ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επίσημη Συνάντηση ESOTERICA.gr - 10/4/2005 (για τα Μέλη των Forums) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Επίσημη Συνάντηση ESOTERICA.gr - 10/4/2005 (για τα Μέλη των Forums) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ72 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
08/04/2005, 11:54:42

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ:

1. 2 ΚΙΛΑ ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΕΥΡΙ "ΑΡΙΣΤΟΝ"
2. 1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
3. 150 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
4. 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ
5. 10 ΑΥΓΑ
6. 650 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
7. 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
8. 500 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
9. 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ
10.2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
11.1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΑΧΛΕΠΙ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ
12.1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ
13.2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
14.ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΣΕ ΛΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :

ΖΑΛΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.....ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ......ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ......ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.....Ή ΜΑΓΕΙΡΑΣ.

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.

08/04/2005, 12:02:33
ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΘΗΡΙΑΣ.

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ......ΑΝ ΑΠΟΔΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΑΡΗ.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ...ΛΟΥ-ΚΟΥ-ΜΑ-ΔΕΣ...ΛΟΥ-ΚΟΥ-ΜΑ-ΔΕΣ...ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ.
ΑΜΑΝ
ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.

08/04/2005, 14:40:13
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΙΨΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ, -ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΙΝΕ- ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ!!!
ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ!
ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ.
ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΤΕ;
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ.
ΘΑ ΤΟ ΣΚΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΥΣ.
ΘΑ ΠΕΦΩΤΙΣΤΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ.
ΦΙΛΙΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---

osiris_mythΜέλος
08/04/2005, 15:57:34
ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ "ΝΤΕΡΜΠΙ" ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 21.00
ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΤΣΕ......ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ 30' ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ.....?

"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕ"

08/04/2005, 16:38:50
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10ΜΙΣΗ.
ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---

osiris_mythΜέλος
08/04/2005, 17:47:30
ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 4.30?

"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ"

OannesΜέλος
08/04/2005, 23:13:49
A και που 'σαι Labola

Πρόσεχε μην το σκίσεις...

08/04/2005, 23:31:58
quote:
ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 4.30?

Και βέβαια ισχύει.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

09/04/2005, 12:39:20
Συνοψίζουμε και συγκεκριμενοποιούμε για την αυριανή "Συνάντηση των Φίλων του ESOTERICA":

- Κυριακή 10 Απριλίου,
στον Χώρο "Studio IDEA", Ιπποκράτους 156 & Βελισσαρίου, Αθήνα,
τηλ.: 210 6466466

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:30-17:00, Προσέλευση
17:00, Έναρξη Συνάντησης

- Eισηγήσεις από Μέλη της Ομάδας Υπευθύνων του ESOTERICA(αλφαβητικά):

• Μιχάλης Βίνος
  • Ευφροσύνη Τσακίρη
  • Βασίλης Χλέτσος

- Ανοιχτή Συντονιζόμενη Συζήτηση με Ερωτήσεις, Προτάσεις και γενικότερα Απόψεις για τον Τόπο του ESOTERICA και τις δράσεις του.

- Επίσημη(προβλεπόμενη) Λήξη Συνάντησης: 19:30 - 20:00

- Ανεπίσημη συνέχεια Συνάντησης με γνωριμίες, Συζητήσεις κ.ο.κ.: Ακαθόριστος χρόνος(ίσως και τόπος...) "Για όσους, πραγματικά, αντέχουν!"

- Ενδιάμεσα στα διάφορα τμήματα της Συνάντησης θα υπάρξουν ολιγόλεπτα Διαλείματα.

- Στον χώρο θα υπάρχουν αναψυκτικά, τσάι, κρασί & σνακς

Δυστυχώς δεν εκδηλώθηκε η επιθυμία για παρουσίαση Εισηγήσεων από άλλα Μέλη των Forums. Η συμμετοχή λοιπόν αναγκαστικά θα πρέπει να περιοριστεί σε σύντομες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Συζήτησης. Σε περίπτωση που υπάρξουν κάποιες αιτήσεις σήμερα, επιφυλασσόμαστε για πιθανή μικρή τροποποίηση του Προγράμματος.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

09/04/2005, 14:31:42
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΩ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΙΗΜΑ.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---

29/03/2011, 13:57:53
quote:
Δεν κάνω γαργάρα τίποτα, απλά εσύ επιμένεις να φέρνεις κείμενα που αναφέρονται ως επί το πλείστον σε λαθρομετανάστες όταν εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτούς ή όχι αποκλειστικά σε αυτούς.

από την στιγμή που το πρόβλημα είναι οι λαθρομετανάστες σε αυτούς θα αναφερθώ αν ήταν οι βουλκανιζατέραδες, τότε θα αναφερόμουν σε αυτούς,
τώρα πως εσύ προσπαθείς να καλύψεις τους λαθρομετανάστες μιλώντας γενικά και αόριστα για ότι άλλο, είναι ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξεις

quote:
Εν πάση περιπτώσει τα στοιχεία από σοβαρές πηγές είναι εκτιμητέα αλλά θα πρέπει να κοιτάμε πάντα μήπως υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις ή διαφορετικά στοιχεία.

καλά εσύ στον αίολο έλεγες να φέρει στοιχεία που να πιστοποιούν τα όσα λέει, τώρα που υπάρχουν τα στοιχεία ψάχνουμε μήπως το θύμα έπεσε πάνω στο μαχαίρι μονό του καμιά 20αριά φορές και δεν το έσφαξε ο θύτης

quote:
Νόμιμων μεταναστών είναι τα παιδιά ή παράνομων? Μπορείς να μου το θυμίσεις γιατί βαριέμαι να ψάχνω? Αν είναι νόμιμων πού το πρόβλημά σου εφόσον έχεις δηλώσει ότι οι νόμιμοι μετανάστες δεν αποτελούν πρόβλημα? Κάνουν περισσότερα παιδιά και τα ταϊζουν από το εισόδημά τους.

βαριέσαι να ψάχνεις ; γιατί έχεις ψάξει και τίποτα;
τέλος πάντων είναι αναλογικά με το ποσοστό, δηλαδή ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών είναι παράνομοι μετανάστες αρά τα παιδιά είναι παράνομων μεταναστών
ο νόμιμος από την στιγμή που συμβάλει στα έσοδα του κράτους τότε μπορεί να κάνει 500 παιδιά αν θέλει και μπορεί

quote:
Η παρανομία παραμένει παρανομία. Η ουσία της επισήμανσής μου ήταν ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε μεμονωμένα περιστατικά

μεμονωμένα; το 50% στις φύλακες είναι αλλοδαποί, όταν επίσημα αποτελούν το 10% του πληθυσμού και ανεπίσημα το 25%
και όπως λέει και η ερεύνα αν συμπεριληφθούν και τα μη εξιχνιασμένα εγκλήματα που μπορούν να ταυτοποίηθουν από τα δακτυλικά αποτυπώματα(κάτι που μπορεί να μας δώσει μονό τους νομίμους κατοίκους γιατί οι λάθρο είναι σαν φαντάσματα χωρίς χαρτιά χωρίς ταυτοποίηση ) τότε βλέπουμε ότι το ποσοστό των εγκλημάτων ανεβαίνει κατακόρυφα

quote:
Δεν ξέρουμε τι έκαναν ή τι προσπάθησαν να διεκδικήσουν στις χώρες τους. Προφανώς υπάρχει μια ανάγκη που τους έφερε εδώ.

quote:
Τα παράπονά σου στην κυβέρνηση που εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζοντας την έκταση του μεταναστευτικού φαινομένου.

έτσι μπράβο για μια ακόμη φορά υπεκφυγή, το μονό που ξέρει να κάνει το συνάφι σου είναι να αερολογεί και στα ζητήματα που πρέπει να δοθούν απαντήσεις να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους
γιατί δεν λες το ποιηματάκι με το κακό κεφαλαίο και την πλουτοκρατία;

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

30/03/2011, 20:30:28
Παιδιά επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για μακροσκελείς διαλόγους και δεν θέλω η διαφωνία μας να εξελιχτεί σε αντιδικία (Δημήτρη), θα χρησιμοποιήσω μια μεταφορά. Εσείς θα κρίνετε αν είναι ακριβής.

Είμαστε σε ένα βαπόρι στην θάλασσα που είναι στο όριο να βουλιάξει, τα νερά είναι στα μπούνια, και ο κόσμος μέσα αγωνίζεται να το κρατήσει αδειάζοντας συνεχώς νερά, χωρίς ανάπαυση.

Ενα παραδίπλα βαπόρι βούλιαξε! Το γιατί ας το αφήσουμε. Για διαφόρους λόγους αίτιο των οποίων είναι οι επιβάτες, όπως και στο πρώτο.
Αρχίζουν και μάς έρχονται να τους πάρουμε. Αν πάρουμε όμως έστω και έναν θα βουλιάξουμε.
Τι κάνουμε; Το παίζουμε ανθρωπιστές και πνιγόμαστε όλοι, ή ακούμε την λογική που μας υπαγορεύει τουλάχιστον την δική μας ελπίδα σωτηρίας;

Ειλικρινή απάντηση μόνον στον εαυτό μας δίνουμε...

Το βαπόρι βουλιάζει στ' αλήθεια, σωστά;
...και δεν χωράει άλλους μ' ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους, σωστά;

31/03/2011, 15:33:18
quote:

Παιδιά επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για μακροσκελείς διαλόγους και δεν θέλω η διαφωνία μας να εξελιχτεί σε αντιδικία (Δημήτρη), θα χρησιμοποιήσω μια μεταφορά. Εσείς θα κρίνετε αν είναι ακριβής.

Είμαστε σε ένα βαπόρι στην θάλασσα που είναι στο όριο να βουλιάξει, τα νερά είναι στα μπούνια, και ο κόσμος μέσα αγωνίζεται να το κρατήσει αδειάζοντας συνεχώς νερά, χωρίς ανάπαυση.

Ενα παραδίπλα βαπόρι βούλιαξε! Το γιατί ας το αφήσουμε. Για διαφόρους λόγους αίτιο των οποίων είναι οι επιβάτες, όπως και στο πρώτο.
Αρχίζουν και μάς έρχονται να τους πάρουμε. Αν πάρουμε όμως έστω και έναν θα βουλιάξουμε.
Τι κάνουμε; Το παίζουμε ανθρωπιστές και πνιγόμαστε όλοι, ή ακούμε την λογική που μας υπαγορεύει τουλάχιστον την δική μας ελπίδα σωτηρίας;

Ειλικρινή απάντηση μόνον στον εαυτό μας δίνουμε...

Το βαπόρι βουλιάζει στ' αλήθεια, σωστά;
...και δεν χωράει άλλους μ' ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους, σωστά;

αρκετά καλή η τοποθέτηση σου και όπως το τρολ είπε την χαζομάρα του θα βγουν να την πουν και άλλοι
λέω εγώ το πολύ απλό
από την στιγμή που οι δυτικοί τους κατέστρεψαν πόσο μαλάκες πρέπει να είναι οι κατεστραμμένοι που προσπαθούν με κάθε μέσον να πάνε να δουλέψουν στην χώρα των καταστροφέων τους;
και φυσικά κάτι που ποτέ δεν μου απάντησε το συνάφι τους
πως γίνετε στην χώρα τους να είναι κότες του κερατά και στην ξένη χώρα να γίνονται λιοντάρια που διεκδικούν;

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

31/03/2011, 15:53:52
Θα απαντησω κατ ευθειαν στο θεμα:
Οχι μονο δεν θα βαζαμε κι αλλους μεσα,αλλα θα κοιταγαμε
πως να πεταξουμε εξω και μερικους απο τους δικους μας
ωστε να σωθουν οι υπολοιποι.
Ετσι ειναι η ψυχρη πραγματικοτητα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/04/2011, 06:29:14
quote:
αθεος

βαριέσαι να ψάχνεις ; γιατί έχεις ψάξει και τίποτα;
τέλος πάντων είναι αναλογικά με το ποσοστό, δηλαδή ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών είναι παράνομοι μετανάστες αρά τα παιδιά είναι παράνομων μεταναστών

Ενα λεπτάκι. Εγώ διαβάζω από ειδησεογραφική πηγή ότι οι παράνομοι είναι γύρω στους 470.000.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=239114&cid=4

Αν ο συνολικός αριθμός των μεταναστών είναι γύρω στο 1.000.000 όπως λέγεται, τότε για ποια συντριπτική πλειοψηφία μιλάμε?

quote:
αθεος

μεμονωμένα; το 50% στις φύλακες είναι αλλοδαποί, όταν επίσημα αποτελούν το 10% του πληθυσμού και ανεπίσημα το 25%

Μ'έχασες. Δεν αναφερόμουν στα εγκλήματα και τις φυλακίσεις αλλά στην περίπτωση της Υπατίας και κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί "επιβολή" εκ μέρους των μεταναστών σε γενικότερα πλαίσια.

quote:
αθεος

έτσι μπράβο για μια ακόμη φορά υπεκφυγή, το μονό που ξέρει να κάνει το συνάφι σου είναι να αερολογεί και στα ζητήματα που πρέπει να δοθούν απαντήσεις να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους

Ποιο είναι το συνάφι μου? Απορώ με την ευκολία που κατατάσσεις τους άλλους σε συγκεκριμένους χώρους...

Οσο για τις απαντήσεις προφανώς εγώ δεν είμαι γνώστης των συνθηκών και όλων των ιδαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν τη ζωή των μεταναστών σε τόσες χώρες προέλευσης(ούτε κι εσύ ομως). Ούτε φυσικά έχω τα στοιχεία και γνωρίζω όλες τις απαραίτητες παραμέτρους για να σου δώσω οριστικές απαντήσεις ή λύσεις σε ένα πολυσύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα όπως το μεταναστευτικό. Το πρόβλημα με όλες αυτές τις συζητήσεις κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα είναι ότι γνωρίζουμε ένα ποσοστό της πραγματικότητας, μια επιφανειακή εικόνα αν προτιμάς και στη συνέχεια το γαρνίρουμε με τις προσωπικές μας εκτιμήσεις (συχνά βιαστικές και χρωματισμένες), όντας πολύ μακριά από τον πολιτικό στίβο που ασχολείται με αυτά. Π.χ. όλοι μπορεί να τα χώσουμε στην κυβέρνηση για μια απόφαση χωρίς να γνωρίζουμε ή να υπολογίζουμε το σύνολο των αντικειμενικών παραγόντων που την οδήγησαν σε αυτή. Το σχόλιό μου λοιπόν δεν ήταν υπεκφυγή αλλά προσγείωση στην πραγματικότητα. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση της πραγματικότητας σε ζητήματα για τα οποία η μάζα πιάνει μόνο έναν γενικό παλμό.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

02/04/2011, 17:10:02
quote:
Ενα λεπτάκι. Εγώ διαβάζω από ειδησεογραφική πηγή ότι οι παράνομοι είναι γύρω στους 470.000.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=239114&cid=4

Αν ο συνολικός αριθμός των μεταναστών είναι γύρω στο 1.000.000 όπως λέγεται, τότε για ποια συντριπτική πλειοψηφία μιλάμε?

ωραία όταν οι ίδιοι οι αλβανοί λένε
http://www.albanians.gr/--/1727.html?task=view

quote:
Επισήμως, η Ελλάδα σήμερα φιλοξενεί περί το ένα εκατομμύριο Αλβανούς, προς μεγάλο όφελος της οικονομίας της. Αλλά ο πραγματικός αριθμός των οικονομικών προσφύγων της χώρας είναι δύσκολο να υπολογιστεί· οι άδειες παραμονής ανανεώνονται κάθε ένα με δύο χρόνια «Σύμφωνα με τις κρατικές άδειες παραμονής, ο αριθμός των Αλβανών θα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στις 400,000», μας λέει στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας, ο Θάνος Μαρούκης, που είναι ερευνητής στο «ελληνικό ίδρυμα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής»(EΛΙΑΜΕΠ). «Αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των λαθρομεταναστών που ζουν στην Αλβανία αλλά έρχονται κάθε τόσο εδώ για να εργαστούν».

όπως βλέπεις μόνο οι αλβανοί είναι πάνω από 1.000.000 όταν σύμφωνα με τις κρατικές άδειες θα πρέπει να είναι γύρω στις 400.000
και τα στοιχεία είναι από αλβανική σελίδα
θες να το συνεχίσουμε;

quote:
Μ'έχασες. Δεν αναφερόμουν στα εγκλήματα και τις φυλακίσεις αλλά στην περίπτωση της Υπατίας και κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί "επιβολή" εκ μέρους των μεταναστών σε γενικότερα πλαίσια.

αν πάρουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, μια ληστεία εδώ, έναν φόνο εκεί,
ναι δεν μπορούν να θεωρηθούν επιβολή, στο σύνολο όμως βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει

quote:
Ποιο είναι το συνάφι μου?

το συνάφι σου είναι αυτό που με μεγάλη ευκολία αγιοποιεί τον καθε λαθρομετανάστη δολοφόνο ληστή και ότι άλλο αλλά γραφεί στα @ρχιδι@ του τον πολίτη που του κόβουν την σύνταξη και δεν του παρέχουν αυτά που πρέπει να του παρέχει το κράτος

Φρίντριχ φον Σίλλερ

04/04/2011, 05:33:03
quote:
αθεος

ωραία όταν οι ίδιοι οι αλβανοί λένε
http://www.albanians.gr/--/1727.html?task=view

quote:
αθεος

όπως βλέπεις μόνο οι αλβανοί είναι πάνω από 1.000.000 όταν σύμφωνα με τις κρατικές άδειες θα πρέπει να είναι γύρω στις 400.000
και τα στοιχεία είναι από αλβανική σελίδα
θες να το συνεχίσουμε;

Δεν ξέρω πού βασίζεται η παραπάνω ιστοσελίδα και πόσο αξιόπιστη είναι. Ασε που δεν ανοίγει κιόλας.
Θα εξυπηρετούσε μια σαφής μελέτη από έναν αναγνωρισμένο φορέα, κάποια σχετική εταιρεία ή επίσημο οργανισμό αν προτιμάς που να έχει πραγματοποιήσει έρευνα για τον αριθμό νόμιμων και παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Έτσι θα διαπιστώσουμε κατά πόσο οι παράνομοι είναι μια συντριπτική πλειοψηφία ή απλώς μια πλειοψηφία όχι ιδιαίτερα διογκωμένη και απομακρυσμένη από τους νόμιμους μετανάστες.

quote:
αθεος

αν πάρουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, μια ληστεία εδώ, έναν φόνο εκεί,
ναι δεν μπορούν να θεωρηθούν επιβολή, στο σύνολο όμως βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει

Δεν με καταλαβαίνεις. Το σχόλιο περί επιβολής αναφερόταν σε διεκδίκηση αιτημάτων από ομάδες μεταναστών και όχι σε διάπραξη εγκλημάτων σαν κι αυτά που περιγράφεις.

quote:
αθεος

το συνάφι σου είναι αυτό που με μεγάλη ευκολία αγιοποιεί τον καθε λαθρομετανάστη δολοφόνο ληστή και ότι άλλο αλλά γραφεί στα @ρχιδι@ του τον πολίτη που του κόβουν την σύνταξη και δεν του παρέχουν αυτά που πρέπει να του παρέχει το κράτος

Πουθενά δεν υποστήριξα τέτοιες θέσεις και πρακτικές, επομένως η προσπάθειά σου να με συσχετίσει με τέτοια γενικόλογα "σινάφια" παραμένει ατεκμηρίωτη και παραπλανητική. Λυπάμαι αλλά διάλογος υπό αυτές τις συνθήκες δεν διεξάγεται.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 04/04/2011 05:35:03

04/04/2011, 14:09:04
δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγει, αλλά πάρε την κεντρική σελίδα
http://www.albanians.gr/

quote:
Δεν με καταλαβαίνεις. Το σχόλιο περί επιβολής αναφερόταν σε διεκδίκηση αιτημάτων από ομάδες μεταναστών και όχι σε διάπραξη εγκλημάτων σαν κι αυτά που περιγράφεις.

ααα! μάλιστα
κούτα από την στιγμή που είναι παράνομοι δεν μπορούν να διεκδικούν τίποτα αν είχαν έρθει νόμιμα τότε εγώ θα ήμουν πρωτεργάτης της κινητοποίησης για τα αιτήματα τους
αλλά επί 10 χρόνια ζούσαν παράνομα έκλεβαν το κράτος και κατ' επέκταση όλους τους νόμιμους πολίτες, χωρίς να ξέρω αν έχουν διαπράξει και διάφορα αδικήματα του στιλ ληστείες κλπ
βέβαια θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότατες ποινές και σε όσους τους είχαν στην εργασία τους
και κανονικά θα πρέπει να θεσπιστεί νώμος που θα κλείνει επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες οπός και όσοι νοικιάζουν σπίτια σε λαθρομετανάστες να τους γίνετε κατάσχεση των οικημάτων

quote:
Πουθενά δεν υποστήριξα τέτοιες θέσεις και πρακτικές, επομένως η προσπάθειά σου να με συσχετίσει με τέτοια γενικόλογα "σινάφια" παραμένει ατεκμηρίωτη και παραπλανητική. Λυπάμαι αλλά διάλογος υπό αυτές τις συνθήκες δεν διεξάγεται

παράξενο εγώ βλέπω μεγάλη αγάπη από μέρους σου για τους λαθρομετανάστες

Φρίντριχ φον Σίλλερ

05/04/2011, 23:21:12
Ν. Κούνδουρος …Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 5, 2011
Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος…. (σσΟ: Για όσους δεν το κατάλαβαν, έχουμε πόλεμο…)

«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα.
Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της…..
ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό.
Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε;
Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την ΠΟΥΤΑΝΑ που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. …
Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….
Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα.
Πήδηξα έξω , τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.
- Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….

* Στα 17 του χρόνια ήταν μαχητής της ομάδας Μπάυρον του ΕΑΜ.
ΔΙΔΑΓΜΑ : Μην περιμένουμε να ΜΑΣ φωτίσει το φως που θα καίει το δικό μας σπίτι. Η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονα φτάνει να αφυπνίσει και μας.- Κάποια φίλη «ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι τότε», έγινε και αυτή «ρατσίστρια» όταν την «αντικατέστησαν» στη δουλειά της δύο «σύντροφοι» από το Μπαγκλαντές.
Ποιος θα χαρακτηρίσει και τον (μαχητή του ΕΑΜ) Κούνδουρο ρατσιστή και ακροδεξιό;
* Και όποιος το κάνει ας μας επισυνάψει το «προοδευτικό» βιογραφικό του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/04/2011, 13:36:36
quote:
Ν. Κούνδουρος …Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 5, 2011
Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος…. (σσΟ: Για όσους δεν το κατάλαβαν, έχουμε πόλεμο…)

«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα.
Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της…..
ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό.
Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε;
Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την ΠΟΥΤΑΝΑ που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. …
Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….
Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα.
Πήδηξα έξω , τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.
- Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….

* Στα 17 του χρόνια ήταν μαχητής της ομάδας Μπάυρον του ΕΑΜ.
ΔΙΔΑΓΜΑ : Μην περιμένουμε να ΜΑΣ φωτίσει το φως που θα καίει το δικό μας σπίτι. Η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονα φτάνει να αφυπνίσει και μας.- Κάποια φίλη «ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι τότε», έγινε και αυτή «ρατσίστρια» όταν την «αντικατέστησαν» στη δουλειά της δύο «σύντροφοι» από το Μπαγκλαντές.
Ποιος θα χαρακτηρίσει και τον (μαχητή του ΕΑΜ) Κούνδουρο ρατσιστή και ακροδεξιό;
* Και όποιος το κάνει ας μας επισυνάψει το «προοδευτικό» βιογραφικό του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Βασικά δεν ξέρουμε κάν αν αυτο το απόσπασμα είναι αληθινό.Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι που θέλουν οι ανθρωποι να μισιούνται.

Πάντως ακόμα και αληθινό να είναι,είμαι της άποψης οτι πάντα στο τέλος θα πάρεις αυτό που αξίζεις.Θέλω να σου πώ δηλαδή να μην βλέπεις μόνο το δαχτυλο που δείχνει κάτι.

Αν υποθέσουμε οτι είναι αληθινή η ιστορία.Τότε θα πρέπει να υπάρχει κάποιος εσωτεριστικός λόγος που συνέβει αυτό και μπορεί να είναι το γεγονός οτι συτό το άτομο στο παρελθόν είχε κάνει κάτι ανάλογο (κάρμα) ή το γεγονός οτι σαν άνθρωπος είναι χαμηλής ποιότητας,εκπέμπει δηλαδη χαμηλές δονήσεις με αποτέλεσμα να ελκύει χαμηλής ποιότητας γεγονότα.Ανάλογα με το ποιοί είμαστε μας συμβαίνουν καλά η κακά πράγματα.

Εννοείται οτι το κατακρίνω αυτό που έγεινε,αλλά όπως έχω πεί και παλαιότερα το θέμα δεν εχει μόνο μια όψη,και σίγουρα δεν είναι τόσο επιφανειακό.