ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θεοί και Δαίμονες και ένα παράδοξο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Θεοί και Δαίμονες και ένα παράδοξο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
25/07/2005, 10:29:16
Οι Θεοί πάντα φορούσαν τα ρούχα που τους έδιναν οι άνθρωποι

25/07/2005, 11:06:35
Επέτρεψε μου να συμπληρώσω πως είχαν και τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που ήθελαν να τους αποδίδουν οι άνθρωποι. Ανάλογα με τις ανάγκες μίας εποχής και την εξέλιξη του ανθρώπινου νου (στην περίπτωση μας του αρχαίου Ελληνικού), η εξάρτηση από τους Θεούς αυξανόταν ή μειωνόταν. Στην προκειμένη περίπτωση, όσο περνούσαν οι αιώνες και το αρχαιοελληνικό πνεύμα άκμαζε, η εξάρτηση αυτή μίκραινε και πολλά φαινόμενα εκλογικεύονταν (ειδικά από την εποχή των Προσωκρατικών φιλοσόφων, όπως πολύ σωστά επεσήμανες).
Brie BoyΜέλος
25/07/2005, 12:05:03
Καλημέρα!

Κάκιστε, μου προξενεί εντύπωση που εσύ ειδικά άνοιξες αυτό το θέμα.

Ελπίζω να μην σου κακοφανεί όταν θα αρχίσουν να καταφτάνουν από το ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ και να αραδιάζουν ατελείωτα εδάφια από την Αγία Γραφή και γνωμικά του Παϊσιου.

Ας απλώσω και γω το σεντόνι μου:

Όσον αφορά το Παράδοξο που εντοπίζεις, και τις κραυγαλέες διαφορές Καινής και Παλαιάς Διαθήκης, είμαι της γνώμης πως τα δυο κείμενα ενώθηκαν εκ των υστέρων για να αποτελέσουν μια ενιαία Ιερή γραφή.

Η ταύτιση του Θεού των Εβραίων και του Θεού- Πατέρα του Ιησού έγινε πολύ αργότερα με βασικό έρεισμα... την κοινή τοπική καταγωγή των δύο Θεών. Όσον αφορά τη θεϊκή φύση του Ιησού, την ταυτοποίηση του ως Υιού του θεού, και την τριαδική υπόσταση του Θεού, όλα αυτά καθιερώθηκαν μετά τις αντίστοιχες αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, όχι πάντα ομόφωνα, με αποτέλεσμα την δημιουργία των γνωστών και μη εξαιρετέων αιρέσεων.

Συνεπώς οι Εβραίοι δεν επιζήτησαν τον Σωτήρα τους σε προηγούμενες δύσκολες εποχές, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ για αυτούς Σωτήρας (όπως δεν υπάρχει και τώρα). Δεν είναι αυτός ο τρόπος που αντιλαμβάνονται το Θείο, και παρόλο που ο Σωτήρας του κόσμου ήταν Εβραίος, οι ίδιοι παρέμειναν αυστηρά μονοθεϊστες. Και να μου το θυμηθείς, όσα χρόνια και αν περάσουν, Σωτήρα δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο κανενός...

Ο επιμερισμός ιερών ... αρμοδιοτήτων (πχ: Χριστός, Παναγία, Άγιοι κτλ κτλ, είναι δυτική επινόηση, όπως άλλωστε και το όλο οικοδόμημα του Χριστιανισμού όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Για αυτό άλλωστε και ήκμασε αρχικώς στην Ρώμη.

quote:
Vril:- Πώς γίνεται ο εκλεκτός λαός του Θεού να έχεουν μονίμως "πρόβλημα" ?

"Πρόβλημα?" Τι "πρόβλημα" έχουν οι Εβραίοι? Άλλος ένας λαός με πολυτάραχη ιστορία είναι... Ε και? Πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι?
Οι λόγοι βέβαια είναι κυρίως εδαφικοί και οικονομικοί και ουχί ... μεταφυσικοί. Τι να πουν δηλαδή οι Ινδιάνοι?

΄Λλλωστε ανάλογα συμπλέγματα θεολογικής ... περιουσίας και καταδίωξης, εμφανίζουν όλοι οι λαοί, (εμείς πάλι παιδιόθεν, αφού είμαστε οι εξ Αποκαλύψεως... μάγκες και λεβέντουρες του Πλανήτη, που όλοι μας ζηλεύουν για τους προγόνους μας που χτίζαν Παρθενώνες, όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια, τρομάρα μας.)

Συνεπώς κακέ μου Βριλ, όπως είπες και συ, δεν είναι σαν να μιλάμε, αλλά όντως μιλάμε για δυο διαφορετικούς Θεούς, που ενώθηκαν, υποθέτω με τα γνωστά μαγειρέματα του Μεσαίωνα, εις σάρκα μια...

25/07/2005, 12:44:01
quote:

Καλημέρα!

Χε χε, όντως δε με ξέρεις καλά...
Να βάλεις τους Ληστές να σου απαντάνε σε κάποιες ερωτήσεις...

quote:

Ελπίζω να μην σου κακοφανεί όταν θα αρχίσουν να καταφτάνουν από το ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ και να αραδιάζουν ατελείωτα εδάφια από την Αγία Γραφή και γνωμικά του Παϊσιου.

Αχ, αυτούς με τους σταυρούς και τα λιβάνια προσπαθώ να αποφύγω. Όπως και τους τρελαμένους με τις χλαμύδες...

Γμτ !
Όλοι εσείς οι φανατίκουρες, πώς πιστεύετε οτι θα εμφανιστούν οι Θεοί σας σε νέα έλευση ?
Με χιτώνες ή χλαμύδες και γενειάδες ???

Και γιατί δεν εμφανίστηκας με προβιές ΤΟΤΕ όταν εμφανίστηκαν, έτσι για να έχουμε να λέμε οτι οι Θεοί είναι στη ΜΟΔΑ τουλάχιστον 2.000 χρόνια ΠΙΣΩ...

Υ.Γ. Και συ με εκπλήσεις Brie ολοένα και περισσότερο...

25/07/2005, 12:49:15
Γιατί ο Θεός της Καινής Διαθήκης δεν έχει όνομα ? Γιατί δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο και έχει εκείνο το "άλλο λέμε αλλά άλλο εννούμε"

Γιατί οι Μαύροι απεικονίζουν τον Εσταυρωμένο ΑΚΡΙΒΩΣ με τα δικά τους φυλετικά χαρακτηριστικά ?

Αν μερικά πράγματα ήταν σαφώς καθορισμένα, τότε πώς γίνεται ο καθένας να ερμηνεύει και κάτι διαφορετικό και όπως το θέλει ?

25/07/2005, 13:07:10
Vril:
quote:
Ακριβώς έτσι είναι όπως το λές.
Και άν ελλείψει επιχειρημάτων αρχίζει κάποιος να βρίζει, δε φταίω εγώ. Φταίει αυτός που βρίζει, γιατί ούτο το τυρί είδε ούτε τη φάκα.

Ότι αφορά τώρα αυτά που γράφει συχνά-πυκνά στο φόρουμ ο συγκεκριμένος, ναι, τα θεωρώ αστήρισχτα, επιπόλαια και ανείκουν στη σφαίρα της παραμυθολογίας. Το γεγονώς και μόνο΄οτι εμφανίστηκε και σε αυτό το τόπικ να μου το "γυρίσει" λιγο πολύ στα γνωστά του, δείχνει οτι ούτε ξέρει τι διαβάζει, πόσο μάλλον να καταλάβει ποιό είναι ακριβώς το θέμα του τόπικ.

Ευχαριστώ για την παρέμβαση και ευχαριστώ επίσεις που προσπαθείς να μπείς και στη θέση του άλλου και να δείς κάποια πράγματα αντικείμενικά και όχι με την τακτική της κλίκας.

Εμένα τώρα γιατί μου φαίνεται, πως ούτε καν κατάλαβες αυτό το οποίο σου έγραψα;
"Vril
έχεις ποτέ σκεφτεί, πως ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεσαι στις απόψεις των άλλων, μπορεί να είναι προσβλητικός;"

Θεωρώ, πως συνεχίζεις να απευθύνεσαι με τρόπο προσβλητικό στα γραφόμενα του GRIGORIANOS.

Ψάξε το λίγο Vril,
είμαι σίγουρη πως μπορείς να βρεις και καλύτερο τρόπο να διαφωνήσεις!

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

MozΜέλος
25/07/2005, 13:25:49
quote:

για να φάνε και δεύτερο,

Dying_Incubus, πού ακριβώς το γράφει αυτό; (καθότι «άπορος»;!)

quote:
στον τρόπο που έβλεπε ο Θεός τους ανθρώπους

Ασχολείται ο (όποιος) Θεός μαζί μας; Μεγάλη η χάρη μας... αν έτσι. ((Ίσως στα πλαίσια «Εγωκεντρικών Συστημάτων»...;! «Απορος» ξανά...))
quote:

Και ξερεις τι περιεχει το κεφαλι των περισσοτερων....

Συνταγές για... τυράκια;; ((Μην τα εξ-αφανίσετε... εν όψει ελεύσεως ΓΚουρού με τα Κείμενα ανά χείρας/φως στο Τούνελ, ένα-Kάτι... ))

Shalom!
©Μ_οz

25/07/2005, 13:33:30
quote:

Vril, μήπως σε θεωρούν για τον Μουρατίδη του esoterica?

quote:

Αν καταφτάσουν, ποιός μας σώνει από την πυρά... Αλλά κάποτε δεν πρέπει να λέγονται μερικά πράγματα με το όνομα τους?

quote:
Συνεπώς κακέ μου Βριλ, όπως είπες και συ, δεν είναι σαν να μιλάμε, αλλά όντως μιλάμε για δυο διαφορετικούς Θεούς, που ενώθηκαν, υποθέτω με τα γνωστά μαγειρέματα του Μεσαίωνα, εις σάρκα μια...

Ακριβώς, Brie Boy... Μαγειρεύτηκε μία θρησκεία όπως βόλευε μερικούς, για αυτό ακόμη κι ως τις μέρες μας μας διαφεντεύουν οι κληρικοί, τυπικά ή άτυπα!

quote:
Γιατί ο Θεός της Καινής Διαθήκης δεν έχει όνομα ? Γιατί δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο και έχει εκείνο το "άλλο λέμε αλλά άλλο εννούμε"

Γιατί οι Μαύροι απεικονίζουν τον Εσταυρωμένο ΑΚΡΙΒΩΣ με τα δικά τους φυλετικά χαρακτηριστικά ?

Vril, όσον αφορά το όνομα του Θεού των Χριστιανών, επικρατεί σύγχυση. Κανείς δεν αποφαίνεται με βεβαιότητα για αυτό...
Όσον αφορά τα διάφορα φυλετικά χαρακτηριστικά που μπορεί να του προσδώσουν....
Χμμμ! Μάλλον ο Ιησούς ήταν ο πρόγονος του Michael Jacsson. Από μαύρος γίνεται λευκός και το αντίθετο.... Δεν βρίσκεις μια ομοιότητα μεταξύ τους?

AngelosΜέλος
25/07/2005, 13:40:48
quote:

"Vril
έχεις ποτέ σκεφτεί, πως ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεσαι στις απόψεις των άλλων, μπορεί να είναι προσβλητικός;"

Θεωρώ, πως συνεχίζεις να απευθύνεσαι με τρόπο προσβλητικό στα γραφόμενα του GRIGORIANOS.

Ψάξε το λίγο Vril,

Αμαλια

Θα συμφωνησω οτι ο Vril ειναι λιγο μπουντρουκαλος. Αν ηταν να
γινει υπουργος εξωτερικων η διπλωματης εγω καλου κακου θα αλλαζα
πλανητη.

Απο την αλλη πλευρα, το να εχει κανεις διαφορετικη αποψη μπορει
παντα να θεωρηθει προσβλητικο απο φορεις της μυγας.
Δηλαδη εγω ως διδακτορας αστροφυσικης
θα πρεπει να προσβληθω επειδη μια μεριδα συμετεχοντων θεωρει τους
επιστημονες κοντοφθαλμους ιεροεξεταστες η απατεωνες μελη συνομωσιας
με σκοπο την εξυπηρετηση των σκοτεινων αμερικανικων κυκλων ?

Απο τη στιγμη που εκτιθεσαι σε δημοσιο διλογο, θα πρεπει και να
εισαι ετοιμος να ακουσεις αποψεις που δεν ειναι κολακευτικες
για τα πιστευω σου.

Μεχρι στιγμης σε αυτο το θεμα ο Vril δεν προσεβαλε κανεναν επι
του προσωπικου, ουτε δηλωσε προθεση να προσβαλλει κανεναν. Δεν
βλεπω το λογο για κιτρινη καρτα.

Περα απο αυτα, θεωρω το θεμα ανουσιο, νομιζω οτι εχει εξαντληθει
στο "ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" και νομιζω οτι δεν ανταποκρινεται στα
υψηλα επιπεδα θεματολογιας που μας εχει συνιθισει ο Vril.

Angelos

25/07/2005, 13:47:23
quote:

Φυσικά και το κατάλαβα. Αλλά δεν θα γίνω και με μιάς ο καλός Βρίλ (μπλιάχ)

quote:

Ψάξε το λίγο Vril,

Είμαι γνωστός οτι ψάχνω και πιο γνωστός επειδή βρίσκω !
quote:

Φυσικά και μπορώ αν θέλω. Τα έχω πάρει λίγο, επειδή εδώ και αρκετό καιρό βλέπω μια έρπουσα σκιά εδώ μέσα, η οποία πάει και δίνει αυθαίρετα το δικαίωμα να μου μιλανε λές και απευθύνονται στο κατσίκι τους.

"Καλό είναι να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό αγαπητέ Vril"

"Aς μας συγχωρήσουν οι φίλοι αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βγεις εκτός θέματος..."

25/07/2005, 13:56:42
quote:

Θα συμφωνησω οτι ο Vril ειναι λιγο μπουντρουκαλος. Αν ηταν να
γινει υπουργος εξωτερικων η διπλωματης εγω καλου κακου θα αλλαζα
πλανητη.

Το έλεγα εγώ οτι το παιδί αυτό είναι σοφό !

quote:

νομιζω οτι δεν ανταποκρινεται στα
υψηλα επιπεδα θεματολογιας που μας εχει συνιθισει ο Vril.

Εντάξει, αλλά δεν είναι και ΟΛΑ τα θεματά μου καλά...

25/07/2005, 14:52:32
Έχετε σκεφτεί ποτέ οτι κάποιοι πόλοι το Θείο Δράμα δεν είναι ακριβώς ξεκαθαρισμένοι ?

Ο Αρχάγγελος κατατροπώνει τον έκπτωτο. Άρα, ο Αρχάγγελος έχει αρκετή δύναμη να του επιβληθεί. Αλλά ο ίδιος ο Δημιουργός ? Γιατί δεν μπορέι με μία και μόνο κίνηη να τον εξολοθρεύει παντελώς.

Όσοι ασχολέιστε με λεξάριθμους...
Εδώ είδαμε τον Λήτρχο Νταβέλη να είναι ο αναμενόμενος .. Αντίχρηστος !!!

Για μετρήτε τι ακριβώς "βγαίνει" αμα αθροίσετε τα γράμματα "ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ".
Θέλω να εστιαστούμε στα παράδοξα.

25/07/2005, 15:02:14
Η απάντησή μου αφορά τις θέσεις του Vril και του Angelos.

Συνομιλούμε όλοι σε ένα forum, που διέπεται από κάποιους κανόνες. Γραπτούς, αλλά και άγραφους.

Γιατί να υπάρχουν άραγε αυτοί οι κανόνες;
Θα μπορούσα να εκθέσω πάμπολλους λόγους, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως θα εστιαστώ στο γεγονός, πως είμαστε ο καθένας διαφορετικός από τον άλλο. Από τις απόψεις, μέχρι το βαθμό ευαισθησίας, την αντίληψη του χιούμορ, την ικανότητα να βλέπουμε πίσω από τις λέξεις και πάει λέγοντας.

Η εκτίμησή μου για τον Vril είναι, πως έχει την απαιτούμενη ευελιξία, για να χειριστεί με καλύτερο τρόπο τον λόγο του. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί εφόσον βλέπει τις συνέπειες, συνεχίζει να τροφοδοτεί την υπογραφή "ο κακός Vril", την ίδια στιγμή που εγείρει ενστάσεις, επειδή κάποια μέλη αντιδρούν και συμπεριφέρονται με έναν μη κόσμιο τρόπο.
Εάν πραγματικά ήθελε να μην υπάρχει αυτή η συμπεριφορά, θα μπορούσε να μην την προκαλεί.

Εκτός των άλλων, είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται.
Όταν όμως η έκφρασή του αυτή φιλοξενείται σε έναν χώρο με κάποιους κανόνες, δεν θα έπρεπε να αναλογιστεί σοβαρά τις συνέπειες στη λειτουργία του χώρου αυτού;

Εν τέλει,
γιατί τα λέω στον Vril;

Μα γιατί πιστεύω, πως θα καταλάβει!

Ας κλείσει όμως η παράπλευρη συζήτηση εδώ.
Δεν θέλω να αποτελέσει αφορμή να διακοπεί η ροή του θέματος.
Καλή σας συνέχεια!

κλικ me

25/07/2005, 15:36:01
quote:
Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί εφόσον βλέπει τις συνέπειες, συνεχίζει να τροφοδοτεί την υπογραφή "ο κακός Vril", την ίδια στιγμή που εγείρει ενστάσεις, επειδή κάποια μέλη αντιδρούν και συμπεριφέρονται με έναν μη κόσμιο τρόπο.
Εάν πραγματικά ήθελε να μην υπάρχει αυτή η συμπεριφορά, θα μπορούσε να μην την προκαλεί.

Μα το άκρως εξοργιστικό είναι ακριβώς οτι πιστεύουν οτι έχουν το δικαίωμα να εγείρουν ενστάσεις και μάλιστα χυδαιολογόντας.
Λένε, λέν, λέν και σε κάποια στιγμή τους φέρνω σε αδιάξοδο. Πίχνουν ένα "συγνώμη admin, αλλά θα βρίσω τον vril" και ανοίγουν το διαδικτυακό στόμα τους και ξερνάνε επάνω μου.

Το πρώτο ατόπημα είναι, οτι εγώ μπορώ να λέω για τον διαδικυακό εαυτό μου ΟΤΙ ΘΕΛΩ. Μπορώ να υπογράφω "ο όμορφος Βρίλ", μπορώ να υπογράφω "ο αλοίθωρος Βριλ", μπορώ να υπογράφω και ώς "ο κουτσός Βρίλ". Μπορώ, δε μπορώ ?
Αν πιστεύετε οτι δεν μπορώ, τότε τεκμηριώστε πώς ακριβώς διαλέγει ο κάθε συμμετέχων το νίκ του...

Άν όμως διανοηθεί κάποιο άλλο μέλος να με πεί "κουτσό""στραβ'ο" ή "αλοίθωρο", περπατάει πράγματι στην άκρη του γκρεμού.

Σχετικά με το ύφος. Φανταστείτε το εξής. Την Κυριακή συναντάω κάποιον και πίνουμε καφέδες ή κοπανάμε καρφιά σε βράχους. Όλη μέρα γελάμε με αυτά που διαβάσαμε την προηγούμενη μέρα. Από κοινού διαπιστώνουμε οτι ο ένας ή ο άλλος που διαβάσαμε κειμένεται από ελαφρώς πίου-πίου ώς βαριάς μορφής κάκωση. Τα γράφουμε εδώ μέσα ? Όχι.
Αλλά μεταξύ μας λειτουργούν κάποια πειράγματα. Σαν προέκταση ή συνέχεια αυτού που λέγαμε REAL LIFE. Ο πίου-πίου δεν πρόκειται να το καταλάβει ποτέ, γιατί πρώτος ξεπερνά την δυνατότητα του να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που παίρνει και δεύτερον δεν μπορεί να καταλάβει και την πολυδιάστατη επικοινωνία εδώ μέσα, οτι γράφουμε κάτι και εννούμε κάτι άλλο.

Δυστυχώς, το εσωτέρικα δεν έχει κάποια μορφή διαλογής αυτών που θέλουν να συμμετέχουν στις δημόσιες συζητήσεις. Όποιος θέλει γράφεται και λέει τα δικά του. Ότι και όπως νομίζει.
Μέχρι να καταλάβει οτι έχει κάνει τη μιά ή την άλλη γκάφα, περνά πολύς χρόνος. Οι συντονιστές δεν κάνουν τη δουλειά τους. Θυμάμαι κάποιο παράδειγμα, που "μπήκε" κάποιος και έλεγε το ένα ή το άλλο τερατούργημα, απαντάω οτι αυτό που λέει δε στέκει και μου λέει να πάμε στο τάδε τσάτ να βριστούμε να δούμε ποιός έχει δίκιο.
Ε, έλεος πιά.

Το οτι συχνά-πυκνά "πιάνεται" κάποιος στη ΄φάκα και αρχίζει το βρισίδι, δεν νομίζω οτι πρέπει να μου καταλογίσεις ευθύνες εμένα.
Ας πρόσεχε.
Θέλει ο καθένας να είναι ερευνητής, να κατέχει τα μυστικά του σύμπαντος, να καταλαβαίνει τα μυστικά και τα απόκρυφα, και παρόλα αυτά μετά να "σκοντάφτει" σε κάποιες ... μικρότητες.
Τέστ ευφυίας είναι αυτό αγαπητή μου Αμαλία, και δυστυχώς την πατάνε πολλοί.
Άν πάλι διαπιστώνεις οτι ο τρόπος μου είναι υπαίτιος, σε πληροφορώ οτι με έχεουν βρίσει και προσβάλλει πολύ περισσότερο απ ότι έχω "προκαλέσει". Δε φταίω εγώ, που οι περισσότεροι που πουλάνε φώτα εδώ μέσα είναι κάτω του μετρίου και έχουν χρίσει εαυτούς φορείς γνώσης που απλούστατα δεν έχουν. Ξέρεις, "πηγές φωτός" είναι και οι διάττοντες αστέρες όπως και οι πυγκολαμπίδες. Όπως και τα ετερόφωτα
σώματα. Απλά, αντανακλούν...

Για να σοβαρευτούμε, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αποδεκτώ οτι το εννοείς σοβαρά, επειδή εγώ υπογράφω ως "ο κακός Βρίλ" βγαίνουν κάποιοι και κάποιες από τα ρούχα τους και αρχίζουν το βρισίδι. Το βρισίδι το έχεουν μέσα τους, απλά τους βγαίνει επειδή δεν μπορούν να το ελέγξουν. Η σαπίλα είναι μέσα τους και δεν φταίω εγώ σε αυτό.
Απλά την πασαλέιβουν με διάφορες "κρεμούλες" για να μην φαίνεται.
***άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται***
Κάπου το έχεις ξαναδεί, έτσι ?

Εγώ δεν έχω δηλώσει ποτέ φιλάνθρωπος. Ο κόσμος είναι σκληρός και εμένα τα πολλά πολλά με καλοσύνες και ανθρωπιστικά και αγαθοεργίες με κάνουν να κουμπώνομαι πιλο πολύ, απ όταν ανεβαίνω με χιόνι στην Πεντέλη.

Σταματώ τώρα εδώ, μια που είπα πολλά και διακόπτεται και η ροή του θέματος.

Συμφωνώ απόλυτα στους λόγους ύπαρξης των κανόνων και παρακαλώ πολύ να εφαρμόζονται αυτοί σε όσους τους παραβαίνουν ΙΣΑ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Ευχαριστώ για την παρέμβαση της Κυράς των Κλειδιών και μας εύχομαι καλή συνέχεια.

Και επίσεις παρακαλώ τη διοίκηση να γνωστοποιήσει εκ νέου τους κανόνες και τα διακιώματα που έχει για τον συντονισμό του θέματος αυτός που το ανοίγει, σε εμφανές σημαίο, ώστε να τα βλέπει και ο κάθε "ταραξίας".

Edited by - Vril on 25/07/2005 15:43:20

GRIGORIANOSΜέλος
25/07/2005, 19:01:27
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΡΙΛ.
ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΣΚΕΜΑΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΛΟΓΟΚΡΙΘΩ.

ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΡΙΛ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΙΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ
ΤΟΥ ΒΡΙΛ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.

Η ΛΕΞΗ "ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ "ΣΑΧΛΑΣ".

ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΙΛ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ
ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ
ΜΕ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΙΧΤΗΚΑ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΕΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΙΛ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ
ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ "ΓΑΝΤΙ".

ΟΜΩΣ ΧΘΕΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΥΒΡΗΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Η ΛΕΞΗ "ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ" ΝΑ
ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ...

ΕΧΩ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ
ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΟΜΑΣΤΕ. ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ
ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ. ΑΥΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.

ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ DIM.KAR. ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ
ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡEΣ ΣΑ ΚΑΠΟΙΟ FORUM ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ FORUM ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΙΑ ΝΑ
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΚΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ
ΤΟΥ ΒΡΙΛ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΑΥΤΟ
ΤΟ FORUM ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΕΩΣ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ
ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ.

ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΕΓΓΡΑΦΗΚΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ (ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ
OSTRIA) ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΛΩΣ.
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ
ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΧΑΝ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (ΚΡΗΤΗ) ΠΛΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ
ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΦΕΥΓΑ
ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΓΩ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚΤΝΩΣ.

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΟΥΝ ΚΑΙ
ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ,
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ
ΚΑΙ "ΠΑΡΑΔΟΞΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΤΙ ΑΥΤΗΝ ΕΙΧΑ,
ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝΙΖΑ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΤΟΝ ΒΡΙΛ ΣΕ ΕΝΑ
ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΒΡΙΛ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ
ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΗΝ
ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΔΙ ΕΥΧΩΝ" ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΚΑΙ
ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ,
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ
ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ
ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ.
ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο MISTIRIOS ΚΑΙ Ο WOLFOWITZ
ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΛΥΣΗ.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΙΕΞΑΓΟΤΑΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ο ΒΡΙΛ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ "ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΥ" Ο ΟΠΟΙΟΣ
ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ.
ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ "ΤΣΙΡΑΚΙΑ" ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM, ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟΙ "ΚΑΛΟΣ, ΚΑΚΟΣ" ΑΛΛΑ
ΚΑΙ ΟΙ "ΧΑΖΟΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΜΕ
ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ
Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ....

ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΜΩΣ
ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ"
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΙΛ...

ΕΔΩ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΙΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ,

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,

ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, ΓΙΑ
ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ
ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΣ.

26/07/2005, 03:44:16
quote:
Ο Αρχάγγελος κατατροπώνει τον έκπτωτο. Άρα, ο Αρχάγγελος έχει αρκετή δύναμη να του επιβληθεί. Αλλά ο ίδιος ο Δημιουργός ? Γιατί δεν μπορέι με μία και μόνο κίνηη να τον εξολοθρεύει παντελώς.

Για να μην κριθώ λέω από τώρα ότι ότι γράφω είναι γνώμη μου.Ο Θεός δεν κατατροπώνει τον έκπτωτο γιατί πολύ απλά αν το κάνει αυτό στερεί το δικαίωμα της επιλογής.Οταν ο έκπτωτος άγγελος αμφισβήτησε τον Δημιουργό και δηλωσε στον άνθρωπο και στους αγγέλους ότι ο Θεός είναι ένας ψεύτης,ένας δυνάστης που δεν θέλει να του πάρουνε τη θέση,πρόσβαλε το Θεό.Αν ο Θεός τον κατέστρεφε ό έκπτωτος θα κέρδιζε αυτομάτως,γιατί θα αποδεικνυόταν ακριβώς αυτό,ότι δηλαδή ό θεός είναι ένας δυναστης,που δεν μας δίναι το δικαίωμα της επιλογής.Και αυτό το δικαίωμα το εχουν και οι άγγελλοι.Οι αρχάγγελοι νίκησαν στον ουρανό, αλλά ακόμα και αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τον έκπτωτο,παρά μόνο ο Δημιουργός του,έτσι δεν μπορούν να τον καταστρέψουν.Ομοίως και οι άνθρωποι επιλέγουν το δρόμο τους,αλλά δεν μπορούν να κρίνουν τουν υπόλοιπους,γιατί πολύ απλά δεν είναι θεοί.Και ο διάβολος μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα και να σκορπάει το ψέμα,αλλά η επιλογή είναι δική μας.Και για αυτή την επιλογή θα κριθούμε,όπως και αυτός.

Οσον αφορά το χριστιανισμό,την ιερά εξέταση και τις εκδικητηκές τάσεις των Χριστιανών μετά τους διωγμούς,φυσικά δεν μπορούμε να φορτώσουμε τις ανθθρώπινες αμαρτίες στον Θεό.Το ό ότι τις έκαναν στο όνομα του,είναι δικό τους πρόβλημα.Ο καθένας θα κριθεί για τις πράξεις του.Και για το ότι ο Θεός αναφέρεται ως αρσενικος,λευκός,μαύρος,πάλι δεν φταίει Αυτός για την αδυναμία του ανθρώπου να καταλάβει την οντότητα του. Και η Γραφή δεν γράφει για Χριστιανούς η Μουσουλμάνους η Βουδιστές.Δίνει κατευθύνσεις για έναν τρόπο ζωής.Τον ποίο και ασπάζομαι.Η τυπολατρεία και τα είδωλα είναι πάλι αδυναμίες των ανθρώπων...

26/07/2005, 08:09:21
Μα για ποιά επιλογή μιλάς, φίλε μου?
Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν δεν πιστεύεις στον Θεό θα βρεθείς στη Κόλαση να καίγεσαι αιώνια στο πύρ το εξώτερον!
Ακόμα και στη Καινή Διαθήκη που ο Γιαχβέ παρουσιάζεται ως στοργικός πατέρας η ιδέα αυτή είναι προφανής. Άρα για ποιά ελευθερία μιλάμε?
Σχετικά με τους διωγμούς, τα εγκλήμτα της Ιεράς Εξέτασης κτλ κτλ ο καλός Γιαχβέ γιατί δεν τα απέτρεψε ώστε να γλυτώσουν επιτέλους τα τέκνα του απ' όλα τα δεινά?
wolfowitzΜέλος
26/07/2005, 12:52:29
quote:
Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν

H θρησκεια που εχεις εσυ στο κεφαλι σου προκαλει τετοιον τρομο

Δυσχρηστο πραμα το κεφαλι...

26/07/2005, 13:46:35
Δε νομίζω...Εγώ δεν έχω καμία θρησκεία στο κεφάλι μου.

quote:
Δυσχρηστο πραμα το κεφαλι...

Όσον αφορά το ειρωνικό σου σχόλιο, κοίτα εσύ αν το κεφάλι σου εσένα σου είναι χρήσιμο κι άσε εμένα τον "πτωχώ τώ πνεύματι"...

26/07/2005, 14:16:48
Γειά σου GRIGORIANOS.

Ήσουν αρκετά σαφής και ειλικρινής.

Εύχομαι κι εγώ να δημιουργούνται όλο και λιγότερες παρεξηγήσεις μεταξύ των μελών των forums.
Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου,
και βέβαια,
είσαι ευπρόσδεκτος να γράφεις στα forums του ESOTERICA!

κλικ me