- Μεγα ταγμα του Μελχισεδεκ και δοξασιες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καλά είμαστε εδώ στο κεντρικό
πάντως το φραπεδάκι, το έχετε σίγουρο, άμα... περάσετε!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
quote:
Χεχε![]()
Έχω ανοίξει δυο βρε, και με τα δυσκολίας τα προλαβαίνω...
Το ξέχασες κιόλας, δεν μας επισκέπτηκες όμως ακόμα για κάνα φραπέ!
Εδώ: http://cyprusvoice.forumup.gr/viewtopic.php?t=634&mforum=cyprusvoice
Καλά τα πάμε δηλαδή, δεν έχω παράπονο, το μεροκάματο να βγαίνει....
Aυτο δεν το γνωριζα... αλλα εγινα μελος

To χωρίο που ζητάς είναι από τον διάλογο 'Φαίδων' (109-112) όπου ο Σωκράτης περιγράφει πώς φαίνεται η Γη απ'έξω...λέει δηλαδή για όποιον καταφέρει να ξεφύγει από τη γήινη επιφάνεια και να ανέλθει σε ανώτερα, 'αιθερικά' στρώματα, απελευθερωμένος από τα φυσικά δεσμά της Γης...την οποία περιγράφει ως ένα εκπληκτικό θέαμα και με υπέροχα χρώματα.
Μπορεί ο Πλάτωνας να βάζει στη συνολική ιστορία και μυθικές περιγραφές για σάλτσα ωστόσο η φρασεολογία του Σωκράτη δεν αποκλείεται να υποκρύβει και εξωσωματική εμπειρία και απευθείας θέαση της Γης από μακρυά.
Αυτά λοιπόν.
Κατά τ'άλλα με κούρασαν οι ερωτήσεις σου ζιπ, δεν έχεις απ'ότι φαίνεται τίποτα να πεις ή να σχολιάσεις...σ'ευχαριστώ πάντως διότι μού έδωσες την ευκαιρία να γράψω κάποια πράγματα για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται!
η συζήτηση κάπου εδώ τελειώνει, διότι είναι γελοίο να συνδυάζεται η υψηλή φιλοσοφία του Πλάτωνα, ο υψηλού επιπέδου εσωτερισμός φιλοσόφων και μυστικιστών, και τα δικά μου συγκροτημένα επιχειρήματα, με κάτι άξεστες γίδες όπως η από πάνω...που πάλι μπεκρούλιαζε χθες, πάλι κουβά πήγε και μπήκε εδώ να επιτεθεί σε καλύτερούς του...οπότε το αφήνουμε εδώ ζιπ, άντε γεια!
quote:...έχουν προτείνει τουλάχιστον δύο τρόπους με τους οποίους μπορεί οι πλανήτες να σε επηρεάζουν μέσω του Ηλίου...και δεν εννοώ τις παλιρροιακές δυνάμεις τη Σελήνης και του Ηλίου που αποδεδειγμένα επηρεάζουν τη Γη...εννοώ τους πλανήτες...
http://cordis.europa.eu/news/rcn/35295_en.html
http://www.thenational.ae/news/uae-news/science/planets-may-affect-our-lives-after-all
Διάβασα αυτά τα δύο άρθρα που παραθέτει o kost και έχω τους εξής προβληματισμούς: Υπάρχει όντως μια μελέτη, των Jos Abreu and Jrg Beer, που προσπαθεί να συσχετίσει την περιοδικότητα των διακυμάνσεων των ηλιακών κηλίδων, με την επίδραση των πλανητών του ηλιακού συστήματος. Μάλλον φωτογραφίζουν τον Δία σαν κυρίως υπεύθυνο, λόγω του 11.9-ετούς του κύκλου, που η περιοδικότητά του βρίσκεται κον΄τα στον 11-ετή κύκλο.
Πρακτικά αν υπάρχει συσχέτιση (correlation) αυτή πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στον 11-ετή κύκλο και κάποιου κύκλου της συνισταμένης των επιδράσεων από το σύνολο των πλανητών των ηλιακού συστήματος. Διαφορετικά αν η επίδραση οφειλόταν αποκλειστικά στον Δια θα έπρεπε να ταυτίζεται χρονικά. Εδω υπάρχει ~1% απόκλιση, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο στα 50 χρόνια, η περιοδικότητα του 11ετούς θα έπρεπε να αντιστρέφει τα μέγιστα με τα ελάχιστα, κάτι που δεν συμβαίνει.
Από την μία λοιπόν υπάρχει μια επιστημονική μελέτη, όπως ακριβώς ορίζεται από τα θεμέλια της επιστημονικής μεθοδολογίας, και από την άλλη υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος ονόματι Robert Matthews, που φαίνεται να κατέχει μια θέση συνεργάτη καθηγητή σε κάποια Αγγλικό πανεπιστήμιο. Ο συγκεκριμένος λοιπόν, φαίνεται να αρθρογραφεί σε κάποιο δικτυακό τόπο εκλαϊκευμένης επιστήμης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!, την γνωστή πηγή των αυθεντιών ταλιμπάν, εκεί όπου δεν ανεβαίνει τίποτα στον αέρα, αν δεν έχει την έγκριση των μουλάδων και του Σεΐχη.
Ο συγκεκριμένος λοιπόν, αρδόμενος από την παραπάνω μελέτη, ούτε λίγο ούτε πολύ υπονοεί ότι επειδή υπάρχει περίπτωση να υφίσταται κάποια πολύπλοκη αλληλεπίδραση της βαρυτικής έλξης των πλανητών στο μαγνητικό πεδίο του Ηλίου , τότε και οι ισχυρισμοί της αστρολογίας ενδέχεται να έχουν βάση και οι πλανήτες να επηρεάζουν τη ζωή μας, όπως ακριβώς "λένε τα άστρα".
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, όποιον γνωρίζει, αν έχει κάποιος διεξάγει κάποια στατιστική μελέτη, σε κάποια εκτεταμένο δείγμα του παγκοσμίου πληθυσμού. Μελέτη όπου πτυχιούχοι ψυχολόγοι θα έχουν σχηματίσει ένα αναλυτικό προφίλ των δειγμάτων (μη γνωρίζοντας τίποτα άλλο σχετικό περί αστρολογικών δεδομένων), και επαγγελματίες αστρολόγοι θα έχουν σχηματίσει το αντίστοιχο αστρολογικό. Και έπειτα να έχουν συγκριθεί αυτά τα δύο, από τρίτη πηγή, και θα έχει παρουσιάσει αν έχουν υπάρξει ευρήματα σχετικά με κάποιου είδους ταύτιση και σε τι ποσοστά. Έτσι, αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση σχετικά με την εγκυρότητα ή μη της αστρολογίας στις υποθέσεις της.
Επίσης, θα ήθελα ο φίλος kost αν μπορέσει να δώσει μια όσο το δυνατόν προσεγγιστική εκτίμηση, όχι κατά ανάγκη πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονικά, στο πως θα μπορούσε ο χρόνος και ο τόπος γέννησης ενός ανθρώπου πάνω στη Γη να επηρεάσει την μετέπειτα πορεία του, εκτός φυσικά των οικογενειακών και κοινωνικών συνθηκών φυσικά, που θα επικρατήσουν κατά την διάρκεια της ζωή του. Εγώ, έχω κάποια σχετική υπόθεση, αλλά θα ήθελα να ακούσω τη άποψη κάποιου που ασχολείται στενά με το θέμα αυτό.
quote:
kostΚατά τ'άλλα με κούρασαν οι ερωτήσεις σου ζιπ, δεν έχεις απ'ότι φαίνεται τίποτα να πεις ή να σχολιάσεις...σ'ευχαριστώ πάντως διότι μού έδωσες την ευκαιρία να γράψω κάποια πράγματα για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται!
'Ντάξει, με συγχωρείς άμα σε κούρασα ρε φίλε, ok. Γιατί περιμένεις από μένα να σχολιάσω ; Δηλ. απαγορεύεται να διαβάζω μόνο κάποια πράγματα ;;; Τι να σχολιάσω ; Δεν ξέρω να σχολιάσω. Τι να λέω δηλ. μαλακίες ;;; Είναι προτιμότερο δηλ. αυτό για σένα ;;; Σε ρωτάω κάποια πράγματα, διαβάζω αυτά που μου απαντάς κι αν είναι κάτι να σχολιάσω, θα σχολιάσω. Δηλ. τι να σχολιάσω τώρα ;
Αυτό ;
quote:
To χωρίο που ζητάς είναι από τον διάλογο 'Φαίδων' (109-112) όπου ο Σωκράτης περιγράφει πώς φαίνεται η Γη απ'έξω...λέει δηλαδή για όποιον καταφέρει να ξεφύγει από τη γήινη επιφάνεια και να ανέλθει σε ανώτερα, 'αιθερικά' στρώματα, απελευθερωμένος από τα φυσικά δεσμά της Γης...την οποία περιγράφει ως ένα εκπληκτικό θέαμα και με υπέροχα χρώματα.
Εγώ δεν το γνωρίζω αυτό το χωρίο. Γι' αυτό σου είπα, φέρ' το. Άμα μου το έφερνες, ίσως να το σχολίαζα. Αλλά και τι να σχολιάσω ρε φίλε ;;; Τον Σωκράτη ;;; Πιθανόν κάτι να είχα να πω ... πιθανόν.
Τι να σου πω ρε φίλε ... 'ντάξει, σ' ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου.
Πάντως, βλέπω πως είσαι φορτωμένος. Μην είσαι φορτωμένος, ξεκόλλα! Έχεις εδώ ένα θέμα. Προσωπικά εμένα, με ενδιαφέρει. Δεν έχω κάτι να πω, παρά μόνο να διαβάζω αυτά που γράφεις και όταν μου δημιουργούνται απορίες, να σε ρωτάω. Αν κατά την διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής κουβέντας, έχω κάτι να σχολιάσω, να είσαι σίγουρος πως θα το κάνω. Δεν καταλαβαίνεις ότι θέλουμε να μας πεις πέντε πράγματα ;;; Δεν το καταλαβαίνεις αυτό ;
Τέλος πάντων, μη σε παρακαλάμε κιόλας ... Κάνε ότι θες. Και νόμιζε ότι θες για τον καθένα.
Και πάλι σ' ευχαριστώ. ![]()
Κάποτε προχωρούσε κάποιος στον δρόμο και τον ακολουθούσαν 4 άνθρωποι. Ένας από αυτούς τους 4, ρώτησε τον προπορευόμενο : "Τι είναι η Αστρολογία ;" Ο προπορευόμενος δεν απάντησε, μονάχα συνέχιζε να προχωράει. Σε κάποια στιγμή ο προπορευόμενος, άφησε σκοπίμως να του πέσει κάτω το μαντήλι του. Τότε κάποιος από τους 4 που τον ακολουθούσαν, έσκυψε, σήκωσε το μαντήλι και του το έδωσε. "Να, βλέπετε ;" τους είπε ο προπορευόμενος, "Αυτό είναι Αστρολογία!" Κανένας δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει, όμως μετά ζήτησε από τον καθένα τους να του πουν, αυτοί που δεν σήκωσαν το μαντήλι γιατί δεν το έκαναν και αυτός που σήκωσε το μαντήλι γιατί το έκανε. Ο πρώτος, αυτός που σήκωσε το μαντήλι, είπε "το είδα που έπεσε και το σήκωσα". Ο δεύτερος, που δεν το σήκωσε είπε πως εκείνη την στιγμή, έβλεπε ένα σπίτι στον δρόμο και παρατηρούσε την αυλή του και δεν είδε το μαντήλι που έπεσε. Ο τρίτος είπε πως εκείνη την στιγμή, σκεφτόταν τι μπορεί να είναι η Αστρολογία και δεν πρόσεξε που έπεσε το μαντήλι. Και ο τέταρτος είπε πως δεν το σήκωσε γιατί τον πρόλαβε ο πρώτος. "Να, βλέπετε τώρα ;", τους είπε πάλι ο προπορευόμενος, "Αυτό είναι η Αστρολογία!".
'Ντάξει, kost, ικανοποιημένος ;
Όλο κι όλο, αυτό ξέρω για την Αστρολογία. [ Αυτό που λέω, άμα θέλει το πιστεύει κάποιος, άμα θέλει δεν το πιστεύει. Δεν είναι πρόβλημα δικό μου ]
Πάντως εδώ ο Γκουρτζίεφ, αναφέρεται στους τύπους των ανθρώπων. Γι' αυτό και οι ερωτήσεις μου είχαν να κάνουν με αυτό. Είναι ξεκάθαρο πως οι πλανήτες επιδρούν στον άνθρωπο. Και μάλιστα, οι επιδράσεις αυτές αποτελούν στοιχεία της ουσίας του, καθορίζοντας αυτό που ο Γκουρτζίεφ ονομάζει "τύπο". Το πώς επιδρούν, θα μπορούσε ένας άνθρωπος που ασχολείται, όπως είναι ο kost, να μας βοηθήσει να το καταλάβουμε καλύτερα.
Αυτό με το οποίο ασχολείται ο kost, εγώ θα χρειαζόμουν την ζωή του kost για να το κάνω. [ δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις ... ] Δεν έχω όμως την ζωή του kost, ούτε κάνω την ζωή του kost. Κάνω την δική μου. Έχω όμως τον kost εδώ μέσα, τι καλύτερο ;;; Τι καλύτερο δηλ. να έχεις έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει χρόνια από την ζωή του σε κάποιο πεδίο έρευνας και να τον ρωτάς, αυτά που εσένα θα σου έπερναν χρόνια για να τα βρεις, ώρες για να τα ψάξεις στο internet ;;; Έχω έτοιμες απαντήσεις, από κάποιον που γνωρίζει. Τι να σχολιάσω δηλ. εγώ σ' αυτά ;;;
[ Κι αυτό ο Γκουρτζίεφ το λέει ...
]
Τώρα, αν ο kost νομίζει πως πρέπει να σταματήσει το θέμα επειδή οι δικές μου οι ερωτήσεις τον κούρασαν [ που, 'ντάξει, μπορεί και να τον κούρασαν δηλ. δεν τον κατηγορώ ... 'ντάξει, ορισμένες φορές είναι σπαστικό να σε ρωτάνε συνέχεια ... ] ή επειδή μπήκε ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ και του είπε όσα του είπε, 'ντάξει, τι να πω ... είναι δικό του θέμα. Είναι κρίμα πάντως που αγνόησε αυτή την ερώτηση :
quote:
zipΣτην απάντησή σου, κάνεις μια αναφορά για το αστρικό σώμα, το 2ο δηλ. σώμα του ανθρώπου. Προσωπικά, μέχρι τώρα, δεν είχα καταλάβει γιατί ονομάζεται "αστρικό". Τώρα, αρχίζω λίγο να βλέπω μια κάποια σχέση. α) Θεωρείς πως η έννοια "αστρικό σώμα" [ η οποία συναντάται σε πολλές εσωτερικές θεωρήσεις και διδασκαλίες ], δηλ. ο χαρακτηρισμός "αστρικό" προέρχεται από την Αστρολογία ; β) Ποια ακριβώς είναι η θεώρηση της Αστρολογίας για το αστρικό σώμα του ανθρώπου (;) και πιο συγκεκριμένα, η Αστρολογία θεωρεί πως όλοι οι άνθρωποι έχουν αστρικό σώμα ;
γιατί εδώ, όντως είχα κάτι να πω και να σχολιάσω, αλλά περίμενα πρώτα την απάντησή του.
Και στο κάτω κάτω, γιατί πρέπει εγώ να απολογούμαι στον καθένα για ότι κάνω εδώ μέσα ; Ότι νομίζει κάποιος για μένα, ας το νομίζει. Ποσώς με ενδιαφέρει ... Εγώ κάνω κάποιες ερωτήσεις. Είσαι μάγκας να μου απαντήσεις ; Ξέρεις, γνωρίζεις να μου απαντήσεις ; Καλώς. Δεν ξέρεις ; Πάλι καλώς. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Δηλ. όταν εγώ κάνω κάποιες ερωτήσεις, εσύ πρέπει να ψάχνεις για ποιο σκοπό της κάνω ;;; Ε, άμα το κάνεις αυτό, το πρόβλημα είναι δικό σου, όχι δικό μου. Κάτσε και ψάχνε ...
Edited by - z_i_p on 16/11/2015 14:49:41
Στην περίπτωση μας τώρα, ρωτώντας τον kost, θα πάρεις την οπτική γωνία του kost πάνω στην αστρολογία ή την αποκρυφιστική υπόσταση των πλανητών. Δεν ξέρω αν είναι αυτό ακριβώς που ζητάς.
quote:
Zip
Γι' αυτό και οι ερωτήσεις μου είχαν να κάνουν με αυτό. Είναι ξεκάθαρο πως οι πλανήτες επιδρούν στον άνθρωπο. Και μάλιστα, οι επιδράσεις αυτές αποτελούν στοιχεία της ουσίας του, καθορίζοντας αυτό που ο Γκουρτζίεφ ονομάζει "τύπο".
Ναι, αυτό είναι ξεκάθαρο.Το έχω παρατηρήσει κι εγώ.
Οταν υπάρχει μαγνητική καταιγίδα στον Δία, σαλτάρουν οι οδηγοί των τρένων και τα εκτροχιάζουν.
Οταν η θερμοκρασία στην Αφροδίτη ξεπεράσει τους 430 C, σαλτάρουν αμερικανοί πιστολάδες και μπαίνουν στα σχολεία σκοτώνοντας μαθητές και δασκάλους.
Οταν ο Κρόνος κάνει...ανάδρομη κίνηση, πέφτουν αεροπλάνα.
και πάει λέγοντας...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
HereticΝαι, την ξέρω την ιστορία, είναι απο το "αναζητώντας τον κόσμο του θαυμαστού". Ο Γ. αφήνει να πέσει κάτω ένα ραβδί που κρατάει και ρωτάει την παρέα του τι πραγματικά "είδε". Η αλήθεια είναι, πως αυτή η κατάταξη με το εννεάγραμμα, και άλλες σχετικές (πχ οι 4 τύποι του Ιπποκράτη) είναι αυθαίρετες. Στριμώχνουν δηλαδή, λίγο ή πολύ, όλους του ανθρώπους σε μια κλίμακα, που δεν ξέρω αν έχει νόημα να υπάρχει. Στην περίπτωση μας τώρα, ρωτώντας τον kost, θα πάρεις την οπτική γωνία του kost πάνω στην αστρολογία ή την αποκρυφιστική υπόσταση των πλανητών. Δεν ξέρω αν είναι αυτό ακριβώς που ζητάς.
Δεν έχει σημασία. Ο kost λέει πράγματα στο θέμα, που για να τα βρει κάποιος θα πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο. Δίνει δηλ. μια συμπυκνωμένη γνώση, συμπυκνωμένες πληροφορίες, που θα χρειαζόταν πολύ ψάξιμο για κάποιον για να τις βρει. Αυτό το ψάξιμο το έχει κάνει ήδη ο kost.
Προσωπικά, αυτά που λέει στην αρχή του θέματος, έχουν για μένα βάση. Και έχουν βάση γιατί δεν είναι δικά του. Είναι έρευνα δική του. Όλα αυτά για τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα ή τον Πλωτίνο και τον Σωκράτη, δεν είναι δικά του. Είναι προϊόν δικής του έρευνας όμως. Ε, αποκλείεται, μέσα από την δική του έρευνα να μην έχει φτάσει σε κάποια συμπεράσματα. Δικά του. Θα με ενδιέφερε να τα διαβάσω, έστω κι αν δεν είναι αυτά που ψάχνω. ![]()
Παρατήρησε τον εαυτό σου, όταν περπατάς ας πούμε στον δρόμο και κάποιος περνάει ξυστά (ή πολύ κοντά) από δίπλα σου ... ![]()
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΕ,Παρατήρησε τον εαυτό σου, όταν περπατάς ας πούμε στον δρόμο και κάποιος περνάει ξυστά (ή πολύ κοντά) από δίπλα σου ...
"enlighted mind sees the endless emptiness"
Ναι φυσικά και τον έχω παρατηρήσει.Πρόκειται για το εκτόπλασμα, που εκτείνεται σε 4-5 μέτρα και το αιθερικό στο 1-1,5 μέτρο.
Εδώ μιλάμε για καθαρή ύλη.Και τα δύο αυτά "σώματα", είναι πλήρη ηλεκτρικών παραγώγων του ανθρωπίνου σώματος.Και μόνη η ροή αίματος, προκαλεί ηλεκτρισμό.
Δεν έχει να κάνει με αστρολογία αυτό Ζιπ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Δεν έχει σημασία. Ο kost λέει πράγματα στο θέμα, που για να τα βρει κάποιος θα πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο. Δίνει δηλ. μια συμπυκνωμένη γνώση, συμπυκνωμένες πληροφορίες, που θα χρειαζόταν πολύ ψάξιμο για κάποιον για να τις βρει. Αυτό το ψάξιμο το έχει κάνει ήδη ο kost.
OK, δεν θα διαφωνήσω. Αλλά εγω προτιμώ για το κάθε θέμα που δεν ξέρω να κρατώ μια κριτική στάση απέναντι σε γνώμες τρίτων, που μπορεί να έχουν αλλοιώσει την πληροφορία, εισάγοντας υποκειμενικές θέσεις. Προτιμώ να ψάχνω ή να τους ρωτάω για γνωστούς συγγραφείς και έργα του χώρου, να διαβάζω το σχετικό θέμα απο εκεί και μετά να μπαίνω στην όποια συζήτηση για αυτό. Άποψη μου φυσικά.
Ας πάρουμε πάντως ενα παράδειγμα από την αστρολογία: Οι περισσότεροι αστρολόγοι που θα βρείς εκεί έξω αντιμετωπίζουν αυτό που ασχολούνται σαν επιστήμη. Και δικαίως η αστρολογία έχει πάρει τον χαρακτηρισμό της Νο 1 ψευδοεπιστήμης ανα τους αιώνες. Αν τους ρωτήσεις, θα πάρεις σαν απάντηση οτι υπάρχει ένας ουσιαστικός ντετερμινισμός στα πάντα και αυτό οφείλεται στα άστρα, άντε στον ουρανό κάτω απο τον οποίο γεννήθηκες ή βρίσκεσαι τώρα.
Αλλοι συγγραφείς του εσωτερισμού, αντιμετωπίζουν το θέμα πιο κριτικά. Πχ η Ελενα Μπλαβάτσκι γράφει κάπου για την αστρολογία, οτι σε καμία περίπτωση οι θέσεις των πλανητών δεν επιδρούν στον άνθρωπο. Αλλά υπάρχει μια περιοδικότητα (κάπως έτσι το αναφέρει) στους χαρακτήρες που γεννιούνται τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και στα συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη. Αυτό προέρχεται απο την παράδοση, απο αιώνες καταγραφής. Μέχρι εδω το πάει λογικά, αρκεί κάποιος να αποδείξει οτι ισχύει αυτό.
Αν προσπαθήσω να κάνω μια υπόθεση εργασίας, οτι αυτό δηλαδή ισχύει, τότε υποθέτουμε οτι η πραγματική αστρολογία χρησιμοποιεί τα άστρα ως ορόσημα και όχι σαν παράγοντες επίδρασης. Δηλαδή σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στο συγκεκριμένο σημείο του χώρου, ή του ηλιακού συστήματος, ενα παιδί που γεννιέται, δέχεται κάποιες επιδράσεις (άγνωστο ποιές και απο που) και αυτές διαμορφώνουν την προσωπικότητά του. Αυτό δημιουργεί φυσικά νεα ερωτήματα, όπως γιατί την στιγμή της γέννησης και όχι στην κύηση ή αρκετό διάστημα μετά.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΝαι φυσικά και τον έχω παρατηρήσει.Πρόκειται για το εκτόπλασμα, που εκτείνεται σε 4-5 μέτρα και το αιθερικό στο 1-1,5 μέτρο.
Ώπα ρε γίγαντα ...
Τον κόβεις γι' αυτήν την σιγουριά σου ;;; ![]()
Πάντως, εγώ αυτό δεν σου το είπα επειδή νομίζω πως είναι Αστρολογία. Σου το είπα για να σου δείξω πως με αυτό τον τρόπο [ άγνωστο για μένα ] που υπάρχει μια επίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων που περνάει ο ένας κοντά από τον άλλον, με ανάλογο τρόπο επιδρούν και οι πλανήτες στην οργανική ζωή στη γη.
Αλλά 'ντάξει, εσύ το έχεις ερμηνεύσει αυτό, οπότε πάσο ... ![]()