- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εσύ ρε think math θα την υποψιαστείς τη γυναίκα του γείτονα αν του κάνει μαύρο παιδί (μην προσβληθείς) ή τελικά εγώ είμαι ο μόνος παλαβός εδώ μέσα;
quote:
Γιατί να ξεσπάς στον τοίχο; Γιατί να τους αφήνεις να περνάνε τη γραμμή τους; Γιατί να πετάς στον κάλαθο των αχρήστων τον κόπο σου;
Για να μην ξεσπάσω πάνω του φίλε μου.
Είμαι λίγο ευαίσθητος.
Κάθε φορά που κάνω το λάθος να ξεσπάω πάνω σε κάποιον το μετανοιώνω μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Δεν θέλω, δεν μου αρέσει, δεν αισθάνομαι καθόλου καλά.
Ισως να θεωρήσετε οτι κακώς επεμβαίνω κάνοντας παρατηρήσεις τόσο στον trexagireve αλλά και στον IntdustrialAngel.
Το αυτό έκανα και με τον Εαρινό που δεν σας κρύβω είχε πολύ άσχημες διαθέσεις για τον trexagireve. Δεν σας το λέω για να θεωρήσετε την συμπεριφορά μου αγγελική αλλά εγώ πιστεύω οτι κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου.
Industrialangel:
quote:
Εσύ ρε think math θα την υποψιαστείς τη γυναίκα του γείτονα αν του κάνει μαύρο παιδί (μην προσβληθείς) ή τελικά εγώ είμαι ο μόνος παλαβός εδώ μέσα;
Φίλε IndustrialAngel δεν εισαι φυσικά παλαβός , απλα έχεις ανοίξει συζήτηση με ντουβάρι .
Είναι μάταιος κόπος .
Δες το απλά ώς διασκέδαση και μην εκνευρίζεσαι γιατί χάνεις το δίκιο σου χωρίς λόγο .
Το πρόβλημα δεν είναι να πείσουμε τον τρεχαγιρεβε , κατι που ούτως η άλλως δεν γίνεται , αλλά να ανταλλάξουμε απόψεις που θα οφελήσουν πραγματικά όλους μας .
glinaaea :
quote:
Τί νομίζεις φίλε μου ότι είναι οι ψυχικές δυνάμεις που ακούγονται? Όταν λέμε πχ ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ψυχικές δυνάμεις. Τι νομίζεις ότι είναι οι ικανότητες κάποιων ανθρώπων να κάνουν κάποια πράγματα πέραν από την κοινή λογική ( πχ. Λύγισμα κουταλιών, μετακίνηση πραγμάτων, καταστροφή πραγμάτων κλπ ) και μάλιστα όχι αγγίζοντάς τα αλλά από απόσταση?
Αυτα που γράφεις πιο πάνω είναι ταχυδαχτυλουργικά κόλπα , και όχι ψυχικές δυνάμεις .
Κάνενα τέτοιο φαινόμενο δεν έχει αποδειχθεί σε πειραματικές και εργαστηριακές συνθήκες .
Κανείς παραψυχικός δεν έχει αποδεχθεί ποτέ να προσέλθει σε επιστημονικό εργαστήριο ωστε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
Συνεπώς όλα αυτά είναι αναπόδειχτες υποθέσεις .
quote:
Και αυτά είναι ένα τίποτα σε σχέση μ αυτά ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ο κάθε άνθρωπος με την εσωτερική του δύναμη.
Πού νομίζεις ότι οφείλεται η ικανότητα του DNA για αναπροσαρμογή, προσαρμογή, διαλογή-επιλογή, τροποποίηση κλπ με λίγα λόγια όλες τις εξελικτικές δυνατότητες όλων των όντων?
Χωρίς αυτήν την δύναμη φίλε μου δεν θα υπήρχε τίποτα σήμερα.
Η ικανότητα του DNA για προσαρμογή επιτυνχάνεται με το δίπολο επιβίωση-θάνατος και όχι με τις "ψυχικές δυνάμεις ".
Και πάλι όσα λές δεν έχουν καμμία βάση .
quote:
Αν δεν τα καταλαβαίνεις αυτά και δεν συμφωνείς ……. Δικαίωμά σου.
Δεν συμφωνώ όχι γιατί δεν καταλαβαίνω , αλλά γιατί δεν πιστευω σε παραμύθια .
quote:
Αυτα που γράφεις πιο πάνω είναι ταχυδαχτυλουργικά κόλπα , και όχι ψυχικές δυνάμεις .
Δηλαδή πιστεύεις οτι αυτό εδώ είναι ψευτικό?
http://www.youtube.com/watch?v=sBQLq2VmZcA
quote:
Κάνενα τέτοιο φαινόμενο δεν έχει αποδειχθεί σε πειραματικές και εργαστηριακές συνθήκες .
Κανείς παραψυχικός δεν έχει αποδεχθεί ποτέ να προσέλθει σε επιστημονικό εργαστήριο ωστε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
Κάνε μια έρευνα στο google και θα διαπιστώσεις οτι κάνεις λάθος.Εχουν γίνει αναρίθμητα πειράματα πάνω στις παραψυχικές δυνάμεις.
Αλλά, ρε παιδιά,αν δεν αντέχετε την αλήθεια και θέλετε μόνο την σοβαροφάνεια,ματώνεις μετά,δεν το ξέρετε;Το μάτωμα, όμως το αντέχετε;Γιατί πονάει..Κι ο πόνος είναι για τους άντρες.....
Όσο για άσχημες διαθέσεις μερικών, το λέω εδώ και καιρό...Βλέπεις,
η σωστή συμπεριφορά,δεν έχει άσχημες διαθέσεις, λέγεται προκατελειμένη, αν έχει....
Κι αυτό, ίσως, απο την ιδέα που έχτε,γιατο τι κάνετε, σας ..χαλάει..Νομίζετε, ότι κάτι κάνετε, ότι είστε κάποιοι...
Κι άλλοι άνθρωποι, κάνουν πράγματα, που δεν ξέρετε, αλλά,δεν το κάνουν σημαία...Αρκε΄τα άτομα, έχουν στείλει μηνύματα,σε μένα και άλους, για να δέιξουν συμπαράσταση και το πως βλέπουν αυτοί το τι γίνεται...
ΠΑΡ ΌΛΑ αυτά, ειμαστε όλοι εδώ..Γιατί μπορούμε, να γινουμε καλύτεροι...
Το κακό, ειναι ότι κάποιοι νομίζουν, ότι οι άλλοι δεν μπορούν...Και να μπορούν, δε,δεν τους αφήνουν αυτοί..Αλλοιώς το υπολόγιζαν και δεν το δέχονται..
Αυτο, όμως, μετά, αγγίζει σενάρια,τρέλας και φασισμού...
Τα πειράματα που λες κατέληξαν ΟΛΑ στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι δεν υπάρχει τίποτα. Δώσανε για παράδειγμα μια γυάλινη αμπούλα με ένα κουτάλι μέσα(έτσι ώστε να μπορεί ο άλλος να πιάσει το κουτάλι) και τους είπαν "πηγαίνετε όπου θέλετε αν σας μπλοκάρει την ενέργεια το εργαστήριο,έχετε μια βδομάδα καιρό". Στο τέλος της βδομάδας κανένας δε λυγισε το κουταλάκι...
allzzaro, βλέπεις; Πάλι για άντρες μιλάει! Φταίω εγώ να ξαναρχίσω; Φταίει ο φονιάς; Πες μου! Το ξέρεις ρε τρέχα το ανέκδοτο με το Νώντα και το "μπουρί" του; Που στο τέλος του λέει η νοσοκόμα να το ξεκαπνίζετε το μπουρί σας που και που γιατί γεννήθηκε το παιδί μαύρο; Μάντεψε ποιος είσαι εσύ.
Ρε τρέχαγυρευάκο, δε βλέπεις τις ερωτήσεις που σου έχω θέσει; Ε; στραβομάρα;
Όσο για σενάρια τρέλας και φασισμού, εσύ είσαι αυτός που τα εκπονεί. Θες να γίνουμε Ιράν.
quote:
Αποδίδουν πρακτικά τις ιδιότητες του δωδεκάθεου στον Ένα Θεό.
Οι 12 Θεοί του Ολύμπου δεν ήταν αγέννητοι.
Εν αρχή υπήρχε το ``κοσμικό αυγό`` το μόνο αγέννητο (big bang) το οποίο προήρθε απο το μηδέν. Απο αυτό γεννιούνται οι τρείς κοσμικές δυνάμεις η Ύλη (Γαία), το Χάος και ο Ερωτας Φάνης. Αυτές οι τρείς κοσμικές δυνάμεις γεννούν τον Ουρανό ο οποίος με τη σειρά του συγχωνεύεται με την Υλη οπου εκεί αρχίζουν να δημιουργούν τους Τιτάνες κλπ..
Τα πάντα είναι τόσο μελετημένα και τόσο αψεγάδιαστα που μόνο με την Ερμητική κοσμογονία μπορούν να συγκριθούν.
Τόσο στήν Ερμητική Κοσμογονία ο Υπέρτατος Νούς όσο και στην κοσμογονία του Ησίοδου το αγέννητο Κοσμικό Αυγό δημιούργησαν και δεν ξαναδημιούργησαν.
Στη Βίβλο ο θεός παρουσιάζεται πολύ διαφορετικά αγέννητος μέν αλλά μοναδικός. Ολα τα δημιουργεί απο μόνος του απο την αρχή έως το τέλος φτάνει μάλιστα στο σημείο να πάρει γήινη μορφή να δημιουργήσει τον άνθρωπο να τον κατευθύνει, να θυμώνει, να σκοτώνει, να κατευθύνει τα Εθνη να οσμίζεται ακόμα και να τρώει..
Η μοναδικότητα ομως αυτή το να φορτώσουν σε ενα Θεό όλες αυτές τις ιδιότητες αφήνουν τον σκεπτικιστή να νοήσει οτι δεν πρόκειται για εναν Θεό.
Καμμία σχέση λοιπόν με το 12θεο φίλε μου IndustrialAngel.
Δεν κατάλαβες τι εννοώ. Στην αρχαία εποχή,οποιοσδήποτε λαός, θεοποιούσε τα φυσικά φαινόμενα. Μετά πίσω από κάθε φυσικό φαινόμενο έβλεπε ένα Θεό. Οι φιλόσοφοι ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να σκέφτονται λογικά.Το να αποδίδεις όλα τα φυσικά φαινόμενα σε ένα Θεό και να θεωρείς ότι αυτός τα κατευθύνει με τη βούληση του είναι επιστροφή στην ειδωλολατρία, δεν είναι Χριστιανισμός. Δεν έχουμε ανάγκη το Θεό για να μας στείλει λεφτά, βροχή ή ευφορία ούτε έχουμε ανάγκη να μη θυμώσει να μας στείλει σεισμό ή κεραυνό. Το Θεό τον χρειαζόμαστε για ένα και μόνο λόγο. ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ. Επειδή ακούγεσαι ψαγμένος, δεν ξέρω αν την έχεις διαβάσει ήδη, αν όχι σου συστήνω ανεπιφύλακτα την Ασκητική του Καζαντζάκη. Είναι απίστευτο κείμενο και έχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο ζήτημα του Θεού
quote:
Τόσο στήν Ερμητική Κοσμογονία ο Υπέρτατος Νούς όσο και στην κοσμογονία του Ησίοδου το αγέννητο Κοσμικό Αυγό δημιούργησαν και δεν ξαναδημιούργησαν
Αυτό που γράφεις θυμίζει το Δεϊσμό, προσέγγιση που ακούγεται και από αρκετούς επιστήμονες. Στην αρχή ο Θεός, έθεσε σε "κίνηση", "κούρδισε" το ρολόι που λέγεται κόσμος(λέμε τώρα) και μετά αποσύρθηκε(ή πέθανε).Δηλαδή, έκτοτε δεν υπήρχε καμία παρέμβαση στο δημιούργημα. Ως Χριστιανός οφείλω να την απορρίψω αυτήν τη προσέγγιση. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα πίστης όχι επιστημονικό. Αν νιώθεις καλά πιστεύοντας αυτό, έχει καλά
Η ικανότητα του DNA για προσαρμογή επιτυνχάνεται με το δίπολο επιβίωση-θάνατος και όχι με τις "ψυχικές δυνάμεις ".
Και πάλι όσα λές δεν έχουν καμμία βάση .
Think_Math
Δεν συμφωνώ όχι γιατί δεν καταλαβαίνω , αλλά γιατί δεν πιστευω σε παραμύθια .
alex22
Κάνε μια έρευνα στο google και θα διαπιστώσεις οτι κάνεις λάθος.Εχουν γίνει αναρίθμητα πειράματα πάνω στις παραψυχικές δυνάμεις.
Ένα χοντρό παράδειγμα: Έχω δει στην TV κάποια ντοκιμαντέρ για κάποιους ανθρώπους που κάνουν εγχειρήσεις αφαιρώντας κάποιους όγκους από τα σώματα ασθενών ΜΟΝΟ με τα χέρια χωρίς κανένα εργαλείο και χωρίς να χύσουν ούτε σταγόνα αίμα και χωρίς να μείνει στο μέρος της επέμβασης ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ πληγής, ούτε καν ουλή.
Και χωρίς ίχνος πόνου από τον ασθενή.
Αυτό είναι αποδεδειγμένο γεγονός.
Φυσικά κανείς επιστήμονας δεν μπόρεσε να δώσει καμία σωστή εξήγηση.
Κάποιος λοιπόν που τα ξέρει όλα ας μας δώσει μου μια εξήγηση ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ψυχική δύναμη.
Όχι λοιπόν να εξετάζουμε μόνο κομμάτια μιας υπόθεσης και μάλιστα μόνο αυτά που μας συμφέρουν και να βγάζουμε θεωρίες και συμπεράσματα για ολόκληρη την υπόθεση.
Φιλικότατα.
Εδω θα προσπαθησω να δωσω την δικια μου θεση και προσεγγιση οσο αφορα το συγκεκριμενο θεμα με σκοπο να βαλω και εγω το λιθαρακι μου στην κατανοηση αυτου του ζητηματος
Μετα απο πολλα χρονια ''ερευνων'' πανω στην φιλοσοφια ,ψυχολογια ,εσωτερισμο ,και ενω ολα αυτα τα ζητηματα θα ελεγα οτι εχω γεννηθει για να ασχολουμε με αυτα ......
Ανακαλυπτω οτι το μεγαλυτερο μερος αυτων, ηταν, να βρισκομαι στην θεση του μαθητευομενου ακροβατη ,και το μεγαλυτερο μερος της ενασχολησης αυτης αφορουσε ανουσιες συζητησεις και νοητικα ''κλοθογυρισματα'' του νου που απλα ασχολουνταν με το τριπλο πηδημα του θανατου που εκτελουσε καθε φορα ο δασκαλος γκουρου
Οσο και αν φαινεται περιεργο αυτο που λεω ,ειναι η πραγματικοτητα για παρα πολυ κοσμο που ασχολειται με τα του ανθρωπου αλλα και οχι μονο
Η αιτια βρισκεται στην λανθασμενη εκπεδευση που το'' συστημα της αποκλισης''που λεει και το κολληταρι μου η ΜΥΘΗΡΑ μας εχει αναλαβει υπο την'' προστασια'' του
Δεν μπορω σε καμμια περιπτωση να δεχθω οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπορουν να ερευνησουν
Ειναι στην φυση του ανθρωπου και μαλιστα του Ελληνα
Το ασχημο ομως ειναι οτι πολυ λιγο εως καθολου μας εχει δοθει να καταλαβουμε οτι υπαρχει τετοια δυνατοτητα ,για να μην πω οτι εχουν γινει και φιλοτιμες προσπαθειες ,τετοιες δυνατοτητες να συρικνωθουν και τελειως μεσω της μη χρησιμοποιησεως αυτων
Θα ηθελα επισης να διευκρινισω οτι ολες οι ερευνες μου τουλαχιστον μεχρι τωρα αφορουν τα τελειως καθημερινα , ανθρωπινα ,και προσιτα στον καθενα
Υπηρχε δηλαδη μια εντονη αμφιβολια για το ποσο ακολουθω το σωστο δρομο
Απο την αλλη μερια στις διδασκαλιες των περισσοτερων αξιολογων δασκαλων αναφερονται τα βηματα και η περιγραφη του δρομου ,ομως ποιος μπορει να ξεχωρισει τα συγκεκριμενα σημεια οταν δεν τα εχει δει με τα ιδια του τα ''ματια ''
Οταν δεν τα εχει βιωσει αποτελεσμα της δικιας του προσωπικης αναρωτησης
Για πραγματα καθημερινα ,προσωπικα που συμβαινουν καθε ωρα και στιγμη
Πραγματα που να ειναι κοντα μας και προσιτα ωστε να μπορεσουμε να παρουμε τις απαντησεις
Ολα αποτελεσμα της ελειπους εκπεδευσης που ολοι μας εχουμε υποστει
Μου πηρε πολυ καιρο να αφαιρεσω τα περισσοτερα [ετσι τουλαχιστον πιστευω]της ελειπους και λανθασμενης εκπεδευσης που υπεστην στο κομματι του να ειμαι το δυνατο περισσοτερο ο εαυτος μου
Εναι η αιτια ολου του κακου και ολων των δεινων μας
Επι τη ευκαιρια εδω και καμποσο καιρο ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ γιατι αραγε η τηλεοραση ειναι τοσο επιζημια οσο καποιοι την περιγραφουν
Βρισκω λοιπον οτι ''ανακατευουν'' την ''πληροφορια'' με το''συναισθημα ''και με αυτον τον τροπο μπορουν να περασουν οτι θελουν
ΣΥΝΕΧΙΖΩ
Επιγνωση λοιπον κατα την δικια μου αποψη ειναι η ικανοτητα [που στο μεγαλυτερο της μερος ειναι επικτητη ]να αντιλαμβανομαστε τα κομματια που συντελουν στο να ειμαστε αυτο που ειμαστε
Τα κομματια αυτα δηλαδη που μας απαρτιζουν και που επισης βρισκονται σε μια συνεχη αλλαγη και επισης μας καθοριζουν σε απολυτο βαθμο
Ουσιαστικα θα μοπορουσα να ταυτισω την επιγνωση με καποιο ειδος αναλυσης οχι ομως διανοητικης αλλα μιας αναλυσης που βρισκεται στο τωρα στην στιγμη των εξελιξεων
Την επιγνωση δεν την αποκτα καποιος απο την μια στιγμη στην αλλη
Ειναι ενα μεγαλο παζλ κατανοησης που αποτελειται απο πολλες μικρες κατανοησεις
Κατανοησεις που απο την μια αφορουν καθε μια απο τις ξεχωριστες μηχανικοτητες [σωματοποιημενων καταστασεων δηλαδη] αλλα επισης και κατανοησεις που γενικα διεπουν την λειτουργια μας
Μια παρομοια και ισως η βασικοτερη αρχη περιγραφει την ανθρωπινη ροπη κατα την οποια εχουμε την ταση την καθε στιγμη που κατι μηχανοποιηται [περνα δηλ στην σωματικη διασταση να ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ και επειδη σχεδον ποτε δεν εχουμε υπαρξει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ αυτων των μηχανικοτητων να ταυτιζομαστε με αυτες δηλαδη....... ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩς ΜΑΣ
Μια αλλη συνεπεια ,που και αυτο το εχω καταχωρησει σαν αρχη λειτουργιας,των ανθρωπων, ειναι οτι..... οταν ταυτιζεται η προσοχη μας με κατι εχουμε ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το τι γινεται συνεπεια αυτων των δυο αρχων[σιγουρα υπαρχουν και αλλες] ... μπορουμε να το δουμε αν κοιταξουμε γυρω μας
Θα φερω ενα παραδειγμα απο την καθε αρχη για να γινω περισσοτερο κατανοητος
Οσο αφορα την πρωτη αρχη ,την ταυτοποιηση δηλ της αισθησεως με αυτο που ειμαστε !!!!
Χθες λοιπον μαθαινα ρακετες με τον πιτσιρικο μου
Οι οδηγιες που του ειχα δωσει ηταν ''κανουμε οτιδηποτε χρειαζεται για να εκτελουμε ανετα πολλες μπαλιες ''
Αυτο περιλαμβανει την μεταξυ αποσταση ,βαρος ρακετας ,παχος χεριου ,βαρος και ποιοτητα μπαλακιου ,και πανω απο ολα μεγαλη προσοχη
Κατ αυτον τον τροπο αποκτουμε την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑσ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ με συνεπεια να μπορουμε να διορθωνουμε το πιασιμο και γενικοτερα να υπαρχει μεγαλυτερη'' προοδος''
Ο μικρος λοιπον καποια στιγμη που ειδε οτι τα καταφερνει ενθουσιαστηκε με το παιχνιδι και καποια στιγμη αρχισε να βαραει καρφια
Αυτη του ομως η νεα ταση ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ
Χαθηκε η αντιληπτικοτητα επειδη πλεον κυνηγουσαμε την μπαλα
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΓΚΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ επειδη απλα ημασταν τελειως ταυτισμενοι με το παιχνιδι και σε τελικη αναλυση με αυτα που συμβαιναν στο σωμα μας
Απλα εγω καποια στιγμη το καταλαβα επειδη ειχε χαθει η ποιοτητα
Και βεβαια και το παιχνιδι ανισοροπησε τελειως με αποτελεσμα να σταματησουμε να προοδευουμε και απλα να κυνηγουσαμε την μπαλα
Αυτη ειναι και η κυρια αιτια [υπαρχουν και αλλες] και ο λογος για τον οποιο πολλοι παιζουν χρονια χωρις να μπορουν να προοδευσουν
Εδω θα πρεπει επισης να πω οτι οι ανακαλυψεις αυτες που αφορουν την ρακετα δεν μου ειπωθηκαν απο καποιον
Ειναι αποτελεσμα αναρωτησεων που γεννηθηκαν σχετικα με το πως και το γιατι των πραγματων που διαδραματιζονται κατα την διαρκεια του παιχνιδιου !!!!
Μαλιστα ενα απο τα κυρια χαρακτηριστικα καθε φορα που δειλα αρχιζα μια ερευνα ηταν η αισθηση οτι ειχα πολυ λιγες πιθανοτητες να καταληξω καπου ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
Και επισης κατι παρομοιο αισθανθηκα οταν προσπαθησα να κατασκευασω για πρωτη φορα ρακετα χωρις προηγουμενως να εχω δει κατι παρομοιο !!!!
Με αυτα εκτος απο την προθεση μου να εξαρω τις ικανοτητες μου [ο μπαγασας] θελω κυριως να καταδειξω τι σχεση μπορει να εχει ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΕΥΝΑ με το κομματι που λεγεται επιγνωση
Θελω επισης να δειξω την διαφορα δυναμικου που υπαρχει οταν μια ερευνα ειναι συνδεδεμενη με τα ενδιαφεροντα μας σε συκγριση με μια παρομοια κατασταση στην οποια απλα εκτελουμε κατι που μας εχει ειπωθει
Η αναγκαιοτητα αυτων μειωνεται σε πολυ μεγαλο βαθμο και μεχρι και που καθιστανται αχρηστες και μη συμβατες για εναν ανθρωπο που εχει εντρυφησει στην επιγνωση
Παρομοιες πληροφοριες πολλες φορες αναλογα με την πηγη τους μπορει να ειναι λανθασμενες
Ειναι κατι που επανειλημενα εχουμε δει !!!
Μεχρι που εχουμε δει οτι ο αυνανισμος ειναι καλος και απαραιτητος μην....... χαι..
Ο μονος αληθινος ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ
Και αν δεν μπορουμε να εχουμε επιγνωση ωστε να γνωριζουμε σε μια συνεχη βαση τοτε ας αρχισουμε να αναρωτιομαστε και να ερευνουμε
Ας το κανουμε με την μεθοδο της παρακολουθησεως των αποροιων των συνηθειων μας ,σε συνδυασμο με την αφαιρετικη μεθοδο !!!
Αυτο απαιτει να εχουμε το δυνατον, ενα καθαρο σωματικο και ψυχολογικο περιβαλον μεσω πειθαρχιων στις σωστες κατευθυνσεις
Μην ξεχναμε οτι αν ριξουμε μια πετρα σε μια φουρτουνιασμενη θαλλασα κανεις δεν προκειται να το αντιληφθει
Και ....δεν θα συμβει το ιδιο βεβαια αν η πετρα πεσει σε μια ηρεμη και γαληνια λιμνη
Ακομα ομως και αν ειναι σωστες καποιες εξωτερικες πληροφοριες δεν ειναι τιποτα αλλο απο απλες πληροφοριες
Μην ξεχναμε οτι δρουμε ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ
Αυτο σημαινει οτι ακομα και αν εχουμε δει οτι πρεπει να αποφυγουμε κατι η να κανουμε κατι που συνηθως δεν κανουμε ...οταν ερθει η κρισιμη στιγμη το κυριο λογο θα τον εχει το ερεθισμα
Εδω η μονη δυναμη που ειναι ικανη να αλλαξει την πορεια μας ειναι η επιγνωση απο στιγμη σε στιγμη
Αν θα μπορεσουμε να γινουμε αντικειμενικοι παρατηρητες του εαυτου μας και να μην ταυτιστουμε με τις αισθησεις του σωματος ,εχοντας παραληλα επιγνωση της φυσεως της μηχανικοτητας τοτε θα εχουμε ελπιδα να ξεφυγουμε απο την συνηθη διαδρομη
quote:Μμμ... μπορούμε να πούμε οτι ένα ερέθισμα απο μόνο του είναι καλό ή κακό;
Αυτο σημαινει οτι ακομα και αν εχουμε δει οτι πρεπει να αποφυγουμε κατι η να κανουμε κατι που συνηθως δεν κανουμε ...οταν ερθει η κρισιμη στιγμη το κυριο λογο θα τον εχει το ερεθισμα
quote:
Μμμ... μπορούμε να πούμε οτι ένα ερέθισμα απο μόνο του είναι καλό ή κακό;
Δεν ωφελει σε τιποτα να αναπτυξεις συναισθηματα επειδη εχεις καταταξει σε καλο και κακκο
Ουσιαστικα η αναφορα γινεται για τις αισθησεις ,και αυτες δεν ειναι ουτε καλες ουτε και κακκες
Πρωτα ομως απο ολα πρεπει να δουμε οτι ερεθισμα και αισθηση ειναι το ιδιο πραγμα
Με αυτο θελω να πω οτι το καθε ερεθισμα καταληγει σε μια αισθηση
Ακομα και οι ιδιες οι αισθησεις ειναι ερεθισμα
Αν πχ μπορουσαμε να ειμαστε ανοικτοι για να αντιληφθουμε, σε τι βαθμο επηρεαζομαστε ,και μονο που εχουμε ανοικτα τα ματια ,θα εκπλησομασταν
Οι αισθησεις μπορει να προερχονται απο λανθασμενες η σωστες συνηθεις διατροφης σεξουαλικοτητος κλπ
Οι αισθησεις μπορει να προερχονται ,απο ενα μη συμβατο σκεψης για εναν στοχο [την ψυχικη γαληνη πχ] η οχι
Υπαρχουν πολλοι τροποι να χρησιμοποιησει κανεις την γνωση που θα παρει απο τις αισθησεις για ολο το φασμα της υπαρξης
Ο πρωτος και ο πιο εμφανης ειναι οταν θα βαλουμε το χερι στην ''φωτια'' ,στην χειροτερη των περιπτωσεων θα γνωριζουμε οτι η φωτια καιει !!
Φωτια μπορει να ειναι η καθε κακκια συνηθεια που μας υποβαθμιζει την ζωη
Στοχος μας στην περιπτωση ενος παθους πχ θα ειναι πλεον η αποφυγη του
Ενας αλλος τροπος χρησης των αισθησεων ειναι οτι, αν θα καταλαβουμε οτι την καθε αισθηση ακολουθει μια αντιδραση, [εμφανη στα απειρα ματια μας η οχι], και την καθε αντιδραση μια αλλη αισθηση [ενας φαυλος κυκλος δηλαδη]θα μπορουμε γνωριζοντας αυτην την διαδικασια πως εξελισεται ειτε να την κοβουμε ειτε να την αποφευγουμε
Γνωριζοντας ομως παντα τι κανουμε απο στιγμη σε στιγμη !!!
Και αυτο το λεω γιατι ενω γνωριζουμε οτι η χαλαρωση πχ κανει καλο ,δεν αφιερωνομαστε σε αυτην διοτι δεν εχουμε γνωση του τι κανουμε στο τωρα
Υπαρχουν βεβαια και αλλες χρησεις ,οπως το οταν καποιος εξασκει την επιγνωση των αισθησεων τοτε ΥΠΟΘΕΤΩ λογω αυξημενης γνωσης και επιγνωσης του τι γινεται απο στιγμη σε στιγμη επερχεται συρικνωση του ''εγω'' επειδη η ''διαδικασια του '' γινεται βαρτετη απο ενα'' εξασκημενο ματι ''
Μεσω του πρωτου παραδειγματος ,εγω ασπουμε, συνυπαρχω με μια χρονια ασθενεια χωρις ομως να με ενοχλει καθολου
θα ελεγα μαλιστα οτι ισως ειναι απο τα ΄΄καλυτερα ''που μου εχουν συμβει !!
Γιατι;
Οπως ανεφερα και προηγουμενα, διατηρω ενα το δυνατο καθαρο περιβαλον ,[κατι που επιβαλεται ετσι και αλλιως ολοι να κανουν] συνηθειων , και εχοντας μαθει την γλωσσα του σωματος ,[πως αντιδρα δηλ το σωμα με καθε λαθος, η σωστο μικροπροθεσμα και λιγο πιο μακροπροθεσμα μπορω και εντοπιζω αμεσα το γιατι του καθε συμπτωματος
Μαθαινει κανεις αρχικα θεωρητικα και κατοπιν βλεποντας το στην πραξη
Ανακατευωντας λοιπον γνωση θεωρητικη, γνωση πρακτικη και επιγνωση του τι γινεται στο καθε τωρα, μπορει κανεις να δει αποτελεσματα, που ειναι αδιανοητα για τη''ιατρικη επιστημη ''
Ειμαι σιγουρος οτι τιποτα αλλο [εκτος απο αυτο το γεγονος] δεν θα μπορουσε να με κανει να μαθω γιατι απλα ο δρομος που περιεγραψα ειναι ενας μονοδρομος
quote:άρα και οι εντυπώσεις δε θα έπρεπε να είναι ούτε καλές, ούτε κακές;
xristosxatz
Δεν ωφελει σε τιποτα να αναπτυξεις συναισθηματα επειδη εχεις καταταξει σε καλο και κακκοΟυσιαστικα η αναφορα γινεται για τις αισθησεις ,και αυτες δεν ειναι ουτε καλες ουτε και κακκες
ερωτηματα
.......χμμ ..κατι σοβαρο λες εδω Χρηστο.. αλλα το πιανεις πιστευω καπως μονοπλευρα .την <<επιγνωση >>αν καταλαβα καλα την θεωρεις ως συνειδητοτητα της μηχανοποιημενης και στιγμιαιας αντιδρασης μας στα εξωτερικα ερεθισματα ??? ετσι??? διορθωσε με αν κανω λαθος και διευκρινησε ..
...<<τι ειναι για σενα επιγνωση>> ...
..παντως ειναι μεγαλη παραλειψη πιστευω να αποκλειεις τα εσωτερικα ερεθισματα ...συμπεριλαμβανομενου και των συναισθηματων και σκεψεων που εχουν μια δικη τους δυναμικη πολλες φορες ασχετη με τα εξωτερικα εναυσματα ...
...πχ η ηδονη , ο πονος, η χαρα ,ή λυπη , το θαρρος, ο φοβος τι γινεται με αυτα τα συναισθηματα ,,αυτα συμφωνα με την θεωρια που αναπτυσσεις δεν αποτελουν αντικειμενο ερευνης του <<επιγνωστη>>??? τα θεωρεις παραγωγα απλα των εξωτερικων ερεθισματων ???δεν πιστευεις οτι εχουν μια αδιορατη και δυσθεωρητη εσωτερικη προελευση περα απο τα εξωτερικα ερεθισματα ???..τα θεωρεις αναξια λογου ???
....κι οταν λες εξωτερικο ερεθισμα .. εννοεις ο,τι βρισκεται εκτος σωματος ??πχ αν μου ποναει το δοντι αυτο για σενα αποτελει εξωτερικο ερεθισμα ή εσωτερικο??? ...
...μπορεις να ορισεις επακριβως τι ειναι για σενα <<επιγνωση>> και σε ποια πεδια της ψυχονοητικης ζωης μας αναφερεται αυτη...
..χρειαζεται να ορισεις βασικες εννοιες πριν προχωρησεις στην πολυ πιο συνθετη εννοια της <<επιγνωσης >> για να μπορουμε να συζητησουμε πανω σε αυτη την θεωρηση σου ...
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
quote:Όλα αυτά που αναφέρεις είναι κομμάτι της επίγνωσης.
ΜΥΘΗΡΑ
.......χμμ ..κατι σοβαρο λες εδω Χρηστο.. αλλα το πιανεις πιστευω καπως μονοπλευρα .την <<επιγνωση >>αν καταλαβα καλα την θεωρεις ως συνειδητοτητα της μηχανοποιημενης και στιγμιαιας αντιδρασης μας στα εξωτερικα ερεθισματα ??? ετσι??? διορθωσε με αν κανω λαθος και διευκρινησε .....<<τι ειναι για σενα επιγνωση>> ...
..παντως ειναι μεγαλη παραλειψη πιστευω να αποκλειεις τα εσωτερικα ερεθισματα ...συμπεριλαμβανομενου και των συναισθηματων και σκεψεων που εχουν μια δικη τους δυναμικη πολλες φορες ασχετη με τα εξωτερικα εναυσματα ...
Λέμε κάποιες φορές οτι "επίγνωση" είναι το να βρίσκεσαι στο "κατώφλι": Παρατηρείς τι γίνεται έξω και παρατηρείς τι γίνεται μέσα. Αν χαθεί αυτή η ισορροπία τότε ταυτίζεσαι ή απορροφάσαι είτε με κάτι το "εξωτερικό", είτε με κάτι το "εσωτερικό". Αυτή η ταύτιση με τα πράγματα του κόσμου ή με τα συναισθήματα και τις σκέψεις (όλα αυτά πάνε μαζί έτσι κι αλλιώς) δημιουργεί την κατάσταση ύπνου.
Ο άνθρωπος δηλαδή δεν έχει έλεγχο πάνω στην αντίληψή του.
quote:Υπάρχουν κάποιες "έτοιμες" έννοιες, από κάποιες άλλες διδασκαλίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το θέμα. Όμως ο xristosxat το ξεκινάει απο μηδενικής βάσης, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πού θα καταλήξει το όλο εγχείρημα.
..χρειαζεται να ορισεις βασικες εννοιες πριν προχωρησεις στην πολυ πιο συνθετη εννοια της <<επιγνωσης >> για να μπορουμε να συζητησουμε πανω σε αυτη την θεωρηση σου ...
Eνημερωτικά πάντως το ζήτημα της επίγνωσης (Awareness αγγλιστί) δεν είναι κάτι με το οποίο πρώτη φορά καταπιάνεται κάποιος.
Είναι ζήτημα με το οποίο καταπιάστηκε ο Gurdjieff και ο Ouspensky, έπειτα ο Krishnamurti, και πολλοί άλλοι όπως ο Osho (ο οποίος δε ξέρω τι προθέσεις πραγματικά είχε αλλά είναι γνωστός) πιο πρόσφατα ο Eckart Tolle, νομίζω και ο Deepak Choprah. Είναι πολλοί που έχουν καταπιαστεί με αυτό.
Πρέπει όμως να θυμόμαστε οτι η "επίγνωση" δεν είναι θέμα φιλοσοφίας αλλά αντικείμενο πρακτικής.
Εγώ προτείνω στους αναγνώστες του παρόντος thread να μελετήσουν τα βιβλία του Gurdjieff ή τα βιβλία του Δασκάλου Samael Aun Weor για να πάρουν μια θεωρητική βάση πάνω στο θέμα.
Τα βιβλία των υπολοίπων που ανέφερα, θεωρώ οτι μπορεί να αποβούν παραπλανητικά για κάποιον που δεν έχει ήδη στερεές βάσεις.
Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι επαληθεύουμε ή να "τεστάρουμε" όλες αυτές τις θεωρίες μέσω της πρακτικής.
"..καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν (...) ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι"