ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Βιβλος δεν περιεχει την αληθεια - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η Βιβλος δεν περιεχει την αληθεια - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

panosfromlydian336 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/05/2014, 01:36:58
Ουτε οι θεωριες του Μαρξ ουτε του Φρουντ ουτε
του Δαρβινου.

Ελυεθερωθειτε απο το ματριξ κατωτεροτητας που σας δημιουργησαν αυτα τα βιβλια...

Ειμαστε ολοι ισοι...

Ξεκολλατε απο εξωγηινους και ufo και μαλακιες γιατι αυτα ανηκουν στις ψευδαισθησεις.

Μονο την ελευθερια επιζητω και αυτα τα βιβλια δεν μου προσεφεραν τιποτα σε βαθος χρονο...
Η πραγματικοτητα σου ειναι η σκεψη σου,η τεχνη που δημιουργεις,ο ηλιος που βλεπεις,οι φιλοι σου ,οι κοινωνικες σου αλληλεπιδρασεις...

Ρε Νικομαχε φοβαμαι που το λεω αλλα βλεπω ολο το ματριξ σε σενα...
Η γλωσσα που χρησιμοποιεις υποσυνειδητα χωρις να το καταλαβαινεις δειχνει ομοφυλοφιλικες τασεις σαδισμου απεναντι στους αλλους...

Ετσι κανεις.Αυτη ειναι η αληθεια.
Μας λες ανοιχτα και υποσυνειδητα οτι μας γαμας.
χαχααχαχα Μπραβο ....

Σε ευχαριστω παντως που με βοηθας να παρατηρω την εικονικη πραγματικοτητα που αλλη μας εβαλαν με τροπους που δεν μπορεις να φανταστεις.Και οχι δεν καναν σεξ εξωγηινοι με ανθρωπους και αλλαξαν το dna τους λοοοοολ.

Κατι αλλο συνεβη και εχει πεντακαθαρα να κανει με τις λεξεις που χρησιμοποιουμε και τον εσωτερικο μας διαλογο.
Ο εσωτερικος μας διαλογος ειναι το προγραμμα στο οποιο λειτουργει ο εγκεφαλος μας.

Καλα ελεγε ο Δον χουαν ματους οτι ενας πολεμιστης επιζητωντας την ελευθερια θα πρεπει να σταματησει τον εσωτερικο του διαλογο...

Ξυπνα Νικομαχε ...Αυτα που λες μεσα σου ειναι αυτα που θα καθορισουν τι θα γινεις στο μελλον.
Και αν λες μεσα σου οτι μας πηδας,σορρυ φιλε υπαρχει θεμα...

DSM,Οντως ειχες δικιο.Προκειται για ευθραστες εγγραφες στο δισκο...
Μονο που θρυμματιζουν το ιδιο το δισκο σε βαθος χρονο...

09/05/2014, 03:43:51
panosfromlydian
Γιατί φτιάχνεις συνεχώς νέους λογαριασμούς?
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σύνδεσης ή πρόκειται περί φετίχ?
NotirkΜέλος
09/05/2014, 05:29:50
quote:

Ουτε οι θεωριες του Μαρξ ουτε του Φρουντ ουτε
του Δαρβινου.

Ελυεθερωθειτε απο το ματριξ κατωτεροτητας που σας δημιουργησαν αυτα τα βιβλια...

Ειμαστε ολοι ισοι...

Ξεκολλατε απο εξωγηινους και ufo και μαλακιες γιατι αυτα ανηκουν στις ψευδαισθησεις.

Μονο την ελευθερια επιζητω και αυτα τα βιβλια δεν μου προσεφεραν τιποτα σε βαθος χρονο...
Η πραγματικοτητα σου ειναι η σκεψη σου,η τεχνη που δημιουργεις,ο ηλιος που βλεπεις,οι φιλοι σου ,οι κοινωνικες σου αλληλεπιδρασεις...

Ρε Νικομαχε φοβαμαι που το λεω αλλα βλεπω ολο το ματριξ σε σενα...
Η γλωσσα που χρησιμοποιεις υποσυνειδητα χωρις να το καταλαβαινεις δειχνει ομοφυλοφιλικες τασεις σαδισμου απεναντι στους αλλους...

Ετσι κανεις.Αυτη ειναι η αληθεια.
Μας λες ανοιχτα και υποσυνειδητα οτι μας γαμας.
χαχααχαχα Μπραβο ....

Σε ευχαριστω παντως που με βοηθας να παρατηρω την εικονικη πραγματικοτητα που αλλη μας εβαλαν με τροπους που δεν μπορεις να φανταστεις.Και οχι δεν καναν σεξ εξωγηινοι με ανθρωπους και αλλαξαν το dna τους λοοοοολ.

Κατι αλλο συνεβη και εχει πεντακαθαρα να κανει με τις λεξεις που χρησιμοποιουμε και τον εσωτερικο μας διαλογο.
Ο εσωτερικος μας διαλογος ειναι το προγραμμα στο οποιο λειτουργει ο εγκεφαλος μας.

Καλα ελεγε ο Δον χουαν ματους οτι ενας πολεμιστης επιζητωντας την ελευθερια θα πρεπει να σταματησει τον εσωτερικο του διαλογο...

Ξυπνα Νικομαχε ...Αυτα που λες μεσα σου ειναι αυτα που θα καθορισουν τι θα γινεις στο μελλον.
Και αν λες μεσα σου οτι μας πηδας,σορρυ φιλε υπαρχει θεμα...

DSM,Οντως ειχες δικιο.Προκειται για ευθραστες εγγραφες στο δισκο...
Μονο που θρυμματιζουν το ιδιο το δισκο σε βαθος χρονο...

Μπερδεύτηκα !!! Το θέμα είναι η βίβλος και το περιεχόμενό της , ή ο Νικόμαχος και το περιεχόμενό του ???...

... Ή μήπως το δικό σου περιεχόμεν... που είναι επείγον να μελετήσουμε για να απελευθερωθούμε από το μάτριξ???

09/05/2014, 14:31:03
quote:

Μπερδεύτηκα !!! Το θέμα είναι η βίβλος και το περιεχόμενό της , ή ο Νικόμαχος και το περιεχόμενό του ???...

... Ή μήπως το δικό σου περιεχόμεν... που είναι επείγον να μελετήσουμε για να απελευθερωθούμε από το μάτριξ???

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/05/2014, 15:08:01
quote:

panosfromlydian
Γιατί φτιάχνεις συνεχώς νέους λογαριασμούς?
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σύνδεσης ή πρόκειται περί φετίχ?

ΘΦετιχ ειναι να κραταs τον Νικομαχο σε αυτο το φορουμ
λεγονταs μαs σε καθε ποστ ποσο μαs πηδαει στη γνωση και στην επιστημη
ποσο ηλιθιοι ειμαστε>πωs μαs μεταχειριζεται "μαλακα">
πωs δεν μετραμε>

Eμειs τιποτα αλλο δεν παιρνουμε σε αυτο το φορουμ >μονο το πεοs του χααχα
Κουφετακια απο το κανονι>Ολα τα εχει πει>

Φαντασου τι γινεται στο ματριξ των νευρωνων του>

Morpheus:The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.

Προσπαθω να σε σωσω ρε>Απο τη λουμπα που δεν εχει πατο>
Αμφισβητησε τη θεωρια του Κοπερνικου>Αμφισβητησε τα παντα>

Μην χρησιμοποιειs αυτα που ΣΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ σαν επιστημη για να δειξειs οτι μαs πηδαs>

Notirk δεν εχω περιεχομενο>Δεν μπορω να κανω κατι για σενα>
Εσυ μπορειs να κανειs κατι για τον ευατο σου>Και ειμαι σιγουροs εχειs ηδη κανει αρκετα>

23/01/2004, 22:51:29
Γιατι φοβομαστε το σκοταδι???

Απο μικρος θυμαμαι οτι κοιμομουν παντα με το "φωτακι" αναμενο
γιατι φοβομουν παρα πολυ...μερικες φορες ξυπνουσα για κατουρημα αλλα φοβομουν παρα πολυ να παω στην τουαλετα που βρισκοταν στο απενατι δωματι,φοβομουν τοσο πολυ που κρατιομουν μεχρι το πρωι...

γιατι ολοι,στην παιδικη μας ηλικια φοβομαστε τοσο πολυ το σκοταδι???

scorpio_xΜέλος
23/01/2004, 23:46:31
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ....
ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΑ ΘΡΙΛΕΡ?

24/01/2004, 00:54:06
εχω ακουσει πως οι αντρες φοβουνται περισοτερο να κοιταξουν κατω απο το κρεβατι ενω οι γυναικες τρεμουν τις πορτες κτλ...

οταν εβλεπα τα x-files,φοβομουν πολυ να σηκωθω απο το κρεβατι μηπως καποιο πνευμα η εξωγηινος μου πιασει το ποδι και με παρει κατω...
και μονο να το σκεφτεις τα κανεις πανω σου ακομη κι αν εισαι ενηλικος πια...ισως φταινε οι πολλες ταινιες-θριλερ ισως οχι.

γιατι ομως ακομα και στην βρεφικη μας ηλικια φοβομαστε το σκοταδι,οταν ακομα δεν εχουμε δει καποιο θριλερ?
ακομα και οταν δεν μας εχουν πει οι μαμαδες μας τρομαχτικες ιστοριες κτλ???

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ???

katiaΜέλος
24/01/2004, 10:29:45
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΩΣ.ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ?ΑΝΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
24/01/2004, 13:37:37
ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΑΛΛΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΤΩ ΣΚΕΛΟΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΓΕΥΗ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ. ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΣΒΗΝΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΟΝΤΑΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΟ ΕΜΑΘΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ Η ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΗ ΑΕΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΜΟΥ. ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΜΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ. ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΕΠΙΣΤΕΥΤΗΤΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

katiaΜέλος
24/01/2004, 21:24:01
ΣΙΣΙΦΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΦΩΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ.

NOMIMONΜέλος
24/01/2004, 21:49:09
Το σκοτάδι...

Το ποιός είναι πραγματικά κάποιος, φαίνεται στο σκοτάδι.
Εκεί που κανείς δεν σε βλέπει ( ή νομίζεις οτι δεν σε βλέπει ).
Εκεί δείχνεις τον πραγματικό σου χαρακτήρα.
Αραγε αν ήμουν βέβαιος οτι κανείς δεν με βλέπει, σε πόσους "πειρασμούς" θα είχα υποκύψει;
Σε πολλούς το σκοτάδι απελευθερώνει δυνάμεις και ένστικτα που υπό το φως καταχωνιάζονται στα βαθειά της ψυχής.
Δυνάμεις, επιθυμίες και ένστικτα που "καίγονται" κάτω από το φως.
Αβάσταχτο το σκοτάδι της ψυχής, η έλλειψη εσωτερικού φωτός.
Σκοτάδι, σκότος, σκοτώνω...
Ευτυχώς που έστω και μια σπίθα αρκεί για να διαλύσει, έστω στιγμιαία, το μέσα σκοτάδι.

Ποιός έχει όμως το "φως το αληθινό";
"Εγώ ειμί το φως του κόσμου, ο ακολουθών εμοί ου περιπατήσει εν τη σκοτία...", είπε κάποιος.

Μόνο που καμμιά φορά, αν δεις ξαφνικά το φως ενώ είσαι στο σκοτάδι, τυφλώνεσαι.

24/01/2004, 22:00:02
quote:
...
γιατι ολοι,στην παιδικη μας ηλικια φοβομαστε τοσο πολυ το σκοταδι???

Ο άνθρωπος απο τους πρώτους μήνες ζωής του διαμορφώνεται απο το στενό περιβάλον του.
Οι απαίδευτοι και κουρασμένοι απο την καθημερινότητα γονείς, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πείσουν το μωρό να κάνει αυτά που αυτοί επιθυμούν.
Ένα απο αυτά είναι και η δόμηση μύθων και παραμυθιών, τα οποία χρησιμοποιούνται για να "υποταχθεί" το μωρό στα "θέλω" και "πρέπει" τους.
Όλες οι φοβίες που ενσπείρουν οι γονείς στα παιδιά τους, αποκτούν τεράστιες διαστάσεις κατά την περίοδο της νύχτας.
Τη νύχτα η ορατότητα περιορίζεται αισθητά και τότε είναι που ξεπηδούν όλες αυτές οι φοβίες και θεμελιώνουν μια δεύτερη προσωπικότητα μέσα στο μωρό-αυτή της υποταγής.
Το πρώτο βήμα έχει γίνει στην καθυπόταξη άλλου ενός φιλελεύθερου ατόμου.
Το μωρό ετοιμάζεται σιγά-σιγά να "μαζεύεται" όποτε κάποιος "ανώτερος" το επιθυμεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.
Αυτός ο ανώτερος, αρχικά είναι οι γονείς.
Οι σκοποί τους μπορεί να είναι να φάει το μωρό το φαί του.
Αργότερα, το ρόλο παίρνει η κοινωνία και το σχολείο, φοβίζοντας το παιδί με διαφόρου είδους τιμωρίες, εαν δε κάνει αυτά που αυτή (κοινωνία-σύστημα) επιθυμεί.
Το "πείραμα" ολοκληρώνεται. Άλλο ενα παιδί έχει ενταχθεί "επιτυχημένα" στην κοινωνία-μπαμπούλα.
Είναι ελεύθερο και χαρούμενο (μη του μπαίνουν ιδέες!Ελεγχόμενα ελεύθερο είναι!!!)
...
Ποτε΄ δε μπορώ να κοιμηθώ με κατεβασμένα ρολά στο δωμάτιο.
Πάντοτε θέλω οι πρώτες αχτίδες της ημέρας να εισχωρούν στο χώρο μου.
Την ημέρα τη λατρεύω όσο και τη νύχτα.
Η ημέρα με καθοδηγεί, η νύχτα με ετοιμάζει...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

ΦΙΛΟΣΟΦΟΣΝέο Μέλος
24/01/2004, 22:00:47
Το σκοτάδι το έχουμε παρομοιάσει λανθασμένα με καταστάσεις θρίλερ.
Απλά αν βρεθείς νύχτα σε μια περιοχή που δεν ξέρεις αγριέυεις γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει στα δυό μέτρα.
Αντιθέτος όταν βρεθείς ημέρα στο ίδιο σημείο βλέπεις πόσο λάθος έκανες.
Και κάτι τελευταίο,η νύχτα είναι σύμμαχος για διαμόρφωση μύθων,και ιστοριών μυστηρίου,κάτι που κατά την διάρκεια της ημέρας είναι αδύνατο να συμβεί,ίσως αυτό έχει επηρεάσει πολύ κόσμο.
Γι αυτό λέμε και το γνωστό: "Τής νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει"

"ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ,ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΛΟΓΙΕΤΑΙ"

Darkangel_78Μέλος
25/01/2004, 00:38:58
Καραγάτσης: Η μέρα είναι όλου του κόσμου,η νύχτα είναι κάθε ανθρώπου...
Διάβασα αυτή η φράση πριν από χρόνια,όμως ακόμα τη θυμάμαι...
Αν δεν υπήρχε σκοτάδι μετά το φως,πώς θα απολαμβάναμε ένα πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα? Αν δεν υπήρχε σκοτάδι πριν το φως,πώς θα βλέπαμε μιαν υπέροχη ανατολή?

Προσωπικά δε φοβάμαι το σκοτάδι.Μπορώ να πω ότι με γοητεύει ενώ ταυτόχρονα με κρατά σε εγρήγορση.Τη νύχτα ακούς ήχους που τη μέρα περνούν απαρατήρητοι.Τη νύχτα μπορείς να σκέφτεσαι ότι θες και να αφουγκράζεσαι την καρδιά σου.Τη νύχτα (συνήθως) δε σ'ενοχλεί κανείς!
Και στο κάτω-κάτω,είμαι ένας σκοτεινός και άϋπνος άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

25/01/2004, 01:44:18
...και γω οπως ολοι εχω παψει να φοβαμαι το σκοταδι ιδιαιτερα τωρα που ασχολουμαι με τη "μαγεια".

Μου κανει μεγαλη εντυπωση ομως οτι σε ολα τα ξορκια που εχω στην κατοχη μου απο την γιαγια μου,ειναι απαραιτητο να γινονται το βραδι,με μονο φως για την εκτελεση τους,το φως των κεριων(διαφορετικου χρωματος αναλογα με το ξορκι).

απαραιτητη προυποθεση για να λειτουργησει ο πινακας Ouija ειναι,η ολη διαδικασια να γινει βραδυ...

το σημειο στο οποιο θελω να καταληξω ειναι οτι στο φως,οι δυναμεις "του κακου" δεν μπορουν να ενεργησουν.
αλλο ενα παραδειγμα ειναι οι βρυκολακες(για οποιον πιστευει)οι οποιοι καταστρεφονται απο το φως του ηλιου

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
26/01/2004, 12:38:29
ΦΙΛΕ ΕΥΛΟΓΗΤΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ.

""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

mariha2912Μέλος
26/01/2004, 18:40:01
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗΣ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.ΑΝ ΒΡΕΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΕΤΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ.ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ, ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΣΥΖΟΥΣΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΟΙΘΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΝΗΘΗΣΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΛΙΑ Π.Χ. ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΗΚΩΝΟΜΟΥΝΑ ΚΙ ΑΝΑΒΑ ΕΝΑ ΚΕΡΙ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ...

26/01/2004, 20:25:03
quote:

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ Η ΝΥΧΤΑ, ΤΟ ΗΜΙΦΩΣ, ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΚΟΤΟΙ ΗΧΟΙ...
ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΩΣ.
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΦΕΓΓΑΡΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΤΟΦΙΟΥ ΦΩΤΟΣ.
ΚΑΤΙ ΦΟΡΕΣ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ, ΕΝΑ ΡΟΖ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΕΡΙ ΑΝΑΜΜΕΝΟ.
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΚΑΙ ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΜΥΔΡΟ ΑΝ ΘΕΣ, ΦΩΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ.
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΙΣΩ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

27/01/2004, 00:15:58
Τα παιδιά φοβούνται το σκοτάδι γιατί όταν είναι πολύ μικρά, δεν το καταλαβαίνουν.
Συνήθως λένε:<Θέλω να είναι πάντα μέρα>
Αυτό το θέλω, σε κάποια ηλικία είναι απαίτηση.
Το ζητώ και θα το έχω.
Αρχικά δεν είναι φόβος.
Είναι απορία σχετική με την εναλλαγή νύχτας μέρας.
Και όταν πας να εξηγήσεις το γιατί, απλά δεν το καταλαβαίνουν και πάλι.
Και τους μεγάλους δεν τους τρομάζει το άγνωστο και το μη κατανοητό?
Αργότερα έρχονται όλα αυτά που ακούνε, άλλοτε κατα τύχη από τους μεγάλους,άλλοτε γιατί οι γονείς προσπαθούν να τα βάλουν σε τάξη.
Άκόμα και τα παραμύθια με τη νύχτα και το παιδάκι που δεν μπορούσε να γυρίσει σπίτι του.
Τσουπ και εικόνες(χίλιες λέξεις) από την τηλεόραση.
Ε, θέλει και πολύ?
Από φόβος γίνεται πανικός!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>