- Ξεκαθάρισμα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αλήθεια, ψέμα ή λόγια να λέμε απλά για να ξεγλυστράμε όταν η κατάσταση χωλαίνει εις βάρος της Μιας και Αληθινής... ;
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
<< Κάθε προσωπο εχει δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης , συνείδησης και θρησκέιας , αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνει την ελευθερία να εκδηλώνη την θρησκεία ή την πεποίθησή του , ατομικά ή από κοινού με άλλους μέσω της λατρείας , πράξεων ιεροτελεστίας , πρακτικής και διδασκαλίας . Κανείς δεν υπόκειται σε καταναγκασμό που θα μπορούσε να παρεμποδίση την ελευθερία ή τις πεποιθήσεις της επιλογής του . >>
Αυτά τα ωραία από τον νόμο , όμως καλέ μου φίλε η πραγματικότητα είναι δυστυχως πολύ διαφορετική .
Η εκκλησία της πατρίδας μας η οποία με τις πράξεις της θυμίξει μαγαζάτορα ο οποίος αντι να αναβαθμίσει το κατάστημά του γία να προσελκύση πελατεία κοιτάζει να κατστρέψη τα κατστήματα των ανταγωνιστών του .
Ετσι λοιπόν με όπλο τις παραθρησκευτικές οργανώσεις των οποίων μέλη έχει φροντίσει να τοποθετήση σε θέσεις κλειδιά μέσα στον κρατικό μηχανισμο εκβιάζει καταστάσεις και εχει γίνει κράτος εν κράτει , με αποτέλεσμα κάθε διαφορετικά σκεπτόμενος να είναι αιχμάλωτος μέσα στην ίδια του την πατρίδα .
Αυτά τα ολίγα πρός το παρόν .
Δεν ξέρω αν είσαι χριστιανός, σημασία έχει ότι αν ήσουν και μου έλεγες πάλι τα ίδια, θα σου έβγαζα το καπέλο μου και η εκτίμηση μου απέναντι σου θα ήταν τεράστια.
Και ας έρθουν έπειτα κάποιοι, από αυτούς, μέσα στο forum και ας μιλήσουν δήθεν για την ελευθέρια που διδάσκει η θρησκέια τους, ας συμφωνήσουν(πάντα στο άλλο θέμα και βιαστικά) ότι δεν έχουν πρόβλημα με εμάς τους μη-χριστιανούς και ότι είμαστε, πάλι δήθεν, ελεύθεροι μέσα σε αυτό το κράτος να πιστεύουμε εκεί που θέλουμε και χωρίς επιπτώσεις στην κοινωνική μας ζωή, ταυτόχρονα, μέσα στην αποχαύνωση, ας βγουν όλοι μαζί στους δρόμους στις πλατείες να βροντοφωνάξουν για τις ταυτότητες, μετά την συγκέντρωσή τους ας έρθουν πάλι μέσα στο forum και να μας ξαναδηλώνουν για τις δήθεν ελευθερίες κλπ κλπ
Όμως, ας μην απαντήσουν σε αυτό το συγκεκριμένο ερώτημα που έθεσα. Την απάντηση την πήρα από την σιωπή ΤΟΥΣ έπειτα από 2 μέρες ερημιάς. Οι δειλοί... Δεν είναι όμως χαζοί!!! Ξέρουν που τους πέρνει και που όχι!
Αυτό περί συνωμοσίας συνυφασμένης στον κρατικό μηχανισμό, ως καλό πρόβατο στο κοπάδι, δεν το αντελήφθην. Πιθανόν να ήσουν υποψήφιος βουλευτής και να είδες κάτι.
Προσωπικά θα μου άρεσε και θα επισκεπτόμουν λειτουργία της θρησκείας σου, αφού κοπάσει ο τηλεπαραθυροπανικός. Τώρα αν χρειάζεσαι αρχαιολογικούς χώρους για πράξεις αυτό, όντως έχεις αντιμέτωπο το δικτάτορα που λέγεται αρχαιολογική υπηρεσία. Κατα τη γνώμη μου, καλώς να τους λαβεις, φτάνει να μην αρχίσεις να τσιμεντάρεις ή να βιδώνεις τα μάρμαρα. Όλοι πρόσφατα είδαμε την εορτή στην Ολυμπία, γιατί να μην γίνεται κάτι τέτοιο σε εβδομαδιαία βάση δεν το καταλαβαίνω.
My Karma ran over your Dogma ![]()
Εδώ όμως μιλάμε για τον κοινωνικό αντίκτυπο το να μην είσαι χριστιανός.
quote:
Θα σε χάλαγε να γράφει η ταυτότητά σου, Telxinas, "Δωδεκαθεϊστής";
Αγαπητέ φίλε coperrolo , επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω , ότι η ταυτότητα είναι ένα δημόσιο έγγραφο το οποίο πιστοποιεί το ποιός είσαι και εκδίδεται όπως και το διαβατήριο από κρατική και όχι εκκλησιαστική αρχή .
Το αν κάποιος είναι Χριστιανος , Μουσουλμάνος , Βουδιστής ή Δωδεκαθεϊστής είναι στοιχείο που αφορά αυτόν και μόνο και σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί στοιχείο ταυτοπροσωπίας ο τρόπος που έχει επιλέξει για να επικοινωνήση με τον Θεό .
Τώρα άν μερικοί ιεράρχες θέλουν να κατατάξουν και να διαχωρίσουν τους Έλληνες πολίτες σε Χριστιανούς και μη , δεν έχουν παρά να εκδόσουν εκκλησιαστικές ταυτότητες για τους πιστούς τους .
Επίσης αν κάποιοι χριστιανοί αισθάνονται την ανάγκη να διατρανώσουν την πίστη τους , κανένας δεν μπορεί να τους απαγορεύση να βάλουν μπλουζάκια , μπουφάν ή και φωτεινές επιγραφές αν θέλουν γι'αυτόν τον σκοπό .
Επιτέλους θα πρέπη να διαχωριστή η εκκλησία από το κράτος , επιτέλους θα πρέπη να πάψουν οι ιερείς να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ξαναπληρώνονται γιά τις ιεροπραξίες τους και τέλος θα πρέπει επιτέλους να γίνεται οικονομικός έλεγχος και να φορολογούνται τα τεράστια και ανεξέλεγκτα έσοδά της εκκλησίας .
Εμείς τον λέμε Θεό, αλλού Αλλάχ, Μω, και ο κάθε λαός λέει για τον ίδιο με τη δική του προφορά.
Υπάρχουν θρησκείες, αιρέσεις, αθεϊσμός.
Ότι κι αν πιστεύει κάποιος είναι ιερό, σεβαστό κι ευλογημένο.
Απλά, γιατί το πιστεύει Αυτός. (Αν πραγματικά το πιστεύει). Γιατί μερικοί παίζουν, για να περνά ο καιρός και ξέρουμε τι σημαίνει ..να περνά ο καιρός.
Αλλά φίλοι μου ότι κι αν πιστεύετε θα σας πω μια παροιμία απ τη δική μου θρησκεία, γραμμένη στην αποκάλυψη.
Οφείλεις να είσαι ή θερμός ή ψυχρός, Γιατί αν είσαι χλιαρός, εμμέσει κύριος εκ του στόματος Αυτού. (εμμέσει= θα σε κάνει εμετό).
Πολλοί εδώ μέσα μίλησαν για τους 144.000 χιλιαδες εβραίους που θα σωθούν, ένα απόσπασμα λοιπόν από την αποκάλυψη και αυτό. Κληθήκατε να απαντήσετε τότε και μιλήσατε περί της συμβολικότητας. Αυτό που ανέφερες εσύ δεν αποτελεί συμβολικότητα;
Τέλος πάντων, θα στο πω χαμηλόφωνα: "Φτάνει πια" . Μάθετε επιτέλους να είστε μέσα στο θέμα όταν σας καλούν και όχι μόνο όταν συμφέρει. Είναι σαν να προσπαθείς να υποτιμήσεις την νοημοσύνη κάποιου, όταν αυτός θέτει ένα ερώτημα συγκεκριμένο και εσύ απαντάς μια από τα ίδια που διαβάζουμε συνέχεια χωρίς ίχνος ταύτισης με το θέμα.
"Ότι κι αν πιστεύει κάποιος είναι ιερό, σεβαστό κι ευλογημένο"
Μα αυτό το τονίσαμε, ότι δηλαδή στην χώρα μας περιορίζεται μόνο στα λόγια.
Το θέμα είναι οι επιπτώσεις στο άτομο που είναι ΜΗ χριστιανός.
"θα σε κάνει εμετό"
Στα αναγνώσματά σας υπάρχουν πολλά χωρία που υποδηλώνουν ένα θεό επιεικώς κακό, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το πανάγαθο της φύσης του. Εσένα αυτό σε αφήνει αδιάφορο;
Δεν θέλω φυσικά να απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα. Είναι ερωτήσεις που κάνω συνέχεια και ποτέ δεν παίρνω απαντήσεις. Για μένα θα είναι κρίμα να ξεφύγουμε από το θέμα και να ξεκινήσουμε με αυτά. Αν έχεις λοιπόν να πεις κάτι για το συγκεκριμένο ερώτημα μου, που αν είχε τίτλο θα ήταν "Επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή ενός μη-χριστιανού στη Ελλαδά", τότε είσαι καλοδεχούμενος.
Με σεβασμό στις πεποιθήσεις σου και απόψεις σου(αρκεί να είναι μέσα στο θέμα :) )
Όσο για τις κοινωνικές επιπτώσεις, νομίζω εξαρτάται απ΄την εκάστοτε περιοχή. Εδώ στην επαρχία της μπανανίας που βρίσκομαι οποιοσδήποτε διαφορετικός είναι σαν τη μύγα στο γάλα, στην πρωτεύουσα λογικά η κατάσταση θα είναι πιο ελεύθερη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ή ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Μάλιστα πολύ φοβάμαι ότι και νομικά να εφαρμοστεί η ισότητα, ο ευρύς κοινωνικός αντίκτυπος δεν θα πάψει αυθημερών. Γι αυτό θα ήταν σκόπιμο να ταξινομήσεις, αν θέλεις, τους τομείς στους οποίους αποζητάς αναγνώριση. Δεν μπορεί να είναι 1η στην ιεραρχεία των στόχων σου το να σε αποδεκτεί ως ίσο μια μαυροφορεμένη γιαγιά με τσεμπέρι. Όχι ότι δεν θα'πρεπε αλλά... πιστεύω να με εννοείς.
My Karma ran over your Dogma ![]()
Edited by - coperrolo on 05/05/2004 02:57:39
Θα αναφέρω ενδεικτικά τρία παραδείγματα:
- Ο μουσουλμάνος δεν ξέρει πού να θάψει τους νεκρούς του, γιατί τα νεκροταφεία είναι ιδιοκτησία της ορθόδοξης εκκλησίας
- Πριν από μερικά χρόνια πέτυχε στις Πανελλαδικές στη Θεολογική μία κοπέλλα καθολική Χριστιανή. Της απογόρευαν να γραφτεί, γιατί είναι Σχολή για ορθοδόξους!!!
- Δεν παρέχεται η δυνατότητα καύσης των νεκρών
Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους είναι κατά την προσωπική μου άποψη κάτι παραπάνω από αναγκαίος, για να γίνει πράξη η ανεξιθρησκεία.
Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές πεποιθήσεις και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμα κι αν δείχνουν τελείως παρανοϊκές.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Φαντάσου το παιδί σου στο σχολείο, στο οποίο ζήτησες αποχή από το μάθημα των θρησκευτικών(που στην ουσία δεν είναι θρησκευτικά αλλά χριστιανολογία, για να μην κρυβόμαστε με το δάχτυλο μας).
Φαντάσου να είσαι μουσουλμάνος και υπάλληλος σε μια μεγάλη εταιρεία και να θέλεις να προσκυνήσεις τον Θεό σου. Κάντο εκεί ανάμεσα στα γραφεία... Η συνέχεια δεν θέλει σχόλια.
Φαντάσου να μην θέλεις να βαφτίσεις το παιδί σου στην εκκλησία των χριστιανών ή και γενικώς να θέλεις να ονοματίσεις το παιδί σου στο ληξιαρχείο. Δεν θέλω καν να φανταστώ τις συνέπειες...
Και φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα οι ταυτότητες. Ουε και αλλοίμονο αν βγει η φήμη ότι δεν είσαι χριστιανός. Έλληνας και χριστιανός ενα και το αυτό. Άρα αν όχι χριστιανός, τότε σατανιστής. Μα δεν είναι γελοίο; Δεν σας θυμίζει πολιτική Μπους; Ή είσαι μαζί μας ή είσαι τρομοκράτης.
Μπορεί το όλο θέμα να φαίνεται μικρής σημασίας, εμένα προσωπικά μου έχει γίνει εφιάλτης! Σύντομα, κάποια στιγμή θα γίνω πατέρας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ (ΒΑΦΤΙΣΗ,ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ..) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ "ΘΕΙΟΝ"..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
για να κατανοήσει κανείς τους δεσμούς συναλλαγής που εκπορεύονται από τις σχέσεις κράτους-χριστιανικής εκκλησίας (ένα κατάλοιπο του κληρονομημένου καισαροπαπισμού), αρκεί να ρίξει μια ματιά στο πως αντιμετώπιζε παλαιότερα η εκκλησία το θέμα της πρόσβασης στη γνώση.
Και αυτό δεν είναι άσχετο με το παρόν θέμα, μιας και η γνώση είναι η οδός προς την ελευθερία και όχι η περιχάραξη του πνεύματος. Όλα αυτά τα κακά κατάλοιπα είναι προϊόντα σκοτεινών καιρών…..
Πολλές φορές, και ενίοτε σε «έντονες» φάσεις, διαβάζουμε την παρότρυνση ορισμένων μελών ως προς μια «εμβάθυνση» στα άδυτα των βιβλικών κειμένων προς καλύτερη κατανόηση των «κακών ερμηνειών».
Αυτό για το οποίο όμως οι ίδιοι κόπτονται σήμερα, λησμονούν (ή επιμελώς παρακάμπτουν) ότι όχι πολλά χρόνια νωρίτερα θα ήτανε όμως ΑΔΥΝΑΤΟ να πραγματοποιηθεί από τον λαό: τόσο η παροχή σχετικών βιβλίων όσο και η ίδια η μετάφραση του βιβλικού κειμένου αποτελούσε ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ!
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ?
Οι λόγοι απλά…ΠΟΛΛΟΙ!
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε η «Αγία Γραφή» είναι το «Θεόπνευστο» βιβλίο των ιουδαιοχριστιανών, πλην όμως με μία σημαντική «λεπτομέρεια»: ενώ ταυτόχρονα δέχονται τις αναφορές που εμπεριέχονται στο Σύμβολο της Πίστεως της Νίκαιας, ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ»!
Τόσο καλά!!
Αυτός υπήρξε και ένας σημαντικότατος λόγος ώστε να αποφεύγουνε τόσο την μετάφραση της αλλά όσο και την παροχή έγγραφου υλικού στο (κατ’εξοχήν αμόρφωτο) ποίμνιο.
Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα δεν υπήρχανε επομένως «ενοχλήσεις» από την ευρύτερη λαϊκή τάξη (σαν και αυτές που περιγράφεις φίλτατε Telxinas) δεδομένου της αμορφωσιάς που μάστιζε τις κοινωνίες. Μετά την Αναγέννηση και τις λαϊκές επαναστάσεις όμως άρχισε το δόγμα να δέχεται «άβολες ερωτήσεις»…
Στην Αμβέρσα (κέντρο τυπογραφίας) έγινε η πρώτη μετάφραση της «Αγίας Γραφής» στα Ολλανδικά (Ιάκωβος Β. Λίσφελντ 1526) και λίγα χρόνια αργότερα (1536) ακολουθεί ο Γουλιέλμος Τίντεϊλ στην Αγγλία. Η αντιμετώπιση των «ευσεβών χριστιανών»?
Ο μεν Λίσφελντ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ (καθώς και ο βιβλιοπώλης Βάν Μπέρχεν!), ο δε Τίντεϊλ συνελήφθη, ανακρίθηκε και καταδικάστηκε με ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΡΑ! (ως εντολέας της «Θεϊκής απονομής δικαιοσύνης» στάθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Λονδίνου Τένσταλ)
Μάλιστα, πριν αποφασίσουνε οι «ευσεβείς» αυτοί χριστιανοί για τον τρόπο της «Θεϊκής τιμωρίας» φρόντισαν πρώτα ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΨΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ!
Και για να μην προτρέξουνε οι φίλοι μας χριστιανοί να αποκηρύξουνε τις ενέργειες αυτές ως «μεμονωμένα περιστατικά» (!), ας λάβουνε υπ’όψιν τους ότι ακριβώς αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ Η «ΑΓΙΑ» ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΔΕΝΤΟΥ (1564) η οποία και απαγόρευσε επισήμως τόσο την ΚΑΤΟΧΗ της «Αγίας Γραφής» από τους λαϊκούς όσο και την μετάφραση σε οποιαδήποτε γλώσσα εκτός της Λατινικής Βουλγκάτας.
Γιατί άραγε τόση…«αγάπη» για γνώση και αντιπαράθεση από τους «Πατέρες» της χριστιανοσύνης??
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ? (Τι φαντάζεστε άραγε…)
Το 1839 ο Πατριάρχης Γρηγόριος ζ’ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ. Το 1898 όμως η βασίλισσα Όλγα, σκεπτόμενη ότι η μετάφραση της «Αγίας Γραφής» στην καθομιλουμένη θα τόνωνε το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, μεταφράζει τα κείμενα. Πόσο βαρύτατο αμάρτημα διέπραξε!!
Αυτομάτως η «Ιερά Σύνοδος» (το αντίστοιχο Σανχεντρίν δηλαδή) ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ! Ταυτόχρονα όμως διαπράττεται και ένα ακόμα «ολίσθημα»: τμήματα της μεταφράσεως ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ στην εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
Τότε ήτανε που…ο κόμπος έφτασε στο (άγιο) χτένι!
Το ιερατείο υποκινώντας τα πλήθη (κάτι σαν τα λάβαρα των ταυτοτήτων) λόγω της «βεβηλώσεως» προκαλεί την κατάληψη του Πανεπιστημίου καθώς και σειρά άλλων βίαιων διαδηλώσεων που ως αποτέλεσμα είχαν (8/11/1898) ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 11 ατόμων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Αποτέλεσμα των «Ευαγγελιακών» υπήρξε η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ καθώς και του Αρχιεπισκόπου που είχε συναινέσει στην μετάφραση.
Στις 12/12/1898, και εις «επινίκιον συλλαλητήριον, κάηκαν όλα τα αντίτυπα που πρόλαβαν να κυκλοφορήσουνε.
Αυτά περί…εμβάθυνσης και των όποιων κακώς κείμενων!
Τώρα όσον αφορά στις ταυτότητες,η γνώμη μου είναι ότι η αναγραφή της θρησκείας πέρα από τους κινδύνους που ελλοχεύει,είναι και άτοπο.Πολλοί είναι διαθετειμένοι να μπουν κάτω από μια ταμπέλα,αλλά τι θα γίνει με τους άλλους;Αν κάποιος θέλει να γράψει πχ "ΧΟ με επιρροές από παγανιστικές δοξασίες και μεταρρυθμιστικές τάσεις" τι θα κάνει;Θα πρέπει υποχρεωτικά να μπει κάτω από μια ταμπέλα;Αυτοί που επιθυμούν την αναγραφή (έστω και προαιρετική) ας αναλογιστούν 1)τι σημαίνει να βάζεις ταμπέλα στον εαυτό σου και 2)αν πράγματι το θέλουν αυτό
Βέβαια μπορεί κάποιος να σκύβει το κεφάλι,να αποδέχεται όλο το σετάκι
(πχ νηπιοβαπτισμός,θάψιμο από παπά) αλλά στην καθημερινή του ζωή να κάνει αυτό που επιθυμεί.Έτσι όμως έχουμε κατάφωρη παραβιάση κάθε λογικής που διέπει τα ανθρώπινα δικαιώματα.Επίσης,να υποθέσω ότι το 97% δεν θα αντιδράσει αν αύριο τους πούνε "κοίταξε,μόνο μια μικρή λεπτομέρεια,όταν πεθάνεις θα γίνει τελετή που θα λέει ο Δίας να παραλάβει την ψυχή σου";
Μπα...
Σας ευχαριστώ που πήρατε μέρος σε αυτό το θέμα, όμως το αστείο είναι ότι εσείς που πήρατε μέρος στο θέμα, δεν αποτελείτε το κομμάτι εκείνο των Ελλήνων που δημιουργεί το πρόβλημα. Δεν είστε εσείς που θα δείχνατε με το δάχτυλο σας έναν μη-χριστιανό. Άλλοι είναι αυτοί... και φροντίζουν να μην πάρουν μέρος σε αυτό το θέμα. Τί να σου πουν;; "Όχι δεν δείχνουμε με το δάχτυλο" ; Το άλλο με τον χριστόδουλο το ξέρετε;
Καταρχήν θα ηθελα να ξεχωρισω την θέση μου πάνω σε κάποια θέματα που ειπώθηκαν.
Το να είσαι Χριστιανός δεν είναι και τόσο κακό, όσο το παρουσιάζουν κάποιοι εδώ.
Το να είσαι Δωδεκαθειστής, είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει οτι θέλει.
Στο κάτω κάτω, το Δωδεκάθεο ΕΙΝΑΙ κατα κάποιον τρόπο το παραδοσιακό πιστεύω των αρχαίων μας προγόνων. Τοσα σωστα είπαν οι αρχαίοι, αρα, ίσως να ελιναι και σωστα τα περί Δωδεκάθεου. Απο την άλλην όμως, στην ίδια εποχή των φιλοσόφων, ξεσπασε η αμφιβολία, μήπως οι συνήθεις των δώδεκα θεών παραείναι μεμπτές και όχι και τοσο θείας καταγωγής...
Στραφηκαν καποιοι σε κατι άλλο, στον ενα Θεό, και κάποιοι το πληρψσαν με την ζωή τους. Τοσα όσα για την ελευθερλια της σκέψης στην αρχαια Ελλάδα.
Απο την άλλη, παρα πολυ αργότερα και κάτω από άλλες συνθήκες, επικράτησε ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα, με πρωταρχική σημασία στην Παγκοσμια και στην ειδική Ιστορία του Χριστιανισμου και λιγο πολυ συνδέθηκε το Εθνος μας με τον Χριστιανισμό.
Στην νεότερη Ιστορία μας. στην Επανάσταση ¨κατα του Ισλαμισμου, συνδέθηκε δε αρρηκτα μαζί του.
Τωρα, στην όλη πορεία, σίγουρα να βρίσκονται κάποια σημεία, που αμα τα εξετάσει κανεις σε βάθος, ΙΣΩΣ να βρει και μερικά ψεγάδια...
Στο θέμα των ταυτοτήτων, δεν το χωρά ο νους μου, σε τι να χρειαζεται να γράφει ενα εγραφο της αστυνομίας, ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ εγω? Ποιός θα μου πάρει την πίστη, αν ΔΕΝ το γράφει η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ μου ταυτότητα? Τοσο ρηχή είναι, που αν δεν το γράφει η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ μου, μου εφυγε η θρησκευτική μου ταυτότητα ???
Αν στηριζόμαστε σε τέτοιους, ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε καποια πράγματα...
Στο θέμα των υλικών παροχών των ιερέων, καλά, μήπως οι του Δωδεκάθεου ήταν καλύτεροι? Μήπως ΟΛΑ τα ιερατεία ΟΛΩΝ των θρησκειών, παρέχουν στον εαυτό τους κάποια δικαιώματα, να είναι λίιιιγο πιο υλισταί απ όσο θα επρεπε, χωρίς να θέλουν να το παραδεχτούν ?
Στο θέμα της λατρείας, μήπως ακόμα και στον Χριστιανισμό έχουν περάσει καποια ηθη και εθιμα, που καμια σχέση δεν έχουν με όσα είπε ο Χριστός ?
Το "έθιμο" να κάνουν κάποιοι το Σταυρό τους, λες και παίζουν μπαγλαμαδάκι, αυτό είναι έκφραση της πίστης? Έχω δεί άνυρωπο σε μηχανάκι, να μιλαει με το ένα στο κινητό και με το άλλο να παιζει μπαγλαμαδάκι, επειδή πέρασε από εκκλησία... Συγνώμη, αλλα αυτό ΔΕΝ το είπε ο Χριστός
Ποσες δυσειδαιονίες και άλλα εθιμα αγνωστου πατρότητας δεν έχουν περάσει στον Χριστιανισμό? 2000 χρόνια ευτραφους φαντασίας έχουν κάνει διάφορους φανατικους να σφετερίζονται μια θρησκεία και να την έχουν μετατρέψει σε φορέα των σαδιστικών τους σκέψεων. Τονα απαγορε΄θεται, το άλλο απαγορευεται, για όλα η ποινή η κόλαση... Δεν απορώ καν, που μερικοί έχουν μετατρέψει την ποινή σε ... αποδοχή και έγιναν σατανιστές.
Το να είσαι σατανιστής είναι για μένα σαν να έχεις συφυλη και να χαίρεσαι. Το να λατρεύεις το σκουπίδι είναι σαν να τρως σκατά και να τα απολαμβάνεις που ζέχνουν.
Μήπως όμως υπάρχουν και στους κύκλους μας άνθρωποι που με την συμπεριφορά τους, με τον φανατισμό για τυπολατρείες (φαε αυτό, μη φας αυτό, κανε το σταυρό σου, κανε κωλοτουμπες κτλ.) έχουν ωθήσει κάποιους στο άλλο άκρο ?
Αν δεν θες να είσαι στο άλλο άκρο μέσα στα πλαίσια του χριστιανικού κόσμου και δεν θές να είσαι σατανιστής ή αιρετικός χριστιανός....
μήπως για αυτό και επανεφευρέθηκε το δωδεκάθεο ????
quote:
Δεν είστε εσείς που θα δείχνατε με το δάχτυλο σας έναν μη-χριστιανό. Άλλοι είναι αυτοί... και φροντίζουν να μην πάρουν μέρος σε αυτό το θέμα. Τί να σου πουν;;
Αγαπητέ φίλε Telxinas , και η δική μου γνώμη είναι ότι οι συγκεκριμένοι αυτών των αντηλήψεων άνθρωποι , ή δεν θα πάρουν καθόλου μέρος στο θέμα ή θα δώσουν αόριστες απαντήσεις εκτός θέματος όπως ο φίλος μας ο dimitris2 .