- Το ζήτημα των ανθρωποθυσιών στην ιστορική πορεία του ευρωπαϊκού χώρου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
το ποτε θα πεθανουμε δεν το ξερουμε γιατι οι παραγοντες που προκαλουν το θανατο του οργανισμου μας ειναι χαοτικα πολλοι , η αδυναμια μας αυτη να προσδιορισουμε το ποτε θα πεθανουμε , μας οδηγησε να κανουμε τον θανατο θεο , βλεποντας του γυρω μας στα καλα ή κακα καθουμενα να πεθαινουν τι αλλο θα σκεφτει ο ανθρωπος των σπηλαιων περα οτι ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ , ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΚΛΩΣΤΗ , ΣΒΥΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΙΛΙ
σημερα ομως ΞΕΡΟΥΜΕ , ξερουμε πολλα παρα πολλα και καθε μερα χιλιαδες νεες πληροφοριες προστιθονται , μαλλον δεν θα μαθουμε ποτέ πότε θα πεθαινουμε αλλα θα εχουμε εξηγησει ολο τον μυθο γυρω απο τον θανανο που θα παψει να εχει την αναγκη ή το προσωπο του θεου
Αλλά τον κύριο λόγο έχει η τύχη.
quote:
υπαρχει αραγε ΤΥΧΗ ??? για μενα οχι :)
Σαφώς και υπάρχει τύχη δηλαδή αν κάποιος κάνει μια συνετή ζωή προσέχει
Τα πάντα κτλ μπει σε ένα αεροπλάνο και πέσει και σκοτωθεί δεν είναι άτυχος ?
Η κάποιος που πιανει το λαχείο δεν είναι τυχερός ?.
quote:
makfor: υπαρχει αραγε ΤΥΧΗ ??? για μενα οχι :)
Με την πρώτη ματιά η τύχη είναι μιά αφηρημένη ανύπαρκτη έννοια.
Άν είναι υπαρκτή πιστεύω οτι έχει σχέση με την αύρα του κάθε ανθρώπου.
Καμιά σχέση με ζώδια.
Ένας που απορρίπτει τη θεώρηση των προκαθορισμένων εξελίξεων πιστεύοντας ότι εμείς διαμορφώνουμε τη ζωή μας και ότι γενικότερα ο συνδυασμός ανθρώπινων δράσεων παράγει νέα, μη προκαθορισμένα από κάποια ανώτερη αρχή αποτελέσματα, ενδεχομένως απορρίπτει και έναν προκαθορισμένο θάνατο...
Εγώ πάντως δεν μπορώ να φανταστώ τον θάνατο ως παιχνιδιάρη κυνηγό όπως εμμέσως παρουσιάζεται στο ευρηματικότατο κατά τ'άλλα θρίλερ "Final Destination"...![]()

οταν υπαρχει αγνοια των γεγονοτων αυτων τοτε μιλαμε για τυχη ή οτι αλλο μοιρα κτλπ , εαν δουμε ομως ποιο προσεχτικα το καθε τι που μας συμβαινει (θα μπορουσαμε να το κανουμε αυτο ? μαλλον οχι) θα βλεπαμε οτι δεν ειναι τιποτα αλλο παρα συμβαντα , εξαρτημενα ή ανεξαρτητα μεταξυ τους
η αγνοια μας λοιπον δημιουργησε , τον θανατο με το δρεπανι , την γκαντεμια και την καλη τυχη και οτι αλλο γυριζει γυρω απο αυτα
(δοκιμαστε το σε οτι σας συμβαινει , πιαστε ενα γεγονος και δειτε το, και πριν προλαβεται να πειτε τι γινετε πχ στο λαχειο που κερδιζει καποιος , ΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ θα το κερδιζε , ΚΑΠΟΙΟΣ που αγορασε λαχειο ή που βρηκε ενα λαχειο , δεν ειναι θεμα τυχης αλλα θεμα πιθανοτητων !!!)
quote:
(δοκιμαστε το σε οτι σας συμβαινει , πιαστε ενα γεγονος και δειτε το, και πριν προλαβεται να πειτε τι γινετε πχ στο λαχειο που κερδιζει καποιος , ΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ θα το κερδιζε , ΚΑΠΟΙΟΣ που αγορασε λαχειο ή που βρηκε ενα λαχειο , δεν ειναι θεμα τυχης αλλα θεμα πιθανοτητων !!!)
Οι πιθανότητες να πιάσεις τον πρώτο αριθμό στο λαχείο είναι 1 στο εκατομμύριο
Αυτός δηλαδη που το πιάνει δεν είναι τυχερός ?ναι σε κάποιον θα πέσει αλλα αυτοσ Ο κάποιος που θα το πιάσει είναι τυχερός .
Θέμα πιθανοτήτων θα ήταν αν είχε υπερ του τις πιθανότητες όχι με 1 στο εκατομμύριο
Εκεί είναι τύχη .
εαν οι πιθανοτητες ηταν 0 και το κερδιζε ναι τοτε θα μπορουσε να δεχτω κατι "εξωπραγματικο" να επεμβενει , αλλα δεν παει ετσι
εαν υπαρχει και μια πιθανοτητα στα τρις η επαληθευση της δεν αφηνει περιθορια για "τυχη"
απλα εχουμε μαθει τα απιθανα ή τα αγνωστα (καλα ή ασχημα) να τα αποδιδουμε στην τυχη ή στην μοιρα
quote:
οχι φυσικα δεν ειναι θεμα τυχηςεαν οι πιθανοτητες ηταν 0 και το κερδιζε ναι τοτε θα μπορουσε να δεχτω κατι "εξωπραγματικο" να επεμβενει , αλλα δεν παει ετσι
εαν υπαρχει και μια πιθανοτητα στα τρις η επαληθευση της δεν αφηνει περιθορια για "τυχη"
απλα εχουμε μαθει τα απιθανα ή τα αγνωστα (καλα ή ασχημα) να τα αποδιδουμε στην τυχη ή στην μοιρα
Τώρα παίζουμε με τις λέξεις αμα πάρω εγώ το αεροπλάνο και πέσει και
Δω τα θυμαρακια ανάποδα δεν ειμαι άτυχος που βρέθηκα σε λάθος
Μέρος λάθος στιγμή ?.χαίρω πολύ στατιστικά θα πέσει ένα αεροπλάνο στα
10 χρονια αλλα όποιος είναι σε αυτη την πτήση που θα πέσει είναι άτυχος .
Άμα τώρα βάζουμε το 1 στο τρις όπως λες ότι είναι φυσιολογικό να σου τύχει τι να πω ?.
0 δεν υπάρχει μονο αμα πεθάνεις είσαι στο 0 για όλα τα αλλα θα υπάρχει έστω 1 πιθανότητα .
καποιοι θελουν να πιστευουν σε μοιρα ,σε τυχη , σε προγραμματισμενες ζωες , σε αστρα και τελος παντων κατι περα απο το φυσιολογικο
αλλοι παλι δεν τα πιστευουν αυτα , αφαιρουν την τυχη , την μοιρα και ολα τα αλλα απο την ζωη τους
και οι δυο μπορει να εχουν δικιο απο την μερια τους , εγω ομως δεν μπορω να δεχτω οτι υπαρχει κατι πανω απο μενα που ΠΑΙΖΕΙ μαζι μου και μια μου στελνει τυχη και την αλλη ατυχια
παντως πολυ θα ηθελα να μαθω τι οριζεις ως τυχη , δηλαδη ? καποιος ή κατι με κανει να κερδισω το λαχειο ? τι θα πει "ειχα" τυχη και κερδισα ??? εγω οπως ειπα ποιο πανω το προσδιοριζω ως πιθανοτητα ή σειρα γεγονοτων , εαν δεν ειναι κατι τετοιο τοτε τι ειναι ?
quote:
παντως πολυ θα ηθελα να μαθω τι οριζεις ως τυχη , δηλαδη ? καποιος ή κατι με κανει να κερδισω το λαχειο ? τι θα πει "ειχα" τυχη και κερδισα ??? εγω οπως ειπα ποιο πανω το προσδιοριζω ως πιθανοτητα ή σειρα γεγονοτων , εαν δεν ειναι κατι τετοιο τοτε τι ειναι ?
Είτε υπάρχει κάτι είτε δεν υπάρχει κάτι που να προγραμματίζει τη μοίρα μας το να πιάσεις το λαχείο είναι τύχη .
Τυχερός θεωρείται αυτός που παρα τις κατά του πιθανότητες πετυχαινει κάποιο στόχο
Πχ το λαχείο παίζουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι και κερδίζει αυτός .
Άτυχος θεωρείται αυτός που παρα τις υπέρ του πιθανότητες πεφτει στις κατά πχ
Το να πέσει το αεροπλάνο που θα επιβιβαστεί .
Με λίγα λόγια τυχαία γεγονότα που δεν έχουμε ευθύνη εμείς καθορίζουν το μέλλον μας
Αυτό είναι τύχη .
μπορει να βλεπουμε το παραξενο και να το εκφραζουμε ως ανεξηγητο αλλα οταν βλεπουμε το αγνωστο τι κανουμε? ο ανθρωπος απο ενστικτο φοβαται παντα το αγνωστο!
Το αν είναι ο θάνατος προγραματισμένος δε ξέρω.. μπορέι ναι μπορεί όχι.. προβλέψιμος όμως το βρίσκω πολύ πιθανό να είναι
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/12/2010 14:18:05
Ο Θιβετανικος Βουδισμος,αυτο διατεινεται και μαλιστα με μια φυσικοτητα,σαν να ειναι τοις πασι κοινον.
Αν αληθευει,πως θα το μαθουμε?
Ε,καποτε,θα το μαθουμε.
Εως τοτε,η θεση του γιατρου,ειναι η πιο εγκυρη.
Μπορει ναι,μπορει οχι.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Ας σκεφθουμε και την περιπτωση,να τον εχουμε προγραμματισει,εμεις οι ιδιοι!!
τι εννοεις δηλαδη; πως ο ανθρωπος μπορει να εχει προγραμματισει τον θανατο;
μπορει να βλεπουμε το παραξενο και να το εκφραζουμε ως ανεξηγητο αλλα οταν βλεπουμε το αγνωστο τι κανουμε? ο ανθρωπος απο ενστικτο φοβαται παντα το αγνωστο!
Απο την επιλογη εμβρυου,οπου θα ενσαρκωθουν,το ειδος της ζωης που θα ζησουν και φυσικα τον τροπο και χρονο,της επιστροφης στην προηγουμενη κατασταση.
Αυτα εν ολιγοις.Περισσοτερα υπαρχουν,πιστευω σε παλαιοτερα θεματα του φορουμ και σε σχετικη βιβλιογραφια.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
nasaroytaki συμφωνα με τον Θιβετανικο Βουδισμο,οι οντοτητες πριν ενσαρκωθουν,προγραμματιζουν τα παντα.Απο την επιλογη εμβρυου,οπου θα ενσαρκωθουν,το ειδος της ζωης που θα ζησουν και φυσικα τον τροπο και χρονο,της επιστροφης στην προηγουμενη κατασταση.
μαμαααααααα μου!!! ![]()
δηλαδη το πως βγηκαμε, αυτοι το επελεξαν;;;
αν ειναι ετσι να κανω παραπονα γιατι η διπλανη μου εχει πιο ωραιο μαλλι απο εμενα!
τστστς δεν ντρεπονται! ![]()

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.