ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/03/2010, 23:58:25
Δεν αμφιβάλλω ότι εκεί που πήγες Βιομηχανικέ μου άγγελε,μπορεί να είδες και τον Χριστό φαντάρο,αλλά, θα έλεγα, να το δεις, μήπως φταίει η διαφορά ώρας;...
glinaaeaΜέλος
31/03/2010, 09:03:33
Φίλοι μου καλά σας ημέρα.
Η δικιά μας αφενός δεν είναι πλήρως(ή και καθόλου) ελεύθερη
Φίλε μου η συνείδηση είναι πάντα ελεύθερη. Η διαφορά μας είναι ότι για διάφορους λόγους και κυρίως για συμφέροντα υλικά ΤΗΝ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Εφ όσον την πνίγεις εσύ (και γενικά ο καθένας), μην την κατηγορούμε. ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πράξουμε για το κάθε τι όπως μας καθοδηγεί αυτή.
αφού είναι το όργανο που κατ εξοχήν λειτουργεί μέσα απο "εξαρτήσεις" εξωτερικού τύπου. Όλη του η λειτουργία βασίζεται στο εξωτερικό του περιβάλλον. Χωρίς αυτό μας είναι άχρηστο. Αυτό καταλαβαίνει, αυτό γνωρίζει και απο αυτό τρέφεται και μεγαλώνει. Δεν εξασφαλίζει ούτε σωστή κρίση ούτε σωστά αποτελέσματα εκτός εαν το περιβάλλον του προσφέρει μια τέτοια δυνατότητα(η κοινωνία κλπ) αλλιώς γιόκ. Τίποτα. Μηδέν.
Αυτό το λειψό όργανο μας οδηγεί.
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Τέλος καλές γιορτές σε όλους και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Θα τα πούμε πάλι σε λίγες ημέρες.

Φιλικότατα.

glinaaeaΜέλος
31/03/2010, 09:04:47
Φίλοι μου καλά σας ημέρα.

Η δικιά μας αφενός δεν είναι πλήρως(ή και καθόλου) ελεύθερη
Φίλε μου η συνείδηση είναι πάντα ελεύθερη. Η διαφορά μας είναι ότι για διάφορους λόγους και κυρίως για συμφέροντα υλικά ΤΗΝ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Εφ όσον την πνίγεις εσύ (και γενικά ο καθένας), μην την κατηγορούμε. ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πράξουμε για το κάθε τι όπως μας καθοδηγεί αυτή.
αφού είναι το όργανο που κατ εξοχήν λειτουργεί μέσα απο "εξαρτήσεις" εξωτερικού τύπου. Όλη του η λειτουργία βασίζεται στο εξωτερικό του περιβάλλον. Χωρίς αυτό μας είναι άχρηστο. Αυτό καταλαβαίνει, αυτό γνωρίζει και απο αυτό τρέφεται και μεγαλώνει. Δεν εξασφαλίζει ούτε σωστή κρίση ούτε σωστά αποτελέσματα εκτός εαν το περιβάλλον του προσφέρει μια τέτοια δυνατότητα(η κοινωνία κλπ) αλλιώς γιόκ. Τίποτα. Μηδέν.
Αυτό το λειψό όργανο μας οδηγεί.
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Τέλος καλές γιορτές σε όλους και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Θα τα πούμε πάλι σε λίγες ημέρες.

Φιλικότατα.

31/03/2010, 11:28:46
Φίλε glinaaea θα αρκεστώ στο ότι συμφωνώ με όσα λες Απλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμάμε τον εαυτό μας
31/03/2010, 12:18:42
Επειδή, όμως, κάποιον χρειάζεται να πιστεύουμε και στηριζόμαστε, εκτός απο την υποτίμηση του εαυτού μας,που προτείνεις,πες μου εσύ, ποιόν να δώσουμε τέτοια πίστη,αγαπητέ Δόκτωρ....
Σίγουρα,όμως, όχι σε απάτες...
Όπως ότι πήγαμε στο φεγγάρι...
31/03/2010, 13:35:55
Φίλε Τρεχα έβλεπα κατα τύχη τους Myth Busters πριν όχι πολύ καιρό και κατέρριψαν ένα-ένα όλα τα επιχειρήματα των συνωμοσιολόγων για το ότι δεν πατήσαμε στο φεγγάρι. Όλα. Απο το αποτύπωμα του αστροναύτη εως την "κίνηση" της σημαίας. Για αυτό και δεν πρέπει να είμαστε για τίποτα και ποτέ σίγουροι. Αν θες να βάλεις πίστη μπορείς να τη βάλεις όπου θες. Αν θες πίστευε στο κομοδίνο σου και γράψε και προσευχές, μπορεί και να μην έχει μεγάλη διαφορά(ανάλογα με τη ποιότητα της πίστης).
Αν θες πίστεψε σε ένα πρόσωπο της δικιάς σου δημιουργίας, ή στη φύση, ή σε μια ιδέα, όπου θες πίστεψε. Αν όμως η πίστη σου δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ή σε επαναπαύει, ή σε οδηγεί στην αυτοκτωνία όπως τους χιλιαστές τότε καλύτερα να τη πετάξεις κ να αλλάξεις πορεία.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή που αληθινά πιστεύανε έκαναν αγώνα, και ο αγώνας τους τους έκανε άγιους και η αγιοσύνη τους ήταν κίνητρο για πειρσσότερο αγώνα και περισσότερη αγιοσύνη. Φυσικά η πίστη του κομοδίνου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή. Αλλά η πίστη απο μόνη της δεν πάει κανέναν πουθενά. Και η απόδειξη ότι η πίστη καθαυτή δεν είναι αρκετή για φτάσει κάποιον στη θέωση βρίσκεται και στο γνωστό κείμενο περι αγάπης του Α.Παύλου : "Και αν ακόμα έχεις πίστη που να μετακινεί βουνά... αν δεν έχεις Αγάπη...".
Και η αγάπη βέβαια δεν είναι κάτι το παθητικό αλλά κάτι το ενεργητικό όπως μας αποδεικνύουν με τα έργα τους τόσο οι άγιοι τις εκκλησίας όσο και ο Χριστός ο ίδιος. Και φυσικά είναι άδικο να περιμένουμε να έχουμε αυτά που με κόπο κέρδισαν οι άγιοι: αν δεν κουραστούμε και εμείς εδώ που είμαστε θα μείνουμε. Κανείς δεν θα παλέψει εκ μέρους μας. Ο Χριστός μας έδωσε τη δυνατότητα και μας δίνει καθημερινά και τη βοήθεια. Αλλά ως εκεί. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/03/2010 13:37:53

31/03/2010, 14:47:33
quote:
Επειδή, όμως, κάποιον χρειάζεται να πιστεύουμε και στηριζόμαστε,
Αυτό είναι δικιά σου γνώμη εγώ δεν θεωρώ ότι είναι έτσι.
quote:
εκτός απο την υποτίμηση του εαυτού μας,που προτείνεις,
Πρόσεξε δεν προτείνω την υποτίμηση του εαυτού προτείνω την μη εμπιστοσύνει σε ό,τι αυτός μας υπαγορεύει. Γιατι όπως ίσως έχεις ακούσει σε άλλο φόρουμ και όπως αναφέρω και εδώ, οι άνρθωποι δεν είμαστε αντικειμενικοί κριτές. Επομένως είναι χαζό κάποιος να θεωρεί ότι η κρίση του είναι αλάνθαστη στο ότιδήποτε. Αν θυμάσαι είπα σε παλιότερο μήνυμα ότι για μένα κάτι που σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Γιατι το να χεις ένα σταθερό σημείο, ένα "στήριγμα" μπορεί να είναι βολικό αλλά δεν είναι απαραίτητα και σωστό. Γιατι εγώ μπορεί να κοιτάω τον κόσμο μέσα απο καφέ γυαλιά ηλίου και να σου λέω ότι ο κόσμος είναι καφέ
γιατί εγώ θεωρώ ότι μέσα απ τα καφέ γυαλιά είναι η "αλήθεια"(λες και έχω καμιά επαφή με την αλήθεια).

Για μένα που επέλεξα να βλέπω τον κόσμο μέσα απο τα συγκεκριμένα γυαλιά(αυτά είναι το στηριγμά μου δηλαδή) οταν έρχεται κάποιος και μου λέει ότι ο κόσμος είναι πράσινος(αυτός φοράει πράσινα γιαλιά) του λέω ότι έχει πλανευτεί, ότι είναι στο λάθος μονοπάτι και ότι ο κόσμος είναι καφέ... μα καλά τυφλός είσαι του λέω??? Δεν βλέπεις ότι ο κόσμος είναι καφέ?? Και εκείνος μου απαντάει μα καλά χαζός είσαι, τα πάντα είναι πράσινα!!
Ε, και στο τέλος σφαζόμαστε.

Το θέμα είναι ο καθένας μας φοράει τα δικά του γυαλιά
και στον βαθμό που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται το γεγονος ότι φοράει γυαλιά
σε αυτό τον βαθμό είναι και ελεύθερος.

Αλλα όλοι μας φοράμε γυαλιά, αυτό είνα δεδομένο και σίγουρο.
Αυτοί που δυσκολεύονται να το αποδεχτούν είναι αυτοί που έχουν φάει ψωμί κ αλάτι φορώντας κάποιο συγκεκριμένο είδος γυαλιών. Και η μπλ΄ρ, πράσινη, πουά, καφέ θέαση των πραγμάτων μέσα απο αυτά τους έχει γίνει πραγματικότητα.
(Και ναι, τα γυαλιά που φοράμε τα έχουμε επιλέξει όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο glinaaea περισσότερο όμως υπο την καθοδήγηση όμως εξωτερικών περιστάσεων που μας διαμόρφωσαν-είναι βέβαια θέμα άποψης αυτό)

Οπότε αυτό που εγώ προτείνω είναι, φόρα ένα ζευγάρι γυαλιά(δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς) αλλά μόλις δει ότι δεν σε οδηγεί πουθενά πέτα κα φόρα ένα άλλο. Ο έξυπνος πελάτης αυτό κάνει..

Δεν υπάρχει λόγος να συνδέεται κάποιος πολύ με τα γυαλιά του γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί

να τα πετάξει

και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γενονός λόγω του ότι
η αλήθεια
δεν φτιάχνεται ούτε απο ιδέες, ούτε απο σκέψεις, ούτε απο "συναισθήματα", ούτε απο οράματα και φαντασιώσεις, ούτε απο επιστημονικές απόψεις,
αλλά
είναι κάτι που βιώνεται
πέρα απο όλα τα ανθρώπινα
και κυρίως χωρίς όλα τα "ανθρώπινα".
Δεν μπορείς και να φοράς γυαλιά και να βλέπεις την πραγματικότητα.
Δεν συμβιβάζεται η σάρκα με το πνεύμα.

31/03/2010, 14:54:10
quote:
Δεν αμφιβάλλω ότι εκεί που πήγες Βιομηχανικέ μου άγγελε,μπορεί να είδες και τον Χριστό φαντάρο,αλλά, θα έλεγα, να το δεις, μήπως φταίει η διαφορά ώρας;..

Τρέχαγυρευε κακομοίρη,με τη βιβλιοθήκη των δεκαετιών, την ένδεια επιχειρημάτων και γνώσης την αντικαθιστάς με αστειάκια... Ρε φίλε για να γίνουν πιστευτές οι θέσεις σου πρέπει να τις στηρίξεις με κάποιο τρόπο, με επιχειρήματα και αποδείξεις,μην κάνεις επικλήσεις στο κύρος σου γιατί σε εμένα δεν πιάνει...

Λέγε όμως και άλλα αστειάκια. Έτσι με διευκολύνεις γιατί η μόνη σοβαρή άποψη είναι η δικιά μου

31/03/2010, 15:22:26
Είχαμε πει ότι η εξέλιξη παρατηρείται με μικρές αλλαγές από γενιά σε γενιά και ότι είναι δύσκολο να την παρατηρήσουμε γιατί χρειάζεται χιλιάδες γενεών άρα χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.

Δυστυχώς για τους δημιουργιστές υπάρχουν μορφές ζωής των οποίων η γενιά διαρκεί 30 λεπτά της ώρας. Και σε αυτά παρατηρήθηκε η εμφάνιση ενός γονιδίου το οποίο τους επιτρέπει να διασπάσουν το νάιλον. Το νάιλον υπόψιν ανακαλύφθηκε το 1935 και είναι συνθετική ουσία, δηλαδή φτιάχνεται μόνο από τον άνθρωπο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria

Τι το σημαντικό υπάρχει εδώ;Δημιουργία ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ γενετικής πληροφορίας!(μίκρο-εξέλιξη) σε λίγες δεκαετίες, μέσα στα πλαίσια της ζωής του ανθρώπου. Μας χρειάζεται χρόνος, εκατομύρρια χρόνια για να άθροισμα των καινούριων γενετικών πληροφοριών ώστε να έχουμε τη μάκρο-εξέλιξη.

Μήπως στον κήπο της εδέμ φύτρωνε σε κάνα δέντρο με έβγαζε νάυλον;Μήπως κάποια στιγμή στον 20 αιώνα είπε ο Θεός "εγένετο βακτήριο που τρώει νάυλον";Για πες ρε αστειάτορα τρέχα κάνενα ανεκδοτάκι να γελάσουμε

31/03/2010, 22:03:17
Άντε να βάλουμε άλλο ένα καρφάκι στο φέρετρο του δημιουργισμού. Να δώσουμε και στον τρέχα την ευκαιρία να μας πει κανένα αστειάκι να γελάσουμε
http://darwinblog.blogspot.com/2005/12/transitional-species-in-insect_24.html
http://www.livescience.com/health/top10_missinglinks-1.html

Καλό είναι να διαβάσει κανείς ειδικά αυτό το σάιτ και όλα τα του τα περιεχόμενα γιατί είναι πολύ ακριβές επιστημονικά. Επίσης εξηγεί αρκετούς όρους για να μην αναγκαζόμαστε να εξηγούμε τα αυτονόητα και τα γνωστά
http://www.nature.com/scitable/topicpage/Origins-of-New-Genes-and-Pseudogenes-835

Επίσης εδώ υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το πώς έχουμε εξέλιξη των ειδών και το τι σημαίνει ΕΙΔΟΣ, ένας όρος που χρησιμοποιείται κατά κανόνα λάθος από πολλούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Speciation

Επίσης κακομοίρηδες αγράμματοι δημιουργιστές μην μπλέκετε τη σύγχρονη εξελικτική θεωρία με το Δαρβίνο. Η συνεισφορά του Δαρβίνου είναι η φυσική επιλογή(η επιβίωση του του πιο ταιριαστού στο περιβάλλον). Πολλοί αγράμματοι θιασώτες του δημιουργισμού αγνοούν παντελώς τη σύγχρονη θεωρία και μάλιστα αποκαλούν την εξέλιξη δαρβινισμό

Edited by - IndustrialAngel on 31/03/2010 22:07:20

Edited by - IndustrialAngel on 31/03/2010 22:10:16

nagualΜέλος
04/10/2003, 01:27:05
Χαιρετώ τα παλαιά και νέα μέλη του forum.

Kαιρό έχουμε να τα πούμε, ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα .

Βλέπουμε όλοι γύρω μας μία συντονισμένη επίθεση από όλες τις πλευρές προς τον Χριστιανισμό και ιδιαίτερα προς το πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Αυτές οι επιθέσεις είναι άλλες κατά μέτωπον και άλλες με πλάγιο τρόπο.
Οι μετωπικές επιθέσεις είναι εμφανείς και δεν χρειάζεται να τις αναλύσουμε.
Οι πλάγιες επιθέσεις αποσκοπούν στην διάβρωση του Χριστού,την θεϊκότητα του Χριστού μας με την αποδοχή του ως έναν από τους μεγάλους φωτισμένους ανθρώπους που περπάτησαν στην Γη.
ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο μονογενής υιός του Θεού, ο ενσαρκωθέντας Λόγος , ο Σταυρωθέντας και ο Αναστάντας.
«Εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή».
Μπορείτε να διανοηθείτε την απέραντη ταπεινότητα του και αγάπη του προς τους ανθρώπους που άφησε τους «ουρανούς» και έχοντας όλη την ευδαιμονία και τη δύναμη του σύμπαντος στα χέρια του ενδύθηκε το υλικό σαρκίο και περπατούσε ανάμεσα μας;
Μπορείτε να διανοηθείτε την κατάπτωση της ανθρωπότητας , την συντριβή που έπρεπε να νοιώθουμε σταυρώνοντας τον υιό του θεού;
Ο Θεός όμως δεν μας θέλει θλιμένους , μας θέλει χαρούμενους στέλνοντας μας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.
Η απέραντη αγάπη του θεού συγχωρεί αρκεί να ζητηθεί με αγνά και ειλικρινά συναισθήματα, με σεβασμό και εξαγνισμό.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μίλησε απλά και κατανοητά .
Δεν ήρθε να μας διδάξει την θεωρία της σχετικότητας.
Μας είπε γιά την ΠΙΣΤΗ . Ο έχων πίστη μετακινεί βουνά.
Μας είπε γιά την ΑΓΑΠΗ. Ο έχων δύο ας δώσει το ένα.
Μας είπε γιά την ΕΛΠΙΔΑ.. Αυτά που κάνω εγώ μπορείτε και εσείς να τα κάνετε .
Μας είπε γιά την ταπεινότητα.

Είπε κι άλλα πολλά , τόσα πράγματα...με τόσο λίγα λόγια...

Μην βιαστείτε να χλευάσεται ...απλά συλλογιστείτε ότι μπορεί να είναι και έτσι .

Ανοίξτε την καρδιά σας ...ζητήστε και θα σας δοθεί...
Ερευνήστε...

SecondbornΜέλος
04/10/2003, 01:50:45
Ίσως η απάντησή μου αυτή να θεωρηθεί από πολλούς εκτός θέματος αλλά κάτι μέσα μου μου λέει ότι αυτό πρέπει να ακουστεί...

Είναι γεγονός ότι όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας θα συναντήσουμε Ανθρώπους που θα μας εκπλήξουν με το ύψιστο του εσωτερικού τους κόσμου. Συνήθως μάλιστα το "πόρισμα" αυτό για αυτούς τους ανθρώπους μας έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό, σαν να προυπήρχε εκεί, πολύ πριν τους συναντήσουμε για πρώτη φορά. Είναι τόσο ΑΓΝΟ το ΟΛΟΝ τους που πολλές φορές-αν όχι όλες-γίνεται φανερό από όλους.

Ρητορική ερώτηση: Σας έχει τύχει τέτοιο περιστατικό με κάποιον συνάνθρωπό μας; Αν ναι, τότε από που άντλησαν πιστεύετε αυτοί την απόλυτη ΓΝΩΣΗ να αγγίξουν το ΑΠΙΑΣΤΟ:;;

Η απάντηση η δικιά μου υποθέτω πώς είναι προφανής αν αναλογιστείτε το ΘΕΜΑ που διάλεξα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.

Αυτή την πρώιμη στιγμή της ζωής μου για ΕΝΑ πράγμα είμαι σίγουρος. Η σιγουριά όμως αυτή δεν κερδίζεται ούτε με γνώση αλλά ούτε με πράξεις. Η σιγουρία αυτή είναι κάτι σαν την αγάπη...μεταδίδεται από Ψυχή σε Ψυχή.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Amin999Νέο Μέλος
04/10/2003, 04:17:37
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ NAGUAL ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.ΓΙΑΤΊ;
ΜΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΠΛΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ. ΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΥ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝ(ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΒΛΑΚΕΣ.ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ Κ.Α.ΕΛΕΟΣ!ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΑΜΗΝ

VIKINGΜέλος
04/10/2003, 14:09:27
Χαιρετω τα μελη και το φιλο nagual.Καταρχην εχεις αδικο στο οτι γινεται μια συντονισμενη
επιθεση στο Χριστο και Χριστιανισμο.Το οτι υπαρχουν οντως ορισμενοι
φανατικοι που μιλανε με υποτιμητικο τροπο και δεν σεβονται
αυτους που πιστευουν στον Χριστο ειναι γεγονος αλλα δεν ειναι ολοι
αλλα μια μειοψηφια.Αρα μην γενικευεις.Οσο για αυτο που λες
"Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο μονογενής υιός του Θεού, ο ενσαρκωθέντας Λόγος , ο Σταυρωθέντας και ο Αναστάντας."

ειναι δικη σου αποψη και σεβαστη.Υπαρχουν και πολλοι που
δεν αναγνωριζουν ή αμφιβαλλουν για το αν ο Χριστος ειναι υιος
του Θεου χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν αναγνωριζουν την προσφορα του και τον αγωνα που εδωσε με την ζωη του,αυτο οφειλεις και εσυ και οποιοσδηποτε αλλος να το σεβεσαι.

Ειναι δυστυχως γεγονος επισης οτι στην Ελλαδα οπως και σε πολλες αλλες χωρες
κυριαρχει ενα μισος και φανατισμος εναντιων των Εβραιων και απο
Χριστιανους που δυστυχως παιρνει ανησυχητικες διαστασεις.Δεν ξερω
απο που ξεκινησε αυτο το μισος αλλα να εχεις υποψη σου φιλε μου
πως εχει τεραστιες ευθυνες για αυτο και η Ορθοδοξη και η Καθολικη Εκκλησια.Φανατικοι υπαρχουν δυστυχως παντου σε ολους τους θρησκευτικους χωρους.

04/10/2003, 14:55:56
Nagual,

αυτός που γνωρίζει όλες τις απαντήσεις, δεν έχει δεχθεί ακόμη όλες τις ερωτήσεις, θα έλεγα.

Λες ότι ο «Ιησούς δέχεται επιθέσεις κτλ.» Ποιές είναι αυτές οι «επιθέσεις»? Μήπως οι υποτιθέμενες αυτές «επιθέσεις» είναι μόνο μια προπαγάνδα και σκόπιμα στημένες? Και τελικά μήπως ο απλός διάλογος αλλα και η αμφισβήτηση (βασικό χαρακτηριστικό ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...) εκλαμβάνονται ως...επιθέσεις? Ας το σκεφτούμε καλύτερα λοιπόν και ας αφήσουμε τα τεχνιτά και ετσιθελικά «διλήμματα» στην άκρη.

Και κάτι ακόμα: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΕΛΙΚΑ?

Επίσης: η εξάπλωση της Κωνσταντίνειας «μορφής» του Ιησού (ένα ξεκάθαρα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ιστορικά πρόσωπο) βασίστηκε στον ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ! Έθνη ολόκληρα κλήθηκαν να «ασπαστούνε» (άπαξ και έγινε το ΝΕΟ δόγμα των «πατέρων» του 325μχ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ) θέλανε δεν θέλανε τις διδαχές αγάπης του Ιησού των πλαστογράφων.

ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ «ΘΡΗΣΚΕΙΑ» ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΟΣΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ? Να σου θυμίσω ότι στην πρώτη σύνοδο των «πατέρων» (δηλαδή των πρώην….ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ!!) στην Νίκαια το 325μχ από τους 318 παρευρισκόμενους ΜΟΝΑΧΑ 3 ΗΤΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Η συντριπτική πλειοψηφία των «συνέδρων» ήτανε Ρωμαίοι. Δηλαδή η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Ρωμαίοι τους κυνηγούσανε, Ρωμαίοι τους φέρανε και στην εξουσία. Αλλά με μία διαφορά: ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ. Και αυτό πολλοί το…ξεχνάνε!

Επομένως, ας μην αποδίδουμε με πομπώδεις χαρακτηρισμούς εύσημα σε ένα πνευματικό δημιούργημα, το οποίο απλά ενσωμάτωσε αξίες αλλά και μηνύματα που δοκιμάστηκαν από τον πανδαμάτορα χρόνο.

Ας είμαστε λίγο πιο «συγκρατημένοι» διότι πίσω από τα λόγια αγάπης ( που όντως ενυπάρχουνε) κρύβεται μεγάλη μαυρίλα. Και ιστορικά τουλάχιστον ΜΟΝΟ η μαυρίλα αποδεικνύεται….

Amin999Νέο Μέλος
04/10/2003, 16:40:46
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΛΑΚΙΕΣ.ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΛΣΟΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΡΑ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ".ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
ΑΜΗΝ

04/10/2003, 21:21:46
Αμιν 999,

Λές …«δεν φταίει ο Θεός. Άρα δεν φταίει ο Χριστός.» Επίσης, «…δεν είχε σκοπό να φτιάξει θρησκεία».Μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις καλύτερα?

Μιλάς π.χ. για τον «εβραιοχριστό» του Λουκά (δηλαδή των ανωνύμων μοναχών που γράφανε με το εύηχο και βιβλικόφερτο όνομα Λουκάς!) ή για τον «Χριστό» του Ιωάννη?

Διότι τα αποτελέσματα της αέναης πλαστογραφίας είναι δυστυχώς καραμπινάτα. Άλλο το προφίλ του «Χριστού» που έβλεπε ο συντάκτης με το Nickname «Ιωάννης» και άλλο το προφίλ του «σκληρού» Χριστού του συντάκτη-«Λουκά». Ο ένας παραπέμπει και μας δίνει έναν Χριστό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μωυσή (πχ Λουκ.24,44-45) και ο άλλος αποσιωπά τελείως εβραιόφερτες διδαχές και, έστω ακροθιγώς, δεν μας δίνει σχετικά Του λεγόμενα.
Αυτά είναι φίλτατε τα αποτελέσματα της Κωνσταντίνειας Χριστολογίας! Μία ΚΟΣΜΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ η οποία αυτό-χρίστηκε εκπρόσωπος του «Χριστού» που οι ίδιοι δημιουργήσανε στα σκοτεινά υπόγεια της θρησκόληπτης Νέας Ρώμης!

Και μία ακόμη ερώτηση (για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή): ο «Θεός» της Π.Διαθήκης είναι ο ίδιος με αυτόν της (λεγόμενης) Κ. Διαθήκης?

ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ

TyaneasΜέλος
04/10/2003, 21:44:07
Τελικα σε λιγο θα μας αποκαλεσετε και Σατανιστες γιατι διαφωνουμε με τον Χριστιανισμο.Μηπως να μας περασετε και απο ιερα εξεταση οπως εκαναν οι ιερεις του Χριστιανισμου οταν ειχανε την απολυτη εξουσια?

Το κακο στην ολη υποθεση ειναι οτι ο καθενας που διαφωνει με το προσωπο του Ιησου και τον Χριστιανισμο δινει επιχειρηματα γι αυτο αλλα η απαντηση ειναι κατι σαν το μυνημα του nagual.Μηπως να νιωσουμε δεος τωρα και να ζητησουμε συγχωρεση nagual που αμφισβητησαμε την θεοτητα του Ιησου???

quote:
Μπορείτε να διανοηθείτε την απέραντη ταπεινότητα του και αγάπη του προς τους ανθρώπους που άφησε τους «ουρανούς» και έχοντας όλη την ευδαιμονία και τη δύναμη του σύμπαντος στα χέρια του ενδύθηκε το υλικό σαρκίο και περπατούσε ανάμεσα μας;

Να ναι καλα που μας σκεφτετε εμας τους ταπεινους ανθρωπους.Εαν τον δεις στην δευτερα παρουσια να του πεις ενα ευχαριστω απο εμενα γιατι εγω μαλλον θα καιγομαι στα καζανια της κολασης!!!

quote:
Μας είπε γιά την ΠΙΣΤΗ . Ο έχων πίστη μετακινεί βουνά.
Μας είπε γιά την ΑΓΑΠΗ. Ο έχων δύο ας δώσει το ένα.
Μας είπε γιά την ΕΛΠΙΔΑ.. Αυτά που κάνω εγώ μπορείτε και εσείς να τα κάνετε .
Μας είπε γιά την ταπεινότητα.

Αργησε λιγο,μας τα εχουνε πει δεκαδες φιλοσοφοι πριν απο αυτον.

quote:
Μην βιαστείτε να χλευάσεται ...απλά συλλογιστείτε ότι μπορεί να είναι και έτσι .

Εγω εχω περασει απο αυτο το σταδιο και πλεον χλευαζω κατι που πριν πιστευα φανατισμενα,μηπως πρεπει να το σκφτεις και εσυ αυτο για τον ευατο σου???Μηπς πρεπει να σκεφτεις οτι ισως να ειναι και ετσι??

Schwabe

quote:
Και μία ακόμη ερώτηση (για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή): ο «Θεός» της Π.Διαθήκης είναι ο ίδιος με αυτόν της (λεγόμενης) Κ. Διαθήκης?

Δεν θυμαμαι το κεφαλαιο ακριβως αλλα τα λογια του Ιησου ητανε ξεξαθαρα:Δεν ηρθα για να διαγραψω τον νομο του Μωυση αλλα για να τον συμπληρωσω!

"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"

TyaneasΜέλος
04/10/2003, 21:46:48
και επιτελους μην βλεπετε μονο οτι σας συμφερει για να νομιζετε οτι κανουμε επιθεση προς τον θεο σας,απλα το θεμα συζητησης ειναι ο Ιησους και γι αυτο αναφερομαστε σε αυτον.Τα ιδια ισχυουν για τον Βουδα,την Καλι,τον Μωμαεθ και οποιον γενικα την ειδε θεος~!

"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"

EnasΜέλος
04/10/2003, 22:03:06
ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΚΟΜΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΑΛΕΤΑΙ.

I am no human now
because I choose to know..