ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
el.elyonΜέλος
11/06/2007, 09:51:54
Φίλε opsimos καλημέρα.

quote:
opsimos: Μπορεις να μου γραψεις ακριβως τι λεει η πρωτη εντολη,οχι οπως μας την εχουν μαθει στο σχολειο,ετσι για να την σχολειασουμε μετα.
Εχω μια αντιφαση,μια απο τις δεκαδες που υπαρχουν στην βιβλο αλλα αυτη βγαζει ματι:

Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού.

quote:
opsimos: Μετα τον μυστικο δειπνο ο Ιησους με τους μαθητες του
(πλην του Ιουδα)πηγαν στο κηπο των Ελαιων,εκει ο Ιησους αποσυρεται για να προσευχηθει στο πατερα του,το ερωτημα ειναι πως ειναι δυνατον
εμεις να γνωριζουμε τι ειπε ο Ιησους στον Θεο του εφοσον δεν υπηρχε
αυτοπτης η αυτηκοος μαρτυρας διοτι συμφωνα με τον ευαγγελιστη οι μαθητες το'ριξαν στον υπνο,δεν υπηρχε χρονος να τους τα πει ο Ιησους
(αλλωστε για ποιο λογο να τους πει τι ειπε στο πατερα του)γιατι αμεσως πλακωσε το ασκερι μαζι με τον Ιουδα,πως γνωριζε λοιπον ο ευαγγελιστης τι ειπε ο Ιησους στην προσευχη του;;;;;;;;;

Φίλε opsimos δεν πρόλαβα να μελετήσω το θέμα αλλά επειδή θέλεις μια απάντηση, θα σου δώσω την απάντηση.
Τα ευαγγέλια τα έγραψαν μετά την Ανάσταση με την οδηγία του Αγιου Πνεύματος.

quote:
opsimos: Εχω πραμα να σου γραφω ολοκληρα κατεβατα,προς το παρον αυτα τα λιγα,
ελπιζω να απαντησεις ευθεως χωρις περιστροφες.

Φίλε opsimos προτείνω να τα γράψεις κάπου και ένα – ένα να τα δούμε.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

11/06/2007, 11:15:27
quote:

quote:
opsimos
Μετα τον μυστικο δειπνο ο Ιησους με τους μαθητες του
(πλην του Ιουδα)πηγαν στο κηπο των Ελαιων,εκει ο Ιησους αποσυρεται για να προσευχηθει στο πατερα του,το ερωτημα ειναι πως ειναι δυνατον
αυτοπτης η αυτηκοος μαρτυρας διοτι συμφωνα με τον ευαγγελιστη οι μαθητες το'ριξαν στον υπνο,δεν υπηρχε χρονος να τους τα πει ο Ιησους
(αλλωστε για ποιο λογο να τους πει τι ειπε στο πατερα του)γιατι αμεσως πλακωσε το ασκερι μαζι με τον Ιουδα,πως γνωριζε λοιπον ο ευαγγελιστης τι ειπε ο Ιησους στην προσευχη του;;;;;;;;;

el.elyon
Φίλε opsimos δεν πρόλαβα να μελετήσω το θέμα αλλά επειδή θέλεις μια απάντηση, θα σου δώσω την απάντηση.

Άρα φίλε σε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε μια λογική τεκμηριωμένη απάντηση, θα εμπλέκουμε το Άγιο Πνεύμα και το λύσαμε το πρόβλημα.

Στράτος

μέτρον άριστον
12/06/2007, 00:29:24
Ευστράτιος:
«Άρα φίλε σε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε μια λογική τεκμηριωμένη απάντηση, θα εμπλέκουμε το Άγιο Πνεύμα και το λύσαμε το πρόβλημα.»

Και να΄ταν μόνο αυτό!

Άραγε, γνώριζε κανείς εκ των δήθεν «ευαγγελιστών», με τα ματάκια του και τα αυτάκια του, τι έκανε και τι δεν έκανε ο Ιησούς για περίπου 30 χρόνια???

Και όμως, σου λένε…«μα, έκαμνε καρέκλες και ξύλινες ξαπλώστρες!!!!».

Εδώ ολάκερη «Καινή Διαθήκη» και επικρατεί…..ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΥΓΚΑ για την συντριπτική πλειοψηφία της ζωής του Ιησού, και αναρωτιέσαι εσύ αγαπητέ Ευστράτιε για την βολική επίκληση ενός Αγίου Πνεύματος??

Λεπτομέρειες…..

Αμ το άλλο, το ότι το έχουνε βαφτίσει σε……μορφή περιστεριού (!), αυτό που το βάζεις?? Όχι τίποτα άλλο, αλλά μιλάνε κατά τα άλλα για ΕΙΔΩΛΑ και ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΔΩΛΩΝ, λες και το να λατρεύεις και να προσκυνάς ένα ΕΙΔΩΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ή τέλος πάντων ένα «Άγιο λείψανο» ή μια «θαυματουργή εικόνα», διαφέρει σε τίποτα από την λατρεία που αποδίδουνε οι διάφορες φυλές της Αφρικής με τα τοτέμ τους??

12/06/2007, 02:11:56
quote:
Schwabe
Αμ το άλλο, το ότι το έχουνε βαφτίσει σε……μορφή περιστεριού (!), αυτό που το βάζεις?? Όχι τίποτα άλλο, αλλά μιλάνε κατά τα άλλα για ΕΙΔΩΛΑ και ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΔΩΛΩΝ, λες και το να λατρεύεις και να προσκυνάς ένα ΕΙΔΩΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ή τέλος πάντων ένα «Άγιο λείψανο» ή μια «θαυματουργή εικόνα», διαφέρει σε τίποτα από την λατρεία που αποδίδουνε οι διάφορες φυλές της Αφρικής με τα τοτέμ τους??

Φίλε Schwabe, με συγχωρείς αλλά... διαφέρει.

Είναι πιο προχωρημένοι.

Έχει ακουστεί για τις φυλές της Αφρικής να ξύνουνε τα τοτέμ τους και να πίνουνε τα κομματάκια του ξύλου για να γίνουν καλά ή να σώσουν τη ψυχή τους;

Ή μήπως αλλάζουν παπούτσια σε μούμιες, επειδή τα...λειώνουν;

Πού μυαλό οι... Αφρικανοί;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

el.elyonΜέλος
12/06/2007, 09:54:37
quote:

quote:

quote:
opsimos
Μετα τον μυστικο δειπνο ο Ιησους με τους μαθητες του

el.elyon

Άρα φίλε σε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε μια λογική τεκμηριωμένη απάντηση, θα εμπλέκουμε το Άγιο Πνεύμα και το λύσαμε το πρόβλημα.

Στράτος

μέτρον άριστον

Καλημέρα.

Σωστή η παρατήρηση σου φίλε Ευστράτιος, αλλά η απάντηση μου δεν ήταν μια λύση για το πρόβλημα αλλά η ΠΙΣΤΗ μου. Όταν κάποιος δηλώνει Άθεος και εκ το προτερων έχει απορρίψει τη ΠΙΣΤΗ, τίποτα για Θεό θα του είναι λογικό και τεκμηριωμένο!

http://christianity.ca/faith/weblog/2004/12.14.html

http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,3604,1371635,00.html

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

12/06/2007, 10:23:10
Η πίστη η δικιά σου ή η δικιά μου δεν αποδεικνύει τίποτα γιατί απλά είναι πίστη.
Δεν σημαίνει ότι επειδή εσύ πιστεύεις κάτι, αυτό είναι και το αληθές ή το σωστό.
Και εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι ;

Και θα σου βάλω και ένα site από κάτω :

www.olympiacos.org

και μια δυο φωτογραφίες...

άντε είναι και σημερινή

Αλλά πες μου, πείθεσαι με το πιστεύω μου ;

Στράτος

μέτρον άριστον
el.elyonΜέλος
12/06/2007, 11:08:36
quote:

Η πίστη η δικιά σου ή η δικιά μου δεν αποδεικνύει τίποτα γιατί απλά είναι πίστη.
Δεν σημαίνει ότι επειδή εσύ πιστεύεις κάτι, αυτό είναι και το αληθές ή το σωστό.

Και θα σου βάλω και ένα site από κάτω :

www.olympiacos.org

και μια δυο φωτογραφίες...

άντε είναι και σημερινή

Αλλά πες μου, πείθεσαι με το πιστεύω μου ;

Στράτος

μέτρον άριστον

Φίλε τι είναι η ΠΙΣΤΗ?

Ο Ολυμπιακός υπάρχει και για σένα και για μένα. Άρα δεν χρειάζεται ΠΙΣΤΗ για την ύπαρξη του. Εσύ λες ότι πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και εγώ σου λέω ότι δεν είναι η καλύτερη ομάδα γιατί είναι η ΜΙΛΑΝ. Άρα δεν χρειάζεται ΠΙΣΤΗ….

Η ΠΙΣΤΗ σου για τον Ολυμπιακό δεν έχει καμία σχέση με τη ΠΙΣΤΗ μου για τον Θεό! Γιατί δεν έχεις καμία “ΜΙΛΑΝ” να παρουσιάζεις…..

Μια ζωή στην Αθεΐα ο Φιλόσοφος και μετά από 50 χρόνια δέχτηκε τον Θεό. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

12/06/2007, 13:35:44
Αυτό ακριβώς θέλω να σου πω φίλε μου.

Αυτό που έχεις να παρουσιάσεις κι εσύ, είναι ο αντίστοιχος "Πρωταθλητής" και το αντίστοιχο "Φως" της θρησκείας σου.
Πόσο αντικειμενικό είναι αυτό ; η Αγία Γραφή τι θα γράψει δηλαδή ;

Εκτός και αν ξέρεις θρησκευτικά κείμενα άλλων θρησκειών που να αναγνωρίζουν το χριστιανικό Θεό ως το μοναδικό Θεό.

ΥΓ. το αθλητικό παράδειγμα είναι βέβαια τραβηγμένο, αλλά απλά ήθελα να τονίσω το παραπάνω.

Στράτος

μέτρον άριστον
el.elyonΜέλος
12/06/2007, 14:20:24
quote:

Αυτό ακριβώς θέλω να σου πω φίλε μου.

Αυτό που έχεις να παρουσιάσεις κι εσύ, είναι ο αντίστοιχος "Πρωταθλητής" και το αντίστοιχο "Φως" της θρησκείας σου.
Πόσο αντικειμενικό είναι αυτό ; η Αγία Γραφή τι θα γράψει δηλαδή ;

Εκτός και αν ξέρεις θρησκευτικά κείμενα άλλων θρησκειών που να αναγνωρίζουν το χριστιανικό Θεό ως το μοναδικό Θεό.

ΥΓ. το αθλητικό παράδειγμα είναι βέβαια τραβηγμένο, αλλά απλά ήθελα να τονίσω το παραπάνω.

Στράτος

μέτρον άριστον

Φίλε Ευστράτιος όταν μιλάμε για ΠΙΣΤΗ, μιλάμε πάντα υποκειμενικά γιατί η ΠΙΣΤΗ είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μόνο Υποκειμενική αλήθεια και όχι αντικειμενική για αυτό και το Υποκειμενικό (ΠΙΣΤΗ) είναι και το Αληθινό (Θεός)!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

12/06/2007, 14:39:33
quote:
Ευστράτιος

Και βέβαια είναι, θέλει και ρώτημα;;

quote:
el.elyon

Φίλε Ευστράτιος όταν μιλάμε για ΠΙΣΤΗ, μιλάμε πάντα υποκειμενικά γιατί η ΠΙΣΤΗ είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μόνο Υποκειμενική αλήθεια και όχι αντικειμενική

Αλήθεια υπάρχει μια και είναι αντικειμενική.

Το γεγονός ότι μας είναι άγνωστη και προσπαθούμε να την ανακαλύψουμε, προσεγγίζοντάς την ό καθένας με τον τρόπο του ,την κάνει να φαίνεται υποκειμενική.

Υποκειμενική είναι η αλήθεια του καθενός, όχι η πραγματική, όταν και εφ' όσον είναι άγνωστη.

quote:
el.elyon

για αυτό και το Υποκειμενικό (ΠΙΣΤΗ) είναι και το Αληθινό (Θεός)!

Αυτό που λες καθιστά το θεό ανύπαρκτο στην πραγματικότητα, και υπαρκτό μόνο, στο μυαλό όσων τον πιστεύουν...

Τουλάχιστον έτσι συμπεραίνω εγώ.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

MasvidalΜέλος
08/08/2003, 15:42:27
Ας υποθεσουμε οτι βρισκομαστε σε ενα τρενο το οποιο κινειται με την ΜΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (150.000 km/sec).Αρα κι εμεις κινουμαστε με την ιδια ταχυτητα.Σε καποια στιγμη ΑΝΑΒΟΥΜΕ εναν φακο που εχουμε παρει μαζι μας.Εχουμε και λεμε λοιπον:Η δεσμη του φακου εχει φυσικα την ταχυτητα του φωτος (300.000 km/sec) και αν προσθεσουμε και την ταχυτητα του αντικειμενου (φακος) που βρισκεται επανω στο τρενο (150.000 km/sec) ,τοτε εχουμε το νουμερο 450.000 km/sec.Αρα η δεσμη του φακου εχει αυτην την ταχυτητα;Δηλαδη ετσι ξεπερνουμε (τεχνητα) την ταχυτητα του φωτος ; Βοηθηστε με λεγοντας την γνωμη σας. Με εκτιμηση,Masvidal....

Edited by - Masvidal on 08/08/2003 15:51:22

ΕυθύμηςΜέλος
08/08/2003, 16:17:07
Δε χρειάζεται να είμαστε σε τραίνο που κινείται με τη μισή ταχύτητα του φωτός για να ξεπεράσουμε την ταχύτητα του φωτός ανάβοντας ένα φακό.

Περπατώντας την έχουμε ήδη σπάσει ;-)

Σοβαρά τώρα.. Μπερδεύεις το εξής. Αυτό που ο άνθρωπος προσπαθεί, είναι να βρει κάποιο μέσο που να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός και όχι να μεταβάλει την ταχύτητα του φωτός.

Το φως έχει μια δεδομένη ταχύτητα διάδοσης στο χωροχρόνο. Αν κατάφερνες να την ξεπεράσεις, θα έβλεπες το φως πίσω σου και όχι μπροστά σου.

Ελπίζω να βοήθησα.

thothΙδρυτικό Μέλος
08/08/2003, 16:48:34
Masvidal, εκεί βρίσκεται η ιδιοφυία του Αινστάιν κι αυτό το σημείο είναι που έκανε τους μεγαλύτερους Φυσικούς να μην μπορούν να αποδεχτούν για μια δεκαετία την ολοκληρωμένη και ήδη πλήρως μαθηματικά αποδεδειγμένη Θεωρία της Σχετικότητας.

Που βρίσκεται; Στο γεγονός ότι η ταχύτητα του Φωτός είναι η ίδια για κάθε σύστημα Είτε τρέχεις προς την κατεύθυνση του φωτός με 299.000 Km/s είτε τρέχεις αντίθετα προς την κατεύθυνση του φωτός με 299.000 Km/s, η ταχύτητα του φωτός ως προς εσένα θα παραμένει η ίδια δηλαδή 300.000 Km/s (για την ακρίβεια 299,792,458 m/s)

Αυτό είναι το όσο "ορθολογικά" παράδοξο αλλά το τόσο αληθινό της θεωρίας της Σχετικότητας.

Προσπάθησε να το φανταστείς και θα δεις ότι η Θεωρία της Σχετικότητας εισάγει την Σχετικότητα ανακαλύπτοντας ένα Απόλυτο, την πλήρη ανεξαρτησία της ταχύτητας του φωτός, από κάθε αδρανειακό σύστημα παρατήρησης.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MasvidalΜέλος
08/08/2003, 23:02:20
Ευθυμη και thoth υποβαλλω τις ευχαριστιες μου.Αν καταλαβα καλα η σκεψη που εξεθεσα (και προς αποφυγη παρεξηγησεων να πω οτι δεν ειναι δικη μου,τη διαβασα σε περιοδικο) ειναι σε λαθος επιστημονικη βαση.
Με εκτιμηση Masvidal ...

thothΙδρυτικό Μέλος
09/08/2003, 00:30:44
Όχι Masvidal υπάρχει κάποια βάση σε αυτά που λες. Αυτό που θα ανέφερε το περιοδικό είναι μια νέα θεωρία που πρεσβεύει ότι με ένα κόλπο μπορούμε φαινομενικά και όχι πραγματικά να υπερβούμε την ταχύτητα του φωτός. Αυτή η θεωρία λέει ότι αν μπορούσαμε να κινήσουμε προς τα πάνω, με την ταχύτητα του φωτός μια δέσμη φωτός, με έναν φακό, πάνω σε έναν μακρινό τοίχο, τότε η ταχύτητα της τροχιάς της ακτίνας θα ήταν μεγαλύτερη από την ταχύτητα με την οποία κινούμε τον φακό προς τα πάνω. Άρα θα μπορούσε να υπάρχει, με αυτό το κόλπο, μεγαλύτερη ταχύτητα.

Νομίζω ότι κάπως έτσι είναι το παράδειγμα αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Είχα δει ένα ρεπορτάζ για ένα πρόσφατο συνέδριο φυσικών στους Δελφούς και από εκεί θυμάμαι κάποια πράγματα.

Αυτή είναι μόνο μια θεωρία, με λίγους οπαδούς. Οι περισσότεροι φυσικοί την βλέπουν σαν ένα είδος σοφίσματος.

Πολύ πιθανά, σε αυτό να αναφερόταν και το περιοδικό.

Οι επιστήμονές μας Φυσικοί, που είναι μέλη του forum μάλλον κινούνται με την ταχύτητα του... ψαριού σε κάποια θάλασσα αυτές τις ημέρες και δεν μπορούν να μας δια-φωτίσουν περισσότερο

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MasvidalΜέλος
09/08/2003, 00:41:11
Καταλαβα (νομιζω).Αρα εχουμε θεωρητικη μονο υπερβαση της ταχυτητας του φωτος και οχι πραγματικη.Ευχαριστω τα μεγιστα thoth...

Edited by - Masvidal on 09/08/2003 00:43:04

ΕυθύμηςΜέλος
09/08/2003, 01:37:21
Αυτό που η σύγχρονη φυσική ασπάζεται, με απλά λόγια, έχει ως εξής. Η ταχύτητα του φωτός είναι ανεξάρτητη από την ταχύτητα της πηγής του.

Από τη στιγμή που το φως εγκαταλείπει την πηγή, η ταχύτητα αυτού είναι 300.000 χλμ/δευτ.

Αυτά λέει η σύγχρονη φυσική. Πόσα όμως έχουν αποδειχθεί και έπειτα καταρριφθεί;

lipotaktisΜέλος
16/08/2003, 20:59:57
FRIEND MASVIDAL
Πιστύω πως το φως του φακού μέσα στο τρένο είχε την ταχύτητα του φωτός.Σκέψου πως το φως δεν αποτελείται από μόρια κι έτσι δε επηρεάζεται από την κίνηση του τρένου.Υπάρχει και αντίστοιχο ανέκδοτο αλλά είναι εκτός θέματος.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure.

CyBeR_JiMΜέλος
20/08/2003, 16:04:19
?