ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χριστιανός Ορθόδοξος54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
iasonasΜέλος
27/12/2003, 17:55:24
Σε ευχαριστώ πολύ simori για την περίληψη του έργου και σε ευχαριστώ ακόμα περισσότερο για τα links.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

alexeyev1970Μέλος
09/01/2004, 12:38:41
Για τον φίλο Ιάσωνα μερικές πληροφορίες εφόσον του αρέσει αυτός ο όντως πολύ καλός συγγραφέας βιβλίων τρόμου κι όχι μόνο. Λοιπόν το Gerald's Game είναι πολύ ανατριχιαστικό αν το διαβάσεις , αν όμως δεις μια τηλεταινία που έχει γυριστεί πάνω σ'αυτό το σενάριο , θα δεις ότι πρόκειται περί πατάτας , όπως συμβαίνει με το 98% των ταινιών του. Γιατί λέω αυτό το νούμερο? Διότι ο ίδιος ο συγγραφέας έχει πει ότι οι μόνες προσαρμογές σεναρίων του ΄στη μεγάλη οθόνη που τον άφησαν ικανοποιημένο ήταν το κλασσικό και αξεπέραστο αριστούργημα του John Carpenter "CHRISTINE" και το "CARRIE" του Brian De Palma . Λογικό αυτό αφού και οι δύο ταινίες είναι κορυφαίες και μέσα στο τοπ10 οποιουδήποτε ασχολείται σοβαρά με το φανταστικό κινηματογράφο. Επίσης ο Stephen κάνει ένα cameo πέρασμα από την ταινία "ΝΥΧΤΕΡΙΤΕΣ" όπου είναι ο φύλακας του νεκροταφείου. Ακόμη , το "ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ" σαφώς κι έχει γυριστεί ταινία κι απ'όσο θυμάμαι παίζει ο Ed Harris.Το DEAD ZONE του παμμέγιστου David Cronenberg , έχει ψηφιστεί από το επίσημο φαν κλαμπ του συγγραφέα στην Αμερική (που αριθμεί πάνω από ...200.000 μέλη!!!), ως η καλύτερη ταινία. Και κάτι ακόμη που ίσως σ'ενδιαφέρει , ο Stephen αρχικά είχε σκεφτεί να υποβάλλει μύνηση στον Stanley Cubrick για τη "ΛΑΜΨΗ". Τόσο μακριά από τον αρχικό του στόχο είχε ξεφύσει ο σκηνοθέτης. Αυτά.

Maria PageΝέο Μέλος
10/01/2004, 22:27:43
Ο Stephen King είναι ο καλύτερος σύγχρονος συγγραφέας τρόμου. Για μένα είναι αντάξιος του κορυφαίου Εντγκαρ Άλλαν Πόε και του Λάβκραφτ.
Εδώ και αρκετά χρόνια έχω αρχίσει και διαβάζω βιβλία του και έχω ξεχωρίσει το κοράκι, το αυτό, σάκος με κόκκαλα, η Λάμψη. Βέβαια και τα υπόλοιπα του μου άρεσαν όμως δεν συγκρίνονται με τα παραπάνω. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει διαβάσει την Οργή που έγραψε με το ψευδώνυμο Μπάκμαν. Αναφέρεται σε ένα αγόρι που καταπιεσμένο από όλους γύρω του κρατά τους συμμαθητές του όμηρους στο σχολείο του απειλώντας τους με ένα περίστροφο...Λέγεται ότι αυτό επηρέασε τα διάφορα περιστατικά βίας στην αμερική. Είναι αξιόλογο βιβλίο αν και είναι από τα πρώτα που έγραψε ο Κινγκ και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μετέπειτα βιβλία του! Κάπου είχα διαβάσει ότι ο Σ.Κινγκ είχε μετανιώσει που έγραψε αυτό το βιβλίο...
Από ταινίες τώρα..΄σχεδόν όλες που έχω δει είναι κατώτερες από τα βιβλία του. Λαμπρή εξαίρεση: Η Λάμψη. Το τρίδυμο που σκοτώνει: Κινγκ, Κιούμπρικ και ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ Νίκολσον...
Η έπαυλη ήταν καλή.

Έχει βγέλει και ένα βιβλίο με το Πήτερ Στράουμπ. Ξέρει κανένας τον τίτλο του;

"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe

iasonasΜέλος
13/01/2004, 12:46:52
Με τον Πήτερ Στράουμπ, ο Κινγκ έχει γράψει δύο βιβλία. Το ένα είναι συνέχεια του άλλου, το πρώτο έχει τίτλο "Το Φυλακτό" και το δεύτερο "Το Μαύρο Σπίτι". Και τα δύο αξίζουν να τα διαβάσεις.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

Maria PageΝέο Μέλος
13/01/2004, 21:03:33
Ευχαριστώ για την πληροφορία! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα διαβάσω!
Ακούσατε ότι ο Stephen King βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην Αμερικάνικη λογοτεχνία; Πολλοί "λογοτέχνες" αντέδρασαν λέγοντας ότι δεν του άξιζε τέτοια διάκριση...Εγώ ένα έχω να πω: Καιρός ήταν!

"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe

alexeyev1970Μέλος
13/01/2004, 22:07:25
Μάλλον θα αντέδρασαν διότι ο Stephen King έχει κατηγορηθεί ως μη γλωσσοπλάστης , ότι παρεμβάλλει αρκετές βρισιές ανάμεσα στους διαλόγους , ότι η λογοτεχνία του θα ήταν η ιδανική για εκδόσεις ΒΙΠΕΡ. Εγώ νομίζω ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών μιλά κατ'αυτό τον τρόπο (με υβρεολόγιο)και από αυτή την άποψη μάλλον είναι αρκετά αντιπροσωπευτικός θα έλεγα. Ίσως να ζηλεύουν και το γεγονός ότι είναι ο πιο κινηματογραφικός συγγραφέας κι αυτό σημαίνει λεφτά. Κατά τη γνώμη μου , ο εν λόγω συγγραφέας είναι πολύ περιγραφικός κι έχει μία μοναδική ικανότητα να σε κάνει να "βλέπεις"αυτά που περιγράφει στις σελίδες του. Είναι σα να βλέπεις ήδη την ταινία την ώρα που διαβάζεις. Και δεν είναι τυχαίο ότι είναι πολυγραφότατος. Αυτό δείχνει έμπνευση και αφοσίωση στο σκοπό του.

Livas_DΝέο Μέλος
16/01/2004, 01:40:14
Γεια Χαρα!!!

Εμενα παντος οι αγαπημενες μου ταινιες του King ειναι:
Rose Red
IT
Η ΛΑΜΨΗ

απο τα βιβλια που εχει βγαλει...σε ελληνικη μεταφραση κυκλοφορουνε???

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

RivaldinhoΝέο Μέλος
17/01/2004, 01:29:42
Πρόσφατα είδα σε DVD την "Ονειροπαγίδα". Δε λέω, καλή ταινία, καλή η προσπάθεια, αλλά... Χίλιες φορές το βιβλίο, παιδιά. Πάρα πολλές σκηνές που περιγράφονται στο βιβλίο δεν παρουσιάστηκαν στην ταινία. Ακόμη και πρόσωπα παραλήφθηκαν (που ναι ο "Άρτσι Περλμάτερ"?) σκηνές παραποιήθηκαν (που ναι ο μπέικον-freak Κύριος Γκρίζος?) και το τέλος είναι εντελώς διαφορετικό, αλλά τουλάχιστον μέσα στο πνεύμα του συγγραφέα. Η ταινία είχε διάρκεια περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά, αλλά νομίζω ότι άνετα θα μπορούσε να βγεί τετράωρη και να σταθεί και λίγο παραπάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των ηρώων. Με λίγα λόγια η ταινία έχει περάσει από Hollywood-σουρωτήρι.
Anyway, ελπίζω να μην ήμουν πολύ αυστηρός στην κριτική μου (ως άλλος Ιάσων Τριανταφυλλίδης). Απλώς σκέφτομαι ότι όσοι γνωρίζουν τον King μόνο από τις ταινίες του που έχουν γυριστεί, πραγματικά δεν τον γνωρίζουν ούτε κατά το 1/20.
S.S.D.D. guys...

®iv

alexeyev1970Μέλος
17/01/2004, 14:35:04
Καμμία σχέση τα βιβλία με τις ταινίες , έτσι κι αλλιώς. Το ίδιο συμβαίνει και με το Αυτό. Το βιβλίο είναι πραγματικά αριστοτεχνικά πλεγμένο ενώ η ταινία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως και παιδική. Σωστή η άποψη ότι αν γνωρίζουμε τους συγγραφείς από τη μεταφορά τους στον κινηματογράφο κι όχι από τα βιβλία τους , τότε δεν γνωρίζουμε ούτε το 50%.

katiaΜέλος
17/01/2004, 20:20:25
ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ SLEEPWALKERS ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ.ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΨΕΥΤΙΚΗ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ?

iasonasΜέλος
20/01/2004, 12:12:30
Όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί σε αυτό το topic, η μεταφορά των βιβλίων του King σε ταινία, δεν έβγαλε και το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό από μια πλευρά είναι καλό γιατί φανερώνει την αδυναμία των ανθρώπων που δουλεύουν στην παραγωγή των ταινιών να φτάσουν την φαντασία και την συγγραφική ικανότητα του King.
Για να μην πω το 100% των ταινιών, το 95% που έχει μεταφερθεί σε ταινίες είναι κλάσεις κατώτερες από τα αντίστοιχα βιβλία. Να ένας πολύ καλός λόγος για κάποιους που δεν διαβάζουν βιβλία, να αρχίσουν να το κάνουν.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

katiaΜέλος
21/01/2004, 22:03:50
ΙΑΣΟΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΕΙΑ ΑΥΤΟ?ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ.

iasonasΜέλος
22/01/2004, 14:49:28
Ο King σε σχέση με τα χρόνια που γράφει και με την προσφορά του στην λογοτεχνία δεν έχει βραβευτεί αντίστοιχα. Εκτός από αυτήν την βράβευση που αναφέρθηκε, ο Kign έχει βραβευτεί και με το βραβείο BOOKER, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία για τους συγγραφείς.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

09/03/2011, 09:58:11
Λοιπόν παραθέτω μια ολοκληρωμένη λίστα με τις ταινίες, μίνι σειρές ή επεισόδια που έχουν στηριχτεί σε έργα του Stephen King.

http://bestsellers.about.com/od/stephenking/a/king_films.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Media_based_on_Stephen_King_works

Ακολουθεί η προσωπική μου αξιολόγηση όσων ταινιών έχω δει και θα προσθέσω μελλοντικά οποιαδήποτε παρακολουθήσω.

Εξαιρετικές/πολύ καλές: The Shining, Misery, Carrie, Creepshow, Creepshow 2, It, Christine, Thinner, Secret Window, The Mist.

Καλές/Αξιόλογες: Graveyard Shift, Pet Sematary, Maximum Overdrive, Silver Bullet, Cat's Eye, Word Processor of the Gods (σύντομη ιστορία σπονδυλωτής ταινίας τρόμου), The Mangler, Cujo (η σκηνή με την πολιορκία του αμαξιού από το λυσσασμένο σκυλί είναι από τις πιο δυνατές σε ταινία τρόμου).

Μέτριες: Rose Red, Children of the Corn, Dreamcatcher, Firestarter (ψιλοβαρετή ταινία με την Drew Barrymore) .

Κακές: Sleepwalkers, Trucks

Ελπίζω να μην μου ξέφυγε κάποια.
Δεν συμπεριέλαβα ταινίες βασισμένες σε έργα του King που δεν είναι τρόμου και έχω δει όπως το Green Mile ή το Stand by me.

Lost in Necropolis

La ville de la mort