- Δαρβίνος vs Θρησκείας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:και επειδη το ελεγε;quote:
Δεν νομίζω να θεωρείς ότι αυτό δεν το
καταλάβαιναν οι αρχαίοι σοφοί;;;!!!Δεν το θεωρώ. Το ξέρω...O Αριστοτέλης έλεγε ότι τα πράγματα πέφτουν ανάλογα με το βάρος τους και ότι δεν υπήρχε βαρύτητα αλλά "έλκονται" από το στοιχείο που τα χαρακτηρίζει, ο καπνός από τον αέρα, αντικείμενα από τη γη, το νερό από το νερό κτλ κτλ.
Αν τυχαινε να παρατηρησει δυο ανισοβαρης σφαιρες να πεφτουν θα ειχε αναθεωρησει!
Edited by - geostat on 11/11/2010 19:55:28
quote:quote:
Δεν νομίζω να θεωρείς ότι αυτό δεν το
καταλάβαιναν οι αρχαίοι σοφοί;;;!!!Δεν το θεωρώ. Το ξέρω...O Αριστοτέλης έλεγε ότι τα πράγματα πέφτουν ανάλογα με το βάρος τους και ότι δεν υπήρχε βαρύτητα αλλά "έλκονται" από το στοιχείο που τα χαρακτηρίζει, ο καπνός από τον αέρα, αντικείμενα από τη γη, το νερό από το νερό κτλ κτλ.
Δηλαδή θες να μου πείς ότι ο Αριστοτέλης
που έχει θέσει σχεδόν όλες τις βάσεις
για τις επιστήμες δεν νοούσε τα αυτονόητα;
Δεν το νομίζω αγαπητέ...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Ουπς,μας προλαβαν...
Παμε γι'αλλα!
quote:
και επειδη το ελεγε;
Αν τυχαινε να παρατηρησει δυο ανισοβαρης σφαιρες να πεφτουν θα ειχε αναθεωρησει!
Μα αυτή είναι ουσία της θέσης μου. Η παρατήρηση είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ εργαλείο. Ποντάρεις στο ότι θα ΤΥΧΕΙ να παρατηρήσει κάτι ο Χ σοφός (το οποίο ΔΕΝ έτυχε τελικά και έμεινε η λάθος αντίληψη). Αντιθέτως στο πείραμα ελέγχουμε ΠΟΛΛΕΣ παραμέτρους, κρατώντας όλες πλην μιας σταθερές. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που είπες με τις ανισοβαρείς σφαίρες, το έκανε ο Γαλιλαίος (και μάλιστα σε κεκλιμένο επίπεδο). Καλώς ή κακώς μας πήρε 2 χιλιετίες μέχρι ΚΑΠΟΙΟΣ να στροφάρει και να σκεφτεί να κάνει ΠΕΙΡΑΜΑ και όχι παρατήρηση.
quote:
Δηλαδή θες να μου πείς ότι ο Αριστοτέλης
που έχει θέσει σχεδόν όλες τις βάσεις
για τις επιστήμες δεν νοούσε τα αυτονόητα;
Δεν το νομίζω αγαπητέ...
Να το νομίζεις αγαπητή. Έτσι λένε τα βιβλία,ότι αυτή ήταν ακριβώς η θέση του. Σε προκαλώ να το διασταυρώσεις .Δεν είναι ΟΛΑ αυτονόητα. Η σφαιρική γη, η βαρύτητα, η εξέλιξη των ειδών έκαναν αιώνες (και κάνουν ακόμα στην περίπτωση της εξέλιξης) να γίνουν αυτονόητα.
Σίγουρα πραγματεύτηκε πολλά θέματα και σίγουρα ο τρόπος σκέψης του επηρέασε βαθιά τη μετέπειτα ανθρώπινη σκέψη(ίσως και να την επηρεάζει ακόμα) αλλά έκανε πολυάριθμα λάθη, ακόμα και στα αυτονόητα...
quote:
αλλά έκανε πολυάριθμα λάθη, ακόμα και στα αυτονόητα...
ή γνωριζε πραγματα για τη φυση τα οποια εμεις αγνοουμε,κατακρινουμε βαση αυτων που κατεχουμε και καλα να παθουμε!
quote:quote:
αλλά έκανε πολυάριθμα λάθη, ακόμα και στα αυτονόητα...
ή γνωριζε πραγματα για τη φυση τα οποια εμεις αγνοουμε,κατακρινουμε βαση αυτων που κατεχουμε και καλα να παθουμε!You've got to fight for your right to fight
"Ή γνώριζε πράματα" λέει ο συνδίκυος...με μιά υπόθεση καταλήγει σε ένα συμπέρασμα "κατακρίνουμε βάσει αυτών που έχουμε"...
Και πως αλλοιώς θα γινόταν δηλαδή φίλε μου..εσύ εν-νοείς με πράματα που δεν έχεις..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Εαρινός
Οι υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης τονίζουν ότι δεν την θεωρούν ως μιας μορφής "θρησκείας", αλλά ως μια επιστημονική θεωρία. Πολλοί από αυτούς πράγματι δεν ξεπερνάνε τα όρια της επιστημονικής έρευνας σχετικά με χημικές αντιδράσεις και βιολογικές μεταλλάξεις. Αλλά υπάρχουν και οι "φανατικοί" Δαρβινιστές όπως ο Richard Dawkins και ο PZ Myers που περνάνε από το πεδίο των υποθέσεων για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, στο πεδίο των ισχυρισμών για το τι έχει συμβεί. Παραδείγματος χάριν ο Richard Dawkins έγραψε, "Το γεγονός ότι η ζωή εξελίχθηκε από το σχεδόν τίποτα περίπου 10 δισεκατομμύρια χρόνια μετά την εξέλιξη του σύμπαντος από το κυριολεκτικό τίποτα, είναι ένα γεγονός τόσο συγκλονιστικό που θα ήμουν τρελός αν προσπαθούσα να το περιγράψω". Όταν επιστήμονες αναφέρονται σε "γεγονότα" σαν τα παραπάνω, παραδέχονται ότι υπάρχει η πιθανότητα να ακυρωθούν και να αναθεωρηθούν μόλις υπάρξουν νέες επιστημονικές αποδείξεις. Όμως πολλά βιβλία και συγγράμματα παρουσιάζουν τα αξιώματα της θεωρίας της εξέλιξης ως αποτελέσματα "ερευνών" που αποδεικνύουν το τι ακριβώς συνέβη.
.....................................................................
Μιλάμε δε και αναφερόμαστε στην ώρα "Μηδέν"...άραγε υπάρχει η ώρα "μηδέν" ή απλά ορίζει την δική μας αδυνατότητα και περιορισμό στο να συλλάβουμε και να ερμηνεύσουμε τον χρόνο ... τον χρόνο που μπορεί να "κυλάει" και να έχει δημιουργήσει "πολλά άλλα" -πρίν την δημιουργία του "σύμπαντος" που εμείς γνωρίζουμε ή υποθέτουμε ότι γνωρίζουμε.." τα οποία ενδεχομένως "πολλά άλλα" έθεσαν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία του δικού μας σύμπαντος , το οποίο ενδεχομένως αποτελεί μια μικρογραφία , αυτού που ορίζεται ως "πολλά άλλα"..???
Απλές σκέψεις και ερωτηματικά...
Ο Ο Χ Ι Ι Ι άλλο Δαρβίνο φίλε Δήμο , γιατί μα τους δώδεκα θεούς δεν θα το αντέξουμε το νέο μαλλιοτράβηγμα .
*
quote:
Manowar
Μπραβο για ΚΑΜΜΕΝΑ μαλακιστηρια εισαστε αριστες.
Εγώ πάντως φίλοι μου έχοντας απτά παραδείγματα , θα συμφωνήσω με την θεωρία της εξέλιξης , η οποία δεν έχει πάψει να συνεχίζεται . Απόδειξη ότι οι πίθηκοι εξελίχθηκαν τόσο σήμερα , που μπορούν και γράφουν μηνύματα στο Forum . Βέβαια ο εγκέφαλός τους δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα σε τέτοιο σημείο , ώστε να μη γράφουν ασυναρτησίες .
*
quote:
Sesostris:Απόδειξη ότι οι πίθηκοι εξελίχθηκαν τόσο σήμερα , που μπορούν και γράφουν μηνύματα στο Forum .
Καλό,πολύ καλό,
μα πολύ,πολύ ΚΑΛΟ!!!![]()
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
ή γνωριζε πραγματα για τη φυση τα οποια εμεις αγνοουμε,κατακρινουμε βαση αυτων που κατεχουμε και καλα να παθουμε!
H' απλώς πρέπει να γκρεμίσουμε μερικά θέσφατα που έχουμε στο μυαλό μας. Ο Αριστοτέλης ήταν ίσως ο πιο ευφυής άνθρωπος όλων των εποχών. Σε αυτό δεν υπάρχει διαφωνία. Αλλά όταν είπε ότι τα βαριά πέφτουν πιο γρήγορα ΕΚΑΝΕ λάθος. Τι να κάνουμε τώρα; Να το πούμε σωστό επειδή ήταν ο Αριστοτέλης; Αν μου εξηγήσεις τι ΑΛΛΟ μπορεί να εννοούσε και μου αποδείξεις ότι ισχύει, τότε ευχαρίστως να αναθεωρήσω. Όχι ίσως τάχα δήθεν να ήξερε κάτι που δεν ξέρουμε εμείς. Επιτέλους έχουμε φτάσει στον αιώνα των μικροτσίπ και των δορυφόρων, μπορούμε να προσεγγίσουμε την αλήθεια και με ΑΛΛΟΥΣ τρόπους εκτός από το να ανατρέχουμε στα γραπτά του Αριστοτέλη (όπως κάνανε στο Μεσαίωνα, όταν ρωτούσαν πόσα δόντια έχει ο γάιδαρος, αντί να τα μετρήσουν ψάχνανε στον Αριστοτέλη).
Σωτήρη, έχεις δίκιο ΚΑΙ στα 2 ποστ ![]()
![]()
quote:
Η Οικουμενική αναζήτηση "απαιτεί" την αλήθεια , μιά αλήθεια που εκφράζεται απο διάφορες πλευρές με διαφόρους τρόπους .... ωστόσο το "αίτημα" είναι και παραμένει κοινό..!!!Κοινό για όλους .... "τι ακριβώς συνέβη"..."Ποιοί είμαστε και για ποιό λόγο δημιουργηθήκαμε"...είμαστε απλά "ένα τυχαίο γεγονός"???
Η αλήθεια ![]()
Ερώτηση ![]()
Πιστεύεται οτι υπάρχει κάποιος-κάποιοι που να γνωρίζουν την αλήθεια?
γαυροι εξ ψαροκασελας προσπαθουν να υποβαθμισουν αυτο το τοπικ (προσφορα στην παγκοσμια γνωση)
ορμωμενοι απο το περηφημο "το ποδοσφαιρο ειναι το οποιο του λαου" ( ποιος το ειπε αραγε...) εμεις θα συνεχισουμε εδω μεχρι να καταληξουμε.... πρεζονια....
παναθα μου τρελενομαι...
παντως για να μην χαρακτηριστουμε ως πνευματικα αυτιστικοι θα επεκτεινουμε το τοπικ κα σε αλλα αθληματα....μπασκετ, Βολευ, επι κοντω,...λεω να βαλουμε και κορινες ρυθμικη στεφανη και συγχρονισμενη κολυμβηση μπας και κατσει και καμια γκομενα(γαμωτω) να αλαξουμε κουβεντα
love for what is comming and forgivness for the past...
Δεν πρόκειται καθόλου για υπονοούμενα, ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος, αφού έγραψα ότι:
quote:
θα σας προσκαλούσα να ρίξετε και μία "ματιά" και στην υπόλοιπη θεματολογία του Τόπου!
και
quote:
"Είναι πολύ καλό που βρίσκεστε εδώ, εάν προχωρήσετε και πιο μέσα!"
Το μήνυμα βέβαια δεν απευθύνεται μόνον σε σένα (άλλωστε δεν σε ανέφερα ονομαστικά σε αυτό) αλλά σε όλους τους Συζητητές αυτού του Θέματος που ενδιαφέρονται γι'αυτό (δηλαδή όχι στους υπόλοιπους που έγραψαν σχόλια επί της σκοπιμότητας του Θέματος).
Πάντως δεν θέλω με κανένα τρόπο να συγκρουστώ μαζί σου, άλλα θα τονίσω απλά ότι διακρίνω ότι το έχεις πάρει "πολύ προσωπικά" το ζήτημα αυτό.
Δηλαδή, θα ήταν καλό να εξηγήσεις, για να μην αφεθούν όντως υπονοούμενα, τι εννοούσες με τις φράσεις:
quote:
Για να μην περάσει το δικό τους να το κρατήσουμε αυτό το topic όσο μπορούμε επίκαιρο
quote:
**************COMPLEX**************
(και τα δύο αμέσως μετά το μήνυμα του Admin)
Μήπως φαίνεται να υπάρχει εδώ κάποιου είδους αντίθεση με τους υπεύθυνους του Τόπου και των Forums; Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα...
Έγραψα το μήνυμα ακριβώς εξαιτίας αυτών, των δικών σου, φράσεων. Αλλά δεν το ανέφερα για τον λόγο ακριβώς που εκθέτω παραπάνω, δηλαδή, επειδή δεν θέλω να συγκρουστώ με κανέναν σε αυτό το θέμα, ούτε φυσικά με σένα! Όμως δεν θα έλεγες πως η συμπεριφορά σου φαίνεται κάπως αγενής, τουλάχιστον από τις παραπάνω φράσεις;
Για να τελειώνω: το ζήτημα της τοποθέτησης θεμάτων Συζήτησης όπως αυτό εδώ έχει ήδη διευθετηθεί και όντως δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτά.
Φυσικά και αναγνωρίζεται η δραστηριοποίηση των Μελών που συμμετέχουν στο Θέμα αυτό και στα υπόλοιπα, βασικά, Forums του Site. Εφόσον υπάρχει συμμετοχή και αλλού δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Φτάνει πάντα να τηρούνται και οι κανονισμοί των Forums...
Ακριβώς γιατί υπάρχει συμμετοχή και αλλού υπάρχει και αυτή, η πολύ διακριτική και ήπια, κατά την γνώμη μου, αντιμετώπιση.
Όμως, δεν το διανοούμαι να υπάρχουν Μέλη που παρακολουθούν μόνον αυτά τα Topics όπως λες... Δηλαδή, πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;; Υπάρχει κάτι σε ολόκληρο το site που δείχνει ότι τμήματά του ασχολούνται με την θεματολογία αυτή; Εάν υπήρχε τότε θα μου φαινόνταν λογικό να γράφονται και κάποιοι επισκέπτες μας ως Μέλη στο Forum για να παρακολουθούν μόνον τέτοια Θέματα...
Παρακαλώ όμως, συνεχίστε να γράφετε κανονικά όπου θεωρείτε ότι σας εκφράζει να το κάνετε. Και επίσης: δεν υπάρχει κανένας λόγος καχυποψίας και εκνευρισμού! ![]()
![]()
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
Ποτέ δεν θήγω κανέναν διότι δεν μου αρέσει να με θήγουν και δεν το ανέχομαι.
Εαν έθιξα εσένα μπορείς να μου το εκφράσεις και εαν όντως υπάρχει ένας λόγος για το παράπονό σου ευχαρίστως θα σου ζητήσω συγνώμη.
Εγώ δεν άφησα κανένα απολύτως υπονοούμενο, ότι ακριβώς ήθελα να πω το εξέφρασα όπως ακριβώς το σκέφτηκα!
Εαν έθιξα τον Εχέμβροτο ή τον Coordinator το οποίο επίσης πιστεύω πως δεν συνέβη ούτε και αυτός ήταν ο σκοπός μου οι ΙΔΙΟΙ θα μου το αναφέρουν και όχι εσύ βέβαια...όπως και αν εσύ θίξεις εμένα δεν θα περιμένω να σου το πει κάποιος τρίτος ούτε και θα το προτιμούσα...
Γιαυτό παρακαλώ εκφράσου αν θέλεις για τον εαυτό σου και μόνο..
**Take It or Leave It**
quote:
Για να μην περάσει το δικό τους να το κρατήσουμε αυτό το topic όσο μπορούμε επίκαιρο ...
επομένως νομίζω πως είχα το διπλό δικαίωμα να γράψω τα μηνύματά μου με τον τρόπο που τα έγραψα.
Αλλά πραγματικά δεν θίχτηκα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η "αντιπαράθεση" σε μία Συζήτηση που έχει εντελώς διαφορετικό θέμα: τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.
Προσωπικά αποδέχομαι ότι ως άτομο δεν επιθυμείς να θίξεις κανέναν! Αυτό είναι πολύ καλό! ![]()
![]()
Καλή συνέχεια λοιπόν!
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
ΚαLO MHNA σε όλους...
Ελπίζω να λείψουν οι συγκρούσεις και οι παρεξηγήσεις τον μήνα αυτό από όλες τις πλευρές...
**Take It or Leave It**
Τώρα αν σου πω πως με προβληματίζει κάπως ότι έγραψες αυτό το μήνυμα την 1η Απριλίου θα με πιστέψεις... τη στιγμή μάλιστα που κι εγώ στην ίδια ημερομηνία σου απαντώ;; ![]()
![]()
Ξέρεις αυτό που λένε: "Ένας Κρητικός είπε ότι όλοι οι Κρητικοί είναι ψεύτες! Λέει αλήθεια η ψέματα;"
(απλά αστειεύομαι, φυσικά και σε πιστεύω!
)
Εύχομαι κι εγώ το ίδιο!
Συμφωνώ φίλε μου....στην εποχή μας όμως τι ανάγκη έχουμε την 1η Απριλίου όταν όλη μας η υπόλοιπη ζωή είναι βουτηγμένη στο ψέμα....? Το έθιμο αυτό τείνει να χάσει την αξία του δυστυχώς..![]()
**Take It or Leave It**
οπως η πρωταπριλια ετσι και μια μερα που θα επρεπε να λεμε την αληθεια...
φρικτο...
love for what is comming and forgivness for the past...