ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Agnostic30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/04/2010, 01:23:10
Μα αγαπητέ μου OANNHSEA, εγώ προσπαθώ εδώ και χρονια να δω που βρίσκεται, τι ελπίζει και τι πιστευει η επιστήμη...Γιατί αυτη, λεονταρίζει απέναντι στον Θεό....
Αλλά...Δεν μου λέει....
Ακόμη....
Όταν ζητήσεις την πανεπιστήμη, θα καταλάβεις....Αποσπασματικά,δεν καταλαβαινεις τίποτε...Γι αυτο λες τέτοιες βλακείες...
05/04/2010, 16:06:29
Ρε τρέχαγυρευε δε σου είπα να κάτσεις στο λαγούμι σου και να μη λες ασυναρτησίες; Ρε φίλε δε σου έχουν διδάξει στην εκκλησία να είσαι ταπεινός;Το να το παίζεις ξερόλας δεν είναι ένδειξη ταπεινότητας...

quote:
αν ζητήσεις την πανεπιστήμη, θα καταλάβεις....Αποσπασματικά,δεν καταλαβαινεις τίποτε

Δηλαδή ο επαγωγικός τρόπος σκέψης, από το ειδικό στο γενικό, δε βγάζει νόημα σύμφωνα με εσένα; Μήπως μόνο εσύ δεν καταλαβαίνεις;

quote:
εγώ προσπαθώ εδώ και χρονια να δω που βρίσκεται, τι ελπίζει και τι πιστευει η επιστήμη...Γιατί αυτη, λεονταρίζει απέναντι στον Θεό....
Αλλά...Δεν μου λέει....

Πρώτον, εσύ δεν ξέρεις τι λέει η επιστήμη. Και όχι η επιστημονική γνώση δε σταματάει στην τρίτη δημοτικού. Δεν έχεις ούτε τις γνώσεις ούτε το πνευματικό επίπεδο για να αντιληφθείς.

Δεύτερον, είναι πολύ γνωστοί οι σκοποί της επιστήμης. Τους έχω αναφέρει και εγώ παλαιότερα, βλέπε παλιά μου ποστ. Η επιστήμη είναι σύστημα οργάνωσης και απόκτησης γνώσης δεν έχει πιστεύω και ελπίδες, οι επιστήμονες μπορεί να έχουν η επιστήμη όχι...

Τρίτον για να μάθεις "επιστήμη" δεν περιμένεις να σου πει (δε μιλάνε τα βιβλία και τα πειράματα), κάθεσαι ΛΙΩΝΕΙΣ στο διάβασμα, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ την επιστήμη αν κάπου αμφιβάλλεις (μπορείς να κάνεις και πειράματα ο ίδιος), τότε κάτι μπορεί να μάθεις από "επιστήμη". Σημείωσε επίσης ότι επιστήμη δεν είναι 30 κιλά βιβλία 30 ευρώ και δώρο το καινούριο εγχειρίδιο "άμυνα κατά του αόρατου εχθρού" των βιβλιο-έμπορων...

Για το λεοντοαρισμό στο Θεό,σου απονέμεται επισήμως το πτυχίο και το μεταπτυχιακό μπουρδολογίας... ΡΕ φίλε η επιστήμη ερευνά άσχετα πράγματα από τη θρησκεία. ΠΟΣΟ και ΠΩΣ σε αντιδιαστολή με το ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ. Δεν καταλαβαίνεις ελληνικά; Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες, Einstein, Newton, Maxwell πιστεύανε στο Θεό δεν υπήρχε καμία αντίθεση ανάμεσα στις 2 έννοιες. Αν αυτοί οι κολοσσοί της ανθρώπινης σκέψης δε βρίσκανε πώς μπορείς εσύ και βρίσκεις;

OANNHSEA

Είναι δεδομένο ότι η εξαφάνιση των δεινοσαύρων(μεγάλων ερπετών) ευνόησε την εξέλιξη των θηλαστικών. Τώρα αν μια διαφοροποίηση των συνθηκών θα έφερνε τα ίδια ή διαφορετικά αποτελέσματα δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ίσως σε λίγα χρόνια που θα έχουν εξελιχθεί η προσομοιώσεις σε αυτήν την κλίμακα να έχουμε απαντήσεις...

allzzaro
Την τελευταία φορά που κοίταξα εδώ μιλάμε άνθρωποι, άντε και εγώ που είμαι "άγγελος"(χεχε), με ανθρώπινους όρους μιλάμε...Ακόμα και αν ο Θεός θελήσει να μας μιλήσει με ανθρώπινους όρους θα μας μιλήσει για να τον καταλάβουμε. Οπότε η ερώτηση μου ισχύει, ή αν θες μπορεί να μετασχηματιστεί ως εξής:
Μπορούν οι ενέργειες του Θεού να έχουν τέτοια μορφή ώστε να φαίνονται φυσικές και τυχαίες από την ανθρώπινη αντίληψη και όχι ως παραβιάσεις των φυσικών νόμων("θαύματα" ή ορθότερα "σημεία");Μπορεί ο Θεός να φτιάξει ένα νόμο της φύσης όπως η εξέλιξη για φτιαχτεί σε κάποια φάση ο άνθρωπος αντί να παρέμβει θαυματουργά ώστε να φτιάξει στιγμιαία τον άνθρωπο; Και δεν είναι εφάμιλλο μιας θεότητας να μην κάνει πισωγυρίσματα στο σχέδιο της και να παραβιάζει τους νόμους του σύμπαντος που η ίδια δημιούργησε; Αυτά χρήζουν θεολογικές απαντήσεις αλλά ο τρέχα δεν τολμάει απαντήσει, μήπως μπορείς εσύ;

05/04/2010, 18:07:45
Δεν ξέρω για την...καταβόθρα που ζεις, Βιομηχανικέ μου,αλλά, εδώ στη Λάρισα,μένουμε σε σπίτια..Μην παρασύρεσαι....
Όσο για την επαγωγική ακολουθία, έτσι είναι,όπως λένε αυτοί που ξέρουν, εφόσον έχεις διαφορετική άποψη,άμα θες, πες της εσύ,οτι δεν στέκει...
Θα σε ακούσει...
Δεν ξέρω τι πιστευεις, αλλά,μαθαίνω συνέχεια ότι νέο,όπως όλοι όσοι έχουν διαδίκτυο και τηλεόραση....
Απο κει κι έπειτα, εσύ που ζείς;
Ρεύμα έχετε;
Στα μυαλά σας ,εννοώ...
Αν διασαφηνίσεις μέσα σου, το αν διαφωνεις ή όχι με την θρησκεία και ότι λέει, πάρε με τηλέφωνο...Μεχρι τότε, ζήσε μόνος σου το παραλήρημα σου...
05/04/2010, 19:36:24
IndustrialAngel
quote:
Μπορούν οι ενέργειες του Θεού να έχουν τέτοια μορφή ώστε να φαίνονται φυσικές και τυχαίες από την ανθρώπινη αντίληψη και όχι ως παραβιάσεις των φυσικών νόμων("θαύματα" ή ορθότερα "σημεία");Μπορεί ο Θεός να φτιάξει ένα νόμο της φύσης όπως η εξέλιξη για φτιαχτεί σε κάποια φάση ο άνθρωπος αντί να παρέμβει θαυματουργά ώστε να φτιάξει στιγμιαία τον άνθρωπο; Και δεν είναι εφάμιλλο μιας θεότητας να μην κάνει πισωγυρίσματα στο σχέδιο της και να παραβιάζει τους νόμους του σύμπαντος που η ίδια δημιούργησε; Αυτά χρήζουν θεολογικές απαντήσεις αλλά ο τρέχα δεν τολμάει απαντήσει, μήπως μπορείς εσύ;

Ο τρεχαγύρευε απαντά επικαλούμενος την Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη.
Εχει δεχθεί τις γραφές αυτές ως θεόπνευστες τις έχει ασπαστεί και τις πιστεύει. Οσο και να προσπαθούμε να τον πείσουμε για κάτι που είναι εναντίον των γραφών αυτών είναι άκαρπη προσπάθεια.
Στο ερώτημα σου λοιπόν.
Σου απάντησα αλλά μάλλον δεν κατάλαβες
Ενας μετεωρίτης ίσως να φέρνει τη ζωή στη γή μας.
Κατά την τριαδική περίοδο δημιουργείτε ενα είδος ζωής οι αρχόσαυροι που εξελίσσονται σε δεινόσαυρους εως το τέλος της κρητιδικής περίοδου.
Η εξέλιξη αυτή κράτησε 160 εκατομμύρια χρόνια αρκετά για να εξελιχθούν.
Η εξέλιξη τους δεν έχει μέλλον πλέον,ήδη εχει αρχίσει και διαταράσετε η φυσική ισορροπία, οσα είδη εξελίχθησαν θα μπορέσουν να επιζήσουν της καταστροφής τα υπόλοιπα είναι καταδικασμένα, τεράστια ζώα που δεν μπορούν πλέον να συνεισφέρουν στην φυσική ισορροπία. Ο καταστροφικός μετεωρίτης δεν θα αφανίσει μόνο ζώα και φυτά, θα αλλάξει ακόμα και την ατμόσφαιρα.
Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα θα αρχίσουν να πέφτουν σημαντικά καθώς και τα επίπεδα οξυγόνου. Μία νέα ατμόσφαιρα προετοιμάζει για το νέο είδος ζωής που έχει πλέον τις κατάλληλες προυποθέσεις να εξελίχθεί.
Εμείς σήμερα τα θεωρούμε τυχαία φίλε μου IndustrialAngel οπως θεωρούμε τυχαία ολα τα φυσικά φαινόμενα. Δεν μπορούμε να δούμε τίποτε περιρισσότερο ομως η όλη αυτή τυχαία διαδικασία που έχει ως σκοπό να δημιουργεί μέσω της εξέλιξης το πιο τέλειο
Αυτός είναι ο σκοπός λοιπόν.
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός, μην πυροδοτήσουμε και τον τρέχα γιατί οταν ακούει περί θεού-φύσης τον πιάνει κινέζικός πυρετός.

Edited by - allzzaro on 05/04/2010 19:48:39

05/04/2010, 21:48:14
allzzaro
Μου δίνεις βιολογικές απαντήσεις σε ζητήματα που γνωρίζω αρκετά καλά. Δε με απασχολεί η βιολογική/επιστημονική πλευρά. Με απασχολεί η φιλοσοφική/θεολογική και εκεί δε μου δίνεις αρκετές πληροφορίες. Απο τα γραφόμενα σου νομίζω ότι στρέφεσαι προς την δικιά μου θεώρηση ότι το τυχαίο μπορεί να κρύβει το θέλημα του Θεού, θα ήθελα όμως να επεκταθείς και μην ανησυχείς για τον τρέχα,τον αναλαμβάνω εγώ άμα αρχίσει τις κορώνες...

τρέχαγυρευε

Ασήμαντο ανθρωπάκι, νομίζεις ότι με τα αστειάκια και τις μπηχτές θα μου τα βγεις; Σκούπισε τους αφρούς από το στόμα σου και προσπάθησε μπας και καταφέρεις να βάλεις 2 σκέψεις τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς να προκαλείς γέλια

Ποια επαγωγική ακολουθία ρε; Διάβασε ένα λεξικό...επαγωγικός τρόπος σκέψης. Υπάρχουν 3 τρόποι γκασμά...παραγωγικός(γενικό=>ειδικό), επαγωγικός(ειδικό=>γενικό) και αναλογικός(ειδικό=>ειδικό). Γνώσεις γυμνασίου...Ποιοι είναι αυτοί που ξέρουν και λένε ότι δεν είναι έτσι; Οι βιβλιο-έμποροι;Οι μεγαλοχριστιανοί; Ονόματα; Πηγές; Πήγανε στην υποχρεωτική εκπαίδευση;

quote:
Αν διασαφηνίσεις μέσα σου, το αν διαφωνεις ή όχι με την θρησκεία και ότι λέει, πάρε με τηλέφωνο...Μεχρι τότε, ζήσε μόνος σου το παραλήρημα σου...

ΔΕΝ τα λέει η θρησκεία αυτό που ισχυρίζεσαι, πανίβλακα. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Είναι δικιά σου ερμηνεία και μερικών άλλων εμπόρων βλακείας. Βέβαια αυτοί είναι έξυπνοι γιατί κονομάνε από τα χαϊβάνια εσύ όμως πιστεύεις τα ψέμματα. Σου έχω κάνει 800 ερωτήσεις από πού προκύπτει ότι δεν υπάρχει εξέλιξη; Έχεις την παληκαριά να ψάξεις το βιβλίο που κραυγάζεις ότι κατέχεις και να μου πεις από πού και πώς προκύπτει ότι δεν υπάρχει;

Ο σκεπτόμενος άνθρωπος ερευνά μόνος του δεν ψάχνει την έτοιμη γνώση, τη μασημένη τροφή...

Από την άλλη έχουμε τα τούβλα σαν και του λόγου σου που προσπαθούν να μετατρέψουνε την πατρίδα μας, τη κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας σε ένα δεύτερο Ιράν. Να μας κάνουν ένα θεοκρατικό κράτος. Ε δε θα σας περάσει...

Edited by - IndustrialAngel on 05/04/2010 21:50:12

05/04/2010, 22:21:02
Παραδείγματα των 3 τύπων συλλογισμού

Παραγωγικός:
Γνωρίζω ότι οι αρκούδες τρώνε μέλι, οπότε αναμένω η αρκούδα που βλέπω μπροστά μου να μπορεί να φάει μέλι
γενικο: όλες οι αρκούδες
ειδικό: η αρκούδα που έχω μπροστά μου

Επαγωγικός:
Βλέπω μια αρκούδα να τρώει μέλι, εικάζω ότι όλες οι αρκούδες μπορούν να φάνε μέλι
ειδικό =>γενικό

Αναλογικός συλλογισμός:
Είδα μια αρκούδα να τρώει μέλι, πιστεύω ότι και η επόμενη που θα δω μπορεί να φάει μέλι
ειδικό 1 : η αρκούδα που είδα
ειδικό 2 : η αρκούδα που θα δω

Ο επαγωγικός συλλογισμός κατέχει δεσπόζουσα θέση στην επιστημονική σκέψη αλλά και στην καθημερινή ζωή...

Ο αναλογικός είναι συγκριτικά ο λιγότερο ισχυρός τρόπος σκέψης σε σχέση με τους άλλους 2

Κατάλαβες τι λέω τώρα;
Λόλα να ένα μήλο...

Edited by - IndustrialAngel on 05/04/2010 22:21:43

05/04/2010, 22:44:59
IndustrialAngel
quote:
Απο τα γραφόμενα σου νομίζω ότι στρέφεσαι προς την δικιά μου θεώρηση ότι το τυχαίο μπορεί να κρύβει το θέλημα του Θεού, θα ήθελα όμως να επεκταθείς και μην ανησυχείς για τον τρέχα,τον αναλαμβάνω εγώ άμα αρχίσει τις κορώνες...

Ναί ακριβώς.
Για το Θεό φίλε μου IndustrialAngel θα σε απογοητεύσω.
Δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη πέραν αυτού που βλέπω.
Οτι ο Θεός δημιουργεί μέσω των δημιουργημάτων του, οτι η Φύση αποτελεί μέρος του Θεού μέρος του Σύμπαντος. Ετσι απλά..
Παρεπιπτόντως πρέπει να είμαστε γειτονάκια.. χεχε..

05/04/2010, 22:47:16
Καλησπέρα,
ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων που θα σας κουράσω λίγο.
Έλειψα αρκετό χρονικό διάστημα από το θέμα λόγω έλλειψης χρόνου, οπότε θα συνεχίσω από εκεί που είχα σταματήσει.
Για να σας διευκολύνω θα παραθέτω την ημερομηνία και ώρα των τοποθετήσεων που σχολιάζω ώστε να μην ψάχνεται κάποιος, δεδομένου ότι έχουν ανοίξει πολλές σελίδες από τότε.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν.
Δεν ειν' αλήθεια ποιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής.
Χίλιες φορές να γεννηθείς,
τόσες θα σε σταυρώσουν."

05/04/2010, 22:47:56
Χαίρομαι που συμφωνούμε... αλλά θα έπρεπε να αναπτύξουμε την επιχειρηματολογία μας με θεολογικούς όρους...

Γιατί λες ότι είμαστε γειτονάκια; Πού μένεις;

05/04/2010, 23:12:06
Αγαπητέ μου Βιομηχανικέ, έχεις ξεπεράσει το άφρισμα κι είσαι στο ξύρισμα....Επαγωγική μέθοδος έμαθες..Τώρα θα μιλήσουμε κια για άλλα...