ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΩΝ (TOPICS) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΩΝ (TOPICS) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

27/01/2005, 00:41:01
Εκήβολος:
«Σε αυτούς όμως δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της ομελέτας.»

Το δικαίωμα της «ομελέτας» δεν είναι κάποια λευκή επιταγή ούτε και κάποια μεταβιβάσιμη αυθαιρεσία, αλλά η αντιπαράθεση με το όποιο πνευματικό δηλητήριο παρουσιάζεται ως «θεάρεστη» οδό καθώς και η ανάδειξη όλων όσων καπηλεύονται την θρησκευτικότητα του κόσμου.

Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ επομένως να αναγνωρίσουμε ένα τέτοιο δικαίωμα?

Εκήβολος:
«Ο χριστιανισμός εμφανίσθηκε σε ένα ετοιμοθάνατο πλέον αρχαίο κόσμο και διαδόθηκε ευρέως γιατί οι κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες το ευνόησαν.»

Η διατύπωση είναι εξόχως ωραιοποιημένη Ο χριστιανισμός ενδύθηκε το ταλαιπωρημένο ρούχο των «ειδωλολατρών», αφομοιώνοντας τόσο φιλοσοφικές πτυχές όσο και λατρευτικές συνήθειες, και κέντησε επάνω του τις μεταθανάτιες τσουλήθρες.

Συνοδοιπόρος του σε ετούτο το όνειρο εξουσίας, διότι περί αυτού επρόκειτο, υπήρξε η δυτική πολιτική κουλτούρα. Αποτέλεσμα ήταν ο καισαροπαπισμός που καλώς κρατάει έως σήμερα τα γεμάτα πουγκιά, ή παγκάρια.

Εκήβολος:
«Κρατώντας την διδασκαλία του ιδρυτή της ως σταθερή βάση μπόρεσε να μεταλλαχθεί και να προσαρμοσθεί σε κάθε καινούρια συνθήκη που προέκυπτε στο πέρασμα των αιώνων.»

Συμφωνούμε απόλυτα.

Εκήβολος:
«Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτές οι αηδίες για ιουδοχριστιανισμό και ασυμβιβάστου Ελληνισμού-χριστιανισμού να σταματήσουν.»

Μήπως μπορείς να εξηγήσεις που εντοπίζεις τις αηδίες? Με μια γενίκευση («αηδίες») δεν δίδεται απάντηση αλλά μάλλον περαιτέρω σύγχυση.

Τέλος, δεν είναι απαραίτητα κάτι το κακό να συζητά κανείς για το τι αποτελεί ασυμβίβαστο και τι συμβατό μεταξύ δυο κοσμοθεωριών. Άλλο η συμβίωση και άλλο ο αναγκαστικός, έμμεσος ή άμεσος, ενδοτισμός.

27/01/2005, 00:58:12
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΝΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΑΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤOY ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ?????
ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ...
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΥΝΗΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ....

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ??????

ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ...
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...

ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..
ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΛΑΟΣ....

ΑΝΑΥΔΟΣ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ..
ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ....
ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

ΦΙΛΕ/Η momy ΕΙΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΜΩΜΑ ?????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

dryos_pesousisΜέλος
27/01/2005, 01:59:53
quote:
ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι

καύκαλοΝέο Μέλος
27/01/2005, 09:16:50
ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ AVATARGR, ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ''ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ''

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΤΩΝ 20,+,-,4

ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ :

ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ=ΙΣΛΑΜ=ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ

ΤΑΟΙΣΜΟΣ

ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ......

ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΙΟ ΒΔΕΛΥΓΜΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, ΣΙΧΑΜΕΝΗ, ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ, ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!@#$~#%%

Ε? ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?

αντε να δουμε..........

beyondΜέλος
27/01/2005, 09:57:10
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ..

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ Η ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ...ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΓΑΥΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΑΥΡΟΣ ΕΙΜΑΙ..) ΠΟΥ ΣΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ....

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

GothicΜέλος
27/01/2005, 11:20:10
quote:
ποιος μιλησε για σωτηρες!??

....................................

και εμεις κατα συνεπεια! σαν φιλοτιμοι πολιτες,προσπαθουμε να βοηθησουμε αλλους ,να δουν αυτο που εμεις βλεπουμε!!

Για να μην τρελαθούμε δηλαδη...

Φίλε sakhs3 για τα υπόλοιπα που λες μια από τα ίδια είσαι.

Φίλε Schwabe αν ήρθες εδώ να πολεμήσεις,να εναντιωθείς,να κάνεις ομελέτα κ.τ.λ. μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Βασικά είναι τελικά πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς πώς έκανες 1773 μηνύματα.Όποιος και να ψάξει σε ΟΛΑ τα τόπικς που είσαι είναι σα να κάνεις copy-paste τον εαυτό σου.
Σε είχα για λίγο καλύτερο αλλά κι εσύ χαμπάρι δεν πήρες από ό,τι είπα.
Σκοτωθήτε,βγάλτε τα μάτια σας και τα άντερά σας ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ !
Κάντε το όμως σε ένα τόπικ και όχι 100 και μάλιστα να πηγαίνετε και σε άλλα τόπικς και να τα κάνετε άνω κάτω.

Φίλε pixeldream ,τα σχόλιά σου είναι υπέροχα.Αλήθεια μηνύματα για να πάρεις προαγωγή γράφεις

quote:
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΤΩΝ 20,+,-,4

Συμφωνώ απόλυτα !

Βέβαια από ό,τι πρόσεξα (άσε που το κάνετε πάντα) απαντάτε μόνον σε ό,τι σας συμφέρει (και όχι σε ό,τι μπορείτε γιατί από ότι καταλαβαίνω από τα χιλιοειπωμένα κλισέ σας δεν μπορείτε και πολλά πράγματα) και σαν παράδειγμα ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ.Αλήθεια πώς σας φαίνεται;

quote:

quote:“σ’ αγαπώ αδερφέ μου όποιος κι αν είσαι είτε λατρεύεις το θεό σε εκκλησία, είτε γονατίζεις στο ναό σου, είτε προσεύχεσαι στο τζαμί σου. Εσύ κι εγώ είμαστε όλοι παιδιά μιας πίστης γιατί τα διάφορα μονοπάτια της θρησκείας είναι δάχτυλα του χεριού ενός γεμάτου αγάπη Ανώτερου Όντως έτοιμο να τους δεχτεί όλους...”

“...Ο Θεός έφτιαξε την αλήθεια με πολλές πόρτες για να δέχεται κάθε πιστό που τις χτυπάει...”

“...Ο αληθινά θρήσκος άνθρωπος δεν ασπάζεται μια Θρησκεία κι εκείνος που ασπάζεται μια θρησκεία δεν έχει καμία..”

Ευχαριστώ την υπέροχη spirit γι αυτό

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5025

Ησυχία εις το ακρωατήριον....................

Α! Ναι ! και μην ξεχάσετε να με ξεμπροστιάσετε τον ανθέλληνα και άπιστο αλήτη ετσι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ξέρετε εσείς τον τρόπο : τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω

GothicΜέλος
27/01/2005, 11:29:22
Ας μου συγχωρεθεί που δευτερολογώ αλλά έχω να προσθέσω επί της ουσίας.

Έχω δηλώσει ανοικτά στο φόρουμ ότι είμαι τέκτονας.
Μάλιστα δούλευα 6 χρόνια σε μία εταιρία που ανήκει σε εβραίους (original,όχι μισο-εβραίους).

Είμαι χειρότερος τώρα Ε Είμαι
ΒΑΡΑΤΕ ΜΟΥΦΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑreiosΜέλος
27/01/2005, 11:47:30
Γοθικ, τι να γινει;
ο κοσμος που θα ηθελες, αμιγους ακροατηριου δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα..
Ασε που θα ηταν ανιαρος ακομα και ο καλλιτερος αν ηταν..
ολοι να συμφωνουν μεταξυ τους.
Τωρα καθε προσπαθεια λογοκρισιας αποδεικνυει μια πρακτικη
εφαρμοσμενη ανα τους αιωνες απο τα φασιστικα και θεοκρατικα
καθεστωτα. Η πυρα υποκαθιστα την ελλειψη επιχειρηματων.

Η ιδολογικη ηττα του ΙΧ δεν ειναι καμμια ανυποστατη υβρις
Ας μαθει κανεις την τυχη των "κατα χριστιανων"
της αρχαιοτητας. Κελσος, Πορφυριος, Ιουλιανος, Γαληνος, Μαρκος Αυρηλιος, εκατονταδες φιλοσοφοι στιγματισαν ο,τι η τυφλη βια επεβαλλε
στην ανθρωποτητα.

Σημερα που δεν λεμε πια "κατα χριστιανων" αλλα κατα χριστιανισμου χωρις να εμπλεκουμε τους ανθρωπους, δεν ειναι σωστο το να λεγεται οτι υπαρχει κατα μετωπον επιθεση..

Οση για την φιλοπατρια καποιων χριστιανων, μακαρι ολοι οι χριστιανοι της Ελλαδας να ειχαν την εθνικη συνειδηση την οποια πολεμησε αυτο το δογμα ανεκαθεν.

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

GothicΜέλος
27/01/2005, 11:57:52
Άμα τα πω και τρίτη φορα θα καταντήσει αηδία δεν νομίζεις Αreios;

Δεν είπα να συμφωνούμε και ούτε για λογοκρισία.
Αλλά τόσα τόπικς για να τσακωθούν κάποιοι ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ θέμα είναι αν μη τι άλλο κατάχρηση χώρου.

Απλά και μόνον ΚΑΙ ΑΥΤΟ το τόπικ θα καταντήσει το ίδιο.

Το κακό είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα πάνε και σε άσχετα τόπικς και κάνουν τα ίδια.
(ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ).

Τώρα που κολλάει η αμπελοφιλοσοφία που αράδιασες.........

ΔΩΡΙΕΥΣΜέλος
27/01/2005, 12:22:05
Gothic :

ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

ΑΛΛΑ ΕΣΥ : Φίλε sakhs3 για τα υπόλοιπα που λες μια από τα ίδια είσαι.
Φίλε Schwabe αν ήρθες εδώ να πολεμήσεις,να εναντιωθείς,να κάνεις ομελέτα κ.τ.λ. μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

Βασικά είναι τελικά πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς πώς έκανες 1773 μηνύματα.

Σκοτωθήτε,βγάλτε τα μάτια σας και τα άντερά σας ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ !

Φίλε pixeldream ,τα σχόλιά σου είναι υπέροχα.Αλήθεια μηνύματα για να πάρεις προαγωγή γράφεις
Βέβαια από ό,τι πρόσεξα (άσε που το κάνετε πάντα) απαντάτε μόνον σε ό,τι σας συμφέρει (και όχι σε ό,τι μπορείτε γιατί από ότι καταλαβαίνω από τα χιλιοειπωμένα κλισέ σας δεν μπορείτε και πολλά πράγματα)

Ξέρετε εσείς τον τρόπο : τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω
ΒΑΡΑΤΕ ΜΟΥΦΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα που κολλάει η αμπελοφιλοσοφία που αράδιασες.......

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ;

Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ…

Edited by - ΔΩΡΙΕΥΣ on 27/01/2005 12:26:17

GothicΜέλος
27/01/2005, 12:49:27
Λέω να συνεχίσω έτσι

Υ.Γ. Για να μην δευτερολογώ κάνω edit.
Τρεις φορές ειπα την άποψή μου,αν δεν την κατάλαβες λυπάμαι πολύ.

Edited by - Gothic on 27/01/2005 12:55:41

veritasΜέλος
05/07/2009, 22:23:13
Αγαπητέ γιαπετ το τελευταίο ποστ σου πρέπει να θεωρηθεί αποτέλεσμα άγνοιας της χριστιανικής διδασκαλίας. Ο Ιησούς κατά την ενσάρκωση ήταν "τέλειος άνθρωπος" σύμφωνα με τις διδαχές, μιας και μόνο έτσι θεωρείται έγκυρη η σωτηρία. Τι νόημα θα είχε άλλωστε αν ένας θεός τηρούσε άψογα το νόμο; "Έχετε θάρρος γιατί εγώ νίκησα τον κόσμο" είπε, με τη σημασία της νίκης ενός απλού ανθρώπου εντός του κόσμου. Δηλ., αν εγώ το έκανα μπορείτε κι εσείς. Οι αποστολικές σύνοδοι κατά του μονοφυσιτισμού και του αρειανισμού αφορούσαν ακριβώς αυτό. Την επιβεβαίωση του δόγματος ότι ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό ως απλός άνθρωπος.
Για τους διωγμούς των χριστιανών δεν έχουμε μόνο τις χριστιανικές πηγές, αλλά και ένα πλήθος αρχαιολογικών στοιχείων από τους τόπους θυσίας και τις ρωμαϊκές αρένες, μέχρι τα αυτοκρατορικά διατάγματα. Τέλος γιατί θεωρείς κάθε χριστιανό συγγραφέα de facto ως αναξιόπιστο; Υπάρχει π.χ η μαρτυρία του Sextus Julius Africanus (έγραψε το 221 μ.Χ) ο οποίος ήταν πρώτα παγανιστής και μετέπειτα χριστιανός. Αλλαξε μυαλά δηλαδή κι άρχισε να λέει ψέματα; Θα απορρίψουμε με μιας όσους μας χαλάνε τη μαγιονέζα;
05/07/2009, 23:02:59
quote:
veritas
Για τους διωγμούς των χριστιανών δεν έχουμε μόνο τις χριστιανικές πηγές, αλλά και ένα πλήθος αρχαιολογικών στοιχείων από τους τόπους θυσίας και τις ρωμαϊκές αρένες, μέχρι τα αυτοκρατορικά διατάγματα.

Μπορείς να μας παρουσιάσεις ένα απ'αυτά τα περίφημα αυτοκρατορικά διατάγματα που δίωκαν τους χριστιανούς λόγω της πίστης τους;

Τέσσερα χρόνια περιμένω να δω ένα εδώ μέσα αλλά... τίποτε.

macedon

05/07/2009, 23:15:28
veritas

quote:
Αγαπητέ γιαπετ το τελευταίο ποστ σου πρέπει να θεωρηθεί αποτέλεσμα άγνοιας της χριστιανικής διδασκαλίας.

Προφανώς απευθύνεσαι στον Πορφύριο, διότι το τελευταίο ποστ μου, είναι απόσπασμα απ’ το έργο του.

quote:
Ο Ιησούς κατά την ενσάρκωση ήταν "τέλειος άνθρωπος" σύμφωνα με τις διδαχές,

Ακριβώς.
Σύμφωνα με τις διδαχές…

quote:
μιας και μόνο έτσι θεωρείται έγκυρη η σωτηρία.

Ακριβώς.
Μόνο έτσι ΘΕΩΡΈΙΤΑΙ έγκυρη η σωτηρία…

quote:
Τι νόημα θα είχε άλλωστε αν ένας θεός τηρούσε άψογα το νόμο;

Ακριβώς.
Δεν θα είχε κανένα νόημα…

quote:
"Έχετε θάρρος γιατί εγώ νίκησα τον κόσμο" είπε, με τη σημασία της νίκης ενός απλού ανθρώπου εντός του κόσμου. Δηλ., αν εγώ το έκανα μπορείτε κι εσείς. Οι αποστολικές σύνοδοι κατά του μονοφυσιτισμού και του αρειανισμού αφορούσαν ακριβώς αυτό. Την επιβεβαίωση του δόγματος ότι ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό ως απλός άνθρωπος.

Δεν διαφωνώ κάπου μ’ αυτό.

Όμως έχω μια απορία.

Ποιος και πώς βεβαιώνει όλ’ αυτά που λες, πλην της χριστιανικής παράδοσης;;;

Το είπες στην αρχή. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ.

quote:
Για τους διωγμούς των χριστιανών δεν έχουμε μόνο τις χριστιανικές πηγές, αλλά και ένα πλήθος αρχαιολογικών στοιχείων

… όπως;;;

quote:
από τους τόπους θυσίας και τις ρωμαϊκές αρένες, μέχρι τα αυτοκρατορικά διατάγματα.

Έχεις κάποιο πρόχειρο;;;

quote:
Τέλος γιατί θεωρείς κάθε χριστιανό συγγραφέα de facto ως αναξιόπιστο; Υπάρχει π.χ η μαρτυρία του Sextus Julius Africanus (έγραψε το 221 μ.Χ) ο οποίος ήταν πρώτα παγανιστής και μετέπειτα χριστιανός.

Ο Σέξτος επηρέασε όλους τους μετέπειτα χριστιανούς συγγραφείς, ακόμη και τον Ευσέβιο.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό.
Κι εγώ λέω ότι ο ένας αντέγραφε τον άλλο και ενίοτε προσέθετε και τα δικά του «στοιχεία» που πίστευε ότι ενισχύουν τη θρησκεία του.

Αν όλη η πληροφόρηση δεν ξεκινάει από σύγχρονους ιστορικούς, δεν έχει αξία το έργο, όσο μεγάλο κι είναι, φίλε μου.

quote:
Αλλαξε μυαλά δηλαδή κι άρχισε να λέει ψέματα;

Προσωπικά δεν γνωρίζω τι μπορεί να έπαθε, αν γνωρίζεις εσύ την αιτία της στροφής του, πολύ ευχαρίστως να την διαβάσω.

quote:
Θα απορρίψουμε με μιας όσους μας χαλάνε τη μαγιονέζα;

Απορρίπτεται αυτομάτως, ότι δεν ταιριάζει, σαν πρόσθετο, στην ιστορία.
Και κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ΚΑΙ από ιστορικά στοιχεία, είναι απορριπτέο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

veritasΜέλος
05/07/2009, 23:29:50
Δεν σε καταλαβαίνω Μακεδώνα.

π.χ Tacitus:
Annales (Annals) βιβλίο XV. Γράφηκε το 109μ.Χ

"Consequently, to get rid of the report, Nero fastened the guilt and inflicted the most exquisite tortures on a class hated for their abominations, called Christians by the populace. Christus, from whom the name had its origin, suffered the extreme penalty during the reign of Tiberius at the hands of one of our procurators, Pontius Pilatus, and a most mischievous superstition, thus checked for the moment, again broke out not only in Judaea, the first source of the evil, but even in Rome, where all things hideous and shameful from every part of the world find their centre and become popular. Accordingly, an arrest was first made of all who pleaded guilty; then, upon their information, an immense multitude was convicted, not so much of the crime of firing the city, as of hatred against mankind. Mockery of every sort was added to their deaths. Covered with the skins of beasts, they were torn by dogs and perished, or were nailed to crosses, or were doomed to the flames and burnt, to serve as a nightly illumination, when daylight had expired."
(Αγγλική μετάφραση από το http://classics.mit.edu/Tacitus/annals.11.xv.htm). Αν θες να βάλω και το λατινικό κείμενο.

Κάτι τέτοιο σου φτάνει ή θες να βάλω το αντίστοιχο κείμενο για κάθε διωγμό;

Βεβαίωση θυσίας χριστιανών κατά το διωγμό του Δέκιου (πάπυροι οξύρυγχου)

Γιάπετ η αυριανή εργάσιμη μέρα που έρχεται ταχέως, μου επιβάλλει να σου απαντήσω αύριο.

Edited by - veritas on 05/07/2009 23:41:56

05/07/2009, 23:55:33
Αγαπητέ veritas

Αφήνω στην άκρη ότι το παρόν τεμάχιο είναι δύσκολο να ανήκει στον γραμματέα του αυτοκράτορα Τάκιτο, καθώς είναι γεμάτο λάθη (ούτε τον τίτλο του Πιλάτου δε λέει σωστά), και μένω σ'αυτό που ρώτησα. ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ/ΕΔΙΚΤΟ/ΑΠΟΦΑΣΗ/ΔΙΑΤΑΓΗ διατυπωμένος ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ κήρυττε διωγμό κατά των Χριστιανών εξαιτίας της πίστης τους;

Δεν θέλω μαρτυρία ότι υπήρχε κάποια δίωξη ή μαρτυρία ότι υπήρχε νόμος για τη δίωξη. ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΛΩ.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα τι εννοώ, καθώς φαίνεται ότι όλοι οι χριστιανοί έχετε μία αρκούντως επιλεκτική κατανόηση σε μερικά πράγματα:

A. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ:
"Ο χριστιανισμός επεκράτησε στο Βυζάντιο γιατί (μεταξύ άλλων) το βάφτισμα έγινε υποχρεωτικό με ποινή άρνησης την εξορία ή το θάνατο"

B. ΠΑΡΑΘΕΤΩ τους νόμους (C.Th.=Codex Theodosianus, CJ: Codex Juris Civilis Ιουστινιανού)

CTh 16.1.2 (CJ 1.1.1)
Ολοι οι υπήκοοι της αυτοκρατορίας θα ακολουθούν τη θρησκεία που μας παραδόθηκε από τον Αγιο Πέτρο και θα πιστεύουμε στον ένα θεό, τον υιό του και το άγιο πνεύμα σαν Αγία Τριάδα. Οσοι συμφωνούν με το νόμο αυτό θα φέρουν το όνομα του καθολικού χριστιανού, ενώ για τους υπόλοιπους, που τους θεωρούμε τρελούς και ανόητους, διατάζουμε να φέρουν το όνομα των αιρετικών τους δογμάτων, και θα τιμωρηθούν πρωτίστως από τη Θεία δίκη όσο και από την εξουσία που μας δόθηκε ελέω θεού. (Θεοδόσιος, 380)

CJ 1.1.4.2
Η τιμωρία θα είναι αυστηρή για όσους δεν υπακούσουν στο νόμο αυτό και πιστεύουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός της επίσημης θρησκείας. Αν ο ένοχος ανήκει στην αυτοκρατορική υπηρεσία, θα χάσει τα προνόμιά του. Αν μένει στην Κωνσταντινούπολη, θα εξοριστεί. Αν είναι σκλάβος, θα υποστεί την πλέον αυστηρή τιμωρία.(Μαρκιανός, 452)

CJ 1.1.8.11
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πιστεύει οτιδήποτε διαφορετικό απ’αυτό που έχει αποφασίσει η σύνοδος της Νίκαιας και οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την ορθόδοξη πίστη.

CJ 1.11.10
1. Διατάζουμε όλους τους υπηκόους της αυτοκρατορίας που δεν έχουν βαφτιστεί ακόμη ορθόδοξοι χριστιανοί, σε όποιο μέρος της αυτοκρατορίας κι αν ζουν, να επισκεφτούν με την οικογένειά τους μια εκκλησία και να βαφτιστούν χριστιανοί. Σε περίπτωση που αρνηθούν να γνωρίζουν πως δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα και δεν θα τους επιτραπεί να αποκτήσουν κινητή ή ακίνητη περιουσία και θα τους κατασχεθεί η περιουσία που ήδη έχουν
3. Επιπλέον των παραπάνω, αυτοί που θα αποφύγουν να βαπτιστούν, θα τιμωρηθούν με παραδειγματική τιμωρία και θα εξοριστούν.
5. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά πρέπει να βαπτιστούν αμέσως και χωρίς καθυστέρηση. Αυτοί που έχουν περάσει την τρυφερή ηλικία θα πάνε στις εκκλησίες και θα διδαχτούν την ορθόδοξη πίστη και θα βαπτιστούν μετά.
6. Αυτοί που έχουν βαφτιστεί αλλά έχουν αφήσει τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους στην πλάνη του παγανισμού θα θεωρηθούν ένοχοι και θα τους δημευθεί η περιουσία, θα στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα και θα τιμωρηθούν δεόντως, καθώς δεν βαφτίστηκαν με καλή θέληση.

Εκλογαί IV (Παράρτημα, "Ποινάλιος κατά αιρετικών")
κα (ii). Oλοι θα πρέπει να επισκεφτούν τις εκκλησίες με τις γυναίκες, τα παιδιά τους και όλους όσους ζουν μαζί τους· τα παιδιά θα βαφτιστούν αμέσως ενώ οι ενήλικοι θα διδαχτούν τις γραφές και μετά θα βαφτιστούν. Οποιος αρνηθεί θα θανατώνεται.

Γ. ΠΑΡΑΘΕΤΩ τα βιβλία όπου μπορεί κανείς να τα βρει
Fred Blume "Ο Ιουστινιάνειος Κώδικας" (έκδ. 2005 - Πανεπιστήμιο του Wisconsin)
Rudolfus Schoell, "Corpus Iuris Civilis - Iustiniani Novellae
Θεοδώρου Σχολαστικού "Νεαραί του Ιουστινιανού"
Αντώνιος Μομφεράτος, "Εκλογή Λέοντος και Κωνσταντίνου"

Εσύ:
Α. Υποστηρίζεις ότι οι Ρωμαίοι δίωκαν τους χριστιανούς για την πίστη τους.
Β. Παράθεσε τους νόμους που κήρυτταν τη δίωξη
Γ. Παράθεσε τα βιβλία όπου μπορεί κανείς να το επαληθεύσει.

Αναμένουμε

macedon

05/07/2009, 23:57:27
quote:
γιαπετ:
Δεν απαγορεύεται τίποτε αγαπητοί ευρωπαίοι.

Ας μας πει ο πρώτος, χρονικά, από εσάς, αν γνώριζε ή γνωρίζει τη σημασία τέτοιων λέξεων ή αν τις χρησιμοποιεί την καθημερινότητά του.

"Έκατον εκάτερον" και … "συναριθμηστούν", δεν ταιριάζει, πώς να το κάνουμε δηλαδή…

Eυτυχώς, προς το παρόν νόμισα ότι και αυτό απαγορεύεται..... εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι είμαι ένα πρόσωπο, θα πάρεις χαμπάρι για τον Ιησού?

quote:
γιαπετ:
Αυτό ισχύει διότι οι χριστιανικές πηγές (ευαγγέλια και απολογητές) δεν υποστηρίζονται από ιστορικούς των οποίων το έργο κρίνεται, συνολικά, αξιόπιστο.

Αν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ…

Έχω εξηγήσει, γιατί λίγοι και όχι πολοί ιστορικοί σύγχρονοι του Ιησού, ασχολήθηκαν μαζί του. Εάν ήταν ένας στρατηλάτης με κατακτητικούς πολέμους τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά.....έλα όμως που δεν ήταν!!!!

quote:
γιαπετ:
Μέσα στομυλό του είστε ρε θηρία....

Μπράβο, ωραία εξήγηση, αλλά κατάλληλη για χριστιανική συνάθροιση, όχι για φόρουμ.

Χριστός σημαίνει, "κεχρισμένος" δηλαδή μεσσίας...

Θες να πεις ότι εσύ, όταν χρησιμοποιείς αυτό το όνομα-λέξη, το κάνεις για να τονίσεις τη μεσσιανική Του έλευση?.....ενδιαφέρον....

quote:
γιαπετ:
Ο Ιώσηπος, απ' όλο το έργο του χαρακτηρίζεται ως λεπτολόγος, επομένως αυτό το ¨και τινας ετέρους..." δεν τον αφορά, διότι είναι βέβαιο ότι θα έγραφε ονόματα, όπως σε πάμπολλες περιπτώσεις.

Και ποιος σου λέει ότι οι άλλοι ήσαν το ίδιο γνωστοί και σημαντικοί ώστε να αναφερθεί σε όλους? Λες να γνώριζε δεκαετίες μετά το συμβάν όλες τις λεπτομέρειες και τα ονόματα?

quote:
γιαπετ:
Αυτό δείχνει απλώς, τη λαχτάρα του ανθρώπου που έκανε την προσθήκη να μιλήσει για τον χριστό και ταυτόχρονα, την άγνοιά του για τα γεγονότα της εποχής.

Δε δείχνει αυτό. Ο Ιώσηπος δεν ήταν Χριστιανός για να κάτσει να αφηγηθεί τα πάντα με το ν και με το σ.....αυτό το έκαναν οι Χριστιανοί. Εν συντομία έγραψε αυτά που αυτός νόμιζε ότι έπρεπε να γραφτούν.

quote:
γιαπετ:
Επίσης δείχνει και την απέλπιδα προσπάθεια των χριστιανών, να δώσουν μέσω αναγνωρισμένων ιστορικών, υπόσταση στο καρτούν που επέλεξαν για αρχηγό τους.

Κουταμάρες γράφεις!.....δεν είχαν καμία ανάγκη γιατί κανείς δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ την ιστορική Του ύπαρξη. Τα γεγονότα ήσαν πολύ κοντά, οι παππούδες τους ζούσαν και εάν αμφισβητούσαν την ιστορική Του ύπαρξη θα το γνωρίζαμε από όσους τον αντιμάχονταν τότε. Αντιθέτως αυτοί αναγνωρίζουν την ύπαρξή Του, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

quote:
γιαπετ:
Αυτό έχει απαντηθεί, μερικά μηνύματα πριν, αν δεν το είδατε να το ξαναθυμίσω.

Είναι απλός ο λόγος. Όλα τα αντίγραφα που αφέθηκαν ελεύθερα, ήταν απ' το συγκεκριμένο "πρωτότυπο" του Ευσέβιου.

Πως αποδεικνύεται αυτό? .......θες να μας πεις ότι την Ιουδαϊκή αρχαιολογία την έγραψε ο Ευσέβιος?

quote:
γιαπετ:
Η ανοησία έχει και όρια, τις περισσότερες φορές βέβαια, όχι πάντα, απ' ότι φαίνεται.

Το μόνο στοιχείο, που αποδεικνύει την ανυπαρξία ενός φερόμενου ως ιστορικού προσώπου, είναι η παντελής έλλειψή του απ' τις αναφορές των ιστορικών της εποχής του.
Οι μετέπειτα, απλώς αναπαγάγουν τις φτιαγμένες αναφορές σ' αυτό και ως εκ τούτου, δεν αποδεικνύουν τίποτε απολύτως...

Τωρα αν κάποιοι ανόητοι περιμένουν να δουν σε ιστορικά κείμενα της εποχής, τη φράση " Χριστός δεν υπήρξε, μέχρι τώρα που γράφω το παρόν...", επιβεβαιώνουν ότι ο θεός ΔΕΝ εποίησε τα πάντα εν σοφία, έκανε και λάθη....

Φυσικά και υπήρχαν όπως ο Τάκιτος και ο Σουητώνιος, επειδή εσύ θεωρείς τις αναφορές τους στον Ιησού ως πλαστές......νομίζεις ότι μετατρέπονται αυτόματα σε τέτοιες?.......ή πιστεύεις ότι η ανοησία που έγραψες, ότι όταν έλεγε Σουητώνιος "Χρήστος" εννοούσε απλά και μόνο έναν δούλο,....... μπορεί να έχει απήχηση?

quote:
γιαπετ:
Κι αυτό που λές είναι ψέμμα.
Πρώτος αμφισβήτησε την ιστορικότητα του χριστού, ο Πορφύριος, με το έρο του "κατά χριστιανών":

"Κε τό πνεύμα' ούτός έστιν (ό) Ίωάννης. Ό δέ λέγει' καί φωνή μεγάλη κράξας είπε' πάτερ είς χείράς σου παραθήσομαι τό πνεύμά μου' ούτος δέ τυγχάνει Λουκάς. Έκ ταύτης τής έώλου ίστορίας καί διαφώνου ώς ούχ ένός άλλά πολλών πεπονθότων έστι λαβείν τόν λόγον' εί γάρ ό μέν' είς χείράς σου λέγει παραθήσομαι τό πνεύμά μου ό δέ' τετέλεσται ό δέ' θεέ μου ίνα τί με έγκατέλιπες; ό δέ' ό θεός θεός μου είς τί ώνείδισάς με; φανερόν ώς άσύμφωνος αύτη μυθοποιία ή πολλούς σταυρουμένους έμφαίνει ή ένα δυσθανατούντα καί τό σαφές τοίς παρούσι τού πάθους μή παρέχοντα' εί δέ κατά άλήθειαν τόν τρόπον τού θανάτου είπείν μή δυνάμενοι ούτοι παντάπασιν έρραψώδησαν καί περί τών λοιπών ούδέν έσαφήνισαν."

Ο Πορφύριος πουθενά δεν αμφισβητεί τον Ιησού ως ιστορικό πρόσωπο, τον αμφισβητεί ως Θεάνθρωπο και τον θεωρεί απλό Εβραίο!

Ήθελα να 'ξερα στο κείμενο που μας έφερες που γράφει ότι αμφισβητεί την ιστορικότητά του?

quote:
γιαπετ:
Σαφώς και μ' αυτόν τον κουτοπόνηρο τρόπο δεν μπορεί να βγάλει κανείς συμπέρασμα.

Αν έχετε (εγώ δεν το έχω σε ηλεκτρονική μορφή) πρόχειρο, στα Ελληνικά, το κείμενο των παραγράφων 2 και 4, βάλτε το, αλλιώς αν κάποιος απ' τους αναγνώστες που γνωρίζει καλά αγγλικά και θέλει να μπει στον κόπο, ας μας βοηθήσει να δούμε αν και πόσο η ροή του κειμένου είναι αρμονική, στο βιβλίο 18 του Ιώσηπου.

Κεφ. 3

"2. But Pilate undertook to bring a current of water to Jerusalem, and did it with the sacred money, and derived the origin of the stream from the distance of two hundred furlongs. However, the Jews (8) were not pleased with what had been done about this water; and many ten thousands of the people got together, and made a clamor against him, and insisted that he should leave off that design. Some of them also used reproaches, and abused the man, as crowds of such people usually do. So he habited a great number of his soldiers in their habit, who carried daggers under their garments, and sent them to a place where they might surround them. So he bid the Jews himself go away; but they boldly casting reproaches upon him, he gave the soldiers that signal which had been beforehand agreed on; who laid upon them much greater blows than Pilate had commanded them, and equally punished those that were tumultuous, and those that were not; nor did they spare them in the least: and since the people were unarmed, and were caught by men prepared for what they were about, there were a great number of them slain by this means, and others of them ran away wounded. And thus an end was put to this sedition. "

Μεσολαβεί το χωρίο για τον μεσσία και συνεχίζει

Κεφ. 3

"4. About the same time also another sad calamity put the Jews into disorder, and certain shameful practices happened about the temple of Isis that was at Rome. I will now first take notice of the wicked attempt about the temple of Isis, and will then give an account of the Jewish affairs.
There was at Rome a woman whose name was Paulina; one who, on account of the dignity of her ancestors, and by the regular conduct of a virtuous life, had a great reputation: she was also very rich; and although she was of a beautiful countenance, and in that flower of her age wherein women are the most gay, yet did she lead a life of great modesty. She was married to Saturninus, one that was every way answerable to her in an excellent character.
Decius Mundus fell in love with this woman, who was a man very high in the equestrian order; and as she was of too great dignity to be caught by presents, and had already rejected them, though they had been sent in great abundance, he was still more inflamed with love to her, insomuch that he promised to give her two hundred thousand Attic drachmae for one night's lodging; and when this would not prevail upon her, and he was not able to bear this misfortune in his amours, he thought it the best way to famish himself to death for want of food, on account of Paulina's sad refusal; and he determined with himself to die after such a manner, and he went on with his purpose accordingly.
Now Mundus had a freed-woman, who had been made free by his father, whose name was Ide, one skillful in all sorts of mischief κλπ. κλπ."

Ίσως μια καλή μετάφραση, μας βοηθήσει να καταλάβουμε...

Την 1 την παράγραφο, που ξεκινάει το κεφάλαιο 18, και αναφέρει τις διαμάχες των εβραίων με το Πόντιο Πιλάτο......γιατί δε τη βλέπω πουθενά?...ούτε την 5! που αναφέρει άλλο ένα σκάνδαλο του Πιλάτου!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

06/07/2009, 00:30:56
Εγώ πάντως, επιμένω να ζητώ απο τον Μακεδώνα και τον Γιάπετ,
αριθμούς και θύματα αυτών των νόμων που λένε...Γιατι στον
χριστιανισμό, υπάρχουν αυτά τα στοιχεία..Εσείς δεν έχετε στοιχεία
για θανάτους εθνικών, ειδωλολατρών...
Εκεί, δεν λέτε τίποτε...Δεν κοιτάμε να κάνουμε τα πράγματα πως
μας βολεύουν...
Η ιστορία φτάνει..Δείχνει πολλά..
Όσο κι αν την αλλάζουμε, για να μας βολέψει...
Και φυσικά, παραξενεύομαι, που ενώ ο Χριστός είναι ιδανικός,σε
όλα του, όπως εμφανίστηκε, ακόμη και με την οργή του στο ναό,
ή κατά των φαρισαίων, τότε, για τους 12θειστές και εβραίους, γίνεται
που ιδανικός και άρα δεν υπήρξε, ή είναι τόσο ανθρώπινος, που
δεν είναι ιδιαίτερος....
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα μεταμορφώσουμε την αλήθεια για τον Χριστό,
γιατί η λογική κάποιων δεν μπορεί να δεχτεί την εμφάνιση πραγματικού
Θεού, θελει κάλπικο, η λογική μας, για να δεχτεί όσα κάνει,αλλοιώς,
τα θεωρεί υπερβατικα και κολλάει...
Για να το πω λίγο απλά, το ότι υπήρξε ο Ιησούε, φαίνεται απο το
πόσο ασχολούνται μαζί Του,οι πάντες...Με ένα αμφίβολο πρόσωπο και δη,τόσο Θεό, δεν ασχολείσαι τόσο πολύ αν δεν έχει όντως υπάρξει...
06/07/2009, 00:48:54
ευρωπαίοι

quote:
Έχω εξηγήσει, γιατί λίγοι και όχι πολοί ιστορικοί σύγχρονοι του Ιησού, ασχολήθηκαν μαζί του.

Οι παιδαριώδεις δικαιολογίες που έχετε αναφέρει δεν είναι εξηγήσεις, είναι ανόητες αυθαιρεσίες..

quote:
Θες να πεις ότι εσύ, όταν χρησιμοποιείς αυτό το όνομα-λέξη, το κάνεις για να τονίσεις τη μεσσιανική Του έλευση?.....ενδιαφέρον....

Νόμιζα ότι γνωρίζατε, τουλάχιστον, την έννοια της λέξης, εκείνη την εποχή…
quote:
Και ποιος σου λέει ότι οι άλλοι ήσαν το ίδιο γνωστοί και σημαντικοί ώστε να αναφερθεί σε όλους? Λες να γνώριζε δεκαετίες μετά το συμβάν όλες τις λεπτομέρειες και τα ονόματα?

Ξαναλέω ότι ο Ιώσηπος, ήταν λεπτομερέστατος.
Αυτά που λέτε είναι αφελείς δικαιολογίες, για εσωτερική κατανάλωση.

quote:
Δε δείχνει αυτό. Ο Ιώσηπος δεν ήταν Χριστιανός για να κάτσει να αφηγηθεί τα πάντα με το ν και με το σ.....αυτό το έκαναν οι Χριστιανοί. Εν συντομία έγραψε αυτά που αυτός νόμιζε ότι έπρεπε να γραφτούν.

Δεν αναφερόμουν τον Ιώσηπο αλλά στον συγγραφέα τουθ εμβόλιμου χωρίου, τον Ευσέβιο. Αυτός είχε τη λαχτάρα.
quote:
Πως αποδεικνύεται αυτό? .......θες να μας πεις ότι την Ιουδαϊκή αρχαιολογία την έγραψε ο Ευσέβιος?

Όχι, μόνο το συγκεκριμένο χωρίο έγραψε αυτός. Οι υπόλοιποι, στα επόμενα αντίγραφα, απλά το αναπαρήγαν.
quote:
Φυσικά και υπήρχαν όπως ο Τάκιτος και ο Σουητώνιος, επειδή εσύ θεωρείς τις αναφορές τους στον Ιησού ως πλαστές......νομίζεις ότι μετατρέπονται αυτόματα σε τέτοιες?.......ή πιστεύεις ότι η ανοησία που έγραψες, ότι όταν έλεγε Σουητώνιος "Χρήστος" εννοούσε απλά και μόνο έναν δούλο,....... μπορεί να έχει απήχηση?

Αν σας πω να φέρετε το απόσπασμα που ο Τάκιτος γράφει για τον χριστό, θα μου ξαναματαπαρουσιάσετε την αναφορά του στους χριστιανούς, που λέει ότι πήραν το όνομά τους, από ΚΑΠΟΙΟΝ χριστό.

Εδώ μιλάει εντελώς αόριστα για κάποιον χριστό (για να εξηγήσει την ονομασία των χριστιανών) ή αναφέρεται σε κάποιον απ’ τους χριστούς (μεσσίες) της εποχής, που ήταν στη μόδα τότε, όπως αναφέρει ο Ιώσηπος.

Διαφορετικά θα ανέφερε το όνομά του με τόσες εντυπωσιακές ενέργειες που είχε κάνει (θαύματα, αναστάσεις νεκρών) και τόσα πλήθη που τον ακολουθούσαν.
Άραγε ο Τάκιτος δεν είχε ακούσει τίποτε για όλα αυτά;;;

quote:
Ο Πορφύριος πουθενά δεν αμφισβητεί τον Ιησού ως ιστορικό πρόσωπο, τον αμφισβητεί ως Θεάνθρωπο και τον θεωρεί απλό Εβραίο!

Ήθελα να 'ξερα στο κείμενο που μας έφερες που γράφει ότι αμφισβητεί την ιστορικότητά του?

Ο Πορφύριος, αν διαβάσατε και αν καταλάβατε (βέβαια είναι στα Ελληνικά), μιλάει για παραμυθάκι, γενικώς.

quote:
Την 1 την παράγραφο, που ξεκινάει το κεφάλαιο 18, και αναφέρει τις διαμάχες των εβραίων με το Πόντιο Πιλάτο......γιατί δε τη βλέπω πουθενά?...ούτε την 5! που αναφέρει άλλο ένα σκάνδαλο του Πιλάτου!

Μήπως θα θέλατε να μεταφέρω ολόκληρο το έργο;

Αυτά είναι αρκετά για να διαπιστώσει κάποιος (όχι εσείς βέβαια) ότι το εμβόλιμο χωρίο, είναι εντελώς ξεκάρφωτο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

Edited by - γιαπετ on 06/07/2009 00:51:35

06/07/2009, 00:49:35
ευρωπαίε

Καλά έκανες και τον αποδέσμευσες τον ινστρούχτορα, να κάνει κι αυτός κανένα μπανάκι.

quote:

Ο Πορφύριος αμφισβητεί οτιδήποτε έχει σχέση με τη ζωή τον Ιησού, καθώς λέει συγκεκριμένα πως οι Ευαγγελιστές είναι οι εφευρέτες αυτών που γράφουν σχετικά με τον Ιησού και όχι οι καταγραφείς

"Τους ευαγγελιστάς εφευρέτας ούχ ίστορας των περί τον Ιησούν γεγενήσθαι πράξεων"

macedon