ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΑΔΑ-Ε - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΟΜΑΔΑ-Ε - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

JanniS30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ddfΜέλος
27/11/2002, 15:28:45
quote:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΟΞΑΣΙΕΣ!!!
ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.......

Μήπως μπορείς, Redivivus, να μου θυμίσεις ποιοι είναι οι αγώνες που δηλώνουν την ταυτότητα των σύγχρονων Ελλήνων;;;

RedivivusΝέο Μέλος
27/11/2002, 17:45:39
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
ΑΠΟ ΤΟ 1453-
ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ:
ΟΡΛΩΦΙΚΑ,1821,1826,1896,1912-13,1922-23,
1940,1974!
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ........

ΜΑΚΕΔΟΝΝέο Μέλος
27/11/2002, 20:48:50
Τι Έγινε το 1974;

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗ...

ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤΟ;
ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τι Έγινε το 1922-23;

ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...
Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤΟ;
ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αν είναι έτσι τότε θα ακολουθήσουν και άλλες κατραπακιές
Αυτό μας λές;

Καλό είναι όταν αναφερόμαστε σε ημερομηνίες να ξέρουμε τι έγινε στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που αναφέρουμε...

με την ίδια λογική πρέπει να αναφέρουμε και το 1453 και το 1892 και άλλα πολλά

aenaongrΜέλος
27/11/2002, 22:27:21
quote:

...Επίσης συμφωνώ ότι ο Ελληνικός πολιτισμός δεν μπορεί να πεθάνει με τους Έλληνες, μπορεί όμως να οικειοποιηθεί από άλλους λαούς. Δες για παράδειγμα τι λένε οι Τούρκοι για τους αρχαίους ναούς της Μικράς Ασίας ή και για τα αρχαία στα κατεχόμενα της Κύπρου...

κι αν όλος ο κόσμος πιστέψει σ' ένα ψέμα θα αλλάξει στο ελάχιστο η αλήθεια;

Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.

kitkatΝέο Μέλος
28/11/2002, 10:13:38
Γεια σας παιδια ...

με συγχωρειτε , ισως να μη τα ξερω καλα τα πραγματα , αλλα δεν μπορω
να πιστεψω οτι μια τοσο ανωτερη φιλη απο το διαστημα καθετε και ασχολειτε μαζι μας και θα σωσει μονο εμας και ολους τους αλλους θα τους στειλει απο εκει που ηρθαν και μονο οι Ελληνες θα σωθουν!!!!

Καλα και ωραια να ειμαστε ισως κατι το διαφορετικο αντε ισως να εχουμε και διαφορετικη προελευση ακομη και απο τα αστρα, ίσως και ολα να ξεκινησας απο εδω απο την Ελλαδα , αλλα ολα τα αλλα με συγχωρειτε αλλα μου πεφτουν βαρια, πολυ ακραια και μου θυμιζουν φυσικα τα αντιστοιχα που λενε οι Παπαδες στις εκκλησιες μονο που εχει λενε Χριστο και Κολαση!!!!

Μπορω να δεχτω τα οσα εχουν γραφτει για το Ε - ΕΙ και ισως η Ομαδα Ε να ειχε βρει το τροπο να περνα σε αλλες διαστασεις ή να ειχαν βρει το τροπο για φτασουν στη λεγομεη "Φωτηση" αλλα το να δινω "αξια" και "δυναμη" σε συμβολα που θα με οδηγησουν σε αλλη διασταση το βρισκω πολυ ρηχο.

Ξαναλεω "Δεν Ξερω και Πολλα" αλλα διαβαζοντας τα ολα αυτα κατι δεν μου καθετε καλα κατι δε μου αρεσει και μου φαινετε οτι απλα καποιοι εκμεταλευονται το ολο θεμα και του δινουν διαστασεις που δεν εχει με το στοχο την αποκτηση του "υπερτατου κακου στο κοσμο" το ΧΡΗΜΑ.

Ο ΚιτΚΑΤ

RedivivusΝέο Μέλος
28/11/2002, 11:09:26
ΦΙΛΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η
ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ.....

ΜΑΚΕΔΟΝΝέο Μέλος
28/11/2002, 13:53:27
Η Προσπάθεια καμιά φορά δεν φθάνει φίλε redivivus...

Και Έχω Να Κάνω Μια Πρόταση στους πολιτικούς μας Γιατί δεν φτιάχνουν μια ομάδα Ε και ίσως κάποτε αντικαταστήσει την ΕΥΠ... :) :):)

28/11/2002, 15:10:48
Συχνά - πυκνά, κάθομαι στο παράθυρο, ρεμβάζω και αναρρωτιέμαι:

Γιατί σήμερα, το 2002, τα δέκα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα να είναι:
1) Αννα Βίση
2) Δέσποινα Βανδή
3) Πλούταρχος, Ρουβάς και άλλοι
4) Μέντιουμ στο κολωνάκι
5) Ψυχίατρος
6) συγγραφέας βιβλίων για την ομάδα Ε
7) κ.λ.π.

????????????????????

Γιατί δηλαδή να γίνονται αυτοί πλούσιοι κι εμείς να "φτωχένουμε" πνευματικά ασχολούμενοι μαζί τους και να χάνουμε την ουσία;

Edited by - amalia on 28/11/2002 15:12:04

serpentpanΜέλος
29/11/2002, 01:47:27
Επειδη φιλη Αμαλια,το να θελει κανεις να γινει ανθρωπος 'απο πρωτο χερι'ειναι λιγο επωδυνο και δεν εχει ασφαλεια,ενω η παθητικοτητα,τα' ναρκωτικα-ευφοριακα-ευφραντικα'-κλπ,ειναι πλεον ευχαριστα,με λιγωτερη προσπαθεια,πονο,και περισσοτερη ασφαλεια...
Το νασαι 'γυμνος',ευαισθητος και ξυπνητος,σημαινει να εισαι πιο ευαλωτος,κι αυτο ποναει ψυχικα...

serpentpan

ddfΜέλος
29/11/2002, 10:33:38
Σήμερα, βρέθηκε στα χέρια μου ένα περιοδικό που μοίραζαν στο ΜΕΤΡΟ. Έχει δύο σημειώσεις τις οποίες παραθέτω αυτούσιες:
- "Ελλείψει ηρώων κάποιοι ηρωποίησαν τα μέλη της 17Ν. Ανάμεσα στην Μαίρη Σκόρδου και τους αδελφούς Ξηρούς, πώς να μην χάσεις το νόημα των πραγμάτων;"
- "Αντισταθείτε στην έλλειψη παιδείας που βολεύει την εξουσία... Διαβάστε μόνοι σας!"
Τα σημειώνω γιατί πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από την έλλειψη παιδείας. Και αν αυτή η νεομυθολογία περί "Ομάδας Ε" βοηθήσει κάποιους από εμάς να εμβαθύνουμε στην Ιστορία και στον Πολιτισμό, τότε μάλλον πρέπει να τη διαδώσουμε ώστε να παρασύρουμε και άλλους.
Επειδή μάλλον παραξηγήθηκα, Redivivus, συμφωνώ απόλυτα ότι οι αγώνες μας είναι η ταυτότητά μας. Όμως η ταυτότητά μας, αυτή την εποχή, δε νομίζω ότι μας κολακεύει και πολύ. Και φυσικά έχει σημασία η προσπάθεια, αλλά οι αγώνες δικαιώνονται από το αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό τότε μάλλον και η προσπάθεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Επίσης θυμίζω ότι εμείς οι Έλληνες αφήσαμε τα ίχνη μας στην Ιστορία όταν τα κατορθώματά μας αφορούσαν πολιτισμό, πνεύμα. Ρωτήστε έναν ξένο τι ξέρει για την Ελλάδα. Όλοι θα πουν για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, για τον Παρθενώνα κτλ. Κανείς δε θα πει για το έπος του 40. Οι Έλληνες πάντα είχαν προσανατολισμό στην καλλιέργεια του πνεύματος. (Αντίθετα, ο "αντίπαλος" λαός των Εβραίων, πάντα είχε κατεύθυνση στην αύξηση της εξουσίας, του ελέγχου και του κέρδους). Και αυτή την εποχή μάς λείπει μας πυξίδα, ένας οδηγός που να μας προσανατολίσει και πάλι στον δύσκολο δρόμο που χάραξαν και έδειξαν οι πρόγονοί μας.
Και αν, aenaongr, όλος ο κόσμος πιστέψει σ' ένα ψέμα, τότε φυσικά και δε θα αλλάξει στο ελάχιστο η αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική και δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορεί όμως να λησμονηθεί, οπότε δεν μπορεί να "φωτίσει" κανέναν.