- Ο ΓΑΝΤΖΟΣ (Μια ιστορία πέρα από κάθε φαντασία) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
καλώς ήλθες στο forum.
Δεν συνάντησα πουθενά στο κείμενο της Εβραικής Αγίας Γραφής κάτι σχετικό με την ταφή των βρεφών.
Το έγκριτο αυτό βιβλίο της Αγίας γραφής, γραμμένο από Εβραίους για Εβραίους και άλλους πιστούς, ασχολείται κυρίως με τον Εβραίο Υιό του Εβραίου Θεού σας (ΓΙΑΧΒΕ). Γράφει επίσης για τους Εβραίους μαθητές του Ιησού, την Εβραία Μαρία και μετέπειτα Παναγία. Γράφει για τους Εβραίους Στέφανο, Παύλο κλπ. που ομιλούσαν μόνον στις συναγωγές, Εβραικές κι αυτές.
Μέσα στο Εβραικό αυτό παραλλήρημα των Εβραίων υπάρχει και η μεταγενέστερη φράση που επιχειρει να κάνει την Εβραιόπληκτη Αγια Γραφή "Παγκόσμια": "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη" !
ΤΟ ερώτημά μου είναι : Από που κι ως που φίλε ΕΛΛΗΝΑ Χ_Ο πιστεύεις στους Εβραίους και τους Θεούς τους; Γιατί δεν επέλεξες τους μάο-μάο;
Κι αυτοί ξένοι με κάθε τι το ελληνικό είναι ! Αλλά πάντως δεν μισούν τους έλληνες όσο η Εβραιοχριστιανική Βίβλος.
Περιμένω απάντησή σου.
quote:
ΕΛΛΗΝΑΣ_Χ.Ο
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΓΓΑΜΩΝ ,ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΠΑΙΔΙΩΝ ,ΓΕΡΟΝΤΩΝ,ΑΣΘΕΝΩΝ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.........
Φίλε ΕΛΛΗΝΑ_Χ.Ο , σε ποιό κεφάλαιο της Καινής διαθήκης μιλάει ο Χριστός για "Εργατικό Δίκαιο" κ.λ.π ; γιατί νομίζω ότι ενδιαφέρει όλους τους εργαζόμενους του Forum . Επίσης ενδιαφέρον θα ήτανε αν έλεγε τίποτε και για τα όρια των συντάξεων .
Άλλη μία απορία μου είναι ότι αφού μίλησε για την ισότητα ανδρών και γυναικών , γιατί η Εκκλησία έχει τις γυναίκες σε δεύτερη μοίρα ;
Επί παραδείγματι δεν βάζει τα κοριτσάκια στο Ίερό κατά την βάπτιση , δεν τους επιτρέπει να γίνουν ιερείς κλπ , είδα παπάδες να δυσανασχετούν όταν κατά την κατάδυση του σταυρού στην θάλασσα των Θεοφανείων , βουτήξουν και κορίτσια για να τον πιάσουν , και τις αντιμετωπίζει εν γένει ως κατώτερα όντα .

macedon
2]ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ....ΜΗΠΩΣ Ο Π. ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?? ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ
3]ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟΥΡΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ
4]ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΙΠΕ.
5]Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ .ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
Π.Χ ΘΕΟΣ ΕΒΡΑΙΩΝ , ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ .ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΞ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Χ.Ο
Μεγάλο το νόημα του στίχου...Αν και δεν θέλω να πολιτικοποιήσω την κουβέντα,θεωρώ πως η παραπάνω πρέπει να είναι η αγαπημένη σου φράση.Αυτή η επιθετική σου ταπεινότητα είναι μεγάλο προσόν αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑ_Χ.Ο.Υπάρχει αγαπητέ κάποιος ειδικός που μπορεί να εξηγήσει την Αγία Γραφή για να τον ρωτήσω τι θέλουν να μας πουν οι συγγραφείς?Μήπως μπορείς εσύ?Η Αγία Γραφή είναι τα ιερά κείμενα των Χριστιανών,παρ'όλα αυτά πολλές "αιρέσεις" του Χριστιανισμού την χρησιμοποιούν ως γνώμονα των δογμάτων τους.Αυτό φανερώνει το πλήθος των ερμηνειών που μπορεί να δώσει κάποιος σε αυτά τα κείμενα.Υπάρχει λοιπόν κάποιος που να μπορεί να δώσει ένα αντικειμενικό νόημα στα ιερά αυτά κείμενα?
Impious Varmint
quote:
Συνοδινός: Ρε Έλληνα Χριστιανέ κι Ορθόδοξε, έχω και μια παραγγελιά από τον el.elyon να σου μεταφέρω...
Να, θα ήθελε να σου πει μόνο, ότι υπάρχουν και αλλά θέματα στο φόρουμ (γιατί εσύ πιθανόν να μην τα έχεις προσέξει) που θα μπορούσες να προσφέρεις με τη γνώση σου.
Σε ευχαριστεί!
πάντα φιλικά el.elyon.
quote:
macedon: Συνοδινέ, δεν παίζεσαι με τίποτε
quote:
Impious Varmint: Συνοδινέ προσκυνώ
quote:
Ευστράτιος: Συνοδινέ είσαι μύθος...
Ναι μπορεί να μη παίζεται με τίποτα, μπορεί να τον προσκυνάτε, και μπορεί να είναι μύθος αλλά είναι και Ψεύτης!
Παρακαλώ οι συντονιστές του φόρουμ να βάλουν τα πράγματα στη θέση!
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να με προσβάλει με αυτό το τρόπο!
Παρόλο που έχουν περάσει μερικές μέρες καμία επέμβαση καμία παρατήρηση από τους συντονιστές!
Όταν πρόκειται να μου κάνετε παρατηρήσεις είσαστε πολύ γρήγορη αλλά όταν είναι εις βάρος μου, τα πράγματα είναι διαφορετικά! Συγχαρητήρια!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Εγώ προσωπικά έκανα την παραπάνω δήλωση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ το ύφος του.Το έχω δηλώσει και άλλη φορά και δεν θεωρώ πως είναι κάτι το μεμπτό.Δεν νομίζω ότι εγώ και οι αγαπητοί macedon & Ευστράτιος επιβράβευσαν τον Συνοδινό για το συγκεκριμένο σημείο,το οποίο αναφέρεις.
Impious Varmint
γράφεις:
quote:
ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ?
Ναι η Αγία γραφή είναι βιβλίο των Εβραίων. Χωρίζεται σε δυο μέρη: Την Παλιά διαθήκη, γραμμένη απ' το Εβραικό ιερατείο και την Καινή Διαθήκη γραμμένη απ' το Εβραιοχριστιανικό ιερατείο.
γράφεις:
quote:
ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΗ?
Όχι δεν αποδέχομαι το βιβλίο του Εβραίου μισαλλόδοξου Θεού.
γράφεις:
quote:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.
Όταν ο Ιησούς δεν δίνει ούτε ψίχουλα στους Έλληνες, το κάνει από αγάπη;
quote:
24 Και σηκωθείς εκείθεν υπήγεν εις τα μεθόρια Τύρου και Σιδώνος. Και εισελθών εις την οικίαν, δεν ήθελε να μάθη τούτο μηδείς, δεν ηδυνήθη όμως να κρυφθή.
25 Διότι ακούσασα περί αυτού γυνή τις, της οποίας το θυγάτριον είχε πνεύμα ακάθαρτον, ήλθε και προσέπεσεν εις τους πόδας αυτού·
26 ήτο δε η γυνή Ελληνίς, Συροφοίνισσα το γένος· και παρεκάλει αυτόν να εκβάλη το δαιμόνιον εκ της θυγατρός αυτής.
27 Ο δε Ιησούς είπε προς αυτήν· Άφες πρώτον να χορτασθώσι τα τέκνα· διότι δεν είναι καλόν να λάβη τις τον άρτον των τέκνων και να ρίψη εις τα κυνάρια.
28 Η δε απεκρίθη και λέγει προς αυτόν· Ναι, Κύριε· αλλά και τα κυνάρια υποκάτω της τραπέζης τρώγουσιν από των ψιχίων των παιδίων.
29 Και είπε προς αυτήν· Διά τούτον τον λόγον ύπαγε· εξήλθε το δαιμόνιον από της θυγατρός σου.
30 Και ότε υπήγεν εις τον οίκον αυτής, εύρεν ότι το δαιμόνιον εξήλθε και την θυγατέρα κειμένην επί της κλίνης.
(Κατά Μάρκον κεφ. 7)
γράφεις:
quote:
ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ?
Ο Παύλος μιλούσε στις συναγωγές, δηλαδή μόνο σε Εβραίους. Άν δεν ξέρεις πάνε ρώτα.....
γράφεις:
quote:
4]ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΙΠΕ.
Δεκτός κάθε έλεγχος ! Ρώτα !!! Αν σου βαστάει, να δούμε τι δεν ξέρουμε απ' την Αγία Γραφή !
γράφεις:
quote:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
Ο Χριστός ήταν ρατσιστής και μιλούσε μόνο σε Εβραίους. Μισούσε όλους τους ξένους και ιδιαίτερα τους Έλληνες (βλέπε λίγο πιο πάνω).
Ο Θεός ήταν Αιμοβόρος και μισαλλόδοξος. Σου παραθέτω τα κείμενα της Αγίας Γραφής όπου ο Θεός σας σκότωνε τους άλλους λαούς για να εγκαταστήσει τους Εβραίους στην Γη της επαγγελίας:
quote:
31 Και είπε Κύριος προς εμέ, Ιδού, ήρχισα να παραδίδω τον Σηών και την γην αυτού έμπροσθέν σου· άρχισον να κυριεύης διά να κληρονομήσης την γην αυτού.
32 Τότε εξήλθεν ο Σηών εις συνάντησιν ημών, αυτός και πας ο λαός αυτού, διά μάχην εις Ιασσά.
33 Και Κύριος ο Θεός ημών παρέδωκεν αυτόν ενώπιον ημών· και επατάξαμεν αυτόν και τους υιούς αυτού και πάντα τον λαόν αυτού.
34 Και εκυριεύσαμεν πάσας τας πόλεις αυτού κατ' εκείνον τον καιρόν, και εξωλοθρεύσαμεν πάσαν πόλιν, άνδρας και γυναίκας, και παιδία· δεν αφήκαμεν ουδένα υπόλοιπον.
35 Μόνον τα κτήνη ελεηλατήσαμεν δι' εαυτούς και τα λάφυρα των πόλεων, τας οποίας εκυριεύσαμεν.(Δευτερονόμιον κεφ.2)
...1 Τότε στρέψαντες ανέβημεν την οδόν την εις Βασάν· και εξήλθεν Ωγ ο βασιλεύς της Βασάν εις συνάντησιν ημών, αυτός και πας ο λαός αυτού, διά μάχην εις Εδρεΐ.
2 Και είπε Κύριος προς εμέ, Μη φοβηθής αυτόν· διότι εις την χείρα σου παρέδωκα αυτόν και πάντα τον λαόν αυτού και την γην αυτού· και θέλεις κάμει εις αυτόν, ως έκαμες εις τον Σηών βασιλέα των Αμορραίων, όστις κατώκει εν Εσεβών.
3 Και παρέδωκε Κύριος ο Θεός ημών εις την χείρα ημών και τον Ωγ, βασιλέα της Βασάν, και πάντα τον λαόν αυτού· και επατάξαμεν αυτόν, εωσού δεν αφήκαμεν εις αυτόν υπόλοιπον.
4 Και εκυριεύσαμεν πάσας τας πόλεις αυτού κατ' εκείνον τον καιρόν· δεν εστάθη πόλις, την οποίαν δεν ελάβομεν απ' αυτών· εξήκοντα πόλεις, πάσαν την περίχωρον της Αργόβ, το βασίλειον του Ωγ εν Βασάν.
5 Αι πόλεις αύται ήσαν πάσαι ωχυρωμέναι με τείχη υψηλά, με πύλας και μοχλούς· εκτός μεγάλου πλήθους ατειχίστων πόλεων.
6 Και εξωλοθρεύσαμεν αυτάς, καθώς εκάμομεν εις τον Σηών βασιλέα της Εσεβών, εξολοθρεύοντες πάσαν πόλιν, άνδρας, γυναίκας και παιδία.
7 Πάντα δε τα κτήνη και τα λάφυρα των πόλεων ελεηλατήσαμεν δι' εαυτούς.
(Δευτερονόμιον κεφ.3)....
21 Και κατ' εκείνον τον καιρόν προσέταξα εις τον Ιησούν λέγων, Οι οφθαλμοί σου είδον πάντα όσα Κύριος ο Θεός σας έκαμεν εις τους δύο τούτους βασιλείς· ούτω θέλει κάμει ο Κύριος εις πάντα τα βασίλεια, εις τα οποία διαβαίνεις·
22 δεν θέλετε φοβηθή αυτούς· διότι Κύριος ο Θεός σας αυτός θέλει πολεμήσει υπέρ υμών.
(Δευτερονόμιον κεφ.3)
Εάν θέλεις ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΧΟ υπάρχουν κι άλλα αιμοσταγή αποσπάσματα για να παραθέσω από την αιμοσταγή και μισαλλόδοξη Βίβλο των Εβραιοχριστιανών.
Αρκεί να μου δώσεις το ΟΚ και θα στα γράψω !!
Φιλικά,
Ένας Άθεος
(Για να μην μιλάς άσκοπα για νεοπαγανιστές !)
quote:
Ο Χριστός ήταν ρατσιστής και μιλούσε μόνο σε Εβραίους.
και
quote:
Ο Θεός ήταν Αιμοβόρος και μισαλλόδοξος.
και
quote:
Ένας Άθεος
Αγαπητέ Vasiliscm θα μου επιτρέψεις να πω πως ένας Άθεος δεν βρίζει ποτέ και δεν καταφέρνεται εναντίον του Θεού (οποιασδήποτε θρησκείας) με τέτοιες εκφράσεις.Αν προβαίνει σε τέτοιους σχολιασμούς θεωρεί πως υπάρχει μια "Ανώτερη Δύναμη",την οποία όμως απορρίπτει για τους δικούς του λόγους.Ενας Άθεος όμως πιστεύει πως δεν υπάρχει αυτή η "Ανώτερη Δύναμη" και επομένως δεν υπάρχει λόγος να του επιτίθεται.Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία που επικαλείσαι για να χαρακτηρίσεις τον Θεό των Χριστιανών,δεν θεωρώ πως αποτελεί επιχείρημα της μη ύπαρξης Του.
Impious Varmint
ότι γράφω το εννοώ και δεν το κάνω για να θίξω τους χριστιανούς. Σέβομαι την Θρησκεία τους.
Ο Χριστός τους ήταν όντως ρατσιστής και αυτό προκύπτει από τις γραφές. Τα αναφέρω πιό πάνω.
Ο Γιαχβέ ήταν όντως Αιμοβόρος και μισαλλόδοξος. Πάρε και διάβασε το Δευτερονόμιο και θα το ανακαλύψεις.
Ο Θεός τους είναι μισαλλόδοξος και όχι οι χριστιανοί.
Δεν βρίζω κανένα Θεό. Χρησιμοποιώ αποσπάσματα της Βίβλου για να στηρίξω τους χαρακτηρισμούς μου.
quote:
ΕΛΛΗΝΑΣ Χ.Ο
ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ??………………
ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ?
Φίλε ΕΛΛΗΝΑ Χ.Ο , η Αγία Γραφή , αποτελείται από δύο τμήματα , την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη .
Και στην μέν «Παλαιά Διαθήκη» εκτός από την «Γένεση» , περιλαμβάνεται και όλο το έπος των Εβραίων , και οι συμφωνίες τους με τον ζηλότυπο , όπως αυτοαποκαλείται θεό τους Γιαχβέ ή Ιεχωβά αν προτιμάς .
Οι Αβραάμ , Ισαάκ , Ιακώβ , Λωτ , Νώε κ.λ.π. δεν ήταν Έλληνες ή Λιθουανοί , Εβραίοι ήτανε όλοι τους , και ειδικότερα η «Παλαιά Διαθήκη» όχι μόνο δεν τους κατηγορεί αλλά αφηγείται και τα κατορθώματά τους .
Όσο για την «Καινή Διαθήκη» , σε αυτήν εξιστορείται με αρκετά κενά , αντιδάνεια από άλλες θρησκείες , και αντιφάσεις η ζωή , η διδασκαλία , και η σταύρωση του Ιησού , ενός Εβραίου Ραββίνου που από ένα τμήμα του εβραϊκού λαού θεωρήθηκε ότι ήταν ο Μεσίας του οποίου τον ερχομό πρόσμεναν οι Εβραίοι προφήτες .
Το περιεχόμενο της «Καινής Διαθήκης» έγινε αποδεκτό στις παροικίες των Εβραίων που ζούσαν στα λιμάνια της Μεσογείου , και σε αυτούς τους αιρετικούς του Ιουδαϊσμού , τους «Μεσιανιστές» όπως τους αποκαλούσαν , μίλησε και έστειλε επιστολές ο επίσης Εβραίος Σαούλ , ο γνωστός σαν απόστολος Παύλος .
quote:
ΕΛΛΗΝΑΣ Χ.Ο
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ....
Ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς , έχει σχέση με το θέμα μας , όση ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο . Εκτός αν εννοείς , εκείνον το δοσίλογο που τον αγιάσατε Γρηγόριο Παλαμά , που μαζί με τον Γεννάδιο Σχολάριο , πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους .
quote:
ΕΛΛΗΝΑΣ Χ.Ο
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΙΠΕ.
Την «Καινή Διαθήκη» φίλε μου δεν την διαβάζεις , την μελετάς , γιατί μόνο τότε φαίνονται οι αντιφάσεις και τα αντιδάνεια από άλλες θρησκείες .
«……Εκτός αν εννοείς , εκείνον το δοσίλογο που τον αγιάσατε Γρηγόριο Παλαμά , που μαζί με τον Γεννάδιο Σχολάριο , πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους .»
Φίλτατε Sesostris πάλι με τερατώδη ψέματα θα σώσουμε τον Ελληνισμό;
Φίλτατε τον Γεννάδιο Σχολάριο δεν τον αγιάσαμε εμείς αλλά εκείνοι οι έλληνες κοινοί πρόγονοί μας, οι οποίοι μετέπειτα με καρτερικότητα έμειναν πάντα χριστιανοί κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας.
Αυτοί και μόνο αυτοί διαφύλαξαν τη και διέσωσαν την Ελληνική παράδοση. Εσύ ξέρεις άλους;
Με αυτούς και απ’ αυτούς επέζησε, ξαναγεννήθηκε και αναδείχτηκε σε κράτος βιώσιμο το Ελληνικό Έθνος.
Κλήρος τους όλες οι δόξες, όλα τα τραγούδια, τα μαρτύρια και η σκλαβιές, ο θάνατος και η αθανασία.
Δική τους η Ελλάδα.
Με εκτίμηση.
quote:
Sesostris:
Φίλε ΕΛΛΗΝΑ Χ.Ο , η Αγία Γραφή , αποτελείται από δύο τμήματα , την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη .
Και στην μέν «Παλαιά Διαθήκη» εκτός από την «Γένεση» , περιλαμβάνεται και όλο το έπος των Εβραίων , και οι συμφωνίες τους με τον ζηλότυπο , όπως αυτοαποκαλείται θεό τους Γιαχβέ ή Ιεχωβά αν προτιμάς .
Οι Αβραάμ , Ισαάκ , Ιακώβ , Λωτ , Νώε κ.λ.π. δεν ήταν Έλληνες ή Λιθουανοί , Εβραίοι ήτανε όλοι τους , και ειδικότερα η «Παλαιά Διαθήκη» όχι μόνο δεν τους κατηγορεί αλλά αφηγείται και τα κατορθώματά τους .
Όσο για την «Καινή Διαθήκη» , σε αυτήν εξιστορείται με αρκετά κενά , αντιδάνεια από άλλες θρησκείες , και αντιφάσεις η ζωή , η διδασκαλία , και η σταύρωση του Ιησού , ενός Εβραίου Ραββίνου που από ένα τμήμα του εβραϊκού λαού θεωρήθηκε ότι ήταν ο Μεσίας του οποίου τον ερχομό πρόσμεναν οι Εβραίοι προφήτες .
Το περιεχόμενο της «Καινής Διαθήκης» έγινε αποδεκτό στις παροικίες των Εβραίων που ζούσαν στα λιμάνια της Μεσογείου , και σε αυτούς τους αιρετικούς του Ιουδαϊσμού , τους «Μεσιανιστές» όπως τους αποκαλούσαν , μίλησε και έστειλε επιστολές ο επίσης Εβραίος Σαούλ , ο γνωστός σαν απόστολος Παύλος .
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ... ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Ο ΝΩΕ ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΑΙΟΣ?
Θα σου υπενθυμίσω οτι κατα την βίβλο είχε τρείς γιούς
ΣΗΜ - γενάρχης Σημιτών απο όπου βγήκε και ο Αβραάμ αργότερα σάν γενάρχης των Εβραίων
ΧΑΜ - γενάρχης Χαμιτών δηλαδή Αράβων, μαύρων, Αφρικάνων και ΣΙΑ
ΙΑΦΕΘ - γενάρχης Ινδοευρωπαίων στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και οι Έλληνες.
quote:
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ... ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
εξήγησέ μας τότε βάσει ποιάς διαδικασίας έγινε ο Αβραάμ Εβραίος χωρίς να είναι ο πατέρας του, ο Θαρα;
Για μην κουράζομαι σου γράφω την απάντηση που έδωσα στον eidos που είχε την ίδια λάθος ιδέα με σένα:
quote:
ξέχασα φίλε eidos να σου πω για τον Αδάμ.Βλέπεις έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου με το Θέμα της Εβραικής καταγωγής του Αδάμ, του Θεού και όλου του Εβραικού κόσμου !
λένε οι γραφές και "τεκμηριώνουν" την Εβραική καταγωγή του Ιησού, του Αδάμ και του Θεού:
quote:23 και αυτος ην ιησους αρχομενος ωσει ετων τριακοντα ων υιος ως ενομιζετο ιωσηφ του ηλι
24 του μαθθατ του λευι του μελχι του ιανναι του ιωσηφ
25 του ματταθιου του αμως του ναουμ του εσλι του ναγγαι
26 του μααθ του ματταθιου του σεμειν του ιωσηχ του ιωδα
27 του ιωαναν του ρησα του ζοροβαβελ του σαλαθιηλ του νηρι
28 του μελχι του αδδι του κωσαμ του ελμαδαμ του ηρ
29 του ιησου του ελιεζερ του ιωριμ του μαθθατ του λευι
30 του συμεων του ιουδα του ιωσηφ του ιωναμ του ελιακιμ
31 του μελεα του μεννα του ματταθα του ναθαμ του δαυιδ
32 του ιεσσαι του ιωβηδ του βοος του σαλα του ναασσων
33 του αμιναδαβ του αδμιν του αρνι του εσρωμ του φαρες του ιουδα
34 του ιακωβ του ισαακ του αβρααμ του θαρα του ναχωρ
35 του σερουχ του ραγαυ του φαλεκ του εβερ του σαλα
36 του καιναμ του αρφαξαδ του σημ του νωε του λαμεχ
37 του μαθουσαλα του ενωχ του ιαρετ του μαλελεηλ του καιναμ
38 του ενως του σηθ του αδαμ του θεου
(κατά Λουκά κεφ. 3Όλοι είναι Εβραίοι πάππου προς πάππο (Σαλονικιά !!!)
Αντελήφθην;;; Θέλεις πιο λιανά;
Από κάπου μας προκύπτει η Εβραική καταγωγή. Δεν είναι τυχαία ! Από τον πατέρα διότι ανδροκρατούμενη είναι η κοινωνία των Εβραίων την εν λόγω εποχή. Άρα ο μπαμπάς του Αβραάμ είναι Εβραίος.Είναι ο Θάρα . Ο μπαμπάς του Θάρα είναι κι αυτός Εβραίος, ο Ναχώρ ! κ.ο.κ. μέχρι τον Θεό σας (χάρισμά σας).
Και ο Αδάμ Εβραίος._
Ελπίζω να κατάλαβες τώρα φίλε μου ότι λατρεύεις ένα Εβραίο Θεό.
Προσωπικά πιστεύω πως ο Συνοδινός έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο με χιουμοριστική διάθεση.
Παρόλα αυτά, εάν σε ενόχλησε θα μπορούσες να του το αναφέρεις κατευθείαν ή να τον ρωτήσεις το λόγο για τον οποίο το έκανε.
Οι παρατηρήσεις πάντως που σου έχουν γίνει, σου έχουν γίνει για συγκεκριμένους λόγους και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις...
Αγαπητέ Vasiliscm, θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Impious Varmint.
Πως γίνεται να πούμε ότι ο Ιησούς ήταν ρατσιστής την στιγμή που η γνώση μας για αυτό προέρχεται από κάποια γραφόμενα στα οποία μάλιστα έχουν γίνει και διάφορες παρεμβάσεις?
Εξάλλου για πολλούς ανθρώπους ο Ιησούς, ο χριστιανικός Θεός κλπ εκφράζουν την αγάπη και διάφορες αρετές.
Για εσένα όχι προφανώς.
Οπότε στην προκειμένη περίπτωση ο Ιησούς δεν είναι ρατσιστής ούτε ο Θεός είναι αιμοβόρος.
Ο Ιησούς φαίνεται σε σένα ρατσιστής κι ο χριστιανικός Θεός σου φαίνεται εσένα αιμοβόρος...
Πρόκειται λοιπόν για ένα δικό σου συμπέρασμα το οποίο δεν αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων σου.
quote:
ότι γράφω το εννοώ και δεν το κάνω για να θίξω τους χριστιανούς. Σέβομαι την Θρησκεία τους.Ο Χριστός τους ήταν όντως ρατσιστής και αυτό προκύπτει από τις γραφές. Τα αναφέρω πιό πάνω.
Ο Γιαχβέ ήταν όντως Αιμοβόρος και μισαλλόδοξος. Πάρε και διάβασε το Δευτερονόμιο και θα το ανακαλύψεις.
Είσαι σίγουρος ότι σέβεσαι την θρησκεία τους όταν αποδίδεις τέτοιες ιδιότητες σ' αυτό το οποίο πιστεύουν?
Προσωπικά έχω διαβάσει και την Παλαιά Διαθήκη και την Καινή και δεν είμαι Χριστιανός.
Υπάρχουν όντως κάποια μηνύματα στην διδασκαλία που κι εμένα με ξένισαν.
Δε νομίζω όμως ότι ο Ιησούς είναι ρατσιστής ή ότι ο χριστιανικός Θεός είναι μισαλλόδοξος.
Απλά καταλαβαίνω τις παρεμβάσεις που μπορεί να έχουν γίνει...

In anticipation of my resurrection...