- Τα Ζώα Έχουν Ψυχή;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:tzinadel
Egw symfwna me thn dikh mou ebeiria apo ta zwa oxi apla pisteyw pws exoun alla pistyw pws to "eidos" ths psyxhs tous einai to pio dikaio sth fysh.
δεν ειναι το "ειδος της ψυχης" που κανει την διαφορα, αλλα η εναρμονιση με την φυση.
και στην φυση το "δικαιο" δεν αναγνωριζει εννοιες οπως "καλο" και "κακο".
απλα ειμαστε το χειροτερο ειδος, με τα χειροτερα ελατωματα (που αν συνεχισουν να εκφραζονται θα αφανισουν και το ανθρωπινο ειδος) που ομως εχουμε την δυνατοτητα να γινουμε το καλυτερο ειδος (αλλιως δεν θαγραφε κανεις εδω μεσα)
quote:ta leme pou kai pou
anyway pisteyw pws osoi exoun zwo na me katalavainoyn....
![]()
quote:Anafer8hka perissotero sta skylia giati mono skylia eixa mexri twra.Pisteyw pws kai ta aloga exoun entono xarakthra kai synais8hmata kai einai arketa e3ypna Ti na pw den 3erw milaw symfwna me ayta pou gnwrizw
οταν το αγριο ζωο βρεθει να συγκατοικει με τον ανθρωπο και αυτος το φροντιζει, του δινεται η ευκαιρια να αναπτυξει την εφυια του σε σχεση με τον ανθρωπο, και το κανει εκπληκτικα καλα!
τα ζωα κατανοουν λεξεις απο την γλωσσα μας, νοηματα, κωδικοποιημενους ηχους (σφυριγματα πχ) ή σηματα (χιμπατζηδες εμαθαν την γλωσσα των κωφαλαλαων), εκφρασεις του προσωπου ή του σωματος μας, την στιγμη που εμεις κατανοουμε ελαχιστα απο την δικη τους "γλωσσα".
ορισμενα μαλιστα, οπως ο σκυλος, κατανοουν αμεσα την ψυχικη μας διαθεση σε βαθμο που προβληματιζει τους επιστημονες γιατι υπερτερουν των αμεσα συγγενων μας και εξισου εξυπνων χιμπατζηδων σε αυτον τον τομεα.
ο σκυλος εχει εναν ιδιαιτερο τροπο να κατανοει τον ανθρωπο.
οσον αφορα τα συναισθηματα και την εφυια, τα μελετημενα απο επιστημονες παραδειγματα ειναι πολλα και συγκλονιστικα: δελφινια, αλογα, χιμπατζηδες, γουρουνια, ποντικια, φωκιες, κτλ, κτλ
καλως ηρθες στο τοπικ και στο φορουμ! ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Αυτό το λέω επειδή στον σεισμό του '99 στην Αθήνα είχα κατοικίδιο και θυμάμαι πολύ καλά πόσο ανήσυχο ήταν λίγες μέρες πρίν γίνει ο σεισμός...

In anticipation of my resurrection...
ΕΓΩ ΕΧΩ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ, ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ...
ΓΑΤΟΣ ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΟΣ...
ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΤΟΣ...
Α.Ρ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
*Σας ευχαριστώ για τι καλώς όρισμαθα φανώ υπερβολική αν στενοχωρηθώ περισσοτερο αν κάποιος σκοτώσει ενα ζώο Παρά εναν άνθρωπο
quote:
Τα Ζώα Έχουν Ψυχή;;;
Θέλει και 'ρώτημα ?
Deva Parinito
quote:
Τα Ζώα Έχουν Ψυχή;;;
εξαρτάται το ζώον!!!
πως λέμε μα είσαι ζώον? αυτό! αυτά δεν έχουν ψυχή λοιπόν ή αν είχαν την απώλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες... όσοι δεν κατάφεραν να την απωλέσουν με χαρά μου να τους βοηθήσω εγώ! ειδικά κάποιους που νομίζουν πως μπορούν να απλώνουν χέρι πάνω στην ψυχή των ζώων...
G.

bitch and bites
quote:tzinadel
Σας ευχαριστώ για τι καλώς όρισμα
θα φανώ υπερβολική αν στενοχωρηθώ περισσοτερο αν κάποιος ενα ζώο Παρά εναν άνθρωπο?
Αν βλέπατε τι ύφος είχε.......Σου έλεγε τοσα πολλα.....
ο ιδιο υφος που εχουν οι ανθρωποι οταν υποφερουν!
το ιδιο βλεμα...
μην το ξεχνας αυτο, οπως και οτι και ο ανθρωπος ενα ζωο ειναι και πρεπει να το αγαπαμε σαν τετοιο.
quote:Μπορείτε να μου λύσετε αυτη την απορια? Πως ειναι δυνατον η κρίση των σκυλων να είναι τοοοοοοοοοσο εύστοχη.Οσες φορές εχει γαυγίσει το σκυλί μου σε ανθρωπο αυτός ο ανθρωπος στο μελλον μου συμπεριφερθηκε με τον χειροτερο τρόπο εχουν προαισθήματα τόσο έντονα?
δεν μπορω να σου λυσω την απορια, αλλα ξερω ποσο καλα κρινουν τα δικα μου σκυλια ![]()
καποτε μια σκυλα μου δαγκωσε στη μυτη εναν γνωστο που την χαϊδεψε μπαινοντας στο διαμερισμα, επειδη ενιωσε οτι στην διαρκεια της συζητησης (σε αλλο δωματιο - το καλαθι της ηταν στο χωλ διπλα στην πορτα) εγω ειχα σπαστει μαζι του, κι ας μην το εδειξα καθολου σε αυτον
βγαινοντας πηγε να την ξαναχαϊδεψει και στο τσακ γλυτωσε την μυτη του ![]()
οι δυο που εχω τωρα ειναι ακομη πιο "εκδηλωτικοι" σε σημειο να τους δενω οταν ερχεται κοσμος στο σπιτι, γιατι ξερω πως θα αντιδρασουν αν νιωσουν καποιον "αρνητικα"
με τις γατες του σπιτιου, και τις γατες γενικα τα πανε μια χαρα - με ορισμενους ανθρωπους στραβωνουν κι οπως ειπες, εχουν δικιο!
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
?????????????????????????????????????????????????????
??????????????EROTIMA TI EINAI PSIXI?????????????????
?????????????????????????????????????????????????????
os apantisi sto thema auto leo xoris kamia apolutos skepsi oti otidipote niothei kai ponaei,NAI, exei psuxi!Kai giati parakalo tha eprepe na exei mono o anthropos?Eimaste sobaroi?Oi theologoi einai ta pio kollimena atoma pou mboreis na sunantiseis os epi to pleiston bebaia,i gnomi tous einai oti mono o anthropos uparxei ston kosmo kai tipota allo.Poios mborei na ksexasei ton papa pou erixne spasmena gualia sto proaulio tis eklisias gia na ta patane ta peristeria kai na pethainoun,gia na min koutsoulane ton xoro?Autoi diladi oi anthropoi pisteuoun oti ta zoa exoun psuxi?Oxi bebaia!
Ego prosopika exo mia gatoula sto spiti,i opoia peritrana mou exei apodeiksei oti katalabainei ti niotho,me agapaei me mia agapi anidioteli,kai ola ta zoakia ta opoia kata kairous exo analabei mou edeiksan oti exoun aisthimata anotera apo ta dika mas.Nai loipon, exoun psuxi ki opoios leei to antitheto apla exei xasei to noima.Pragmatika lupamai autous tous anthropous. Mallon den biosan pote tous tin agapi pou mborei na sou prosferei ena zoaki.kai teleionontas,kai ta futa exoun zoi.Alloste exei apodeixtei epistimonika oti niothoun ki auta.Alitheia,posa tha allazan ston kosmo mas an emeis oi anthropoi antilambanomastan tin aksia ton allon zontanon organismon,an eixame mia eiriniki kai armoniki sunuparksi...
χωμα εισαι και στο χωμα θα επιστρεψεις
(Να'γραφες κι ελληνιστί Μένια μου τι καλά που θα ήταν...)
quote:
Oi theologoi einai ta pio kollimena atoma pou mboreis na sunantiseis os epi to pleiston bebaia,i gnomi tous einai oti mono o anthropos uparxei ston kosmo kai tipota allo.
'Ενα κατ'εμέ ανυπόστατο, αβάσιμο, και έξω από κάθε έννοια ορθολογισμού ΟΛΩΝ των χριστιανικών δογμάτων είναι ο απόλυτος και κακώς νοούμενος ανθρωποκεντρισμός, που προάγει την (απολύτως ηλίθια κατ'εμέ) αντίληψη ότι τα πάντα, ζώα, φυτά, πλανήτης, σύμπαν, περιστρέφονται γύρω απ'τον ανθρώπινο πυρήνα, φτιάχτηκαν για τον άνθρωπο και η χρησιμότητα/λειτουργία τους αφορά μόνο την εξυπηρέτηση των αναγκών, ή των κεφιών του ανθρώπου. Μ'αυτή τη λογική, πώς θα μπορούσαν τα ιερατεία να προσδώσουν ψυχή σε άλλο έμβιο (είτε ζώο είτε και φυτό) πλην του ανθρώπου? Αν το έκαναν, θα έχανε το μοναδικό θεμέλιό του, το ανούσιο και μάλλον εκ του πονηρού σαθρό κατασκεύασμα του ανθρωποκεντρισμού, που δε θέλει να συνυπολογίζει ούτε να σεβαστεί τα υπόλοιπα έμβια στον πλανήτη και το σύμπαν αν θέλετε, πλην του ανθρώπου. Εδώ κοντεύουν να στείλουν στο πυρ το εξώτερον όσους αποδέχονται- πιστεύουν στην ύπαρξη όντων-κοινωνιών-πολιτισμών έξω απ'το δικό μας πλανήτη (πράγμα που θα ισοπέδωνε το ανθρωποκεντρικό τους ιδεώδες), θα δέχονταν την ύπαρξη ψυχής στα ζώα?
Στον nikolaspsixopathis, που μάλλον προσκυνά την παντοδυναμία της λογικής, θα θέσω τα εξής ερωτήματα: 1/ Φίλε Νικόλα, η "λογική" είναι αυτή που σε ώθησε να καταθέσεις κάτι εδώ? Μέσα απ'τη "λογική" βιώνει και εκδηλώνει ο άνθρωπος πράγματα όπως: αγάπη, πόνο-κλάμα χαρά-χαμόγελο, χιούμορ-γέλια τρελά, οργή, μίσος, εμπάθεια, ενοχικά και τα υπόλοιπα? Στη "λογική" θα απέδιδες ένα σωρό παραλογισμούς που βλέπεις στα γύρω σου, σε ανθρώπινα καμώματα, ακόμα και στα δικά σου ενίοτε? Λίγο δύσκολο έως ΑΔΥΝΑΤΟΝ, αν προσδιορίσουμε τη Λογική με Αριστοτέλειους όρους κι όχι όπως καταχρηστικά και μάλλον στο χαβαλέ συχνά αναφερόμαστε στην έννοια "Λογική". 2/ Κι αφού ΟΛΑ τα ανθρώπινα δε γίνεται εκ των πραγμάτων να αποδίδονται στη "λογική", εσύ πού τα αναγάγεις? Τι είναι αυτή η "πνοή" ή η "φλόγα" μέσα μας που μας υποκινεί/παρακινεί/κινεί? Μόνο το ένστικτο? Και το ένστικτο τι είναι? Μήπως κομμάτι του ψυχικού μας DNA? Τι είναι αυτό που φέρει μέασ του ΚΑΘΕ έμβιο, στον πλανήτη (ή και στο σύμπαν αν δεν θέλουμε να το περιορίσουμε) κυρίως τα θηλαστικά, που εμφανίζεται ως πολλά περισσότερα από απλή λογική ή ορθολογιστική διεργασία σκέψης? 3/ Είσαι απολύτως βέβαιος ότι δεν έχει "εντοπιστεί" και προσδιοριστεί επιστημονικά η υφή της ενέργειας αυτού που λέμε "ψυχή" μέσω της κβαντικής φυσικής? Για ψαχ'το λίγο.
'Οσο για το ερώτημά σου "τι είναι ψυχή", δε νομίζω πως μπορεί να διατυπωθεί επακριβώς με λέξεις, ακόμα και στη μητέρα των γλωσσών, την πλούσια Ελληνική. Διατύπωσέ το αλλιώς, όπως πχ. "τι απαρτίζει το μέσα σου" κι ίσως να δώσεις μόνος σου τις απαντήσεις.
Την καλημέρα μου σε όλους
Β+
.
Edited by - Arela on 28/12/2005 13:37:31
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ;;;;;;;;;
Ο τελευαίος να κλείσει την πόρτα.
ΠΟΡΤΑ ΡΕΕΕΕΕ.....
3226
Σαφως και έχουν ψυχη τα ζωα..Θελεται αποδειξη? Χτυπήστε ενα ζωο να δειτε αν πονέσει! Χαϊδεψτε το να δειτε αν χαρεί! Απλα δεν έχουν νου και συνείδηση και μένουν πάντα στασιμα χώρις να εξελήσεται ο εγκεφαλός τους..
Κατα την αποψή μου τα ζώα έχουν ψυχή όπως έχουν και νου. Ο νους τους όμως, όπως και οι γνώσεις τους είναι συλογικές. Γι αυτό το λόγο γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν όταν γεννάνε,όταν κινδυνεύουν κ.τ.λ. Γεννιούνται με τις γνώσεις αυτές, δεν μεταφέρονται απο το ένα ζώο στο άλλο. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την ατομικότητα τους σαν όντα, και την διαφορετική τους προσωπικότητα αλλά την ελαχιστοποιεί καθότι οι συνηδητοποιήσεις τους είναι ομαδικές. Παρατηρήστε το εξής φαινόμενο, τα ζώα που ζουν έξω χωρίς την παρουσία ανθρώπου (και δεν μιλάω για τα άγρια αλλά τα κοντινά μας, γάτες σκύλους κ.λ.π.)δημιουργούν ίδιες συνθήκες αντίδρασης. Τα ζώα που ζουν σε σπίτια με ανθρώπους μοιάζουν να διαφοροποιούνται καθότι προσπαθούν να προσαρμόσουν την συλλογικοτητά τους με αυτή των ανθρώπων που συγκατηκούν.
Π.χ. είχα μια γάτα η οποία έκανε το εξής, πήδαγε και πιανόταν απο ένα πόμολο πόρτας και κουνιώταν δεξιά, αριστερά μέχρι αυτό να υποχωρούσε απο το βάρος της και να άνοιγε η πόρτα. Σε καμοία περίπτωση δεν θα το έκανε αυτό μια έξω γάτα, όσα πόμολα κι αν έβλεπε μπροστά της. Σε καμοία περίπτωση δηλαδή δεν θα το σκεφτόταν απο μόνη της αν πρώτα δεν το έβλεπε συνέχεια μέχρι να της περαστεί ως γνώση. Οπότε η καινούργια συνηδητοποίηση που έγινε απο αυτό το ζώο δεν ήταν θέμα σκέψης ή λογικής αλλά παρατηριτικότητας των συνθηκών που βιώνει.
Εκείνο που κατα την γνώμη μου δεν έχουν και τα διαφοροποιεί απο τους ανθρώπους είναι πνεύμα. Γι αυτό το λόγο και μένουν στάσιμα. Το πνεύμα είναι υπευθυνο για την εσωτερική αναζήτηση, για τα πιστεύω σε κάτι ανώτερο, για την εξέλιξη η μη εξέλιξη του πνευματικού κόσμου.
Και κάτι τέτοιο δεν μου φαίνεται να το κατέχουν οι κατα τ' άλλα αξιαγάπητοι φίλοι μας.
Τρομερή σκηνοθεσία και πολύ καλό παίξιμο απο την μοντέλα!!!
Φανταστικός στο τέλος ο HOFFMAN !
Το περιστεράκι της Ορλεάνης...
Η Ιωάννα της ΚΙΒΩΤΟΥ...
Πραγματικά μια ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΤΑΙΝΙΑ με μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ερμηνεία απο τη "μοντέλα"...
Ο δε Χόφμαν, ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΦΤΑ με ένα Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο διάλογο για το τέλος...
Τι θα θέλατε φίλοι μου να ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ;;;
Προσωπικά έμεινα στο "Arc" που σημαίνει ΚΙΒΩΤΟΣ...
Τι σχέση λοιπόν υπάρχει ΜΕΤΑΞΥ της ΚΙΒΩΤΟΥ (του Νώε, του Δευκαλίωνα κλπ κλπ) με την υπόθεση του έργου ή καλύτερα με την ΙΣΤΟΡΙΑ της Ιωάννας της Λωραίνης;;;;;
Ποιό είναι το Message / ΜΗΝΥΜΑ που υποκρύπτετε τόσο μα τόσο έντεχνα;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης