ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
22/02/2011, 16:32:59
Πολύ μαλάκας ...

2/3/2011

22/02/2011, 16:34:27
Άντε βλαμένε, γράφε μόνος σου τώρα ... χειρότερος κι απ' τον trexagireve είσαι.

2/3/2011

22/02/2011, 16:34:43
Πολυ μαλακας...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

2/3/2011

22/02/2011, 16:35:55
[quote]
Άντε βλαμένε, γράφε μόνος σου τώρα ... χειρότερος κι απ' τον trexagireve είσαι.

----------------------------------------------------

Ποιος μιλησε?

Αα,η ψηφιακη κουραδα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

2/3/2011

G.Μέλος
22/02/2011, 16:43:35
Αδελφέ μου Πλάτωνα!

με παρεξήγησες , απλά θεώρησα ότι η συζήτηση είχε αρχίσει να παρεκτρέπεται κι εδωσα μια γενική ευχή...

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
22/02/2011, 16:44:12
ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Θα μπορουσατε ηδη να εχετε επεμβει πριν
το θεμα επεκταθει σε διαμαχη του χειριστου
ειδους.Αναγνωριζω το χειριστον της αλληλογραφιας
αλλα εν αμυνει αποδιδω τα ιδια.

Μηπως να σκεφθω τα λεγομενα των τρολ,περι ειδικης
μεροληψιας?Αν ειναι ετσι,λεω αν,τοτε ειναι κριμα
για το φορουμ,καθως ανετα θα μπορουσαμε να επεκταθουμε
σε σκληροτερα λογια και ακομη σκληροτερους και
ανεπιτρεπτους χαρακτηρισμους.

Και ξερετε ποιος ειναι ο πρωταιτιος.
Με την σειρα μου σε παρεκτροπη μου ζητησα συγνωμη
και πολυ μικροτερη της παρουσης.
Δικη σας η μπαλα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

22/02/2011, 17:08:47

Αδελφέ μου Πλάτωνα!
με παρεξήγησες , απλά θεώρησα ότι η συζήτηση είχε αρχίσει να παρεκτρέπεται κι εδωσα μια γενική ευχή... 
...........

Αδερφή μου galadriel, 

Δικαιο εχεις, έχει παρεκτραπει το θέμα, 

Είναι του σατανα σχέδιον αυτο. Θα ενθυμασθε βεβαίως βεβαίως τας διαμάχας
που έπληξαν τόσες φορές το εσωτερικά, και τον εσωτερικό μας χώρο. Αιτίες τις περισσότερες φορές, το ωραίον φύλλο, και η ακατάσχετη υμων παρορμηση.

Αδερφή galadriel,

Αν σκεφθηται μια μέρα να μοναχεψεται, θα σας πω τα μεγάλο μυστικό της καθολικής εκκλησίας. 

Στην ερώτηση της ηγουμενης, γιατί θέλετε να γίνεται μοναχή, πρέπει να απαντήσετε, γιατί δεν με ενδιαφέρει το σεχ. 

Μόνο με αυτή την απάντηση, περνάτε για τις επ ουρανιες ενασχολήσεις σας.

Ας κάνουμε αδερφή galadriel,  μιαν ακομα ευχη και προσευχή, και ας βοηθήσουμε το έργο του αγαπητού αρχιμανδριτη, που μας τον έστειλε ο θεός, να μας ανοίξει τα ματιά.

Angelus domini, Pace sia con noi. 

G.Μέλος
22/02/2011, 17:11:48
Δεν θα μπορέσω να το κάνω αυτό αδελφέ μου Πλάτωνα γιατί με ενδιαφέρει το σεχ... απλά θέλω να μάθω αν ανήκει στα ψυχικά νοσήματα ή στις επώδυνες ηδονές για να ξέρω σε τι γιατρό να αποτανθώ

22/02/2011, 17:43:15
Εγώ αγαπητη αδερφή, είμαι πολύ μπερδεμενος επ αυτού. 

Καλύτερα είναι να σας δώσει μια συμβουλή ο αγαπητός αρχιδιακονος. 

Είδαν τόσα τα ματιά μου, άκουσαν τόσα τα αυτιά, αγαπητή αδερφή, που σκέφτομαι σοβαρά να αποτραβιχθω στην ιερά Μονή της Assisi, 
εκεί που έζησε ο Άγιος Φραγκίσκος. 

Θα πήγαινα και στο Άγιον όρος, μα εκεί, δεν έχει internet...και το πολυ το αλληλούια....

Pace e bene. 

22/02/2011, 18:06:00
Μην χαλάτε τις καρδιές σας αδελφοί μου. Σας βλέπω να τσακκόνεστε και πονάει η καρδιά μου.

22/02/2011, 19:10:42
quote:

Δεν θα μπορέσω να το κάνω αυτό αδελφέ μου Πλάτωνα γιατί με ενδιαφέρει το σεχ... απλά θέλω να μάθω αν ανήκει στα ψυχικά νοσήματα ή στις επώδυνες ηδονές για να ξέρω σε τι γιατρό να αποτανθώ

Ανήκει στου διαβόλου τα έργα ... και τα δυό ισχύουν...και ψυχικό νόσημα και επώδυνη ηδονή...πολύ επώδυνη μάλιστα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
22/02/2011, 19:52:46
Κάθε τι νέο δεν είναι παρά η υφαρπαγή του παλαιού για τις σύγχρονες όμως ανάγκες και αυτές δεν είναι άλλο από το χρήμα.

Παλιά υπήρχαν σατανιστές με ιδεολογία, όπως και παγανιστές με ιδεολογία. Σήμερα αμφιβάλλω εάν οι παραπάνω μετριούνται πάνω από 20.

Η σχέση λοιπόν του Νεοπαγανισμού με τον Νεοσατανισμό για μένα είναι μόνο το κέρδος, το χρήμα δηλαδή επάνω στις πλάτες των πλανεμένων και όσων νομίζουν ότι έτσι θα ξεχωρίσουν και θα αποκτήσουν αυτό που δεν έχουν, προσωπικότητα.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις διάφορες κόντρες που δεν κάνουν άλλο, παρά να επιβεβαιώνουν τη γνώμη μου για τον Νεοέλληνα και τις δυνατότητές του και αυτή είναι η χειρότερη.

Εδώ ακριβώς πιστεύω ότι το αίτιο είναι η απομάκρυνση από τον ορθό δρόμο που μας δίδαξαν οι πατέρες και ο μεγάλος διδάσκαλος με τους μαθητές του.
Μία απομάκρυνση που έχει πολλούς αποδέκτες, τόσο χριστιανούς όσο και μή.

Πέρα από αυτά, έρχεται και η επίθεση που δέχεται η Ελληνική κοινωνία έντεχνα από αυτούς που κινούν τις μαριονέτες μέσω των ΜΜΕ και η αποχαύνωση που δημιουργείται φαντάζει μπετόν-αρμέ.

Αντί οι νέοι να κατακλύζουν τις βιβλιοθήκες και τις "αγορές" (για όσους καταλαβαίνουν), κατακλύζουν τα διάφορα σόου (αυτά που διαγωνίζονται για καλλιστεία και τραγούδια) δείχνοντας και τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Έτσι αδύναμοι που είναι, όχι μόνο στον νεοπαγανισμό ή τον νεοσατανισμό και τις άλλες δήθεν σύγχρονες μεθόδους των υποτιθέμενων σύγχρονων φιλοσοφικών σχολών μπορούν να καταντήσουν ως μέλη αλλά και σε ότι χειρότερο πέρα από τα παραπάνω.

Μόνο με το διάβασμα και τη μελέτη μπορεί κάποιος να ξεφύγει από τις δαγκάνες της σύγχρονης δράκαινας που αλλάζει συνεχώς μορφή ανάλογα με το θύμα ώστε να το προσελκύσει.

Η μελέτη των χριστιανών πατέρων και των αρχαίων φιλοσόφων μας, είναι η μόνη λύση ως άμυνα που μπορεί με τη σειρά της να περάσει στην επίθεση έναντι όλων αυτών των λαμογιών που κρύβονται πίσω από την μπούργκα που ακούει στο όνομα όλων όσων προείπα.

Hellas-Ο Μαύρος Καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

G.Μέλος
22/02/2011, 20:27:17
τς τς τς... προσπαθεί κάποιος να καταλάβει, να βρει μια άκρη, να ακολουθήσει ένα δρόμο πιο αγνό και με μπερδεύετε συνεχώς..

Αδελφέ Αρχιμανδρίτη, αν θέλετε μια διευκρίνηση μονάχα..

έστω ότι νεοπαγανισμός==νεοσατανισμός, το αυτό ισχύει και για τον παλαιοπαγανισμό και παλαιοσατανισμό ή είναι άσχετα μεταξύ τους?

22/02/2011, 20:42:06
europaios2:

quote:
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις διάφορες κόντρες που δεν κάνουν άλλο, παρά να επιβεβαιώνουν τη γνώμη μου για τον Νεοέλληνα και τις δυνατότητές του και αυτή είναι η χειρότερη.

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 22/02/2011 21:41:31

22/02/2011, 20:53:58
Το καλό και το κακό υπήρχε πάντα και παντού αδελφή, ακόμα και μέσα στην εκκλησία.

22/02/2011, 21:20:42
quote:

Το καλό και το κακό υπήρχε πάντα και παντού αδελφή, ακόμα και μέσα στην εκκλησία.

Θα συμφωνήσω μαζί σου εν Χριστώ Αρχιμανδρίτα...παντού υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει το "κακό" αλλα το ερώτημα είναι γιατί..???
Τι είναι εκείνο/α που συγκροτούν το "κακό"...δεχόμαστε ασφαλώς ότι δεν συγκροτείται αναιτίως , έτσι δεν είναι ???

...και ότι τα συναισθήματα εκείνα που βιώνουμε σε κάθε εικόνα...πρόσωπο ή κατάσταση διαμορφώνουν κάθε συναίσθημά μας...και όχι μόνο...

Η ερμηνεία που δίνουμε σε κάθε γεγονός δεν δημιουργεί -αναποφεύκτως- τα διάφορα συναισθήματα...???

Σε μια καλή κουβέντα...αισθανόμαστε όμορφα συναισθήματα ενώ σε μια ειρωνική ή εχθρική αισθανόμαστε άσχημα συναισθήματα...στην συνέχεια μπορεί να αισθανθούμε συναισθήματα κακίας ή φιλικότητας έναντι των απέναντί μας...έτσι δεν είναι αδελφέ μου..???

22/02/2011, 21:37:06
Ετσι ακριβως ειναι Εαρινε,αλλα επι του λογου ομως εν χριστο αδελφος Αρχιμανδριτης.

22/02/2011, 22:47:13
quote:

Ετσι ακριβως ειναι Εαρινε,αλλα επι του λογου ομως εν χριστο αδελφος Αρχιμανδριτης.

Καλησπέρα Καποδίστρια , τι κάνεις φίλη μου..???
Ο Αρχιμανδρίτης δεν μας απαντάει , προφανώς συμφωνεί..???

23/02/2011, 14:05:26
quote:
Αρχιμανδρίτης 22/02/2011, 15:40:19
Μην αφήνετε τον Σατανά να μπαίνει μέσα σας παιδιά μου. Αν υποφέρετε όλοι τόσο πολύ, μπορείτε να οργανώσετε μια ομαδική ψυχοθεραπεία με έναν καλό ψυχίατρο. Μπορεί να γλυτώσετε και τα χάπια αν μιλήσετε πιο ελεύθερα ο ένας στον άλλο και μάλλον θα σας έρθει και πιο φθηνά.
Ο θεός να σας προσέχει.

Εγώ θα αντιπρότεινα φίλε Αρχιμανδρίτη , αντί να πάμε σε ψυχίατρο για ψυχοθεραπεία και ψυχοφάρμακα , να μαζευτούμε όλοι μας στον Άγιο Κυπριανό , κατά Χασιά μεριά , να μας κάνης ένα ομαδικό εξορκισμό για να φύγουν τα Δαιμόνια , και ύστερα να πάμε όλοι μαζί , να καθίσουμε σε μια από τις υπέροχες ψησταριές εκεί κοντά να το γλεντήσουμε με κοψίδια και μπόλικο κρασάκι , για την σωτηρία των ψυχών μας απ’ αυτά . Έτσι δεν είναι πιο ωραία ;

*

23/02/2011, 15:18:24
Αδελφέ Πλάτωνα θα σου μεταφέρω κάτι από το βίβλιο του Νικολάου Μαργιωρή: Η ΘΕΟΥΡΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Τι είναι ο μυστικισμός; Μυστικισμός είναι η έλξη που αισθάνεται η πνευματοψυχή μας, να ενωθεί οπωσδήποτε με την Αιώνια Μονάδα, με τον ένα και μόνο Θεό. Η σύνδεση απ'τη ζωή αυτή με το Αιώνιο και άπειρο, είναι το μόνο θέλημα και το μόνο επιδιωκόμενο, απ' τον εξεληγμένο άνθρωπο της κάθε εποχής και φυσικά και της δικής μας της μεταβατικής και ακατανόητης τούτης εποχής.

Ο μυστικισμός, εμφιλοχωρεί σε ανώτερες ψυχές και τις κατακτεί. Ανέρχεται τις κλίμακες της αξιαρχίας με μια εκπληκτική ταχύτητα και φτάνει στο σκοπό του και δένεται εκεί τόσο σφιχτά και τοσο δυνατά, που την κάλουμε αυτη την εναγκάλιση ΕΝΩΣΗ.

Edited by - Αρχιμανδρίτης on 23/02/2011 15:23:01