ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
27/08/2013, 12:09:24
quote:

quote:

quote:

quote:

Φύγαμε από το θέμα και το κάναμε αχταρμά περί δεινοσαύρων, απολιθωμάτων, ηλικίας της Γης, εξέλιξης, Κεμάλ κτλ

Άνοιξα το παρόν θέμα για αντίδραση στους διαλόγους των Θεών του Λουκιανού, ο οποίος κυριολεκτικά παίζει και ιεροσυλεί εις βάρος της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Ένας αρχαίος παγανιστής θα τον είχε καταδικάσει στην πυρά, ενώ οι νεοπαγανιστές τον θαυμάζουν. Αυτό δεν είναι αντίφαση που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά;

Εγώ βέβαια κάνω συγκρητισμό της εβραϊκής με την ελληνική θρησκεία με βάση στοιχεία που μπορούν να ταυτιστούν, και σεβάστηκα την ελληνική αντίληψη του Θείου.

ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΔΕΝ σεβάστηκες την ελληνική αντίληψη του Θείου.

Καθόσον υβρίζεις τους Έλληνες αποκαλώντας τους παγανιστές και νεοπαγανιστές.

Γιατί τί είναι το παγανιστής;

Υβριστική έκφραση που χρησιμοποιούν οι Χριστιανοί κατά των Ελλήνων.

"Ο χάρος βγήκε παγανιά" (για να σφάξει τους "παγανιστές")

Άλλοι λένε πως το παγανιστής έχει σχέση με την φύση και άλλοι με την πηγή(γνώσης κτλ). Αυτό για τον χάρο δεν το έχω ξανακούσει.

EumenisΜέλος
27/08/2013, 12:20:09
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Φύγαμε από το θέμα και το κάναμε αχταρμά περί δεινοσαύρων, απολιθωμάτων, ηλικίας της Γης, εξέλιξης, Κεμάλ κτλ

Άνοιξα το παρόν θέμα για αντίδραση στους διαλόγους των Θεών του Λουκιανού, ο οποίος κυριολεκτικά παίζει και ιεροσυλεί εις βάρος της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Ένας αρχαίος παγανιστής θα τον είχε καταδικάσει στην πυρά, ενώ οι νεοπαγανιστές τον θαυμάζουν. Αυτό δεν είναι αντίφαση που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά;

Εγώ βέβαια κάνω συγκρητισμό της εβραϊκής με την ελληνική θρησκεία με βάση στοιχεία που μπορούν να ταυτιστούν, και σεβάστηκα την ελληνική αντίληψη του Θείου.

ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΔΕΝ σεβάστηκες την ελληνική αντίληψη του Θείου.

Καθόσον υβρίζεις τους Έλληνες αποκαλώντας τους παγανιστές και νεοπαγανιστές.

Γιατί τί είναι το παγανιστής;

Υβριστική έκφραση που χρησιμοποιούν οι Χριστιανοί κατά των Ελλήνων.

"Ο χάρος βγήκε παγανιά" (για να σφάξει τους "παγανιστές")

Άλλοι λένε πως το παγανιστής έχει σχέση με την φύση και άλλοι με την πηγή(γνώσης κτλ). Αυτό για τον χάρο δεν το έχω ξανακούσει.

Άλλοι, άλλα αντί άλλων.

27/08/2013, 14:58:22
"Υβριστική έκφραση που χρησιμοποιούν οι Χριστιανοί κατά των Ελλήνων."

Καλά εσύ το πας αλλού.
Ο Ελληνισμός δεν ανήκει στους πολυθεϊστές.

O Ελληνισμός ανήκει στην Ορθοδοξία!

27/08/2013, 15:02:26
Καλά, εσύ στον κόσμο σου.
Δεν μου λες Χριστιανέ Ορθόδοξε, σε ποιες χώρς του εξωτερικού έχεις ταξιδέψει;
quote:

Καλά, εσύ στον κόσμο σου.
Δεν μου λες Χριστιανέ Ορθόδοξε, σε ποιες χώρς του εξωτερικού έχεις ταξιδέψει;

Σε καμία,μόνο στην Κύπρο που πήγα φαντάρος,δεν έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό....

27/08/2013, 15:08:27
Το φαντάστηκα..
Φιλική πρόταση, να ταξιδέψεις σε τουλάχιστον δύο χώρες του εξωτερικού και να κάτσεις εκεί λίγες μέρες.
quote:

Το φαντάστηκα..
Φιλική πρόταση, να ταξιδέψεις σε τουλάχιστον δύο χώρες του εξωτερικού και να κάτσεις εκεί λίγες μέρες.

Γιατί;

27/08/2013, 15:13:25
Πήγαινε, κυκλοφόρα λίγο, και θα καταλάβεις
Όταν γυρίσεις θα μου πεις ο ίδιος
gewkwnΜέλος
27/08/2013, 20:55:38
quote:

Αυτο το σχολιο σου ειναι κυριολεκτικο;

Σχολιασε το σε παρακαλω για να καταλαβω
τι ακριβως εννοεις με αυτο που εχεις γραψει

quote:

quote:

Εννοώ οτι Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες αλληλένδετες εδώ και 1700 χρόνια!

27/08/2013, 21:46:35
quote:

Εννοώ οτι Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες αλληλένδετες εδώ και 1700 χρόνια!

M(2)[3]!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

gewkwnΜέλος
27/08/2013, 22:57:52
quote:

quote:

quote:

Λυπαμαι Χ.Ο. αλλα γραφεις χαζομαρες.

Ο Χριστανισμος επιβληθηκε στους Ελληνες
και αυτο δεν ειναι παραμυθια
μιας που οι ΡΩΜΑΙΟΙ αυτοκρατορες
τιμωρουσαν τους Ενθικους με αποκεφαλισμο
σε περιπτωση θυσιας στους 12
και μετα τον Ιλουνιανο τον "παραβατη"
(δες τι εκανε ο αγαπημενος ξαδερφος του
στην οικογενια του , γνωστο μεγαλο ατομο
στην θρησκεια σου)
τους υποχρεωναν να γινουν Χρηστιανοι
με Αυτοκρατορικη αποφαση!!!

Για τις καταστροφες των ναων καιτην εκταση
που πηρε το θεμα με την καταστροφη
το επιβεβαιωνει η διαχρονικη παραγωγη
Αυτοκρατορικων ποφασεων εναντια σε αυτο

Κοινως τους "γραφαν" οι τοπικοι "ερετοι"
της εκλησιας σου.

Αυτα που σου γραφω φιλε μου μπορεις ανετα
να τα αντλησεις μεσα απο την εκδοση του
Θεωδοσιανου και ιουστιανου κωδικα
( την συστηματικη δηλαδη κωδικοποιηση των
αυτοκρατορικων αποφασεων )

Αισθηση κανει επισης το γεγονος οτι παροτι
εχουμε ενδιαμεσα τις αποφασεις του
"παραβατη " αυτες στην ουσια δεν κωδικοποιουνται
στην μεταγενεστερη εκδοση του κωδικα.
Σβηνουν λοιπον τις αποφασεις του "παραβατη"
σαν να μην αποφασισε κατι σχετικα ....
Τετοια αγαπη για τον Ελληνισμο οι "Κληρικοι"
μιας που την μεταγενεστερη εκδοση την εκαναν
κληρικοι με την Αμεση συνφωνια Αυτοκρατορα-Εκλησιας
για την "πιτα".

Το επιχειρημα της γλωσσας απο την αλλη ειναι απο μονο
του φαιρδο μιας που η τακτικη των Ελληνικων που
εφαρμοστηκε στους Ελληνες , εφαρμοστηκε αντιστοιχα
με Αραβικα στους Αραβες και παει λεγωντας ...

Οσο για τον τελευταιο αυτοκρατορα που ηταν Ελληνας
απλα ηταν απο τους τελευταιους ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ευγενεις που
απλα ετυχε να ζει σε Αρχαιγονο Ελληνικο Χωρο.

Αλλα ακομη και να υποθεσω οτι ηταν Ελληνας
( υποθετικα παντα )
κατι τετοιο δεν γινεται να συσχετισει
σαν Ελληνισμο το βυζαντιο (καλυτερα ρωμαικη αυτοκρατορια) την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ
(λογω γεωγραφιας) επιλογη αυτοκρατορα που απλα ετυχε
να κατοικει σε Ελληνικο Χωρο.

Εχει και αλλα απλα βαριεμαι να γραφω αλλα
απλα σου προτεινω να ψαξεις ο ιδιος σου...

Στοιχεια απο αυτα που ανεφερα τα Αντλησα
απο το βιβλιο"οι αντιπαγανιστικοι νομοι της υστερης
ρωμαικης Αυτοκρατοριας" .

Παροτι δεν συνφωνω με τον Ορο "παγανιστικοι"
το βιβλιο δειχνει την προσεγκιση του θεματος
μιας που κανει χρηση αυτης της λεξης.
(χρηστιανικη προσεγκιση) και σιγουρα εχει την αξια
του οταν γραφει καποια πραγματα που καινε την
χριστιανικη "αγαπητη" αναγκαστικη επιβολη του
Χρηστιανισμου στον Ελληνικο τροπο !!

Θα αναφερθω και σε ενα αλλο πολυ μεγαλο
θεμα που καραριπτει την θεση σου
που ειναι οι Επτα Αναθεματισμοι επι
τρεις φορες συνολο 21 που αποφασιστικαν
για την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που βαλουν κατα
των Ελληνων Συγκεκριμενα !!! και αυτο μετα την
διαμαχη εικομαχων-εικονολατρων σε Χριστιανικο
περοβαλον...

λυπαμαι αλλα εαν η θεση σου περι Ελληνισμου
και της συσχετισης του με τον Χριστιανισμο
συνεχιζει να υπαρχει στο μυαλο σου θα πρεπει
να κανεις κια αντιστοιχη συσχετιση του Ελληνισμου
με την οθωμανικη Αυτοκρατορια μιας που και ο
Χριστιανισμος και η Οθωμανικη αυτοκρατορια
εχουν τα αντιστοιχα χρονια σκλαβωμενους τους
Ελληνες .

Για την επανασταση και τον ρολο των Χριστιανων
πατερων ψαξε και θα δεις για μια ακομη φορα ποσο
Ελληνες στην ψυχη ηταν οι εν λογο κυριοι.

Λυπαμαι η θεση σου ειναι αποτελεσμα
Κατηχητικου μιας που δεν εχει ιστορικη
πραγματικοτητα.

27/08/2013, 23:34:26
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος

Καλό είναι φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε εκτός από τα θρησκευτικά βιβλία, να διαβάζης και λίγο ιστορία, όχι τίποτε άλλο αλλά για να διαφυλάξης την σοβαρότητά σου ενώπιον των συνομιλητών σου, όταν αυθαίρετα ταυτίζεις τον χριστιανικό με τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Δηλαδή δύο πράγματα εντελώς αντίθετα.

Σου στέλνω εδώ δύο χαρακτηριστικές σελίδες από "ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ" του Λέοντος του Σοφού, στα οποία περιλαμβάνονται όλοι οι νόμοι που θεσπίστηκαν κατά των εθνικών, από την εποχή του Κωνσταντίνου μέχρι και τη δική του, για να πάρης μια ιδέα για το πως πλήρωσαν με αίμα οι Έλληνες την επιβολή της θρησκείας της αγάπης.

*

28/08/2013, 09:28:00
Δεν είναι το θέμα, αλλά το είπαμε ήδη.

Η θρησκεία δεν πρέπει να ταυτίζεται με το έθνος από κανέναν. Δεν μπορείτε να ταυτίσεται την θρησκεία με το έθνος(δηλαδή Έλληνας=Δωδεκαθεϊστής), γιατί το έθνος είναι μια βιολογική πραγματικότητα, ενώ η θρησκευτική οργάνωση ένα σύνολο ανθρώπων με κοινές θρησκευτικές ιδέες. Δηλαδή απαγορεύεται Ιουδαίος να είναι Δωδεκαθεϊστής;

Δεν άλλαξε ο Χριστιανισμός τον Έλληνα προς το κακό γιατί δεν έπαψε να μεγαλουργεί, η τουρκογυφτιά και το new lifestyle τον άλλαξε. Επίσης πρέπει να προσέχουμε τί εννοούσαν κάποιοι όταν χρησιμοποίησαν ορολογίες όπως εθνικός ή Έλληνας ή Ιουδαίος.

Αν σας πειράζει ακόμη η επιβολή του Χριστιανισμού μετά από 1700 χρόνια, τότε κατηγορείστε τους φιλοσόφους που δίδασκαν έναντι αμοιβής σε κλειστούς κύκλους, κατηγορείστε τους έλληνες και ρωμαίους τυράννους που βασάνιζαν αντί να μορφώσουν τον λαό, και όλους αυτούς τους ιερείς της εξουσίας που φύλασσαν την ανώτερη διδασκαλία για πάρτη τους, κρατώντας τον αμαθή λαό δέσμιο τους. Γιατί δεν κατηγορείτει όλες τις εξουσίες από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά έχετε κολλήσει με τους ιερείς του Χριστιανισμού;

Λες και ήρθε ο Χριστιανισμός με το σπαθί να επιβληθεί και να διώξει την παλιά εξουσία που ήταν αξιαγάπητη στον λαό. Αυτά γίνανε πολύ αργότερα.

Τελικά τί θέλετε; Έναν αμαθή λαό δέσμιο των παγανιστικών ιερατείων και λίγους πανθεϊστές μασώνους να καλοπερνάνε; Να είναι δηλαδή στην εξουσία οι παγανιστές αντί τους ψευδοχριστιανούς; Και ποια η διαφορά; Απλώς τα πρόσωπα θα αλλάξουν, η εξουσία όμως θα είναι ίδια.

28/08/2013, 14:16:40
Χριστος Ελ

Απορώ με την ανοχή που δείχνουν οι συνομιλητές σου, στα...ευφυολογήματά σου!

Ανοχή που εγγίζει τα όρια του μαζοχισμού.

Ετσι δεν είναι Sesostris?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/08/2013, 15:00:24
quote:

Χριστος Ελ

Απορώ με την ανοχή που δείχνουν οι συνομιλητές σου, στα...ευφυολογήματά σου!

Ανοχή που εγγίζει τα όρια του μαζοχισμού.

Ετσι δεν είναι Sesostris?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Σου τέλειωσαν τα επιχειρήματα; Ή μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις λογικά πως ο Χριστιανισμός κατέστρεψε την "αρχαία ελληνική" θρησκεία ή μήπως να πω καλύτερα τον ΈΛΛΗΝΑ;

Ξέρω, μπήκαν μέσα οι Χριστιανοί με δαυλούς και τα κάψανε όλα. Ήρθαν με τους Βίκινγκς παρέα. Γίνανε όλα τόσο απότομα... Ρε σεις ανησυχώ για εσάς. Τί σας έχουν κάνει; Έχετε ελεύθερη βούληση; Μου φαίνετε πως έχετε τυφλωθεί για τα καλά από τον Ρασσιά και τον Καλόπουλο!

Φαίνετε σας έχουν εντυπώσει μετά μανίας εικόνες χριστιανών να σφάζουν και να καίνε! Έχετε κολλήσει σε μια εικόνα και δεν μπορείτε να ξεφύγετε.

Σας καταλαβαίνω πάντως. Είστε θύματα συναισθηματικής απάτης.

Σε καλοσορίζω να διαβάσεις κάτι πανέμορφα λόγια του Λουκιανού.

28/08/2013, 15:07:21
quote:
Χρίστος Έλ
Ξέρω, μπήκαν μέσα οι Χριστιανοί με δαυλούς και τα κάψανε όλα. Ήρθαν με τους Βίκινγκς παρέα. Γίνανε όλα τόσο απότομα... Ρε σεις ανησυχώ για εσάς. Τί σας έχουν κάνει; Έχετε ελεύθερη βούληση; Μου φαίνετε πως έχετε τυφλωθεί για τα καλά από τον Ρασσιά και τον Καλόπουλο!

Τα αποσπάσματα από τα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ" του Λέοντος του σοφού φίλε Χρίστο, που παρέθεσα πιο πάνω, του Καλόπουλου είναι ή του Ρασσιά;;;
quote:
Χρίστος Έλ
Φαίνετε σας έχουν εντυπώσει μετά μανίας εικόνες χριστιανών να σφάζουν και να καίνε! Έχετε κολλήσει σε μια εικόνα και δεν μπορείτε να ξεφύγετε.

Σας καταλαβαίνω πάντως. Είστε θύματα συναισθηματικής απάτης.

Μιας και μιλάμε για εικόνες, απόλαυσε τις πιο πάνω και πες μου ποιοι είναι τα θύματα της απάτης! Χριστιανοί σαν κι εσένα τις έχουν ζωγραφίσει που ένοιωθαν υπερήφανοι για τα κατορθώματά τους. Έτσι κατέστρεψε η θρησκεία σου έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς και μας πισωγύρισε στον Μεσαίωνα.

*

Edited by - Sesostris on 28/08/2013 16:05:55

28/08/2013, 15:17:47
quote:

quote:
Χρίστος Έλ

Χρίστος Έλ

Δικαίωμα του καθενός να έχει την δικιά του ερμηνεία. Αλλά να μην εκφράσω και εγώ αυτό που καταλαβαίνω; Να πω ψέμματα; Αφού αυτό νιώθω πως συμβαίνει, βλέπω δηλαδή συναισθηματική φόρτιση που αντιτίθεται στην λογική κρίση.

Αν κάνω λάθος, τότε ας μου παρουσιάσει κάποιος έναν λογικό συνειρμό που αποδεικνύει πως ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε με την βία ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και να μην συμφωνήσω, θα το σεβαστώ. Αλλά θέλω λογική εδώ και όχι συναισθηματισμό.

28/08/2013, 15:35:26
quote:
Χρίστος Έλ
Η θρησκεία δεν πρέπει να ταυτίζεται με το έθνος από κανέναν. Δεν μπορείτε να ταυτίσεται την θρησκεία με το έθνος(δηλαδή Έλληνας=Δωδεκαθεϊστής), γιατί το έθνος είναι μια βιολογική πραγματικότητα, ενώ η θρησκευτική οργάνωση ένα σύνολο ανθρώπων με κοινές θρησκευτικές ιδέες. Δηλαδή απαγορεύεται Ιουδαίος να είναι Δωδεκαθεϊστής;

Στο Ισραήλ φίλε Χρίστο, δεν απαγορεύεται ο Εβραίος να είναι δωδεκαθεϊστής,(το ιουδαίος είναι θρησκευτικός προσδιορισμός), εδώ όμως στην Ελλάδα οι Έλληνες δωδεκαθεϊστές σχεδόν τελούν υπό διωγμό από τους εκπροσώπους της θρησκείας σου συνεπικουρούμενους από τις παραχριστιανικές οργανώσεις και τους διαπλεκόμενους μ' αυτές πολιτικούς προς άγραν ψήφων. Δεν τους αφήνουν ούτε στα ερείπια των ναών της πατρώας θρησκείας να ιερουργήσουν, ακόμα και για την καύση των νεκρών που θεσπίστηκε νομοθετικά εδώ και τόσα χρόνια, οι κατά τόπους ιεράρχες προβάλλουν εμπόδια στην δημιουρία αποτεφρωτηρίων, εκβιάζοντας τους τοπικούς άρχοντες.
quote:
Χρίστος Έλ
Δεν άλλαξε ο Χριστιανισμός τον Έλληνα προς το κακό γιατί δεν έπαψε να μεγαλουργεί

Σε έχω προτρέψει αρκετές φορές να διαβάσης ιστορία για να μην εκτίθεσαι.
quote:
Χρίστος Έλ
Αν σας πειράζει ακόμη η επιβολή του Χριστιανισμού μετά από 1700 χρόνια, τότε κατηγορείστε τους φιλοσόφους που δίδασκαν έναντι αμοιβής σε κλειστούς κύκλους, κατηγορείστε τους έλληνες και ρωμαίους τυράννους που βασάνιζαν αντί να μορφώσουν τον λαό, και όλους αυτούς τους ιερείς της εξουσίας που φύλασσαν την ανώτερη διδασκαλία για πάρτη τους, κρατώντας τον αμαθή λαό δέσμιο τους. Γιατί δεν κατηγορείτει όλες τις εξουσίες από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά έχετε κολλήσει με τους ιερείς του Χριστιανισμού;

Λες και ήρθε ο Χριστιανισμός με το σπαθί να επιβληθεί και να διώξει την παλιά εξουσία που ήταν αξιαγάπητη στον λαό. Αυτά γίνανε πολύ αργότερα.

Τελικά τί θέλετε; Έναν αμαθή λαό δέσμιο των παγανιστικών ιερατείων και λίγους πανθεϊστές μασώνους να καλοπερνάνε; Να είναι δηλαδή στην εξουσία οι παγανιστές αντί τους ψευδοχριστιανούς; Και ποια η διαφορά; Απλώς τα πρόσωπα θα αλλάξουν, η εξουσία όμως θα είναι ίδια.

Συνεχίζεις φίλε Χρίστο να εκτίθεσαι στους συνομιλητές σου γράφοντας άσχετα πράγματα και συγκρίνοντας ανόμοιες καταστάσεις, ως ανιστόρητος ή ως αφελής θρησκόληπτος.

*