ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/07/2006, 02:29:59
quote:
christos_ts
Φίλε macedon ο μεσαίωνας δεν ξέρω αν ζει αλλά η βλακεία σίγουρα ζει.

Δυστυχώς το βλέπω καθημερινά.

quote:
christos_ts
Το θέμα είναι ότι δεν καταλάβαινες τι διάβαζες. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλίως αυτή την κουτάμαρα που έγραψες περί καρκίνου. Αυτό κατάλαβες? Οτι ξύπνησε μια μέρα και είπε στο Θεό δώσμου καρκίνο να πεθάνο?

Αντιπαρέρχομαι την απίστευτη ορθογραφία σου για να σου πω μερικά πράγματα.

Τον Παϊσιο τον ήξερα πιθανώς πριν τον μάθεις εσύ. Την κουταμάρα που αναφέρεις περί καρκίνου τη διάβασα σ'ένα βιβλίο για τον Παϊσιο, έκδοσης της Μονής Σουρωτής (ξέρεις, εκεί που είναι θαμμένος). Δεν ανάφερα πουθενά ότι προκύπτει από τα λεγόμενά σου... Απλά σου έδωσα κάποιες πληροφορίες που δεν ήξερες, όπως φαίνεται.

quote:
christos_ts
Βέβαια έτσι όπως το είπες χωρίς να το θέλεις αμέσως απόδεικνύεις ότι υπάρχει θεός και ότι ο Παϊσιος ήταν άγιος αφού ο Θεός μπορεί και επικοινωνεί μαζί του.

Έγώ είπα τι έλεγε αυτός στην προσευχή του. Για τα περί έμμεσης απόδειξης του Θεού από τα λεγόμενά μου και δη επικοινωνίας του "Αγίου" με το "Θεό", τι να πώ... πρέπει να έχεις πρόβλημα στην κατανόηση της ελληνικής.

quote:
christos_ts
Γι' αυτό το λόγο αναστήθηκε και ο Χριστός για να αποδείξει ότι νίκησε το θάνατο.

Για τα περί ανάστασης του Γιεσουά μπεν Γιοζέφ, του επονομαζόμενου Χριστού, θα βρεις περισσότερες πληροφορίες στο ευαγγέλιο του Θωμά.

quote:
christos_ts
Είμαι ακόμα μικρός για κάτι τέτοιο!!!

Φαίνεται

macedon

franandy2001Μέλος
23/07/2006, 11:44:29

[/quote]

Για τα περί ανάστασης του Γιεσουά μπεν Γιοζέφ, του επονομαζόμενου Χριστού, θα βρεις περισσότερες πληροφορίες στο ευαγγέλιο του Θωμά.
==================================================================

Και γιατι πρεπει να πιστεψουμε το ευαγγελιο του θωμα που εχει γραφη το 300 μχ.Και οχι τα 4 γνωστα ευαγγελια που γραφηκαν το 55 με75 μχ.Πια τεκμηριωση μας επικυρωνει;? Eχουν γραφτη τοσα και τοσα ευαγγελια απο αιρετικους στο περασμα του χρονου καταπολεμωντας την χριστιανοσυνη. Δεν γινετε και σημερα το ιδιο;?

VasiliscmΜέλος
23/07/2006, 16:44:00
Φίλε franandy2001,

τα ευαγγέλια είναι του 3ου μ.Χ. αιώνα.

Βασίλης

VasiliscmΜέλος
23/07/2006, 16:52:59
Επίσης

Τα χειρόγραφα του κουμραν του 67 μ.Χ. δεν περιέχουν, αποδεδειγμένα (!), ούτε μια αναφορά στον Ιησού !

Που είναι ο Ιησούς σας οεο ; 34 χρόνια μετά από τα δήθεν κοσμοιστορικά γεγονότα της σταύρωσης και της ανάστασης, δεν έγραψε ουδένας εβραίος τίποτε γι'αυτά ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;

Μάλλον όχι φίλε franandy2001 ! H ιστορία σας είναι ένα παραμυθάκι για αφελείς (!)

Βασίλης

franandy2001Μέλος
23/07/2006, 17:28:53
Φιλε βασιλη σε ευχαριστω δια την διευκρινειση.
Εγω εγραψα ποτε περιπου γραφτηκαν τα 4 ευαγγελια εκτος του θωμα οχι ποτε εγκριθηκαν.Παντος σε ευχαριστω.

ανδρεας

23/07/2006, 17:33:19
Βασίλη πάλι θα αρχίσουμε με το πότε γράφτηκαν τα ευαγγέλια;;

Αφού μέρη παπύρων έχουν βρεθεί, με αποσπάσματα ευαγγελίων, τα οποία χρονολογούνται ήδη προς το τέλος του πρώτου μισού και αρχές του δεύτερου μισού του 1ου αιώνα μ.Χ.

Θα αρχίσουμε πάλι «τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου»;;

franandy2001Μέλος
23/07/2006, 17:49:36
Βασιλη εμεις οι πτοχοι του πνευματος εκει πιστεβουμε στους εβραικους μυθους.Τι να κανουμε ειμαστε αφελεις. Και παλι ευχαριστω.
VasiliscmΜέλος
25/07/2006, 14:14:59
λέει ο Ψηλός:

quote:
Βασίλη πάλι θα αρχίσουμε με το πότε γράφτηκαν τα ευαγγέλια;;

Αφού μέρη παπύρων έχουν βρεθεί, με αποσπάσματα ευαγγελίων, τα οποία χρονολογούνται ήδη προς το τέλος του πρώτου μισού και αρχές του δεύτερου μισού του 1ου αιώνα μ.Χ.

Όμως τα "δήθεν" αποσπάσματα είναι 5 λέξεις (ημιτελείς) σε 3 διαφορετικές γραμμές που προσπαθούν κάποιοι θεούσοι θεολόγοι απεγνωσμένα να ταυτίσουν με ένα κομμάτι του ευαγγελίου ! that's all !

ΑΠοδεδειγμένα ευαγγέλια υπάρχουν μόλις τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Βασίλης

airtangerineΜέλος
30/07/2006, 02:28:28
Η ίδια η ταυτότητα είναι σκάνδαλο για έναν πολιτισμένο άνθρωπο,που υποχρεούται να φέρει ένα χαρτί προκειμένου να ταυτοποιεί το πλέον αυτονόητο και γνωστό.
Η ίδια η ταυτότητα ως έγγραφο καθιστά τον πολίτη ανώνυμο , δυνάμει απατεώνα και άγνωστο.
Το τί θα αναγράφεται στο εν λόγω χαρτί είναι ήδη περασμένο απο το φίλτρο της κοινωνικής απροσωπίας.
30/07/2006, 03:16:03
quote:

Η ίδια η ταυτότητα ως έγγραφο καθιστά τον πολίτη ανώνυμο , δυνάμει απατεώνα και άγνωστο.

Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου.

Σε κάποιο αλισβερίσι που είχα με το ελληνικό κράτος, είχα μαζί μου όλα τα χαρτιά που αποδείκνυαν αυτό που δήλωνα.

ΌΧΙ!!!
Τι νομίζεις ότι μου ζήτησαν οι αισχροί;;;
Να αποδείξω ότι δεν συνέβαινε το αντίθετο από αυτό που εγώ δήλωνα!!!!

Μου υπόδειξαν ως και τον τρόπο (την κομπίνα) με τον οποίο θα γινόταν αυτό!!!

Edited by - Ψηλός on 30/07/2006 03:16:42

30/07/2006, 06:37:43
Πριν λίγες μέρες άλαξα την παλιά μου ταυτότητα με τις νέες ,
Πολύ το χάρηκα ... , επι τέλους λεύτερος .
ChastityΜέλος
30/07/2006, 10:44:00
Καλά Ψηλός και airtangerine είστε πραγματικά απίστευτοι! Δεν είναι παράξενο που συμφωνείτε... Δεν είμαστε καθόλου ανώνυμοι ως πολίτες. Ίσα-ίσα που πλέον είναι απόλυτα προστατευμένα τα όσα παραμένουν σε όλη μας τη ζωή αμετάβλητα.

Το αν κάποιος είναι εν δυνάμει απατεώνας και άγνωστος όπως μας λες, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ταυτότητά του. Δηλαδή θέλεις να μας πεις πως τώρα θα έχουμε έξαρση του εγκλήματος; Δηλαδή θέλεις να μας πεις πως μέχρι τώρα δεν υπήρχαν απατεώνες που είχαν τις παλιές ταυτότητες; Ή μήπως θέλεις να μας πεις πως οι παλιές ταυτότητες συνέβαλλαν στη μείωση του εγκλήματος επειδή αναγράφεται το θρήσκευμα; Να δούμε τι άλλο θ' ακούσουμε!!! Αν κάποιος είναι εν δυνάμει απατεώνας, άλλο τόσο είναι και εν δυνάμει καλός, ηθικός και αψεγάδιαστος. Τι σόϊ επιχειρήματα είναι αυτά ρε παιδιά. Με κάτι τέτοια πάτε να στηρίξετε τη θέση σας; Έλεος πια

Εσύ πάλι Ψηλέ μας γράφεις πως οι αστυνομικοί σου ζήτησαν να αποδείξεις πως δεν συνέβαινε το αντίθετο απ' αυτό που δήλωνες. Μάλιστα... Και τι ήταν δηλαδή αυτό που σχετιζόταν με την ταυτότητά σου; Μήπως σου ζήτησαν να αποδείξεις πως ο πατέρας σου δεν ήταν κάποιος άλλος από τον κύριο Χ; Μήπως ήθελαν αιματολογικές εξετάσεις προ 2 ωρών για να αποδείξεις την ομάδα αίματός σου; Μήπως σου ξύσανε το μάτι για να δούνε αν όντως τα μάτια σου είναι καστανά κι όχι μπλε; Ή μήπως σου βγάλανε καμιά τρίχα απ' το κεφάλι για να δούνε τι χρώμα πραγματικά είναι; Γιατί μόνον αυτά αναγράφονται στην ταυτότητα. Άντκε και να υποθέσουμε πως έπεσες σε μ****α αστυνομικό, για πες μας ΠΩΣ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΣΩΖΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ; Κι επειδή με "τεντώνεις", σου θυμίζω πως αν στην παλαιότερη ταυτότητά σου υπήρχε κάτι που έπρεπε να αποδείξεις πως δεν ίσχυε το αντίθετο, αυτό ήταν Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ!

Τώρα αυτά περί κομπίνας κλπ, άσε που δεν έχουν καμία αποδεικτική βάση, κατά τα άλλα είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ με το θέμα της αναγραφής στοιχείων στην ταυτότητά σου. Δηλαδή τι σου ζήτησαν να κάνετε κομπιναδόρικα; Να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σου;

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια. Αλλάζουν μόνον τρόπο να κοιτάνε... You follow?

Lux e tenebris
KrisnnaΜέλος
30/07/2006, 11:23:44
Οι προηγούμενες ταυτότητες είχαν και δακτυλικά αποτυπώματα, οπότε ο εντοπισμός του εγκληματία μπορούσε να γίνει ευκολότερα.
Πιστεύω οτι το θρήσκευμα δέν έχει πολλές φορές την παραμικρή σχέση με τα πιστεύω αφού στις παλιές ταυτότητες αναγραφόταν μονάχα απο αγγαρεία. Είναι λίγο τραγελαφικό να γράφει Χριστιανός Ορθόδοξος στις ταυτότητες ανθρώπων που δέν πιστεύουν στον Χριστιανισμό.
Η προαιρετική αναγραφή μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Επειδή η ταυτότητα δέν εμφανίζεται συνήθως και χρησιμοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις (π.χ. απο όργανα της τάξης) μπορεί να υποστεί ο άνθρωπος αδικιολόγητη ρατσιστική αντιμετώπιση απο τον χριστιανό που θα κοιτάξει την ταυτότητα του.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

ChastityΜέλος
30/07/2006, 11:36:55
Φίλε Krisnna με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

Lux e tenebris
30/07/2006, 12:40:14
Νομίζετε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν:

Το χρώμα των μαλλιών;
Το χρώμα των ματιών;
Το ύψος;

Τι λέτε βρε;;

Βρε Chastity, πρόσεξε καλύτερα τι διαβάζεις.
Εγώ δεν αναφέρθηκα στην ταυτότητα. Αναφέρθηκα στη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Το να συναντήσεις έναν συνεπή υπάλληλο είναι σπάνιο "φαινόμενο" στις κρατικές υπηρεσίες. Αν έχεις την τύχη και βρεις κάποιον, συγκινείσαι τόσο που σου έρχεται να τον φιλήσεις που σε βοήθησε να κάνεις τη δουλειά σου.

Στις συναλλαγές, που θα έχεις την ατυχία ή την ανάγκη να διεκπεραιώσεις, σε θεωρούν απατεώνα που προσπαθεί να κλέψει το μ*ο*ρ*ε*ο!!

ChastityΜέλος
30/07/2006, 13:10:15
quote:

Νομίζετε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν:

Το χρώμα των μαλλιών;
Το χρώμα των ματιών;
Το ύψος;

Τι λέτε βρε;;

Βρε Chastity, πρόσεξε καλύτερα τι διαβάζεις.
Εγώ δεν αναφέρθηκα στην ταυτότητα. Αναφέρθηκα στη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Καλά είσαι πραγματικά απίστευτος! Άκου λέει αλλάζει το ύψος (άσε που ποτέ δεν αναγραφόταν...) Όσο για το αν προσέχω ή όχι τι γράφω, απλά είχα την εντύπωση ότι ήσουν στο θέμα κι αναφερόσουν στην ταυτότητα. Καλά που μας διευκρίνησες ότι ήσουν εκτός θέματος. Ευχαριστούμε

Lux e tenebris
30/07/2006, 14:21:43
Η παράμετρος που εξετάζει ο αγαπητός Krisnna είναι πραγματικά εύλογη!
Χωρίς βέβαια να παραβλέψουμε και το γεγονός οτι παίζει κι η αντίθετη περίπτωση...

Μα, βρε Ψηλέ μου, πως αλλάζει το ύψος?
Αλλά και να αλλάζουν όλσα όσα προανέφερες, τι σχέση έχουν με την αναγραφή του θρησκεύματος ή όχι?
Αυτό δεν αλλάζει ή είναι κάτι τόσο απαραίτητο για την ταυτοποίηση ενός ανθρώπου?

In anticipation of my resurrection...

ChastityΜέλος
30/07/2006, 15:21:18
Δεν πειράζει φίλε Dying_Incubus. Κατά το "ρίξε-ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει", απλά γεμίζουμε με posts το forum. Το μόνο που κερδίζουν κάποιοι είναι το να αναγράφεται στο προφίλ τους "1783 Μηνύματα" από 1782. Ο καθένας έχει τις επιδιώξεις του...

Lux e tenebris
30/07/2006, 21:35:24
Ευτυχώς που βρίσκεις κάτι για να πιαστείς φίλε Chastity.

Το ύψος δεν αλλάζει;;

Είσαι σίγουρος;

Αν έχεις χρήματα όλα γίνονται.

ChastityΜέλος
30/07/2006, 22:30:54
Καλά είσαι πραγματικά Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ ! ! Ειλικρινά πυροβολείς κάθε προσπάθεια να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά. Όσο για το τι μπορείς να κάνεις αν έχεις χρήματα, μην ξεχνάς πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. I hope you get the point

Ρε τι μας είπε πάλι ο Ψηλός! Μας έστειλες αδιάβαστους!!!

Lux e tenebris