- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Clarice άσε το παραμιλητό - για να πεις εξυπνάδα χρειάζεται να έχεις και λίγη.
Εχεις κι εσύ μεζούρα πανπαμίτσα?Αλήθεια, γιά πες μου μιά και σε πέτυχα, είσαι υπέρ της ευγονικής χορηγίας, ως μέσο καταστολής της ανθρώπινης εγωκουλτούρας?
....
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:
Δεν έχω αυταπάτες ότι, με τα όσα σου έγραψα ή ακόμη θα σου γράψω, θα σε μεταπείσω
Δεν ζήτησα κάτι τέτοιο. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ενδιαφέρει στο πλαίσιο της αναζήτησης.
quote:
Αν δεν μιλήσει το Άγιο Πνεύμα στη ψυχή σου
Εάν υπήρχε θα το είχε κάνει ήδη.
quote:
Αυτό που κάνω εγώ είναι να προσπαθώ να απαντώ, σύμφωνα πάντα με τις ικανότητες και όσο το επιτρέπουν οι γνώσεις μου, στα "ερωτήματά" σου.
Σεβαστόν.
quote:
δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα αλλά με τη φύση του ανθρώπου
Δηλαδή η προσωπικότητα του ανθρώπου είναι ξεχωριστή από την φύση του ?
Αυτός ο αυθαίρετος διαχωρισμός, κατά την γνώμη μου, αποτελεί μία ανεπιτυχή προσπάθεια ερμηνευτικής προσέγγισης των γραφών με τα σύγχρονα δεδομένα. Ο άνθρωπος αποτελεί ενιαία ατομική ψυχοσωματική οντότητα.
quote:
ο οποίος αρχικά δεν πλάστηκε για να πεθάνει
Αυτό πάλι από που αποδεικνύεται ? Υπονοείς έξωθεν παρέμβαση στο γεννετικό κώδικα του ανθρώπου ώστε να καταστεί θνητός ?
quote:
"Το δράμα της ανθρωπότητας έγκειται στο ότι η φθορά και ο θάνατος της φύσεώς μας την έκανε υπόδουλη στα πνευματικά της πονηρίας."
Το "δράμα" του ανθρώπου είναι πως έχει επίγνωση του θανάτου. Αυτό εκμεταλεύεται το κάθε πονηρό ιερατείο, με το να υπόσχεται μετά θάνατον καλούδια, εκ του ασφαλούς βεβαίως αφού κανείς δεν έχει επιστρέψει για να τους διαψεύσει.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

quote:
quote:Αν δεν μιλήσει το Άγιο Πνεύμα στη ψυχή σου
Εάν υπήρχε θα το είχε κάνει ήδη.
Μην βιάζεσαι και μην απογοητεύεσαι, ποτέ δεν είναι αργά. Άλλωστε δεν εξαρτάται από σένα, αυτό που εξαρτάται από σένα, το κάνεις ήδη.
quote:
quote:δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα αλλά με τη φύση του ανθρώπου
Δηλαδή η προσωπικότητα του ανθρώπου είναι ξεχωριστή από την φύση του ?
Αυτός ο αυθαίρετος διαχωρισμός, κατά την γνώμη μου, αποτελεί μία ανεπιτυχή προσπάθεια ερμηνευτικής προσέγγισης των γραφών με τα σύγχρονα δεδομένα. Ο άνθρωπος αποτελεί ενιαία ατομική ψυχοσωματική οντότητα.
Για μια στιγμή αμφέβαλα αν χρησιμοποίησα τη σωστή λέξη. Ανέτρεξα όμως το λεξικό και είδα πως η λέξη προσωπικότητα αφορά την ψυχολογική, την πνευματική και την ηθική οντότητα του υποκειμένου.
Οι δύο υποστάσεις, αν μπορώ να τις αποκαλώ έτσι, του ανθρώπου, ενόσω ο άνθρωπος είναι εν ζωή δεν ξεχωρίζει η μια από την άλλη κατά τρόπο έτσι ώστε να σταθεί κάποια από μόνη της.
Είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε και τις δυο στον ενιαίο άνθρωπο λόγω της διακριτής υπόστασης της κάθε μιας.
Εάν δεν επρόκειτο για δύο πράγματα αλλά για ένα ενιαίο, δεν θα είμασταν σε θέση να αναγνωρίσουμε και να μιλάμε ότι πρόκειται για ψυχή και για σώμα (ψυχο-σωματική) όπως πολύ σωστά το αναφέρεις και εσύ.
Η ψυχή λοιπόν έχει ανάγκη από το σώμα για να εκδηλωθεί η ύπαρξή της, σε κάθε στιγμή της επίγειας ζωής μας, όπως και το σώμα έχει ανάγκη την ψυχή για να μπορέσει από άψυχο, όπως λέμε, να γίνει έμψυχο, να αποκτήσει ζωή.
Η ψυχή είναι η κινητήριος δύναμη του σώματος, δίνει ζωή και αρμονία κινήσεων στο υλικό σώμα. Οπότε δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, όπως ίσως εσύ εννοείς.
Και οι δύο μαζί οι υποστάσεις του ανθρώπου δένουν αρμονικά και μας δίνουν το πιο ωραίο δημιούργημα του Θεού.
quote:
quote:ο οποίος αρχικά δεν πλάστηκε για να πεθάνει
Αυτό πάλι από που αποδεικνύεται ? Υπονοείς έξωθεν παρέμβαση στο γεννετικό κώδικα του ανθρώπου ώστε να καταστεί θνητός ?
Εγώ δεν υπονοώ παρέμβαση στο γενετικό κώδικα του ανθρώπου. Εγώ πιστεύω πως ο γενετικός κώδικας του ανθρώπου, όπως αυτός δημιουργήθηκε, προορισμό είχε την αθανασία.
Χωρις να είμαι 100% σίγουρος (θα μου πεις αφού ούτε οι επιστήμονες είναι 100% σίγουροι, εσύ θα είσαι;) δεν έχει ανακαλυφθεί πουθενά στο γενετικό κώδικα του κυττάρου, η εντολή του θανάτου. Αντιθέτως θα έλεγα, όπως λένε και ορισμένοι, το DNA είναι αθάνατο.
Η επιστήμη, και συγκεκριμένα η βιολογία, ασχολείται και αναλύει (ίσως και να το αποδεικνύει με στοιχεία κιόλας) την πορεία προς τον θάνατο των κυττάρων, δεν μπορεί όμως, τουλάχιστον έως σήμερα, να εξηγήσει το γιατί πεθαίνουν τα κύτταρα.
Δηλαδή Άλεξίλεξε, σήμερα, δεν μπορούμε να μιλάμε για μήνυμα θανάτου στην ανθρώπινη φύση, από «γενετικής» άποψης φυσικά!
quote:
Το "δράμα" του ανθρώπου είναι πως έχει επίγνωση του θανάτου. Αυτό εκμεταλεύεται το κάθε πονηρό ιερατείο, με το να υπόσχεται μετά θάνατον καλούδια, εκ του ασφαλούς βεβαίως αφού κανείς δεν έχει επιστρέψει για να τους διαψεύσει.
Αυτό που έχω σε έντονο, δεν καταλαβαίνω που κολάει ως «αφού» στα όσα λες παραπάνω στην ίδια παράγραφο;;
Το «πονηρό ιερατείο» όπως αρέσκεσαι να το αποκαλείς, στα πλαίσια πάντα της αποστολής σου, δεν υπόσχεται μόνο μετά θάνατον καλούδια αλλά και μετα θάνατον εξώτερο πυρ.
Οπότε, διαλέγεις και παίρνεις, ενόσω ακόμη βρίσκεσαι εν ζωή.
Συνεπώς, δεν βλέπω που και πώς εκμεταλλεύεται «το πονηρό ιερατείο» το δράμα του ανθρώπου σχετικά με την επίγνωση του θανάτου;;
Ο άνθρωπος που έχει την πίστη του στο Χριστό, κι αν έχει επίγνωση της κοίμησής του, είναι σίγουρος ότι θα ζήσει.
*****Για όσα άπτονται της επιστήμης, είναι πιθανόν κάπου να έκανα λάθος στις διατυπώσεις μου, αν κάποιος μπορει να διορθώσει η να συμπληρώσει, ας το κάνει.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
στα πλαίσια πάντα της αποστολής σου
Έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου στο προηγούμενο post. Επανα λαμβάνω λοιπόν:
Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ενδιαφέρει στο πλαίσιο της αναζήτησης.. Αυτός είναι ο λόγος της συμμετοχής μου σε ένα forum εσωτερικής αναζήτησης. Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ ποιός είναι ο δικός σου ?
quote:
Είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε και τις δυο στον ενιαίο άνθρωπο λόγω της διακριτής υπόστασης της κάθε μιας.
Εάν δεν επρόκειτο για δύο πράγματα αλλά για ένα ενιαίο, δεν θα είμασταν σε θέση να αναγνωρίσουμε και να μιλάμε ότι πρόκειται για ψυχή και για σώμα (ψυχο-σωματική) όπως πολύ σωστά το αναφέρεις και εσύ.
Ο διαχωρισμός των υποστάσεων που αναφέρεις γίνεται για διδακτικούς σκοπούς ή λόγους κατανόησης. Ο άνθρωπος είναι ενιαία ψυχοσωματική (χωρίς παυλα) οντότητα, γεγονός που καταδεικνύεται και από τις ποικίλες ψυχοσωματικές παθήσεις.
quote:
Και οι δύο μαζί οι υποστάσεις του ανθρώπου δένουν αρμονικά και μας δίνουν το πιο ωραίο δημιούργημα του Θεού.
Θα διαφωνήσω σε δύο λέξεις
1. "το ποιό ωραίο". Από πλευράς αισθητικής, προτιμώ τις γάτες.
2. "του θεού". Δημιούργημα της φύσης.
quote:
Δηλαδή Άλεξίλεξε, σήμερα, δεν μπορούμε να μιλάμε για μήνυμα θανάτου στην ανθρώπινη φύση, από «γενετικής» άποψης φυσικά!
Και όμως, υπάρχει το φαινόμενο της απόπτωσης ή προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου, που είναι φυσιολογική μορφή "αυτοκτονίας" του κυττάρου. Εκτός αυτού έχουν ανακαλυφθεί, το ICD-1 (inhibitor of cell death gene 1), τα γονίδια ced 3 και ced 4, και η έρευνα συνεχίζεται.
quote:
Συνεπώς, δεν βλέπω που και πώς εκμεταλλεύεται «το πονηρό ιερατείο» το δράμα του ανθρώπου σχετικά με την επίγνωση του θανάτου;;
Με την υπόσχεση της "ζωής" μετά θάνατον μετά θεαμάτων, εάν είσαι μαζί μας.
Με τον εκφοβισμό του "εξωτέρου πυρός", εάν δεν είσαι μαζί μας.
Μετά από τον θάνατο δεν έχει επιστρέψει κανείς ώστε να μας πεί τι ισχύει (το αφού για το οποίο είχες απορία), άρα υποσχέσεις εκ του ασφαλούς.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

quote:
Ψηλέquote:
--------------------------------------------------------------------------------
στα πλαίσια πάντα της αποστολής σου
--------------------------------------------------------------------------------
Έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου στο προηγούμενο post. Επαναλαμβάνω λοιπόν:
Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ενδιαφέρει στο πλαίσιο της αναζήτησης.. Αυτός είναι ο λόγος της συμμετοχής μου σε ένα forum εσωτερικής αναζήτησης. Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ ποιός είναι ο δικός σου ?
Ο δικός μου ρόλος είναι να τονίζω ότι πρόκειται για ιδέες σου και απόψεις σου και όχι ως αδιάσειστα στοιχεία, όπως ίσως να θες να τα παρουσιάζεις μερικές φορές, στοχεύοντας στην απαξίωση και μείωση της σημασίας της διδασκαλίας του Χριστού-Χριστιανισμού. Αν κάνω λάθος, δεν έχεις παρά να με διαψεύσεις στην πορεία των συζητήσεών μας.
quote:
quote:
Ο διαχωρισμός των υποστάσεων που αναφέρεις γίνεται για διδακτικούς σκοπούς ή λόγους κατανόησης. Ο άνθρωπος είναι ενιαία ψυχοσωματική (χωρίς παυλα) οντότητα, γεγονός που καταδεικνύεται και από τις ποικίλες ψυχοσωματικές παθήσεις.
Η παύλα που έβαλα εγώ ενώνει και δεν χωρίζει την ψυχή και το σώμα.
Οι ψυχοσωματικές ασθένειες, κατά τη γνώμη μου, δεν καταδεικνύουν το γεγονός της μη «διακριτότητας» της ψυχής από το σώμα ή και αντίστροφα. Συμφωνώ πως ο άνθρωπος είναι μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα αλλά οι δύο του υποστάσεις διακρίνονται καθαρά.
Όταν αρρωσταίνει η ψυχή, οι συνέπειες φαίνονται και στο σώμα, δηλαδή το σώμα παρουσιάζει και κλινικά συμπτώματα ασθένειας (πιστεύω πως έτσι λέγονται).
Υπάρχουν όμως πολλές ασθένειες του σώματος, όπου υ ψυχή ή δεν είναι υπεύθυνη για τις ασθένειες αυτές.
Αντιθέτως, όταν η ψυχή είναι σθεναρή και έχει θάρρος, βοηθά το σώμα να τις ξεπεράσει.
quote:
quote:
Θα διαφωνήσω σε δύο λέξεις
1. "το ποιό ωραίο". Από πλευράς αισθητικής, προτιμώ τις γάτες.
2. "του θεού". Δημιούργημα της φύσης.
Όσον αφορά το τις γάτες και εγώ τις αγαπώ και έχω μια να με πρήζει, την ώρα που προσπαθώ να σου γράψω έρχεται και θέλει να περπατήσει στο πληκτρολόγιο για να μου την σπάσει γιατί δεν της δίνω σημασία.
Όσον αφορά τώρα το 2, είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Βλέπεις, εσύ με τις τρεις λέξεις καθάρισες. Εγώ όμως, για να σου «επαναλάβω» το ότι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού θα πρέπει να σπαταλήσω ένα σωρό χρόνο και να ξεφύγουμε από το θέμα μας. Οπότε, θεωρώ πως το θέμα αυτό καλό θα ήταν να συζητηθεί σε άλλη θεματική ενότητα.
quote:
quote:
Και όμως, υπάρχει το φαινόμενο της απόπτωσης ή προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου, που είναι φυσιολογική μορφή "αυτοκτονίας" του κυττάρου. Εκτός αυτού έχουν ανακαλυφθεί, το ICD-1 (inhibitor of cell death gene 1), τα γονίδια ced 3 και ced 4, και η έρευνα συνεχίζεται.
Αν κατάλαβα καλά, η ανακάλυψη του «ICD-1 (inhibitor of cell death gene 1)» είναι μια ανακάλυψη που συνηγορεί, κατά ένα μέρος, σε αυτό που είπα ότι στο κύτταρο δεν υπάρχει μήνυμα θανάτου;;
quote:
quote:
Με την υπόσχεση της "ζωής" μετά θάνατον μετά θεαμάτων, εάν είσαι μαζί μας.
Με τον εκφοβισμό του "εξωτέρου πυρός", εάν δεν είσαι μαζί μας.
Μετά από τον θάνατο δεν έχει επιστρέψει κανείς ώστε να μας πεί τι ισχύει (το αφού για το οποίο είχες απορία), άρα υποσχέσεις εκ του ασφαλούς.
Άρα λοιπόν, αφού ο εκφοβισμός του «εξώτερου πυρ», και εφόσον δεν υπόσχεται μετά θάνατον καλούδια, θα έπρεπε να αφαιρεί «υπόδουλους» παρά να προσθέτει στο «πονηρό ιερατείο».
Όσον αφορά για το τι ισχύει μετά το θάνατο, υπάρχουν μαρτυρίες σε διάφορα βιβλία πατέρων της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε «πνευματική θεωρία» (αν δεν κάνω λάθος έτσι το διατυπώνουν οι ίδιοι) είχαν την ευκαιρία να δουν το τι συμβαίνει. Οπότε, δεν έχεις παρά να ανατρέξεις σε αυτά τα βιβλία και να τα διαβάσεις και εσύ.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 20/06/2005 16:58:57
quote:
Ο δικός μου ρόλος είναι να τονίζω ότι πρόκειται για ιδέες σου και απόψεις σου και όχι ως αδιάσειστα στοιχεία, όπως ίσως να θες να τα παρουσιάζεις μερικές φορές, στοχεύοντας στην απαξίωση και μείωση της σημασίας της διδασκαλίας του Χριστού-Χριστιανισμού.
Ο χριστιανισμός δεν χρειάζεται εμένα να "στοχεύω στην απαξίωση και μείωση της σημασίας της διδασκαλίας του Χριστού-Χριστιανισμού", τα καταφέρνει περίφημα από μόνος του. Άλλωστε οι διδασκαλίες του, μου είναι αδιάφορες. Το κακό είναι ότι διδάσκονται στα μικρά παιδιά που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα μηχανισμούς αμύνης.
Ελπίζω να μήν θέτεις ως προϋπόθεση για την συζήτηση, πως ο χριστιανισμός αποτελεί αυταπόδεικτη αλήθεια.
quote:
Συμφωνώ πως ο άνθρωπος είναι μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα αλλά οι δύο του υποστάσεις διακρίνονται καθαρά.
Όταν αρρωσταίνει η ψυχή, οι συνέπειες φαίνονται και στο σώμα, δηλαδή το σώμα παρουσιάζει και κλινικά συμπτώματα ασθένειας (πιστεύω πως έτσι λέγονται).
Υπάρχουν όμως πολλές ασθένειες του σώματος, όπου υ ψυχή ή δεν είναι υπεύθυνη για τις ασθένειες αυτές.
Αντιθέτως, όταν η ψυχή είναι σθεναρή και έχει θάρρος, βοηθά το σώμα να τις ξεπεράσει.
Στην ουσία συμφωνούμε εκτός από την διάκριση των υποστάσεων. Επέτρεψέ μου να παραθέσω τις απόψεις των πατέρων, από το περιοδικό Επίγνωση τεύχος 30:
Αν, όμως, όλος ο άνθρωπος πλάστηκε από το χώμα της γης, τι σημαίνει τότε η διάκριση του ανθρώπου σε σώμα και ψυχή; Στην ανθρωπολογία των Πατέρων της Εκκλησίας δεν υπάρχουν διαλυστικές και απόλυτες διακρίσεις ανάμεσα σε σώμα και ψυχή, ύλη και πνεύμα. Τόσο οι σωματικές όσο και οι ψυχικές λειτουργίες αποτελούν σχετικές μεταξύ τους δυνατότητες της φύσης μέσω των οποίων εκδηλώνεται η βαθύτερη αλήθεια του ανθρώπινου προσώπου, “ο έσω άνθρωπος”. Η διάκριση, δηλαδή, σε ψυχή και σώμα δεν αναφέρεται σε δύο φύσεις, σε δύο διαφορετικές φυσικές οντότητες με διακριτά και ξένα μεταξύ τους φυσικά γνωρίσματα. Γράφει ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος: “Πολλά λέγει η θεία Γραφή και τίθησι καταχρηστικώς ονόματα πολλάκις^ άτινα του σώματος μεν εστί, κατά της ψυχής δε λέγεται. Και πάλιν τα της ψυχής κατά του σώματατος, και ου χωρίζει ταύτα^ αλλ’ οι συνετοί συνιείσι τούτο.” (Ισαάκ Σύρου, Λόγος πγ΄) Και ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης λέγει ότι η ψυχή είναι “συγκεκραμένη τη υλική φύσει δια των αισθήσεων” (PG 44, 176).
Αναφέρεται λοιπόν, ο όρος “ψυχή” στο “πρόσωπο”, στον όλον άνθρωπο τον πλασμένο κατ’ εικόνα Θεού και όχι σ’ ένα “μέρος” του. Ο άνθρωπος αποτελεί ενιαία “σύγκρασιν και ζεύξιν” πνευματικών και σωματικών δυνάμεων και λειτουργιών, “μυστήριον συγκράσεως ανεπινόητον” που προάγει “την κάτω φύσιν προς την υπερκόσμιον”.
quote:
Όσον αφορά το τις γάτες και εγώ τις αγαπώ και έχω μια να με πρήζει, την ώρα που προσπαθώ να σου γράψω έρχεται και θέλει να περπατήσει στο πληκτρολόγιο για να μου την σπάσει γιατί δεν της δίνω σημασία.
Σε παρακαλώ να της δώσεις μερικά χάδια εκ μέρους μου.
quote:
Οπότε, θεωρώ πως το θέμα αυτό καλό θα ήταν να συζητηθεί σε άλλη θεματική ενότητα.
ΟΚ
quote:
Αν κατάλαβα καλά, η ανακάλυψη του «ICD-1 (inhibitor of cell death gene 1)» είναι μια ανακάλυψη που συνηγορεί, κατά ένα μέρος, σε αυτό που είπα ότι στο κύτταρο δεν υπάρχει μήνυμα θανάτου;;
Δεν ήμουν αρκετά σαφής. Τα γονίδια ced 3 και ced 4 (cell death gene 3,4), σχετίζονται με την εντολή θανάτου των κυττάρων στην διαδικασία της απόπτωσης, ενώ το ICD-1 σχετίζεται με την αναστολή της ανωτέρω εντολής και η υπεδραστηριότητά του μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη όγκων. Ακόμη έχουν βρεθεί γονίδια που δημιουργούν τους υποδοχείς θανάτου στο κυτταρόπλασμα του κυττάρου, στην περιοχή που ονομάζεται DD (Death domain).
quote:
Άρα λοιπόν, αφού ο εκφοβισμός του «εξώτερου πυρ», και εφόσον δεν υπόσχεται μετά θάνατον καλούδια, θα έπρεπε να αφαιρεί «υπόδουλους» παρά να προσθέτει στο «πονηρό ιερατείο».
Οχι. Ο εκφοβισμός μαζί με τα υποσχόμενα καλά εάν είσαι μαζί μας, οδηγεί στην πρόσθεση υπόδουλων. Μην τα διαχωρίζεις.
quote:
υπάρχουν μαρτυρίες σε διάφορα βιβλία πατέρων της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε «πνευματική θεωρία» (αν δεν κάνω λάθος έτσι το διατυπώνουν οι ίδιοι) είχαν την ευκαιρία να δουν το τι συμβαίνει.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε υπερβατικές αντιλήψεις. Τέτοιες υπάρχουν και
από άλλες θρησκείες, με διαφορετικές περιγραφές. Πολύ υποκειμενικό λοιπόν το τί είδαν, πως ερμηνεύτηκε από τα φίλτρα της συνείδησης, και άλλο το τί τελικά ισχύει. Δεν έχει επιστρέψει κανείς ώστε να μας το πεί.

χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις για το θεμα
θα συμφωνησω με τον αλεξιλεξο στο (Ποιόν Θεό, των ορθοδόξων, των καθολικών, των προτεσταντών, των αγγλικανών....... )
Ο ανθρωπος (και αλλα ειδη πριν απο αυτον) απο τοτε που εμφανιστηκε στην γη δημιουργησε εκατονταδες θρησκειες (δυο απο τους λογους κατα την γνωμη μου ηταν ο φοβος του θανατου και ο εγωισμος για την συνεχιση με καποιο τροπο της υπαρξης του)
Αρκετοι πιστευουν σε καποιον θεο αρκετοι οχι αλλα εχει καμια ουσιαστικη σημασια ;
Για να δωσω ενα αληθινο παραδειγμα
Γνωριζω ενα ζευγαρι εκαναν πολιτικο γαμο δεν σκοπευουν να βαπτισουν το παιδι τους που θα γεννηθει σε τρεις εβδομαδες δεν εχουν καμμια σχεση με τον χριστιανισμο ειναι αθεοι.
Αγαπουν ο ενας τον αλλο πολυ,νοιαζονται για τους αλλους ανθρωπους καιτους φιλους τους,ξερω οτι αν χρειαστω βοηθεια θα ειναι διπλα μου.
Αν παρ ολα αυτα ο θεος των χριστιανων για καποιο αμαρτημα που δεν καταλαβαινω τους στειλει σε καποια κολαση θα ηθελα να βρεθω μαζι τους.
φιλικα Στεφανος
quote:
quote:
Ο δικός μου ρόλος είναι να τονίζω ότι πρόκειται για ιδέες σου και απόψεις σου και όχι ως αδιάσειστα στοιχεία, όπως ίσως να θες να τα παρουσιάζεις μερικές φορές, στοχεύοντας στην απαξίωση και μείωση της σημασίας της διδασκαλίας του Χριστού-Χριστιανισμού.
Ο χριστιανισμός δεν χρειάζεται εμένα να "στοχεύω στην απαξίωση και μείωση της σημασίας της διδασκαλίας του Χριστού-Χριστιανισμού", τα καταφέρνει περίφημα από μόνος του. Άλλωστε οι διδασκαλίες του, μου είναι αδιάφορες. Το κακό είναι ότι διδάσκονται στα μικρά παιδιά που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα μηχανισμούς αμύνης.
Ελπίζω να μήν θέτεις ως προϋπόθεση για την συζήτηση, πως ο χριστιανισμός αποτελεί αυταπόδεικτη αλήθεια.
Ο Χριστιανισμός απαξιώνεται και από ανθρώπους σαν κι εσένα. Το αν σου είναι αδιάφορες οι διδασκαλίες Του είναι δικό σου πρόβλημα που εύχομαι σύντομα να λύσεις.
Για το αν είναι κακό το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός διδάσκεται στα παιδιά, αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε σήμερα, μετά από την μικρή αλλά σημαντική πορεία της χώρας μας, αλλά και στον υπόλοιπο "Χριστιανικό" κόσμο, όπου οι αξίες του Χριστιανισμού δεν διδάσκονται όπως και πριν, στα μικρά παιδιά.
Βλέπουμε όλοι και «χαιρόμαστε» με την πορεία των νέων μας σήμερα (δεν τους κατηγορώ, προς Θεού). Έως τώρα υπήρχε ο Χριστιανισμός που του χρεώναμε τα κακώς κείμενα, τώρα όμως που πολεμιέται και γίνεται προσπάθεια να βγει από τη μέση, σε ποιον θα χρεώσουμε την «κατάντια» των νέων μας και γενικότερα την πορεία της κοινωνίας μας;;;
Θα ήθελα να ξέρω πως εννοείς του μηχανισμούς αμύνης και τι προτείνεις;;
quote:
quote:
Συμφωνώ πως ο άνθρωπος είναι μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα αλλά οι δύο του υποστάσεις διακρίνονται καθαρά.
Στην ουσία συμφωνούμε εκτός από την διάκριση των υποστάσεων. Επέτρεψέ μου να παραθέσω τις απόψεις των πατέρων, από το περιοδικό Επίγνωση τεύχος 30:
Αν, όμως, όλος ο άνθρωπος πλάστηκε από το χώμα της γης, τι σημαίνει τότε η διάκριση του ανθρώπου σε σώμα και ψυχή; Στην ανθρωπολογία των Πατέρων της Εκκλησίας δεν υπάρχουν διαλυστικές και απόλυτες διακρίσεις ανάμεσα σε σώμα και ψυχή, ύλη και πνεύμα. Τόσο οι σωματικές όσο και οι ψυχικές λειτουργίες αποτελούν σχετικές μεταξύ τους δυνατότητες της φύσης μέσω των οποίων εκδηλώνεται η βαθύτερη αλήθεια του ανθρώπινου προσώπου, “ο έσω άνθρωπος”. Η διάκριση, δηλαδή, σε ψυχή και σώμα δεν αναφέρεται σε δύο φύσεις, σε δύο διαφορετικές φυσικές οντότητες με διακριτά και ξένα μεταξύ τους φυσικά γνωρίσματα. Γράφει ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος: “Πολλά λέγει η θεία Γραφή και τίθησι καταχρηστικώς ονόματα πολλάκις^ άτινα του σώματος μεν εστί, κατά της ψυχής δε λέγεται. Και πάλιν τα της ψυχής κατά του σώματατος, και ου χωρίζει ταύτα^ αλλ’ οι συνετοί συνιείσι τούτο.” (Ισαάκ Σύρου, Λόγος πγ΄) Και ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης λέγει ότι η ψυχή είναι “συγκεκραμένη τη υλική φύσει δια των αισθήσεων” (PG 44, 176).
Αναφέρεται λοιπόν, ο όρος “ψυχή” στο “πρόσωπο”, στον όλον άνθρωπο τον πλασμένο κατ’ εικόνα Θεού και όχι σ’ ένα “μέρος” του. Ο άνθρωπος αποτελεί ενιαία “σύγκρασιν και ζεύξιν” πνευματικών και σωματικών δυνάμεων και λειτουργιών, “μυστήριον συγκράσεως ανεπινόητον” που προάγει “την κάτω φύσιν προς την υπερκόσμιον”.
Τι καταλαβαίνεις εσύ από αυτό που παράθεσες;;
quote:
quote:
Σε παρακαλώ να της δώσεις μερικά χάδια εκ μέρους μου. Έχω και εγώ ένα υπέροχο γάτο.
Το έκανα, και της είπα ότι είναι από σένα. ![]()
quote:
quote:
Δεν ήμουν αρκετά σαφής. Τα γονίδια ced 3 και ced 4 (cell death gene 3,4), σχετίζονται με την εντολή θανάτου των κυττάρων στην διαδικασία της απόπτωσης, ενώ το ICD-1 σχετίζεται με την αναστολή της ανωτέρω εντολής και η υπεδραστηριότητά του μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη όγκων. Ακόμη έχουν βρεθεί γονίδια που δημιουργούν τους υποδοχείς θανάτου στο κυτταρόπλασμα του κυττάρου, στην περιοχή που ονομάζεται DD (Death domain).
Διάβασα ορισμένα σχετικά με τα γονίδια που αναφέρεις, αλλά παντού μιλά για τον μηχανισμό με τον οποίο αυτά ενεργούν αλλά όχι με το που εμπεριέχουν τις εντολές τους, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.
quote:
quote:
Οχι. Ο εκφοβισμός μαζί με τα υποσχόμενα καλά εάν είσαι μαζί μας, οδηγεί στην πρόσθεση υπόδουλων. Μην τα διαχωρίζεις.
Τότε γιατί απέτυχε με σένα;;;;
quote:
quote:
υπάρχουν μαρτυρίες σε διάφορα βιβλία πατέρων της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε «πνευματική θεωρία» (αν δεν κάνω λάθος έτσι το διατυπώνουν οι ίδιοι) είχαν την ευκαιρία να δουν το τι συμβαίνει.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε υπερβατικές αντιλήψεις. Τέτοιες υπάρχουν και από άλλες θρησκείες, με διαφορετικές περιγραφές. Πολύ υποκειμενικό λοιπόν το τί είδαν, πως ερμηνεύτηκε από τα φίλτρα της συνείδησης, και άλλο το τί τελικά ισχύει. Δεν έχει επιστρέψει κανείς ώστε να μας το πεί.
Αναφέρομαι σε βιώματα ανθρώπων της διπλανής μας πόρτας.
Μπορείς να μου παραθέσεις κάποιες πηγές, έτσι για να δω και εγώ τι λένε αυτές οι περιγραφές στις άλλες θρησκείες;;
Έχεις ακούσει για τις εμπειρίες ανθρώπων που βίωσαν στιγμές, τις λεγόμενες «μετα θάνατον εμπειρίες», τις οποίες και διηγήθηκαν αφού επανήλθαν;;;
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Ο Χριστιανισμός απαξιώνεται και από ανθρώπους σαν κι εσένα.
Αυθαίρετο δικό σου συμπέρασμα, από ανθρώπους σαν κι εσένα.
quote:
Το αν σου είναι αδιάφορες οι διδασκαλίες Του είναι δικό σου πρόβλημα που εύχομαι σύντομα να λύσεις.
Μην συγχύζεσαι. Σου είπα ότι ο χριστιανισμός, μου είναι αδιάφορος και έτσι δεν ασχολούμαι μαζί του ώστε να "στοχεύω στην απαξίωση και μείωση της σημασίας της διδασκαλίας του Χριστού-Χριστιανισμού", τα καταφέρνει περίφημα από μόνος του. Ας επαναλάβω για τρίτη φορά Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ενδιαφέρει στο πλαίσιο της αναζήτησης. Με κάθε καλή διάθεση, η καχυποψία αποτελεί κακό σύμβουλο.
quote:
Βλέπουμε όλοι και «χαιρόμαστε» με την πορεία των νέων μας σήμερα
Οι νέοι σήμερα είναι μία χαρά, και ικανότατοι.
quote:
Έως τώρα υπήρχε ο Χριστιανισμός που του χρεώναμε τα κακώς κείμενα, τώρα όμως που πολεμιέται και γίνεται προσπάθεια να βγει από τη μέση
Δεν υπάρχουν παντού σκοτεινές δυνάμεις και ξένοι δάκτυλοι, αποτελούν φανταστικούς εχθρούς, ο πραγματικός πόλεμος μαίνεται επί τα εντός.
quote:
σε ποιον θα χρεώσουμε την «κατάντια» των νέων μας και γενικότερα την πορεία της κοινωνίας μας;;;
Σε κανέναν. Δεν υπάρχει καμμία κατάντια, αντίθετα μία ανανεωτική πορεία της κοινωνίας.
quote:
Οι μηχανισμοί αμύνης έχουν σχέση με την σφαιρική γνώση, και τον γόνιμο λόγο και αντίλογο. Προτείνω να διδάσκεται η συγκριτική θρησκειολογία και μετά ας ακολουθεί ο καθένας τον δρόμο που επιλέγει.
quote:
Αυτό: Η διάκριση, δηλαδή, σε ψυχή και σώμα δεν αναφέρεται σε δύο φύσεις, σε δύο διαφορετικές φυσικές οντότητες με διακριτά και ξένα μεταξύ τους φυσικά γνωρίσματα
quote:
Το έκανα, και της είπα ότι είναι από σένα
Θερμές ευχαριστίες.
quote:
Διάβασα ορισμένα σχετικά με τα γονίδια που αναφέρεις, αλλά παντού μιλά για τον μηχανισμό με τον οποίο αυτά ενεργούν αλλά όχι με το που εμπεριέχουν τις εντολές τους, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.
Οι εντολές εμπεριέχονται στα γονίδια και μέσω των πρωτεϊνών και ενζύμων που παράγονται δημιουργείται ο μηχανισμός.
quote:
Επειδή αναζητώ.
quote:
Για ξεκαθάρισέ μου. Ισχύει το ανωτέρω ή το υπάρχουν μαρτυρίες σε διάφορα βιβλία πατέρων της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε «πνευματική θεωρία».
quote:
τις λεγόμενες «μετα θάνατον εμπειρίες»
Σωστά το είπες λεγόμενες, γιατί οι άνθρωποι δεν ήταν νεκροί. Απο τον θάνατο δεν έχει επιστρέψει κανείς.
quote:
έτσι για να δω και εγώ τι λένε αυτές οι περιγραφές στις άλλες θρησκείες;;
Πολύ εύκολα μπορείς να βρείς στον γούγλη.
Θα σε παρακαλούσα να τοποθετηθείς στό:

quote:
quote:
Ο Χριστιανισμός απαξιώνεται και από ανθρώπους σαν κι εσένα.
Αυθαίρετο δικό σου συμπέρασμα, από ανθρώπους σαν κι εσένα.
Εντάξει, τότε να θεωρήσω ότι είσαι ένας απλός ερευνητής που διακατέχεται από αντικειμενικότητα χωρίς τα λεγόμενα του να αποτελούν απαξίωση του Χριστιανισμού. Ας κάνουμε ότι ξεκινάμε από μηδενική βάση.
quote:
quote:
Το αν σου είναι αδιάφορες οι διδασκαλίες Του είναι δικό σου πρόβλημα που εύχομαι σύντομα να λύσεις.
Μην συγχύζεσαι. Σου είπα ότι ο χριστιανισμός, μου είναι αδιάφορος και έτσι δεν ασχολούμαι μαζί του ώστε να "στοχεύω στην απαξίωση και μείωση της σημασίας της διδασκαλίας του Χριστού-Χριστιανισμού", τα καταφέρνει περίφημα από μόνος του. Ας επαναλάβω για τρίτη φορά Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ενδιαφέρει στο πλαίσιο της αναζήτησης. Με κάθε καλή διάθεση, η καχυποψία αποτελεί κακό σύμβουλο.
Δεν πιστεύω να σου είναι αδιάφορος, διότι ασχολείσαι και πολύ μάλιστα μαζί του. Εφόσον διαβάζεις, και καλά κάνεις, και το περιοδικό Επίγνωση, πάει να πεις πως ασχολείσαι. Ελπίζω μόνο να προσπαθείς να είσαι όσο πιο ανοικτός πνευματικά γίνεται. Προς θεού, μην το πάρεις ως μάθημα, διότι και εγώ το έχω ανάγκη.
Δεν έχεις παρά να αποδείξεις ότι κινείσαι από καλή διάθεση, πράγμα που, κατά τη γνώμη μου, σε άλλες απαντήσεις σου σε διάφορες συζητήσεις, δεν διαφάνηκε. Όπως όμως είπα και πιο πάνω, ας ξεκινήσουμε από μηδενική βάση και ας προσπαθήσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις στο πλαίσιο της αναζήτησης.
quote:
quote:
σε ποιον θα χρεώσουμε την «κατάντια» των νέων μας και γενικότερα την πορεία της κοινωνίας μας;;;
Σε κανέναν. Δεν υπάρχει καμμία κατάντια, αντίθετα μία ανανεωτική πορεία της κοινωνίας.
Αυτό μου θυμίζει περισσότερο λόγο πολιτικού παρά άποψη πολίτη της σημερινής κοινωνίας.
Αν θεωρείς νορμάλ πορεία το αδιέξοδο (σε όλους τους τομείς) στο οποίο έχουμε οδηγήσει τους νέους μας σήμερα, τότε μάλλον δεν ζεις στην παρούσα κοινωνία αλλά κάπου αλλού.
quote:
quote:
Οι μηχανισμοί αμύνης έχουν σχέση με την σφαιρική γνώση, και τον γόνιμο λόγο και αντίλογο. Προτείνω να διδάσκεται η συγκριτική θρησκειολογία και μετά ας ακολουθεί ο καθένας τον δρόμο που επιλέγει.
Μου εξηγείς όμως, πώς την αντιλαμβάνεσαι εσύ τη διδασκαλία της «συγκριτικής θεολογίας»;
quote:
quote:
Αυτό: Η διάκριση, δηλαδή, σε ψυχή και σώμα δεν αναφέρεται σε δύο φύσεις, σε δύο διαφορετικές φυσικές οντότητες με διακριτά και ξένα μεταξύ τους φυσικά γνωρίσματα
Έχω την εντύπωση πως εγώ δεν αναφέρθηκα σε δύο φύσεις αλλά ούτε και σε φυσικά γνωρίσματα.
Η παραπομπή σου, δεν έχει καμιά συνάφεια με τα όσα εγώ έγραψα.
Πιστεύω πως κατάλαβες λάθος και εμένα αλλά και αυτό που παράθεσες.
Τον όρο «διακριτά» που χρησιμοποιώ εγώ αφορά το ότι μπορούμε να διακρίνουμε, να γνωρίσουμε, να αισθανθούμε την ύπαρξη της ψυχής στο σώμα καθώς και το πώς εκδηλώνεται η ύπαρξή της.
Όχι ότι μπορεί να σταθεί από μόνη της εκτός του σώματός της ενόσω το σώμα βρίσκεται ακόμη εν ζωή ή και το αντίστροφο. Αν ανατρέξεις στα πιο πάνω μηνύματά μου θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι αυτό αναφέρω. Πιστεύω πως ήμουν αρκετά προσεκτικός και δεν άφησα περιθώρια παρεξήγησης.
Ας δούμε όμως και τι άλλο γράφει το άρθρο στο περιοδικό Επίγνωση
«Οι Πατερικές αναφορές στο λεγόμενο δισύνθετο της ανθρώπινης φύσης εικονίζουν τη διάκριση της ορθόδοξης θεολογίας ανάμεσα στη “φύση” και στο “πρόσωπο”. Οι αναφορές στο σώμα και στην ψυχή σημαίνουν την αγιογραφική διάκριση ανάμεσα στον “χουν” που λαμβάνει ο Θεός από την ύλη του σύμπαντος και στα προσωπικά ιδιώματα που προσδίδει στη φύση αυτή αποτυπώνοντας πάνω της την υπερφυή Του σφραγίδα. Με τους όρους σώμα και ψυχή αποδίδουν οι Πατέρες το μυστήριο της δημιουργίας του ανθρώπου που πλάστηκε κατ’ εικόνα Θεού προκειμένου να συγκεφαλαιώσει την κτίση, τόσο την άλογη όσο και την νοερή των αγγέλων και να την φέρει σε κοινωνία με το Πνεύμα το Άγιο. Το αποτύπωμα της θείας σφραγίδας μετατρέπει τον “χουν”, την άλογη βιολογική φύση, το ζωϊκό σώμα, σε “ψυχή”, σε πρόσωπο ικανό να δεχτεί την Χάρη του Θεού και να γίνει “ψυχή ζώσα”.
Στο μυστήριο του ανθρώπινου προσώπου, που καθίσταται σύνδεσμος φυσικός, “μεσιτεύει” και ενοποιεί τις αντιθέσεις της κτίσεως αναφέρεται ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, αποκαλώντας το “ψυχή”: “Ψυχήν, μέσην κειμένην Θεού και ύλης... και τας προς άμφω ενοποιούς δυνάμεις έχουσαν, τον νουν λέγω προς τον Θεόν και προς την ύλην την αίσθησιν”. (PG 91, 1193) Αναφέρεται λοιπόν η ψυχή σ’ όλες τις φυσικές δυνάμεις που φανερώνουν ότι ο άνθρωπος πλάστηκε “πρόσωπο” δεχόμενος στην χοϊκή φύση, την έχουσα “προς την ύλην την αίσθησιν”, τη σφραγίδα του Θεού που τον καθιστά ικανό να έχει “τον νουν προς τον Θεόν”.’
…….
……………….
Η ψυχή, λοιπόν, ο πυρήνας της υπάρξεως, διατηρείται παρόλη την καταστροφή της φύσεως, ως το τελευταίο ακατάλυτο λείψανο της ανθρώπινης υπόστασης. Υπάρχει πρόσωπο προς πρόσωπο με τον Θεό, σε κοινωνία μαζί Του, ανάλογα με την ελεύθερη στάση του ανθρώπου απέναντι στον Κύριο.»
Καλό είναι λοιπόν να διαβάζεις όλο το άρθρο και να μην απομονώνεις ένα κομμάτι μόνο διότι κινδυνεύεις να καταλάβεις άλλα αντί άλλων.
Σου χρωστώ και ένα κείμενο, το οποίο πρέπει να το αντιγράψω από το βιβλίο που έχω, σχετικά με το τι λέει για την ψυχή ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης. Θα το κάνω αποψε.
quote:
quote:
Οι εντολές εμπεριέχονται στα γονίδια και μέσω των πρωτεϊνών και ενζύμων που παράγονται δημιουργείται ο μηχανισμός.
Δηλαδή έχουμε νικήσει το θάνατο;;;
quote:
quote:
Επειδή αναζητώ.
Χμμμμμμμμ!! Ενώ όσοι είναι Χριστιανοί κοιμούνται ε;;; Αυτό δεν λέγεται ολίγον τι υπεροψία;
quote:
quote:
Για ξεκαθάρισέ μου. Ισχύει το ανωτέρω ή το υπάρχουν μαρτυρίες σε διάφορα βιβλία πατέρων της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε «πνευματική θεωρία».
Οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Δεν πρόκειται για εξωγήινους.
quote:
quote:
τις λεγόμενες «μετα θάνατον εμπειρίες»
Σωστά το είπες λεγόμενες, γιατί οι άνθρωποι δεν ήταν νεκροί. Απο τον θάνατο δεν έχει επιστρέψει κανείς.
Από το θάνατο και έχουν επιστρέψει άνθρωποι καθώς και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν γνωρίσει θάνατο. Δεν έχεις παρά να διαβάσεις στην ΠΔ και στην ΚΔ για να δεις το πόσοι επέστρεψαν και πόσοι δεν γνώρισαν θάνατο. Επίσης υπάρχουν και νεώτερες μαρτυρίες σύγχρονων ανθρώπων (της εποχής μας) οι οποίοι μετά από παρόμοιες εμπειρίες κάναν στροφή 180 μοιρών στη ζωή τους. Αν αγνοείς ή απαξιώνεις και αυτά τα γεγονότα, τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας συζητώντας.
quote:
quote:
έτσι για να δω και εγώ τι λένε αυτές οι περιγραφές στις άλλες θρησκείες;;
Πολύ εύκολα μπορείς να βρείς στον γούγλη.
Θα σε παρακαλούσα να τοποθετηθείς στό:
Φαντάζεσαι τώρα να ψάξω να βρω τι λένε οι χιλιάδες θρησκείες;;; Θα χρειαζόμουνα μια ημέρα 48 ωρών και καμιά 100 χρόνια για να τα καταφέρω.
Και γιατί να το κάνω; στις αναζητήσεις μου, δόξα το Θεώ, έχω πάρει τις απαντήσεις μου και υπάρχει και συνέχεια. Οπότε το ψάξιμο εκτός Χριστού το θεωρώ ανώφελο και χάσιμο χρόνου.
Ο αλήθεια του Χριστού αποκαλύπτεται στον άνθρωπο. Δεν προσεγγίζεται με τη λογική. Πρέπει να ψάξεις να Τον βρεις με όργανο την ψυχή σου. Οι αποδείξεις είναι βιωματικές αλήθειες. Αν νομίζεις ότι θα υπάρξει κάποιο όργανο, ας πούμε «Θεόμετρο», που θα σου αποδείξει την ύπαρξή του, τότε άσκοπα χάνεις τον καιρό σου.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Δεν πιστεύω να σου είναι αδιάφορος, διότι ασχολείσαι και πολύ μάλιστα μαζί του.
Είχα ασχοληθεί. Τώρα απλά αδιαφορώ.
quote:
Ελπίζω μόνο να προσπαθείς να είσαι όσο πιο ανοικτός πνευματικά γίνεται.
Προϋπόθεση της αναζήτησης.
quote:
Αν θεωρείς νορμάλ πορεία το αδιέξοδο (σε όλους τους τομείς)
Ποιό αδιέξοδο ??? .
quote:
στο οποίο έχουμε οδηγήσει τους νέους μας σήμερα,
Ποιοί και πώς ????
Οι νέοι διαθέτουν κριτική σκέψη και ας τους αφήσουμε ελεύθερους, άλλωστε η κοινωνία που δημιουργούν είναι δική τους.
quote:
τότε μάλλον δεν ζεις στην παρούσα κοινωνία αλλά κάπου αλλού.
Εύκολη κρίση.
quote:
Μου εξηγείς όμως, πώς την αντιλαμβάνεσαι εσύ τη διδασκαλία της «συγκριτικής θεολογίας»;
Δεν έγραψα θεολογίας. Αναφέρομαι στην επιστήμη της Θρησκειολογίας, η οποία διαφέρει από τη Θεολογία. Κατά τον Γερμανό θρησκειολόγο F. M. Muller, εξετάζει την ανθρώπινη θρησκευτικότητα, κουλτούρα και εμπειρία στη γένεση και την πνευματική της πορεία, με αποτέλεσμα να έχει ευρύτερο πεδίο επιστημονικής αναζήτησης, να εξετάζει και να ερευνά τα δεδομένα στις υπάρχουσες θρησκείες χωρίς κάποια να θεωρείται ανώτερη ή κατώτερη. Η Θρησκειολογία έχει τρείς κλάδους: τη συγκριτική θρησκειολογία, την ιστορία των θρησκευμάτων και τη φαινομενολογία της θρησκείας.
quote:
Δηλαδή έχουμε νικήσει το θάνατο;;;
Όχι ακόμα. Που θα πάει
quote:
Χμμμμμμμμ!! Ενώ όσοι είναι Χριστιανοί κοιμούνται ε;;; Αυτό δεν λέγεται ολίγον τι υπεροψία;
Όχι, γιατί σύ είπας τα ανωτέρω. Εμένα τα καθιερωμένα δεν μου αρκούν και ο εφησυχασμός οδηγεί σε τέλμα.
quote:
Δεν πρόκειται για εξωγήινους.
Ευτυχώς.
quote:
Από το θάνατο και έχουν επιστρέψει άνθρωποι καθώς και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν γνωρίσει θάνατο.
Απο τον θάνατο δεν έχει επιστρέψει κανείς απολύτως.
quote:
Επίσης υπάρχουν και νεώτερες μαρτυρίες σύγχρονων ανθρώπων (της εποχής μας) οι οποίοι μετά από παρόμοιες εμπειρίες κάναν στροφή 180 μοιρών στη ζωή τους.
Θα εννοείς τις near death expiriences δηλ πλησίον του θανάτου, όχι μετά.
quote:
Αν αγνοείς ή απαξιώνεις και αυτά τα γεγονότα,
Έχεις κολλήσει με την απαξίωση. Υπάρχει και η διαφωνία, η μή αποδοχή κλπ.
quote:
τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας συζητώντας.
Έτσι όπως το θέτεις, μάλλον.
quote:
Φαντάζεσαι τώρα να ψάξω να βρω τι λένε οι χιλιάδες θρησκείες;;; Θα χρειαζόμουνα μια ημέρα 48 ωρών και καμιά 100 χρόνια για να τα καταφέρω.
Καλό
quote:
Ο αλήθεια του Χριστού αποκαλύπτεται στον άνθρωπο. Δεν προσεγγίζεται με τη λογική. Πρέπει να ψάξεις να Τον βρεις με όργανο την ψυχή σου. Οι αποδείξεις είναι βιωματικές αλήθειες. Αν νομίζεις ότι θα υπάρξει κάποιο όργανο, ας πούμε «Θεόμετρο», που θα σου αποδείξει την ύπαρξή του, τότε άσκοπα χάνεις τον καιρό σου.
Με την τοποθέτησή σου διαφωνώ ριζικά, την σέβομαι, αλλά βλέπω ότι χάνουμε το χρόνο μας συζητώντας θέματα πίστης.
Πολλά χαδάκια στην γατούλα σου.
Τα λέμε.

quote:
quote:
Με την τοποθέτησή σου διαφωνώ ριζικά, την σέβομαι, αλλά βλέπω ότι χάνουμε το χρόνο μας συζητώντας θέματα πίστης.
Πολλά χαδάκια στην γατούλα σου.
Τα λέμε.
Εντάξει,
Δέχομαι την αντίδρασή σου.
Σου χρωστώ όμως κάτι, από σήμερα το πρωί:
"Από το βιβλίο ‘Η ζωή μετά το θάνατο» Η΄ έκδοση, Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου.
«Ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσης δίνοντας τον ορισμό της ψυχής λέγει ότι είναι ουσία κτιστή, ζώσα, νοερά, μεταδίδουσα στο οργανικό και αισθητικό σώμα ζωτική δύναμη και αντιληπτική των αισθητών, έως ότου βέβαια παραμένει το σώμα στη ζωή. Η ψυχή εισάγει ζωτική δύναμη στο σωματικό οργανισμό για την ενέργεια των αισθήσεων. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα κινείται από τη δύναμη και την ενέργεια της ψυχής. Έτσι, η ψυχή είναι κτιστή, γενητή, δυημιουργημένη από το Θεό, είναι νοερά και ζώσα ουσία, που μεταδίδει την ζωή στο σώμα, έως ότου διατηρείται η ενότητα ψυχής και σώματος, με τη βοήθεια και ενέργεια του Θεού.
Έναν ολοκληρωμένο ορισμό για την ψυχή μας, δίνει ο Όσιος Νικήτας Στηθάτος. Γράφει: «Ουσία δε ψυχής εστίν, ως και άλλοις πεφιλοσοφήται κάλλιστα, απλή, ασώματος, ζώσα, αθάνατος, αόρατος, σωματικής οφθαλμοίς μηδαμώς θεωρουμένη, λογική τε και νοερά, ασχημάτιστος, οργανικώ κεχρημένη σώματι και παρεκτική τούτω ζωής κινήσεως, αυξήσεως, αισθήσεως και γεννήσεως, νουν έχουσα μέρος αυτής το καθαρώτατο, πατέρα και προβολέα του λόγου, αυτεξούσιος φύση, θελητική τε και ενεργητική και τρεπτή ήτοι εθελόπρεπτος, ότι και κτιστή.»
Ο ορισμός αυτός φανερώνει μερικές αλήθειες. Καταρχάς ότι η ψυχή είναι κτιστή, δημιουργημένη από τον Θεό, και αυτό φαίνεται από το ότι είναι εθελόπρεπτη, αυτεξούσια, έχει τη δυνατότητα της επιλογής καλού και κακού. Η δυνατότητα της επιλογής, που συνιστά το λεγόμενο γνωμικό θέλημα, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κτηστότητος, γι΄ αυτό και συνιστά την ατέλεια της φύσεως, εν σχέσει με το άκτιστο, τον Θεό.
Έπειτα παρουσιάζεται εδώ η οντολογία της ψυχής. Πραγματικά, η ψυχή είναι αόρατη στους σωματικούς οφθαλμούς, ασώματη και απλή. Δεν μπορεί κανείς με σωματικούς οφθαλμούς να δει την ψυχή, που σημαίνει ότι είναι νοερά, και εν σχέσει με το σώμα είναι απλή. Το σώμα του ανθρώπου είναι σύνθετο, αποτελούμενο από διάφορα στοιχεία, ήτοι νερό, αέρα, χώμα και φωτιά, όπως υποστήριζαν και οι αρχαίοι φιλόσοφοι. Γι’ αυτό, το σώμα μετά την έξοδο της ψυχής από αυτό διαλείεται στα στοιχεία από τα οποία συγκροτήθηκε. Η ψυχή είναι απλή, δηλαδή δεν αποτελείται από διάφορα στοιχεία, γι’ αυτό και δεν διαλύεται μετά την εξοδό της από το σώμα. Η ψυχή, καίτοι είναι μία και αδιαίρετη, εν τούτοις είναι πολυδήναμη, έχει πολλές δυνάμεις. Ο νους είναι το καθαρώτατο μέρος της ψυχής και προβολεύς του λόγου. Γι’ αυτό και η ψυχή είναι λογική και νοερά. Λόγω των δυνάμεων και ενεργειών της η ψυχή δίνει ζωή, κίνηση, αίσθηση και ενέργεια στο σώμα. Γι’ αυτό και το σώμα συγκροτείται και συγκρατείται από την ψυχή. Το σώμα δεν εμπεριέχει απλώς την ψυχή, δηλαδή το σώμα δεν είναι η φυλακή της ψυχής, όπως έλεγαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι, αλλά η ψυχή ζωοποιεί και συγκρατεί το σώμα του ανθρώπου. Γι’ αυτό και μόλις αποχωρίζεται με τη βούληση του Θεού από το σώμα, τότε το σώμα πεθαίνει, διαλύεται.»
Από το απόσπασμα αυτό, βλέπουμε πώς ο Άγιος Γρηγόρος ο Νύσης αντιλαμβάνεται την ψυχή, ως μια ουσία κτιστή, ζώσα, νοερά η οποία και μεταδίδει στο υλικό σώμα την ενέργειά της και το ζωοποιεί.
Πιστεύω, πως τώρα να καταλαβαίνεις, πώς νοείται η ψυχή κατά τη Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση, ερμηνεία την οποία ασπάζομαι και εγώ.
Καλή πορεία στην αναζήτησή σου, και όταν κάποτε μάθεις ότι νικήσαμε το θάνατο, κάνε τον κόπο να μου το πεις και εμένα.
Να είσαι πάντα καλά.![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
http://www.metal-archives.com/release.php?id=64735
Kamelot
Κοινωνία ψυχής
Εάν η ψυχή μου θα μπορούσε να αναβιώσει
¶Από τα σαρκικά υπολείμματά μου
Αυτό που αυτό πειράζει σε με
Εάν όλα εξασθενίζουν στο Μαύρο
Εάν γεννηθώ άλλη μια φορά
κανένας δεν είναι πραγματικά ελεύθερος
Πώς μπόρεσα να καταδικαστώ
Για πράγματα που έχω κάνει
Εάν οι προθέσεις μου ήταν καλές
Υποθέτω ότι δεν θα ξέρω ποτέ
Μερικά πράγματα κάτω από τον ήλιο
δεν μπορούν ποτέ να γίνουν κατανοητά
Πώς μπορούμε να πιστεψουμε στον παράδεισο
Ο ανθρώπινος λόγος τα αντιμετωπίζει όλα
Ιδέες μιας κοινωνίας ψυχής
Η ζωή μου είναι ακριβώς ένα τεμάχιο
Από τον κόσμο και όλους
Πρέπει να υπάρξει περισσότερο από όσα μπορώ να δω
Στο σκοτάδι είμαστε ίδιοι
Στην έννοια του χρόνου
Είμαστε όπως ένα σιτάρι στην άμμο
Και προσπαθούμε για τη φλόγα
Σαν ο θάνατος ήταν ο στόχος μας
Αιτία που δεν μπορούμε να καταλάβουμε
Πώς επιθυμώ να υπήρχε ο παράδεισος
Όλοι για τον ένα και ένας για όλους
Μια άψογη κοινωνία ψυχής
Οι ζωές μας είναι ακριβώς ένα τεμάχιο
Από τον κόσμο και όλους
Μπορεί να υπάρξει περισσότερο από όσα μπορούμε να δούμε
Soul Society
If my soul could revive
From my carnal remains
What does it matter to me
If it all fades to black
If I'm born once again
There's no-one really is free
How could I be condemned
For the things I've done
If my intentions were good
I guess I'll never know
Some things under the sun
Can never be understood
How can we believe in heaven
Human reason counters all
Ideas of a soul society
My life is just a fragment
Of the universe and all
There must be more than I can see
In the dark we're the same
In the concept of time
We're like a grain in the sand
And we strive for the flame
As if death was our aim
Cause we cannot understand
How I wish there was heaven
All for one and one for all
A flawless soul society
Our lives are just a fragment
Of the universe and all
There may be more than we can see
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
συμπαντική αρμονία
μοναδική παρουσία
θα κερνούσα τη νύχτα με ένα χρώμα αθάνατο
Κι όσους φύγαν να άγγιζα
στων καιρών τα σκοτάδια
μα τα χέρια είναι άδεια
κι οι ψυχές που νοστάλγησα,
Γαλαξίες και σμήνη
η ανάμνηση σβήνει
σαν τα άστρα Αυγούστου
που χυμάν΄στο κενό...
Να μπορούσα στ΄αλήθεια να νικήσω το θάνατο...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
Την ώρα του φυσικού μας θανάτου συμβαίνουν τα εξής γεγονότα :
Η ψυχή αποχωρίζεται το σώμα δημιουργώντας μια εσωτερική λάμψη ένα φαινόμενο στον εγκέφαλο (θυμάστε ότι όλοι όσοι εχουν βιώσει επιθανάτια εμπειρία μιλάνε για ένα φωτεινό τουνελ?). κατά την πλήρη αποχώρηση αυτό το φαινόμενο δίνει την εικόνα κάποιας "μορφής" που σε πολλές θρησκείες αναφέρεται σαν τον φύλακα άγγελο που θα παρει την ψυχη. Ειναι ομως ενα απλό φαινόμενο.
Εκτος από την ψυχή αποχωρεί απο το νου μας και ο Ελέγχτής των Μυστηρίων, το κλάσμα του Θεού που ενοικεί στο νου των θνητών. Αυτό το πνεύμα φεύγει, έλκεται προς τα επάνω.
Οι δυο φύλακες αγγελοί μας , παραλαμβάνουν την ψυχή μας και την τοποθετούν σε ένα σεραφείμ μεταφοράς (ενα ειδος αγγέλου που μεταφέρει ψυχές).Το ταξείδι διαρκεί 3 γήινες μέρες μέχρι να φθάσουμε στον κόσμο της 'ανάστασης και αναδόμησής μας. Αυτό το διάστημα είμαστε σε ασυνείδητο ύπνο.
Σε αυτό το στάδιο δυο γεγονότα μπορούν να συμβούν:
α) τα άτομα / οι ψυχές που είναι έτοιμες για τη συνέχεια ξυπνουν αμέσως. Ο Ελεγχτής των Μυστηρίων περιμένει αυτή τη ψυχή στα Δώματα Ανάστασης, και από κοινούεισέρχονται σε ένα νέο σώμα , από μια ύλη άγνωστη σε εμάς που αποκαλύπτεται ότι ονομάζεται "μορόντια". Αυτό το σώμα σαν σχήμα είναι όπως αυτό που εχουμε εδω στη γη μόνο που δεν κάνει καύσεις, δεν δέχεται τροφή και δεν έχει αίμα. Ανεβαίνωντας προς τα ανώτερα κυκλώματα θα αλλάξουμε άλλες 536 φορές σώμα, πάντα με την ίδια διαδικασία του ασυνείδητου ύπνου. Το σώμα μας κάθε φορά θα είναι από τέτοια "ύλη" που θα μας επιτρέπει την επιβίωση σε αυτούς τους κόσμους. Η διαδικασία διαρκεί πολλούς αιώνες μέχρι να γίνουμε τέλεια πνεύματα.
β) οι ψυχές που δεν είναι έτοιμες / δεν έχουν αποφασίσει συνειδητά την επιβίωση μετά τον υλικό θάνατο για διάφορους λόγους (άγνοια, νεαρόν ηλικίας, αιθνιδιος θάνατος κλπ), θα παραμείνουν κοιμώμενες μέχρι να γίνει η λεγόμενη "ομαδική ανάσταση νεκρών" (κάθε περίπου 1000 έως 2000 γήνινα χρόνια).
Δυστυχως η άγνοια και οι θεωρίες των θεσμοθετημένων θρησκειών έχουν περιπλέξει τόσο το θέμα που μς γεμίζει τρόπο, αλλά πως θα γεμίζουν τα παγκάρια αν δεν μπορούν να πουλήσουν και τον Παράδεισο?
Θάνατος λοιπον, είναι μια τεχνική απόδρασης από την ύλη και έπεται η μεταμόρφωση όσων επιβιώνουν για τη συνέχιση τη ζωής..
Οι θρησκείες ακόμα και ο Χριστιανισμός είναι απλά βιβλία χρήσης της ανθρωπινης ζωής(Life Handbook).Σε αρκετους αυτό αρκεί και πορεύονται συμφωνα με τις οδηγίες ακόμα και στο συμβαν του θανάτου.Σε αλλους αυτο δεν είναι αρκετό και πειραματίζονται.Πάντως είναι ανόητο να υπαρχουν αντιδικίες σε θέματα πίστης, αντικείμενο καθόλα προσωπικό ερμητικά προσωπικό θα τολμούσα να πώ.
Ο θανατος είναι πανταχού παρών εραστής της ζωής σε μια σχέση πάθους ,δημιουργίας και καταστροφής.Τα σημαδια της ανοκλήρωτης σχέσης χορεύουν καθε στιγμή δίπλα μας ,μέσα μας ,στον ουρανό μας ,στην φοβισμένη νύχτα μας.
Οι μεταμορφωσεις ,οι επόμενες ζωές μας και ολα τα σεναρια του μελλοντος μας είναι μια διέξοδος δεν λέω,
που απαλύνει το μιζερο παρόν μας που εγγυημενα υπάρχει,αλλά για διαφορους λόγους που ειναι για τον καθένα διαφορετικοί είναι μερικές στιγμές αφιλόξενο και απρόσιτο .Πάντως απαντήσεις τι θα μας συμβεί τα επόμενα πέντε λεπτά της ζωής μας δεν μπορεί να δώσει κανείς.
Πάντως και οι θεοί πεθαινουν και χάνονται.Οταν οι άνθρωποι που τους υμνούν,τους βρίζουν,πολεμούν για αυτούς χάνονται.
Πεθαίνουν στη μιζέρια τους.
Ας ζήσω συνετά κι αν είναι να πεθάνω στο θάνατο πρώτη θα δώσω το χέρι. ΄Ετσι όπως ήμουν κι είμαι. ΄Ενα αγνό αμόλυντο παιδί που είναι τόσο ηλίθιο κάτι φορές να πιστεύει ακόμα άκουσον άκουσον στις ανθρώπινιες αξίες. Μαγκιά μου παίρνω και τα φτερά μου και πετώ.
Σε άλλους πλανήτες.
Αλλά κι εκεί γιά ήττες και γιά νίκες θα μιλούν Θεοί Θνητοί ΚΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ.Μάγκες και ανθρωπάκια.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]
H αγάπη που αναζητάς είναι καλή.Αλλά η απρόσμενη καλύτερη.
quote:
Καλησπερα σε ολους
χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις για το θεμα
θα συμφωνησω με τον αλεξιλεξο στο (Ποιόν Θεό, των ορθοδόξων, των καθολικών, των προτεσταντών, των αγγλικανών....... )
Ο ανθρωπος (και αλλα ειδη πριν απο αυτον) απο τοτε που εμφανιστηκε στην γη δημιουργησε εκατονταδες θρησκειες (δυο απο τους λογους κατα την γνωμη μου ηταν ο φοβος του θανατου και ο εγωισμος για την συνεχιση με καποιο τροπο της υπαρξης του)
Αρκετοι πιστευουν σε καποιον θεο αρκετοι οχι αλλα εχει καμια ουσιαστικη σημασια ;
Για να δωσω ενα αληθινο παραδειγμα
Γνωριζω ενα ζευγαρι εκαναν πολιτικο γαμο δεν σκοπευουν να βαπτισουν το παιδι τους που θα γεννηθει σε τρεις εβδομαδες δεν εχουν καμμια σχεση με τον χριστιανισμο ειναι αθεοι.
Αγαπουν ο ενας τον αλλο πολυ,νοιαζονται για τους αλλους ανθρωπους καιτους φιλους τους,ξερω οτι αν χρειαστω βοηθεια θα ειναι διπλα μου.
Αν παρ ολα αυτα ο θεος των χριστιανων για καποιο αμαρτημα που δεν καταλαβαινω τους στειλει σε καποια κολαση θα ηθελα να βρεθω μαζι τους.
φιλικα Στεφανος
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΕΦΑΝΕ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΑΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ 'ΘΕΟΥ' ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΦΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ, ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ 'ΝΟΜΟΥΣ'. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ 'ΕΝΤΟΛΕΣ' ΤΟΥ. ΤΟ ΝΑ ΦΕΡΕΣΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΑ, ΕΝΑΡΕΤΑ Κ.Λ.Π. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ.
ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 'ΝΟΜΟΙ' ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ, (ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΙΩΘΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΗΝΑΜΗ) ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!! ![]()
![]()