ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ar_ia60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
23/11/2008, 09:53:37
quote:
Τώρα τι θες και το χειροτερεύεις;;

Πρώτα από όλα δεν κατηγόρησα κανέναν. Είπα πως αυτό που παράθεσες κατ' εμέ, δεν υπάρχει και ο μόνος τόπος που υπάρχει είναι στο μυαλό το δικό σου και του macedon.
Αν κάνω λάθος, δεν έχεις παρά να παραθέσεις εδώ την επίμαχη φράση, έτσι ώστε να τη δούμε όλοι μας.
Αν όμως δεν υπάρχει, που μάλλον αυτό συμβαίνει, τότε θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη και να επανορθώσεις για τη συκοφαντία.

Καθότι, επίσης, μου την είπες κιόλας πως αυτό δεν μπορώ να το βρώ στο Διαδίκτυο, ορίστε λοιπόν μάγκα, για να σε δούμε!!

Άντε λοιπόν. Άσε τις ψευτοευαισθησίες και προχώρα.

Αν θελεις να αποδειξης οτι λεω ψεματα (αρα εχεις αποδεικτικα στοιχεια-συνεπως το κειμενο) να τα καταθεσεις στο φορουμ και εγω θα ζητησω συγνωμη ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

23/11/2008, 11:07:51
quote:
Η δικη σου εξυπναδα ομως δεν δικαιολογειται ... το να αιμοραγει ενας ανδρας απο αφυσικα αιτια ειναι διαφορο απο την τακτικη εμμηνο ρηση της γυναικας .

Και ξανααα
"Η θεία κοινωνία, αντιπροσωπεύει τον Χριστό μέσα μας
και αν βγει απο την πηγή του αίματος, φεύγει απο τον άνθρωπο,
φίλε μου Κωστάκη και φυσικά τελείται αμάρτημα μέγα.."
quote:
Αρα δεν το υπαρχει μυστηριο ζωης που επικαλεισαι...

η κλονοποιη αναιρει το οτι η γυναικα μπορει να τεκνοποιησει?

quote:
Αν θελεις να αποδειξης οτι λεω ψεματα (αρα εχεις αποδεικτικα στοιχεια-συνεπως το κειμενο) να τα καταθεσεις στο φορουμ και εγω θα ζητησω συγνωμη ...

Θες να μας στηριξεις την κατηγορια σου(γιατι εσυ εισαι ο κατήγορος αν το ξεχασαμε..)?
Εγω σου λεω οτι δεν υπαρχει καν το βιβλιο που αναφερεις..
Μπορεις να με αποδειξεις το αντιθετο?
23/11/2008, 11:12:26
quote:

quote:
Τώρα τι θες και το χειροτερεύεις;;

Πρώτα από όλα δεν κατηγόρησα κανέναν. Είπα πως αυτό που παράθεσες κατ' εμέ, δεν υπάρχει και ο μόνος τόπος που υπάρχει είναι στο μυαλό το δικό σου και του macedon.
Αν κάνω λάθος, δεν έχεις παρά να παραθέσεις εδώ την επίμαχη φράση, έτσι ώστε να τη δούμε όλοι μας.
Αν όμως δεν υπάρχει, που μάλλον αυτό συμβαίνει, τότε θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη και να επανορθώσεις για τη συκοφαντία.

Καθότι, επίσης, μου την είπες κιόλας πως αυτό δεν μπορώ να το βρώ στο Διαδίκτυο, ορίστε λοιπόν μάγκα, για να σε δούμε!!

Άντε λοιπόν. Άσε τις ψευτοευαισθησίες και προχώρα.

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Σου είπα πως δεν βρίσκω πουθενά τη φράση που ανέφερες, την οποία θεωρώ κατασκευασμένη και εσύ απλά τη μετέφερες εδώ χωρίς να ελέγξεις αν υπάρχει όντως.

Αντί να το ψάξεις, με ειρωνεύτηκες και από πάνω.
Γνωστή η τακτική σου αλλά είναι χαρακτηριστική πολλών χριστιανομάχων και δεν με παραξενεύει πλέον.

Λοιπόν, περιμένω να μας παραθέσεις τη φράση όπως ακριβώς έχει (ακριβή τίτλο βιβλίου, έκδοση και σελίδα), γιατί διαφορετικά δεν θα διαφέρεις σε τίποτα από έναν κοινό ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ!!!

Καλή Κυριακή,
***Σήμερα είναι κλειστές οι βιβλιοθήκες. Θα περιμένω για αύριο ή και μεθαύριο, δεν βιάζομαι .....

Edited by - Ψηλός on 23/11/2008 11:14:20

23/11/2008, 12:26:52

macedon

23/11/2008, 13:02:42
Για να δούμε λοιπόν το κείμενο που παραθέτει ο φίλος μας
Μακεδον: Αν και επιθυμείτε τις ελληνικές ασχημοσύνες, στο εκπομπεύειν,
βλέπουμε ότι αυτό εννοεί και αυτό παλι λέει ότι δεν είναι καλό παράδειγμα
να ακολουθείτε τον ελληνικό τρόπο ντροπής στην ασχημοσύνη, με την
γνωστή ειδωλολατρική τότε νοοτροπία. ζητούσε μια αξιοπρέπεια απο τον
άνθρωπο, να μην λατρεύει δέντρα και πέτρες...
Ελλήνων αισχύνη,σημαίνει την ντροπή των Ελλήνων,όχι τους ΄Ελληνες τους
ίδιους...
Στο μιαροί και παμμίαροι, πάει το και εκείνα εργαζόμενοι, όπου φυσικά πρέπει
να αναφέρεις και ποιά λέει ότι εργάζονται, ώστε να δούμε ποιούς αφορα...
Καλά ελληνικά θα κάνουμε;
23/11/2008, 13:51:18
Και περί της Α' επιστολής προς Κορινθίους, που λέγαμε,
ολόκληρο τι κείμενο είναι αρκούντως κατατοπιστικό, αφού
δείχνει τι πραγματικά πιστεύει ο Παύλος για τους Έλληνες..

«22 ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν,
23 ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον,
Ἕλλησι δὲ μωρίαν, 24 αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι,
Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν· 25 ὅτι τὸ μωρὸν τοῦ Θεοῦ σοφώτερον
τῶν ἀνθρώπων ἐστί, καὶ τὸ ἀσθενὲς τοῦ Θεοῦ ἰσχυρότερον τῶν ἀνθρώπων ἐστί.»

Α΄ Προς Κορινθίους, Κεφ. Α΄

Γι’ αυτό και συνεχίζει η Αγία Γραφή:

« 24 αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ
δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν· 25 ὅτι τὸ μωρὸν τοῦ Θεοῦ σοφώτερον τῶν
ἀνθρώπων ἐστί, καὶ τὸ ἀσθενὲς τοῦ Θεοῦ ἰσχυρότερον τῶν ἀνθρώπων
ἐστί.»

Για να μην ξεχνιόμαστε για απομονώσεις φράσεων και νοημάτων, φίλε Μακεδον...

23/11/2008, 14:00:06
Είπε ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
quote:

Απεστάλη: 19/11/2008, 21:43:41

Αφου βαριεται ο Γιαπετ θα αναφερω εγω ενα δυο ... παραδειγματικα :
- Ιωαννης Χρυσοστομος , εις τον μακαριον Βαβυλαν , λογος Β΄, παρ. α΄ :
Οι Ελληνες ειναι βρωμεροι και παναθλιοι , μιαροι και παμιαροι ...

Και ο macedon υποτίθεται ότι παραθέτει, αντί για τον ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ τη φράση όπως είναι στο πρωτότυπο:

quote:

macedon

Ορίστε πως επιχειρηματολογούν οι γιαλατζί υπερασπιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Αφού δεν ντρέπονται να συκοφαντούν κατασκευάζοντας κατηγορίες και πλάθοντας κείμενα που μόνο στο μυαλό τους υπάρχουν .... τι να πω;
Φαίνεται πως σε ορισμένους τους αρέσει να τους δουλεύουν οι παραχαράκτες!!!!

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να κοροϊδεύουν ακόμη και τον εαυτό τους;;;;
Άραγε πληρώνονται γι’ αυτό που κάνουν;;

Ας κρίνουν όσοι τους διαβάζουν.

23/11/2008, 14:17:44
quote:
trexagireve
Στο μιαροί και παμμίαροι, πάει το και εκείνα εργαζόμενοι,

To "μιαροί και παμμίαροι" πηγαίνει στους Ελληνες που κατονομάζει στην αρχή της παραγράφου.

quote:
Ψηλός
Αφού δεν ντρέπονται να συκοφαντούν κατασκευάζοντας κατηγορίες και πλάθοντας κείμενα που μόνο στο μυαλό τους υπάρχουν .... τι να πω;

Κατανοώ και δικαιολογώ τη σύγχισή σου (άλλωστε δήλωσες ότι είσαι χριστιανός, που αυτόματα σημαίνει μη Ελλην, σύμφωνα με τα λεγόμενα των χριστιανών πατέρων) αλλά, όπως σου είπα, τα καλύτερα έρχονται. Λίγη υπομονή κάνε μόνο γιατί είμαι πολύ φορτωμένος και δεν έχω όλο το χρόνο που χρειάζομαι για την εργασία αυτή.

Εχω ήδη γύρω στις 30 σελίδες σημειώσεις από τον ανθελληνισμό των χριστιανών και το μόνο που απομένει είναι να μπουν οι πηγές σε μια σειρά. Οι πρωτότυπες πηγές Ψηλέ, όχι αυτές που διαβάζεις στις σκουπιδοσελίδες των χριστιανών.

Οπως σου είπα, όρεξη να έχεις να επαληθεύεις...

ΥΓ. Την πηγή που σου παράθεσα παραπάνω την έλεγξες;

macedon

samuel1974Μέλος
23/11/2008, 14:39:01
Το κείμενο λέει ξεκάθαρα ότι:

"Όσοι κάνουνε τις μ@λ@κιες που κάνανε οι αρχαίοι Έλληνες είναι μ@λ@κες"

Αυτό δεν χρειάζεται να το επισημάνει ο τάδε ή ο δείνα, κι ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος το ξέρει.

Η προσπάθεια κάποιων όμως είναι να αποδείξουνε ότι η αρχαία Ελλάδα ήτανε "Όµορφος κόσµος, ηθικός, αγγελικά πλασµένος!", έτσι θα αποδείξουνε ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν κάνανε ΚΑΜΙΑ μ@λ@κια.

Μετά θα έχουνε έτσι αποδείξει ότι οι "κακοί" Πατέρες του Χριστιανισμού είναι συκοφάντες, γιατί τολμήσανε να πούνε κάτι άσχημο για τον τέλειο και ιδεατό κόσμο των αρχαίων Ελλήνων.

Κατάλαβα.

Άμα ξυπνήσετε, γυρίστε πλευρό, βοηθάει και στην κυκλοφορία του αίματος.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 23/11/2008 14:41:31

23/11/2008, 15:24:36
αγαπητή ar_ia αν υπηρχε θεός τότε θα έλεγε

το νου σας ρεμάλια μην αρχίσετε τις βλακείες περί διαφοράς των δυο φύλλων αλλά κοιτάχτε ο κάθε ιερέας(άντρας ή γυναίκα) να ζει σύμφωνα με τις προσταγές μου
ώστε να είναι παράδειγμα προς μίμηση
αν τώρα είστε ζώα και ο κάθε ιερέας σας τα τρώει κανονικά καλά να πάθετε ρεμάλια

οι λοιπές βλακείες λέγονται απλά και μόνο γιατί προσπαθούν να καλύψουν την άγνοια τους και τις ρεμούλες που κάνουν

ερώτηση από την πληγή λέτε ότι μπορεί να φύγει ο χριστός που έχετε μολις καταβροχθίσει αν πάτε στην τουαλέτα τότε υπάρχει περίπτωση πάλι να την κάνει;
αν είναι έτσι τότε να δίνετε στους πιστούς και φελλούς

skepticΜέλος
06/12/2005, 21:16:04
Ψηλέ, τα τελευταία σου post είναι επιεικώς απαράδεκτα και η μάταιη προσπάθεια σου να «αποδείξεις» την μη ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων τουλάχιστον ανιστόρητη.
Φαίνεται ότι δεν επιθυμείς τον ορθό διάλογο και παρασύρεσαι από τον φανατισμό της πίστης σου που είναι κακός σύμβουλος σε κάθε περίπτωση.
Τέλος να σεβαστείς τους αλλόθρησκους με εσένα και να μην τους αποκαλείς με τον υποτιμητικό εκκλησιαστικής προελεύσεως όρο "νεοπαγανιστές" ή «παγανιστές» που χρησιμοποιήθηκε κατά τις ανηλεείς διώξεις τους, αλλά “εθνικούς” όπως oι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται.
Να επισημάνω εδώ ότι δεν ανήκω στις τάξεις τους αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται καθώς και να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός στην ελευθερία της πίστεως και της σκέψεως.

Ευτυχώς σήμερα έχουμε θεσπισμένη ανεξιθρησκία και δεν βρισκόμαστε στο σκοταδιστικό μεσαίωνα του βυζαντίου.

06/12/2005, 21:27:47
Μηδενιστή γιατί αρχίζεις και εσύ με το ίδιο βιολί που το κάνουν πολλοί εδώ μέσα;;

Αυτά που έγραψα εγώ δεν τα έγραψα προς υποστήριξη της Πίστης μου!! Η πίστη μου δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους τακτικές που είναι κύριο γνώρισμα άλλων ρευμάτων εδώ μέσα!!!!

Άλλωστε, τι έχει να κερδίσει η Πίστη μου, π.χ. από αυτό το απόσπασμα που παράθεσα σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του Δημοσθένη για τον Φίλιππο;;
Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω καν κατά πόσο είναι αληθινοί αυτοί οι ισχυρισμοί!!!
Εγώ για άλλο σκοπό παραθέτω αυτά τα πράγματα!!!

Αντί όμως να αρχίσεις με τα περί ντροπής και τα σχετικά, γιατί δεν βγάζεις τις παρωπίδες σου και να προσπαθήσεις να απαντήσεις (αν ξέρεις φυσικά) σε αυτές τις τοποθετήσεις-προκλήσεις που υπάρχουν στο Ίντερνετ;;;

Δηλαδή, εν ολίγοις, αν τολμήσει κάποιος να μας αμφισβητήσει (τη μαγκιά μας εννοώ ως Έλληνες) το μόνο που μπορούμε να του πούμε είναι να ντρέπεται και ότι προσπαθεί να μας δυσφημίσει;;

Τίποτα άλλο δεν έχουμε να του πούμε, πιο πειστικό;;

Αυτά που γράφω εγώ μας θίγει ως Έλληνες έτσι;;
Για τα όσα γράφετε εσείς και σούρνετε, πετσοκόβοντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορία, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;;

Θα σε παρακαλέσω τον Απολογητή να μην τον αναμιγνύεις εδώ τώρα γιατί, μακάρι να είχατε και εσείς τις γνώσεις και τόσο εμπεριστατωμένα στοιχεία όσα παραθέτει ο Απολογητής!!
Άλλο ο Απολογητής και άλλο αυτά που παρέθεσα εγώ και σας προκάλεσα!!!

Φιλικά όπως πάντα

skepticΜέλος
06/12/2005, 21:28:53
quote:

Αγαπητέ μου Ψηλέ βλέπω σε μιά προσπάθεια να αντιδράσεις σπασμωδικά και να υπερασπιστείς τις χριστιανικές σου ιδέες επιδίδεσαι σε έναν αγώνα δρόμου για να δυσφιμήσεις τους αρχαίους μας προγόνους. Και ασπάζεσαι παραθέτοντας φράσεις τόσο απο τον απολογητή, όσο και απο πολλές άλλες μισελληνικές σελίδες. Ντροπή λυπάμαι ειλικρινά, δέν είναι αυτός τρόπος αντίδρασης για κάποιον που θέλει να λέγεται Έλληνας, έστω και χριστιανός.

Πολύ σωστά, και μετά αποκαλούν τους εθνικούς ανθέλληνες, τι να πεί κανείς..κρίμα......ο Ψηλός σήμερα ανταγωνίζεται επάξια την ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ........Εύγε Ψηλέ!!!!, συνέχισε έτσι!!!!!!!!

Αγαπητέ συντονιστά ΠΛΩΤΙΝΕ, δυστυχώς στο τελευταίο όντως τεράστιο κείμενο δεν μπορούσα να παραθέσω ιστοσελίδα γιατί αυτά τα στοιχεία είναι παρμένα από διάφορες πηγές και βιβλία τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς -σκόρπια όμως- στο internet.

PeronosporosΜέλος
07/12/2005, 09:22:46
quote:
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ

" ..Ού μόνον ούχ Ελληνος όντος ουδέ προσηκόντως ουδέν τοις Έλλησιν, αλλ' ουδέ βαρβάρου εντεύθεν όθεν καλόν ειπείν, αλλ' ολέθρου Μακεδόνος, όθεν ουδ' ανδράποδον σπουδαίον ουδέν εν πρότερον πριάσθαι"(Δημοσθένης, Γ΄ Φιλιππικός κεφ. 31)"

Ο Δημοσθένης ήταν μέλος της "αντιμακεδονικής" παράταξης στην Αθήνα. Το τί ισχυρίζεται δεν είναι αντικειμενικό γιατί είναι φοβερά εμπαθής.

quote:
"Μακεδόνες ουχ ομόφυλον των Ελλήνων γένος"

(Ισοκράτης: Αθηναίος ρήτωρ 436-338 πΧ, Φίλιππος 107,108)

Γράψε ΟΛΗ την πρόταση σε παρακαλώ γιατί ο Ισοκράτης ήταν μέλος της "Φιλομακεδονικής" παράταξης και δεν νομίζω να το είπε. Θυμίζει πάντως το "ήξεις αφίξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις" που έχει τρομερή διαφορά που θα βάλεις το κόμμα. Εδώ αν βάλλεις κόμμα μετά το "ουχ" αλλάξει το νόημα.
quote:
..."Αναπηδήσας Αλέξανδρος ανεβόα Μακεδονιστί.."

(Πλούταχος: ¨Βίος Αλεξάνδρου 47-3)"

Το παράξενο που είναι;; Οι μακεδόνες μιλούσαν μια διάλεκτο των Ελληνικών που διέφερε από την Αττική και την Δωρική. Δεν έπαυε όμως να είναι Ελληνική.

Ψηλέ μην ξαναθίξεις αυτό το θέμα. Δεν σε τιμά καθόλου αυτό. Και εμένα δεν μου αρέσουν οι πεποιθήσεις των "εθνικών", αλλά αν είναι να φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιούμε τέτοια επιχειρήματα καλύτερα να μην μιλάμε καθόλου, λιγότερη ζημιά κάνουμε...

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

07/12/2005, 12:17:57
Peronosporos,
Περίμενα εσύ τουλάχιστον να καταλάβεις γιατί θίγω τέτοια θέματα και με ποια λογική τα θέτω.

Ίσως δεν διάβασες τα προηγούμενα μηνύματά μου, πριν αρχίσει ο Σκέπτικ να μας αραδιάζει τα κατεβατά του, και για αυτό ΔΕΝ καταλαβαίνεις το γιατί κάνω ότι κάνω.
Το έγραψα κιόλας, θέλω να προκαλέσω!!

Είναι μια πρόκληση προς αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους ως μόνους άξιους απόγονους των αρχαίων μας (τους ελληναράδες), και θέλησα με αυτό τον τρόπο να τους δείξω πως, όπως αυτοί πετσοκόβουν, αλλοιώνουν, και προσαρμόζουν τα ιστορικά στοιχεία, ΑΛΛΟ ΤΌΣΟ ΚΑΙ ΕΓΩ (στο ΕΓΩ βάλε όποιο πρόσωπο θέλεις) μπορώ να το κάνω, αν έχω και λίγη τύχη να πάρω και μερικούς στενόμυαλους με το μέρος μου, και να δημιουργήσουμε ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ρεύμα στη χώρα μας!!!

Δυστυχώς, αυτές οι παραπομπές που εγώ παράθεσα, υπάρχουν στο Ίντερνετ. Είναι διάφοροι σκοπιανοί και άλλοι, πιθανώς τούρκοι, που διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες.

Κοίτα να δεις τώρα: αυτοί οι προβοκάτορες τουλάχιστον είναι αλλοεθνείς και προσπαθούν να καπηλευθούν και να αρπάξουν την ιστορία και τον πολιτισμό ενός άλλου λαού.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ, ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΟΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.

Και έρχομαι τώρα στα στοιχεία τα οποία εγώ παράθεσα.
Δεν είδα καμιά αντίδραση, πέραν από αυτή του Σβάμπε και τη δική σου Peronosporos, από αυτούς τους θερμούς «αποκλειστικούς έλληνες»!

Αν κάποιοι το θέλουν, όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο μήνυμά μου, μπορώ να συνεχίσω την πρόκληση (άσχετα με το τι πιστεύω και τις γενικότερες πεποιθήσεις μου), βασιζόμενος σε πληθώρα «ιστορικών στοιχείων», και θα δούμε που θα καταλήξουμε στο τέλος!!!
Είχα γράψει επίσης πως υπάρχουν αρκετοί «φίλοι μας ιστορικοί» ευρωπαίοι που δεν έχασαν το χρόνο τους και πληροφόρησαν και πληροφορούν τον κόσμο για την καταγωγή μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Μπορώ κάλλιστα να δανειστώ και από αυτούς κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία!!!

Καλώ τον Σκέπτικ, το Μηδενιστή, τον Telekinesis, και όσοι άλλοι έχουν παρόμοιες ιδέες για την ιστορία και σχετικά με τον τίτλο του θέματος, να το σκεφτούν λίγο καλύτερα και να αρχίσουν να αναρωτιούνται, πρώτον για την ορθότητα των όσων πιστεύουν και, δεύτερον, τι προσφέρουν στη χώρα μας τακτικές και τοποθετήσεις σαν και τις δικές τους;

Φιλικά όπως πάντα

PeronosporosΜέλος
07/12/2005, 13:04:56
quote:
Peronosporos,
Περίμενα εσύ τουλάχιστον να καταλάβεις γιατί θίγω τέτοια θέματα και με ποια λογική τα θέτω.
Το ξέρω για αυτό έγραψα αυτό
quote:
Και εμένα δεν μου αρέσουν οι πεποιθήσεις των "εθνικών", αλλά αν είναι να φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιούμε τέτοια επιχειρήματα καλύτερα να μην μιλάμε καθόλου, λιγότερη ζημιά κάνουμε...
Αυτό εννοούσα με τον όρο "επιχειρήματα". Μπορεί δε και κανείς να τα δεί κυριολεκτικά αυτά που γράφεις, αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία.
Μην φοβάσαι σε πιάνω. Αλλά δεν μου αρέσουν τέτοιου στυλ επιχειρήματα. Το να καταδείξεις ότι είναι ανθέλληνες στην πράξη οι (ακραίοι) "εθνικοί", φτάνει.

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

GodsenDΜέλος
07/12/2005, 13:16:17
Ψηλέ Έλληνες που ημνούν την αρχαία Ελλάδα δεν είναι ανθέλληνες. Σημέρα υπάρχουν υπάρχουν 2 τύποι Ελλήνων. Ο Έλλην και ο ρωμιός. Όταν λείπανε γνώμες σαν του skeptic και των "άλλων ρευμάτων", βρήκε έφορο έδαφος η εξαπάτηση και η κοροιδεία της θρησκείας σας. Σας λέμε οτί το ψάρι βρωμά απο το κεφάλι και εσείς υποστηρίζετε οτί καλύβουμε η πετσοκόβουμε την ιστορία, για να μην φαινόνται τα λάθη μας. Μα και φυσικά οι Έλληνες έχουν κάνει λάθη (αυτό φαίνεται άλλοστε απο την σημερινή καταστασή), αλλά μην συγκρίνουμε ιστορικά υπαρκτά ανθρώπινα πρόσωπα (που κάνουν λάθη)με τα όνειρα των εβραίων. Γιατί εμείς λέμε ότι ο θεός σας είναι ανθρώπινο λάθος και εσείς υποστηρίζετε, οτι οι ανθρώποι κάνουν λάθη.

Το δικαίωμα να μιλά το κέρδισε, αυτός που ήξερε να ακούει.

VELISSARIOSΜέλος
07/12/2005, 13:31:19
quote:
Ψηλέ Έλληνες που ημνούν την αρχαία Ελλάδα δεν είναι ανθέλληνες. Σημέρα υπάρχουν υπάρχουν 2 τύποι Ελλήνων. Ο Έλλην και ο ρωμιός
Ελληνες που υμνουν την αρχαια Ελλαδα και μενουν σε αυτην ειναι ανθελληνες δινουν το δικαιωμα στους υπολοιπους να θετουν βασικα δικαιωματα σε Ελληνικα εδαφη αφου ο Ελληνισμος συμφωνα με το δικο σας σκεπτικο επαψε να υπαρχει πριν 1800 χρονια και επανηλθε ξαφνικα πριν απο 200 σημαινει οτι υπαρχει ενα χρονικο κενο και αυτο το κενο θα εκμεταλευτουν οι ξενοι φιλε μου.Η πολυ αρχαιολατρεια κανει κακο ο Ελληνας ειχε εχει και θα εχει μελλον εφοσον αναγνωρισει το παρελθον του.Αν εσυ σημερα μιλας Ελληνικα και οχι περσικα η τουρκικα εν μερη το οφειλεις στους Ρωμιους προγονους σου και οχι στους αρχαιους .Εαν ολη η ευρωπη σημερα γνωριζει τι εστι αρχαια Ελλαδα το οφειλει στους Ρωμιους που μεσω των Αραβων μοιρασαν στην Δ.Ευρωπη το Ελληνιξκο φως.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

TelekinesisΜέλος
07/12/2005, 13:40:34
Δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ μαζί σου αλλά εσύ τρώγεσαι άγρια...

quote:
Ελληνες που υμνουν την αρχαια Ελλαδα και μενουν σε αυτην ειναι ανθελληνες

Άλλο ένα τέτοιο "τούβλο" να ξαναπετάξεις για να προσβάλεις με τον φανατισμό σου εμένα ή άλλα μέλη και θα δεις για πότε θα φας λουκέτο.

Άκου ανθέλληνας, φάγαμε 14μήνες στο αγκαθονήσι για να μας την λέει ο VELLISARIOS.

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

VELISSARIOSΜέλος
07/12/2005, 13:51:00
quote:
Άλλο ένα τέτοιο "τούβλο" να ξαναπετάξεις για να προσβάλεις με τον φανατισμό σου εμένα ή άλλα μέλη και θα δεις για πότε θα φας λουκέτο.

Εγω σου εξηγησα το γιατι τωρα εσυ κοψε ραψε οπως το θελεις την επομενη φορα που θα κανεις quote κανε ολο το κειμενο ομως οχι μια φραση.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.