- ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ(DEBATE): ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΠΒ*
ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.
ΧΑΙΡΕΤΩ

Οι δύο "μεγάλοι" ήταν πολύ κατεψυγμένοι
Άλλα όπως λέει και ο φίλος GuessWho σιγά μην περιμέναμε το debate για να σχηματίσουμε άποψη.
ΠΒ*
Λίγα θα πω,και με χιουμοριστική διάθεση, γιατί νυστάζω κι όλας...Η όλη ιστορία δεν μου "είπε" τίποτα, εκτός από μια σχετικά καλή εντύπωση που μου άφησαν τα μικρά κόματα. Κατα τ'αλλα, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων (με εξαίρεση ίσως αυτές του Ευαγγελάτου) ήταν ήπιες σε βαθμό κοροιδίας, και η περιβόητη τηλεμαχία, αν μη τι άλλο χλιαρή. Δεν περίμενα βέβαια το debate για να αποφασίσω που θα δώσω την ψήφο μου,όύτε και να ακούσω καινούρια πράγματα από πλευράς των πολιτικών αρχηγών, αλλά τουλάχιστον, ένα ΔΙΑΛΟΓΟ (καθ'ότι "debate")περίμενα, και μόνο διάλογος δεν υπήρξε!
Είδαμε, βέβαια, πως ο κ.Παπανδρέου έχει πρόβλημα στο σωστό χειρισμό της ελληνικής ( αλλά τουλάχιστον καταφέρνει να κάνει τον αισθηματία πολίτη να δακρύσει..). Είδαμε επίσης πως ο κ.Καραμανλής χειρίζεται θαυμάσια την ελληνική ( ώστε να μπορεί να ελιχθεί με χάρη όταν τον "στριμώχνουν" και δεν ξέρει τι να απαντήσει). Είδαμε και τους κυρίους Τσοβόλα και Κωνσταντόπουλο να πιπιλούν πάνω κάτω το ίδιο τροπάρι,(αλλά τουλάχιστον με, καθ'ως φάνηκε, ειλικρινείς προθέσεις). Και, μην ξεχνούμε και την κα Παπαρήγα, που την είδαμε να αλλάζει χρώμα ρουζ και κραγιόν- τρεις (3) φορές, παρακαλώ!!!- κατά τη διάρκεια του debate!!( Ναι, δυστυχώς αυτό μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή...)
Και εις ανώτερα!
Edited by - inandabove on 27/02/2004 03:17:32
Edited by - inandabove on 27/02/2004 03:19:10
Φιλικα Κανένας.
Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!
DEBATE=ΣΥΖΗΤΩ,ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ).
ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ; ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ
ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ (ΜΟΝΟ ΠΟΥ
ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΟΥΝΟΣΗΜΑΙΑΚΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ....ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ).
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΑΖΩΞΗΣ.ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.ΛΟΙΠΟΝ:
"ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ" ;
"ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο
ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ
ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ".
"ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ; ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ; ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ; ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ ; ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ;"
ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ
ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ;
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ)ή ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΧΑΡΗ ΑΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟ
ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ
ΑΛΛΟΙ/ΑΛΛΕΣ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΣΥΛΟ.ΑΝΤΕ,ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΡΠΕΡΟΣ.
στο τι θα ψηφισει εκτος απο λιγους απολιτικους αναποφασιστους.Κατα την γνωμη μου κερδισμενοι απο το ντιμπειτ ειναι ο Τσοβολας και ο Καραμανλης.Ο Κωνσταντοπουλος ηταν κατα την γνωμη μου εξαιρετικα κακος.Η Παπαρηγα ουτε εχασε αλλα ουτε κερδισε
και ο Γιωργακης οπως συνηθως δεν απαντησε σε καμια ερωτηση με σαφηνεια.
Παντως πρεπει να πω οτι οι ερωτησεις προς τους αρχηγους των κομματων της αντιπολιτευσης ηταν πολυ πιο δυσκολες σε σχεση με τις ερωτησεις που εγιναν στον Γιωργακη.Κανενας δεν τον ρωτησε γιατι αρχικα ειχε αρνηθει να γινει ντιμπειτ με ολους τους αρχηγους των κομματων και μετα αλλαξε γνωμη.Αλλα τι περιμενεις
οταν ο Τσιμας εχει βολευτει στο κρατικο καναλι.Και οι 4 δημοσιογραφοι απο οτι γνωριζω ειναι πασοκοι μεχρι ταμπουνια.
'Οσον αφορά το Γιωργάκη, θα συμφωνήσω μαζί σου, απλώς επιβεβαίωσε την ακαταλληλότητά του ως πρωθύπουργος, αφού ούτε η ουσία των λόγων του,ούτε η παρουσία του, κατάφερε να αναδείξει έναν αρχηγό κράτους..Τόσο ασαφής που δεν έβγαζε νόημα...
"Εδώ φιλοξενούνται οι Συζητήσεις που δεν σχετίζονται με την ευρύτερη θεματολογία του ESOTERICA.gr αλλά δεν είναι παντελώς "άσχετες"... και πάντα, φυσικά, συμφωνούν με τους κανονισμούς που διέπουν τις Ομάδες Συζήτησης!"
Είναι ασαφής οπωσδήποτε και επιδέχεται πολυεπίπεδων ερμηνειών. ![]()
Παρολαυτά όμως, σε όλους τους χώρους των Forums του ESOTERICA τα Θέματα Συζήτησης θα πρέπει να έχουν μία κάποια συσχέτιση με την ευρύτερη Θεματολογία μας, εξαρχής, ή να δημιουργείται μία συσχέτιση στην συνέχεια. Σίγουρα γνωρίζουμε πως υπάρχουν ήδη(και από το παρελθόν) αρκετά θέματα που δεν πληρούν αυτόν τον όρο... Η πρόθεσή μας είναι να ασχοληθούμε με αυτά πιο εντατικά και να οργανώσουμε καλύτερα τη Θεματολογία των Forums στο προσεχές μέλλον. Ελπίζουμε και στη συμφωνία και στην βοήθεια σας!
Οπωσδήποτε Θέματα του Κοινωνιο-Πολιτικού πεδίου μας ενδιαφέρουν, όταν όμως έχουν στοιχεία(λιγότερα ή περισσότερα) Εσωτεριστικής ή Φιλοσοφικής γενικά σκέψης. Οι Συζητήσεις που εστιάζονται στα "κομματικά" και μόνον, δεν μας ενδιαφέρουν.
Παρακαλώ λοιπόν, ή να δωθεί μία χροιά τέτοια εδώ(όσον αφορά το γενικότερο Θέμα των "Τηλεμαχιών" και της σχέσης "πολιτικού Θεάματος" με την αυθεντική φιλοσοφική έννοια της Πολιτικής) ή να μου επιτρέψετε να απενεργοποιήσω το Θέμα...
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
χθες βράδυ είχα πάλι αυτή τη συζήτηση... πώς έχει καταντήσει η αρχαία επιστήμη της Πολιτικής στις μέρες μας...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ... θυμίζει Αρχαία Ελλάδα, τη γέννηση της Δημοκρατίας, της Πολιτείας του Πλάτωνα, την Ιερότητα του Βήματος...την εποχή, που ο Πολιτικός ήταν επιστήμονας και φιλόσοφος!
και τώρα;
τι είναι η πολιτική μας;
σε κάποιο κανάλι -το Polis νομίζω- τη μέρα του debate παρουσίαζαν τους πολιτικούς με τον εξής τρόπο:
Ο τάδε φορούσε κουστουμάκι σε στενό στιλ, μπλέ πουκάμισο, αλλά όχι τη συνηθισμένη γραβάτα...
ο άλλος όμως, φορούσε θαλασσί πουκάμισο, και σίγουρα το παντελόνι του ήταν ραμμένο από τον δείνα...
η κυρία τάδε δεν είναι ευχαριστημένη από το στυλίστα της...
κατά τα άλλα;
επί της ουσίας τίποτε απολύτως!
τα αποτελέσματα στις φετινές εκλογές θα τα ρυθμίσουν τα κανάλια, και εμείς -ως άβουλα όντα- θα παρακολουθούμε αμέτοχοι...
πόσοι πραγματικά άνθρωποι θα καταθέσουν την Ψήφο τους με συνείδηση... δεν ξέρω!
πόσοι γνωρίζουν το κάθε πολιτικό πρόγραμμα, πόσοι κρίνουν, πόσοι επιλέγουν...
πόσοι συνειδητοποιούν ότι ψηφίζουνε τους Κυβερνήτες τους, πόσοι γνωρίζουν τη σημαντικότητα της απόφασής τους...
πόσοι ακόμα διατηρούν την προσωπική τους βούληση;
θα ήθελα να υπάρχουν στην τηλεόραση προγράμματα, που θα παρουσίαζαν στο λαό τη σημαντικότητα της ψήφου τους...
προγράμματα -επίκαιρα- γιά την ιστορία της Πολιτικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα...
προγράμματα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από κόμματα, γιατί αυτός είναι ο στόχος των ΜΜΕ, να είναι ένας αμερόληπτος κριτής στο πλευρό του Πολίτη...
τελευταία οι εκλογές θυμίζουν περισσότερο καλλιστία, παρά Πολιτική απόφαση...
νικητής είναι αυτός που φωνάζει περισσότερο, και όχι αυτός που έχει τα περισσότερα επιχειρήματα...
είμαστε στην εποχή των επιφωνημάτων λοιπόν και όχι των επιχειρημάτων...
ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ...
ας κάνουμε μιά προσπάθεια!
είμαστε απόγονοι -λένε- αυτών που ανακάλυψαν την Δημοκρατία.
ας το αποδείξουμε με πράξεις!!!
Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^
Edited by - λίλιθ on 01/03/2004 10:48:35
Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο στις εκλογές αυτές να στηρίξουμε άτομα ηθικά. Άτομα που ενδιαφέρονται για το κοινονικό σύνολο. Πραγματικά υπάρχουν. Για τη σωτηρία του Δημοκρατικού πολιτεύματος στη παρούσα φάση θα πρέπει να στηρίξουμε δυνάμεις (κόμματα) που θα οδηγήσουν σε μία πολυκομματική βουλή των Ελλήνων. Και όχι δικομματική. Για τον εξής απλό λόγο: "Τί είναι καλύτερο να υπάρχει μία Βουλή που να αποτελείται από 4 ή 5 (δηλ. 4 ή 5 διαφορετικές απόψεις) κόμματα ή μόνο 2. Στο σημείο αυτό για να ΄γίνω απόλυτα κατανοητός θα αναφέρω το παράδειγμα του τελείου ανταγωνισμόύ.
Μία βασική αρχή του τελείου ανταγωνισμού στην αγορά είναι ο όσο τον δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός των επιχειρήσεων. Στη περίπτωση αυτή α ανταγωνισμός που δημιουργείται μεταξύ των επιχειρήσεων οδηγεί στη μείωση των τιμών και κατ'επέκτασιν στην αύξηση της υλικής ευημερίας των μελών της κοινωνίας. Κάπως αντίστοιχα δουλεύει και το δημοκρατικό πολίτευμα. Όταν στην αγορά (εκεί που μαζεύονταν οι αρχαίοι΄Έλληνες) συμμετείχαν 2000 άτομα με ποικιλία απόωψεων (και υπήρχε Ελευθυερία σκέψεως και Εκφράσεως). Αυτό αυτομάτως οδηγούσε στη βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας. Διότι οι αποφάσεις που έπερναν αντιπροσώπευαν το πραγματικό σύνολο της κοινωνίας.
Ερώτηση: Μήπως αγαπητοί μου φίλοι τι θέμα αυτό πρέπει να το συζητήσουμε στη θεματική ενότητα "Πολιτική" που έχω ανοίξει στο τοπικ γνώση;
Επίσης να ρωτήσω και κάτι άλλο πόσοι από μας έχουν πραγματική πολιτική συνείδηση; Πόσοι από εμάς είναι πολιτικά όντα (και όχι κομματικά)σύμφωνα με τον Αριστοτέλη;
Αυτά για την ώρα
Καλημέρα
Edited by - Σωκράτης on 02/03/2004 00:57:25
Edited by - Σωκράτης on 02/03/2004 00:58:06
Τι να του λέει αραγε?????
Δεν κατάφερα να περάσω την εικόνα.
Edited by - allzzaro on 03/03/2004 13:07:55

"Ναι μεν,αλλά δεν..."
Ψηφίζω Τζίμη!![]()