- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
"Ρε GDS1, αφού και σεις το ίδιο λέτε: ότι στο Βυζάντιο ο Αυτοκράτορας έκανε διωγμούς ενάντια στους μη-Χριστιανούς. Και από εκεί το καθεστώς τους επέβαλλε."
ναι μόνο που το καθεστώς ήταν Χριστιανικό το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
wwalker
"Όσον αφορά την ΕΣΣΔ, αν το πρόσεξες ο Ιουδαισμός δεν έπαθε τίποτα. Ούτε καν οι συναγωγές του δεν έκλεισαν."
Αυτό δεν το ξέρω
wwalker
"Ναι γιατί μετά το '70 δεν έμεινε και κανένας για να διώξουν¨"
Καλά αυτό παίζετε αν δεν είχε μείνει κανένας
wwalker
"Αυτός είναι εθνικός πόλεμος. Δεν νομίζω ότι κάνουν διάκριση οι αμερικάνοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν για το αν ο Ιρακινός είναι μουσουλμάνος ή καθολικός ή κόπτης."
Όχι έχει περάσει ότι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ = ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ = ΚΑΛΟΙ και οι ΚΑΛΟΙ πρέπει να νικήσουν τους ΚΑΚΟΥΣ. ΕΘΝΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!! (οικονομικός βασικά άλλά οκ κουβέντα να γίνετε)
wwalker
"σε να το τολμήσει κανένας να δεις τι τηγάνι έχει να φάει στο κεφάλι."
Φόρεσε το στρινγκάκι εσύ και θα τα πούμε...!!!
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
«……ο μόνος φάρος που αντέχει ακόμη και έμεινε να αμύνεται αυτών των αξιών, είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας.»
Σνιφ, σνιφ, ρε Ψηλέ……..μας πήρανε τα κλάματα βρε!!!!!!!
Άμα έχουμε τέτοιους «φάρους», τότε…….ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ΧΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!!!!
Ψηλός:
«Επόμενο είναι λοιπόν να διώκεται και να πολεμείται. Για το λόγο που διώχθηκε και σταυρώθηκε ο Ιησούς μας, για τον ίδιο λόγο διώκεται και σήμερα αλλά και δεν έπαψε ποτέ να διώκεται, οτιδήποτε Χριστιανικό!!»
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα………………………………………….
Ρε Ψηλέ, αυτή η κασέτα δέν…….ξεκόλλησε ακόμα????
Τελικά, στον τόπο του τον κυνήγησαν, στην Ευρώπη (δίχως πολιτική κάλυψη) επίσης έπεφτε ξύλο, όπου επιστρέφει η Γνώση και η ιστορική γραφίδα «μιλάει», επίσης πέφτει κράξιμο.
Μα, τόοοοοοοοοση αδικία πια?? Τόοοοοοοση τύφλα, ώστε να μην βλέπουνε τα «θεάρεστα» λόγια των χρυσοποίκιλτων επισκόπων? Τόοοοοοσο αγνώμονες είναι ΠΑΝΤΟΥ οι άνθρωποι, ώστε να μην γνωρίζουνε το «καλό» που τους προσφέρεται μέσω της χριστιανικής (τσουλήθρας) σωτηρίας???
Άδικο, άδικο……….
«Να θυμίσω και στους δυό σας, τον ένα που γελάει με "οι διωγμοί των χριστιανών" και τον άλλο που βλέπει τον Χριστιανισμό να διώκει τον Ισλαμισμό, πως ο τελευταίος μαζικός διωγμός ξεκίνησε το '19 και τέλειωσε το '91 στην καρδιά της Ορθοδοξίας, ενώ ο διωγμός της Ορθοδοξίας στα κατεξοχήν εδάφη της στην Μικρά Ασία (μέχρι το '22) συνεχίζεται μέχρι σήμερα.»
Μήπως, λέω μήπως, λησμονείς αγαπητέ το τι υπέφεραν οι λαοί κάτω από τον τροχό του εκχριστιανισμού που έσερναν μαζί τους οι Βυζαντινοί?
Μήπως λησμονείς το τι έπαθαν οι λαοί όπου πάτησαν το πόδι τους οι χριστιανοί? Μήπως ξεχνάς πως έγιναν «χριστιανοί» οι Αφρικανοί και οι ντόπιοι της Αμερικής?
Μήπως λησμονείς ότι ο Μωάμεθ απλά ήρθε ως αντίδραση στην χριστιανική σας μισαλλοδοξία και τις σφαγές? Μήπως λησμονείς ότι όσα έπραξαν οι Τούρκοι, ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ?
Μήπως λησμονείς ότι ο νικητής γράφει την ιστορία και όχι ο ηττημένος?
Ότι σπείρεις θα θερίσεις αγαπητέ.
Και ενίοτε, αυτό το «θέρισμα», διαρκεί περισσότερο. Η, ανάλογα με την περίπτωση, μόλις που ξεκινάει……..
Ωστόσο...
quote:Μήπως λησμονείς το τι έπαθαν οι λαοί όπου πάτησαν το πόδι τους οι χριστιανοί? Μήπως ξεχνάς πως έγιναν «χριστιανοί» οι Αφρικανοί και οι ντόπιοι της Αμερικής?
Μήπως λησμονείς ότι ο Μωάμεθ απλά ήρθε ως αντίδραση στην χριστιανική σας μισαλλοδοξία και τις σφαγές?
Περιττό να σου πω φίλτατε Σβάμπε ότι υπάρχουν πολλές χριστιανικές εκκλησίες σε όλον τον κόσμο(Ορθοδοξία, Καθολικισμός, Προτεσταντισμός, Βαπτιστές, Πεντηκοστιανοί κτλ). Όλες ανέρχονται σε περίπου 130 συν τις αιρέσεις των όλων παραπάνω(Μονοφυσίτες και Κόπτες για τους Ορθόδοξους, Ουνίτες για τους Καθολικούς, Καλβινιστές για τους Προτεστάντες κτλ).
Αυτοί που πάτησαν λοιπόν το πόδι τους στην Αφρική και στην Αμερική ήταν Καθολικοί και είναι γνωστά τα συμφέροντα της Καθολικής Εκκλησίας για το νέο κόσμο. Για να ελέγχει περισσότερο πλυθησμό έπρεπε να τους κάνει Χριστιανούς, είτε με το καλό είτε με τη βία.
Θα μου πεις, αν είχαν και οι δικοί μας τη δύναμη αυτή να ανακαλύπτουν νέους κόσμους θα έπρατταν παρόμοια. Μπορεί και ναι, αλλά μπορεί και όχι. Οπότε κάτι τέτοιο για τη δική μας Εκκλησία(την ΧΟ)δεν ίσχύει, αν και ισχύει για το Χριστιανισμό γενικότερα.
Ο Μωάμεθ, τώρα, δεν ήρθε για καμία απάντηση στη "μισαλοδοξία"(κάθε άλλο)του Χριστιανισμού. Ο Μωάμεθ βλέποντας τις μεγαλύτερες επικρατούσες θρησκείες γύρω του(Χριστιανισμός και Εβραϊσμός), απεφάσισε παίρνοντας όλα τα καλά από κάθε θρησκεία και προσθέτοντας μερικά δικά του διδάγματα να δημιουργήσει την ιδανική θρησκεία για τη φυλή του(τους Άραβες).
Έτσι απαγόρευσε το κρέας και το ποτό, αφού οι νομάδες εκεί έπιναν και σκοτώνονταν ή σκότωναν, έτρωγαν κρέας και σάπιζαν από μέσα τους. Επίσης επέτρεψε την πολυγαμία βλέποντας να υπάρχει τρομοκρατία των πατεράδων απέναντι στις κόρες οι οποίες αν δεν παντρεύονταν έπρεπε είτε να φύγουν είτε να τις σκοτώσουν. Και όλα αυτά επειδή δεν μπορούσαν να τις θρέψουν και ουσιαστικά δεν προσέφεραν τίποτα, εκτός από το να κάθονται στο σπίτι και να πλέκουν.
Η μόνη ίσως αντίδραση είναι ότι έδωσε όνομα στο Θεό του, βλέποντας ότι οι επικρατούσες στον τότε γνωστό κόσμο θρησκείες δεν είχαν ονόματα αλλά πολύ απλά έναν Θεό...
Αυτά από μένα για τον Σβάμπε.
quote:
Δεν βλέπω κανέναν διωγμό των Χ.Ο. αντίθετα βλέπω τον διωγμό σε οτιδήποτε είναι αντίθετο με την Χ.Ο.
Φίλε GDS1 δεν βλέπεις γιατί πλεόν τίποτα δε γίνεται στα φανερά. Όλα γίνονται με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε όλοι εμείς να νομίζουμε ότι όλα είναι καλά και ρόδινα και η ζωή ρέει μέλι γάλα. Μάλλον θα έπρεπε να διαβάζεις που και που κανένα περιοδικό για τις ορθόδοξες ιεραποστολές όπου φαίνεται η αντίδραση των ασιατικών λαών για έναν νέο Χριστιανισμό(μην ξεχνάς ότι εκεί έχει επικρατήσει ο καθολικισμός)και η αποδοχή των αφρικανών που κατά το πλείστον πινάνε και ζούνε άθλια και δεν αντέχουν πια το ψεύδος του καθολικισμού και των παραδοσιακών τους θρησκειών και ψάχνουν κάτι καλλίτερο. Φυσικά παντού υπάρχουν διώξεις των Χριστιανών και ειδικά των Ορθοδόξων.
quote:
Για παράδειγμα οι Μουσουλμάνοι θέλανε να φτιάξουν ένα τζαμί στην Αθήνα και η Εκκλησία απαγόρευε κάτι τέτοιο.
Δηλαδή τί νομίζεις; Ότι οι ορθόδοξοι έχουν εκκλησία στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ επί παραδείγματι; Μέσα σε διαμερίσματα και σε παράγκες προσεύχονται οι λιγοστοί που βρίσκονται σ' αυτά τα μέρη. Δε λέω στην Τουρκία γιατί μέχρι και πριν από 600 χρόνια τη γνωρίζαμε ως την ελληνική-ορθόδοξη Μικρά Ασία και φυσικό είναι να σφύζει από Εκκλησίες δικές μας, οι περισσότερες των οποίων σήμερα έχουν γίνει στάβλοι...
Αυτά φίλε GDS1.
Χαίρειν εσαεί
quote:
Οι διώξεις κατά των Χριστιανών στους πρώτους αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού ήταν πολλοί και συνεχίζονταν κατά καιρούς σε περιοχές που ο Χριστιανισμός ήταν μια νέα διδασκόμενη θρησκεία, όπως στις περιοχές του βορρά και στα βάθη της ανατολής. Σαφώς κάτι τέτοιο συνέβαινε επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων στα μέρη αυτά συνέχιζε να απορρίπτει τη Χριστιανική θρησκεία και να μένει προσκολημένη στη θρησκεία των προγόνων.
Όμως και σήμερα και ειδικά στην ΧΟ Ελλάδα συνεχίζονται οι διώξεις αν και με λεκτικό και γραφικό χαρακτήρα. Υπάρχουν αμέτρητες παγανιστικές θρησκείες, εκκλησίες διαφόρων τύπων, που προβάλλοντας ένα ψευδές καλό πρόσωπο προσπαθούν να εκτοπίσουν μια θρησκεία που ομολογουμένως χρίζει της προτίμησης του πλήθους των Ελλήνων.
Γιατί όμως όλα αυτά;
Γιατί κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσουν λατρείες και θρησκείες που κατακερματίστηκαν από τους σοφότερους προγόνους μας;
Πιστεύεις πραγματικά πως οι "σοφότεροι πρόγονοι μας" κατακερμάτισαν τις υπόλοιπες λατρείες και πως ήταν απλή επιλογή τους ο χριστιανισμός?
Με εκπλήσσεις. Θεωρώ πως σου διαφέυγουν τα πραγματικά γεγονότα και πως συγχαίεις την δήθεν ιστορία που διαδίδει η χριστιανική θρησκεία σήμερα με την πραγματική ροή των γεγονότων.
Κάθε άλλο παρά ελεεύθερη επιλογή των προγόνων μας ήταν ο χριστιανισμός.
Μετά απο σφαγές, ισοπέδωση ιερών και συστηματική απαγόρευση της άσκησης των θρησκευτικών τους λατρειών -μόνο ο Θεοδόσιος εξέδοσε πάνω από 100 νόμους-
ο χριστιανισμός ήταν η ΜΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
Δεν ήταν λοιπον επιλογή τους να αφήσουν τους πατρόους θεούς, απλά ΔΕΝ είχαν άλλη επιλογή.
Ή χριστιανοί ή κινδύνευαν.
Όποιος ήθελε να ζει ήσυχα γινόταν χριστιανός και ήταν και ευνοημένος από το κράτος ακόμη και με απαλλαγή φόρων.
Και πραγματικά και σήμερα συναιχίζονται οι διωγμοί, αλλά όχι των χριστιανών, όλοι οι άλλοι διώκονται στον ελλαδικό χώρο, όμως σε καμία περίπτωση οι ΧΟ
Φιλικά Τοξότης
Για πες μας λίγο σε παρακαλώ, στους πρώτους 4 αιώνες, όπου ο Χριστιανισμός διωκόταν ασύστολα, ποιος εμπόδιζε τους παγανιστές να λατρέψουν τους θεούς τους;; Μήπως και τότε κάποιος άγνωστος Αυτοκράτορας περιόριζε τους φουκαράδες τους παγανιστές;;;
Σχολίασε το παραπάνω και μετά περνάμε στην περίοδο που, όπως αναφέρεις εσύ, έγιναν οι σφαγές.
Γιατί οι ισχυροί Αυτοκράτορες να επιλέξουν μια νέα θρησκεία, τελείως άγνωστη στον κόσμο, και να την κάνουν την εκλεκτή τους;;
Δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα θρησκεία, μιας που ο κόσμος τη γνώριζε, και να την προσαρμόσουν, όπως άλλωστε έκαναν, όπως ήθελαν αυτοί;;
Πώς έγινε λοιπόν το πέρασμα στο Χριστιανισμό;;; Γιατί να τον κάνουν επίσημη θρησκεία, τη στιγμή που υπήρχαν τόσες άλλες θρησκείες και θεοί που τους γνώριζε ο κόσμος και θα μπορούσαν κάλλιστα να τις εκμεταλλευτούν, όπως υποστηρίζετε ότι έκαναν με το Χριστιανισμό;;
Φιλικά όπως πάντα
σε άλλο τοπικ του Μύθος και Θρησκεία έχω απαντήσει υπεραναλυτικά πάνω σε αυτό που με ρωτάς. Απ' ότι θυμάμαι συμμμετέχεις και εσύ εκεί, οπότε μου επιτρέπεις εδω να απαντήσω απλά και σύντομα:
κάνεις πολύ απλά λάθος.
Οι χριστιανοί δεν διώκονταν ποτέ "ασύστολα". Εξάλλου απ το 321μχ ο κωνσταντίνος θέτει τους χριστιανούς σε ευνοημένη ομάδα.
Άρα για ποιούς 4αιώνες μιλάς?
Οι διωγμοί των χριστιανών διήρκεσαν όλο κι όλο 5 χρόνια!
Και ποτέ με ιδιαίτερο μένος. Εξάλλου δεν αποτελούσαν καμία ιδιαίτερα μεγάλη σε αριθμό ομάδα την εποχή εκείνη.
Γι' αυτό μη φαντάζεσε λουτρά αίματος...αυτά ανήκουν μάλλον στους παγανηστές που κυνηγήθηκαν απο τον αμόρφωτο χριστιανικό όχλο
και... τους πολύ γνωστους και καθόλου μα καθόλου "άγνωστους" όπως λες εσύ, αυτοκράτορες....
quote:
Πώς έγινε λοιπόν το πέρασμα στο Χριστιανισμό;;; Γιατί να τον κάνουν επίσημη θρησκεία, τη στιγμή που υπήρχαν τόσες άλλες θρησκείες και θεοί που τους γνώριζε ο κόσμος και θα μπορούσαν κάλλιστα να τις εκμεταλλευτούν, όπως υποστηρίζετε ότι έκαναν με το Χριστιανισμό;;
Και σε αυτό έχω απαντήσει αλλού, αλλά θα σου πω σύντομα το εξής:
Πολύ απλά διάλεξαν τον Χριστιανισμό και συγκεκριμμένα τον σχολαστικό χριστιανισμό, γιατί αυτός δεν είχε στους κόλπους του μορφωμένους ανθρώπους.
Ήταν μια θρησκεία χωρίς μυστηκιστές, δηλαδή μόνο εξωτερικά μυστήρια χωρίς τα απόκρυφα, δηλαδή:![]()
Μια θρησκεία με μορφή αλλά ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!
Όπως ακριβως βόλευε τους εκάστοτε αυτοκράτορες για να εξουσιάζουν τις μάζες.![]()
Και επειδή ακριβώς όπως λες κι εσύ υπήρχαν πολλές άλλες θρησκείες, πράγμα που δεν ενίσχυε την επιθυμητή ενότητα στην αυτοκρατορία, κατήργησαν όλες τις άλλες και τις αντικατέστησαν με τη βία, με τη μία και μόνη: το χριστιανισμό, στον οποίο ο Κωνσταντίνος έδωσε σάρκα και οστά![]()
Αυτά προς το παρόν ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες.
Α! και κάνε μου μια χάρη, άσε τα εκκλησιαστικά βιβλία και άνοιξε κανένα βιβλίο ιστορίας, για να μπορέσεις να ξεδυαλίνεις στο μυαλό σου ορισμένα πράγματά.
quote:
Αγαπητέ μου Ψηλε
σε άλλο τοπικ του Μύθος και Θρησκεία έχω απαντήσει υπεραναλυτικά πάνω σε αυτό που με ρωτάς. Απ' ότι θυμάμαι συμμμετέχεις και εσύ εκεί, οπότε μου επιτρέπεις εδω να απαντήσω απλά και σύντομα:κάνεις πολύ απλά λάθος.
Οι χριστιανοί δεν διώκονταν ποτέ "ασύστολα". Εξάλλου απ το 321μχ ο κωνσταντίνος θέτει τους χριστιανούς σε ευνοημένη ομάδα.
Άρα για ποιούς 4αιώνες μιλάς?
Οι διωγμοί των χριστιανών διήρκεσαν όλο κι όλο 5 χρόνια!
Και ποτέ με ιδιαίτερο μένος. Εξάλλου δεν αποτελούσαν καμία ιδιαίτερα μεγάλη σε αριθμό ομάδα την εποχή εκείνη.
Γι' αυτό μη φαντάζεσε λουτρά αίματος...αυτά ανήκουν μάλλον στους παγανηστές που κυνηγήθηκαν απο τον αμόρφωτο χριστιανικό όχλο
και... τους πολύ γνωστους και καθόλου μα καθόλου "άγνωστους" όπως λες εσύ, αυτοκράτορες....
Σε πείραξε που είναι 350 αντί 400 χρόνια;; Εντάξει αν θες, ας το διορθώσουμε.
Αφού συμμετέχεις και εσύ στην ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, θα έχεις δει πιστεύω, στην ενότητα που άνοιξε ο Γηγενής για τους διωγμούς των κατά των Χριστιανών, τα στοιχεία που έχω παραθέσει από μια επιστολή ενός Ρωμαίου αξιωματούχου, όπου μιλά για το πώς δίωκε τους Χριστιανούς;;; (προσπαθώ να μεταφράσω όλο το άρθρο, αλλά δεν έχω και αρκετό χρόνο οπότε θα μου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο).
Οπότε αγαπητή μου, τα περί 5 χρόνων διωγμών, δεν καταλαβαίνω σε ποια στοιχεία το στηρίζεις;; Αν ήσουν λίγο περισσότερο κατατοπιστική θα το εκτιμούσα ιδαιτέρως.
Φαίνεται πως αγνοείς του μάρτυρες που, μετά τη στροφή τους προς το Χριστιανισμό, αρνούταν να θυσιάσουν στους ψευτοθεούς και έβρισκαν τραγικό τέλος.
Αγνοείς ακόμη ότι οι Χριστιανοί γινόταν το πιο ευχάριστο και ακριβοπληρωμένο θέαμα για τους Ρωμαίους πολίτες.
Θα μου πεις, τι σου λέω εγώ τώρα ε;;;;;;;;;;;;;;;;
quote:
Και σε αυτό έχω απαντήσει αλλού, αλλά θα σου πω σύντομα το εξής:Πολύ απλά διάλεξαν τον Χριστιανισμό και συγκεκριμμένα τον σχολαστικό χριστιανισμό, γιατί αυτός δεν είχε στους κόλπους του μορφωμένους ανθρώπους.
![]()
Ήταν μια θρησκεία χωρίς μυστηκιστές, δηλαδή μόνο εξωτερικά μυστήρια χωρίς τα απόκρυφα, δηλαδή:
Μια θρησκεία με μορφή αλλά ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!
Όπως ακριβως βόλευε τους εκάστοτε αυτοκράτορες για να εξουσιάζουν τις μάζες.
Και επειδή ακριβώς όπως λες κι εσύ υπήρχαν πολλές άλλες θρησκείες, πράγμα που δεν ενίσχυε την επιθυμητή ενότητα στην αυτοκρατορία, κατήργησαν όλες τις άλλες και τις αντικατέστησαν με τη βία, με τη μία και μόνη: το χριστιανισμό, στον οποίο ο Κωνσταντίνος έδωσε σάρκα και οστάΑυτά προς το παρόν ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες.
![]()
Α! και κάνε μου μια χάρη, άσε τα εκκλησιαστικά βιβλία και άνοιξε κανένα βιβλίο ιστορίας, για να μπορέσεις να ξεδυαλίνεις στο μυαλό σου ορισμένα πράγματά.![]()
Φοβερή εξήγηση! Σε ποιο βιβλίο περιέχεται να πάω να τη διαβάσω και εγώ;;;
Είναι φοβερός ο τρόπος με τον οποίο αναλύεις το Χριστιανισμό και ακόμη πιο φοβερό ότι θεωρείς δεδομένο ότι επέλεξαν το Χριστιανισμό για τους λόγους που εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι είναι υπαρκτοί!!
Δεν μου είπες όμως βρε Τοξότη, τι γινόταν λοιπόν στους πρώτους 3μισυ αίωνες από την εμφάνιση του Χριστιανισμού;; Οι παγανιστές τι έκαναν;;
Είναι αλήθεια ότι οι ίδιοι οι παγανιστές κατέστρεφαν και λεηλατούσαν τους ιερούς χώρους όπου λάτρευαν τους ψευτοθεούς τους.
Αλήθεια, γιατί το έκαναν;;
***Αλήθεια, αυτά περί αμόρφωτων ανθρώπων στους κόλπους του Χριστιανσιμού σε ποια ιστοσελίδα το διάβασες;;;;![]()
Και κάτι άλλο, ποια ιστορία να διαβάσω;;; Τα άπαντα του Ρασιά;;;![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 28/09/2005 16:46:25
quote:
Φαίνεται πως αγνοείς του μάρτυρες που, μετά τη στροφή τους προς το Χριστιανισμό, αρνούταν να θυσιάσουν στους ψευτοθεούς και έβρισκαν τραγικό τέλος.
Αγνοείς ακόμη ότι οι Χριστιανοί γινόταν το πιο ευχάριστο και ακριβοπληρωμένο θέαμα για τους Ρωμαίους πολίτες.
Θα μου πεις, τι σου λέω εγώ τώρα ε;;;;;;;;;;;;;;;;
Πολλά έργα χριστιανικού περιεχομένου βλέπεις...
Είπαμε διάβασε και κανένα βιβλίο μην ξεφυλλίζεις μονάχα το internet![]()
quote:
Δεν μου είπες όμως βρε Τοξότη, τι γινόταν λοιπόν στους πρώτους 3μισυ αίωνες από την εμφάνιση του Χριστιανισμού;; Οι παγανιστές τι έκαναν;;
Πάλι μου απαντάς χωρίς να έχεις διαβάσει τουλάχιστον τα λίγα που έγραψα.
Τους πρώτους 3 1/2 αιώνες οι παγανιστές, συμπεριλαμβανομένων και των γνωστικών χριστιανών, εξακολουθούσαν να ασπάζοντε την δική τους πίστη και να γελούν με το χάλι των σχολαστικών χριστιανών![]()
Από την αγαπημένη μου πηγή "τα μυστήρια του Ιησού":
Ακόμη και όταν ο σχολαστικός χριστιανισμός έγινε θρησκεία του κράτους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο γνωστικισμός παρέμεινε μια ισχυρή δύναμη. Τον 4ο αι. οι αιρετικοί -για το σχολαστικό χριστιανισμό- χριστιανοί ήταν τόσοι πολλοί που ο Κύριλλος της Ιερουσαλήμ αναγκάστηκε να προειδοποιήσει τους πιστούς να προσέχουν να μην μπαίνουν κατά λάθος σε εκκλησίες γνωστικών!!!
Ο παγανιστής συγγραφέας Ευνάπιος περιγράφει "μοναχούς που έμοιαζαν με ανθρώπους αλλά ζούσαν σαν χοίροι"
Ο Τάκιτος και ο Πλίνιος ο νεότερος, παγανιστές συγγραφείς, έβλεπαν τους χριστιανούς σαν "δεισιδέμονες φανατικούς"
Ο Κέλσος τους περιγράφει σαν ανθρώπους που ξεκόπηκαν απο τον υπόλοιπο πολιτισμό με το να ισχυρίζονται πως η πίστη τους είναι μοναδική και αντίθετη με τον αρχαίο παγανισμό.
Κατά την άποψη του οι χριστιανοί είναι παράλογοι, γιατί "ούτε επιχειρηματολογούν ούτε δέχοντε τον αντίλογο όσον αφορά την πίστη τους",
...ποιόν μου θυμίζει άραγε κι ας πέρασαν τόσοι αιώνες...
Ο Ωριγένης περιέγραφε την χριστιανική κοινότητα σαν αποτελούμενη από άντρες που τους απασχολούσε πως να κάνουν χρήματα και γυναίκες που κουτσομπόλευαν τόσο δυνατά που δεν μπορούσες να ακούσεις τίποτα
-Ωριγένης, "Ομιλίες περί της Εξόδου", 13,3-
...σας θυμίζει κάτι?...
Το 270 ο Πορφύριος, παγανιστής φιλόσοφος, έγραψε κριτική κατά του χριστιανισμού σε 15 τόμους.
Αυτή να διαβάσεις Ψηλε!![]()
![]()
![]()
![]()
Θα μάθεις και για τον παγκόσμιο δρόμο της παγανιστικής φιλοσοφίας.
Ξέρεις οι δίκοί σου τα έριξαν στην πυρά γιατί δεν τους άρεσε ο αντίλογος που έκανε ο Πορφύριος.
quote:
***Αλήθεια, αυτά περί αμόρφωτων ανθρώπων στους κόλπους του Χριστιανσιμού σε ποια ιστοσελίδα το διάβασες;;;;
Σου απάντησα πολλάκις, αλλά δεν πειράζει η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.
Ανάμεσα σε πολλά άλλα βιβλία πολύ πλούσιο υλικό για την αμορφωσιά στους κόλπυς του χριστιανικού τότε κόσμου θα βρείς στο 
quote:
Αυτό με τα 5 χρόνια το εξηγώ αναλυτικότατα στο άλλο τόπικ όπυ ήδη απάντησες αλλά μάλλον δίχως να διαβάσεις
quote:
Θα μου πεις, τι σου λέω εγώ τώρα ε;;;;;;;;;;;;;;;;Πολλά έργα χριστιανικού περιεχομένου βλέπεις...
Είπαμε διάβασε και κανένα βιβλίο μην ξεφυλλίζεις μονάχα το internet
Μην το πεις και αλλού αυτό γιατί κινδυνεύεις να κακοχαρακτηριστείς.
Τι έγινε;; Θα μας πεις και εσύ ότι στο Κολοσαίο διασκέδαζαν με κατσίκες και αγελάδες;; Ικανή είσαι να μας το πεις και εσύ αυτό!!
quote:quote:
Δεν μου είπες όμως βρε Τοξότη, τι γινόταν λοιπόν στους πρώτους 3μισυ αίωνες από την εμφάνιση του Χριστιανισμού;; Οι παγανιστές τι έκαναν;;Πάλι μου απαντάς χωρίς να έχεις διαβάσει τουλάχιστον τα λίγα που έγραψα.
Τους πρώτους 3 1/2 αιώνες οι παγανιστές, συμπεριλαμβανομένων και των γνωστικών χριστιανών, εξακολουθούσαν να ασπάζοντε την δική τους πίστη και να γελούν με το χάλι των σχολαστικών χριστιανώνΑπό την αγαπημένη μου πηγή "τα μυστήρια του Ιησού":
Ακόμη και όταν ο σχολαστικός χριστιανισμός έγινε θρησκεία του κράτους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο γνωστικισμός παρέμεινε μια ισχυρή δύναμη. Τον 4ο αι. οι αιρετικοί -για το σχολαστικό χριστιανισμό- χριστιανοί ήταν τόσοι πολλοί που ο Κύριλλος της Ιερουσαλήμ αναγκάστηκε να προειδοποιήσει τους πιστούς να προσέχουν να μην μπαίνουν κατά λάθος σε εκκλησίες γνωστικών!!!
Ο παγανιστής συγγραφέας Ευνάπιος περιγράφει "μοναχούς που έμοιαζαν με ανθρώπους αλλά ζούσαν σαν χοίροι"
Ο Τάκιτος και ο Πλίνιος ο νεότερος, παγανιστές συγγραφείς, έβλεπαν τους χριστιανούς σαν "δεισιδέμονες φανατικούς"
Παγανιστές συγγραφείς ε;;;
Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει και μια επιστολή του Πλίνιου του Νεώτερου, όπου περιγράφει πώς κατάφερνε να αποσπάσει τις καταθέσεις των χριστιανών και αναφέρει επίσης και πώς τους περιποιούταν, την έχεις υπόψη σου αυτή την επιστολή;;; (μπα δεν πιστεύω!!!)
quote:
Ο Κέλσος τους περιγράφει σαν ανθρώπους που ξεκόπηκαν απο τον υπόλοιπο πολιτισμό με το να ισχυρίζονται πως η πίστη τους είναι μοναδική και αντίθετη με τον αρχαίο παγανισμό.
Κατά την άποψη του οι χριστιανοί είναι παράλογοι, γιατί "ούτε επιχειρηματολογούν ούτε δέχοντε τον αντίλογο όσον αφορά την πίστη τους",
...ποιόν μου θυμίζει άραγε κι ας πέρασαν τόσοι αιώνες...
Ώστε σου θυμίζει κάποιον ε;;; Βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με!!!
Λέω να σταματήσω εδώ.
Πάντως αν θέλεις να μάθεις τι εστί να αναφέρεις στοιχεία με παραπομπές σε πρωτόγονες πηγές, κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά στην παρακάτω ιστοσελίδα, ίσως μάθεις τι εστί "μιλάω με στοιχεία"
http://clubs.pathfinder.gr/poihsis/361359
Φιλικά όπως πάντα
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Ελπίζω ότι ο Ολύμπιος από νομό Λαρίσης, θα σε ενημερώσει για τα περαιτε΄ρω.
quote:
Ύπάρχουν πάνω από 1000 οργανώσεις μόνο στην αθήνα που υπόσχονται σοφία έναντι μικρού αντιμισθίου.
Ελπίζω ότι ο Ολύμπιος από νομό Λαρίσης, θα σε ενημερώσει για τα περαιτε΄ρω.
Η Σοφία δόθηκε "τζάμπα" από το Χριστό και μάλιστα σταυρώθηκε γι τις απόψεις και τη σοφία που "μοίραζε".
Φίλτατε Δημήτρη σημείωσε για τη Λάρισα...λίγο πιο βόρεια...
Ευχαριστώ.
quote:
Olympie, δεν ξέρω αν είσαι ενημερωμένος, αλλά ρίξε μια ματιά στος οργανώσεις που εκκλησία μας θεωρεί αιρέσεις. Δεν ήξερα οτι ο προσκοπισμός, η Γιόγκα, το ΤαιΤσι, οι κάθυε είδους πολεμικές τέχνες είναι παράνομες θρησκευτικές οργανώσεις. Ρίξε μια ματιά μήπως αλλάξεις γνώμη...
Πες μου φίλε Μορφέα ποιος γιόγκι πέθανε για τις αντιλήψεις του, που όλοι τους κατέχουν οικονομικά και αξιοκρατικά τους οπαδούς τους δίνοντάς τους πολλές φορές θανατηφόρες ουσίες και κοκτέιλ για να πάνε στον δήθεν παράδεισο με τα κάλλη όλου του υπαρκτού κόσμου;
Ποιός από αυτούς που διδάσκουν τις νέες πολεμικές τέχνες πέθαναν πολεμώντας για τις αξίες και τα ιδανικά που υπεστήριζαν; Υπήρξαν που πέθαναν, αλλά πάνω στη μάχη ή σε κάτι παρόμοιο.
Ο Χριστός το έκανε, γι αυτό και η εκκλησία δεν μπορεί να θεωρήσει τα παραπάνω ως θρησκείες.
Τώρα αν τα θεωρεί αιρέσεις είναι φυσιολογικό, αφού δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ίδια. Πώς να τις πει δηλαδή;;;
Και για τη γιόγκα ο Χριστιανισμός είναι αίρεση.
Και επειδή το έψαξα, ο προσκοπισμός δεν είναι αίρεση, παρά μόνο μία οργάνωση μη θρησκευτικού περιεχομένου και(τουλάχιστον σήμερα)μερικώς κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ρίξε λοιπόν αυτή τη ματιά που λέγαμε λίγο πιο ορθά για να τα δεις αυτά που είναι μπροστά σου...Γιατί τελικά όλοι αυτοί οι παράξενοι με τις παραθρησκευτικές οργανώσεις τι άλλο είναι από τσαρλατάνους συμφεροντάκιδες που προσπαθούν να βγάλουν λεφτά κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη και να υπονομεύσουν την ΧΟ πίστη ή ακόμη και να την αφανίσουν.
Ο τίτλος είναι:
Ο ΓΚΟΥΡΟΥ, Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ.
Χαίρειν Εσαεί
quote:
Ο Χριστός το έκανε, γι αυτό και η εκκλησία δεν μπορεί να θεωρήσει τα παραπάνω ως θρησκείες.
Αγαπητέ ολύμπιε,
και οι προτεστάντες, οι καθολικοί, οι ευαγγελιστές κτλ. για την ορθοδοξία αποτελούν αιρέσεις κι ας βασίζονται κι αυτοί στα όσα ο Χριστός έπραξε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζεις.
Δεν είναι μόνο η γιόγκα και οι πολεμικές τέχνες λοιπόν.
Ακόμη και τα ίδια τα "παρακλάδια" του χριστιανισμού μεταξύ τους αιρέσεις αποκαλούνται...
Φιλικά Τοξότης
Edited by - toxotis on 06/10/2005 02:58:02
quote:
και οι προτεστάντες, οι καθολικοί, οι ευαγγελιστές κτλ. για την ορθοδοξία αποτελούν αιρέσεις κι ας βασίζονται κι αυτοί στα όσα ο Χριστός έπραξε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζεις.Δεν είναι μόνο η γιόγκα και οι πολεμικές τέχνες λοιπόν.
Ακόμη και τα ίδια τα "παρακλάδια" του χριστιανισμού μεταξύ τους αιρέσεις αποκαλούνται...
Ευχαριστώ για την αλήθεια που είπες αγαπητή τοξότη, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την Ορθοδοξία.
Χαίρειν Εσαεί
το βιβλίο που μου προτείνεις, είχα την τύχη ή την ατυχία να το διαβάσω, απλά και μόνο να πειστώ περισσότερο για την στενομυαλιά και την έλλειψη διορατικότητας, σεβασμού και τακτ κάποιων ανθρώπων που μάλλον σε έχουν πείσει οτι ο κόσμος έχει γίνει όπως λένε αυτοί και όχι όπως το είπε ο αιρετικός Ζωροάστρης, Βούδας, ή ο αιρετικός Κρίσνα. Και φυσικά κάποιοι άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτής της απάτης που στο κάτω κάτω ούτε καν στοιχεία για την ίδια την ύπαρξη του Χριστού δεν υπάρχουν (ενώ για παράδειγμα έχουμε ιστορικές αποδείξεις για τον Βούδα που έζησε 600 χρόνια πριν, για τον Ζωροάστρη, τον Μίθρα κ.λ.π.). Σε όλη του την ίστορία ο Χριστιανισμός ήταν η πιο πολεμοχαρής και διεφθαρμένη θρησκεία της ανθρωπότητας, σταυροφορίες, εικονομαχίες συγχωροχάρτια, ιερά εξέταση και φτάνοπυμε στο σήμερα όπου προ ολίγον ημερών ο ΚΎΡΙΟΣ πλανητάρχης δήλωσε οτι έκανε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ γιατί άκουσε τον Θεό να του το λέει. Και βέβαια το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς, είναι οτι αυτός δεν αντιπροσωπεύει τον Χριστιανισμό, αλλά σε προλαβαίνω λέγοντάς σου οτι οι Ευαγγελιστές είναι που τον υποστήριξαν στην δεύτερη επανεκλογή του, με την αιγίδα των ιερέων τους. Και βέβαια να σε προλάβω πάλι πριν φτάσεις στο ότι αυτοί είναι ευαγγελιστές, οι άλλοι είναι καθολικοί, και οι παράλλοι απλά πρωτεστάντες ενώ εμείς είμαστε ορθόδοξοι, να σε παραπέμψω στα πρόσφατα γεγοονότα τα οποία πλέον μας έχουν καταστήσει αδύνατο να εξακριβώνουμε το φύλο των παπάδων, εάν είναι η σουλτάνα του αιγαίου, ή η Πιπίτσα της Σαντορίνης. Τέλος σε παραπέμπω σττο παρατράγουδο των ιεροσολύμων, όπου οι παπάδες έδιναν σφαλιάρες μεταξύ τους (χωρίς βέβαια να αποκλείουμε την λιγοστή ύπαρξη πραγματικά άγιων ανθρώπων όπως ο πατέρας Παϊσιος μιας και τον ανέφερες). Εάν λοιπόν εσύ πιστεύεις σε αυτά που σου λένε αυτοί οι άνθρωποι, που στις κάμερες κράζουν την ομοφυλοφιλία και πάνω στα ιερά κάνουν όργια, καταλαβαίνω γιατί το μοναδικό σου επιχείρημα είναι αυτό το αξιοθρήνητο για τον πολιτισμό μας βιβλίο.
Δεν θα απαντήσω ξανά σε αυτήν την συζήτηση γιατί θεωρώ ανώφελλο να ξοδέψω έστω και τον παραμικρό χρόνο να ασχοληθώ με κάτι ψευδές που έχει ημερομηνία λήξης.
Δεν έχω κάτι μαζί σου και εκφράζω την συμπάθειά μου προς το πρόσωπό σου και επειδή δεν σε γνωρίζω δεν μπορώ και να σε κρίνω, ο επιθετικός μου λόγος έχει να κάνει αποκλειστικά με την όλη ιδέα και ένα κλίμα που δυστυχώς υπάρχει ακόμα στην χώρα μας
Ευχαριστώ
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

quote:quote:
και οι προτεστάντες, οι καθολικοί, οι ευαγγελιστές κτλ. για την ορθοδοξία αποτελούν αιρέσεις κι ας βασίζονται κι αυτοί στα όσα ο Χριστός έπραξε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζεις.Δεν είναι μόνο η γιόγκα και οι πολεμικές τέχνες λοιπόν.
Ευχαριστώ για την αλήθεια που είπες αγαπητή τοξότη, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την Ορθοδοξία.Χαίρειν Εσαεί
= οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την Ορθοδοξία
To ίδιο πράγμα λέμε φίλε μου Ολύμπιε...
απλά εγώ δεν έγραψα αναλυτικά και την αντίστροφη πλευρά, αλλά ακριβώς αυτό και εννοούσα. Μέσα στα παρακλάδια είναι και η Ορθοδοξία.
Φιλικά Τοξότης
quote:
Και φυσικά κάποιοι άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτής της απάτης που στο κάτω κάτω ούτε καν στοιχεία για την ίδια την ύπαρξη του Χριστού δεν υπάρχουν (ενώ για παράδειγμα έχουμε ιστορικές αποδείξεις για τον Βούδα που έζησε 600 χρόνια πριν, για τον Ζωροάστρη, τον Μίθρα κ.λ.π.).
Ο Βούδας δεν είπε ποτέ του ότι είναι Θεός, γι αυτό και σαν μεγάλο φιλόσοφο γράφτηκαν πολλά γι αυτόν(βλ Δημοσθένης, Αριστοτέλης κτλ).
Ο Χριστός είπε ότι είναι ο θεός γι αυτό και τον πήραν αφυψηλού και την εποχή εκείνη δε γράφτηκε τίποτα.
Και στην τελική γιατί να πιστέψω στην ύπαρξη αυτών που ανέφερες, αφού εγώ ο ίδιος δεν τους είδα. Που ξέρεις αν όλα γράφτηκαν προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια θρησκεία;Αυτό δεν υποστηρίζεις λέγοντας ότι δε γνωρίζουμε αν υπήρξε καν ο Χριστός;Γιατί τα ευαγγέλια άλλα λένε.Ε, λοιπόν μπορεί και τα γραπτά από την Κίνα ή την Ινδία να γράφτηκαν για τον ίδιο λόγο που προανέφερα. Αλλα εγώ αυτό διδάχτηκα και εφόσον έχω βιώσει κάποια πράγματα έξω από την ανθρώπινη πραγματικότητα, πιστεύω.
Κατάλαβες;
Χαίρειν Εσαεί
quote:
= οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την ΟρθοδοξίαTo ίδιο πράγμα λέμε φίλε μου Ολύμπιε...
απλά εγώ δεν έγραψα αναλυτικά και την αντίστροφη πλευρά, αλλά ακριβώς αυτό και εννοούσα. Μέσα στα παρακλάδια είναι και η Ορθοδοξία.
Με μια διαφορά.
Η Καινή Διαθήκη διευκρινίζει πως για να είναι κάποιος Χριστιανός θα πρέπει να είναι σε κοινωνία με τους Αποστόλους, οι οποίοι και ήταν επίσκοποι, με άλλα λόγια ο πραγματικός Χριστιανισμός είναι αυτός που διατηρεί την Αποστολική του Διακονία μέσω των Αποστολικών θρόνων, δηλαδή μέσω των Πατριαρχών.
Αυτό λίγο πολύ σημαίνει πως όποιος δεν ακολουθεί την Αποστολική Καθολική Εκκλησία δεν είναι Χριστιανός, αφού δεν πιστεύει στο θεόπνευστο της Καινής Διαθήκης (ή επιλέγει να πιστεύει ότι του κάτσει από εκεί μέσα, οπότε του αξίζουν συγχαρητήρια για τα μυαλά που κουβαλάει).
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.