλον πολύ έξυπνα πράττεις και δεν σχολιάζεις απολύτως τίποτα.
WWalker:
«Όλα τα παραπάνω που παρέθεσες για απαντήσεις αναδεικνύουν την βαρύτητα των επιχειρημάτων σου.»
Όλα τα παραπάνω αγαπητέ, αναδεικνύουνε ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΑΙ. Όλα τα παραπάνω, αναδεικνύουνε με τόσο απλό τρόπο την ψευδεπίγραφη ηθικοπλαστική που υποβόσκει στους κόλπους της ορθοδοξίας.
Λυπάμαι που σε φέρνω σε αδιέξοδο, αλλά στην ουσία δεν το κάνω εγώ, ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΣΑΣ.
WWalker:
«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ρίξω ένα χαμογελάκι διαβάζοντας τις απόψεις σου για το βάθος των σπουδών μου, ειδικά όταν θεωρείς πως γνωρίζεις τι έχω κάνει στην ζωή μου ως τώρα.»
Εάν λοιπόν συντρέχει κάτι ελάχιστο από τα όσα σχολίασα, ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ……ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ!![]()
Κάνε μας την χάρη ρε WWalker με το πτυχίο σου πια……
WWalker:
«Να σου προτείνω λοιπόν, αν τυχόν έχεις κάνει τα βασικά μαθηματικά, να τα επαναλάβεις, καθώς και να ασχοληθείς εκτενώς με όσο περισσότερα μπορείς αλγοριθμικά μαθήματα….»
Εάν ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ότι με το να πιστεύεις και να θεωρείς αλήθεια την νεκρανάσταση, την μεταθανάτια ζωή, τον ερχομό του Κυρίου και τα θαύματα σας δικαιούσαι να ομιλείς περί….λογικής, έ τότε καλύτερα να διαγράψουμε την λέξη αυτή από το λεξικό!
Έχεις φίλτατε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ και τίποτα περισσότερο. Αλίμονο, εάν ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, όπως σειρά επιστημόνων που παλαιότερα σου υπέδειξα και απέδειξα, αποδέχονταν όλα αυτά τα ακατάληπτα και ΠΑΡΑΛΟΓΑ.
WWalker:
«αλλά ο μηχανικός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις παρακάτω –απλές;- ροές»
Να ΕΠΙΛΕΞΕΙ. Και εσύ επέλεξες. Αντιληπτό?
WWalker:
«Δεν θα επιστρέψω τον χαρακτηρισμό, τον οποίο… είπες να αποφύγεις αλλά σε νίκησε, γιατί ο λέξη βλάκας δεν είναι η κατάλληλη για να σε περιγράψει.»
Μέτρα λοιπόν τα γραφόμενα σου ώστε να πράξω το ίδιο. Κατά τα άλλα, να’σαι απολύτως βέβαιος ότι έχω πολλούς ενδεχόμενους «τίτλους» για την αφεντιά σου. Εσύ θα επιλέξεις.
WWalker:
«δεν ζήτησα να μου αναφέρεις σε θέμα για την έκτρωση το τι εγκλήματα έχει κάνει η Εκκλησία, και αρνούμαι να εκτροχιάσω το θέμα, όπως εσύ ζητάς.»
Απλά, δεν σε συμφέρει, διότι σου χαλάει την εικόνα του «υποκείμενου» που θέλεις να χτίσεις την όλη σου θέση. Αυτή είναι η αλήθεια, και άσε τα κόλπα και τους «εκτροχιασμούς».
WWalker:
«…γεγονός που έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες σε στείρωση, και το ότι η υποψήφια μητέρα έχει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα μετά από 2 ή 3 εκτρώσεις ή ίσως και από την πρώτη, είναι σαφές πιστεύω πως η φύση δεν δυσανασχετεί και δεν εκδικείται την μητέρα για την έκτρωση.»
Ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουνε και δίχως εκτρώσεις, για παράδειγμα εάν κάποιος ή κάποια πέσει στα δίχτυα κανενός «Αγίου» ή κάποιας ανέραστης «Αγίας» του Α ή Β μοναστηριού. Και λοιπόν?
Γνωρίζω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (τουλάχιστον 12 τον αριθμό) όπου έχουνε γίνει από μια έως 4 εκτρώσεις ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ. Έχουνε ευτυχισμένες οικογένειες και μεγαλώνουνε τα παιδιά τους ευπρεπώς και με κάθε φροντίδα. Καμία φύση δεν «εκδικείται» την μητέρα, καθώς οι περιπτώσεις που αναφέρεις ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ.
WWalker:
«Το ότι ο δικός μου Θεός δεν παίζει ζάρια είναι προφανές και αυτονόητο, κατά συνέπεια δεν έχεις απαντήσει.»
Ορίστε παρακαλώ? Μήπως θέλεις να μας εξηγήσεις ΤΙ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ καθώς και ΠΟΥ βασίζεις την ΘΕΩΡΙΑ σου? Εάν το καταφέρεις αυτό, κάνοντας χρήση και της…..λογικής (!), τότε θα δούμε και εάν παίζει ζάρια ή εάν έπαιξε ποτέ το οτιδήποτε.
WWalker:
«Στην παρούσα φάση συζητάμε σαν κατακριτής της έκτρωσης (εγώ) και σαν υποστηρικτής (εσύ).»
Για να τελειώνουμε με τις ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ, για να μάθει ο αναγνώστης του forum ότι όσα αναμασάς είναι απλά μια διαφήμιση μισαλλόδοξων φονταμενταλιστικών θρησκόληπτων κύκλων, θα παραθέσω την επιστημονική άποψη της Ευτυχίας Λεοντίδου, μαιευτήρα-γυναικολόγο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών επί του θέματος (και συγκεκριμένα επί ενός CD που κυκλοφόρησε το παπαδαριό στα σχολεία!), ώστε να πάψεις πια να μας το παίζεις «γνώστης» και «ηθικός», και να πεις την πραγματική αλήθεια, η οποία είναι ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!
Πάμε λοιπόν κύριε…….παραλίγο βιομελετητή!!!![]()
![]()
{Την άποψή της για τη «Σιωπηλή Κραυγή» ζητήσαμε από την Ευτυχία Λεοντίδου, μαιευτήρα-γυναικολόγο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών:
«Καταρχάς θα ήθελα να σημειώσω την ορολογία που χρησιμοποιεί ο Μπ. Νέιθανσον στην ταινία του προκειμένου να περάσει στους θεατές τη θέση ότι αυτό που παρακολουθούν είναι η δολοφονία ενός παιδιού. Το έμβρυο ονομάζεται 'ο ασθενής μας', 'παιδί' ή 'αγέννητο παιδί', 'μωρό'. Στην ίδια λογική, η έγκυος γυναίκα αναφέρεται συνεχώς ως 'μητέρα'. Ολως τυχαίως, κάποια στιγμή συγκρίνει τον αναρροφητήρα με ηλεκτρική σκούπα...
Σημασία έχει ότι το έμβρυο είναι απολύτως εξαρτημένο από τη μήτρα στην οποία κυοφορείται, δεν μπορεί να ζήσει εκτός μήτρας. Το ότι είναι ζωντανό, όπως ζωντανό είναι κάθε κύτταρο του σώματός μας, δεν συνεπάγεται ότι μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο ανθρώπινο ον.
Στην αρχή της ταινίας το έμβρυο μοιάζει δώδεκα περίπου εβδομάδων. Πρόκειται για το ανώτατο όριο νόμιμης διακοπής της κύησης, ενώ οι περισσότερες νόμιμες εκτρώσεις πραγματοποιούνται κατά την έκτη με όγδοη εβδομάδα. Στην ηλικία αυτή το έμβρυο δεν γίνεται να κατατεμαχιστεί, όπως παρουσιάζει η ταινία. Η διακοπή της κύησης γίνεται σήμερα με αναρρόφηση και υπάρχουν διάφορα μεγέθη αναρροφητήρων ανάλογα με την ηλικία της κύησης.
Τους τρεις πρώτους μήνες, το έμβρυο δεν έχει λειτουργία εγκεφαλικού φλοιού, οπότε δεν έχει την αίσθηση του πόνου. Οταν πρωτοπαρουσιάστηκε η ταινία, το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, ένας οργανισμός με ιδιαίτερο ειδικό βάρος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάνθηκε μεταξύ άλλων ότι 'δεν γνωρίζουμε καμία έγκυρη επιστημονική πληροφορία που να υποστηρίζει την άποψη ότι το έμβρυο βιώνει το αίσθημα του πόνου στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο φλοιός του εγκεφάλου αποκτά την τελική του διαμόρφωση στον έβδομο μήνα και ότι η μυελίνωση (ή κάλυψη) του νωτιαίου μυελού πραγματοποιείται μεταξύ της εικοστής και της τεσσαρακοστής εβδομάδας. Αυτές και άλλες νευρολογικές εξελίξεις θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί για να αισθανθεί το έμβρυο πόνο. Για να αισθανθεί πόνο χρειάζεται επίσης τους νευροδιαβιβαστές, πολύπλοκες χημικές ουσίες οι οποίες στα ζώα αναπτύσσονται στο τελευταίο τρίτο της κύησης. Δεν διαθέτουμε καμία ένδειξη ότι στους ανθρώπους συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Το έμβρυο που μας δείχνει η ταινία έχει ενεργητικές κινήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κινήσεις του είναι εκούσιες. Αντίθετα θεωρούνται αντανακλαστικές. Γιατροί που είδαν την ταινία είπαν ότι δεν διαπίστωσαν διαφορετική δραστηριότητα από εκείνη που δείχνουν τα φυσιολογικά υπερηχογραφήματα στις δώδεκα εβδομάδες. Εξάλλου για να κραυγάσει το έμβρυο, προϋποτίθεται η ύπαρξη αέρα στους πνεύμονες, πράγμα που συμβαίνει με την πρώτη εισπνοή μετά τον τοκετό. Η γυναίκα όμως που βλέπει την ταινία αποκομίζει την εντύπωση ότι το έμβρυο κραυγάζει αλλά αυτή δεν το ακούει.
Ενα άλλο επιχείρημα του Νέιθανσον είναι η αύξηση των καρδιακών παλμών του εμβρύου την ώρα του 'κινδύνου'. Είναι προφανές ότι στη φάση αυτή το έμβρυο δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να δει το εργαλείο του γιατρού ούτε να αντιληφθεί τη λειτουργία του. Οι καρδιακοί παλμοί παρουσιάζουν ούτως ή άλλως μία φυσιολογική διακύμανση και απαιτείται αρκετά μεγάλη εμπειρία για να την αξιολογήσεις ακόμη και στα τελειόμηνα έμβρυα, πόσο μάλλον στη φάση που παρουσιάζει η ταινία.
Ενα άλλο ψεύδος της ταινίας είναι ότι το έμβρυο κατατεμαχίζεται, κόβεται το κεφάλι του κ.ο.κ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το πρώτο τρίμηνο, αλλά για διακοπές της κύησης που πραγματοποιούνται στο δεύτερο τρίμηνο και μάλιστα σε ένα χρόνο, πράγμα σπανιότατο σήμερα. Είναι κάτι που αποφεύγεται με τις νόμιμες, επομένως έγκαιρες, εκτρώσεις. Αντίθετα, συνέβαινε πιο συχνά παλιότερα, όταν οι εκτρώσεις ήταν παράνομες. Σήμερα οι διακοπές δεύτερου τριμήνου, που επιτρέπονται από το νόμο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γίνονται με τη χορήγηση φαρμάκων και είναι, για τη γυναίκα, σαν τις αυτόματες αποβολές.
Ενα ακόμη ζήτημα είναι τα πεταμένα έμβρυα που δείχνει η ταινία στο τέλος. Ούτε ένα από αυτά δεν είναι έντεκα εβδομάδων. Αναρωτιέμαι πού τα βρήκε ο Νέιθανσον. Η εικόνα αντιφάσκει με τον τεμαχισμό που έχει δείξει προηγουμένως. Υποψιάζομαι ότι πρόκειται για αποβολές που έχουν συμβεί κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ή πρόωρους τοκετούς. Αλλά και πάλι, τα νεκρά έμβρυα δεν πετιούνται στα σκουπίδια...
Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι οι επιπλοκές της έκτρωσης, στις οποίες αναφέρεται με έμφαση η ταινία, είναι πολύ συχνότερες όταν οι εκτρώσεις είναι παράνομες και γίνονται σε ανεξέλεγκτες συνθήκες. Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τη λεγόμενη 'βιομηχανία των εκτρώσεων'. Η αισχροκέρδεια είναι πολύ μεγαλύτερη όταν οι εκτρώσεις πραγματοποιούνται σε καθεστώς παρανομίας.
Για να τελειώνω: το πότε αρχίζει να δημιουργείται η συνείδηση στα έμβρυα ή στα ανθρώπινα όντα είναι ένα ζήτημα υπαρξιακό που ο καθένας θα πρέπει να το απαντήσει για τον εαυτό του. Στο θέμα αυτό, ο Νέιθανσον και εκείνοι που διακινούν την ταινία του δεν έχουν καμιά απολύτως αρμοδιότητα. Τα περί 'προστασίας της ζωής' συνιστούν καπηλεία. Δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή όσοι απλώς ενοχοποιούν τις γυναίκες και αρνούνται το δικαίωμά τους στην ενημέρωση και τη σωστή αντισύλληψη που συνιστά και το μοναδικό τρόπο για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης».}
http://www.iospress.gr/ios2004/ios20041226a.htm
Ελπίζω λοιπόν ΤΩΡΑ (τουλάχιστον!!) να σοβαρευτείς επιτέλους.
WWalker:
«Ξεκαρδιζόμουνα μισή ώρα μόλις το είδα. Πόσο παιδί είσαι μπορείς να μου πεις;
Χώρια που δεν έχεις σκεφτεί για πόσα πράγματα ευθύνεται ο μηχανικός στην ζωή σου.»
Μόνο που….ο μηχανικός τρέχει στον τραπεζίτη για τις επόμενες δόσεις (ώστε να μην μείνει στο δρόμο αντί του σπιτιού του..) ενώ ο τραπεζίτης ΠΛΗΡΩΝΕΙ τον όποιο μηχανικό ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. Αντιληπτό?![]()
Τώρα, γέλα όσο θες.
WWalker:
«Μπορείς βέβαια και να μην απαντήσεις, και καλύτερα θα κάνεις, γιατί πολλοί εδώ μέσα δεν θέλουν να βλέπουν μέλη να τσακώνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.»
Ελπίζω μετά την ανάγνωση της θέσης που δίνει μια επιστήμων στο θέμα (και μάλιστα γυναίκα και μητέρα!) να σταματήσεις να παριστάνεις τον πολύξερο και επιτέλους να βγάλεις τις παρωπίδες που έχεις.
Άντε να δούμε….. ![]()
![]()