- Χριστιανικη Γωνια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ότι τους βολεύει λένε, και όπου βρίσκουνε αδιέξοδα και ανωμαλίες, τότε πετάνε την μπανανόφλουδα του πιστού: ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ!!!
Ρε σβαμπε,δεν ειναι απιστευτο που εισαι τοσο τελειος;δνε σοβαρευομαστε λεω εγω;ψαχνετε ολοι να βρειτε αδυναμιες στον χριστιανισμο και αρχιζετε και πυροβολειτε και οποιον παρει ο χαρος..
Προφανως και εσυ οτι σε βολευει λες,το ιδιο και η οστρια το ιδιο και ο καθενας που προσπαθει να υπερασπιστι την θεση του.Αλλα βεβαια,για σας ο μεγαλος εχθρος ειναι ο χριστιανισμος οποτε βουρ στα ολα να πεταξουμε 2 αυτονοητα και 2 flame και οποιον παρει ο χαρος.Αυτο που με στεναχωρει εδω ειναι οτι δεν σεβεστε τους χριστιανους που προσπαθουν να εξηγησουν καποια πραγματα,ψαχνεστε μονιμως για χλευασμο,επιθεση,απαξιωση..καταντια..
Κοίτα πόσες επικρίσεις έχουμε δεχθεί κι εμείς από μεμονωμένα μέλη εδώ μέσα που δηλώνουν Χριστιανοί και προσβάλλουν τον καθένα εδώ μέσα.
Θές να σου ονοματίσω κιόλας τα άτομα αυτά?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Κανένα πρόβλημα, όντως είναι εύκολο να παρεξηγήσεις κάποιο σχόλιο εδώ μέσα!
Το γνώρισμα είναι γενικότερο και θα συμφωνήσω. Και εμένα με ενοχλεί όταν προσπαθούμε ας πούμε να ερμηνεύσουμε την Ελληνική Μυθολογία με δεδομένα (σκέψεις και επινοήσεις) σημερινά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι η κάθε ιστορία δομείται σύμφωνα με τους όρους -πνευματικούς-κοινωνικούς-ηθικούς της κάθε εποχής και η κάθε μεταγενέστερη επέμβαση (στα νοήματα) δεν αντιπροσωπεύει το αρχικό κείμενο αλλά την θέση των μεταγενεστέρων μελετητών/σχολιαστών καθώς και την δική μας σημερινή θέση ως προς αυτό.
Νικολαϊτες ε;! ![]()
Δεν τους έχω ψάξει, νομίζω ότι υπάρχει αναφορά στην Αποκάλυψη αλλά δεν λέει και πολλά για το ποιός ήταν ο Νικόλαος και τι πρέσβευε.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
ψαχνετε ολοι να βρειτε αδυναμιες στον χριστιανισμο και αρχιζετε και πυροβολειτε και οποιον παρει ο χαρος..
Προφανως και εσυ οτι σε βολευει λες,το ιδιο και η οστρια το ιδιο και ο καθενας που προσπαθει να υπερασπιστι την θεση του.Αλλα βεβαια,για σας ο μεγαλος εχθρος ειναι ο χριστιανισμος οποτε βουρ στα ολα να πεταξουμε 2 αυτονοητα και 2 flame και οποιον παρει ο χαρος.
Αυτο που με στεναχωρει εδω ειναι οτι δεν σεβεστε τους χριστιανους που προσπαθουν να εξηγησουν καποια πραγματα,ψαχνεστε μονιμως για χλευασμο,επιθεση,απαξιωση..καταντια..
Βρε Νίκο εδώ νομίζω ότι υπερβάλλεις. Ο Χριστιανισμός δεν είναι ο μεγάλος εχθρός, απλώς είναι πιό κοντά σε εμάς και μπορούμε να τον μελετήσουμε πιό εύκολα από τις άλλες θρησκείες (και στην θεωρία και στην πράξη). Σας ενοχλεί που επισημαίνουμε τις αδυναμίες αλλά και σεις δεν τις παραδέχεστε όταν όντως υπάρχουν και προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Εξ άλλου ούτε και εσείς (γενικά μιλάω και υπάρχουν σίγουρα εξαιρέσεις) δεν σέβεστε ούτε εμάς ούτε τις θέσεις μας. Γιατί θα έπρεπε ο σεβασμός να είναι μονόπλευρος από μας;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Και η Εκκλησία από τη μια πλευρά και οι ακρο-δεξιές οργανώσεις από την άλλη,
τρίβουν τα χεράκια τους.
Εξασφαλισμένη πελατεία...
Μία απάντηση στον αγαπητό velial,που προσπαθεί να βρει το "ανώτερο-είδος-ανθρώπου" και που κατά τη γνώμη του είναι ο μορφωμένος άνθρωπος
(γιατροί,δικηγόροι,καθηγητές κλπ).
Ήταν τρεις τέτοιοι λοιπόν,ένας γιατρός,ένας μαθηματικός κι ένας δικηγόρος και ζήτησαν από το βαρκάρη,έναν βρώμικο και προφανώς αμόρφωτο τύπο,να τους πάει βαρκάδα στη θάλασσα.
-Βαρκάρη ξέρεις από Ιατρική ? ρώτησε ο γιατρός.
-Όχι,είπε ντροπαλά ο βαρκάρης.
-Τότε το 1/3 της ζωής σου είναι χαμένο !
-Μαθηματικά γνωρίζεις ?ρώτησε ο μαθηματικός.
-Όχι,είπε πάλι ντροπαλά ο βαρκάρης.
-Τότε τα 2/3 της ζωής σου είναι χαμένα!
-Ούτε και από νομική γνωρίζεις ?ρώτησε ο δικηγόρος.
-Όχι,είπε κάπως θυμωμένος ο βαρκάρης.
-Μα τότε πτωχέ μου φίλε,όλη σου η ζωή είναι χαμένη !! Γιατί ζεις ?
Τότε κι ο βαρκάρης τους αναποδογύρισε τη βάρκα και βρέθηκαν όλοι στο νερό,έντρομοι και πανικόβλητοι.
-Κολύμπι γνωρίζετε ??ρώτησε ο βαρκάρης.
-Όχι!!! ούρλιαξαν όλοι βουλιάζοντας αργά-αργά.
-Ε,λοιπόν,εσείς είστε οι χαμένοι !
Καμμιά φορά,φίλε velial,ακόμη κι οι "πτωχοί τω πνεύματι",μπορούν να τα "βγάλουν πέρα"...
quote:
ΟΚ,τα Ομηρικά κείμενα περιγράφουν κάτι αληθινό και δεν επιδέχοναται
άλλης ερμηνείας.
(θα ήθελα βέβαια να σε ρωτήσω:τελικά η Ιθάκη,είναι αυτή που ξέρουμε,
ή καποια άλλη τοποθεσία?Αλλά,ξέχασα,τα Ομηρικά Έπη μιλάνε για αληθινά,υπαρκτά,χειροπιαστά πράγματα...)
Η Ελληνική μυθολογία ?
Κάνω την ερώτηση αυτή,διότι φίλε arisseirios μου μίλησες για μυημένους σε
κώδικες κλπ.
Εγώ δυστυχώς δεν έτυχε να μυηθώ κάπου για να μπορώ να διαβάζω και να κατα-νοώ.
Θέλω λοιπόν να μου πεις τι ειναι η Λερναία Ύδρα ?
Υπαρκτό ζώο ?
Θα περιμένω την απάντησή σου και θα επανέλθω.
(αν όμως δεν είσαι μυημένος,δεν σε υποχρεώνω !)
Το αν είσαι μυημένος ή όχι το γνωρίζεις μόνον εσύ. Τί σημαίνει για παράδειγμα "αγνοών";
Να σου απαντήσω όμως: Ιθάκη=Ιθάκη. Ελληνική Μυθολογία=Ιστορικά γεγονότα δοσμένα με ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ τρόπο - όχι αλληγορικό.
Λερναία Ύδρα= Μεγάλη νόσος (πιθανόν ελονοσία) που αποδεκάτιζε τους κατοίκους της Λέρνης. Τους θεράπευσε ένας από τους Ηρακλείς (Ηρακλής=τίτλος ειδικά εκπαιδευμένων ανθρώπων που επικεφαλής βασιλικής φρουράς ανελάμβαναν δύσκολες αποστολές)καίγοντας τα μολυσμένα πτώματα και αποξηραίνοντας το γνωστό έλος.
Αν δεν μπορείς να διακρίνεις απλά πράγματα πίσω από σύμβολα δεν είσαι απλώς αμύητος αλλά και πραγματικά αγνοών!
quote:
Ρε σβαμπε,δεν ειναι απιστευτο που εισαι τοσο τελειος;δνε σοβαρευομαστε λεω εγω;ψαχνετε ολοι να βρειτε αδυναμιες στον χριστιανισμο και αρχιζετε και πυροβολειτε και οποιον παρει ο χαρος..
Προφανως και εσυ οτι σε βολευει λες,το ιδιο και η οστρια το ιδιο και ο καθενας που προσπαθει να υπερασπιστι την θεση του.Αλλα βεβαια,για σας ο μεγαλος εχθρος ειναι ο χριστιανισμος οποτε βουρ στα ολα να πεταξουμε 2 αυτονοητα και 2 flame και οποιον παρει ο χαρος.Αυτο που με στεναχωρει εδω ειναι οτι δεν σεβεστε τους χριστιανους που προσπαθουν να εξηγησουν καποια πραγματα,ψαχνεστε μονιμως για χλευασμο,επιθεση,απαξιωση..καταντια..
![]()
![]()
![]()
λα λα λα λα λα λα
στρουμφοτραγουδώ....
Ουτε που πέρασε απο το μυαλό του να σχολιάσει τα
εδάφια που παρέθεσε ο Σβάμπε
Ας αναπαυτούν οι ψυχές τους...![]()

quote:
"Εμείς","εσείς"...,εμφύλιος κατάντησε.
Και η Εκκλησία από τη μια πλευρά και οι ακρο-δεξιές οργανώσεις από την άλλη,
τρίβουν τα χεράκια τους.
Εξασφαλισμένη πελατεία...
Το εμείς και το εσείς μπαίνει για λόγους ευκολίας! ![]()
Αυτό τώρα για τις ακρο-δεξιές οργανώσεις δεν το κατάλαβα. Τί σχέση έχουν με αυτά που λέμε;
-Arthur C. Clarke-
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
quote:
-Βαρκάρη ξέρεις από Ιατρική ? ρώτησε ο γιατρός.
-Όχι,είπε ντροπαλά ο βαρκάρης.
-Τότε το 1/3 της ζωής σου είναι χαμένο !
-Μαθηματικά γνωρίζεις ?ρώτησε ο μαθηματικός.
-Όχι,είπε πάλι ντροπαλά ο βαρκάρης.
-Τότε τα 2/3 της ζωής σου είναι χαμένα!
-Ούτε και από νομική γνωρίζεις ?ρώτησε ο δικηγόρος.
-Όχι,είπε κάπως θυμωμένος ο βαρκάρης.
-Μα τότε πτωχέ μου φίλε,όλη σου η ζωή είναι χαμένη !! Γιατί ζεις ?
Τότε κι ο βαρκάρης τους αναποδογύρισε τη βάρκα και βρέθηκαν όλοι στο νερό,έντρομοι και πανικόβλητοι.
-Κολύμπι γνωρίζετε ??ρώτησε ο βαρκάρης.
-Όχι!!! ούρλιαξαν όλοι βουλιάζοντας αργά-αργά.
-Ε,λοιπόν,εσείς είστε οι χαμένοι !Καμμιά φορά,φίλε velial,ακόμη κι οι "πτωχοί τω πνεύματι",μπορούν να τα "βγάλουν πέρα"...
Φίλε συμφωνώ απολύτως, αν βγάλεις την λέξη "βαρκάρης" και βάλεις το "ιερέας του μεσαίωνα". Είναι ακριβώς ότι συνέβει τότε, με τη διαφορά πως αντί για το κολύμπι είχαμε την επιβολή στις μάζες.
Εγώ δεν μίλησα για "ανώτερο άνθρωπο" με την φασιστική έννοια, αλλά κάτω από το πρίσμα της χρησιμότητος για το κοινωνικό σύνολο.
quote:
Μία απάντηση στον αγαπητό velial,που προσπαθεί να βρει το "ανώτερο-είδος-ανθρώπου" και που κατά τη γνώμη του είναι ο μορφωμένος άνθρωπος
(γιατροί,δικηγόροι,καθηγητές κλπ).
Αν θέλεις εσύ, πήγαινε να σε θεραπεύσουν οι παπάδες, να σε υπερασπιστούν σε δίκη οι παπάδες, και να σε διδάξουν οι παπάδες. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας σακάτης και ισοβίτης θεολόγος. ![]()