- ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Θελω πρωτα απ ολα να μου δοσει ο καθενας την ερμηνια του για το πώς θα ηταν ενας κοσμος χωρις θεο. Δηλαδη ενας κοσμος στον οποιο κανεις δε πιστευει στο θεο και η μοναδικη "πιστη" που υπαρχει ειναι αυτη της επιστημης και γενικα του ανθρωπου για τον ανθρωπο.
Κατα 2ον θελω να μου περιγραψετε εναν κοσμο χωρις θρησκεια(ανεξαρτητα υπαρξης θεου).
Κατα τριτον θελω να ζητησω απο αυτους που μάχονται τον θεο να μου περιγραψουν τον ΙΔΑΝΙΚΟ κοσμο άθεων(Μη το μπερδεψετε με το προηγουμενο ερωτημα).
Οπως επισης αντιστοιχα θα θελα οι αθρησκοι να μου παρουσιασουν τον ιδανικο κοσμο απο αθρησκους…
Για μένα φίλε Dr Jekyll Mr Hyde , θα ήταν πολύ καλύτερος και ιδανικότερος ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν δεισιδαιμονίες , θεϊκοί απεσταλμένοι και ιερατεία .
Ένας κόσμος που οι θρησκείες θα είχαν αντικατασταθεί από την φιλοσοφία .
*
quote:Εγω προσωπικά δεν μάχομαι τον θεό άλλα θα σου πώ ότι στον χρυσο αιώνα του Περικλή (Για μένα ο καλύτερος αιώνας όλων των εποχών!) οι Ελληνες είχαν βρεί το "μέτρο" στα πάντα, ίσως ο άνθρωπος τότε προσέγγιζε το τέλειο...
Κατα τριτον θελω να ζητησω απο αυτους που μάχονται τον θεο να μου περιγραψουν τον ΙΔΑΝΙΚΟ κοσμο άθεων(Μη το μπερδεψετε με το προηγουμενο ερωτημα).
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
Βλέπεις είμαστε μέσα στο σύστημα και άρα δεν μπορούμε να δούμε έξω από αυτό. Είμαστε τόσο εναρμονισμένοι εδώ και τουλάχιστον 10.000 χρόνια που είναι αδύνατον να θεωρήσουμε μία κοινωνία χωρίς θεό, θεούς ή θείο.
Τα πράγματα όμως είναι περισσότερο περίπλοκα από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς:
Το σύνθημα "Θρύλε θεέ μου, Ολυμπιακέ μου" τι μπορεί να εκφράζει;
Η καταστροφή της θρησκείας στις κομουνιστικές χώρες και η αντικατάσταση της με την προσωπολατρεία (ΛΑΤΡΕΙΑ) ή πολιτικολατρεία είναι ουσιαστικά ή φυγή από ένα θεό προς ένα άλλο...
Με λίγα λόγια η κοινωνία μας καλουπώθηκε τόσα χρόνια γύρω από τους αρχηγούς και ο θεός, οι θεοί, το θείο ή και τα δαιμόνια είναι επέκταση του αρχηγού και των κινήσεων του...
Δεν θα βάλω φυσικά μέσα στο θέμα και τις ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου κατά Φρόϊντ ή τις θεωρίες των σύγχρονων ψυχολόγων...
Όμως επειδή πρέπει να δώσω μία απάντηση θα πω το εξής: το παιδί του ανθρωποφάγου σε μία φυλή ανθρωποφάγων, θα γίνει ανθρωποφάγος, έστω και εάν έχει διαφορετικές γαστρονομικές προτιμήσεις πάνω στο ίδιο θέμα...
Η δεύτερη ερώτηση σου είναι το ίδιο δύσκολη.
Δύσκολη γιατί βρισκόμαστε στην γη και το κοινωνικό σύστημα των πλασμάτων της γης έχει φτιαχτεί να έχει αρχηγό.
Αλήθεια ένα πλάσμα χωρίς αρχηγό ή καλύτερα με διαφορετική δομή από την δική μας πως θα ήταν;
Αλήθεια έαν στο σύμπαν υπήρχε τεχνολογία ενός ερμαφρόδιτου πλάσματος, αυτό θα είχε αρχηγό και άρα θεούς;
Αλήθεια εάν στο σύμπαν βρούμε ένα συμβιωτικό είδος, αυτά θα είχαν θεούς;;;
Ζητάς κατά την γνώμη πολύ δύσκολες απαντήσεις.
Ζητάς από πλάσματα που μία ζωή είναι τα πόδια τους στην γη να αρχίσουν να πετούν...
Πιστεύω λοιπόν ότι ούτε οι άθρησκοι (θεωρητικοί ή πρακτικοί), ούτε οι άθεοι (πραγματικοί ή γιαλαντζί), ούτε οι έχοντες θρησκεία (πολέμιοι των άλλων θρησκειών ή όχι), μπορούν να καταλάβουν τι είναι η θρησκεία.
Φτύνουν οι άθεοι τους θεούς, αλλά στον τοίχο τους έχουν φωτογραφία του "ηγέτη τους" και την προσκυνάνε...
Άρνούνται ότι έχουν θρησκεία οι άθρησκοι, αλλά στο γήπεδο ωρύονται: "Θρύλε θεέ μου, Ολυμπιακέ μου"
Θέλει η μία θρησκεία να καταστρέψει την άλλη για τον α ή β λόγο, ξεχνώντας ότι και το δικό τους πιστεύω είναι στα ίδια χάλια...
Θέλει το ένα δόγμα να καταστρέψει το άλλο γιατί "μόνο εμείς έχουμε την αληθινή πίστη"...
quote:
Για μένα φίλε Dr Jekyll Mr Hyde , θα ήταν πολύ καλύτερος και ιδανικότερος ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν δεισιδαιμονίες , θεϊκοί απεσταλμένοι και ιερατεία .
Ένας κόσμος που οι θρησκείες θα είχαν αντικατασταθεί από την φιλοσοφία .
Συμφωνω απολυτως.. Πιστευω οτι ενας κοσμος που θα ειχε φιλοσοφια αντι για θρησκεια, οχι μονο θα εξελισόταν πολυ επιστημονικα αλλα και θα ακολοθουσε τιε διδαχες του χριστιανισμου απο λογικη κανοντας τον κοσμο ενα καλυτερο μερος. Και ειμαι πολυ σιγουρος οτι πολλοι, αν οχι ολοι, οι ανθρωποι θα κατεληγαν στο συμπερασμα της υπαρξης ενος σοφου δημιουργου.
Μια κοινωνια σοφων-λογικων ανθρωπων θα μπορουσε να οδηγησει στον επιγειο παραδεισο, απ την αλλη ομως θα ηταν ουσιαστικα αδυνατο ολοι οι ανθρωποι να γινουν σοφοι..
βλεπετε, η δυστυχια ειναι η μεγαλυτερη εξουσια στον πολιτισμενο ανθρωπο. Ειναι αυτη που κινει τα νηματα πισω απο ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου. Ειναι αυτη που σκοτωνει την αντικειμενικοτητα και προωθει το μισος και την διαστροφη.
Η δυστυχια επισης εχει τη δυνατοτητα να "αυτοπροωθειτε" και ετσι να "αυτο-πολλαπλασιαζεται"
Θα πρεπει να ειναι πολυ δυνατος πνευματικα ο κοσμος για να ακολουθησει.. "το μυστικο"
Και λεω το μυστικο με αφορμη το βιβλιο που εχει αυτον τον τιτλο οπως επισης και την επιστημονικη ταινια "Τι στο μπιιιιπ ξερουμε" χαρη στη οποια βγηκε το βιβλιο. Σας παροτρεινω ΟΛΟΥΣ να δειτε αυτη τη ταινια. Για τους πιστους θα ειναι faith-enhancing και για ολους τους αλλους hope-enhancing.
Εδω ταιριαζουν δυο αποφθεγματα(διορθωσε με D.Ι. αν το λεω λαθος
)
Το πρωτο ειναι του Παουλο Κοελο που λεει:Ολο το συμπαν συνωμοτει για να ικανοποιησει την επιθυμια σου.
Και το 2ο ειναι απ τη βιβλο αν θυμαμαι καλα:Ζητα απ το θεο και θα σου δοσει.
Οσον αφορα τις επιθυμιες παντως σε οποιο βιβλιο και να εχω διαβασει θεωρειτε απαραιτητο για να εκπληρωθει μια επιθυμια να σου ειναι πρωτα αυτη ξεκαθαρη.
quote:
Δεν θα βάλω φυσικά μέσα στο θέμα και τις ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου κατά Φρόϊντ ή τις θεωρίες των σύγχρονων ψυχολόγων...
Ναι, μαλλον θα ανοιξω ενα θεμα πανω σε αυτο.. στις ψυχολογικες προεκτασεις της πιστης.. και τη συσχετιση της με.. θα δεις..
quote:
Εγω προσωπικά δεν μάχομαι τον θεό άλλα θα σου πώ ότι στον χρυσο αιώνα του Περικλή (Για μένα ο καλύτερος αιώνας όλων των εποχών!) οι Ελληνες είχαν βρεί το "μέτρο" στα πάντα, ίσως ο άνθρωπος τότε προσέγγιζε το τέλειο...
Ίσως κι ο μοναδικός αιώνας που η ανθρώπινη ιστορία γνώρισε την Δημοκρατία κι όχι την "δημοκρατία"... ![]()
Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, θα προσπαθήσω να απαντήσω στα 2 πρώτα ερωτήματα σου καθώς το 3ο δε με αφορά εφόσον δε μάχομαι τον Θεό και δεν είμαι άθεος.
Προτού το κάνω όμως θα ήθελα να σου αναφέρω την άποψη μου για κάτι που έγραψες στις 14/11/2008, 16:20:50:
quote:
Ναι να σου πω, εγω βασικα εκανα το θεμα για να δω τις αποψεις(αν υπαρχουν..) αυτων που πολεμουν τον χριστιανισμο και τον θεο γενικα..
Είναι λάθος να ταυτίζεις τη μη αποδοχή του Χριστιανισμού από κάποιον με τη μη αποδοχή του Θεού γενικά.
Όταν κάποιος δεν αποδέχεται τον Χριστιανισμό μπορεί πράγματι να είναι άθεος αλλά μπορεί να είναι πιστός κάποιας άλλης θρησκείας ή μπορεί να είναι ένθεος αλλά να είναι άθρησκος.
Αυτό το αναφέρω διότι νομίζω ότι αυτό το μέρος συνιστά ένα "ομιχλώδες" ζήτημα για πολλούς συνανθρώπους μας. ![]()
Όπως επίσης αναφέρεις στο εισαγωγικό σου μήνυμα:
quote:
Θελω πρωτα απ ολα να μου δοσει ο καθενας την ερμηνια του για το πώς θα ηταν ενας κοσμος χωρις θεο. Δηλαδη ενας κοσμος στον οποιο κανεις δε πιστευει στο θεο και η μοναδικη "πιστη" που υπαρχει ειναι αυτη της επιστημης και γενικα του ανθρωπου για τον ανθρωπο.
Θεωρώ λάθος να αντιπαραβάλλουμε την θρησκευτική πίστη με την επιστήμη.
Είναι δύο τομείς δράσης του ανθρώπινου πνεύματος που μπορούν να ωφελήσουν από την σκοπιά τους τον άνθρωπο και να συμβιώσουν αρμονικά εάν βρεθεί η χρυσή τομή για κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς Θεό.
Πέραν αυτού όμως, η μη πίστη του ανθρώπου στην Ανώτερη Δύναμη που καλούμε Θεό δεν θα ακύρωνε την ύπαρξη της οπότε θα εξέλειπε η πίστη του ανθρώπου σε κάτι ανώτερο από αυτόν το οποίο απλά δεν θα είχε ανακαλύψει.
Από την φύση μας θέλουμε να πιστεύουμε σε κάτι το ανώτερο από εμάς, να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο μετά τον φυσικό μας θάνατο κι επιθυμούμε τη μετάβαση σε κάτι ανώτερο από το φυσικό (γήινο) πεδίο.
Όσον αφορά το 2ο ζητούμενο από το εισαγωγικό σου μήνυμα, νομίζω πως αυτό είναι πολύ πιο σύνθετο.
Επειδή ο άνθρωπος έχει την έμφυτη τάση από τις απαρχές της ανθρωπότητας να λατρεύει κάτι το ανώτερο από αυτόν, οι θρησκείες θα υπήρχαν ούτως ή άλλως.
Με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να δικαιολογήσει στο μυαλό του την έννοια της γέννησης και του θανάτου και θα έπρεπε να δώσει μια συνέχεια της ανθρώπινης ύπαρξης πέρα από τον κόσμο μας.
Εκτός αυτού η θρησκεία μπορεί να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο μιας ομάδας ανθρώπων και να συμπληρώσει - σε κάποιο βαθμό - το νομικό, εκπαιδευτικό, πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώνεται μια κοινωνία.
Για παράδειγμα, ο νόμος δε με υποχρεώνει να βοηθήσω με κάποια δωρεά ένα φτωχό ή ένα ίδρυμα.
Η θρησκεία όμως μπορεί να με ωθήσει προς κάτι τέτοιο (δεν εξετάζω τα κίνητρα μου και τους πραγματικούς σκοπούς που μπορεί να με ωθήσουν προς αυτή την πράξη).
Από την άλλη σκέφτομαι πως κάποια λάθη της Ιστορίας θα είχαν αποτραπεί εάν δεν υπήρχαν οι θρησκείες.
Δεν θα υπήρχαν οι θρησκευτικοί πόλεμοι, δεν θα υπήρχε μια Ιερά Εξέταση κι ένας Μεσαίωνας (ίσως βέβαια υπήρχαν με άλλη μορφή) όμως ενδεχομένως να είχαν γίνει κάποια άλλη λάθη όπου ο άνθρωπος να είχε εμφανίσει στοιχεία έντονου επεκτατισμού μέσω κάποιας άλλης δραστηριότητας.
Εν κατακλείδι λοιπόν, δεν αντιτίθεμαι στην ύπαρξη των θρησκειών και πιστεύω πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας.
Αυτό που είναι όμως το ζητούμενο για μένα, είναι οι θρησκείες να λειτουργούν στα πλαίσια και μόνο που θα πρέπει να λειτουργούν, να δρουν στο πεδίο και στον βαθμό που πρέπει να δρουν και να ωφελούν το πνεύμα του ανθρώπου.
Το αντίθετο μπορεί να φέρει τον δογματισμό, τον φανατισμό και τις διχόνοιες, πράγματα που είτε έχουμε δει στο ρουν της Ιστορίας ή βλέπουμε ακόμη και σήμερα... ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ναι να σου πω, εγω βασικα εκανα το θεμα για να δω τις αποψεις(αν υπαρχουν..) αυτων που πολεμουν τον χριστιανισμο και τον θεο γενικα..
Καλα οτι θελετε καταλαβαινετε. Δεν λεω, εναταξει, πες δεν ηταν 100% ξεκαθαρο αυτο που εγραφα, συμφωνοι, αλλα και παλι γιατι δηλαδη πρεπει απο οσα πραματα θα μπορουσα να εννοω εσεις να υποθεσετε το κακο?
Παμε να δουμε τι εγραψα:
"εγω βασικα εκανα το θεμα για να δω τις αποψεις(αν υπαρχουν..) αυτων που πολεμουν τον χριστιανισμο(εννοώντας τους αθρησκους)"
"και τον θεο γενικα"(εννοωντας τους αθεους)
Για να εννοω αυτο που ειπατε θα ελαγα "και τον θεο γενικοτερα"![]()
![]()
![]()
quote:
Είναι δύο τομείς δράσης του ανθρώπινου πνεύματος που μπορούν να ωφελήσουν από την σκοπιά τους τον άνθρωπο και να συμβιώσουν αρμονικά εάν βρεθεί η χρυσή τομή για κάτι τέτοιο.
Ναι, μα δε διαφωνω με αυτο.Απλα λεω οτι απ τη στιγμη που αφαιρεθει η θρησκεια μενει μονο η ελπιδα στην αναπτυξη της επιστημης..
quote:quote:
trexagireve
Υπάρχει περίπτωση να
υπήρχε κόσμος, χωρίς ΘεόςΟ θεός, σαν δημιούργημα του ανθρώπου, εμφανίζεται μετά την εμφάνιση του δημιουργού του, ανθρώπου.
macedon
Θα σου ήταν δύσκολο, μιας που φαίνεται πως γνωρίζεις καλά και μιλάς με τόση σιγουριά για "δημιούργημα" και "δημιουργό", να επωφεληθώ των γνώσεών σου και να σε ρωτήσω και το ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού του ανθρώπου;

quote:
Sesostris
Ένας κόσμος που οι θρησκείες θα είχαν αντικατασταθεί από την φιλοσοφία.
Πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτή την αντικατάσταση της θρησκείας από τη φιλοσοφία;
Στην υπερχιλιετή Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση υπάρχει μια αστείρευτη πηγή σοφίας.
Το ερώτημα είναι ποιος, πράγματι, επιθυμεί να σκύψει και να δροσιστεί από την πηγή αυτή;

quote:
Ψηλός
Θα σου ήταν δύσκολο, μιας που φαίνεται πως γνωρίζεις καλά και μιλάς με τόση σιγουριά για "δημιούργημα" και "δημιουργό", να επωφεληθώ των γνώσεών σου και να σε ρωτήσω και το ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού του ανθρώπου;
Δεν εννοώ την ερώτησή σου. Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε σαν "άνθρωπος", εξελίχθηκε από άλλες μορφές ζωής, όπως εξελίχθηκαν όλα τα είδη του πλανήτη.
Ο "θεός" από την άλλη, στις διάφορες μορφές του, αποτελεί προϊόν της δεισιδαιμονίας και της άγνοιας του ανθρώπου.

macedon
quote:quote:
Ψηλός
Θα σου ήταν δύσκολο, μιας που φαίνεται πως γνωρίζεις καλά και μιλάς με τόση σιγουριά για "δημιούργημα" και "δημιουργό", να επωφεληθώ των γνώσεών σου και να σε ρωτήσω και το ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού του ανθρώπου;Δεν εννοώ την ερώτησή σου. Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε σαν "άνθρωπος", εξελίχθηκε από άλλες μορφές ζωής, όπως εξελίχθηκαν όλα τα είδη του πλανήτη.
Ο "θεός" από την άλλη, στις διάφορες μορφές του, αποτελεί προϊόν της δεισιδαιμονίας και της άγνοιας του ανθρώπου.
macedon
Το να πιστεύει κάποιος στην ανθρωπική αρχή είναι δικαιωμά του, αλλά δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι η ανθρωπική αρχή τεκμηριώνεται επιστημονικά. Γιατί ακριβώς είναι μια "αρχή", που έχει αξιωματικό χαρακτήρα.

Να συμπληρώσω μερικά πραγματάκια στην απάντηση του macedon, προς το παραλήρημά σου.
quote:
Αγαπητέ Robben,
Τελικά το έφεραν από εδώ, το έφεραν από εκεί, σε ταμπελοποίησαν και εσένα.
Απλή ερμηνεία των γραφόμενών του, τον κατατάσσει, όπως είναι φυσιολογικό να χαρακτηρίζεσαι απ’ τα γραπτά σου, ιδιαίτερα αν είναι ο μόνος τρόπος που έχει κάποιος για να κρίνει τις απόψεις σου, όπως γίνεται, εκ των πραγμάτων, εδώ…
quote:
Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Βλέπεις, επικεντρώνονται στο εάν και κατά πόσο αυτά που έγραψες είναι δικά σου ή είναι αντιγραφή από την ΟΟΔΕ.
Σου έχω γράψει πολλές φορές ότι εδώ γίνεται διάλογος, μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων και κάποιων ανωνύμων ψευδωνύμων.
Κατά συνέπεια θα πρέπει να μιλάς με αυτούς και όχι με ομάδες προπαγάνδας, διότι έτσι έχεις επιλέξει.
Αν ήθελα εγώ ή ο macedon ας πούμε ή και οποιοσδήποτε άλλος συνομιλητής να «μιλήσουμε» με την ΟΟΔΕ ή με τον «ανώνυμο απολογητή» ή με τη μονή της παναγίας της παλουκοπηδήχτρας κλπ. κλπ. θα μπαίναμε στις σελίδες αυτές και θα ενημερωνόμαστε για την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ.
Δεν μας χρειάζονται γνωμοκουβαλητές καλοθελητές.
Τώρα αν εσύ, ο Robben, οι ευρωπαίοι, ο τρεχα… και οι υπόλοιποι τρόφιμοι του μαντριού, έχετε μάθει να μηρυκάζετε απόψεις που σας έχουν ταΐσει και έτσι έχετε μάθει να «συζητάτε», θεωρώντας τις απόψεις σας, εκτός μάντρας δεν ισχύει αυτό.
Με λίγα λόγια για να το καταλάβεις, ΑΝ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΆΦΕΙ Ο ΚΆΘΕ ΛΙΒΑΝΙΣΜΈΝΟΣ ΕΓΚΈΦΑΛΟΣ, θα απευθυνόμαστε απ’ ευθείας σ’ αυτόν.
quote:
Σκοπός τους δεν είναι η συζήτηση και το κατά πόσο στέκουν αυτά που γράφεις, αλλά η λασπολογία, τέχνη που τη γνωρίζουν καλά.
Η κατάρριψη των σαθρών απόψεων των χριστιανοσελίδων, είναι θέμα λογικής και συνδυαστικής σκέψης. Μη σου φαίνεται περίεργο που για κάποιους είναι εφικτό αυτό.
Η επανάληψη και η εμμονή σ’ αυτές τις απόψεις, ξανά και ξανά, απαιτούν και τις κατάλληλες απαντήσεις.
quote:
Είναι ακριβώς η τέχνη που έχουν διδαχθεί και είναι αυτή που διδάσκεται και μέσω κάποιων ιστοσελίδων που συντηρούν διάφοροι αρχαιοταλιμπάνοι και αρχαιογκαγκάδες
Για κάποιους ανθρώπους ψηλέ, η σκέψη είναι αυτόματη λειτουργία του εγκεφάλου, το ότι εσύ τη θεωρείς τέχνη δείχνει και τη σχέση σου μ’ αυτήν.
Δεν έχεις παρά να αρχίσεις να εξασκείσαι σ’ αυτήν την «τέχνη» κι εσύ.
Ποτέ δεν είναι αργά…
quote:
Αν κοιτάξεις και δεις τα διάφορα ψευτοδιλήμματα που θέτουν, είναι ακριβείς αντιγραφές από τις εν λόγω ιστοσελίδες, τα οποία και παρουσιάζουν ως δικές τους εργασίες.
Κατά το παρελθόν το έχω επισημάνει και στον macedon και στο γιαπετ, αλλά και σε μερικούς άλλους που αυτή τη στιγμή δεν συμμετάσχουν στην παρούσα συζήτηση.
Προς όλους τους αναγνώστες, λέω ότι είναι πού εύκολο να βρει κάποιος από πού έχει αντιγράψει κάποιος άλλος.
Κάνετε αντιγραφή ένα κομμάτι του κειμένου, ανοίγετε μια μηχανή αναζήτησης και κάνετε επικόλληση το κείμενο, πατάτε «αναζήτηση» και σας βγάζει όλες τις σελίδες που περιέχουν τις συγκεκριμένες λέξεις.
Μπαίνετε σε κάποια απ’ αυτές τις σελίδες και αν διαπιστώσετε ότι τα κείμενα είναι πανομοιότυπα, σημαίνει ότι ο… ψηλός, ας πούμε, έχει πέσει θύμα… διαβολικής σύμπτωσης.
Ενώ έγραψε κάτι που σκέφτηκε, κατά (επαναλαμβάνω) διαβολική σύμπτωση, υπάρχει, ακριβώς το ίδιο, σε πέντε – έξι σελίδες…
Αν βρείτε σποραδικές τονισμένες λέξεις, σε κάποιες σελίδες, δεν είναι απόδειξη αντιγραφής.
quote:
Εσύ όμως, παρότι το ανέφερες κάποια στιγμή, και ελπίζοντας ίσως πως έχεις να κάνεις με ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η συζήτηση, δεν έδωσες συνέχεια στο γεγονός της αντιγραφής των από τις γνωστές ιστοσελίδες των αρχαιοκάπηλων.
Ψηλέ είναι απλό, πραγματοποίησε την παραπάνω διαδικασία σε κάποιο μήνυμά μου και δημοσίευσε τ’ αποτελέσματα.
Οι ψευτογκρίνιες και τα νουμεράκια δεν σε τιμούν, ούτε σε επιβεβαιώνουν.
Το μόνο που μπορεί να σε επιβεβαιώσει, είναι αυτό που σε προκαλώ να κάνεις…
quote:
Αν είναι έτσι, τότε πως είναι δυνατόν σε ένα φτιαχτό κείμενο να υπάρχουν τόσο καταφανείς/παιδαριώδεις παραλείψεις, ευαγγέλια που το ένα αντικρούει το άλλο και λάθη, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται;
Στο παραπάνω ερώτημα, είτε αποφεύγουν να απαντήσουν, είτε απαντούν με αερόλογα.
Το παραπάνω «ερώτημα» είναι απλά μια επιβεβαίωση του τρόπου που σκέφτονται οι χριστιανικοί εγκέφαλοι και δεν χρειάζεται απάντηση, ένα μυαλό (τρόπος του λέγειν) που θεωρεί απίθανο να υπάρχουν ανακρίβειες και αντικρουόμενες διηγήσεις, σε κάτι πλαστό και να θεωρεί ότι αυτό είναι απόδειξη γνησιότητας.
Διότι αυτό το «μυαλό» εμμέσως πλην σαφώς θεωρεί ότι η περιγραφή γεγονότων (γεγονότων), δικαιολογεί αρλούμπες και αντιφάσεις, και διαφορετικές αναφορές, πάνω στο ίδιο συμβάν.
Ευτυχώς που δεν είσαι δικαστής, διότι αν σου περιέγραφαν τέσσερις άνθρωποι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ κάποιο γεγονός θα τους θεωρούσες αξιόπιστους (δεν θα ήταν στημένοι), ενώ αν σου έλεγαν τα ίδια πράγματα θα τους έχωνες μέσα.
Υποκλίνομαι στη χριστιανική λογική σου.
quote:
Όλα τα παραπάνω που έχω γράψει αφορούν κατά κύριο λόγο τους macedon και γιαπετ.
Οι οποίοι σε προκαλούν (γνωρίζω ότι μπορώ να μιλήσω και για τους δύο, σ’ αυτήν την περίπτωση), να καταδείξεις περιπτώσεις οικειοποιήσεως απόψεων από ιστοσελίδες.
Σου είναι δύσκολο ή δεν σε βολεύει επειδή σου στερεί αφορμές συκοφάντησης;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
ΨηλόςΝα συμπληρώσω μερικά πραγματάκια στην απάντηση του macedon, προς το παραλήρημά σου.
quote:
Αγαπητέ Robben,
Τελικά το έφεραν από εδώ, το έφεραν από εκεί, σε ταμπελοποίησαν και εσένα.
Απλή ερμηνεία των γραφόμενών του, τον κατατάσσει, όπως είναι φυσιολογικό να χαρακτηρίζεσαι απ’ τα γραπτά σου, ιδιαίτερα αν είναι ο μόνος τρόπος που έχει κάποιος για να κρίνει τις απόψεις σου, όπως γίνεται, εκ των πραγμάτων, εδώ…
quote:
Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Βλέπεις, επικεντρώνονται στο εάν και κατά πόσο αυτά που έγραψες είναι δικά σου ή είναι αντιγραφή από την ΟΟΔΕ.Σου έχω γράψει πολλές φορές ότι εδώ γίνεται διάλογος, μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων και κάποιων ανωνύμων ψευδωνύμων.
Κατά συνέπεια θα πρέπει να μιλάς με αυτούς και όχι με ομάδες προπαγάνδας, διότι έτσι έχεις επιλέξει.
Αν ήθελα εγώ ή ο macedon ας πούμε ή και οποιοσδήποτε άλλος συνομιλητής να «μιλήσουμε» με την ΟΟΔΕ ή με τον «ανώνυμο απολογητή» ή με τη μονή της παναγίας της παλουκοπηδήχτρας κλπ. κλπ. θα μπαίναμε στις σελίδες αυτές και θα ενημερωνόμαστε για την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ.
Δεν μας χρειάζονται γνωμοκουβαλητές καλοθελητές.
Τώρα αν εσύ, ο Robben, οι ευρωπαίοι, ο τρεχα… και οι υπόλοιποι τρόφιμοι του μαντριού, έχετε μάθει να μηρυκάζετε απόψεις που σας έχουν ταΐσει και έτσι έχετε μάθει να «συζητάτε», θεωρώντας τις απόψεις σας, εκτός μάντρας δεν ισχύει αυτό.
Με λίγα λόγια για να το καταλάβεις, ΑΝ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΆΦΕΙ Ο ΚΆΘΕ ΛΙΒΑΝΙΣΜΈΝΟΣ ΕΓΚΈΦΑΛΟΣ, θα απευθυνόμαστε απ’ ευθείας σ’ αυτόν.
quote:
Σκοπός τους δεν είναι η συζήτηση και το κατά πόσο στέκουν αυτά που γράφεις, αλλά η λασπολογία, τέχνη που τη γνωρίζουν καλά.Η κατάρριψη των σαθρών απόψεων των χριστιανοσελίδων, είναι θέμα λογικής και συνδυαστικής σκέψης. Μη σου φαίνεται περίεργο που για κάποιους είναι εφικτό αυτό.
Η επανάληψη και η εμμονή σ’ αυτές τις απόψεις, ξανά και ξανά, απαιτούν και τις κατάλληλες απαντήσεις.
quote:
Είναι ακριβώς η τέχνη που έχουν διδαχθεί και είναι αυτή που διδάσκεται και μέσω κάποιων ιστοσελίδων που συντηρούν διάφοροι αρχαιοταλιμπάνοι και αρχαιογκαγκάδεςΓια κάποιους ανθρώπους ψηλέ, η σκέψη είναι αυτόματη λειτουργία του εγκεφάλου, το ότι εσύ τη θεωρείς τέχνη δείχνει και τη σχέση σου μ’ αυτήν.
Δεν έχεις παρά να αρχίσεις να εξασκείσαι σ’ αυτήν την «τέχνη» κι εσύ.Ποτέ δεν είναι αργά…
quote:
Αν κοιτάξεις και δεις τα διάφορα ψευτοδιλήμματα που θέτουν, είναι ακριβείς αντιγραφές από τις εν λόγω ιστοσελίδες, τα οποία και παρουσιάζουν ως δικές τους εργασίες.
Κατά το παρελθόν το έχω επισημάνει και στον macedon και στο γιαπετ, αλλά και σε μερικούς άλλους που αυτή τη στιγμή δεν συμμετάσχουν στην παρούσα συζήτηση.Προς όλους τους αναγνώστες, λέω ότι είναι πού εύκολο να βρει κάποιος από πού έχει αντιγράψει κάποιος άλλος.
Κάνετε αντιγραφή ένα κομμάτι του κειμένου, ανοίγετε μια μηχανή αναζήτησης και κάνετε επικόλληση το κείμενο, πατάτε «αναζήτηση» και σας βγάζει όλες τις σελίδες που περιέχουν τις συγκεκριμένες λέξεις.
Μπαίνετε σε κάποια απ’ αυτές τις σελίδες και αν διαπιστώσετε ότι τα κείμενα είναι πανομοιότυπα, σημαίνει ότι ο… ψηλός, ας πούμε, έχει πέσει θύμα… διαβολικής σύμπτωσης.
Ενώ έγραψε κάτι που σκέφτηκε, κατά (επαναλαμβάνω) διαβολική σύμπτωση, υπάρχει, ακριβώς το ίδιο, σε πέντε – έξι σελίδες…Αν βρείτε σποραδικές τονισμένες λέξεις, σε κάποιες σελίδες, δεν είναι απόδειξη αντιγραφής.
quote:
Εσύ όμως, παρότι το ανέφερες κάποια στιγμή, και ελπίζοντας ίσως πως έχεις να κάνεις με ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η συζήτηση, δεν έδωσες συνέχεια στο γεγονός της αντιγραφής των από τις γνωστές ιστοσελίδες των αρχαιοκάπηλων.Ψηλέ είναι απλό, πραγματοποίησε την παραπάνω διαδικασία σε κάποιο μήνυμά μου και δημοσίευσε τ’ αποτελέσματα.
Οι ψευτογκρίνιες και τα νουμεράκια δεν σε τιμούν, ούτε σε επιβεβαιώνουν.
Το μόνο που μπορεί να σε επιβεβαιώσει, είναι αυτό που σε προκαλώ να κάνεις…
quote:
Αν είναι έτσι, τότε πως είναι δυνατόν σε ένα φτιαχτό κείμενο να υπάρχουν τόσο καταφανείς/παιδαριώδεις παραλείψεις, ευαγγέλια που το ένα αντικρούει το άλλο και λάθη, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται;
Στο παραπάνω ερώτημα, είτε αποφεύγουν να απαντήσουν, είτε απαντούν με αερόλογα.Το παραπάνω «ερώτημα» είναι απλά μια επιβεβαίωση του τρόπου που σκέφτονται οι χριστιανικοί εγκέφαλοι και δεν χρειάζεται απάντηση, ένα μυαλό (τρόπος του λέγειν) που θεωρεί απίθανο να υπάρχουν ανακρίβειες και αντικρουόμενες διηγήσεις, σε κάτι πλαστό και να θεωρεί ότι αυτό είναι απόδειξη γνησιότητας.
Διότι αυτό το «μυαλό» εμμέσως πλην σαφώς θεωρεί ότι η περιγραφή γεγονότων (γεγονότων), δικαιολογεί αρλούμπες και αντιφάσεις, και διαφορετικές αναφορές, πάνω στο ίδιο συμβάν.
Ευτυχώς που δεν είσαι δικαστής, διότι αν σου περιέγραφαν τέσσερις άνθρωποι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ κάποιο γεγονός θα τους θεωρούσες αξιόπιστους (δεν θα ήταν στημένοι), ενώ αν σου έλεγαν τα ίδια πράγματα θα τους έχωνες μέσα.
Υποκλίνομαι στη χριστιανική λογική σου.
quote:
Όλα τα παραπάνω που έχω γράψει αφορούν κατά κύριο λόγο τους macedon και γιαπετ.Οι οποίοι σε προκαλούν (γνωρίζω ότι μπορώ να μιλήσω και για τους δύο, σ’ αυτήν την περίπτωση), να καταδείξεις περιπτώσεις οικειοποιήσεως απόψεων από ιστοσελίδες.
Σου είναι δύσκολο ή δεν σε βολεύει επειδή σου στερεί αφορμές συκοφάντησης;;;
Γιατί σπεύδεις να επιβεβαιώσεις όλα όσα ανέφερα για το πρόσωπό σου;
Μη κάθεσαι πολύ στον ήλιο και να προσέχεις τις αναθυμιάσεις από τις θυσίες, σε χαλάνε.
Που και που να βγάζεις την περικεφαλαία και να αφήνεις και την ασπίδα κάτω, να ξεκουράζεσαι και λιγάκι.![]()

quote:
γιαπετ:
Λουκάς
κεφ. 8
3 ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Η ΓΥΝΗ ΤΟΥ ΧΟΥΖΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΙ ΠΟΛΛΑΙ ΑΙΤΙΝΕΣ ΔΙΗΚΟΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ
Σήμερα αυτούς τους άνδρες τους λένε ζιγκολό.
Α! μάλιστα!......να είσαι καλά που μας φωτίζεις! Και μας λες ότι οι ζιγκολό! Κάνουν θαύματα! κηρύττουν το Λόγο του Θεού! Λένε ότι ο Θεός και αυτοί είναι Ένα! Είναι πάμφτωχοι! Θεραπεύουν τους αρρώστους, διδάσκουν για την αρετή και την ηθική κ.λ.π.!
Σήμερα τέτοιοι άντρες δεν υπάρχουν, υπάρχουν βέβαια και οι ζιγκολό που ανέφερες αλλά και οι συκοφάντες όπως εσύ!
Ξέχασε βέβαια ο Χριστιανομάχος και συκοφάντης γιαπετ, όπως πάντα! να αναφέρει το στοίχο 2 Που μας λέει ποιες ήσαν αυτές οι γυναίκες.
Στοίχος 2: και γυναίκες τινες αι ήσαν τεθεραπευμέναι από νόσων και μαστίγων και πνευμάτων πονηρών και ασθενειών, Μαρία η καλουμένη Μαγδαληνή, αφ’ ής δαιμόνια επτά ξελήθει (3) ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Η ΓΥΝΗ ΤΟΥ ΧΟΥΖΑ.......
Ούτε ντροπή ούτε τίποτα!
quote:
γιαπετ:
Λουκάς
κεφ. 10
1 ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΑΥΤΑ ΔΙΩΡΙΣΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑ ΔΥΟ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΠΑΣΑΝ ΠΟΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΝ ΟΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕΝ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΥΠΑΓΗ
Κατάλαβες χριστιανέ; Τους έστελνε από πριν για να... κόψουν κίνηση
Για να ετοιμάσουν το δρόμο, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα! Έπρεπε να ειδοποιηθούν! Και σήμερα όταν έρχεται κάποιος επίσημος να μιλήσει γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες………συκοφάντη! Ε! συκοφάντη!
quote:
γιαπετ:
4 ΜΗ ΒΑΣΤΑΖΕΤΕ ΒΑΛΑΝΤΙΟΝ ΜΗ ΣΑΚΚΙΟΝ ΜΗΔΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΗΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΟΝ
Μην έχετε πορτοφόλι μαζί σας, ούτε λεφτά, ξυπόλητοι και μη μιλήσετε σε κανένα στο δρόμο... (και μας πάρουν χαμπάρι
Χαμπάρι για ποιο πράγμα? Θα τους λήστευαν συκοφάντη? Για πες μας?
Στο στοίχο 3 λίγο ποιο πριν τους λέει: στοίχος (3): υπάγετε, ιδού εγώ αποστέλλω υμάς ως άρνας εν μέσω λύκων……….δεν τους λέει σας στέλνω ως λύκους εν μέσω άρνεων!.............συκοφάντη! ε! συκοφάντη!
quote:
γιαπετ:
7 ΕΝ ΑΥΤΗ ΔΕ ΤΗ ΟΙΚΙΑ ΜΕΝΕΤΕ ΤΡΩΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΡ ΑΥΤΩΝ ΔΙΔΟΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΞ ΟΙΚΙΑΣ ΕΙΣ ΟΙΚΙΑΝ
Και αν βρείτε το κορόιδο, καθίστε, φάτε πιείτε και μην τρέχετε από σπίτι σε σπίτι. (Ντροπή).
Χωρίς λεφτά χωρίς καν υποδήματα που τους έστελνε κάπου θα έπρεπε και αυτοί να φάνε δε νομίζεις?
quote:
γιαπετ:
8 ΚΑΙ ΕΙΣ ΗΝΤΙΝΑ ΠΟΛΙΝ ΕΙΣΕΡΧΗΣΘΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ΤΡΩΓΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΕΙΣ ΕΣΑΣ
Και όταν βρίσκετε πόλη που σας δέχεται να κοπανάτε ότι σας δίνουν. (μη σας περάσουν και για... ακατάδεχτους).
Για πες μου έναν λόγο που δε θα έπρεπε να φάνε……….συκοφάντη!!!
quote:
γιαπετ:
10 ΕΙΣ ΗΝΤΙΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΝ ΕΙΣΕΡΧΗΣΘΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ΕΞΕΛΘΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΠΑΤΕ
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Εκεί όμως που σας παίρνουν χαμπάρι και κυνήγι, όταν βρίσκεστε μακρυά απ' τα σπίτια, στις πλατείες...
Εκεί που δεν τους δέχονται! γράφει συκοφάντη, το «χαμπάρι» είναι συκοφαντία δική σου για να εξυπηρετήσει το σκοπό σου. Ο Ιησούς δεν πήγε για να τους κοροϊδέψει και να τους ξεγελάσει! Ακόμη και την ίδια Του τη ζωή έδωσε!
Αυτό που έκαναν ήταν να μη δεχτούν την αγάπη και την ηθική Διδασκαλία που τους πρόσφερε.
quote:
γιαπετ:
11 ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΙΟΡΤΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΚΟΛΛΗΘΗ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΣ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥΤΟ ΓΙΝΩΣΚΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΛΗΣΙΑΣΕΝ ΕΙΣ ΕΣΑΣ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
να τινάζετε πάνω τους ακόμη και τη σκόνη που κόλλησε πάνω σας και να τους απειλήτε...
Α! να που τελικά μαθαίνουμε τον τρόπο που απειλούσε αυτός ο μαχαιροβγάλτης όπως τον έχεις χαρακτηρίσει παλαιότερα! Τινάζουν τα ρούχα τους! Και τους λένε ότι πλησίασε η βασιλεία των Ουρανών!..................καλά και τα μαχαίρια?........τι συμμορία ήταν αυτή? Δεν μας τα λες καλά!.......κάτι κρύβεις εσύ!!!!!
quote:
γιαπετ:
12 ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΔΕ ΟΤΙ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΠΑΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΚΕΙΝΗΝ
ότι την ημέρα που θα ξανάρθω θα πάθουν τέτοια λαχτάρα, που τα Σόδομα μπροστά τους θα μοιάζουν με λούνα παρκ...
Τους ειδοποιούσε! Αυτός ήταν ο ρόλος του να ειδοποιήσει τον άνθρωπο.
Δεν τους έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό!
quote:
γιαπετ:
Και ενώ ο "μπαμπάς" του είχε πει:
"Γενεσις 3
19 ἐν ἱδρῶτι τοῦ προσώπου σου φαγῇ τὸν ἄρτον σου, ἕως τοῦ ἀποστρέψαι σε εἰς γὴν γῆν, ἐξ ἧς ἐλήφθης, ὅτι γῆ εἶ καὶ εἰς γῆν ἀπελεύσῃ·"
Εδώ απευθυνόταν στον άνθρωπο ο Θεός! Κάτι αιώνες πριν την έλευση του Θεανθρώπου και δίνοντάς του άλλα μηνύματα για άλλους σκοπούς.
Βέβαια ξέχασες τον στοίχο 9! Όπου ο Ιησούς τους διευκρινίζει την αποστολή τους! Να θεραπεύουν τους αρρώστους και να τους λένε ότι έφθασε η βασιλεία του Θεού!
Ψιλά γράμματα ε γιαπετ?.............μα πως το ξέχασες?......μου κάνει εντύπωση!!!!
quote:
γιαπετ:
Ο χριστός, ως γνήσιος τεμπέλης έλεγε στους συμμορίτες του:
"Ματθαίος
κεφ. 6
25 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΜΗ ΜΕΡΙΜΝΑΤΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΦΑΓΗΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΗΤΕ ΜΗΔΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΕΝΔΥΘΗΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ
26 ΕΜΒΛΕΨΑΤΕ ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΠΕΙΡΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΘΕΡΙΖΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΣΥΝΑΓΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΣ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΑ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΥΤΩΝ
"
Εν ολίγοις, γιατί να δουλεύετε και να κοπιάζετε; Χαθήκανε τα κορόιδα;
Τα πετεινά του ουρανού σπέρνουν; Όχι, κι όμως τρώνε αφού σπέρνουν οι άνθρωποι και βρίσκουν έτοιμους σπόρους.
Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο;;;
Ο Ιησούς λέει στους μαθητές του να μη νοιάζονται για τη ζωή τους, για το τι θα φάνε και τι θα πιούνε αλλά για τη βασιλεία του Θεού! Παρακάτω και συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησες!.
Τους λέει ότι δεν μπορούν να έχουν δύο Κυρίους τον μαμωνά (χρήμα) και το Θεό.
Αυτά τους λέει. Εάν ήταν όπως θέλεις να τον παρουσιάσεις, αν μη τι άλλο θα τους ζήταγε να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να θησαυρίσουν! Τους μαθητές Του όμως δεν τους ήθελε παρά για να βγάλουν τα σαλάμια από τα μάτια των ανθρώπων!............συκοφάντη!!!!!
Εσύ πιστεύεις ότι το έργο των μαθητών Του ήταν κανά παιχνιδάκι? Το φορτίο που έπεσε στις πλάτες τους ήταν δυσβάσταχτο όπως του Δάσκαλού τους ...........ίχνος ντροπής! Η κατρακύλα του ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο!
quote:
γιαπετ:Αμ το άλλο;;;
Στο είπα; Όχι εγώ , ο Ματθαίος:
Κεφ. 9
"14 ΤΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΔΙΑ ΤΙ ΗΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΝΗΣΤΕΥΟΜΕΝ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΔΕ ΜΑΘΗΤΑΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΣΙ
15 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΝΥΜΦΩΝΟΣ ΝΑ ΠΕΝΘΩΣΙΝ ΕΝΟΣΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΟΜΩΣ ΕΛΘΕΙ ΗΜΕΡΑΙ ΟΤΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗ ΑΠ ΑΥΤΩΝ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΣΙ ΝΗΣΤΕΥΣΕΙ
"
τουτέστιν, τώρα που είμαι εγώ μαζί θα κάνουμε νηστεία;
Άφησέ τους να νηστεύουν όταν θα έχω φύγει.
Τώρα τρώμε... και πίνουμε... που λέει και ο Ματθαίος στο κεφ. 11:
"19 ΗΛΘΕΝ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΡΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΟΥΣΙΝ ΙΔΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΤΕΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΕΔΙΚΑΙΩΘΗ Η ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΑΥΤΗΣ"
Στο στοίχο αυτό αναφέρεται στους Φαρισαίους που τον κατηγορούν ότι τρώει και πίνει και κάνει παρέα με αμαρτωλούς.
Στους προηγούμενους 14 και 15 τους λέει το αυτονόητο! Το πώς δεν είναι δυνατόν παρουσία του Νυμφίου να πενθούν!
Και τους προφητεύει από πολύ νωρίς τα πάθη Του με τη φράση «ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΟΜΩΣ ΕΛΘΕΙ ΗΜΕΡΑΙ ΟΤΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗ ΑΠ ΑΥΤΩΝ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΣΙ ΝΗΣΤΕΥΣΕΙ»
Δε μίλησε για αποχώρηση αλλά για αφαίρεσή του, δηλαδή εξαναγκασμό! Τότε λοιπόν θα έχουν όντος λόγο για να νηστεύσουν
Το ότι το παίρνεις εδάφια ξεκάρφωτα για να τα συνδέσεις με άλλα σε άλλο κεφάλαιο, είναι δείγμα του πως δουλεύουν οι « Χριστιανομάχοι», με όπλα τους τη διαστρέβλωση το κοψοράψιμο και την απόδοση συκοφαντικών νοημάτων.
Η φιλοσοφία του Ιησού είναι διάχυτη σε όλα τα Ευαγγέλια!
Το ότι εσύ αντιγράφεις απομονώνοντας εδάφια για την αλλοίωση των νοημάτων και να στηρίξεις την προπαγάνδα σου είναι γνωστό!
Ο Ιησούς έδωσε σους μαθητές του την πραγματική διάσταση έτσι τους
είπε κεφ. Ιε΄ στοιχ.
17: Δεν καταλαβαίνετε ακόμα πως καθετί που μπαίνει στο στόμα, προχωράει στην κοιλιά και αποβάλλεται έπειτα?
18: Eκείνα όμως που βγαίνουν από το στόμα, πηγάζουν από την καρδιά, κι εκείνα είναι που μολύνουν τον άνθρωπο.
19: Γιατί από την καρδιά πηγάζουν οι πονηρές σκέψεις, οι φόνοι, οι μοιχείες, οι πορνείες, οι κλεψιές, οι ψευδομαρτυρίες, οι βλαστήμιες.
20: Aυτά είναι που μολύνουν τον άνθρωπο, ενώ το να φάει με χέρια άπλυτα δε μολύνει τον άνθρωπο.
Ήδη στο στοίχο 11 τους είχε πει: Tον άνθρωπο δεν τον μολύνει αυτό που μπαίνει από το στόμα, αλλά αυτό που βγαίνει από το στόμα, αυτό είναι που μολύνει τον άνθρωπο.
Γιατί όμως?
Γιατί όπως λέει ο Ιησούς στο στοίχο 7: Yποκριτές! Kαλά προφήτεψε για σας ο Hσαΐας, που λέει:
8: O λαός αυτός με το στόμα του με πλησιάζει και με τα χείλη με τιμάει αλλά η καρδιά του απέχει πολύ από μένα!
9: άδικα, λοιπόν, με λατρεύουν διδάσκοντας διδαχές που είναι ανθρώπινα παραγγέλματα.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 27/05/2009 00:51:01
quote:
Γιατί σπεύδεις να επιβεβαιώσεις όλα όσα ανέφερα για το πρόσωπό σου;
![]()
!!!!! ![]()
![]()
![]()
Έγραψα για τη χριστιανική λογική σου ή το ξέχασα;;;![]()
quote:
Μη κάθεσαι πολύ στον ήλιο και να προσέχεις τις αναθυμιάσεις από τις θυσίες, σε χαλάνε.Που και που να βγάζεις την περικεφαλαία και να αφήνεις και την ασπίδα κάτω, να ξεκουράζεσαι και λιγάκι.
Είδες που με λίγη προσπάθεια, μπορείς να αρθρώσεις ουσιαστικό λόγο...
Ήμουν σίγουρος!!!!
Τώρα ίσως καταφέρεις να βρεις και κάτι που έχω αντιγράψει, απ' το νετ.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Δεν κάνατε και σπουδαία πράγματα.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίοι, συγγνώμη που σας ανάγκασα να μαζευτείτε με τέτοια ζέστη, αλλά τζάμπα ο κόπος.
Δεν κάνατε και σπουδαία πράγματα
Απλά κατέρριψα και πάλι τις συκοφαντίες σου.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Δε φτάνει που δεν του βγαίνει ο Ιούδας, εσύ του ζητάς τώρα να καταλάβει τι λέει το ευαγγέλιο για τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας... Του βγαίνει και το παραλήρημα εύκολα... άσε, δράμα...
Μπα σε καλό σου...
Αλλά γιατί λες "Δεν κάνατε και σπουδαία πράγματα"; Και μόνο που θα μάθει ότι άλλο πράμα ο στοίχος που σημαίνει παράταξη και άλλο πράμα ο στίχος που σημαίνει γραμμή κειμένου, είναι όφελος.
Να δεις που σιγά-σιγά θα μάθει να μιλάει και ελληνικά...
Αλλά αυτό είναι "έκατον εκάτερον"

macedon
Τώρα μη με ρωτάς πώς και με ποιά επιχειρήματα... Οτι ξέρεις, ξέρω. Αστον τουλάχιστον να κοιμηθεί ήσυχα... ![]()

macedon
Έκανε ρούμπο πάλι...
Τι θα γίνει μ' αυτόν;
Δεν μας αφήνει να... συκοφαντήσουμε με την ησυχία μας.
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ