- Ταρώ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΕΣ ΜΟΥ "ΑΛΗΘΗΝΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ"΄: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
Tις ειρωνείες σου αγαπητέ μου αλλού σε εμένα δέν περνάνε. Εάν υπάρχει ή όχι θεός κανένας μας δέν το έχει αποδείξει ούτε κάν ο ίδιος, εσύ θα είσαι ο τελευταίος που θα μπορούσες να βγείς να μας κάνεις μάθημα περί αυτού εκτός και εάν ισχυρίζεσαι οτι τον γνωρίζεις κατα πρόσωπο ή είσαι ο προφήτης του.
Επίσης ούτε αυτοχαρακτήρισα τον εαυτό μου "φιλόσοφο" και εσάνα "ψευτοφιλόσοφο". Εσύ πρώτος ανέφερες οτι ο θεός της Αγίας Γραφής ο Ιεχωβάς είναι ένας εκ των υποψηφίων για αληθινό, λές και μιλάμε για κανέναν υποψήφιο γαμπρό, μόνο και μόνο επειδή το διάβασες κάπου ξερά.
Σε προτρέπω να διαβάσεις σοβαρά και τους υπόλοιπους υποψηφίους και στο τέλος να μας πείς στα σοβαρά αφού καταλήξεις, και αναλύσεις όλα σου τα επιχειρήματα ποιός απο όλους είναι ο αληθινός![]()
«ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ; ΕΓΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.»
Ναι, μόνο που εσύ απαντήσεις δεν δίνεις αλλά απλά υποβάλεις ερωτήματα, αν και στην ουσία έχουνε ήδη απαντηθεί. Θεμιτός ο διάλογος, αλλά να υποστηρίζεται και απο τις δυο πλευρές.
el.elyon:
«ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ.ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ!»
Τι θα πει «άμεση απάντηση»? Σε θέματα θεολογίας σπανίως υπάρχει «άμεση απάντηση», ή μπορείς εσύ να τεκμηριώσεις άμεσα την ύπαρξη θεού?
el.elyon:
«ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΔΕΧΤΟ. ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ isNGOOD ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.»
Το είπα και το ερμήνευσα επαρκώς φίλτατε. Δεν είμαι εγώ αυτός που υποστηρίζει ότι η θρησκεία του ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλά άλλοι. Εκείνοι λοιπόν, εκείνοι που ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ επί του διαλόγου για την ΚΑΤΟΧΗ της αλήθειας, είναι αυτοί που οφείλουν να απαντήσουν.
Επομένως, προς λάθος κατεύθυνση ερωτάς.
el.elyon:
«Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΣ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ) ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.»
Να.......«αποδείξω» τι φίλτατε? Τον μύθο? Θα αστειεύσε....
el.elyon:
«ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ( Ο ΙΗΣΟΥΣ ) ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ( ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ) ΟΥΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.»
Πρώτον, σαφέστατα η θεολογία δεν είναι επιστήμη. Αλίομονο!
Δεύτερον, ο Ιησούς που περιγράφει η Καινή Διαθήκη είναι όντως ιστορικά ανύπαρκτος.
Τρίτον, ακόμα και εάν μπορούσαμε να αποδείξουμε την ύπαρξη του, αυτό σε τίποτα δεν θα αποτελούσε απόδειξη της θεότητας του.
el.elyon:
«ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.»
Γνωρίζω αγαπητέ όλα τα σενάρια που υποστηρίζουν τον μύθο του Ιησού. Να είσαι απολύτως σίγουρος.
Ξεκίνα να μας εξηγήσεις βάση ποιών συγκεκριμένων αναφορών πιστεύεις ότι υπήρξε ο Ιησούς, και θα έχεις άμεσα μια τεκμηριωμένη απάντηση.
Αναμένω.
el.elyon:
«ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΗ. ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΡΑ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗ ΞΕΡΕΙΣ!»
Τα κείμενα που λες, δεν είναι γνώση, αλλά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ.
Ενα δημιούργημα της φαντασίας μας, δύσκολα πεθαίνει. Μια ψευδαίσθηση, δεν πάυει σχεδόν ποτέ να υπάρχει. Ένα παιδικό παραμύθι, πάντοτε μας μαγεύει.
Ο θεός, είναι μια ψευδαίσθηση, ένα ωραίο παραμύθι, και οι άνθρωποι έχουν μια απίστευτη δύναμη στο να ζούνε και να ανανεώνουν τις ψευδαισθήσεις, ιδιαιτέρως όταν αυτές τους δίνουν ελπίδα, χαρά, και γίνονται βάλσαμο στον πόνο.
Η Γνώση, είναι δύσκολο μονοπάτι φίλτατε....
Έτσι, αν και πάλι σε τίποτα δεν απάντησες απο τα όσα σου έθεσα, έλαβες ξανά απαντήσεις. Να δούμε πότε θα πράξεις αναλόγως.
quote:Τα έχω ξαναπαραθέσει,ας τα παραθέσω ακόμα μια φορά περιληπτικά.
χμ! μη χάσεις!
quote:
<<Α΄Κορ. ια΄4-10: 11:4 πας ανήρ προσευχόμενος ή προφητεύων κατά κεφαλής έχων καταισχύνει την κεφαλήν αυτού·
11:5 πάσα δε γυνή προσευχομένη ή προφητεύουσα ακατακαλύπτω τη κεφαλη καταισχύνει την κεφαλήν αυτής· εν γάρ έστιν και το αυτό τη εξυρημένη.
11:6 ει γαρ ου κατακαλύπτεται γυνή, και κειράσθω· ει δε αισχρόν γυναικί το κείρασθαι ή ξυράσθαι, κατακαλυπτέσθω.
Δηλαδή αν μπεί ο άνδρας στην εκκλησία με καπέλο, καταισχύνει την κεφαλή του, ενώ αν η γυναίκα φοράει καπελάκι της πάει μούρλια.
Το κοντό μαλλί και ξυράσθαι της κεφαλής ήταν τότε επιβεβλημένο για τους άνδρες γιατί έλεγε ει ανήρ κομμά, ατιμία τη κεφαλή αυτού.
Αυτά είναι θέματα ιεράς παράδοσης γιατί σήμερα βλέπουμε τον ιερομόναχο να φτιάχνει κοτσίδα και να ισχύει το αντίθετο. Η παράδοση δεν είναι νεκρά αλλά ζώσα και προσαρμόζεται ανα τους αιώνες.
quote:
11:7 ανήρ μεν γαρ ουκ οφείλει κατακαλύπτεσθαι την κεφαλήν, εικών και δόξα θεού υπάρχων· η γυνή δε δόξα ανδρός έστιν.
Ναι εδώ μας την έφερε.
Παλαιά πίστευαν ότι η δόξα ανδρος ήταν η ανδρεία η παλικαριά κτλ
Κι ο Παύλος λέει όχι, είναι η γυναίκα.!!!
quote:
11:8 ου γάρ έστιν ανήρ εκ γυναικός, αλλά γυνή εξ ανδρός·
11:9 και γαρ ουκ εκτίσθη ανήρ δια την γυναίκα, αλλά γυνή δια τον άνδρα.
11:10 δια τούτο οφείλει η γυνή εξουσίαν έχειν επί της κεφαλής δια τους αγγέλους.
Εχει εξουσία επι της κεφαλής του ανδρός γιατί για αυτό εκτίσθη για να βοηθήσει τον άνδρα, που σημαίνει ότι την βλέπει σαν απολύτρωση του άνδρα και όχι κατώτερη.
quote:
Εφ. ε΄21-24 :5:21 υποτασσόμενοι αλλήλοις εν φόβω χριστού.
λάθος?
quote:
5:22 αι γυναίκες τους ιδίοις ανδράσιν ως τω κυρίω,
Τονίζει το "ιδίοις" τους δικούς τους άνδρες σαν να θέλει να τις αποτρέψει από άλλους.
quote:
Εφ. ε΄33: 5:33 πλην και υμείς οι καθ' ένα έκαστος την εαυτού γυναίκα ούτως αγαπάτω ως σαυτόν, η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα.
Κακό είναι να την αγαπάει σαν τον ευατό του?
Φόβος= σεβασμός στα αρχαία ή να τον φοβάται μην του την κάνει?
quote:
Α΄Κορ. ζ΄1: 7:1 περι δε ων εγράψατε, καλόν ανθρώπω γυναικός μη άπτεσθαι (Ο Άνθρωπος όχι ο άνδρας!)>>
Τα λέει περί γάμου.
Τόσα κακά είπε ο Παύλος αλλά κανείς δεν είπε για τα καλά που είπε.
Με μοναδική αποκλειστικότητα στον πλανήτη.
Την εποχή που όλοι οι λαοί εξετάζαν αν η γυναίκα είναι ζώο ή άνθρωπος.
ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ : ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΣΕΝ Η ΘΥΛΗ
Ήταν η πρώτη φωνή ισότητας φύλων προς τους σκοτισμένους της εποχής του.
Γιαυτό και κανείς δεν τον κατάλαβε.
Γράφτηκε όμως και διαβάστηκε αργότερα και να που σε λίγα χρόνια είχαμε αυτοκρατόρισσες στο βυζάντιο και συνθήματα στη γαλλική επανάσταση.
quote:Και τα λόγια κάποιων διάσημων θεολόγων:
<<Ο ΙΑ΄Κανόνας του Ιωάννη του Νηστευτή επιβάλει 40 ημέρες ξηροφαγία (ψωμί και νερό) κσι 100 μετάνοιες ημερησίως σε όπια γυναίκα δεχθή «ασπασμούς ανδρός» και επαφές «χωρίς ωστόσο να διαφθαρή» (Πηδάλιον Δ΄τ.274 Νοε.2004)
«Οι γυναίκες όταν υποτάξουν κάποιον στην εξουσία τους, τον καθιστούν ευκολοκυρίευτο από τον Διάβολο, περισσότερο απρόσεκτο, ζωηρότερο, αδιάντροπο...και με μια λέξη όλα τα γυναικεία ελαττώματα, τα οποία έχουν αυτές, τα αποτυπώνουν στην ψυχή του...» Ιωάννης Χρυσόστομος «Δ΄Λόγος περί Νηστείας και Σωφροσύνης»
Κλήμης «Μια γυναίκα αν λάβουμε υπόψη μας ποια είναι η φύση της πρέπει να αισχύνεται γι’ αυτήν» Παιδαγωγός ζ’33
Μ.Βασιλείος – «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν την δέρνει εκείνος, πρέπει να υπομένη κι όχι να χωρίζεται, κι αν της ξοδεύει την προίκα, κι αν σε άλλες γυναίκες προνεύη αυτή πρέπει να καρτερή. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν π’αρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας αν πάρη άλλη συγχωρείται» (Πηδάλιον, κανών Θ΄)>>.
Στον Βίο Πορφυρίου (επισκόπου Γάζης) 401 μ.Χ. αναφέρεται ότι μετά από τις λεηλασίες καιτ τους βανδαλισμούς των χριστιανών κατά των ελληνικών ιερών της Γάζας ο επίσκοπος χρησιμοποίησε τα κατεστραμμένα μάρμαρα του Μαρνείου (περίφημου ναού του Διός) για ητν πλσκόστρωση ενός δρόμου. Μετά την ολοκλήρωση του έργου υπερηφανεύτηκε: «Για να πατούν όχι μόνον άνθρωποι, αλλά και γυναίκες και γουρούνια κι άλλα ζώα»
Εφραίμ ο Σύρος: Κανένα θηρίο δεν είναι όμοιο με τη πονηρή και φλύαρη γυναίκα...»
«Τί είναι η γυναίκα; Είναι ναυάγιο επάνω στην ξηρά, πηγή κακίας, αποταμίευμα χυδαιότητας και πονηριάς, θανατηφόρο συναπάντημα, ολίσθημα των ματιών...επιθυμητή λύσσα, παγκόσμιος θάνατος»
«Όταν λοιπόν δης μια γυναίκα όμορφη, που λάμπει, που έχει χαρούμενα μάτια...σκέψου ότι αυτό που θαυμάζεις είναι χώμα, ότι αυτό που λάμπει είναι στάχτη και τότε θα σταματήσει να παραφέρεται η ψυχή...σκέψου τι θαυμάζεις και να ντραπής, κι αφού ντραπής μετανόησε» «Εναντίον των πονηρών γυναικών»
Γρηγόριος ο Θεολόγος «Παραινέσεις εις Ολυμπιάδα» Migne PG τ.37, σελ. 1542-1653 : «Κόρη μου, τοωφέλιμον αυτό δώρο σου προσφέρω εγώ ο Γρηγόριος, του πατρός δε η συμβουλή είναι η αρίστη. Εις συμπόσιον γάμου ή γενεθλίων,..., να μην πηγαίνεις, διότι αυτά την αγνότητα με θέλγητρα γρήγορα διαλύουν, όπως αι ηλιακαί ακτίνες τον κηρόν»
Τα όσα παρέθεσα νομίζω ότι δείχνουν καθαρά την διαφορά των δύο φύλων.
Εχουμε τα έργα τους αλλά δεν μας παρέχετε ακριβή εδάφια για να τα βρούμε.
Π.χ. το εδάφιο του Κλήμη Παιδαγωγός ζ’33 δεν υπάρχει και όποιος έχει Κλήμη μπορεί να δει πως αρίθμησε ο ίδιος τα κειμενά του. Δεν θα πάρουμε .
quote:
Κάποια πράγματα,πάλι περιληπτικά για τους άντρες(που ισχύουν και για τις γυναίκες):
<<-Ο Θεός απαγορεύει στον άντρα να εκπορνεύσει την κόρη του (ΛΕΥΪΤΙΚΟΝ ΙΘ: 29).
-Ο Θεός ορίζει την ίδια τιμωρία για τον άντρα ή τη γυναίκα που μοιχεύει (ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ ΚΒ: 22).
-Ο Θεός ορίζει την ίδια τιμωρία για άντρα και γυναίκα, αν αυτοί αποστατήσουν από αυτόν. (π.χ. ΛΕΥΪΤΙΚΟΝ Κ: 27 · ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ ΙΖ: 2- 5).
-Ο Θεός ορίζει την ίδια τιμωρία για το φόνο ανδρός και γυναίκας, γιου και κόρης (π.χ. ΕΞΟΔΟΣ ΚΑ: 28-32).
- Αν κάποιος είχε τάξει τον εαυτό του στο Θεό και ήθελε να απαλλαγεί από αυτό το τάξιμο, η αξία για τον άντρα ήταν 50 «δίδραχμα» (shekel) αργυρίου προσφορά στο Ναό, ενώ για τη γυναίκα 30 (ΛΕΥΪΤΙΚΟΝ ΚΖ: 3,4)
-Ο Θεός καθιερώνει απόλυτη ισότητα στην τιμή που αποδίδουν τα παιδιά στον πατέρα κα τη μητέρα τους (π.χ. ΕΞΟΔΟΣ ΚΑ: 15).
-Όπως κάθε άντρας που έχει ρεύση (εξέρχεται σπέρμα) είναι ακάθαρτος για όσο συμβαίνει αυτό και όποιος τον αγγίξει είναι ακάθαρτος ως την εσπέρα (ΛΕΥΪΤΙΚΟΝ ΙΕ: 7), ακριβώς το ίδιο, όποια γυναίκα έχει περίοδο είναι ακάθαρτη κατά την περίοδο της ρύσης και όποιος την αγγίξει είναι ακάθαρτος το ίδιο διάστημα, ως την εσπέρα (ΛΕΥΪΤΙΚΟΝ ΙΕ: 19).
Λίγα από τα πράγματα που υπαγορεύει ο Θεός(;) στους άντρες,έτσι για να υπάρχει και μια πλασματική ισότητα.Και βάζω το ερωτηματικό γιατί πολύ αμφιβάλλω αν όλα αυτά είναι λόγια Θεού...
Και τι μας νοιάζει εμάς τι έλεγε το λευικό?
Το λευιτικό το διαβάζουν οι εβραίοι και το ακολουθούνε.
Οι χριστιανοί δεν το ακολουθουν.
Καμία σχέση δεν έχει ο σύγχρονος χριστιανός με τις οδηγίες του αρχαίου λευιτικού.
Κανείς δεν περιτέμνει το εργαλείο του και δε σταυρώνει το σαββάτο.
quote:quote:
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΕΣ ΜΟΥ "ΑΛΗΘΗΝΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ"΄: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;Tις ειρωνείες σου αγαπητέ μου αλλού σε εμένα δέν περνάνε. Εάν υπάρχει ή όχι θεός κανένας μας δέν το έχει αποδείξει ούτε κάν ο ίδιος, εσύ θα είσαι ο τελευταίος που θα μπορούσες να βγείς να μας κάνεις μάθημα περί αυτού εκτός και εάν ισχυρίζεσαι οτι τον γνωρίζεις κατα πρόσωπο ή είσαι ο προφήτης του.
Επίσης ούτε αυτοχαρακτήρισα τον εαυτό μου "φιλόσοφο" και εσάνα "ψευτοφιλόσοφο". Εσύ πρώτος ανέφερες οτι ο θεός της Αγίας Γραφής ο Ιεχωβάς είναι ένας εκ των υποψηφίων για αληθινό, λές και μιλάμε για κανέναν υποψήφιο γαμπρό, μόνο και μόνο επειδή το διάβασες κάπου ξερά.
Σε προτρέπω να διαβάσεις σοβαρά και τους υπόλοιπους υποψηφίους και στο τέλος να μας πείς στα σοβαρά αφού καταλήξεις, και αναλύσεις όλα σου τα επιχειρήματα ποιός απο όλους είναι ο αληθινός
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΩΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΜΙΣΘΟ.
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ "ΜΑΡΑΚΙ",ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ isNGOOD,ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Schwabe, ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ isNGOOD ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ. ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ: ΨΕΥΔΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΔΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ θΕΟ. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ!
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΝΩΜΗ1
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon:
«ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ; ΕΓΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.»Ναι, μόνο που εσύ απαντήσεις δεν δίνεις αλλά απλά υποβάλεις ερωτήματα, αν και στην ουσία έχουνε ήδη απαντηθεί. Θεμιτός ο διάλογος, αλλά να υποστηρίζεται και απο τις δυο πλευρές.
el.elyon:
«ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ.ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ!»Τι θα πει «άμεση απάντηση»? Σε θέματα θεολογίας σπανίως υπάρχει «άμεση απάντηση», ή μπορείς εσύ να τεκμηριώσεις άμεσα την ύπαρξη θεού?
el.elyon:
«ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΔΕΧΤΟ. ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ isNGOOD ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.»Το είπα και το ερμήνευσα επαρκώς φίλτατε. Δεν είμαι εγώ αυτός που υποστηρίζει ότι η θρησκεία του ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλά άλλοι. Εκείνοι λοιπόν, εκείνοι που ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ επί του διαλόγου για την ΚΑΤΟΧΗ της αλήθειας, είναι αυτοί που οφείλουν να απαντήσουν.
Επομένως, προς λάθος κατεύθυνση ερωτάς.
el.elyon:
«Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΣ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ) ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.»Να.......«αποδείξω» τι φίλτατε? Τον μύθο? Θα αστειεύσε....
el.elyon:
«ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ( Ο ΙΗΣΟΥΣ ) ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ( ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ) ΟΥΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.»Πρώτον, σαφέστατα η θεολογία δεν είναι επιστήμη. Αλίομονο!
Δεύτερον, ο Ιησούς που περιγράφει η Καινή Διαθήκη είναι όντως ιστορικά ανύπαρκτος.
Τρίτον, ακόμα και εάν μπορούσαμε να αποδείξουμε την ύπαρξη του, αυτό σε τίποτα δεν θα αποτελούσε απόδειξη της θεότητας του.el.elyon:
«ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.»Γνωρίζω αγαπητέ όλα τα σενάρια που υποστηρίζουν τον μύθο του Ιησού. Να είσαι απολύτως σίγουρος.
Ξεκίνα να μας εξηγήσεις βάση ποιών συγκεκριμένων αναφορών πιστεύεις ότι υπήρξε ο Ιησούς, και θα έχεις άμεσα μια τεκμηριωμένη απάντηση.
Αναμένω.
el.elyon:
«ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΗ. ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΡΑ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗ ΞΕΡΕΙΣ!»Τα κείμενα που λες, δεν είναι γνώση, αλλά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ.
Ενα δημιούργημα της φαντασίας μας, δύσκολα πεθαίνει. Μια ψευδαίσθηση, δεν πάυει σχεδόν ποτέ να υπάρχει. Ένα παιδικό παραμύθι, πάντοτε μας μαγεύει.
Ο θεός, είναι μια ψευδαίσθηση, ένα ωραίο παραμύθι, και οι άνθρωποι έχουν μια απίστευτη δύναμη στο να ζούνε και να ανανεώνουν τις ψευδαισθήσεις, ιδιαιτέρως όταν αυτές τους δίνουν ελπίδα, χαρά, και γίνονται βάλσαμο στον πόνο.
Η Γνώση, είναι δύσκολο μονοπάτι φίλτατε....
Έτσι, αν και πάλι σε τίποτα δεν απάντησες απο τα όσα σου έθεσα, έλαβες ξανά απαντήσεις. Να δούμε πότε θα πράξεις αναλόγως.
ΦΙΛΕ Schwabe ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
Edited by - el.elyon on 24/11/2006 01:14:15
«ΦΙΛΕ Schwabe ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΧΙΖΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!»
Να σαι καλά αγαπητέ.
Όποτε μπορείς, εξάλλου η συζήτηση αυτή είναι ανοιχτή σχεδόν πάντοτε...![]()
quote:
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Αγαπητέ μου el.elyon, η ειρωνική σου απάντηση έχει όντως "σβηστεί" κι αυτό το έκανες ο ίδιος με την συγγνώμη σου προς τον EPAITHS.
Το μάθημα το οποίο αναφέρεις οτι έλαβες είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό.
Και προεκτείνοντας την σκέψη μου, θα πω οτι το πιο σημαντικό είναι να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε την διαφωνία μας με κάποιον και να αντιληφθούμε ποιά είναι τα κοινά μας μ' αυτόν.
Έχεις τα συγχαρητήρια μου για αυτό κι ελπίζω να υπάρξουν κι άλλα ανάλογα παραδείγματα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Η ερώτηση μου είναι: ποιο είναι το μέτρο που μετράς το τι είναι κακό και καλό, σωστό και λάθος , δίκαιο και άδικο;
Γενικά:όταν κάτι δεν βλάπτει σωματικά-ψυχικά τους ανθρώπους.Όταν κάτι δεν προσβάλλει ή διακρίνει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.
Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία που ανέφερες,δεν με απασχολεί το τι κάνει κανένας στο κρεβάτι του και τυγχάνει να εκτιμάω ιδιαίτερα κάποιους ανθρώπους..
quote:
Π.χ. γιατί για σένα Μαράκι μου( μπορώ να σε λέω Μαράκι μου;) η ομοφυλοφιλία είναι καλό και όχι κακό; Γιατί η απάντηση σου να είναι η αλήθεια και όχι το ψέμα; (Μαράκι για τους ομοφυλοφίλους έχουμε συζητήσει και είχαμε ένα ωραίο διάλογο για αυτό τον χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα).
Άρα αυτό που θέλω να πω ( το έχω ξαναπεί ) είναι εάν έχεις ένα μέτρο και εάν έχεις, ποιο είναι αυτό το μέτρο. Στη περίπτωση όπου δεν έχεις πως ξέρεις ότι το κακό είναι όντος κακό και το καλό όντος καλό;
Οπότε Μαράκι άλλη μια φορά: γιατί το κακό που ξέρεις εσύ ως κακό να είναι και στην πραγματικότητα κακό;
Φυσικά και μπορείς αγαπητέ μου να με λες όπως θέλεις.
Έχω ξαναπεί ότι πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά.Και ο πόλεμος στο Ιράκ,έγινε για καλό,όπως είπε ο ηλίθιος αμερικάνος και το πιστεύουν και τα πρόβατα-αμερικανάκια.Τα αμερικανάκια όμως που ψάχνονται,έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του.
Εσένα ποιός είναι ο ορισμός σου περί κακού και καλού;
quote:
Εγώ απλά θέλω να βοηθήσω σ’αυτην την αναζήτηση και όχι να σου πω ποια είναι η υποκειμενική μου αλήθεια . Γιατί τότε Μαράκι αυτός δεν θα ήταν διάλογος .
Το αντίθετο αγαπητέ μου.Νομίζω ότι ο υγιής διάλογος περιέχει παράθεση απόψεων,όλων των απόψεων,είτε αυτές συγκλίνουν,είτε όχι.Θα ήθελα να μου πείς την υποκειμενική σου αλήθεια.
quote:
Μαράκι το να φέρνεις ένα τεράστιο άρθρο εναντίον του χριστιανισμού σε κάποιο φόρουμ δε σημαίνει ότι ότι και καλά θες να συζητήσεις. Μπορεί ο καθένας να σκανάρει 500 σελίδες. αλλά τέλος πάντων για να μη μακρυγορήσουμε θα απαντούμε κατά ενότητες.
Νομίζω ότι παραθέτοντας και δικές μου απόψεις,ακόμα και συμφωνόντας και με σένα τον ίδιο σε κάποια πράγματα,έχουν δείξει την διάθεση μου για συζήτηση.
quote:
Εχει εξουσία επι της κεφαλής του ανδρός γιατί για αυτό εκτίσθη για να βοηθήσει τον άνδρα, που σημαίνει ότι την βλέπει σαν απολύτρωση του άνδρα και όχι κατώτερη.
Δικιά σου ματιά στην ερμηνεία,υποθέτω.Βλέπεις που λέω ότι τα κείμενα αυτά έχουν πολλές ερμηνείες.ίσως να φταίει και η προδιάθεση.οκ,ίσως να είμαι από την αρχή αρνητικά προδιατεθειμένη και να ερμηνεύω κάποια πράγματα αρνητικά και όχι θετικά.έτσι τα ερμηνεύουν όμως και κάποιοι πολύ "πιστοί" χριστιανοί με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζουν εαυτούς,τους γυναίκες τους και εντέλει την θρησκεία...
quote:
Φόβος= σεβασμός στα αρχαία ή να τον φοβάται μην του την κάνει?
Το παπαδαριό τότε,το μετέφρασε όπως γούσταρε."να τον φοβάσαι,γιατί αυτός είναι άντρας,ε μπορεί να σου ρίξει και καμιά σφαλιάρα,αλλά θα έχει δίκιο" και τα συναφή.Έτσι το μετέφραζαν βλέπεις τότε.Και δεν ξέρω κι εγώ ποιά είναι η ερμηνεία αυτού.Ναι,δεν το βρίσκω το θετικότερο από τα όσα έχει πεί ο Παύλος..
quote:
Και τι μας νοιάζει εμάς τι έλεγε το λευικό?
Το λευιτικό το διαβάζουν οι εβραίοι και το ακολουθούνε.
Οι χριστιανοί δεν το ακολουθουν.
Νόμιζα ότι όταν κάποιος αναφέρεται στην αγια γραφή,αναφέρεται και στην ΠΔ,κομμάτι της οποίας είναι και το λευτικό...
quote:quote:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.Αγαπητέ μου el.elyon, η ειρωνική σου απάντηση έχει όντως "σβηστεί" κι αυτό το έκανες ο ίδιος με την συγγνώμη σου προς τον EPAITHS.
Το μάθημα το οποίο αναφέρεις οτι έλαβες είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό.
Και προεκτείνοντας την σκέψη μου, θα πω οτι το πιο σημαντικό είναι να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε την διαφωνία μας με κάποιον και να αντιληφθούμε ποιά είναι τα κοινά μας μ' αυτόν.Έχεις τα συγχαρητήρια μου για αυτό κι ελπίζω να υπάρξουν κι άλλα ανάλογα παραδείγματα.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dying Incubus ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ....ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΓΝΩΡΙΖΩ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗ, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΤΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ....ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!
ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ, ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ...; ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ!
ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΧΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ!
ΦΙΛΕ Shawbe ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Dying Incubus ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ!
ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΦΙΛΙΚΑ EL.ELYON!
the New Moon is the white goddess of birth and growth;
the Full Moon, the red goddess of love and battle;
the Old Moon, the black goddess of death and divination.
Θα σε παρακαλούσα μόνο να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες στα μηνύματα σου κι όχι λατινικούς έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η ανάγνωση τους.
Αγαπητέ μου el.elyon, θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό που αναφέρεις για την αλήθεια!
Ο κάθε άνθρωπος ερμηνεύει την αλήθεια μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, διαφορετικό ίσως στο σύνολο του από έναν άλλον άνθρωπο.
Κι όμως, κάποια ψήγματα της καλούμενης Ανώτερης Αλήθειας εμπεριέχονται σ' αυτήν.
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δε μπορούν να κατανοήσουν την αλήθεια του άλλου κι εμμένουν στην δική τους.
Το πρωταρχικό ζητούμενο που θα έπρεπε να προκύπτει, φίλε μου, από την γνώση αυτής της αλήθειας δεν θα έπρεπε να είναι άλλο από το γεγονός οτι είναι απλά μια υποκειμενική θεώρηση καθώς κι η προσπάθεια μας να κάνουμε μια κίνηση να "αγκαλιάσουμε" τις οπτικές των άλλων ανθρώπων.
quote:
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΓΝΩΡΙΖΩ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗ, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.
Ίσως να μην έχει νόημα, φίλε μου, η απόδειξη της...
Το γεγονός οτι εσύ την βιώνεις, σε ωφελεί και γονιμοποιεί τις περισσότερες πτυχές του εαυτού σου είναι αυτό που καταμαρτυρά την αλήθεια της... ![]()

Είμαι νέο μέλος και η είσοδός μου είναι πειραματική.
Παρακολουθώ όμως μήνες το Forum και δηλώνω προβληματισμένος...
Θα τοποθετηθώ ανά ευκερία...
quote:
Νομίζω ότι παραθέτοντας και δικές μου απόψεις,ακόμα και συμφωνόντας και με σένα τον ίδιο σε κάποια πράγματα,έχουν δείξει την διάθεση μου για συζήτηση.
quote:
Δε νομίζω το τεράστιο κείμενο να που κατέθεσες να είναι δικό σου γιατί έχει πολλές ανακρίβιες.
Ειδικά στα κείμενα των πατέρων.
Καλό είναι να δίνει κανείς το ακριβές εδάφιο και όχι 5 τόμους κάποιου έργου.quote:
"Εχει εξουσία επι της κεφαλής του ανδρός γιατί για αυτό εκτίσθη για να βοηθήσει τον άνδρα, που σημαίνει ότι την βλέπει σαν απολύτρωση του άνδρα και όχι κατώτερη. "
____
Δικιά σου ματιά στην ερμηνεία,υποθέτω.Βλέπεις που λέω ότι τα κείμενα αυτά έχουν πολλές ερμηνείες.ίσως να φταίει και η προδιάθεση.οκ,ίσως να είμαι από την αρχή αρνητικά προδιατεθειμένη και να ερμηνεύω κάποια πράγματα αρνητικά και όχι θετικά.έτσι τα ερμηνεύουν όμως και κάποιοι πολύ "πιστοί" χριστιανοί με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζουν εαυτούς,τους γυναίκες τους και εντέλει την θρησκεία...
Στις περισσότερες ερμηνίες σου συμφωνώ και κατα τη δική μου πάντα άποψη που μπορεί να είναι και λανθασμένη έχεις δίκιο. Με την προδιάθεση συμφωνώ. Αυτός είναι και ο σκοπός του μυθοπλάστη. Να δώσει το μύθο του Αδάμ και της Ευας έτσι ώστε να τον ερμηνεύει άλλος θετικά και άλλος αρνητικά και όλοι να είναι μέσα.
Ο Μωυσής δεν ήταν κανένας αγράμματος αλλά σαν γιος φαραώ είχε διδαχτεί όλη τη σοφία των ιερέων της αιγύπτου, (εκεί έπαιζε τότε η επιστήμη).
Εκεί πήγε και ο Πυθαγόρας.
Τώρα, οι πολύ πιστοί χριστιανοί είναι πολλών ειδών.
Είναι αυτοί που χαίρονται να πληγώνουν το θύμα του αντίθετου φύλου.
Αυτοί που φοράνε πέτσινα και μαστιγώνουν αλλα αγαπάνε και παίζουν ένα παιχνίδι, και αυτοί που με κρυφά απωθημένα στηρίζουν τη βία τους εναντίον του άλλου φίλου στο χριστιανισμό ερμηνεύοντας το ευαγγέλιο κατά βούληση. Τι σημασία έχει? όλοι έχουν ένα δρόμο διαφορετικό αλλά με κοινό σκοπό.
[quote]"Φόβος= σεβασμός στα αρχαία ή να τον φοβάται μην του την κάνει? "
__Το παπαδαριό τότε,το μετέφρασε όπως γούσταρε."να τον φοβάσαι,γιατί αυτός είναι άντρας,ε μπορεί να σου ρίξει και καμιά σφαλιάρα,αλλά θα έχει δίκιο" και τα συναφή.Έτσι το μετέφραζαν βλέπεις τότε.Και δεν ξέρω κι εγώ ποιά είναι η ερμηνεία αυτού.Ναι,δεν το βρίσκω το θετικότερο από τα όσα έχει πεί ο Παύλος..
Δε νομίζω ότι ο Παύλος χρησιμοποίησε την έννοια σεβασμός. Δεν ήταν ευσεβιστής. Ηταν αρκετά προχωρημένος για να γνωρίζει το ρόλο της γυναίκας σε μια σχέση και νομίζω ότι είπε κάτι πολύ δυνατό που κανείς ποτέ δεν το ανάλυσε. Βλέπεις οι μεταγενέστεροι αναλυτές ήσαν όλοι άνδρες και κανείς δεν είχε το θάρρος του Παύλου να πει την αλήθεια.