- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αρχισες να θυμίζεις τους Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά. Πόσα ακόμη στάδια χριστιανισμού θα περάσεις ακόμα αναρωτιέμαι. ![]()
>Το να πιστεύει κάποιος πως είναι «συντονισμένος» νομοτελειακά με την Φύση,
>το Σύμπαν και τους Νόμους του και μάλιστα να τους εκφράζει, δεν είναι λιγάκι «υπερβολικό»;
Γιατί να είναι; Με τη λογική αντιλαμβανόμαστε τον Εαυτό μας και τον Κόσμο και τη θέση μας σ' αυτόν και την σχέση μας μαζί του. Αν π.χ. πέσεις στο νερό σε φουρτουνιασμένη θάλασσα επιλέγεις πως θα κολυμπήσεις.
Αν είσαι χριστιανός θα αρχίσεις να κολυμπάς πχ προς την Ανατολή γιατί πιστεύεις ότι εκεί είναι ο θεός. Συνήθως θα πηγαίνεις κόντρα στα κύμματα γιατί τα κύμματα είναι αμαρτίες που πρέπει να δαμάσεις καταπονώντας τον εαυτό σου. Με τους άλλους που κολυμπούν γύρω σου μπορείς να νοιώθεις "αγάπη" και "συμπόνοια" και που και που να βοηθάς κανέναν πριν πνιγεί. Φυσικά θα ελπίζεις ότι ο Γιαχβέ θα σε σώσει στο τέλος ακόμα κι αν πνιγείς πριν φτάσεις εκεί που πηγαίνεις.
Ο Έλληνας αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς την αιωνιότητα και την απεραντοσύνη των "κυμμάτων". Προσπάθησε να τα καταλάβει από πολύ γρήγορα κι άρχισε να "κολυμπάει" σε συντονισμό με τον κυμματισμό. Γρήγορα αντιλήφθηκε τη χαρά της Αρμονίας και της Ομορφιάς που έρχεται όταν συντονίζεσαι με τον Κόσμο. Έμαθε να τσαλαβουτάει στην "κάλμα" και να αφήνεται στα μεγάλα κύμματα. Ο Ελληνας αφήνει τον Κόσμο να τον κατευθύνει και δεν προσπαθεί να "διορθώσει" τον Κόσμο.
Σημείωσε ότι μιλάω για κουλτούρες κι όχι για πρόσωπα. Δεν έχει καμία σχέση η πολιτική έννοια της "υπηκοότητας" στο παράδειγμά μου. Έχει να κάνει μόνο με Κοσμοαντιλήψεις που είναι διαφορετικές.
>Εκτός και αν εννοείται τον παθητικό συντονισμό με τους Νόμους
>όταν τους βιώνουμε πάνω μας (και μέσα μας)!
Εγώ εννοώ τον ενεργητικό συντονισμό. ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ και να συμμετέχεις ενεργά και συνειδητά στον Κόσμο. Ο Κόσμος μας δίνει τη λογική και μέσω της λογικής κατανοούμε τον Κόσμο. "Είμαστε αστρική σκόνη που παρατηρεί την αστρική σκόνη" έγραψε ένας μεγάλος αστρονόμος. Κάθε παραλογισμός αφαιρεί λίγη Λογική από τον Κόσμο και μετακινεί - λίγο - τον Λόγο ανάμεσα στη Λογική και τον Παραλογισμό. Όχι πολύ! Ο Λόγος - όπως περιέγραψε ο Ηράκλειτος - μένει πρακτικά σταθερός κι έτσι ο Κόσμος ισορροπεί.
>Αν πιστεύεται ότι είστε άψογοι, τότε ειλικρινά επιθυμώ να σας γνωρίσω από κοντά.
Τι υστερίες είναι αυτές φίλτατε; Γιατί να είμαι "άψογος"; Είμαι - κατά το δυνατόν - συνεπής, και κρατάω μια ισορροπία ανάμεσα σ' αυτά που θέλω και σ' αυτά που μπορώ. Εσύ προσπαθείς να γίνεις "τέλειος" κι αναρωτιέμαι αν έχεις στο μυαλό σου μια ΣΑΦΗ εικόνα τι σημαίνει αυτό :-
>Ερμοκράτη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν θεραπευτεί «παράλογα» από καρκίνο.
Καθόλου παράλογα. Τα επιστημονικά περιοδικά αναφέρονται εκτεταμένα σε περιστατικά αυτοίασης από σοβαρές καταληκτικές ασθένειες. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σώμα δεν είναι ακόμη απόλυτα κατανοητός αλλά όταν θα γίνει θα υπάρχει για όλες αυτές τις περιπτώσεις μια λογικότατη εξήγηση. Ο Ραββί Γιεζούα αντιμετώπιζε τους επιληπτικούς ως "δαιμονισμένους" μέσα στην άγνοιά του ενώ ο Ιπποκράτης είχε ήδη απομυθοποιήσει την ασθένεια και την είχε κατατάξει μαζί με τις άλλες ασθένειες αιώνες πριν από τον Γιεζούα.
Αν πάλι επιμένεις ότι αυτά τα περιστατικά είναι "μεταφυσικά" τότε κατά την άποψή μου, τους ασθενείς γιατρεύει ο Ασκληπιός ![]()
>Αν ο Θεός είναι Άχωρος και Άχρονος και Πανταχού Παρών και τα
>Πάντα Πληρών, πες μου τότε που Περιορίζεται;
Αν ο θεός είναι Άχωρος και Άχρονος τότε πως επηρρεάζει τον Χώρο και τον Χρόνο φίλτατε; Ως υπαρκτό ορίζουμε φυσικά αυτό που είναι μέσα στο Χώρο και το Χρόνο. Το Άχωρο και το Άχρονο είναι εξ' ορισμού ανύπαρκτο. Άχωρο και Άχρονο είναι εξ' ορισμού ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Άν λοιπόν ΕΣΥ εξισώνεις τον Θεό Γιαχβέ με το Τίποτα τότε τι να προσθέσω εγώ περισσότερο; ![]()
(Το πανταχού παρών πώς το κολλάς; Εφαρμόζεις στο "Άχωρο" επιρρήματα του Χώρου; Κατά τους κανόνες σύνταξης είσαι σόλοικος φίλτατε).
>Επανέρχομαι στο Νόμο της Αγάπης.
>Είναι Νόμος, αν θέλετε το Ερευνούμε!
Ναι να το ερευνήσουμε. Πρώτα να μου ορίσεις την 'Αγάπη' έτσι όπως εσύ την εννοείς και έπειτα να μου προσδιορίσεις πώς αφορά τον Κόσμο. Σε ποιά από τα υπαρκτά πράγματα ισχύει και με ποιό τρόπο είναι καθολική στη λειτουργία της. Σημασία, πάντως, μεγάλη, έχει να δώσεις έναν ΣΑΦΗ ΟΡΙΣΜΟ γιατί θα τον ελέγξω και στις πιο ακραίες του εκφάνσεις.
quote:
Ο Έλληνας αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς την αιωνιότητα και την απεραντοσύνη των "κυμμάτων". Προσπάθησε να τα καταλάβει από πολύ γρήγορα κι άρχισε να "κολυμπάει" σε συντονισμό με τον κυμματισμό. Γρήγορα αντιλήφθηκε τη χαρά της Αρμονίας και της Ομορφιάς που έρχεται όταν συντονίζεσαι με τον Κόσμο.
ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ...
ΕΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΚIΝΔYΝΟ ΚΥΜΑ (ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ 7ο ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ...ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΚIΝΔYΝΟ ΚΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 3ο...
ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΞΗΣ:
---AΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ...ΤΡΙ-ΚΥΜΙΑ.........---
Edited by - ATLAS on 22/11/2002 17:46:55
ΦΙΛΤΑΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
"TO ΨΕΥΔΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ"...
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΩΤΙΟΣ:
quote:
Και τώρα «μπαρδόν»…σημειώσατε λάθος, δεν ήταν οι Πτολεμαίοι, αλλά ο Αντίοχος.
Φίλοι μου δεν είμαι ούτε Ιστορικός, ούτε υπερασπιστής των Εβραίων
Παρόλα αυτά (το έχω πρόχειρο) να παραθέσω ένα απόσπασμα από την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» (προσοχή όχι του Εβραϊκού!), του Παπαρηγόπουλου.
Τόμος 4ος σελ 82 (κορφή).
«…απαίτησε να αναλάβει αυτός τον διορισμό (ο βασιλιάς της Συρίας Αντίοχος Δ΄) του αρχιερέα των Ιουδαίων και θεώρησε εκείνους που επέμεναν (τους αλήτες!!!) στα πάτρια ήθη και νόμους σαν στασιαστές. Και συγχρόνως, επειδή είχε ανάγκη από χρήματα (βρε τον κακόμοιρο!!) για να συμπληρώσει το φόρο που επέβαλαν στον Αντίοχο Γ΄ οι Ρωμαίοι, κυρίεψε τον 170 την Ιερουσαλήμ, κατέλαβε τον ναό, έκαψε τα ιερά βιβλία, και ζήτησε (μήπως ευγενικά;) να επιβάλει στους Ιουδαίους την ελληνική θρησκεία και τους ελληνικούς θεούς».
(οι παρενθέσεις είναι δικά μου σχόλια ).
ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)...ΑΡΑ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΒΟΛΕΨΑΝ ΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ...ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΧΟ...
Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ...
quote:
...κατέλαβε τον ναό...
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ (ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ...) ΟΤΙ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΟ ΝΑΟ...
ΟΧΙ...ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΡΗΤΟΓΕΝΟΥΣ ΔΙΟΣ...
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΑ (ΚΑΙ ΛΙΓΑ) ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ...
ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΑΒΑΙΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, (AΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ), ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 250.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΛΕΥΚΙΔΩΝ...
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟ...ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ.......
Edited by - ATLAS on 22/11/2002 17:48:16
Φίλε Άτλαντα Ξεφεύγεις!![]()
Ότι παράθεσα ήταν αυτούσιο απόσπασμα από την "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους"
Δεν ξέρω για τους φίλους σου, εγώ το έχω μπροστά μου!!!
(καί όλους τους τόμους της)
Είναι δυνατόν να είσαι τόσο πωρωμένος; ![]()
Είσαι σίγουρος ότι "κατέλαβε" τον Ναό του Δία;
Και τι Ιερά Βιβλία έκαψε;
Την "Χιονάτη και τους 7 Νάνους";
Και γιατί χρίστικε Αρχιερέας των Ιουδαίων;
Άτλαντα ξέρεις πόσους Τούρκους σφάξαμε μέχρι να ελευθερωθούμε;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
Πριν μιλήσεις σκέψου! Δεν είναι δύσκολο.
Και μάλιστα όταν πετάς λάσπη!
Συμμαζέψου!
Αν έχεις προσέξει, όταν κάνω λάθος, σπεύδεω να το διορθώσω.
Είμαι ίσως μια φωτεινή εξαίρεση;
Αμέσως με το που ρώτησε ο Ντιξ έψαξα στην Ιστορία, καθότι δεν είχα στα χέρια μου τις πηγές που δίαβασα για τα τότε γεγονότα (πάνε 10 χρόνια), και βρήκα τις αναφορές του Παπαρηγόπουλου.
Και από την άλλη Άτλαντα σου έθεσα 7 ερωτήσεις.
Οι 6 αφορούν τον "άρηκτη" σχέση του χώρου και του χρόνου, ως χωροχρόνο, και η 1 το Θεό.
Ξαναδίαβασε σε παρακαλώ πιο προσεκτικά!
Ερμοκράτη πολύ όμορφο το παράδειγμά σου για την θάλασσα! ![]()
Φανερώνει όμως και την μερική αντίληψη που έχεις για τον Χριστιανισμό.
Φίλε μου υπάρχουν αρκετοί που κολύμπησαν κόντρα στο κύμα!
Βασίλη σοβαρολογείς πως αποφεύγω να απαντάω; (για άλλους είχα αυτήν την εντύπωση)
Θα είμαι τηλεγραφικός (Τα ΠΣΚ είναι δύσκολα για μένα)
Χαίρομαι γαι τις ερωτήσεις σας.
Δώστε όμως χρόνο (πιθανόν την Δευτ) για να πάρω θέση.
Πρέπει να πλυθώ, να στολιστώ, έτσι Ερμοκράτη; ![]()
Πάντως να θέσω γρήγορα έναν προβληματισμό
Δεν μου κάνετε "χαρη" αν μιλάμε για Αγάπη, με την ψυχή μας ασχολούμαστε!
Θέλετε να ερευνήσετε πραγματικά, ή ψάνχετε για να την "Ακυρώσετε";
Με Αγάπη Φώτης.
quote:
Είσαι σίγουρος ότι "κατέλαβε" τον Ναό του Δία;
ΕΣΥ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ....![]()
![]()
![]()
quote:
Και τι Ιερά Βιβλία έκαψε;
ΤΩΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΝΑΟ...![]()
![]()
![]()
quote:
Και γιατί χρίστικε Αρχιερέας των Ιουδαίων;
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΦΑΓΗ...250.000 ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ...
quote:
Αμέσως με το που ρώτησε ο Ντιξ έψαξα στην Ιστορία, καθότι δεν είχα στα χέρια μου τις πηγές που δίαβασα για τα τότε γεγονότα (πάνε 10 χρόνια), και βρήκα τις αναφορές του Παπαρηγόπουλου.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ...![]()
![]()
ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Άτλαντα ξέρεις πόσους Τούρκους σφάξαμε μέχρι να ελευθερωθούμε;
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ...![]()
![]()
![]()
quote:
Πριν μιλήσεις σκέψου! Δεν είναι δύσκολο.
Και μάλιστα όταν πετάς λάσπη!
Συμμαζέψου!
ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ...ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ...
quote:
Και από την άλλη Άτλαντα σου έθεσα 7 ερωτήσεις.
Οι 6 αφορούν τον "άρηκτη" σχέση του χώρου και του χρόνου, ως χωροχρόνο, και η 1 το Θεό.
Ξαναδίαβασε σε παρακαλώ πιο προσεκτικά!
Α) ΜΙΛΑΩ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΑΝ ΣΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ;;;
Β) ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΕΣΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ;;;
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ...
quote:
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ...
ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ:
1) ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΛΕΜΕ, ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ...
2) ΠΑΡΟΝ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΩΡΑ...
3) ΜΕΛΛΟΝ...ΤΟ 2004 ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ...Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ...ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ...ΜΕΛΛΟΝΤΑΣ...ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΣ...
ΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ:
ΦΩΤΙΟΣ
----------------------------------------------------------------
Ναι φίλε Πιστεύω πως ο Θεός Δημιούργησε τον Χρόνο.
---------------------------------------------------------------------
O ΘΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ...ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ...
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΩΡΑ..........................................
quote:
Δεν μου κάνετε "χαρη" αν μιλάμε για Αγάπη, με την ψυχή μας ασχολούμαστε!
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ...Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ...ΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...
ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΙΣΧΥΕΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΘΕ) ΤΟ "ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ"...
quote:
Φίλε Άτλαντα Ξεφεύγεις!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΥΠ-ΕΚ-ΦΕΥΓΕΙΣ...
quote:
Είμαι ίσως μια φωτεινή εξαίρεση;
ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ: EXΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ, ΚΟΡΩΝΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ ΜΟΥ....
Edited by - ATLAS on 23/11/2002 17:10:01
....
Ο Χριστιανισμός επικράτησε και διατηρήθηκε όχι με “το φως του αληθινού θεού” αλλά με την βία και την παραπλάνηση των απλοϊκών ανθρώπων. Εμείς ξέρουμε σήμερα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος υπήρξε από την αρχή ανθελληνική, ότι κατάστρεψε ό,τι είχε σχέση με τον αρχαίο μας πολιτισμό, απαγόρευσε την διδασκαλία των αρχαίων και έκλεισε τις φιλοσφικές σχολές, ότι συμμάχησε με τους τούρκους και αφόρισε την επανάσταση του 21, ότι αφόρισε εκλεκτά πρόσωπα των γραμμάτων και του πολιτικού κόσμου, ότι υποστήριξε όλα τα αντιδραστικά στοιχεία μέσα στη χώρα για να συγκυβερνά αυτόν τον τόπο και ότι με τους συνταγματάρχες πήγε να μας φέρει και την “Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών”.
Εμένα δεν με εκπλήσσουν τα ανίερα έργα του ιερατείου της Ορθοδοξίας διότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα καλύτερο από ένα ίδρυμα που στηρίζεται στα δόγματα και αντιμάχεται την ελεύθερη σκέψη και τον ορθολογικό διάλογο.
Ήρθε νομίζω ο καιρός να ζητήσουν οι “άγιοι πατέρες” συγνώμη από τον Ελληνισμό για τις βαρβαρότητές τους και να αποκηρύξουν το αμαρτωλό τους παρελθόν. Ίσως μία τέτοια γενναία πράξη τους βάλει στον δρόμου του πολιτισμού και της προόδου.
Σαν όλα τα δογματικά κατεστημένα και η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία αυθαίρετη κοσμική εξουσία που δεν λογοδοτεί σε κανέναν.
Από τη φύση της είναι εχθρός της δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας, αντιμάχεται την κριτική και ελεύθερη σκέψη και νοθεύει τον ηθικό κώδικα της κοινωνίας μας.
Έχει ιδιαίτερα διαστρεβλώσει την ηθική σκέψη συνδέοντάς την με τον πρωτόγονο μύθο για το προπατορικό αμάρτημα, για παράδεισο, κόλαση και ένα θεό τιμωρό, ζηλιάρη και εκδικητικό.
Στην περιβόητη “επί του όρους ομιλία” του Χριστός κατάφερε να διαφθείρει όλες τις αρετές αφού οι αρετές που κήρυξε ήταν όλες μέσα για να πετύχουμε άλλους στόχους. “Μακάριοι …ότι αυτοί ελεηθήσονται …ότι αυτοί υιοί θεού κληθήσονται …ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γήν …ότι αυτοί τον θεό όψονται…” Δηλαδή, το να προσπαθείς να είσαι ειρηνοποιός δεν είναι, κατά τον Χριστό, μία αυταξία αλλά μία αξία υπό όρους, αν δηλαδή, θέλεις να ονομασθείς υιός του θεού. Όλοι όμως θεωρούμε ηθικά υπανάπτυκτους εκείνους που κάνουν το καλό για κάποια άλλη σκοπιμότητα.
Φαντασθείτε να σας επισκεφθεί κάποιος στο νοσοκομείο και όταν εσείς τον ευχαριστήσετε για την επίσκεψη εκείνος σας απαντά ότι δεν σας επισκέφθηκε γιατί νοιάζεται για σας, αλλά επειδή το παραγγέλλει ο θεός του.
Δεν έχει προσφέρει τίποτα απολύτως ο Χριστιανισμός στον ηθικό μας κώδικα, ο οποίος κατά τον άγγλο φιλόσοφο Bernard Williams, προέρχεται κατ’ ευθείαν από τον Όμηρο!
Οι επιπόλαιοι ιεροκήρυκες, που αρέσκονται στα ασαφή και ηχηρά συνθήματα, εξακολουθούν να μας μιλούν για την υπέρτατη των αρετών, την αγάπη, που εκήρυξε ο Χριστός.
Αν όμως καλοκοιτάξουμε την αγάπη θα δούμε ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να είναι αρετή. Πρώτ’ απ’ όλα όλες οι αρετές έχουν και το επίθετό τους: η δικαιοσύνη έχει το δίκαιος, η τιμιότητα το τίμιος, η μεγαλοψυχία το μεγαλόψυχος, η φιλανθρωπία το φιλάνθρωπος και ούτω καθεξής. Για την αγάπη όμως δεν υπάρχει αντίστοιχο επίθετο και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν θα έπρεπε, αν η αγάπη ήταν η ύψιστη των αρετών να έχει και αυτή το επίθετό της με το οποίο θα χαρακτηρίζαμε τον φορέα της;
Δεύτερο είναι παράλογο, ακατανόητο και ανειλικρινές να λέει κάποιος ότι αγαπά όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τους εχθρούς του. Δεν θα μας προβλημάτιζε αν κάποιος μας έλεγε ότι αγαπά τους απατεώνες, τους βιαστές, τους εγκληματίες και τους απάνθρωπους; Συγκρίνετε την αγάπη, που δεν είναι αρετή, με την φιλανθρωπία που είναι. Η φιλανθρωπία δεν είναι αδιάκριτη σαν την υποτιθέμενη χριστιανική αγάπη. Ο φιλάνθρωπος είναι διακριτικός στις ενέργειές του: έχει ένα όραμα της καλής κοινωνίας και βοηθά επιλεκτικά τα άτομα που έχουν ανάγκη βοηθείας και τα ιδρύματα και τους θεσμούς που εξυπηρετούν την αγαθοεργία, την ισότητα, τη συνεργασία και την παιδεία.
Εκείνος που αγαπά και βοηθά τους βασανιστές και τους εκμεταλλευτές του λαού δεν είναι φιλάνθρωπος αλλά παλιάνθρωπος.
Τέλος, η αγάπη, σαν το μίσος, τον οίκτο, την ζήλια και τον φόβο είναι ένα συναίσθημα και όχι μιά αρετή. Τα συναισθήματα διακρίνονται για την παθητικότητά τους, δηλαδή, είναι ψυχικές καταστάσεις που συμβαίνουν σ’ εμάς δεν είναι κάτι που εμείς κάνουμε.
Ο δίκαιος, ο γενναίος και ο μεγαλόψυχος ενεργούν σύμφωνα με ορισμένες αρχές και γι’ αυτό τους θεωρούμε ενάρετους, ενώ αυτός που φοβάται, αγαπά ή μισεί, κυριεύεται, διακατέχεται καταλαμβάνεται ή συγκλονίζεται από συναισθήματα. Έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από τους συνανθρώπους μας να είναι πιο ευγενείς ή πιο έντιμοι, αλλά θεωρούμε αξιολύπητο το μικρόμυαλο άνδρα που απαιτεί από την γυναίκα του να τον αγαπά!
Σ’ αντίθεση με την αγάπη, η ανεκτικότητα είναι μία σημαντική αρετή. Είναι ανόητο να απαιτούμε από τους άλλους να μας αγαπούν, αλλά έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από τους άλλους να μας ανέχονται, όταν η προοπτική μας για τον κόσμο, η συμπεριφορά μας και ο τρόπος ζωής μας δεν παραβιάζουν τις θεμελιώδεις ηθικές αρχές.
Η ανεκτικότητα είναι εκείνη η θεμελιώδης αρετή που εξασφαλίζει την ελευθερία της έκφρασης και επομένως τον πλουραλισμό και την δημοκρατία.
Οι θερμόαιμοι όμως ορθόδοξοι χριστιανοί,σαν τον δεσπότη Κατερίνης, που έχουν συνηθίσει στο στερεότυπο κούφιο σύνθημα περί της υπερτάτης αρετής και αγάπης, θεωρούν την ανεκτικότητα, στην καλύτερη περίπτωση, σαν μία αρετή κατώτερης στάθμης. Συνήθως την απορρίπτουν διότι ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και ζωής και σε πεποιθήσεις που εναντιώνονται στα προσφιλή τους δόγματα.
Η διαρκής αναφορά στην αγάπη δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα προπέτασμα καπνού, ένα κίβδηλο σύνθημα που χρησιμοποιούν όσοι δεν θέλουν να σκεφθούν σοβαρά για τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα και για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους.
Ο δεσπότης αφού βρίζει όλους κείνους που σκέπτονται διαφορετικά από αυτόν, κλείνει την πρωτόγονη εγκύκλιό του “Με πολλή πατρική αγάπη!” Εγώ θα ήθελα να του πω να μας λείπει η αγάπη του και ο κίβδηλος λόγος του και τον προσκαλώ να μπεί και αυτός και ποίμνιό του στο δρόμο της ελευθερίας και της ανεκτικότητας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.
Ο δογματικός του μονόλογος από τον άμβωνα υπονομεύει τον πολιτισμό μας και επομένως είναι απάνθρωπος.
Από το κείμενο
«Μία.. Εγκύκλιος και 2 + 1 απαντήσεις …
Η… «αγκυλωμένη» κρίσις των Ελλήνων και ο … «ατίμητος» Χριστιανισμός»
http://www.ysee.gr/html/zt_imk287.html
Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΑΦΕΙ:
quote:
Σκληρός και Δύσκολος Θεός είναι.
Τον γνώρισαν από κοντά οι Ναζί, Φίλοι μου.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΩΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ...
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Γ' ΡΑ'Ι'Χ
ΑΔΟΛΦΟΝ ΧΙΤΛΕΡ
ΗΜΕΙΣ ΟΙ 20 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΩΝΥΜΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΑΠΗΚΟΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΝΙΚΑΣ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΜΕΝ (!!!) ΕΝ ΘΑΥΜΑΣΜΩ:
EΠΕΣΕΝ ΤΟ ΖΙΤΟΜΙΡ (ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ) ΚΑΙ ΕΣΩΘΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ...
ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΥΝΗ ΤΗΝ ΥΜΕΤΕΡΑΝ (ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ) ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΛΕΙΣΤΑ (!!!).
ΟΙ 20 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΥΣΟΥ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20 ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Α' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΛΑΥΡΑΣ...ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Β' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ...ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
Γ' TETΡΑΔΟΣ: ΙΒΗΡΩΝ....ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
Δ' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΧΙΛΙΑΝΔΡΙΟΥ...ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Ε' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ...ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ
--------------------------------------Δρ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ.ΘΕΟΛΟΓΟΣ
()ΟΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ...
ΥΒΡΙΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΕΜΕΣΙΝ.......
Με την Λευκη Κουκουβαγια,δεν σε συσχετιζω,απλως αναφερθηκα στο ιδιο σημειο.Της εγραψα λοιπον να συνεχισει να γραφει,και μου απαντησε οτι διαγραφτηκε απο το site.Φιλε Thoth,τι ακριβως συνεβη?Οτι αποψεις και να ανεγραφε το εν λογω πτηνο,αν ηταν ανεδαφικες,αυτοαναιρουνται.Γιατι λοιπον διαγραφτηκε?Αν θελεις,εξηγησε μου,γιατι με ενδιαφερει.
Τωρα φιλε Φωτιε,γιατι στην περιπτωση του Ιησου,ισχυει το απολυτο μαυρο-ασπρο?Στην ΜΠΑΓΚΑΒΑΝΤ ΓΚΙΤΑ,το Αγιο Βιβλιο της Ανατολης(μαζι με τις Σουτρες του Βουδδα),Ο ΚΡΙΣΝΑ,αναφερει οτι 'οταν το Κακο πληθυνεται στον κοσμο,Εγω ενσαρκωνομαι...'.Λοιπον ,ο ΚΡΙΣΝΑ,σαν γηινη ενσαρκωση του 2ου προσωπου της Τριμουρτι,σαν ενσαρκωση του ΒΙΣΝΟΥ,σε τι υστερει -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ-απο τον Ιησου?Γιατι οι Χριστιανοι,εχουν την εβραικη 'μολυνση'του εκλεκτου λαου,και αν δεν αναγνωρισει κανεις την πιστη τους σαν την μονη αληθινη και υπερτατη,αυτοματα 'εκπιπτει'.
Και επισης το 'ποινικο τους μητρωο'ειναι πολυ βεβαρυμενο,τοσο που να μην απανταται σε καμμια αλλη,μη εβραιογενη,θρησκεια.Ο Ιησους δεν επρεπε να διειδει 'τα μεγαλεια'που θα γινοταν στο ονομα του,και που δεν εχουν καμμια σχεση με την ουσια της ΑΓΑΠΗΣ ,της ΑΡΜΟΝΙΑΣ,και του ΦΩΤΟΣ?
θαταν ισως ενδιαφερον,να συζητησετε για το ψυχολογικο αιτιο της χριστιανικης αυτης στασης,εντελως ξενης προς τον ψυχισμο των Αρχαιων,οπου συνανταται μεγαλυτερη ανοχη,διαλλακτικοτητα και...συγκριτισμος.
Και Φωτιε ,μην μου απαντησεις,οτι αυτο γινεται ,γιατι ειναι η μονη και απολυτη Αληθεια,γιατι,εκτος των αλλων, θα σε παραπεμψω στις γνωστες ρησεις του μαρτυρα Ιουστινου,αλλα και του Τερτυλλιανου...
...και πιστευω οτι υπηρξαν κι αλλες παρομοιες,αλλα σβηστικαν απο το συμφερον και την μισαλλοδοξια.
Παντα με φιλια και ...χωρις υστεροβουλια.
Για το 'ουροβορος οφις' και ΠΑΝ,πιστευω οτι καπου ταυτιζονται...ΟΥΔΕΝ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟΝ Η ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟΝ!
serpentpan
Edited by - serpentpan on 24/11/2002 00:30:12
Αυτό που έχει γίνει είναι "Κλείδωμα" του Μέλους ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ, κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων. Η ιδιότητα του Μέλους δεν έχει ανασταλεί. Το Μέλος ΛΕΥΚΟΣ ΑΕΤΟΣ συμμετέχει κανονικά, με αναφαίρετα τα δικαιώματα Μέλους του, απλά όπως καταλαβαίνω οικοιοθελώς δεν επιθυμεί να λάβει μέρος ενεργά στις συζητήσεις μας.
Οι λόγοι για το εν λόγω Κλείδωμα Μέλους αναφέρονται στο Θέμα: /forums/topic.asp?TOPIC_ID=489 και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την άβολη (για όλους μας) διαδικασία υπάρχουν διάσπαρτοι στις Ομάδες Συζήτησης για όποιον ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το Βοήθημα της "Αναζήτησης" μέσα στα Forums...
Στο παρόν Θέμα θα ήθελα επίσης να ενημερώσω πως δεν πρόκειται για απλώς "ανεδαφικές" απόψεις (αυτός δεν είναι βέβαια λόγος διαγραφής ή κλειδώματος) αλλά για προσβλητικές θέσεις και υβριστικά σχόλια προς άτομα και ομάδες ανθρώπων...
Παρακαλώ όλους του Φίλους, Επισκέπτες και Μέλη που διαβάζουν αυτό το μήνυμα να διαβάσουν πρώτα το σχετικό θέμα που αναφέρεται παραπάνω και κατά δεύτερο λόγο να επανεπιβεβαιώσουν(μέσα τους) ότι όντως συμφωνούν με τους "Κανονισμούς Εγγραφής" στα Forums του ESOTERICA.gr (/forums/policy.asp).
Αλλά serpentpan γιατί ρωτάς τώρα αφότου έχουν παρέλθει παραπάνω από 20 ημέρες;
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------