- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ειλικρινά μετά απο ενα χρόνο στο φόρουμ,είχα μια κάποια εκτίμηση στο πρόσωπό σου,περισσότερο για τον ήπιο χαρακτήρα σου και οχι για τις εξυπνάδες που γράφεις!
Σε θεωρούσα απλά,εναν φανατικό οπαδό.Τώρα διαπιστώνω μια ανεκδιήγητη βλακεία,εναν εγωϊσμό άκρατο,θα έλεγα υπέρ μιας κατασκευασμένης ανθρώπινης ιδέας,περί πίστεως σε ανώτερο Ον.
Βρε Ψηλέ,είναι ηλίου φαεινότερον,οτι αυτά που κατηγορούσαν τον Σωκράτη,'ηταν κατασκευασμένα ψέματα,ώστε να επιτύχουν την καταδίκη του.Παραφουσκωμένα και ανύπαρκτα.Φαντασίες των κατηγόρων.Αν ήταν αληθινά,γιατί δεν συνελάμβαναν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη,όλους αυτούς που επιδίδονταν δήθεν σε τέτοιου είδους λατρείες?
Αυτά βρήκες βρε,να ισχυρισθείς τις χαζομάρες της ΟΟΔΕ?
Να προσβάλλεις την πατρώα σου φυλή,για χάρη του Ιουδαίου βοσκού?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
DemonΨηλέΕιλικρινά μετά απο ενα χρόνο στο φόρουμ,είχα μια κάποια εκτίμηση στο πρόσωπό σου,περισσότερο για τον ήπιο χαρακτήρα σου και οχι για τις εξυπνάδες που γράφεις!
Σε θεωρούσα απλά,εναν φανατικό οπαδό.Τώρα διαπιστώνω μια ανεκδιήγητη βλακεία,εναν εγωϊσμό άκρατο,θα έλεγα υπέρ μιας κατασκευασμένης ανθρώπινης ιδέας,περί πίστεως σε ανώτερο Ον.
Βρε Ψηλέ,είναι ηλίου φαεινότερον,οτι αυτά που κατηγορούσαν τον Σωκράτη,'ηταν κατασκευασμένα ψέματα,ώστε να επιτύχουν την καταδίκη του.Παραφουσκωμένα και ανύπαρκτα.Φαντασίες των κατηγόρων.Αν ήταν αληθινά,γιατί δεν συνελάμβαναν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη,όλους αυτούς που επιδίδονταν δήθεν σε τέτοιου είδους λατρείες?
Αυτά βρήκες βρε,να ισχυρισθείς τις χαζομάρες της ΟΟΔΕ?
Να προσβάλλεις την πατρώα σου φυλή,για χάρη του Ιουδαίου βοσκού?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Βρε παπάρα, γιατί πρέπει ντε και καλά να πιάνεσαι από το Χριστιανισμό.
Αν έλθει και σου παραθέσει κάποιος (και μάλιστα χριστιανομάχος) τη μαρτυρία του Ξενοφώντα, όπου γίνεται λόγος για λατρεία λίθων και ζώων, και σου λέει πως έπρεπε να ήταν άλλοι που θα έπρεπε να συλληφθούν και να δικαστούν διότι είχαν "άλλα πιστεύω" ........ σου φταίει ο Ψηλός;
Είπε ή δεν είπε ο Craven τα παραπάνω; Γιατί δεν του τη λες, δεν του λες πως λέει παπαριές και πως κανείς δεν συλλαμβανόταν ούτε και δικαζόταν επειδή είχε "άλλα πιστεύω";
Να σου πω εγώ γιατί; Γιατί δεν έχεις αρχ..... να αντιπαρατεθείς μαζί του!
Γιατί τον θεωρείς κολλητάρι στη λασπομαχία κατά του Χριστιανισμού!
Δεν έχεις αρ..... να δεις και να λες τα πράγματα όπως έχουν και προσπαθείς να φορτώνεις τα πάντα στο Χριστιανισμό.
Μα πόση φανατίλα έχεις;
Μα πόση πλύση εγκεφάλου σας έχουν κάνει; Πόσο μίσος σας έχουν χύσει στις καρδιές σας;

μου φαίνεται πώς γράφεις και σαν giannipseftis!!!
To ίδιο πρόβλημα έχετε!
Αλλα σας λένε,άλλα καταλαβαίνετε και άλλα γράφετε!!
Οκ δεν πειράζει,δεν με χαλάει εμένα!!
Αντιθέτως γελάω μερικές φορές μαζί σας και ειναι καλό το γέλιο!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Όχι άλλο κάρβουνο!
quote:
Ψηλέμου φαίνεται πώς γράφεις και σαν giannipseftis!!!
To ίδιο πρόβλημα έχετε!
Αλλα σας λένε,άλλα καταλαβαίνετε και άλλα γράφετε!!Οκ δεν πειράζει,δεν με χαλάει εμένα!!
Αντιθέτως γελάω μερικές φορές μαζί σας και ειναι καλό το γέλιο!!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ναι, ναι, κάντη με ελαφρά πηδηματάκια ..... μη θυμώσεις τον macedon και σε μαλώσει!

Κέρδισες λοιπόν!!! Άλλωστε είναι γνωστό πως η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη, ποιος είμαι εγώ να τα βάλω μαζί της!
Μερικά ωραία αποφθέγματα του Αϊνστάιν που θα ταίριαζαν γάντι:
1) Αν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν στη θεωρία, άλλαξε τα γεγονότα
2) Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη.
3) Η διαφορά ανάμεσα στην ηλιθιότητα και στην ευφυΐα είναι ότι η δεύτερη έχει όρια.
4) 2 πράγματα στον κόσμο είναι απέραντα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία όσο για το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες.
Μέρες που είναι να γελάσει και κάνας άλλος, μονοφαγάδες.....
Ψηλέ, ενημερώνομαι για τα "στοιχεία" που προσκομίζεις πάλι, σιγά σιγά όμως για να τα κατανοήσω....
Συνέχισε εσύ και θα σε... προκάνω!!!!![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Craven
Είπαμε! κέρδισες! Οι αρχαίοι ήταν ελεεινοί άνθρωποι οπότε κέρδισες (κάτι που δεν γνωρίζω ακριβώς) και ο Χριστιανισμός είναι κλάσεις ανώτερος από εκείνους τους τρισάθλιους αρχαίους!
Έγραψες ή δεν έγραψες τα παραπάνω που αναφέρω και στο Νικομάχο; Το Χριστιανισμό γιατί τον επικαλείσαι; Τι σχέση έχει με αυτό που συζητάμε;
Είπες πως άλλοι ήταν αυτοί που θα έπρεπε να συλληφθούν και να δικαστούν για τα "άλλα πιστεύω" ναι ή όχι;
Έτσι, απλά σταράτα, μπορείς να απαντήσεις ναι ή όχι; Τι φοβάσαι βρε; Λίγο ανδρισμό δεν έχεις;

quote:
Είπες πως άλλοι ήταν αυτοί που θα έπρεπε να συλληφθούν και να δικαστούν για τα "άλλα πιστεύω" ναι ή όχι;
Τι σχέση έχει ο χριστιανισμός? ότι σχέση έχουν οι αρχαίοι με το θέμα του forum που γράφεις "Ρωμιοί = Έλληνες".. πες μου είναι μονοψήφιο?
Έγραψα ότι αυτό ήταν δικιά μου προσθήκη άποψη? Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις απ αυτό? με λίγα λόγια είσαι απλά χαζός ή τον χαζό παριστάνεις για να ξέρω?
Ορίστε λοιπόν αφού βαριέσαι ή μας δουλεύεις..
To Κείμενο μεταφρασμένο:
http://www.gutenberg.org/files/1177/1177-h/1177-h.htm
Στα Αγγλικά.. δεν σου δίνω την Ελληνική του Βάρναλη γιατί δεν σε συμφέρει καθώς δεν περιέχει καν το επίμαχο κομμάτι που χρησιμοποίησες.. στο book 1 στο (7) θα την βρεις.
Αν πάλι θες του Βάρναλη ντε και καλά τότε εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=0CDoQFjAE&url=http%3A%2F%2Fimg.pathfinder.gr%2Fclubs%2Ffiles_3%2F109965%2F35.doc&rct=j&q=%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%20%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF&ei=zWWMTo6tA8jPhAfInKDzAw&usg=AFQjCNFSpmZFKHBgiwj22aNjlc9RiKNtlg
Τέλος πάρε και το πρωτότυπο κείμενο
http://www.kennydominican.joyeurs.com/GreekClassics/XenophonMemorabilia.htm
ΑΝ κάνεις τον κόπο να το διαβάσεις θα δεις ότι όλα είναι ακριβώς όπως στα περιέγραψα (ο Ξενοφώντας προσπαθεί να μιλήσει για την αδικία και τις αρετές του δασκάλου του μιλώντας για άλλα στραβά του κόσμου. Αν τα θεωρούσε μόνο αυτός στραβά δεν θα τα έγραφε). Αν τώρα θες να παίξουμε το παιχνιδάκι "βρείτε πόσο κολλημένος είναι ο Ψηλός" εγώ δεν έχω καμιά όρεξη πραγματικά.
Ψηλέ υπάρχουν άνθρωποι που είτε έχουν διαβάσει 5 πράγματα είτε την ψάχνουν σε βάθος και δεν τα βρίσκουν έτοιμα. Δεν καταλαβαίνεις ότι εκτίθεσαι? Το συνεχίζεις ακόμα? Περιμένω λοιπόν ΑΦΟΥ και ΜΟΝΟ αφού διαβάσεις ολόκληρα τα απομνημονεύματα ΚΑΙ ΜΟΝΟ τότε να μας απαντήσεις για τα ειλικρινή συμπεράσματα σου. Αν στην επόμενη απάντηση σου προς εμένα δεν το έχεις διαβάσει και δεν έχεις βγάλει συμπεράσματα τότε απλά θα σε γράψω εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Τέλος.. σου είπα να πας να διαβάσεις το κείμενο για να μην λες πράγματα απ το κεφάλι σου ή να μην πιάνεσαι από λέξεις άλλων? Το έκανες? Αν όχι γιατί? Τι φοβάσαι ρε? λίγο ανδρισμό δεν έχεις?
Edited by - Craven on 05/10/2011 17:27:00
quote:quote:
Είπες πως άλλοι ήταν αυτοί που θα έπρεπε να συλληφθούν και να δικαστούν για τα "άλλα πιστεύω" ναι ή όχι;Τι σχέση έχει ο χριστιανισμός? ότι σχέση έχουν οι αρχαίοι με το θέμα του forum που γράφεις "Ρωμιοί = Έλληνες".. πες μου είναι μονοψήφιο?
Έγραψα ότι αυτό ήταν δικιά μου προσθήκη άποψη? Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις απ αυτό? με λίγα λόγια είσαι απλά χαζός ή τον χαζό παριστάνεις για να ξέρω?
Ορίστε λοιπόν αφού βαριέσαι ή μας δουλεύεις..
To Κείμενο μεταφρασμένο:
http://www.gutenberg.org/files/1177/1177-h/1177-h.htmΣτα Αγγλικά.. δεν σου δίνω την Ελληνική του Βάρναλη γιατί δεν σε συμφέρει καθώς δεν περιέχει καν το επίμαχο κομμάτι που χρησιμοποίησες.. στο book 1 στο (7) θα την βρεις.
Αν πάλι θες του Βάρναλη ντε και καλά τότε εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=0CDoQFjAE&url=http%3A%2F%2Fimg.pathfinder.gr%2Fclubs%2Ffiles_3%2F109965%2F35.doc&rct=j&q=%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%20%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF&ei=zWWMTo6tA8jPhAfInKDzAw&usg=AFQjCNFSpmZFKHBgiwj22aNjlc9RiKNtlgΤέλος πάρε και το πρωτότυπο κείμενο
http://www.kennydominican.joyeurs.com/GreekClassics/XenophonMemorabilia.htmΑΝ κάνεις τον κόπο να το διαβάσεις θα δεις ότι όλα είναι ακριβώς όπως στα περιέγραψα (ο Ξενοφώντας προσπαθεί να μιλήσει για την αδικία και τις αρετές του δασκάλου του μιλώντας για άλλα στραβά του κόσμου. Αν τα θεωρούσε μόνο αυτός στραβά δεν θα τα έγραφε). Αν τώρα θες να παίξουμε το παιχνιδάκι "βρείτε πόσο κολλημένος είναι ο Ψηλός" εγώ δεν έχω καμιά όρεξη πραγματικά.
Ψηλέ υπάρχουν άνθρωποι που είτε έχουν διαβάσει 5 πράγματα είτε την ψάχνουν σε βάθος και δεν τα βρίσκουν έτοιμα. Δεν καταλαβαίνεις ότι εκτίθεσαι? Το συνεχίζεις ακόμα? Περιμένω λοιπόν ΑΦΟΥ και ΜΟΝΟ αφού διαβάσεις ολόκληρα τα απομνημονεύματα ΚΑΙ ΜΟΝΟ τότε να μας απαντήσεις για τα ειλικρινή συμπεράσματα σου. Αν στην επόμενη απάντηση σου προς εμένα δεν το έχεις διαβάσει και δεν έχεις βγάλει συμπεράσματα τότε απλά θα σε γράψω εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Τέλος.. σου είπα να πας να διαβάσεις το κείμενο για να μην λες πράγματα απ το κεφάλι σου ή να μην πιάνεσαι από λέξεις άλλων? Το έκανες? Αν όχι γιατί? Τι φοβάσαι ρε? λίγο ανδρισμό δεν έχεις?
Edited by - Craven on 05/10/2011 17:27:00
Βρε αδελφέ,
ένα πράγμα σου ζήτησα και εσύ μου λες χίλια.
Σου είπα: σύμφωνα με τα όσα έγραψες, επικαλούμενος τον Ξενοφώντα, παρέθεσες αναφορά πως η λατρεία λίθων και ζώων ήταν γεγονός και, πως έπρεπε να συλληφθούν και να δικαστούν άλλοι, δηλαδή όχι ο Σωκράτης, για ασέβεια προς τους θεούς και γιατί είχαν άλλα πιστεύω, σωστά; Το έγραψες ή δεν το έγραψες εσύ αυτό;
Ναι ή όχι;

Edw kai para poli kairo psaxne vivlia gia monaxikous wicca.Distixos ta mona pou exw vrei einai apo to AMAZON kai distixos prepei na exeis pistotiki gia na agoraseis:(
Mipos mporei kapios na me voithisei an kserei kapio site pou ginete me antikatavoli i an iparxei kapio vivliopolio pou na ta exei???(ta exw rwtisei ola sxedon).......alla tpt.
Sas efxaristw
Blessed Be
Blessed Be
Μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος…?
Δυστυχώς οι πιστωτικές είναι αναγκαίο κακό στο Δίκτυο… (ίδιος όσο αφορά να αγοράζεις βιβλία και να κλείνεις αεροπορικά εισιτήρια…
Το καλό είναι ότι σε περιπτώσεις που δεν λάβεις τα βιβλία η κάτι πάει στραβά μπορείς να ζητήσεις τα λεφτά πίσω (από την πιστωτική)
… κάτι που στην περίπτωση της αντικαταβολής δεν θα μπορέσεις να τα πάρεις ……..
Γιώργος![]()
.. μπλινκ..μπλινκ…![]()
Και μαλιστα τα "καλα" της δεν τα πολυβλεπω κιολας με καλο ματι...
Τι το καλο μπορει να φερει ενα παγκοσμιο νομισμα??? Εδω ενα EURO βαλανε στην Ευρωπη και παμε απο το κακο στο χειροτερο (φαντασου οτι οι ιδιοι οι Αγγλοι δεν το θελουν!!!), ποσο μαλλον παγκοσμιο νομισμα...
Το αστειο ειναι περι παγκοσμιας θρησκειας!!!!! Μα ειναι ποτε δυνατον??? Μην τρελαθουμε κιολας... Ποιοι θα το δεχτουν αυτο, οι Χριστιανοι ή οι Μουσουλμανοι????
Ακομα, τι παει να πει ενιαια συνορα στην παγκοσμιοποιηση, δεν μπορω να καταλαβω. Συνορα με ποιον ακριβως??? Αφου ολα θα ειναι ενα...
Κοινα ηθη και εθιμα πως θα αποκτισω εγω με τον Κινεζο π.χ θελω να μου πεις??? Σε 2-3000 χρονακια ισως... ![]()
Και αλλα πολλα βεβαια.
Αμερικανοποιηση πληρη, μπορει βεβαια να γινει και αυτο γινεται φυσικα. Μας πλασαρετε, ειτε θελουμε ειτε οχι, αυτος ο τροπος ζωης ρετουσαρισμενος απο παντου και αυτο κανουμε. Αυτο ειναι σχεδιασμενο να γινει και γινεται. Δοκιμαστηκε ενα μοντελο εκει, "πετυχε" και μας το πασαρουν. Το ποσο βεβαια "πετυχε" θα πρεπει να πατε στην Αμερικη για να μαθετε...
Θα επανελθω...
...open minds are better minds!
Γιατί όταν μιλάνε για αυτήν, εννοούν την παγκοσμιοποίηση της αγοράς, του κεφαλαίου. Αποτελεί φυσική εξέλιξη του οικονομικού μοντέλου που επικρατεί (βλέπε καπιταλισμός), και αποτέλεσμα του άλματος της τεχνολογίας, του τομέα πληροφόρησης/επικοινωνίας, της συνεχούς αυξανόμενης συσσώρευσης πλούτου, του ελέγχου, της "δημαγωγίας".
"Είναι η παραποίηση του όρου "οικουμενικότητα", που σημαίνει την αντιμετώπιση της ανθρωπότητας ως ένα ενιαίο σύνολο ζωής, που χρήζει βοήθειας και προστασίας στα αδύνατα σημεία της. Αν και οι δύο έννοιες σημαίνουν τη συλλογικότητα, ο πρώτος όρος, (η παγκοσμιοποίηση), εκμεταλλεύεται τη συλλογικότητα ωφελιμιστικά, επιχειρηματολογώντας με την ιδεολογία της οικουμενικότητας."
Να στην παγκοσμιοποίηση "από τα κάτω", από την βάση της κοινωνικής πυραμίδας δηλαδή,αν και με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει ουτοπία.
Η κοινή γλώσσα, θρησκεία κλπ ( ουτοπία και αυτό), δεν μοιάζει με πολιτισμική ισοπέδωση?
Πολύ θετική και αισιόδοξη είναι η "παγκοσμιοποίηση της διαμαρτυρίας".
"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"
quote:
Μα τι λεμε τωρα πχ εμεις και το αφγανισταν, νεα ζηλανδια, ζιμπαμπουε και οποιοδηποτε αλλο εθνος ενα κρατος αυτα ειναι βλακειες! εγω βλεπω διαφορετικα την ενωση των κρατων της ευρωπης που περα απο τις γλωσσες εχουμε σχεδον κοινη θρησκεια και αντιληψη αλλα με τους αραβες τι κοινο εχουμε η με τους ινδους και αυτα για παγκοσμια θρησκεια τι ειναι εαν το δεχτουμε πρεπει να ειμαστε εντελως τρελοι δηλαδη τι? θα φτιαξουν μια εκλησια με τζαμι απο με χριστιανικο κτηριο και τον βουδα σταυρωμενο τι χαζομαρες ειναι αυτες εαν δηλαδη δεχτουμε να φτιαξουμε μια καινουργια θρησκεια για να εχουμε να πιστευουμε σε κατι θα ειναι σαν να παραδεχομαστε οτι δεν υπηρξε κανενας απο τους θεους που λατρευονται εως σημερα. ως προς τα κοινα εθιμα τα εθιμα βγηκαν μεσα απο τις εμπειριες του καθε λαου γιατι να γιορταζω εγω ενα εθιμο πχ των πακιστανων?
ΣΕ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ TonyWZRD ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΕΔΩ...
2. Γιατί συγχέουμε τον πολιτισμό με την τεχνολογία , και την οικονομία με την πρόοδο;
3. Ποιός είπε ότι το σωστό είναι να ζούν οι άνθρωποι με ειρήνη και αδερφότητα;
4. Τί έχει ένας Έλληνας να κερδίσει απο την παγκοσμιοποίηση;
Λίγα $ ίσως;
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε .ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ,ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ,...Κ.Α ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ , ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ(ΠΟΛΕΜΟ),ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΣΕ 200-300 ΧΡΟΝΙΑ,ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ...
ΑΥΤΑΑΑΑΑ......
ΨΥΧΗ ΤΙ ΛΕΣ...?....ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.
Πιστεύω οτι η κριτική που μπορούμε να ασκήσουμε σε ένα φαινόμενο δε μπορεί να περιορισθεί σε καλό ή κακό άν δεν εξετάσουμε τι οδήγεισαι στην εμφάνιση του φαινομένου αυτού.Η παγκοσμιοποίηση...μπορεί επίσημα να μας ταλαιπωρεί ,σαν όρος,την τελευταία 5ετία...όμως οι συνθήκες που τη γεννούν είναι μάλλον 2 δεκαετιών...και έχουν να κάνουν με την επικράτηση της αμερικής σε αγορά και κουλτούρα και την υπερκαταναλωτική νεύρωση που έχει πλήξει σχεδόν όλο τον πλανήτη.Αφού γίναμε λοιπόν όλοι κατα συνείδηση υπερκαταναλωτές....άρα αγορές με συγκεκριμένα σύνορα......καιρός ήταν να περάσουμε στη φάση των σταδιακών ενοποιήσεων ώστε η αγορά αυτή να διευρυνθεί και έτσι να επικρατήσουν και να ανδρωθούν τα επιχειρηματικά μονοπώλια.Με έναν γλωσικό και πολιτισμικό κώδικα,στον οποίο θα τείνουν να συγκλίνουν όλες οι υπάρχουσες εθνικές διαφοροποιήσεις....θα είναι πιο εύκολο για τους επιχειρηματικούς γίγαντες να έχουν ευρύτερη πρόσβαση και άρα μεγαλύτερα κέρδη.
Η παγκοσμιοποίηση...δεν είναι τόσο μεγάλη απειλή για τον απλό κοσμάκι...το μεγαλύτερο κακό το πάθαμε στη προηγούμενη φάση...την απόκτησης υπερκαταναλωτικής συνείδησης.Η παγκοσμιοποίηση είναι μάλλον απειλή για τα κατα τόπους μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ....που αν δεν δεχτούν την υποταγή τους σε όμιλους και υπέρ όμιλους επιχειρήσεων (άρα την υποδούλωση τους σε μια ευρύτερη εταιρεία)...ίσως να εξαφανιστούν.Εμείς....δε χρειάζεται να προσπαθούμε να πολεμοήσουμε τη παγκοσμιοποίηση με προπαγανδισμούς και τερατολογίες.Άν θέλουμε να απαλαχθούμε απο αυτήν...άς κοιτάξουμε πρώτα να αποτινάξουμε την υπερκαταναλωτική μας νεύρωση η οποία και μας βισματώνει τελικά στη παγκοσμιοποίηση.