- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τα υπόλοιπα που λέγονται σε σχέση με το τι έκαναν οι χριστιανοί στους εθνικούς - και τα βλέπω παντού εδώ πέρα - είναι σωστά μεν αλλά εκτός θέματος. :p
Φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε πουθενά μέσα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη δεν υπάρχει η λέξη "αντίχριστος". Ρώτα όποιο καθηγητή θεολογίας θέλεις. Ο "αντίχριστος" εισήχθη στη χριστιανική ΠΑΡΑΔΟΣΗ - και όχι στις γραφές - από μοναχούς το μεσαίωνα...
Η απορία μου είναι η εξής: Ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι αληθή και υπάρχει ένας πανέξυπνος Σατανάς που μας ξεγελάει μεν εμάς και μας παρασύρει να κάνουμε το κακό, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο βλάκας που ενώ ξέρουμε εμείς από την Αποκάλυψη ότι θα χάσει εκείνος δεν το ξέρει και πάει να κάνει πόλεμο με το Μιχαήλ για να τον χάσει και να βρεθεί στη λίμνη του πυρός. Οποιοσδήποτε εξ ημών των λιγότερο έξυπνων από το Σατανά, αν είχαμε αυτήν την πληροφορία θα κάναμε την πάπια και δεν θα πηγαίναμε, επιτιθέμενοι κιόλας, σε μια αναμέτρηση που θα χάσουμε...
Είναι ένα από τα λογικά παράδοξα που προκύπτουν αν δεχτούμε ότι κάποιος μπορεί να προφητεύσει το μέλλον...
quote:
Φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε πουθενά μέσα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη δεν υπάρχει η λέξη "αντίχριστος". Ρώτα όποιο καθηγητή θεολογίας θέλεις. Ο "αντίχριστος" εισήχθη στη χριστιανική ΠΑΡΑΔΟΣΗ - και όχι στις γραφές - από μοναχούς το μεσαίωνα
Δεν είναι μόνο η Αποκάλυψη του Ιωάννη που μιλάει για τον Αντίχριστο,είναι και ο προφήτης Δανιήλ,ο Απόστολος Πάυλος στην Β' προς Θεσσαλονικείς,και ο Ιωάννης σε δύο απο τις επιστολές του.Όσον αφορά τώρα αυτό που είπες για τον μεσαίωνα,δεν ισχύει,αφού ο Άγιος Ιππόλυτος που έζησε τον 3ο μ.Χ αιώνα,αναφέρεται με πολλές λεπτομέρειες στην ζωή και το έργο του Αντιχρίστου (και δεν είναι ο μόνος)
Υπάρχει ήδη ο ΟΗΕ. Δεν είναι και ασήμαντο πράγμα, πότε ξανά υπήρχε παγκόσμια ενοποίηση των εθνών, κάτω από...; Τί υπόσχεται; Ό,τι και ο Χριστός...ειρήνη στα έθνη.
Θα τον δείτε τον Αντίχριστο, μην ανησυχείτε. Βέβαια όπως το βλέπει κανείς. Για εμάς ο Χριστός σας είναι ο Αντίχριστος. Για εσάς ο Χριστός μας είναι ο Αντίχριστος.
Αρμαγεδώννας έρχεται
Ο Σατανάς δεν γνωρίζει ότι είναι κατώτερος, αν το γνώριζε δεν θα τολμούσε να επαναστατήσει. Είναι αμετανόητος, θρασύς, ισχυρογνώμων. Η δύναμη και η λάμψη της εξουσίας θολώνει το μυαλό. Ο εκλεκτός πρίγκηπας του Σατανά, ο Αντίχριστος, πιστεύει το ίδιο.
Και εσείς φυσικά αρνείστε την ύπαρξη όλων αυτών. Το ίδιο και ο Σατανάς, αρνείται ότι μπορεί να ηττηθεί.

macedon
Ενδεικτικά,αναφέρω τους κατώθι:
Α'αιώνας:Οι τέσσερις Ευαγγελισταί,Ματθαίος,Μάρκος,Λουκάς και Ιωάννης.Ο Απόστολος Παύλος.
Β'αιώνας:Ειρηναίος Λουγδούνων,Ιγνάτιος ο Θεοφόρος
Γ'αιώνας:Ιππόλυτος πάπας Ρώμης
Δ'αιώνας:Ιωάννης Χρυσόστομος,Εφραίμ ο Σύρος,Επιφάνιος Κύπρου,Μεθόδιος Πατάρων,Ευσέβιος Παμφίλου
Ε'αιώνας:Μέγας Βασίλειος,Γρηγόριος Θεολόγος,Ανδρέας Καισαρείας,ιερός Αυγουστίνος,Θεοδώρητος Κύρρου
ΣΤ'αιώνας:Μάξιμος Ομολογητής,Αναστάσιος Σιναίτης
Ζ'αιώνας:Ιωάννης Δαμασκηνός
Η'αιώνας:Θεόδωρος Στουδίτης
Θ'αιώνας:Μέγας Φώτιος
Ι'αιώνας:Αρέθας Καισαρείας,Γεώργιος Μοναχός ο καλούμενος αμαρτωλός
ΙΑ'αιώνας:Συμεών ο Νέος Θεολόγος,Οικουμένιος Τρίκκης
ΙΒ'αιώνας:Θεοφύλακτος Βουλγαρίας
ΙΓ'αιώνας:Θεόδωρος Βαλσαμών
ΙΔ'αιώνας:Γρηγόριος Παλαμάς,Νικηφόρος Κάλλιστος Ξανθόπουλος.
ΙΕ'αιώνας:Μάρκος Ευγενικός,Συμεών Θεσσαλονίκης.
ΙΣΤ'αιώνας:Μελέτιος Πηγάς.
ΙΖ'αιώνας:Δοσίθεος Ιεροσολύμων,Γεώργιος Κορέσιος,Αναστάσιος Γόρδιος
ΙΗ'αιώνας:Κοσμάς ο Αιτωλός,Νικόδημος Αγιορείτης.
ΙΘ'αιώνας:Κοσμάς Φλαμιάτος,Άνθιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Εσείς τι πιστεύετε λοιπόν,οτι όλοι αυτοί,οι ανωτέρω Άγιοι και εκκλησιαστικοί συγγραφείς,τυχαία και μάταια έγραψαν,για τα έσχατα χρόνια και τον Αντίχριστον;
Φυσικά και όχι.
quote:
Δεν υπάρχει αδελφοί μου,έστω και ένας άγιος η εκκλησιαστικός συγγραφέας,σε κάθε αιώνα που μας πέρασε,ο οποίος να μην έγραψε,έστω και λίγα λόγια,σχετικά με τα έσχατα χρόνια και τον Αντίχριστον και την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου μας.
Λογικό είναι. Χωρίς τον Αντίχριστο (ας είναι ευλογημένο το όνομά του) ο Χριστός είναι άνεργος που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες χριστιανοί που αναφέρεις δεν θα έχουν αντικείμενο.
Χωρίς το φόβο δεν υπάρχουν πιστοί. Και χωρίς πιστούς δεν υπάρχει μαγαζί.
Τι δεν καταλαβαίνεις;

macedon
quote:quote:
Δεν υπάρχει αδελφοί μου,έστω και ένας άγιος η εκκλησιαστικός συγγραφέας,σε κάθε αιώνα που μας πέρασε,ο οποίος να μην έγραψε,έστω και λίγα λόγια,σχετικά με τα έσχατα χρόνια και τον Αντίχριστον και την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου μας.Λογικό είναι. Χωρίς τον Αντίχριστο (ας είναι ευλογημένο το όνομά του) ο Χριστός είναι άνεργος που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες χριστιανοί που αναφέρεις δεν θα έχουν αντικείμενο.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
macedon
Δεν νομίζω να τα έγραψαν για τον φόβο των χριστιανών,αλλά προς ενημέρωσή τους....Τον Αντίχριστο δεν πρέπει να τον φοβόμαστε,όσοι είμαστε με τον Χριστό,δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απο τον Αντίχριστο.....
quote:
Χριστιανος Ορθ.
Δεν νομίζω να τα έγραψαν για τον φόβο των χριστιανών,αλλά προς ενημέρωσή τους....Τον Αντίχριστο δεν πρέπει να τον φοβόμαστε,όσοι είμαστε με τον Χριστό,δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απο τον Αντίχριστο....
ΧΟ πές μου κάτι σε παρακαλώ, επειδή σου αρέσει να συζητάς.
Δεν φοβάσθε τον αντίχριστο.
οταν θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως και τα βδελυρά γένη, ξεχυθούν να πιούν το αίμα μας και να φάνε τις σάρκες μας, εσείς τι θα κάνετε?
θα κλειστείτε σε μια εκκλησία (ναό ) και θα περιμένετε τον ιησού να σας σώσει?
Δεν θα πολεμήσετε?
πάλι εμείς οι άθεοι θα βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 25/02/2013 19:52:47
δεν ξέρουμε πραγματικά πως θα είναι εκείνα τα χρόνια,οπότε δεν μπορώ να σου δώσω μια σαφή απάντηση...Θα κάνουμε οτι μας πούν οι 2 προφήτες,αυτούς θα ακολουθήσουμε μόλις εμφανιστούν,αυτοί θα είναι οι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά του Αντιχρίστου......
quote:Ως προς το οτι ο φόβος είναι βιομηχανία κέρδους και για θρησκείες και για κάποιες επιχειρήσεις και για άτομα, συμφωνώ. Αλλά αν θεωρείς οτι ο φόβος είναι αυτός που αποκλειστικά γεννά την πίστη... είσαι εκτός πραγματικότητας
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/02/2013 21:01:07
quote:
macedonquote:
Δεν υπάρχει αδελφοί μου,έστω και ένας άγιος η εκκλησιαστικός συγγραφέας,σε κάθε αιώνα που μας πέρασε,ο οποίος να μην έγραψε,έστω και λίγα λόγια,σχετικά με τα έσχατα χρόνια και τον Αντίχριστον και την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου μας.Λογικό είναι. Χωρίς τον Αντίχριστο (ας είναι ευλογημένο το όνομά του) ο Χριστός είναι άνεργος που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες χριστιανοί που αναφέρεις δεν θα έχουν αντικείμενο.
Nα υποθέσω ότι μιλάς εκ πείρας ως επαγγελματίας άθεος που του εκδίδουν ΔΩΡΕΑΝ το ρυπαρογράφημά του που μάχεται το Χριστό???
quote:
Χωρίς το φόβο δεν υπάρχουν πιστοί. Και χωρίς πιστούς δεν υπάρχει μαγαζί.Τι δεν καταλαβαίνεις;
Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ πάντως είναι πως ΕΣΥ ως άθεος και καθώς ΔΕΝ έχεις τέτοιους φόβους, αντί να χαίρεσαι και να κάνεις ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα κάθεσαι εδώ μέσα 7+ χρόνια με 7400 ποστς και ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!!
Έλα πες μου, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?????
Εκτός αν είσαι επαγγελματίας άθεος οπότε δε μου χρωστάς καμμία απάντηση...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 25/02/2013 20:29:00
quote:
Εκεινο το κοκκινο σημαδι πανω δεξια ειναι UFO;
quote:
Όλα αυτά τα χρόνια έχω παρατηρήσει ότι , όταν κάποιος αναρτήση ιστορικά κείμενα για ανθελληνικές δράσεις των πατέρων της εκκλησίας , οι χριστιανοί αντιδρώντας αναφέρονται στον Ρασσιά
φίλε μου δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι Χριστιανοί, δεν ακολουθώ την πρακτική κανενός.
Η απάντηση μου στον ευμενή έχει να κάνει ποιό πολύ με τον τρόπο που τοποθετήθηκε και λιγότερο με τον Ρασσιά τον οποίο ελάχιστα γνωρίζω αφού τον έχω δει μία φορά σε μιά εκπομπή που τον φιλοξένησε Κυπριακό (αν δεν κάνω λάθος) κανάλι και έχω διαβάσει ένα βιβλίο του ( μια ιστορία αγάπης ) πριν απο κανα δυό χρόνια.
Μάλλον συμβαίνει το εξής: ενώ ο απλοϊκός κόσμος περιμένει να δει άνθρωπο Αντίχριστο για να κινητοποιηθεί, ο πραγματικός "Αντίχριστος" που είναι το καπιταλιστικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα κάνει μια χαρά τη δουλειά του έχει εξαγοράσει τις Εκκλησίες που εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση των πολιτών με την ελπίδα του παραδείσου αν είναι καλά παιδιά, έχει εξαγοράσει τους πολιτικούς και κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το ίδιο πράγμα όπως απέδειξαν πανηγυρικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν τώρα πια και πλέον ελέγχει πλήρως τα πάντα ακόμα και τους εντελώς αντιεξουσιαστές "αναρχικούς" οι οποίοι πάντα κινητοποιούνται την κατάλληλη στιγμή προς όφελος της εξουσίας την οποία υποτίθεται ότι "πολεμούν". ΔΕΝ μπορώ να γνωρίζω αν όλοι οι αναρχικοί αντιεξουσιαστές το κάνουν εν γνώσει τους αλλά για το ότι κατευθύνονται είμαι βέβαιος.
Αν εμφανιστούν ποτέ οι δυο προφήτες, θα τους ακολουθήσω κι εγώ. Δεν πιστεύω όμως να εμφανιστούν ποτέ. Ήταν όλο ένα παραμύθι για τη χειραγώγηση των μαζών σε δύσκολους καιρούς που θα μπορούσαν να θεωρηθούν "έσχατοι". Αντί να επαναστατούν, να περιμένουν δυο προφήτες να τους πουν τι να κάνουν, έναν αντίχριστο να τους βασανίσει ώστε να αξίζουν τη σωτηρία και ένα χριστό να τους σώσει. Είναι παρανοϊκό βέβαια όλο αυτό....
quote:Δυστυχώς και τα 7 κόμματα είναι το ίδιο πράγμα. Είναι κόμματα που κατάφεραν να μπουν στην βουλή εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και έχοντας τις ευλογίες των ΜΜΕ.
την ελπίδα του παραδείσου αν είναι καλά παιδιά, έχει εξαγοράσει τους πολιτικούς και κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το ίδιο πράγμα όπως απέδειξαν πανηγυρικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/02/2013 19:51:07
quote:
Φοβάμαι πως τέτοια απάτη θα ήταν αδύνατον να συμβεί, αφού αν εμφανιστεί κάποιος πανίσχυρος και πάμπλουτος και πει ότι είναι ο... Χριστός, αυτομάτως όλοι θα καταλάβουν ότι είναι ο Αντίχριστος. Είναι τόσο απλοϊκά όλα αυτά που αν οι δυνάμεις του Σκότους έχουν τέτοια σχέδια, χρειάζονται επειγόντως νέο αρχηγό γιατί ο Σατανάς από ότι φαίνεται απ' τις γραφές είναι πανίβλακας...Μάλλον συμβαίνει το εξής: ενώ ο απλοϊκός κόσμος περιμένει να δει άνθρωπο Αντίχριστο για να κινητοποιηθεί, ο πραγματικός "Αντίχριστος" που είναι το καπιταλιστικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα κάνει μια χαρά τη δουλειά του έχει εξαγοράσει τις Εκκλησίες που εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση των πολιτών με την ελπίδα του παραδείσου αν είναι καλά παιδιά, έχει εξαγοράσει τους πολιτικούς και κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το ίδιο πράγμα όπως απέδειξαν πανηγυρικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν τώρα πια και πλέον ελέγχει πλήρως τα πάντα ακόμα και τους εντελώς αντιεξουσιαστές "αναρχικούς" οι οποίοι πάντα κινητοποιούνται την κατάλληλη στιγμή προς όφελος της εξουσίας την οποία υποτίθεται ότι "πολεμούν". ΔΕΝ μπορώ να γνωρίζω αν όλοι οι αναρχικοί αντιεξουσιαστές το κάνουν εν γνώσει τους αλλά για το ότι κατευθύνονται είμαι βέβαιος.
Αν εμφανιστούν ποτέ οι δυο προφήτες, θα τους ακολουθήσω κι εγώ. Δεν πιστεύω όμως να εμφανιστούν ποτέ. Ήταν όλο ένα παραμύθι για τη χειραγώγηση των μαζών σε δύσκολους καιρούς που θα μπορούσαν να θεωρηθούν "έσχατοι". Αντί να επαναστατούν, να περιμένουν δυο προφήτες να τους πουν τι να κάνουν, έναν αντίχριστο να τους βασανίσει ώστε να αξίζουν τη σωτηρία και ένα χριστό να τους σώσει. Είναι παρανοϊκό βέβαια όλο αυτό....
DarkElf777,
όλοι οι Άγιοι Πατέρες,στο πέρασμα των αίωνων,μας λένε οτι η πλάνη στην περίοδο του Αντιχρίστου,θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών!Δεν θα είναι εύκολο να τον αναγνωρίσουμε,θα χρειαστούμε βοήθεια.Σκέψου δε τις άλλες θρησκείες,πόσο εύκολα θα τον δεχθούν,αφού κιόλας τον περιμένουν!Έτσι,λοιπόν,ακόμα και αν έμφανιστεί ένας που θα κάνει ακριβώς οτι έκανε ο Χριστός,δεν είναι σίγουρο οτι πολλοί χριστιανοί θα το καταλάβουν.....
quote:
Δυστυχώς και τα 7 κόμματα είναι το ίδιο πράγμα. Είναι κόμματα που κατάφεραν να μπουν στην βουλή εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και με τις ευλογίεες των αγίων ΜΜΕ.
Τώρα τί να σου πω κόουτς. Συμφωνώ όλο και πιο συχνά μαζί σου, κι έχω αρχίσει να ψάχνομαι...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.