- Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Μάλιστα φίλε Ψηλέ. Για να δούμε όμως ένα-ένα αυτά που μας γράφεις:1.
quote:Είναι δυνατόν γιατί ο Παΐσιος όταν μιλά απευθύνεται σε όλους, άρα και σε εμένα. Όπως οι υπόλοιποι αναγνώστες έχουν το δικαίωμα να τον αξιολογήσουν, το ίδιο δικαίωμα μπορώ να ασκήσω κι εγώ. Συγγνώμη βέβαια αν ξέχασα πως το δικαίωμα καταργείται αν η αξιολόγηση δεν είναι θετική
Πώς είναι δυνατόν και με ποιο τρόπο μπορείς εσύ να εκτιμήσεις εσύ την αξία του εν λόγω γέροντα έτσι ώστε να μην του αποδώσεις περισσότερα απ’ όσα αξίζει;Επίσης διόρθωσε τη φράση "ώστε να μην του αποδώσεις περισσότερα απ’ όσα αξίζει" γιατί εκτίθεσαι...
Αν έχεις μελετήσει τη ζωή του γέροντα Παϊσίου (χλωμό το βλέπω) και δεν βασίζεσαι μόνο και μόνο στα λιγοστά που βρίσκεις εδώ και εκεί, δηλαδή σε όσα αρκούν για να αναπτύξει ο καθένας την προπαγάνδα του, ίσως και να μπορούσες να εκφέρεις γνώμη για το πρόσωπό του.
Ο Γέροντας όταν μιλούσε δεν απευθυνόταν σε όλους. Αυτά που εσύ διαβάζεις είναι λόγοι που ο Γέροντας είπε σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία ενδέχεται και να τα μετέφεραν λάθος στο χαρτί.
Έπειτα, για να αξιολογήσεις τα όσα είπε ο Γέροντας πρέπει να τα δεις μέσα από το πρίσμα της Χριστιανικής Πίστης. Όταν εσύ, αλλά και ο καθένας, τα αποκόπτει, οδηγείται σε σφάλματα.
quote:
2.quote:
Τα «σεντόνια» του φίλου chris_ts και μόνο, πιστεύω πως δεν αρκούν για να σχηματίσει κάποιος άποψη για το γέροντα Παΐσιο. Έχουν γραφεί τόσα και τόσα γι’ αυτόν και υπάρχουν μαρτυρίες ατόμων που τον γνώρισαν.
Αν η γνώμη του φίλου beyond ήταν θετική για το πρόσωπο του Παΐσιου, σίγουρα τα "σεντόνια" του chris_ts θα σου αρκούσαν για να διαμορφώσει κάποιος άποψη, έτσι δεν είναι;.
Δηλαδή, εσύ όταν κάποιος σου παραθέτει στοιχεία με τα οποία σχηματίζεις θετική γνώμη για ένα άτομο, αναρωτιέσαι γιατί δεν συνέβη το αντίθετο;
quote:
3.quote:
Συνήθως, δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν κάποιος έχει μια θετική άποψη για έναν τρίτο συνάνθρωπό μου, αυτό θα έλειπε κιόλας. Όταν όμως η άποψή του αυτή αλλάζει, με βάση μόνο κάποιες γραμμές γραπτού λόγου, είναι άξιο απορίας και προβληματισμού.
Μόλις τώρα επιβεβαίωσες το συμπέρασμά μου για το ότι είσαι μονομερώς δίκαιος. Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τι έγραψες![]()
Ναι, έχεις δίκιο. Εγώ είμαι της γνώμης πως στην αρχή της γνωριμίας μου με έναν άνθρωπο πρέπει να τον προσεγγίζω θεωρώντας πως είναι καλός και αθώος.
Εσύ, ίσως, ξεκινάς με τελείως αντίθετη προσέγγιση.
Το αν θα αλλάξει η γνώμη μου γι' αυτόν δεν θα πρέπει να το βασίσω σε 5 γραμμές που γράφτηκαν στο Εσωτέρικα. Κι έπειτα, δεν καταλαβαίνω τι το άσχημο γράφτηκε για το γέροντα;
quote:
4.quote:
Μέχρι κάποια χρονική στιγμή, η ανθρωπότητα ή ένα μέρος της, γνώριζε το «μην κάνεις ποτέ σε κάποιον αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν οι άλλοι». Ήλθε όμως κάποιος και είπε «κάνε στον συνάνθρωπό σου ό,τι θα ήθελες και εσύ να κάνει αυτός για σένα».
Αν και δεν μας γράφεις ποιος είναι αυτός ο κάποιος (ο Παΐσιος προφανώς, γιατί τις δικές του "καινοφανείς" διδαχές αξιολογούμε), ας δούμε λίγο αυτό που γράφεις.
Κατ' αρχήν, ας μη ξεχνάμε πως το "κάνε στους άλλους ότι θα ήθελες οι άλλοι να σου κάνουν", αναφέρεται ως "νόμος της ανταποδοτικότητας" ή αλλιώς ως ο "χρυσός κανόνας της ηθικής". Αποτελεί δε θεμελιώδη αρχή όλων των μεγάλων θρησκειών και πολιτισμών εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Δεν έχει σημασία το ποιος το είπε. Σημασία έχει πως έως και κάποια χρονική περίοδο δεν υπήρχε και κάποιος το εισήγαγε.
Δεν αποτελεί θεμελιώδη αρχή όλων των μεγάλων θρησκειών και πολιτισμών. Ούτε και υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Όταν έλεγα για τσουβάλιασμα, σε κάτι τέτοιο αναφερόμουνα, σαν και αυτό που έκανες μόλις τώρα εσύ.
quote:
Ας δούμε τώρα πόσο "πρωτότυπος" ήταν ο Παΐσιος σχετικά με αυτή τη ρήση, στην οποία τον "προλάβανε" οι εξής:
- Μωϋσής, 1500πχ
- Έπος Μαχαμπχαράτα, 500πχ
- Κομφούκιος, 500πχ
- Χιλλέλ (εβραίος ηγέτης), 50πχ
- Ιησούς
- προφήτης Μωάμεθ, 600μχ
Όχι και τόσο πρωτότυπος λοιπόν.
* Σημειώνω πως η κατάργηση της κοινωνικής διαστρωμάτωσης που τόσο εύχεσαι να συμβεί, αποτελεί εξόφθαλμη ανταρσία ενάντια στη φύση. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Και πάλι, σου επαναλαμβάνω πως δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο γέροντα Παΐσιο. Ο Γέροντας το λόγο αυτό τον έκανε τρόπο ζωής του.
Αλήθεια, ποιος χρεώνεται την πρωτοτυπία;
quote:
5.quote:
Χωρίς να θέλω να πω πως γνωρίζω τη θρησκεία των ινδών, γνωρίζω πως η ίδια η θρησκεία τους τούς χωρίζει σε κάστες όπου υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι, όπου οι κατώτεροι υποφέρουν αρκετές φορές από τη συμπεριφορά των ανώτερων καστών.
Ο Χριστός όμως είπε πως όλοι οι άνθρωποι είναι φίλοι και αδελφοί του.
Θεμελιώδες συμπέρασμα της σημερινής κατάστασης, αποτελεί πως οι διδαχές και η εικόνα του Ιησού απέχει πολύ από την εικόνα του χριστιανισμού. Άλλωστε ο Ιησούς κινούνταν σε άλλα επίπεδα από τον χριστιανισμό που γνωρίζουμε. Anyway, και αυτό είναι μια άλλη ιστορία... Όμως, σχετικά με τοις κοινωνικές κάστες και για ανώτερους ή κατώτερους ανθρώπους, σε ρωτάω τα εξής:
- Ξεχνάς τον κοινωνικό ελιτισμό της χριστιανικής ιερατικής τάξης ανά την οικουμένη;
- Ξεχνάς πως σε κάθε σημαντική κοινωνική εκδήλωση, μέσα στους επισήμους βρίσκονται πάντοτε ιερείς; Έχεις δει πουθενά να στρογγυλοκάθονται άποροι, υδραυλικοί ή χτίστες;
- Ξεχνάς πως σε στιγμές εθνικής υπερηφάνειας κι ενώ ο ελληνικός λαός περίμενε να δοξάσει, να αγκαλιάσει και να φιλήσεις τους αθλητές μας, κάποιος μονοπωλούσε τα δρώμενα καθώς επί 1 ώρα μοίραζε μετάλλια;
- Ξεχνάς πως ο απόστολος Παύλος ήτο βασικός υποκινητής του σκεπτικού πως οι φτωχοί πρέπει να λυπούνται τους πλούσιους;
- Ξεχνάς την κοινωνική διάκριση της ιερατικής κάστας προς ώφελός της τελευταίας; (ευτυχώς πρόσφατα καταργήθηκε η ευνοϊκή μεταχείρηση των ιερέων στα μέσα μαζικής μεταφοράς...)
Εγώ μίλησα για διάκριση που υπάρχει στην ουσία της θρησκείας των καστών.
Ο Χριστός κατήργησε τις διακρίσεις και στη διδασκαλία του δεν υπάρχουν κάστες, ούτε και δούλοι και φτωχοί.
Αν κάποιοι κληρικοί δεν τιμούν το σχήμα τους και δεν πράττουν σύμφωνα με το Λόγο, θα έλθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν, όπως και όλοι μας.
quote:
6.quote:
Κατά την αρχαιότητα, υπήρξαν λαμπροί άνδρες οι οποίοι υποστήριζαν το θεσμό της δουλείας και την κατωτερότητα της γυναίκας! Ήλθε ο Χριστός και κατέλυσε το θεσμό της δουλείας και έδωσε στη γυναίκα τη θέση που της αξίζει
- Ο επαίσχυντος (σήμερα) "θεσμός" της δουλείας δεν θεωρούνταν κάτι κακό στη βίβλο. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που όπως μας δείχνουν, στη βίβλο η δουλεία ήτο κάτι το θετικό! Ας τα δούμε λοιπόν:
1. Έξοδος: 21,7-9
2. Ιωήλ: 3,8
3. προς Τιμόθεο: 1,2-3
4. προς Τίτο: 2,9-10
5. κατά Ιωάννη: 13,16
6. κατά Ματθαίον: 10,24
7. προς Εφεσίους: 6,5
8. προς Κολλοσαείς: 3,22
9. Λεϋιτικόν: 25,44-46
10. προς Τιμόθεο: 6,1
11. επιστολές Πέτρου Ά: 2,18
12. Έξοδος: 21,26-27
Κατόπιν των ανωτέρω, I rest my case![]()
Ο Χριστός κατήργησε τη δουλεία. Το δούλος που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, καμία σχέση ή ομοιότητα δεν έχει με το πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τη δουλεία στην προ Χριστού εποχή ή και στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία.
quote:
- Σχετικά με τη θέση της γυναίκας σε σχέση με το χριστιανισμό, έχω να σου αναφέρω περίπου 300 παραδείγματα μέσα από τη βίβλο, όπου η γυναίκα θεωρείται πραγματικά υποδεέστερο ον. Αν και θα βγούμε εκτός θέματος, αν θέλεις σου τα παραθέτω... και φυσικά να μη ξεχνάμε τον έκδηλο μισογυνισμό του Παύλου* Σχετικά με τη δουλεία και το ρόλο της γυναίκας στην αρχαιότητα, μην ξεχνάς πως οι τότε κοινωνικοί θεσμοί, απέδιδαν την εικόνα της δουλείας και της γυναίκας με πολύ διαφορετική οπτική σε σχέση με σήμερα. Αποτελούσαν και τα δύο συνήθη (τότε) κοινωνικά φαινόμενα που αν και διαιωνίζονταν, κανείς δεν είχε τη διάθεση τότε να τα καταργήσει, αν και καθολικά διατείνονταν ενάντια στη συνέχισή τους. Νομίζω δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα χειροκροτούσε στη θέα ενός σκλάβου ή στον υποβιβασμό της θέσης της γυναίκας. Πάραυτα, ο Ιησούς, σκεπτόμενος ως λογικός άνθρωπος ήθελε να καταργηθεί η δουλεία.
Τίποτα το πρωτοφανές σε αυτό.
Σίγουρα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός του τότε με το σήμερα.
Όπως και να έχει όμως, άσχετα με το αν η δουλεία τότε θεωρείτο σύνηθες κοινωνικό φαινόμενο, ήταν και είναι η χειρότερη μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του.
Κι όμως, υπήρχαν "λογικοί άνθρωποι" που χειροκροτούσαν όταν έσερναν τους δούλους στις αρένες όπου και τους κατασπάραζαν τα άγρια θηρία.
Εσύ σήμερα δεν βρίσκεις τίποτα το πρωτοφανές, αλλά τότε ο Λόγος άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων που ζούσαν υπό καθεστώς τρόμου.
quote:
Αν και το μακρύναμε αρκετά, τελικά φίλε Ψηλέ, ΔΕΝ μας παρέθεσες κάποιες καινοφανείς διδαχές του Παΐσιου αλλά του Ιησού. Δεν πειράζει, και πάλι θα περιμένουμε...
Το καινοφανές στο γέροντα Παΐσιο μην το ψάχνεις στους λόγους του. Θα το βρεις στη ζωή του.
Βρίσκεις κάτι το μεμπτό στις προτροπές του, στις συμβουλές του;
Βέβαια, άνθρωπος ήταν και αυτός και ως άνθρωπος μπορεί να έσφαλε και σε κάτι.
Αν θέλεις να μάθεις, όμως, ποιος ήταν ο Γέροντας, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις μαρτυρίες όσων των γνώρισαν, είτε προσωπικά είτε έμμεσα.
Ένας και μόνο άνθρωπος επηρέασε πλήθος ανθρώπων και τους έκανε καλύτερους, πρώτα για τον εαυτό τους αλλά και για τους συνανθρώπους του

Τώρα, σε αυτά που επισήμανα στα γραφόμενά σου, έχουμε τα εξής:
1.
quote:
Ο Γέροντας όταν μιλούσε δεν απευθυνόταν σε όλους. Αυτά που εσύ διαβάζεις είναι λόγοι που ο Γέροντας είπε σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία ενδέχεται και να τα μετέφεραν λάθος στο χαρτί.
Άρα όπως αρχικά είχα γράψει, η πιθανότητα της "σαλτσοποίησης" είναι μεγάλη...
2.
quote:
Έπειτα, για να αξιολογήσεις τα όσα είπε ο Γέροντας πρέπει να τα δεις μέσα από το πρίσμα της Χριστιανικής Πίστης. Όταν εσύ, αλλά και ο καθένας, τα αποκόπτει, οδηγείται σε σφάλματα.
Όπως πιστεύω γνωρίζεις, όταν περνάς το "φως" μέσα από ένα "πρίσμα", το φώς "δια-στρεβλώνεται"
3.
quote:
Δεν έχει σημασία το ποιος το είπε. Σημασία έχει πως έως και κάποια χρονική περίοδο δεν υπήρχε και κάποιος το εισήγαγε.
Και βέβαια έχει σημασία το ποιός το είπε πρώτος. Άλλωστε εσύ το ανέφερες ως επιχείρημα-παράδειγμα καινοφανούς διδαχής του Παΐσιου.
4.
quote:
Δεν αποτελεί θεμελιώδη αρχή όλων των μεγάλων θρησκειών και πολιτισμών. Ούτε και υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Όταν έλεγα για τσουβάλιασμα, σε κάτι τέτοιο αναφερόμουνα, σαν και αυτό που έκανες μόλις τώρα εσύ.
Αμέσως μετά από τα σχετικά γραφόμενά μου, σου παρέθεσα 6 γνωστές πειπτώσεις ανθρώπων που "πρόλαβαν" τον Παΐσιο.
5.
quote:
Και πάλι, σου επαναλαμβάνω πως δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο γέροντα Παΐσιο. Ο Γέροντας το λόγο αυτό τον έκανε τρόπο ζωής του.
Αλήθεια, ποιος χρεώνεται την πρωτοτυπία;
Μη ρωτάς εμένα, δες τι σου απάντησα στο "4". Επίσης λες πως δεν αναφέρεσαι αποκλειστικά στον Παΐσιο, όμως εκείνο που μας αφορά είναι η αντίρρησή μου στο αν ο Παΐσιος έχει προσφέρει καινοφανείς διδαχές. Σου ζήτησα μερικά παραδείγματα αλλά κι ένα 5χρονο παιδί θα καταλάβαινε πως δεν θέλεις να παραδεχτείς δημόσια πως τελικά ο Παΐσιος δεν μας δίδαξε τίποτα καινούργιο!. Εκεί έρχεται να συνδεθεί η αντίρρησή μου για τη σπουδαιότητα της προσωπικότητάς του. Αν όντως υπήρχε κάτι εξαιρετικό σε αυτόν, τότε δικαίως θα τον ονόμαζαν σύγχρονο άγιο. Απέχουμε όμως πολύ από κάτι τέτοιο. Και φυσικά εσύ συνεχίζεις να μην μας παραθέτεις ούτε μισό επιχείρημα για το αντίθετο, καθώς ενώ αρχικά μας παρουσιάζεις τον χρυσό κανόνα της ηθικής ως σύλληψη του Παΐσιου, μετά μας τα γυρνάς και γράφεις πως δεν αναφέρεσαι αποκλειστικά στον Παΐσιο
6.
quote:
Ο Χριστός κατήργησε τις διακρίσεις και στη διδασκαλία του δεν υπάρχουν κάστες, ούτε και δούλοι και φτωχοί.
Αν κάποιοι κληρικοί δεν τιμούν το σχήμα τους και δεν πράττουν σύμφωνα με το Λόγο, θα έλθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν, όπως και όλοι μας.
Συμφωνώ για την οπτική του Ιησού που μας παρουσιάζεις (by the way, "χριστοί" υπήρξαν πολλοί στην αρχαιότητα, οπότε χρησιμοπιώ το "Ιησούς" για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι σε ποιόν αναφέρομαι). Αφού όμως λες πως κάποιοι κληρικοί δεν τιμούν το σχήμα τότε γιατί η αρχιεπισκοπή τους αφήνει να ξεφτυλίζουν τη θρησκεία τους; Πόσες περιπτώσεις έχουν παραπεμθεί στο πειθαρχικό της εκκλησίας, σε σχέση με αυτές που έγιναν γνωστές; Ξέρεις πολύ καλά πως τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Αν οι πειθαρχικοί κανόνες της εκκλησίας εφαρμόζονταν, τότε θα είχαν λειψανδρεία. Αντίθετα βλέπουμε πως καθαιρούν 1-2 ιερείς κάθε 5 χρόνια. Μήπως λέω ψέμματα;;; Φυσικά εκεί παίρνει θέση το "ποίμνιο" και αλαλάζει "μα και αυτοί άνθρωποι είναι!". Ή θα είναι ιερείς (με ότι αυτό συνεπάγεται) ή θα είναι άνθρωποι. Αν δεν έχουν σκοπό να τιμήσουν το ράσο τους, ξηλώστε τους το συντομότερο για να σώσετε και τη δική σας αξιοπρέπεια, αλλιώς είστε ίδιοι με αυτούς που προστατεύετε. Its as simple as that!
7.
quote:
Ο Χριστός κατήργησε τη δουλεία. Το δούλος που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, καμία σχέση ή ομοιότητα δεν έχει με το πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τη δουλεία στην προ Χριστού εποχή ή και στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία.
O Ιησούς δεν κατήργησε τίποτα. Απλά τάχθηκε εναντίον της δουλείας και αυτό τον τιμά. Δεν άλλαξε όμως εκείνο το κοινωνικό κατεστημένο. Μην μπερδεύεσαι
8.
quote:
Το καινοφανές στο γέροντα Παΐσιο μην το ψάχνεις στους λόγους του. Θα το βρεις στη ζωή του.
Ναι αλλά στην αρχή μας έλεγες (και αυτό ανεπιτυχώς προσπαθείς να αποδείξεις) πως ο Παΐσιος μας δίδαξε πρωτόγνωρα πράγματα. Τώρα αλλάζεις τροπάριο και μας λές να μην το ψάχνουμε στα λόγια του αλλά στη ζωή του
9.
quote:
Βρίσκεις κάτι το μεμπτό στις προτροπές του, στις συμβουλές του;
Όχι βέβαια, όμως δεν βρίσκω και κάτι το συνταρακτικά διαφορετικό (και σε προκαλώ πάλι να μας αποδείξεις το αντίθετο). Με απλά λόγια, αφού ήταν ένας συνηθισμένος καλός μοναχός, προς τι το ασύδοτο marketing γύρω από το όνομά του; Μάλλον και οι δύο ξέρουμε τον λόγο
10.
quote:
Αν θέλεις να μάθεις, όμως, ποιος ήταν ο Γέροντας, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις μαρτυρίες όσων των γνώρισαν, είτε προσωπικά είτε έμμεσα.
Ναι αλλά πριν λίγο μας έλεγες πως: Ο Γέροντας όταν μιλούσε δεν απευθυνόταν σε όλους. Αυτά που εσύ διαβάζεις είναι λόγοι που ο Γέροντας είπε σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία ενδέχεται και να τα μετέφεραν λάθος στο χαρτί I rest my case
Ελπίζω να μου απαντήσεις σε ΟΛΑ όσα έχω αντίρρηση νοικοκυρεμένα όπως σου τα παραθέτω κι εγώ ![]()
«Μερικοί υποστηρίζουν πως σε όλες τις θρησκείες βρίσκουμε τα ίδια πράγματα. Όχι.»
Σαφέστατα όχι! Αλίμονο εάν ήταν έτσι.
Ψηλός:
«Χωρίς να θέλω να πω πως γνωρίζω τη θρησκεία των ινδών, γνωρίζω πως η ίδια η θρησκεία τους τούς χωρίζει σε κάστες όπου υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι, όπου οι κατώτεροι υποφέρουν αρκετές φορές από τη συμπεριφορά των ανώτερων καστών.»
Νομίζω πως για μια φορά ακόμα η υποκρισία σου έχει περισσέψει φίλτατε!
Δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ στην ιστορία των λαών θρησκεία που να έχει διαχωρίσει, διχάσει και μισήσει τους αλλόθρησκους τόσο όσο ο χριστιανισμός. Έφερε και εισήγαγε στην ιστορία την ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, επινόησε και εκτέλεσε την ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ, σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπων «εις το όνομα του Χριστού», κατέστρεψε όσο κανείς άλλος μνημεία άλλων θρησκειών.
Μας ενδιαφέρει άραγε μόνο το τι έγινε ΜΕΣΑ στις στίς ίδιες τις τάξεις της θρησκείας?
Όμως και εδώ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!!
Να θυμηθούμε ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΩΤΑ? Να θυμηθούμε τα θύματα και το μίσος ανάμεσα σε χριστιανούς για το ζήτημα των εικόνων? Να θυμηθούμε τα χιλιάδες των θυμάτων ανάμεσα στα διάφορα δόγματα?
Ψηλέ, μάλλον τα...ματάκια σου και τα αυτιά σου βλέπουν και ακούν μόνο ότι τους αρέσει και αρέσκονται!
Ψηλός:
«Ο Χριστός όμως είπε πως όλοι οι άνθρωποι είναι φίλοι και αδελφοί του.»
Ναι, φυσικά. ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΥΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!
Διότι ειδάλλως, θα τους φάει το μαύρο το σκοτάδι και η κατάρα Του! Η μήπως έχεις να μας υποδείξεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ όπου να μας μιλάει για.......την «αγάπη» και την «ανοχή» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ή τουλάχιστον προς όσους ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ??
Ψηλέ, καλό το παραμύθι σας, αλλά καιρός και να κόψετε τουλάχιστον τα αδιεξοδα σας ψέματα.
Ψηλός:
«Κατά την αρχαιότητα, υπήρξαν λαμπροί άνδρες οι οποίοι υποστήριζαν το θεσμό της δουλείας και την κατωτερότητα της γυναίκας!»
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη στιγμή για την γυναίκα, απο ότι μετά την εγκατάσταση του χριστιανισμού στην πολιτική εξουσία.
Να θυμηθούμε άραγε τα λόγια του ΜΙΣΟΓΥΝΗ ΠΑΥΛΟΥ για την γυναίκα? Να θυμηθούμε τα λόγια των διαφόρων ανέραστων «Πατέρων» σας για την γυναίκα? Να θυμηθούμε το πως αποκαλούσε ο Παύλος την γυναίκα? Μήπως δεν την αποκαλεί «ΣΚΕΥΟΣ»??
Να θυμηθούμε ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ που σέρνει μαζί της η γυναίκα άπαξ και γεννηθεί? Μήπως ξεχνάτε όλοι εσείς οι υποκριτές το ότι ένα αβάπτιστο κοριτσάκι αποτελεί για τον χώρο της εκκλησίας...μέγιστο σατανικό θέμα??
Μήπως ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο Ιησούς δεν έχασε ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ? Μήπως ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο Ιησούς αποκάλεσε την Μητέρα που τον γέννησε «Γυναίκα» και όχι Μητέρα την ώρα που εγκατέλειπε τα εγκόσμια??
Επίσης, και όσον αφορά την δουλεία, δεν σας πέφτει ούτε κουβέντα!
Ο Παύλος, έχει ΕΞΑΓΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, δεν είπε ούτε κουβέντα κατα των δουλοκτητών, αντιθέτως δε, εξήγησε πως είναι......θεάρεστο έργο η υπηρέτηση των αφεντάδων!
Ψηλός:
«Ήλθε ο Χριστός και κατέλυσε το θεσμό της δουλείας και έδωσε στη γυναίκα τη θέση που της αξίζει.»
Ψέμα ασύστολο.
Όσον αφορά δε τον Παίσιο, ας μην ξεχνάμε πως όταν τον έπιασε καρκίνος, δεν τον γιάτρεψαν ούτε τα εικονίσματα που «δακρύζουν» αλλά ούτε και οι προσευχές του-προσέφυγε σε νοσοκομείο.
Τόσο απλά...![]()
![]()
![]()
Σίγουρα πράματα...

macedon
quote:
Γιατι,αν τον γιατρευαν οι προσευχες του εσυ θα πιστευες;Πες ναι και κατι μπορει να γινει!!!
Κάποιοι, "λογικοί" μεν άνθρωποι, δεν δύνανται να καταλάβουν, το πώς έβλεπαν οι Άγιοι την ασθένεια ή και ακόμη τον ίδιο το θάνατο.
Όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά δεν θέλουν κιόλας. Κι ό,τι αδυνατεί κάποιος, ή δεν θέλει, να καταλάβει, το περιγελά διότι είναι ο μόνος τρόπος να προσπεράσει κάτι που του γίνεται αγκάθι που τον πονά αλλά δεν δέχεται μια άλλη ερμηνεία, πέρα από αυτή που αυτός θεωρεί ως τη μόνη αποδεκτή.
Όσον αφορά στον Πατέρα Παΐσιο, πάντως, αυτοί που τον υποχρέωσαν να βγει από το Όρος και να επισκεφτεί το γιατρό, ήταν τα πνευματικά του παιδιά, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Όσι για το αν ο Παΐσιος υποχρεώθηκε να βγει από το κελί του, πραγματικά δεν το πιστεύω. Αν υπήρχε τρόπος να σωθεί από μόνος του, θα το είχε κάνει. Δηλαδή θέλεις να μας πεις πως τον πήραν σηκωτό και τον πήγαν στο νοσοκομείο; Κρίμα γιατί του στέρησαν μια άριστη ευκαιρία να αποδείξει πόσο διαφορετικός ήταν μέσω ενός θαύματος.
Θέλω επίσης να σημειώσω την πλήρη απουσία του μέλους chris_ts στο διάλογό μας. Αν δεν είναι κάποια ανωτέρα βία που τον εμποδίζει να συμμετάσχει, τότε, όπως ανέφερα στο πρώτο μου post, σκοπός του ήταν όντως να εκμεταλλευτεί το βήμα που του δίνουν και να κάνει δωρεάν κήρυγμα. Θα περιμένουμε να δούμε...
ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΕΙΠΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ
ΤΑ ΘΥΜΙΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Κατανοώ πως για εμάς όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν κινέζικα. Και εγώ αδυνατώ να δεχθώ αυτά που λέει ο Γέροντας. Είναι ένας αγώνας καθημερινός η πορεία μας προς την πνευματική άνοδο και θεωρία του Θεού. Φυσικά, αν δεν δέχεσαι κάποια βασικά στοιχεία της Χριστιανικής Πίστης, δεν ωφελεί να ασχοληθείς και με τα περαιτέρω.
"Οι δοκιμασίες στη ζωή μας είναι το θέμα του πέμπτου μέρους του βιβλίου. «Για να πάη κανείς στον γλυκό παράδεισο, πρέπει να φάη πολλά πικρά εδώ, να έχη το διαβατήριο των δοκιμασιών στο χέρι». Ο σταυρός που οικονομάει ο Θεός για τον κάθε άνθρωπο, είναι ανάλογος με την αντοχή του και αποτελεί «σκάλα προς τον ουρανό» (σ. 191). Ειδικότερα η αρρώστεια, την οποία και ο ίδιος τόσο καρτερικά υπέμεινε, βοηθάει τον άνθρωπο, γιατί τον καθαρίζει από την αμαρτία και τον εξαγιάζει, αρκεί να κάνει υπομονή και να την δέχεται με χαρά (σ. 210). Εκτός όμως από την υπομονή που πρέπει να έχει ο άνθρωπος στον πόνο, χρειάζεται να συμμετέχει και στον πόνο των άλλων. « άκουγα 'χημειοθεραπείες', λέει ο Γέροντας, και νόμιζα ότι είναι 'χυμοθεραπείες', δηλαδή ότι κάνουν στους καρκινοπαθείς θεραπείες με χυμούς, με φυσικές τροφές! Που να ξέρω; Τώρα όμως κατάλαβα τι ταλαιπωρία είναι» (σ. 219). Χρησιμοποιώντας και προτείνοντας πάντοτε ο Γέροντας τον καλό λογισμό εξασφαλίζει σπουδαίες ωφέλειες και από τα πιο δυσάρεστα πράγματα.
Το έκτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου έχει ως θέμα τον θάνατο και την μέλλουσα ζωή. Εδώ γίνεται λόγος για τη μνήμη του θανάτου, τη συμφιλίωση με τον θάνατο, την αυτοκτονία, την παρηγοριά των πενθούντων, τα μνημόσυνα, τη μεταθανάτια ζωή και τέλος για την ελπίδα που πρέπει να έχει ο άνθρωπος. Ο θάνατος δεν είναι το τέλος της ζωής, αλλά η μετάβαση στην άλλη ζωή. Είναι ένας σύντομος αποχωρισμός. «Μόνο όταν δεν έχη καλή ζωή αυτός που φεύγει, δικαιολογούμαστε να ανησυχούμε» (σ. 272). Με το γνωστό φιλότιμό του ο Γέροντας έλεγε: «Είναι πολύ βαρύ, μετά από όσα έκανε ο Θεός για μας τους ανθρώπους, να πάμε στην κόλαση και να Τον λυπήσουμε. Ο Θεός να φυλάξη, όχι μόνον άνθρωπος, αλλά ούτε πουλί να μην μπη στην κόλαση».
Η απλότητα, η σαφήνεια, η καθαρότητα και περισσότερο από όλα η φωτισμένη σκέψη του Γέροντος Παϊσίου προσφέρουν στον αναγνώστη του βιβλίου αυτού την αίσθηση μιας αληθινής πνευματικής πανδαισίας."
Πηγή: http://www.orthodox.net.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4

Ο καρκίνος είναι τακτικός στους μοναχούς, με μεγάλα ποσοστά καρκίνο του προστάτη και έτσι ονομάστηκε και η νόσος του καλόγερου, πράγμα εμφανές
καθώς η έλλειψη εκσπερμάτωσης με συνέπεια την συσσώρευση προστατικών υγρών δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις με συνεπίκουρο και ορμονικές διαταραχές. (ο νοών νοείτω..
)
Βλέπετε, ο......«Πάνσοφος Θεός» δεν προέβλεψε πια και κάθε λεπτομέρεια!!![]()
Όσον αφορά δε τους «Αγίους», όπως και δήθεν τον Παϊσιο και....τον καρκίνο που με κανένα «θαύμα» δεν μπόρεσε να γιατρέψει ο ίδιος αλλά χρειάστηκε την επέμβαση του 424 Σ.Ν., ας θυμηθούμε το ΠΩΣ καταγράφονται τέτοιοι «Άγιοι» στην χριστιανική ιστορία:
Ο Άγιος Κόϊντος (2 Μαρτίου) προσευχήθηκε κι έγινε σεισμός κι από τον σεισμό γκρεμίστηκε ο ναός και τα είδωλα έπεσαν και οι Έλληνες σκόρπησαν τρομαγμένοι!!
Ο Άγιος Ηλιόδωρος (19 Νοεμβρίου) μπήκε «κρυφίως εις τον ναόν τον καλούμενον Πάνθεον, επειδή και εκεί ήσαν πάντα τα είδωλα των Θεών. Αφού δε προσευχήθη ο άγιος, ευθύς έγινε σεισμός, από δε τον σεισμόν έπεσαν κάτω τα είδωλα και εσυντρίφθησαν»!![]()
Ο Άγιος Κορνήλιος (13 Σεπτεμβρίου) προσποιήθηκε πως θέλει να θυσιάσει στους (δηλαδή ο Θεός αποδέχεται και…ψεύτες!!
) θεούς και μπήκε σε ένα ναό. «Τότε θαύμα μέγα εποίησεν ο του Χριστού μαθητής, δια μέσου του οποίου προσείλκυσεν όλους τους εκεί ευρισκομένους εις την πίστιν του Χριστού, δια μέσου δηλαδή της προσευχής του αιφνιδίως έγινε
μέγας σεισμός από τον οποίον έπεσεν ο ναός και τα μεν είδωλα εσύντριψε και κατέχωσε, την δε γυναίκα του Δημητρίου (του ηγεμόνα της πόλεως) Ευανθίαν ονόματι, μαζί με τον υιόν της, ζωντανούς υποκάτω εις το χώμα παραδόξως εφύλαξεν»!!
Όταν έμαθε ο Δημήτριος για τον σεισμό έτρεξε στον τόπο εκείνο πιστεύοντας πως θα βρει την σύζυγο και το γιο του νεκρούς, όμως….«ο Άγιος εκβαλών από το χώμα υγιείς την γυναίκα και τον υιόν, εβάπτισεν αυτούς, ομού και τον Δημήτριον και όλους τους ανθρώπους τους έπειτα εβάπτισε και όλην την πόλιν, φωτίσας αυτούς δια της θεογνωσίας»!
Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!![]()
![]()
Όμως το γεγονός ότι καταστρέφουν όλοι αυτοί οι…ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΑ ΑΓΑΠΗΣ τα αγάλματα δεν τους αρκεί! Αυτά πρέπει ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ:
Η Αγία Μελετινή (16 Σεπτεμβρίου) δια της προσευχής της κατεκρήμνισεν εις την γην τα είδωλα του Απόλλωνος και του Ηρακλέους και ως κόνιν ταύτα ελέπτυνε»!
Ο Άγιος μάρτυς του Χριστού Ανίκητος (12 Αυγούστου) προσευχήθηκε κι έγινε σεισμός «από δε τον σεισμόν έπεσε κάτω το είδωλον του Ηρακλέους και έγινεν ως κονιορτός αλλά και εν μέρος της πόλεως Νικομηδείας εκρημνίσθη και πολλούς Έλληνας κατεπλάκωσεν»!
Ο Άγιος Ορέστης (10 Νοεμβρίου) απλώς φύσηξε τα είδωλα κι εκείνα «κατέπεσον και έγιναν ως κονιορτός»!
Ο άρχοντας της Βιθυνίας, Ιλαριανός ονόματι, πίεζε την αγία μεγαλομάρτυρα Κυριακή (7 Ιουλίου) να απαρνηθεί την πίστη της στον Χριστό και γι’αυτό την έφερε στο ναό των ειδώλων. Εκείνη όμως προσευχήθηκε (τι άλλο θα έκανε τάχα!) κι έγινε σεισμός μεγάλος απο
τον οποίο «εκρημνίσθησαν τα είδωλα και έγιναν ως κονιορτός. ηκολούθησε δε και ανεμοστρόβιλος, όστις εσκόρπισεν εις τον αέρα τον κονιορτόν των ειδώλων. Πεσούσα δε και μία αστραπή κατέκαυσε το πρόσωπον του άρχοντος Ιλαριανού όθεν εκείνος κρημνισθείς από τον θρόνον του εξεψύχησεν»!!
Οι Έλληνες έφεραν τον άγιο ένδοξο μεγαλομάρτυρα Προκόπιο (8 Ιουλίου) στον ναό των ειδώλων αλλά εκείνος «δια της προσευχής του εσύντριψε τα είδωλα, τα οποία παραδόξως μεταβληθέντα εις νερόν έξω της θύρας εχύθησαν»!![]()
![]()
Ο άγιος Βασιλίσκος (22 Μαΐου) προσευχήθηκε και «ευθύς ήλθε πυρ εξ ουρανού και κατέκαυσε τον ναόν και τα εν αυτώ είδωλα κατεσύντριψεν εις λεπτά κομμάτια»!
Η αγία Ερμιόνη (4 Σεπτεμβρίου) μπήκε μέσα στον ελληνικό ναό του Ηρακλέους και αφού προσευχήθηκε «εις τον αληθή και φιλάνθρωπον Θεόν ευθύς έγινε βροντή από τον ουρανόν και μαζί με την βροντήν έπεσαν όλα τα είδωλα όσα ευρίσκοντο εις τον Ναόν και καταθλασθέντα έγιναν ως κονιορτός. Τότε η αγία εξήλθεν από του Ναού και λέγει εις τον βασιλέα, έμβα, ω βασιλεύ εις τον ναόν και βοήθησον τους θεούς σου, διότι αυτοί έπεσον και δεν ημπορούν να σηκωθούν»!!
Τότε ο βασιλεύς διέταξε να αποκεφαλίσουν την αγία, αλλά…….ξεράθηκαν τα χέρια των δημίων Θεοτίμου και Θεοδούλου που την άγγιξαν. Όμως προσκύνησαν την αγία, πίστεψαν στον Ιησού και έγιναν πάλι όπως πριν.
Τότε ήλθαν κάποιοι άλλοι δήμιοι και τους αποκεφάλισαν και τους τρεις.
Ο ιερομάρτυρας Έρασμος (2 Ιουνίου) μόλις αντίκρισε το είδωλον του Διος που ήταν χάλκινο με ύψος δώδεκα πόδια και πλάτος έξι πόδια «είδεν αυτό με βλοσυρόν όμμα (μάτι) και, ω του θαύματος! παρευθύς έπεσε και συνετρίβη εις λεπτά τμήματα από δε το είδωλον εξήλθε δράκων φοβερός, όστις αφάνισε πολύ πλήθος ανθρώπων. Και ο μεν βασιλεύς επανήλθε εις το παλάτιον με καταισχύνην, οι δε λαοί φοβηθέντες από τον δράκοντα προσέπεσον εις τους πόδας του μάρτυρος και πιστεύσαντες τω Χριστώ εβαπτίσθησαν από τον άγιον είκοσι χιλιάδες άνθρωποι».
(Αυτά για να μην κάνετε το λάθος και….σπάσετε κανένα άγαλμα κατά λάθος!!!!![]()
)
Κατόπιν ο άγιος θανάτωσε τον δράκοντα, αλλά ο βασιλιάς (που ήταν ο Μαξιμιανός) θύμωσε τόσο πολύ, που έσφαξε και τους 20.000……….
Αυτά τα λίγα, ώστε να καταλάβει ο καθένας με τι ελαφρότητα και επιδεξιότητα αναπτύσσονται οι μύθοι των δήθεν «Αγίων», ενώ στην ουσία είτε για τσαρλατάνους είτε για την ασχετοσύνη των πιστών.![]()
![]()
Δεν κουράστηκες ακόμη βρε Σβάμπε;;![]()
![]()

quote:
Ψηλός
Δεν κουράστηκες ακόμη βρε Σβάμπε;;
Δηλαδή, για να καταλάβω το νόημα του μηνύματός σου;
1. Δεν είναι αληθινά αυτά οπότε διαφωνείς;
2. Είναι αληθινά, άρα διαφωνείς συμφωνώντας;

macedon
«Βρε καλώς το Σβάμπε με το κασετοφωνάκι και την παρέα του τους hellenic religion!!»
Ναι ρε Ψηλέ, θέλησα και εγώ να.......ερευνήσω τα όρια της εξυπνάδας σου άνθρωπε μου, και είπα, «μωρέ λες να μην ξέρει ο Ψηλός να πληκτρολογεί αναζήτηση στο google!!!».![]()
![]()
![]()
Δεν μου λες, σε ποιά προσπάθεια τέλειωσες το διδακτορικό σου??![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν σας αρέσει να βλέπετε τα χάλια και τα παραμύθια σας έ? Πάντως, εάν θέλεις και δέκα φορές άλλα τόσα, που φυσικά τα χέρια σου να φας να ψάχνεις στο google δεν πρόκειται να βρεις, εδώ είμαστε!![]()
Ψηλός:
«Δεν κουράστηκες ακόμη βρε Σβάμπε;;»
Κοίτα να δεις, όταν έχω απέναντι μου ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ σαν και σένα (http://www.orthodox.net.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4), οι οποίοι ούτε καν τα βασικά του δόγματος τους δεν γνωρίζουνε αλλά απλά «ψωνίζουνε» δεξιά και αριστερά, όπως και εσύ για παράδειγμα, τότε είναι προφανές πως δεν αξίζει και ιδιαίτερος κόπος.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.... έχει καταντήσει σαν και το ανέκδοτο με τα "μαμημένα τα μυρμηγκάκια"!

ΑΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΠΑΣΩ ΚΑΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ,ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ,ΛΟΓΙΚΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙ ΣΕ ΑΓΙΟ !!
ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ !!! ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΘΗΛΥΚΑ !! ΑΣΕ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΦΑΙ !!
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
ποιο ειναι τι κριτηριο για να πουμε ποιος ειναι α-γιος?
να πουμε η καλοσυνη το ενα,να πουμε τηρηση και μεταδοση των γραφων και τριτο η επιφωτηση απο κατι αγιο(μη γηινο).
καπως ετσι ο απλος ανθρωπος κρινει ποιος εχει τις καταληλλες προιποθεσεις στα ματια του.
εγω θα θεσω καποια ευλογα ερωτηματα:
1)αν οντως φωτισμενο το παλικαρι τι δουλεια ειχε στο ορος μακρια απ'τους ανθρωπους?
2)γιατι τοση σχεση με τον πονο (τον δικο του και των ξενων)ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ
3)γιατι οχι γυναικες στον "αγιο" κοσμο του?
για να μη παιδευομαστε πολυ θα σου πω οτι το παλικαρι ηταν ΘΥΜΑ.
οπως και θυματα ειναι ολοι εκεινοι που πιστευουν σε τετοιου ειδους θεους του πονου και της αγωνιωδης δοκιμασιας.
ασφαλως η καλοσυνη και η λιτιτητα φερνουν πνευματικα χαρισματα που στην περιπτωση του σπαταληθηκαν για την τυφλα καποιον πιστων...
οσο για την μεταθανατο ζωη και τα παραμυθια "να'μαστε καλοι εδω να μας παρει ο καλος κυριος",πρεπει να'μαστε καλυτεροι εδω για να ζουμε καλυτερα ΕΔΩ.τα κριτηρια μετα θανατο αστα στο ΕΚΕΙ γιατι απο κει ηρθες και εκει πας ανεξαρτητα απο το τι εκανες εδω.αφου ολα προγραμενα αρα και ολα προεξοφλημενα.
το μονο που μενει ειναι το ΕΔΩ το ΤΩΡΑ.
ε λοιπον ποιος ειναι ΤΩΡΑ "αγιος" για τους υπολοιπους?
ρε μηπως μπορουμε τελικα να βρουμε με η Γη.....
Πως να σου το πούμε αλλιώς δηλαδή???
quote:
Μήπως ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο Ιησούς δεν έχασε ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ? Μήπως ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο Ιησούς αποκάλεσε την Μητέρα που τον γέννησε «Γυναίκα» και όχι Μητέρα την ώρα που εγκατέλειπε τα εγκόσμια??
Τί ακριβώς εννοείς εδώ; Το "Γυναίκα" το είπε με υποτιμητικό τρόπο ή όχι;
Στο θέμα της βάπτισης : οι ιερείς δεν ξαναβαπτίζονται; Αυτό δεν είναι κορϊδία;
quote:
Ο πνευματικός άνθρωπος πρέπει να φτάση σε τέτοια κατάσταση, που, κι αν ο Θεός δεν του δώση τον Παράδεισο, να μην τον πειράξη.
Εδώ τί ακριβώς εννοεί; Κάποιοι δεν θα πάνε ούτε στην Κόλαση,ούτε στον Παράδεισο;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
«Τί ακριβώς εννοείς εδώ; Το "Γυναίκα" το είπε με υποτιμητικό τρόπο ή όχι;»
Είναι προφανές ότι το είπε με απαξίωση για την ιδιότητα της Μητέρας του. ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που θα αποκαλούσε την Μητέρα που τον γέννησε ως «γυναίκα» και όχι Μητέρα?
Προφανώς μόνο ένας δογματικός..