ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Abbaeion30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AbbaeionΜέλος
24/08/2013, 07:11:11
quote:
Το αρχαιολογικά ευρήματα πριν το 5508 π.Χ δεν τα λαμβάνω υπόψιν μου,διότι δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε κόσμος πριν το 5508 π.χ. ανθρώπινα ίχνη έχουν βρεθεί τουλάχιστον 30.000 χρόνια πριν

24/08/2013, 07:20:41
quote:

quote:
Το αρχαιολογικά ευρήματα πριν το 5508 π.Χ δεν τα λαμβάνω υπόψιν μου,διότι δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε κόσμος πριν το 5508 π.χ. ανθρώπινα ίχνη έχουν βρεθεί τουλάχιστον 30.000 χρόνια πριν

Κόσμος και ζώα υπήρχαν. Ο άνθρωπος δεν υπήρχε.

Έχω κάπου ένα pdf χριστιανών απολογητών που παρουσιάζει τα προβλήματα με τις διάφορες μεθόδους χρονολόγησης. Με τις μεθόδους τους μπορεί και εύρημα του 1800μ.Χ να το παρουσιάζουν ως εύρημα του 10000π.Χ

maria3Μέλος
24/08/2013, 08:03:01
quote:

quote:
maria3
Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια και επειδή το είχα ψάξει το θέμα πριν λίγο καιρό δείτε και αυτό http://youtu.be/2o5Pl169f-0

Οι πιστοί χριστιανοί όμως φίλη maria3, πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι τεχνάσματα των οπαδών του αντιχρίστου, που προσπαθούν μ' αυτόν τον τρόπο να πλήξουν τον χριστιανισμό, και ιδιαίτερα την ορθοδοξία.

*

Sesostris επειδή είμαι πιστή χριστιανή, αλλά βέβαια πιστεύω και στην επιστήμη και προσπαθώ να τα συνδυάσω, θα μου πεις είναι δύσκολο, δεν είδες μου φαίνεται όλο το ντοκιμαντέρ, μιλάει για μία προ σανσκριτική γραφή που είναι η ποιο αρχαία όλων των γραφών και γράφει κάτω το εύρημα, έρχεται ο Υιός του δημιουργό, τώρα για ποιον υιό μιλάει εσύ πες μου.

24/08/2013, 08:12:05
quote:

Έχω κάπου ένα pdf χριστιανών απολογητών που παρουσιάζει τα προβλήματα με τις διάφορες μεθόδους χρονολόγησης. Με τις μεθόδους τους μπορεί και εύρημα του 1800μ.Χ να το παρουσιάζουν ως εύρημα του 10000π.Χ

Ελα βρε Σωτήρη! Γιά ποία σοβαρότητα μιλάς;;;
Αμφισβητείται ένας απολογητής;;;
Μόνο οι επιστήμονες... Χααχαχαχα!

24/08/2013, 11:34:01
quote:
maria3
Sesostris επειδή είμαι πιστή χριστιανή, αλλά βέβαια πιστεύω και στην επιστήμη και προσπαθώ να τα συνδυάσω, θα μου πεις είναι δύσκολο
Δεν είναι δύσκολο, κατανόηση και διάκριση θέλει
24/08/2013, 17:16:27
quote:

quote:

Ελα βρε Σωτήρη! Γιά ποία σοβαρότητα μιλάς;;;
Αμφισβητείται ένας απολογητής;;;
Μόνο οι επιστήμονες... Χααχαχαχα!

Όλους πρέπει να τους αμφισβητείς και να τους εξετάζεις. Βέβαια μιλώ για εκείνα τα πράγματα στα οποία έχεις πρόσβαση. Ό,τι λοιπόν μας είναι προσβάσιμο ας το ελέγξουμε.

Το λάθος που κάνεις εδώ είναι πως διαχωρίζεις το απολογητής από το επιστήμονας, μια και ο απολογητής παρουσιάζει και αυτός επιστημονικά δεδομένα τα οποία θεωρεί ότι καταρρίπτουν την θεωρία της εξέλιξης και της αγέννητης αιώνιας Γης. Έπειτα επιστήμονες υπάρχουν πολλοί και καθένας φιλοσοφεί διαφορετικά τα δεδομένα.

24/08/2013, 21:35:44
quote:
Έπειτα επιστήμονες υπάρχουν πολλοί και καθένας φιλοσοφεί διαφορετικά τα δεδομένα.
Οσο και να το "φιλοσοφίσει", αυτά δεν μπορεί να τα οριοθετήσει μέχρι το 5508 π.Χ.

Μπορεί;;;

Από την άλλη σκέφτομαι, πως ένας απολογητής μπορεί να κάνει τον γάϊδαρο ιπτάμενο...

Λες;

Μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα για την επιστημονική τεκμηρίωση των απολογητών;
Απ' όσο γνωρίζω, απολογητές και επιστήμη είναι σαν τις γυναίκες με το τιμόνι: Καταστροφικός συνδυασμός!

Edited by - Αίολος on 24/08/2013 21:40:23

25/08/2013, 02:07:25
quote:
maria3
Sesostris επειδή είμαι πιστή χριστιανή, αλλά βέβαια πιστεύω και στην επιστήμη και προσπαθώ να τα συνδυάσω, θα μου πεις είναι δύσκολο, δεν είδες μου φαίνεται όλο το ντοκιμαντέρ, μιλάει για μία προ σανσκριτική γραφή που είναι η ποιο αρχαία όλων των γραφών και γράφει κάτω το εύρημα, έρχεται ο Υιός του δημιουργό, τώρα για ποιον υιό μιλάει εσύ πες μου.

Φυσικά και το διάβασα όλο φίλη maria3, όμως δεν μου έκανε εντύπωση η συγκεκριμένη αναφορά για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί όπως ασφαλώς γνωρίζεις όλες οι θρησκείες λίγο πολύ μηδέ του χριστιανισμού εξαιρουμένου, ενσωμάτωναν στοιχεία από αρχαιότερες και στις περισσότερες από αυτές όλο και κάποιος ιυός περιλαμβάνεται, ο οποίος συνήθως ταυτιζόταν με τον ήλιο. Ύστερα υπάρχει και αυτή η ρημάδα η προφητολογία των απολογητών, η οποία προσπαθεί να μας πείση με αστεία επιχειρήματα ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προαναγγείλει την έλευση του Ιησού, και κάνει αναφορές στον Πλάτωνα (Πολιτεία), τον Αισχύλο (Προμηθέας Δεσμώτης), τον Σωκράτη, την Σίβυλλα και δεν συμμαζεύεται, και έχουν εξευτελίσει το θέμα. Δεν αποκλείω λοιπόν και σκόπιμη ερμηνεία του κειμένου (τύπου Κολιτσάρα) από θρησκευόμενο επιστήμονα ο οποίος μια παρεμφερή λέξη να την απέδωσε με τη λέξη ιυός. Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά!!! Μη ξεχνάς ότι κάποιος του είδους στη ΝΑΣΑ προσπάθησε να αποδείξη ότι ο ήλιος πράγματι στάθηκε στον ουρανό στη μάχη κατά Γαβαών.

*

quote:

+1!

25/08/2013, 22:44:30
Από όπου μπορείτε πιάνεστε για να περισώσετε τη δυνατότητα να πιστεύετε με παρωπίδες σε μια πίστη διαμορφωμένη απο ανθρώπους
25/08/2013, 22:47:05

quote:

Kαι ο άνθρωπος ζώο είναι

25/08/2013, 22:48:05

quote:

Kαι ο άνθρωπος ζώο είναι

quote:

Από όπου μπορείτε πιάνεστε για να περισώσετε τη δυνατότητα να πιστεύετε με παρωπίδες σε μια πίστη διαμορφωμένη απο ανθρώπους

H πίστη μας δεν είναι διαμορφωμένη απο ανθρώπους,αλλα απο το ίδιο τον Θεό,τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα,τριας Αγία και Ομοούσια...

26/08/2013, 13:51:33
Ας πούμε οτι η Καινή Διαθήκη είναι διαμορφωμένη από τον Θεό (αν αυτό σου ακούγεται σωστό). Τα υπόλοιπα όμως..
Το να πιστεύεις με παρωπίδες δε σε πειράζει.
quote:

Ας πούμε οτι η Καινή Διαθήκη είναι διαμορφωμένη από τον Θεό (αν αυτό σου ακούγεται σωστό). Τα υπόλοιπα όμως..
Το να πιστεύεις με παρωπίδες δε σε πειράζει.

Και η Καινή και η Παλαιά....Δεν πιστεύω με παρωπίδες,απο που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;Οι Χριστιανοι Ορθόδοξοι δεν έχουμε παρωπίδες,το μυαλό μας και οι οριζοντές μας είναι ανοικτοί.....

26/08/2013, 13:57:45
Οκ, πες μου ένα σημείο που διαφωνείς με την ορθόδοξη ερμηνεία της Βίβλου..
quote:

Οκ, πες μου ένα σημείο που διαφωνείς με την ορθόδοξη ερμηνεία της Βίβλου..

Δεν υπάρχει τέτοιο....

26/08/2013, 13:59:59
Στα λόγια μου έρχεσαι...
26/08/2013, 15:12:40
quote:
H πίστη μας δεν είναι διαμορφωμένη απο ανθρώπους,αλλα απο το ίδιο τον Θεό,
Ο θεός σου όμως δεν έγραψε ποτέ το παραμικρό φίλε μου.
Επομένως απορρίπτεις οτιδήποτε είναι γραμμένο από ανθρώπους και δέχεσαι οτιδήποτε σου είπε προσωπικά ο θεός σου;

Edited by - Αίολος on 26/08/2013 15:13:48

quote:

quote:
H πίστη μας δεν είναι διαμορφωμένη απο ανθρώπους,αλλα απο το ίδιο τον Θεό,
Ο θεός σου όμως δεν έγραψε ποτέ το παραμικρό φίλε μου.
Επομένως απορρίπτεις οτιδήποτε είναι γραμμένο από ανθρώπους και δέχεσαι οτιδήποτε σου είπε προσωπικά ο θεός σου;

Edited by - Αίολος on 26/08/2013 15:13:48

Αιολε,αυτοι που γράψανε τις Γραφές και οι Αγιοι με τα συγγραμματά τους,το κάνανε με την φώτιση του Αγιού Πνεύματος να τους καθοδηγεί και όχι απο τις δικές τους δυνάμεις και δικές τους σκέψεις...Δεν γράφανε δικά τους πράγματα,αλλα λουσμένοι απο το Πνεύμα το Άγιο,μας άφησαν μιαν υπερπολύτιμη παρακαταθήκη για όλες τις μετέπειτα γενιές.....