ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

panpam30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
maraki8Μέλος
11/06/2007, 08:29:23
quote:
Οι ανταλλαγές αιχμηρών απόψεων σε καμμία περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί με τη δημιουργία μίσους σε ανθρώπους που δεν είχαν και τόσο ικανό κριτήριο.

Ναι μωρέ τώρα,η καινούρια καραμέλα!Διαφωνείς με τις ταγές του χριστιανισμού;καταδεικνύεις άστοχα γραφόμενα κλπ;ε τότε είσαι αντιχριστιανός,γράφεις με μίσος κι ένα σωρό ακόμα.Φτάνει πια δηλαδή...

quote:
Ειληκρινά έχω μια απορία . Πως θα σας φαινότανε , αν οι Έλληνες Εθνικοί έκαναν ένα συνέδριο στο οποίο θα αποφάσιζαν κάθε φορά στις εκάστοτε Ιεροπραξίες τους , να αναθεματίζουν όλους τους αυτοκράτορες και τους επισκόπους συλλήβδην (αγιασθέντες ή μή) , και μαζί μ' αυτούς τον χριστιανικό όχλο της εποχής , που γκρέμισε και λεηλάτησε τα ιερά τους και κατέσφαξε χιλιάδες από αυτούς .

Με αρχηγούς τον χριστόδουλο και την Λουκά,Θα πηγαίνανε έξω από τα μέρη που γίνονται τα συμβούλια και θα βάζανε φωτιά,θα λυντσάριζαν τους μετέχοντες κλπ.
Μήπως πήγε κανείς στο θέατρο Badminton,στην παράσταση Jesus Christ Super Star;αγνοούν μάλλον κάποιοι εδώ μέσα ότι υπήρχε αστυνομία και προστάτευε τον κόσμο από τα χριστιανικά/ειρηνικά άτομα(τι ειρωνεία όμως) που έβριζαν με τα χειρότερα λόγια και απειλούσαν τους παρευρισκόμενους με λυντσάρισμα.Κι αυτό γινόταν σε κάθε παράσταση..
Είναι λοιπόν να αναρωτιέσαι,φίλε μου Σέσωστρη,τι θα γινόταν;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

11/06/2007, 20:31:10
quote:
γιαπετ
δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει πάει σχολείο και να μην έχει "διαβάσει" τις διαθήκες.

GreenLantern
Ευτυχώς αγαπητέ έχεις βάλει το ρήμα και εσύ ο ίδιος εντός εισαγωγικών και γράφεις: "διαβάσει". Γιατί αν έχουμε «διαβάσει» τις διαθήκες από το σχολείο μόνο εντός εισαγωγικών δικαιούμαστε να λέμε ότι έχουμε διαβάσει.

Το κακό είναι, πως την διαβάσαμε με το ζόρι (είχα 4 ώρες θρησκευτικά στο σχολείο και μια - δυο μόνο, ιστορία, δυστυχώς).

Μετά που την διάβασα στα σοβαρά, κατάλαβα τι παραμυθάκι είναι και τι σκοπό έχει, φίλε μου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

dimitris2Μέλος
11/06/2007, 23:45:37
quote:
Είμαι σίγουρος, ότι εσύ θα μπορείς να βρείς εύκολα τι είπε και πού αναφέρεται. Αν θέλεις κάνε το.
Σου έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως ότι βρείς θα το αναφέρεις στο θέμα.

Δεν είναι απάντηση αυτή. Οποιος προσκομίζει εδάφιο αναφέρει και τις συντεταγμένες για να μην κάνει τη ζωή του άλλου δύσκολη.

Εγώ έψαξα και βρήκα το απόσπασμα του Χρυσοστόμου όπως μου είπες και συμφωνώ μαζί του γιατί μιλάει για τις μετεμψυχώσεις ανθρώπου σε μύγα κ.α.
Διαφωνώ με θεωρίες αρχαίων περί μετεμψύχωσης. Διαφωνώ και μέ νεκρομαντείες και άλλα που δεν έχει γράψει ο Χρυσόστομος γιαυτό είπα συμφωνώ και το επεκτείνω.

Διαφωνώ και με την απάτη.

ΠΡΟΣΠΑΘΏΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΓΡΑΨΑΤΕ.
Οτι ο Χρυσόστομος είπε:
Οι Έλληνες είναι βρωμεροί και πανάθλιοι, μιαροί και παμμίαροι

Το να βάζεις λόγια στο στόμα κάποιου που δεν το είπε δεν είναι ηθικό.
Είναι αποτρόπαιο. Αηδιαστικό και κατινίστικο.

Καταλαβαίνω γιατί δεν έφερες το εδάφιο του Χρυσοστόμου.

Τι εδάφια να φέρει κάποιος όταν προσπαθεί με αθέμιτα μέσα να κατασκευάσει την αποπλάνηση της κοινής γνώμης?
Σας δουλεύουν χριστιανοί.
Πουθενά δεν είπε ο Χρισόστομος ότι οι Έλληνες είναι βρωμεροί και πανάθλιοι, μιαροί και παμμίαροι

Μόνοι τους βγάζουν εδάφια για να το παίξουν και επιστήμονες.

Edited by - dimitris2 on 11/06/2007 23:50:43

12/06/2007, 03:02:32

Ψυχραιμία dimitris2 θα πάθεις τίποτα και θα χρειαστούμε όλες τις δεκαοχτούρες του Συντάγματος για να γίνεις καλά.
Δεν σε παρεξηγώ όμως γιατί στην προσπάθειά σου να επιπλεύσεις ή να πάρεις καλό βαθμό κραυγάζεις απελπισμένα.

quote:
quote:
Δεν αμφιβάλλω ότι τα είπε αλλά φέρε τα εδάφια να δούμε τι γίνεται.

γιαπετ
Φίλε μου σχετικά με την προέλευση αυτών των κειμένων, απάντησα στον panpam.
το ίδιο λέω και σ' εσένα.

Είμαι σίγουρος, ότι εσύ θα μπορείς να βρείς εύκολα τι είπε και πού αναφέρεται. Αν θέλεις κάνε το.

Αυτός ο διάλογος έγινε μεταξύ μας.

Είχα απαντήσει στον φίλο panpam ότι αυτά υπάρχουν εις τον μακάριον Βαβύλαν (λόγος Β' παράγφραφος α') και αντί να παραληρείς σαν καλός χριστιανός, θα ήταν προτιμότερο να σκεφθείς σαν άνθρωπος και να δείς ότι κάποιος που εφαρμόζει την τακτική που μου χρεώνεις, κρίνοντας εξ' ιδίων και από κεκτημένη ταχύτητα, δεν θα ζητούσε κάτι τέτοιο.

Βέβαια έγραψα κι αυτό...

quote:
γιαπετ
Σου έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως ότι βρείς θα το αναφέρεις στο θέμα.

...αλλά όλοι κάνουμε λάθη.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

12/06/2007, 08:42:00
quote:
Το κακό είναι, πως την διαβάσαμε με το ζόρι (είχα 4 ώρες θρησκευτικά στο σχολείο και μια - δυο μόνο, ιστορία, δυστυχώς).

Φίλε γιαπετ, δεν θυμάμαι πόσες ώρες διδασκόμασταν τα διάφορα μαθήματα.
Θυμάμαι όμως ότι σχεδόν πάντα ήμουν στη μπούκα στα Θρησκευτικά γιατί ρωτούσα διάφορα που μου έκαναν εντύπωση.
Στην Γ' Λυκείου από τις πρώτες ημέρες ρώτησα στο μάθημα τι ήθελε να πει ο Ζαχαρίας όταν έλεγε "Και εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών κατά των Ελλήνων"...

In anticipation of my resurrection...

12/06/2007, 15:03:51
quote:
Dying_Incubus
Στην Γ' Λυκείου από τις πρώτες ημέρες ρώτησα στο μάθημα τι ήθελε να πει ο Ζαχαρίας όταν έλεγε "Και εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών κατά των Ελλήνων"...

Για πες και τι απαντήσεις έπαιρνες, φίλε μου....

Κυκλοφορούσε τότε, η σημερινή βερσιόν;
Ή σου απαντούσε:

Γκα γκα ου γκα γκα γκα γκα ου γκα γκα;;;;;

Εγώ που είμαι, μάλλον, παλαιότερο μοντέλο, από σένα, έτρωγα χαστούκι κάθε φορά που έκανα συγκρίσεις μεταξύ βιολογίας και θρησκευτικών.
Κατά την άποψη του θεολόγου, και ακολουθώντας πολυετή και δοκιμασμένη τακτική, ήταν ο μόνος τρόπος να δω την αλήθεια...

Όσο για το τελευταίο, που λες για τον Ζαχαρία, απόδειξε ότι δεν το έφτιαξες μόνος σου, ότι δεν είναι μια ανίερη τακτική να παραποιήσεις την αλήθεια, βγάζοντας το αντιχριστιανικό σου μένος.

ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ;;;;;

ΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ;;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Edited by - γιαπετ on 12/06/2007 15:12:06

12/06/2007, 15:14:57
quote:
γιαπετ
Εγώ που είμαι, μάλλον, παλαιότερο μοντέλο, από σένα, έτρωγα χαστούκι κάθε φορά που έκανα συγκρίσεις μεταξύ βιολογίας και θρησκευτικών.

Γι’ αυτό έγινες και άνθρωπος.

Εγώ πάντως έσκυβα, γι’ αυτό και καθυστέρησα λίγο.

Στράτος

μέτρον άριστον
13/06/2007, 01:02:10
quote:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έγραψες επί λέξει "Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην" έγραψες το εξής:
GreenLantern
quote:
Sesostris
Μετά από αυτό τέρμα , τα πάντα στην διάθεση του ανθρώπου να τα εκμεταλευεται και να τα καταστρέφη κατα βούληση . "Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην" πουθενά εξέλιξη , πουθενά συνέχιση της δημιουργίας.

Άρα δεν έχει και τόσο άδικο ο dimitris που σε ρωτά:
Που είπε η π. διαθήκη, αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και καταστρέψτε τη γη? GreenLantern

Το επαναλαμβάνω με έντονα γράμματα , μπάς και το διαβάσετε αυτή τη φορά σωστά .
Πέρα από αυτό όμως η λέξη κατακυριεύω στα Ελληνικά έχει την σημασία του καταλαμβάνω δια της βίας , υποδουλώνω .
Αυτό έγινε και στην πράξη . Άπειρα τα παραδείγματα στην Π.Δ. σφαγών λεηλασιών και άλλων θεαρέστων πράξεων , κατ εντολήν του Γιαχβέ πάντοτε .

13/06/2007, 01:12:59
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
γιαπετ
--------------------------------------------------------------------------------

Γι’ αυτό έγινες και άνθρωπος.

Εγώ πάντως έσκυβα, γι’ αυτό και καθυστέρησα λίγο.

Στράτος

Σωστά, άλλωστε το ξύλο δεν βγήκε απ' τον παράδεισο;

Θεϊκά, παραδεισένια χαστούκια...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

13/06/2007, 01:14:51
quote:
Δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα όσα γράφεις. Στάζουν μίσος. Οι "ιστορικές αναφορές" όταν χρησιμοποιούνται έξω από το χωροχρονικό τους πλαίσιο για να στηρίξουν μίσος σήμερα, δεν σχετίζονται με "αποδοχές".
panpam

Τότε φρόντισε να καταδικάσης και τις ύβρεις του ιερατείου εναντίον των Ελλήνων αφού και αυτές χρησιμοποιούνται έξω από το χωροχρονικό τους πλαίσιο .
Στο κάτω κάτω της γραφής δεν φταίω εγώ για τα εγκλήματα που περιγράφω .
Δηλαδή τι θα θελες να γράψω για να μην είναι ύβρις , οτι οι Έλληνες μετά το κήρυγμα του Σαούλ στον "Άρειο Πάγο" , έπαθαν ομαδική παράκρουση , γκρέμισαν τους ναούς τους και έτρεξαν στον Ιλισό για να βαφτιστούν ομαδικά ?