ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ελεύθερος61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
01/09/2003, 00:08:19
Φιλε μου, μπηκες πραγματι στα βαθια νερα! Τελικα το μεγαλο ερωτημα ειναι, "που εδραζεται το εγω;".......
  • Η προσεγγιση μεσω της μηχανιστικης λειτουργιας της φυσης του ανθρωπου, ξεκινησε τη δεκαετια του 40 με την πρωτοπορα εργασια, "Η λογικη των τακτικων αριθμων", εργασια που αναφερεται στη φυση του εγκεφαλου. Και σημερα ακομα, το προβλημμα συνεχιζει να απασχολει μεγαλους Φυσικους, οι οποιοι μεσω της κβαντικης αναλυσης και της μελετης των "σωλινισκων του εγκεφαλου" -ενας εκ των οποιων και ο δικος μας ο Δ. Νανοπουλος- αποπειρωνται να δωσουν λυση στο θεμα της συνειδησης.
  • Ο Τuring, συγγραφεας του εργου, "η λογικη των τακτικων αριθμων", πατερας των υπολογιστων και των νευρωνικων δικτυων, προσεγγισε το προβλημμα εισαγοντας εναν "μεταφυσικο" ορο, τη διαισθηση. Οντας εμεις σε ενα forum Εσωτερισμου, εχουμε την ευκαιρια να επεκταθουμε λιγο "Εσωτεριστικα".
  • Κατα τη γνωμη μου το προβλημμα του ΕΓΩ δεν εχει βρει απαντηση, για το λογο οτι ΔΕΝ υπαρχει μονον ενα εγω.Εδω η ανατολικη γνωση ειναι αρκετα περιγραφικη και μας υποδεικνυει την τριπλοτητα του ανθρωπου.
Οι οροι, ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ και ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, κατα τη γνωμη μου, αποδιδουν στη γλωσσα μας ικανοποιητικα τα τρια ΕΓΩ του ανθρωπου. Το πρωτο σε γενικες γραμμες μπορουμε να το αναζητησουμε στο υλικο κομματι του εαυτου μας, (ακριβεστερα στο υλικοαιθερικο μερος του σωματος), στα αλλα δυο ομως απαιτειται να χρησιμοποιησουμε ορολογια, οπως, ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, ΔΙΟΡΑΣΗ, ΕΝΟΡΑΣΗ κλπ.,λεξιλογιο που πιθανον να "ξενισει" αυστηρα ορθολογικα ατομα, οπως π.χ. τον φιλο μας τον Ελευθερο. Απο επιστημινικη αποψη βεβαια, δεν ειμαστε συνεπεις στους κανονες της ερευνας, αλλα απο φιλοσοφικη σκοπια ειναι αποδεκτο να συνθεσουμε μια θεωρια που δινει καποιες απαντησεις στα αναπαντητα ερωτηματα που εθεσε ο Ελευθερος.Σε αλλη συζητηση αναφερθηκε οτι η "ψυχη" του ανθρωπου ειναι ο ενοικος και ο οδηγος του οχηματος που λεγεται σωμα.Σ'αυτη την κατευθυνση, μπορουμε να καταπιαστουμε και με το προβλημμα "που θα ειμαστε αν ολα τα μελη-οργανα μας συνεχιζουν να ζουν σε διαφορετικα ατομα".

01/09/2003, 10:38:14
quote:
Δεν παίρνω μέρος σε συζητήσεις εύκολα, και ο λόγος είναι πως κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι πως τη (χαλάω) σε μερικούς…. και σίγουρα δεν γράφω εδώ (στο εσωτερικά) για αυτό το λόγο, ούτε είναι στο χαρακτήρα μου.

Ωραίο αυτό αλλά τι ακριβώς σημαίνει;;;;
Ποιοι είναι αυτοί που τη σπας;;;;
Και αν κάποιοι πουν ότι ειναι εκτός θέματος....γράφτηκε και έχει αξία και έχω δικαίωμα να ρωτήσω.....

AIONΜέλος
01/09/2003, 10:47:08
Σχετικά με τα "δεδομένα" της λογικής θα ήθελα να φέρω ένα παράδειγμα...
Είναι ίδια η λογική του ανθρώπου των σπηλαίων και ίδια η λογική του σημερινού ανθρώπου ? (παραδέχομαι οτι μερικοί άνθρωποι συνειδησιακά έχουν μείνει στα σπήλαια...)

Σχετικά με το προαιώνιο ερώτημα "πώς αντιλαμβανόμαστε τον Θεό?" δεν υπάρχει συνταγή για τέτοια πράγματα. Υπάρχουν όμως πορείες και δρόμοι "πραγμάτωσης".
Φαντάζομαι πως το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος όταν έχει ένα ερώτημα είναι να ρωτήσει τον εαυτό του "γιατι έχω αυτήν την απορία"
Ελεύθερε τι σε κάνει να έχεις αυτές τις απορίες ? Τι είναι αυτό που κινείται μέσα σου και σε κάνει να αναζητάς ? To ρώτησες αυτό ποτέ ?

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι οτι προσπαθούμε να εντάξουμε το Απαν στη μερικότητα του κόσμου των αισθήσεων... Προσπαθούμε να βάλουμε μια "θάλασσα" σε ένα μπουκάλι... και έτσι όντως πλάθουμε τον Θεό κατ'εικόνα και ομοίωση μας.
Ο μόνος τρόπος να αντιληφθούμε κάτι είναι να σπάσουμε κάθε κατεστημένο και κάθε περιορισμό του νού , αυτό όμως χρειάζεται ώρες ενδοσκόπησης και αγώνα για να γίνει, γιαυτό και επιμένω οτι χωρίς να βρέξεις κώλο...αποκλείεται να φας ψάρι...
Είναι συνεχής αγώνας πολλές φορές καταντάει φαύλος πολλές φορές είναι υπέροχος. Είναι αγώνας απελευθέρωσης και γιαυτό είναι δύσκολος και πολλές φορές μοιάζει να οδηγεί σε αδιέξοδα, γιατι ο άνθρωπος έχει μάθει πολύ εύκολα να "αυτοματαιώνεται" και να μεταφέρει τις ευθύνες του...

Ο Θεός είναι ανενδεής και κινείται απο αγάπη. Ο άνθρωπος κινείται με το συμφέρον και πολλές φορές εμπλέκεται στην αναζήτηση του Θείου απο συμφέρον.
Πορεύομαι περίπου δέκα χρόνια και το μόνο που με κάνει να συνεχίζω είναι η "ζέση", η ζέστη που αισθάνομαι όταν προσεύχομαι, όταν ανακυκλώνω την αγάπη, όταν νιώθω οτι απελευθερώνομαι απο κάτι.
Αυτό το άνοιγμα της καρδιάς που σου δίνει μια απερίγραπτη "πληρότητα".
και αυτά δεν περιγράφονται ...είναι αδύνατο...
Μόνο να βιώσεις τέτοιες καταστάσεις μπορείς.
Καταλήγω λοιπόν οτι είναι αδύνατη οποιαδήποτε αναζήτηση χωρίς την συμμετοχή μας ,χωρίς να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τον ήδη πεπερασμένο νού μας και την ίδια πεπερασμένη λογική μας.

01/09/2003, 18:20:02
Φίλε AION
quote:
(παραδέχομαι οτι μερικοί άνθρωποι συνειδησιακά έχουν μείνει στα σπήλαια...)

Έλε βρε ΑΙΟΝ, αυτή η βαλίτσα δεν χωράει στη βάρκα μας. Μόνο εργαλεία αυτογνωσίας μπορούμε να πάρουμε μαζί μας.

quote:
Ελεύθερε τι σε κάνει να έχεις αυτές τις απορίες ? Τι είναι αυτό που κινείται μέσα σου και σε κάνει να αναζητάς ? To ρώτησες αυτό ποτέ ?

Αυτό μάλιστα! Εσύ δεν έχεις τέτοιες απορίες; Το ταξίδι που σας προσκαλώ όλους είναι γι αυτές τις απορίες. Απαντήσεις είπαμε ή θα βρούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή θα πατώσουμε.

Φίλε Πασχάλη
Γίνε πιο συγκεκριμμένος και προσπάθησε να φέρεις μαζί σου τα εργαλεία.

Ετοιμαζόμαστε να μπούμε σε μια βάρκα για να ξανοικτούμε στον βαθύ ωκεανό του έσω μας.
Μα τι είναι αυτό; Η πρόσκληση μου πρέπει να σας μπέρδεψε. Η ανάλυση της αιτίας που μας δημιουργεί την ανάγκη αυτού του ταξιδιού παράξενη. Σκέτη έκπληξη. Ήμασταν συνηθισμένοι να ψάχνουμε στο παρελθόν και στους αρχαίους για να βρούμε απαντήσεις. Εντάξει βρήκαμε πολλές. Ο κάθε ένας διάλεγε την δική του και την έκανε πιστεύω του. Εύκολο! Το είπε ο μεγάλος, έτσι είναι, τελείωσε. Και αυτά που προβλέπω ότι θα γίνουν στο μέλλον; (Σαν τροφή σκέψης να τα πάρετε, μη μου ανατριχιάσετε κιόλας) Α! Αυτά δεν φαίνεται να τα είχε υπ’ όψιν του ο μεγάλος. Τώρα πρέπει να μιλήσεις εσύ, εγώ, αυτός, εκείνος, ο άλλος. Και δεν μπορείς να στηριχτείς πλέον στον μεγάλο. Στο αν έχεις δίκιο πρέπει να συμφωνήσει πια όχι ο μεγάλος αλλά εγώ, αυτός, εκείνος, ο άλλος κλπ. Και θα σε ρωτήσουμε οι διαόλοι να μας το εξηγήσεις ξανά εκείνο και τούτο. Μπορεί να σου θυμήσουμε επίσης ότι χτες είπες άλλα, και αν είσαι μικρός θα μας βρίσεις κι’ όλας, αντί να διορθώσεις τις αρλούμπες που θα λες κι εσύ και όλοι μας. Είναι κι ο χρόνος που τρέχει και κάθε μέρα έρχεται το μέλλον να επαληθεύσει ή να διαψεύσει.
Και το ταξίδι μας μάλλον θα συμπεριλάβει και το παρελθόν και το παρόν και το μέλλον. Δεν θα σας πάρω εγώ ταξίδι. Μαζί θα πάμε. Όπου θέλουμε, όσο θέλουμε κι ότι βγεί. Όποιος λέει τη γνώμη, του εκείνος θα είναι κι ο καπετάνιος για την ώρα.

Τα εργαλεία μας: Παραδεκτές από όλους ως πιθανά σωστές απαντήσεις στα εξής:

Ποιός είσαι;
Τι είσαι;
Πού είσαι;
Πότε είσαι;
Πότε δεν είσαι;

Βεβαίως αποκλείεται οτιδήποτε άλλο εκτός από την ολοφάνερη πραγματικότητα ή τον ολοφάνερα λογικό συλλογισμό. Τα διάφορα πιστεύω είναι βαριά και άχρηστα εργαλεία που ούτε χωράνε ούτε τα σηκώνει η βάρκα μας. Ούτε τα της καρδιάς τα σηκώνει η βάρκα μας. Αυτά μπορούν να μας αναποδογυρίσουν σαν καρυδότσουφλο. Εξ άλλου τα εγαλεία του κάθε ενός θα τα ελέγξουμε και εγκρίνουμε όλοι προτού μπούμε στη βάρκα μας.

Λοιπόν θα φτιάξουμε ομάδα; Περιμένω απαντήσεις. Ελάτε ρε παιδιά μη φοβάστε και μην ντρέπεστε. Μ Η Ν . . .Ν Τ Ρ Ε Π Ε Σ Τ Ε ! ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.

Ελεύθερος

WolffacedΜέλος
01/09/2003, 21:49:52
quote:

Περί Εκέινων των 'Οντων που σε ΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι ΓΝΩΡΙΣΑΝ την Αλήθεια, αμφιβάλεις ότι σε Εκείνους ανήκει ο Ορφέας;;;
Ο Βούδδας;;;
Ο Κρίσνα;;;
Ο Μελχισεδεκ;;;
Ο Ακενατόν;;;
Ο Απ. Παύλος;;;

Πως μπορούν όλοι αυτοί να έχουν γνωρίσει την αλήθεια και ταυτόχρονα να διδάσκουν διαφορετικά πράγματα και κοσμοθεωρίες;

AgentMulderΜέλος
01/09/2003, 22:34:18
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΣΩΤΗΡ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!

Agent Mulder
-

A.M

02/09/2003, 10:02:24
Φίλε Πλωτίνε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,

Εκείνος ο χρυσός ΕΙΝΑΙ παντού, σε αμέτρητη ποσότητα….Φτάνει να φύγουν τα *(ψυχοσυνεφα) που τον κρύβουν. Τα λένε πολύ καλά και οι δυο φιλόσοφοι, που φέρουμε τα ονόματα τους…μάλιστα δείχνουν και το δρόμο. Αυτογνωσία και…. ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ.

Για να γίνω πιο σαφής μην τυχών πέσουμε στο λάθος των ΙΣΜΩΝ….με το καλό και το κακό, και την κατά συνέπεια ΕΚΛΟΓΗ, (αναπόφευκτη η σύγκρουση που επιφέρει αυτή), όταν εξετάζεις τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, με (Λογική και Εξυπνάδα) οποία και να είναι αυτά…..προσπάθησε να τελειώνεις….με ότι φέρνει σύγκρουση. Τι θέλω να πω, θα το καταλάβεις μόνο στην πράξη, αν ήδη δεν το έχεις καταλάβει εφαρμόζοντας το. Αν πχ σου αρέσει κάτι, *(ΠΑΘΟΣ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ) και μπεις στη διαδικασία να διαλέξεις, αν πεις ΟΧΙ αντιστέκεσαι, γιατί μέσα σου θέλεις…*(και είναι ο ΝΟΥΣ που λέει όχι)….έτσι σπαταλάς ενέργεια, όπως ακριβώς και με το να πεις ΝΑΙ….και να δοθείς στο ΠΑΘΟΣ σου… Αυτά στα γράφω σαν ένας καλός φίλος, (όχι σαν δάσκαλος), όπως ακριβώς μιλήσαμε τόσο όμορφα εκείνο το απόγευμα…εσύ εξέτασε τα. Βλέπεις ίσως λάβει χώρα μια φανταστικά ΟΜΟΡΦΗ περίοδο της ΖΩΗΣ, ο ΝΟΥΣ μαθαίνει να μην κάνει εκλογές, μα μπαίνοντας σταθερά στη σφαίρες της ΛΟΓΙΚΗΣ και της ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ, δημιουργείται αυτό που λέμε ΑΡΝΗΣΗ (Σε ότι σου φέρνει σύγκρουση) και δεν είναι αυτή η ΑΡΝΗΣΗ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ, επομένως η ενέργεια δεν διασκορπίζεται. Αυτή τότε ανοίγει την ΠΟΡΤΑ…της ΚΑΡΔΙΑΣ!

DO IT!

02/09/2003, 10:07:27
Φίλε ΕΛΕΥΘΕΡΕ, ευχαριστώ και εσένα για τα λόγια σου!

Η Αλήθεια είναι πως αισθάνομαι άρχοντας / πλούσιος μέσα μου…. μα όχι σαν τους αρχοντοπλουσιους που βλέπεις στα ΜΜΕ....

Τώρα όσο αφορά τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, έχουν γραφτεί τόμοι και τόμοι, έχουν ειπωθεί τόσα όσα…και ακόμα παραμένει κατά το μέγιστων άγνωστος… Πολλά μπορούν να γράφουν ακόμα….μα εκείνο που μετράει είναι εσύ πως προχωράς για να δεις πχ…τι σε κάνει να πας λίγο πιο βαθιά συνειδησιακά, από ότι είσαι στην καθημερινότητα…..(Ένα μόλις γράφτηκε….πιο πάνω.)

Το Θέμα του ΘΕΙΟΥ-ΘΕΟΥ, είναι το τελευταίο που θα με απασχολούσε σε μια εσωτερική διαδικασία. Αυτό για να μιλήσω λίγο στη γλώσσα σου, ένα μικρό κομματάκι συνείδησης που ΕΙΜΑΙ, θα συναντήσει ποτέ κάτι, που αν υπάρχει….είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟ? Βλέπεις ακόμα και με το μικροσκόπιο της λογικής, στον υλικό κόσμο, γίνονται σιγά σιγά βήματα προς την κατανόηση της ύλης, και ακόμα ουδείς γνωρίζει τι είναι… στη δε ψυχή (ίσως να χρειάζεται η ίδια διαδικασία,) αρχίζω και παρατηρώ /καταλαβαίνω τι είναι το ΕΓΩ…ξεκινώντας όσο πιο απλά μπορώ….

Είναι πολλά που θέλω να γράψω, δυστυχώς ο χρόνος λείπει αυτό τον καιρό….μα θα επανέλθω....

02/09/2003, 10:11:04
Φίλε Αναστημένε….

Απευθύνεσαι λες και γνωριζόμαστε……

Πλάτωνας.... (Ο ΙΣΜΟΦΑΓΟΣ!!!!) … XARHKA!

02/09/2003, 10:27:35
quote:
Φίλε Αναστημένε….

Απευθύνεσαι λες και γνωριζόμαστε……

Πλάτωνας.... (Ο ΙΣΜΟΦΑΓΟΣ!!!!) … XARHKA!

Γεια σου φίλε Πλάτωνα.
Βλέπω ότι οι σφαίρες της ΛΟΓΙΚΗΣ και της ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ αντέχουν τα πάντα εκτός από τους -ΙΣΜΟΥΣ.
Δεν ασχολούμε με τις δίαιτες των άλλων. Μπορείς να τρως ότι θέλεις αρκεί να μη βαρυστομαχιάσεις.
Αμφέβαλες ποτέ ότι γνωριζόμαστε;;;;
Η διαφορά όμως είναι ότι εγώ είμαι αναστημένος

HermesΜέλος
30/11/2004, 20:18:11
Επειτα απο μια παραδοξη μελετη που εκανα σπιτι μου, αλλα και
στον ιερο ναο του Παρθενωνα.Κατεληξα σε ενα συμπερασμα, στο οποιο συσχετιζεται ο αρχαιο-ελληνικος αρχιτεκτονικος ρυθμος στην ακροπολη των Αθηνων.
Οπως θα δειξω παρακατω, οι σπειρωειδης μορφη μερικων γαλαξιων του συμπαντος και οι Αρχιτεκτονικη των Αρχαιων Ελληνων εχουν μια περιεργη ομοιοτητα.

Συχνα στην Αρχαια Ελλαδα συνανταμε σχηματα οπως Σβαστικα, και σπειροειδη σχηματα που μαρτυρουν το μηνυμα του αεναου κυκλου της ζωης και της δημιουργιας.
Λογου χαρη οι πυλωνες Κορινθιακου και Ιωνικου ρυθμου...και οχι μονο.

http://home.ripway.com/2004-8/155141/Tribunal2.jpg" border=0>

Στο παραπανω σχημα βλεπουμε τον γαλαξια EBO-C2445 spiral μορφης...και το σχημα σπειρωειδους που σχεδιασα εγω.

Βλεπουμε ξεκαθαρα οτι η φορα της δεξιοστροφης σβαστικας συμπληρωνεται απολυτα με αυτη του σπειρωειδους σχηματος...
Δεξια αεναη στροφη...Και δειτε και αυτη την ενωση σχηματων.

....

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

HermesΜέλος
30/11/2004, 20:26:12
Λογο λαθους στην εικονα ενα παραθετω το εξης.

Στη συνεχεια πηρα το γνωστο συμβολο σε ολους, των Ε και του Ο.Ε.Α., σε συσχετισμο με τις δεξιοστροφες και αριστεροστροφες σβαστικες, και τα σπειρωειδη ειδωλα των γαλαξιων.

Μετα με μια μικρη παραλαγη και αφαιρεση η καλυτερα, καλυτερευση συμβολων, καταληγουμε...

Μια σχεδον απολυτη ομοιοτητα με πυλωνα Ιωνικου ρυθμου...
Συμπτωση...? Ισως...ισως και οχι...

Jason_18Μέλος
04/12/2004, 00:34:03
καταρχην το σημα των ναζι μου θημηζει:)επεξεργασια απο photoshop ειναι:)κοιτα το οτι οι αρχαιοι ελληνες ειχαν το θειο χαρισμα ειναι γνωστο αλλα μιν το παραχεσουμε κιολας!!!!!!!

tptΜέλος
06/12/2004, 09:25:08
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΝΗ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΩ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ...
ΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΧΕΣ..Ο?
ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...
ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...

junk95Μέλος
06/12/2004, 15:34:12
quote:

Σύμπτωση;

Όχι. Είναι πράγματι τρομερά απίθανο ανάμεσα σε 100.000.000.000 γνωστούς γαλαξίες να υπάρχει έστω και ένας που το σχήμα του να μπορεί με λίγη φαντασία να θυμίζει αυτό της Σβάστικας ή της Σπείρας...

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

pegiannisΜέλος
06/12/2004, 16:30:37
Φίλε Jason αυτό το συμβολο (σήμα) όπως το λες. το μεταχειρίστηκαν οι ΝΑΖΙ. Δεν είναι λοιπόν, "το σήμα των ναζι".

Φίλε tpt ( συντόμευση του τίποτα είναι αυτό;) καλύτερα να μην γράφεις, αν δεν έχεις κάτι να πεις απ το να μας αναγκάζεις να διαβάζουμε... αυτά που έγραψες, τέλος πάντων.

Φίλε junk ειλικρινά δεν κατάλαβα τη σιγουριά για το "τρομερά αδύνατο".
Ξέρεις κάτι που ίσως θα έπρεπε να μάθουμε όσοι το αγνοούμε;
Εχω την εντύπωση οτι ο δικός μας γαλαξίας είναι ο Σπειροειδής.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ

tptΜέλος
09/12/2004, 14:42:09
....ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ JUNK ΣΕ 1.000.000.000 ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΗΜΑ.ΙΔΙΩΣ ΕΦΟΣΩΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!...ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ....Η' Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ...!

ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠ'"ΟΛΟΥΣ"...........

AngelosΜέλος
09/12/2004, 19:23:07
Τρεις Παρατηρησεις

Οι σπείρες στους Γαλαξιες ειναι λογαριθμικές. (σπειρα του Αρχιμηδη)
Οι σπειρες που έχεις ζωγραφίσει εσύ δεν είναι λογαριθμικές.
Ουτε οι σπειρες στα κιονοκρανα ειναι λογαριθμικες.

Και μια απορια

Σε τι συμπέρασμα κατέληξες, γιατι μου διέφυγε.

Αγγελος.

HermesΜέλος
14/12/2004, 20:39:10
Αμετανοητες εξυπναδες ετοιμολογων χλεβαζο-παραγωγων...
1.000.000.000 Γαλαξιες?
Τους μετρησες εναν εναν Junk...?
Κριμα και εγω εμαθα πως ακομα να τελιωσουμε το μετρημα...
Galaxy clusters?...και αυτα τα μετρησαμε?

quote:
Όχι. Είναι πράγματι τρομερά απίθανο ανάμεσα σε 100.000.000.000 γνωστούς γαλαξίες να υπάρχει έστω και ένας που το σχήμα του να μπορεί με λίγη φαντασία να θυμίζει αυτό της Σβάστικας ή της Σπείρας...

Ποσα ειδη γαλαξια υπαρχουν?
Για ενημερωσου αγαπητε και μετα πες μου για το συμπαν...
Οπως επισης, μηπως τυχαινει να γνωριζεις την ενεργειακη ροη του γαλαξια, οπως επισης και την αποσβεση αποροφης αστρικου υλικου?
Μαθε αυτα και μετα ελα να μου πεις αν λεω βλακειες η οχι...
Ψαξε και λιγο στην σχεση της πυραμιδων της Αιγυπτου με το διαστημα...

quote:
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΝΗ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΩ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ...
ΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΧΕΣ..Ο?
ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...
ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...

"Αγαπητε tpt το ενα λαθος φερνει το αλλο..."
Και αυτο αεναο ειναι,σωστη ανακυκλωση.
Οσο για την ιδεα σου...δεν νομιζω πως αρμοζει της νοημοσυνης σου...
εκτος και αν κανω λαθος.

quote:
Φίλε Jason αυτό το συμβολο (σήμα) όπως το λες. το μεταχειρίστηκαν οι ΝΑΖΙ. Δεν είναι λοιπόν, "το σήμα των ναζι".

Φίλε tpt ( συντόμευση του τίποτα είναι αυτό;) καλύτερα να μην γράφεις, αν δεν έχεις κάτι να πεις απ το να μας αναγκάζεις να διαβάζουμε... αυτά που έγραψες, τέλος πάντων.

Φίλε junk ειλικρινά δεν κατάλαβα τη σιγουριά για το "τρομερά αδύνατο".
Ξέρεις κάτι που ίσως θα έπρεπε να μάθουμε όσοι το αγνοούμε;
Εχω την εντύπωση οτι ο δικός μας γαλαξίας είναι ο Σπειροειδής

Να και ενα ανοικτο μυαλο...

HermesΜέλος
14/12/2004, 20:43:57
quote:
Τρεις Παρατηρησεις

Οι σπείρες στους Γαλαξιες ειναι λογαριθμικές. (σπειρα του Αρχιμηδη)
Οι σπειρες που έχεις ζωγραφίσει εσύ δεν είναι λογαριθμικές.
Ουτε οι σπειρες στα κιονοκρανα ειναι λογαριθμικες.

Και μια απορια

Σε τι συμπέρασμα κατέληξες, γιατι μου διέφυγε.

Aaaaa.....Yes, ναι ξεχασα να πω στους αρχαιους να βαλουν και τις
πραγματικες διαστασεις των γαλαξιων...μηπως να τα εφτιαχναν και απο αστρικα υλικα...Και οι σπειρες που εχω κανει εγω, ειναι απλα για να δειξουν την ροη,τη φορα και στην ουσια τον κυκλο = ευθεια = ΟΟ...τωρα απο κει και περα χαρα μου να δειξεις εσυ το ακριβες σχημα...