- Ροκ μουσική και σατανάς? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
για να διαβαζεις Pratchett και να πιανεις το χιουμορ του, πρεπει να ξεχωριζεις τον Ελληνα απο τον Ρωμαιο (και μαλιστα ανωμαλο αυτοκρατορα)
quote:
εγω ειμαι ενας απλος ανιμιστης, ενας Ελληνας παγανιστης
Συγχαρητήρια!
Όσο γιά τους Κέλτες παγανιστές είναι ανυπόφοροι.
Που να δεις τους Βάσκους παγανιστές...άσε καλύτερα.
Ενώ ένας Έλλην παγανιστής...μεγαλείο!
ΛΑΜΠΡΑ !!
quote:
σατανιστης μπορει να ειναι ΜΟΝΟ ιερωμενος του χριστιανισμου
![]()
Τα πολλά τριπάκια...
quote:
αλλα για να ακουω σαμπαθ, οζι και ζεπελιν πρεπει να ειμαι σατανιστης!
Σατανιστής μπορεί να μην είσαι αλλά γιά να είσαι 40+ και να ακούς
ακόμη οζζυ τότε δεν εκπλήσομαι με αυτά που διαβάζω.
Ευτυχώς που έχει κλείσει η victoria και η ombre...
Μην εξαπατάται τον κόσμο ότι δεν υπάρχει σατανάς.
Τον εαυτό σας μπορείτε να τον κάνετε ότι θέλετε.
Εχετε όμως ευθύνη για αυτά που γράφετε και αποπροσανατολίζετε
τους πιτσιρικάδες.
Εχετε πέσει στην μεγαλύτερη παγίδα του σατανά.
Σας έχει πείσει ότι δεν υπάρχει.
quote:
εγω να προσθεσω οτι στην Φυση δεν υπαρχει καλο και κακο, αλλα θετικο και αρνητικο που αλληλεπιδρουν
???????????
Σαν να λέμε ότι δεν υπάρχει μέρα και νύχτα, αλλά φως και σκότος που αλληλεπιδρούν?
Υπάρχει μέρα και νύχτα πέρα από την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε στη Γη;
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Συγχαρητήρια!
Όσο γιά τους Κέλτες παγανιστές είναι ανυπόφοροι.
Που να δεις τους Βάσκους παγανιστές...άσε καλύτερα.
Ενώ ένας Έλλην παγανιστής...μεγαλείο!
που την ειδες την κοντρα μεταξυ των ανιμιστικων θρησκειων?
μια χαρα τα βρισκανε αφου ειχαν την ιδια αντιληψη για τον κοσμο και το Θειον
δεν υπερεχει ο Ελληνικος ανιμισμος των αλλων αλλα τυγχανει να ειμαι Ελληνας και οχι Κελτης
quote:σατανιστης μπορει να ειναι ΜΟΝΟ ιερωμενος του χριστιανισμου
εγω ξερω τι λεω αφου μια απο τις λοξες μου ειναι η συγκριτικη θρησκειολογια
για να γινει σατανιστικη τελετη το τυπικο απαιτει σατανιστη ιερεα, ο οποιος πρεπει να ειναι αποσχηματισμενος ιερεας του χριστιανισμου
το δε τελετουργικο ειναι το ιδιο με της χριστιανικης εκκλησιας
τα καταφερατε να γινει αναγνωρισμενη θρησκεια στο τελος...
κατα τα αλλα, εσυ μπορεις να πιστευεις αυτα που σου λενε
quote:Τα πολλά τριπάκια...
μην καρφωνεσαι τοσο ατσαλα οτι εισαι κλωνος
ξαναμπες στην τρυπα σου
quote:αλλα για να ακουω σαμπαθ, οζι και ζεπελιν πρεπει να ειμαι σατανιστης!
και μπλουζ, και τζαζ, και Ραβι Σανκαρ, και φανκ, και ρεγκε, και ρεμπετικα, και δημοτικα, και σκυλαδικα αμα κατεβασω μισο μπουκαλι ουισκυ
με ολοκληρο μπουκαλι ακουω και Μπεζαντακου
με δυο μπουκαλια την θυσιαζω στον Βελιαλ
χαχαχα
quote:Σατανιστής μπορεί να μην είσαι αλλά γιά να είσαι 40+ και να ακούς
ακόμη οζζυ τότε δεν εκπλήσομαι με αυτά που διαβάζω.Ευτυχώς που έχει κλείσει η victoria και η ombre...
γιατι μου αναφερεις τα φλωρομαγαζα?
δεν γνωρισες προφανως ουτε το χρυσο κλειδι, ουτε το τριπ, ουτε το μπεντλαμ
quote:Μην εξαπατάται τον κόσμο ότι δεν υπάρχει σατανάς.
[/quote]
...αλλιως πως θα τον ελεγχετε εσεις τον κοσμο αμα δεν πιστευει στον σατανα σας - γιατι δικη σας εφευρεση ειναι, μην το ξεχνας
και παραμυθι χωρις δρακο, παραμυθι διχως περαση
.θα σου αναφερω ενα παραψυχολογικο πειραμα που εγινε απο επιστημονες αμφισβητιες
εκαναν το πειραμα με το ποτηρακι και παρουσιαστηκαν απαντησεις
στην πορεια καταλαβαν οτι οι ιδιοι τροφοδοτουσαν την οντοτητα που απαντουσε και περασαν σε δευτερο πειραμα: αρχισαν να εμπλουτιζουν την οντοτητα με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και οντως επιασε
οι σκεπτομορφες τους την δημιουργησαν και αυτες την διατηρουσανμετακινουσε επιπλα, εκανε θορυβους, και τους απαντουσε σε ο,τι κουφο την ρωτουσαν
οταν τελειωσε το πειραμα την "διελυσαν"
οι χριστιανοι φτιαξατε μια παρομοια οντοτητα την οποια θρεφετε με την πίστη σας στην υπαρξη της: τον διαβολοεσεις τον δημιουργειτε και τον θρεφετε, αποδιδοντας του ο,τι κακο πραττει ο ανθρωπος
τωρα γιατι τον φτιαξατε να μοιαζει του Πανα θαθελα πολυ να μου το εξηγησετε!οπως και γιατι του δωσατε το ονομα του Εωσφορου (αυτου που φερνει το φως) ή του Βηλου, του συντροφου της Ασταρης
quote:Σαν να λέμε ότι δεν υπάρχει μέρα και νύχτα, αλλά φως και σκότος που αλληλεπιδρούν?
[/quote]
βρες μου μια εκδηλωση του κακου στην Φυση χωρις την παρεμβαση του ανθρωπου
οσο για το ζευγος των αντιθετων που δημιουργουν ολοτητα, μαλλον δεν εχεις ακουστα για τα ζευγη των ηλεκτρονιων - ποζιτρονιων που καθε στιγμη σε καθε σημειο του συμπαντος παρουσιαζονται απο το πουθενα, αλληλεπιδρουν και εξαφανιζονταιθα κλεισω με μια διευκρινηση που θα σε σοκαρει, αλλα ειναι αποτελεσμα της συγκριτικης θρησκειολογιας: ολοι, και εννοω ΟΛΟΙ, απο το Θειον αντλουμε οταν προσευχομαστε ή διαλογιζομαστε ή αυτοσυγκεντρωνομαστε
οπως και να ονομαζεις τον Θεο σου, Χριστο, Βουδα, Αλαχ, Γιαχβε, Μιθρα, Σατανα, ο,τι τελετουργικο και να ακολουθεις, απο το Ενα Θειον του Συμπαντος αντλειςακομη και αυτοι που συγκεντρωνονται σκεπτομενοι αρνητικα, απο την ιδια πηγη αντλουν - αντλουν αρνητικη ενεργεια ομως η οποια περνα απο μεσα τους και βλαπτει πρωτιστως τους ιδιους (γνωμη οχι μονο δικη μου)
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Μόνο εκεί στο πείραμα, μου φαίνεται ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις.
Είναι διαφορετικό πράγμα η σκεπτομορφή από την επικοινωνία με το αόρατο.
Το ποτηράκι είναι λίγο χαμηλής τάξης τεχνική και μπορεί εύκολα να ξεγελά ως προς το αποτέλεσμα.
(Ξεφεύγουμε λίγο απ' το θέμα, αλλά ίσως πρέπει να το διευκρινίσουμε.)
Το γεγονός ότι όλα είναι εμείς κι εμείς είμαστε όλα (ο καθένας), δε θεωρώ ότι σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλα επίπεδα ύπαρξης παράλληλα με το δικό μας.
Εν ολίγοις, για μένα αγγελικές & δαιμονικές οντότητες υπάρχουν, άσχετα αν συμφωνώ ότι όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με το σατανισμό όπως είναι ευρέως γνωστός.
.
.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:quote:Μία λέξη: Καλιγούλας.
αυτο ειναι παραδειγμα ανθρωπου μεγαλωμενου με την Πατρωα Ελληνικη αντιληψη?
Εφ' όσον με τον όρο "Πατρώα Ελληνική Αντίληψη" αναφέρεσαι στο δωδεκαθεϊσμό, ναι. Ο δωδεκαθεϊσμός των Ρωμαίων δεν είχε κάποια διαφορά από αυτόν των Ελλήνων. Και όπως ο ίδιος λες λίγο παρακάτω, οι παγανιστικές θρησκείες των λαών της ΒΔ Ευρασίας ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα. Οι θεοί είναι χονδρικά οι ίδιοι (και διαολεμένα άπειροι), το στυλ λατρείας είναι πρακτικά το ίδιο, ακόμα και η κοσμοαντίληψη δε διαφέρει σχεδόν καθόλου. Γιατί; Γιατί λόγω παρόμοιου περιβάλλοντος, συγγενειών και μικρών αποστάσεων όλες αυτές οι κοινωνίες εξελίχθηκαν με πολύ παρόμοιο τρόπο μέχρι την περίοδο 1200-800π.Χ., όταν και διαμορφώθηκαν κατά κύριο λόγο οι θρησκείες τους και τα βασικά εθνολογικά χαρακτηριστικά που επέδειξαν στους ιστορικούς χρόνους πριν τον εκχριστιανισμό τους. Τώρα, οι πιο προχωρημένοι από αυτούς τους λαούς (με σειρά Έλληνες και Ρωμαίοι) εννοείται ότι είχαν προχωρήσει λίγο παραπέρα τη θρησκεία τους, λόγω έξτρα μεσογειακών-αιγυπτιακών-ανατολίτικων επιρροών. Οι οποίες όμως ειδικά για αυτούς τους δύο λαούς (που άλλωστε είχαν στενότατες σχέσεις) ήταν σχεδόν οι ίδιες. Μπορούμε λοιπόν με ασφάλεια να πούμε ότι στο θρησκευτικό τομέα (και σε πολλούς άλλους τομείς) οι όποιες διαφορές μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων (και θα προσέθετα τους Ετρούσκους και ίσως τους Ιλλυριούς) ήταν εντελώς επιφανειακές. Συνεπώς, ο Καλιγούλας είναι μια χαρά παιδί της "Πατρώας Ελληνικής Κοσμοαντίληψης".
Αλλά δε θα ήθελα να κολλήσουμε εκεί. Νομίζω η συζήτηση είχε φτάσει σε ένα πολύ καλό συμπέρασμα: ότι δε γίνεται κάποιος σατανιστής ακούγοντας Black Sabath, όπως δε γίνεται κάποιος δολοφόνος διαβάζοντας Αγκάθα Κρίστι. Και ότι άλλοι λόγοι, μεταξύ των οποίων η καταπίεση στην παιδική ηλικία, είναι που κάνουν κάποιο εγκληματία. Με λίγα λόγια αποσυνδέσαμε πλήρως το πολιτισμικό περιβάλλον από τη ροπή κάποιου προς το παρανοϊκό έγκλημα. Δε νομίζεις ότι το να λες πως η πατρώα ελληνική κοσμοαντίληψη σου εξασφαλίζει ανοσία από την καταπίεση -και άρα από το παρανοϊκό έγκλημα- είναι λίγο αντιφατικό;
Στο κάτω-κάτω, δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δε νομίζω ότι ένας συνεπής Χριστιανός ή Μουσουλμάνος ή Σιντοϊστής ή οτιδήποτε αποκλείεται να είναι καλός γονέας. Η πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν ζήσει δεν ήταν παρανοϊκοί εγκληματίες. Οπότε και η πλειονότητα των γονέων που έχουν ζήσει ήταν πάνω-κάτω καλοί γονείς. Και αυτό καλύπτει πάρα πολλές κοσμοαντιλήψεις. Όπως αντίστοιχα, δε νομίζω να υπάρχει κοσμοαντίληψη που να μην έχει "λερωμένο" ποινικό μητρώο, αν θεωρήσουμε ότι αποκλειστικά οι κοσμοαντιλήψεις διαμορφώνουν τα υγιώς σκεπτόμενα άτομα.
Εξάλλου στέκει και εξελικτικά το θέμα: οποιαδήποτε κοσμοαντίληψη δημιουργεί διεστραμμένους πιστούς, δεν πρόκειται να έχει και πολλή πελατεία για διάστημα μεγαλύτερο από μια γενιά (βλ. π.χ. ναζισμό).
Αυτό ήθελα να πω φίλε Τζόνι και ελπίζω τώρα που το εξήγησα αναλυτικότερα να συμφωνείς.
Κεφάλαιο Β:
----------------
Τώρα για αυτά που λέτε με τις σκεπτομορφές, ξέρετε ότι δεν τα πιστεύω καθόλου. Αν μπορούσαμε με τη σκέψη μας να φτιάξουμε τόσο εύκολα πράγματα, θα ήταν σίγουρα πολύ ωραίο. Μπορώ να σκεφτώ μάλλιστα τουλάχιστον μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή που θα μας απαλλάξει οριστικά από τον κόπο του να ψάχνουμε για σύντροφο
.
Ωστόσο, συμφωνώ πως άμα πιστεύεις πραγματικά σε κάτι, τότε υπάρχει για εσένα, τουλάχιστον όσο δεν κάνεις τον κόπο να το εξακριβώσεις. Κατά ένα πολύ σαφή τρόπο λοιπόν, ο διάβολος υπάρχει για τους χριστιανούς και μόνο εξαιτίας των χριστιανών. Οποιαδήποτε "σατανιστική αίρεση" είναι στην πραγματικότητα χριστιανική αίρεση που απλά εστιάζει στο ένα από τα δύο κέντρα που παραδέχεται αυτή η κατά τα άλλα μονοθεϊστική θρησκεία. Το ότι ο διάβολος, ακόμα και για τους "κανονικούς" χριστιανούς δεν είναι θεότητα αλλά "χαμηλότερου βαθμού" οντότητα, δε μου λέει και πολλά. Από τη στιγμή που -σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα- έχει τη δύναμη να πάρει έστω και μία ψυχή από τον Παντοδύναμο για πάντα, μου φαίνεται ότι είναι ικανοποιητικά ισχυρό πράγμα.
Σημείωση: δεν είναι τυχαίο που αναφέρομαι σε "χριστιανούς" και όχι σε "εβραίους" ή "μουσουλμάνους". Πρέπει να γίνει σαφές ότι η ιδέα του διπόλου Σατανάς-Θεός (έστω και με αρκετά κατώτερο τον πρώτο πόλο) είναι καθαρά χριστιανική. Στον ιουδαϊσμό η απομάκρυνση από το Θεό πηγάζει από μέσα σου και ένας Σατανάς (=κατήγορος του Θεού και υπάρχουν πολλοί) απλώς την εκμεταλλεύεται παρασιτώντας. Στο Χριστιανισμό, εκεί που είσαι ήσυχο και ωραίο αρνάκι του Θεού έρχεται ο Διάολος και σε βγάζει από τον ίσιο δρόμο για να σε πάρει μαζί του.
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε από πού προήλθε αυτή η (σημαντικότατη κατά τη γνώμη μου) διαφοροποίηση, αλλά ίσως σε κάποιο πιο σοβαρό θέμα.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
quote:
Τώρα για αυτά που λέτε με τις σκεπτομορφές, ξέρετε ότι δεν τα πιστεύω καθόλου. Αν μπορούσαμε με τη σκέψη μας να φτιάξουμε τόσο εύκολα πράγματα, θα ήταν σίγουρα πολύ ωραίο. Μπορώ να σκεφτώ μάλλιστα τουλάχιστον μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή που θα μας απαλλάξει οριστικά από τον κόπο του να ψάχνουμε για σύντροφο.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεφύγουμε πολύ από το θέμα, αν και στην ουσία αυτό ακριβώς είναι το θέμα. ![]()
Αγαπητέ μου junk95, φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να μην πιστεύεις στις σκεπτομορφές και γενικότερα στα λεπτότερα πεδία του αποκρυφισμού, αλλά θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο το θέμα (αν δεν το 'χεις κάνει ήδη) γιατί έχει μία βαθιά ψυχολογική και υπαρκτή βάση πέραν της ατομικής συνειδήσεως.
Προσωπικά είχα και εγώ παλαιότερα μία όμοια με τη δική σου αντιμετώπιση, ώσπου συνέβη ένα περιστατικό μπροστά στα μάτια μου, το οποίο καμμία λογική δεν μπορούσε να εξηγήσει.
Πίστεψέ με, το έψαξα πολύ και ακόμα μπορώ να σου πω, ότι το θυμάμαι με έκπληξη...
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τον "100ο πίθηκο", αλλά ο μηχανισμός μοιάζει πολύ...
Από κει και πέρα, ας μη συγχέουμε την πραγματικότητα του υλικού κόσμου με τον αόρατο κόσμο. Ο ένας δεν αντικαθιστά τον άλλο, απλά ο αόρατος εμπεριέχει τον υλικό και ως εκ τούτου υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.
Δυστυχώς, η παράνοια του Χριστιανικού δογματισμού μας οδηγεί μοιραία στην αποστασιοποίηση, αλλά αυτό είναι αρνητικό για την έρευνα της αλήθειας.
Ας σκεφθούμε...
Ο Διάβολος του Χριστιανισμού δεν υπάρχει. Όμως, συνεχίζει να μην υπάρχει, όταν σχεδόν 2,000 χρόνια τώρα τον "τρέφουν" οι πιστοί ![]()
![]()
Πόσοι 100οί πίθηκοι έχουν περάσει σ' αυτά τα 2,000 χρόνια;
.
.

quote:Εφ' όσον με τον όρο "Πατρώα Ελληνική Αντίληψη" αναφέρεσαι στο δωδεκαθεϊσμό, ναι.
δεν υπαρχει δωδεκαθεϊσμος, υπαρχει ανιμισμος
η αντιληψη οτι ΟΛΑ ειναι ζωντανα και εχουν πνευμα
οι Ελληνες ηταν σαν τους Ινδουιστες
ενα ειναι το Θειον και πολλαπλες οι εκφανσεις του
το ιδιο το Θειον ειναι ασυλληπτο απο τον νου μας και φυσικα "αφατον"
τις εκφανσεις του αντιλαμβανομαστε, τις ανιμιστικες θεοτητες
quote:Αν μπορούσαμε με τη σκέψη μας να φτιάξουμε τόσο εύκολα πράγματα, θα ήταν σίγουρα πολύ ωραίο. Μπορώ να σκεφτώ μάλλιστα τουλάχιστον μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή που θα μας απαλλάξει οριστικά από τον κόπο του να ψάχνουμε για σύντροφο
εγω θα σου πω τον τροπο για να φτιαξεις την υπεργκομενα με το μυαλο σου (την εχεις ηδη εκει και ο Γιουνγκ την ονομασε anima), αλλα θα αναλαβεις εσυ να βρεις τροπο να την ξεφορτωθεις
quote:Ωστόσο, συμφωνώ πως άμα πιστεύεις πραγματικά σε κάτι, τότε υπάρχει για εσένα, τουλάχιστον όσο δεν κάνεις τον κόπο να το εξακριβώσεις. Κατά ένα πολύ σαφή τρόπο λοιπόν, ο διάβολος υπάρχει για τους χριστιανούς και μόνο εξαιτίας των χριστιανών. Οποιαδήποτε "σατανιστική αίρεση" είναι στην πραγματικότητα χριστιανική αίρεση που απλά εστιάζει στο ένα από τα δύο κέντρα που παραδέχεται αυτή η κατά τα άλλα μονοθεϊστική θρησκεία.
εδω εισαι λογικοτατος!
quote:
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε από πού προήλθε αυτή η (σημαντικότατη κατά τη γνώμη μου) διαφοροποίηση, αλλά ίσως σε κάποιο πιο σοβαρό θέμα.
παραμυθι διχως δρακο, παραμυθι διχως περαση
.
quote:Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τον "100ο πίθηκο", αλλά ο μηχανισμός μοιάζει πολύ...
καλη μου Zadok!
ανεφερες το σωστο βιβλιο!!!
[/quote]
Είναι διαφορετικό πράγμα η σκεπτομορφή από την επικοινωνία με το αόρατο.
[/quote]
το γνωριζω
ως ανιμιστης ενιωθα οτι υπαρχουν οντοτητες ακομη και ανοργανες, πριν τις αντιληφθω
το επιβεβαιωσαν οι εμπειριες μου στο μονοπατι μου, και συναντησα καποιες απο αυτες
(μια μου εμπειρια (που δεν επεδιωξα) περιγραφω και σε αυτο το φορουμ
το οτι η θετικη ενεργεια μου εμφανιστηκε ως Πανοειδης και η αρνητικη ως μαϊμου, εξηγειται αν τις αναγαγουμε στα αρχετυπα
ειδικα τη μαϊμου μου πηρε 12 χρονια να την ανακαλυψω, κι ας ηταν κατω απο τη μυτη μου)
ωστοσο εμεις τις μορφοποιουμε τις ενεργειακες (πνευματικες) οντοτητες, αναλογα με την αντιληψη μας και τα αρχετυπα που ανακαλουμε απο το μαζικο ασυνειδητο μας
το Αγνωστο το μορφοποιουμε, για να μπορεσουμε να το αντιληφθουμε αφου η καθαρη ενεργεια δεν γινεται δεκτη απο τον εγκεφαλο ως πληροφορια - προκαλει βραχυκυκλωμα, κριση επιληψιας
αλλα δεν υπαρχει η εννοια του "κακου" σε καμια οντοτητα, παρα μονο του αρνητικου
το κακο ειναι εφευρεση του ανθρωπου και φυσικα εφαρμογη του
quote:
ωστοσο εμεις τις μορφοποιουμε τις ενεργειακες (πνευματικες) οντοτητες, αναλογα με την αντιληψη μας και τα αρχετυπα που ανακαλουμε απο το μαζικο ασυνειδητο μας
το Αγνωστο το μορφοποιουμε, για να μπορεσουμε να το αντιληφθουμε αφου η καθαρη ενεργεια δεν γινεται δεκτη απο τον εγκεφαλο ως πληροφορια - προκαλει βραχυκυκλωμα, κριση επιληψιας
Για τη μορφοποίηση θα συμφωνήσω απόλυτα.
Βέβαια, όσο περισσότερο συνειδητοποιημένοι είμαστε, χρειάζεται να προσπαθούμε ν' αποφεύγουμε το μηχανισμό αυτό και να αισθανόμαστε ουσιαστικότερα (αν το καταφέρουμε).
Και για να κάνω την απαραίτητη αναγωγή στο θέμα:
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οτιδήποτε μορφοποιείται μένει κιόλας, αν δε γίνει η απαραίτητη, ανάλογη διαδικασία απομορφοποίησης.
Κι ότι μένει και επαναμορφοποιείται από τον επόμενο (ο οποίος θα έχει το ίδιο αρχέτυπο - είπαμε 2,000 χρόνια είναι αυτά) γιγαντώνεται και γίνεται θηρίο (Αποκάλυψη;).
Το μόρφωμά μας λοιπόν, μπορεί να είναι και η καταστροφή μας, αν δε θελήσουμε να γευτούμε την αλήθεια, γιατί όσο θα κλείνουμε τα μάτια μας, θα αποστρεφόμαστε τον ίδιο το Θεό...
Πάντως, ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω το φόβο των Χριστιανών. Είναι αναίτιος.
Εάν πραγματικά πιστεύουν στο Θεό, πώς είναι δυνατόν να θεωρούν ότι μπορεί να πλανηθούν;
Απλά κάποιοι τους κάρφωσαν την ιδέα ή ψιλο-χοντρο-αμφιβάλλουν κιόλας;
.
.

quote:Πάντως, ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω το φόβο των Χριστιανών. Είναι αναίτιος.
Εάν πραγματικά πιστεύουν στο Θεό, πώς είναι δυνατόν να θεωρούν ότι μπορεί να πλανηθούν;
παραμυθι χωρις δρακο, παραμυθι διχως περαση
χωρις τον μπαμπουλα πως θα τρομαζαν τα πληθη?
και αφου θεωρουν τον ανθρωπο κορωνιδα της δημιουργιας με εκ Θεου δικαιωμα καταστροφης των παντων, καποιος επρεπε να φταιει για τα οσα κανει ο ανθρωπος
ειναι η χειροτερη αποενοχοποιηση που εγινε ποτε!
δεν φταιμε εμεις καλε που βγηκαμε σηριαλ κιλερ, ο διαβολος μας εβαλε
τωρα ποιος εβαζε το παπαδαριο να βασανιζει και να καιει αθωους ανθρωπους με την κατηγορια της λατρειας του διαβολου, θαταν ενδιαφερον να μας το πουνε
ΕνΩΧ 16 Ἰανουαρίου 2015
Θεός ἀεὶ παρών!
Ἰησοῦς Χριστός ὁ Ἄρχων τοῦ Σύμπαντος καὶ ἐμοῦ, ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ καὶ Σωτήρ καὶ Μεσσίας.
Ἐγὼ φῶς εἰς τὸν κόσμον ἐλήλυθα, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ ἐν τῇ σκοτίᾳ μὴ μείνῃ. (Ἰω.12:46)
Λόγος Ἐν Ὧ Χριστός, ἡ Ἀλήθεια τοῦ Φωτός, Γνῶσις Δωρεάν καὶ Ἄτη Κυρίου, ἡ θρησκεία ἡ ὁριστική.
Ὁ ἀφ' ἑαυτοῦ λαλῶν τὴν δόξαν τὴν ἰδίαν ζητεῖ, ὁ δὲ ζητῶν τὴν δόξαν τοῦ πέμψαντος αὐτόν, οὗτος ἀληθής ἐστιν καὶ ἀδικία ἐν αὐτῷ οὔκ ἐστιν. (Ἰω.7:18)
Κρίσις δικαία καὶ γνῶσις προαιώνιος χαριζομένη ὑμῖν ἐπὶ τὸ τέλος τοῦ αἰῶνος τούτου καὶ ἐπὶ τὴν ἀρχήν τοῦ ἑπομένου, γραφομένη ἁπλῶς ἵνα πάντες νοήσωσι.
ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΤΥΡΟΣ
Ο Σάτυρος είναι ένα μυθικό πλάσμα, αρχικώς έτσι ελέγετο ο Παν, ο συνοδός του Βάκχου (Διονύσου), εν συνεχεία ανεπτύχθη εις γένος και ανεφέρετο εις θεούς των δασών. Κατά πρώτον παριστάνετο με μακριά και οξέα αυτιά, με ουρά τράγου και μικρά κέρατα πίσω από τ’ αυτιά. Αργότερα του προσετέθησαν και πόδια τράγου. Σε αυτό το πλάσμα το κατά το ήμισυ ζώο, απεδόθη φύσις ασελγής και κατά το ήμισυ κτηνώδης.
Σας έχω πει ότι η μυθολογία μιας εποχής συνήθως αντλεί πρόσωπα, παραστάσεις και ιστορίες από την θρησκεία της προηγούμενης. Έτσι, η Ελληνική Μυθολογία αποτελεί συγκερασμό και απαύγασμα των κοινωνικών συνηθειών και των θρησκειών που ίσχυσαν στους Έλληνες καθ’ όλες τις προηγούμενες περιόδους της Ιστορίας, που δόξα τω Θεώ, είναι πολλές.
Σας έχω πει ότι πριν από τις δύο εποχές του Διός (που κατά την μια είχε το όνομα «Διν» και την άλλη το «Ζεν») ήταν η εποχή του Κρόνου. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει και ισοδυναμεί με τον Χρόνο και, όπως είναι ο Χρόνος, έτσι ήταν και αυτός αμείλικτος. Ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, όπως ο Χρόνος τρώγει όλους τους θνητούς. Ο Κρόνος κυβερνούσε σκληρά, αυταρχικά, δικτατορικά έως απάνθρωπα, ΩΣΑΝ ΤΥΡΑΝΝΟΣ. Γνωρίζουμε ότι οι Λατίνοι εξ Ευβοίας ομιλούσαν την Ελληνική στην διάλεκτο που ονομάστηκε Λατινική, ονόμαζαν τους Ελληνικούς θεούς τους με βάση τις ιδιότητές τους ή τον τρόπο προσφωνήσεώς των, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (πχ Φοίβος αντί για Απόλλων, Παλλάς αντί για Αθηνά, Άδης αντί για Πλούτων κλπ). Βεβαίως κάποιες παραλλαγές ή παραφθορές ήσαν αναπόφευκτες. Π.χ. από την προσφώνηση ΖΕΥ ΠΑΤΕΡ ο Ζεύς ονομάστηκε Ζούπιτερ (JUPITER).
Από την ιδιότητα του Κρόνου λοιπόν να κυβερνά ΩΣΑΝ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ετυμολογείται η ονομασία του στην λατινική (και με την προηγούμενη ελληνική γραφή) SATURNUS. Το πρώτο U αντιστοιχεί σε τονισμένο Υ το δεύτερο U σε άτονο Ο, δηλαδή αν γραφεί με την μεταγενέστερη ελληνική γραφή, ΣΑΤΥΡΝΟΣ. Από την λέξη αυτή προήλθε η λέξη ΣΑΤΥΡΟΣ, η οποία χαρακτήριζε τους πιστούς, τους οπαδούς του (θεού) Κρόνου. Οι Σάτυροι, εξ ίσου λεγόμενοι ΚΡΟΝΙΟΙ, υπήρξαν στην Ιστορία ως οπαδοί του θεού Κρόνου, συμπεριφερόμενοι κατά τα πρότυπα του θεού τους (σκληρά κι απάνθρωπα), ενώ στην επόμενη εποχή πέρασαν στην μυθολογία ως μυθικά πλάσματα, όπου (όπως συνήθως συμβαίνει) δυσφημίστηκαν από τους πιστούς της επόμενης θρησκείας και τους αποδόθηκαν (ακόμη και μορφολογικά) ζωώδη και ασελγή χαρακτηριστικά.
ΣΑΤΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ
Η Σάτυρα (κακή γραφή: σάτιρα) αποτελεί ένα είδος αστεϊσμού (χιούμορ), το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει μέσα από κωμικό τρόπο τα κακά, τα ελαττώματα, τις κακίες και τις βλακείες ή πονηριές των άλλων. Δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ ένα απλό αστείο, ένα ανέκδοτο, ένα καλοπροαίρετο απέναντι σε όλους και σε όλα χιούμορ, ούτε ένας τρόπος απλώς για να περάσουμε την ώρα ευχάριστα και ανώδυνα, όπως πχ λέγοντας ανέκδοτα. Αντιθέτως, η Σάτυρα αποτελεί το πιο καυστικό (ΚΑΙΕΙ) και δηκτικό (ΔΑΓΚΩΝΕΙ) είδος κωμικού κειμένου ή θεάματος, που ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ έχει να πειράξει, να τιμωρήσει την ύβρι και την αλαζονεία, να πλήξει, να χτυπήσει, να τραυματίσει κάποιον ή κάποιους, συνήθως διάσημο ή άρχοντα ή κάθε είδους μεγαλόσχημο.
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΤΥΡΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ. Όσο περισσότερες αντιδράσεις και παράπονα και ηθικούς ή κοινωνικούς τραυματισμούς προκαλεί, τόσο πιο πολύ έχει πετύχει τον στόχο της και δικαιολογήσει την ύπαρξή της.
Εάν η Σάτυρα δεν δημιουργήσει αντιδράσεις και δεν εξοργίσει κανέναν, και εάν «Γελάσουμε όλοι μαζί», τότε δεν είναι σάτυρα, αλλά ίσως αστείο, ίσως φιλοφροσύνη.
Βεβαίως η Σάτυρα πολλές φορές «ξεφεύγει» δηλαδή υποπίπτει σε υπερβολές ή παραβάσεις, αλλά εφόσον τούτο δεν γίνεται μονίμως, θα πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτο και άρα συγχωρητέο.
Εάν θεωρήσουμε ως τον γνωστότερο θεμελιωτή της Σάτυρας τον Αριστοφάνη, θα κατανοήσουμε εύκολα ότι υπερβολές και παραβάσεις είναι αναπόφευκτες, διότι και ο ίδιος ο Αριστοφάνης είχε υποπέσει σε αυτές, είτε σατυρίζοντας κάποιες φορές τους θεούς, είτε σατυρίζοντας άδικα τον Σωκράτη (Νεφέλαι). Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει για τον λόγο αυτό να απορρίψουμε τον Αριστοφάνη και να πούμε ότι «αυτή δεν είναι σάτυρα, αλλά είναι εμμονή ή κακοβουλία ή προπαγάνδα».
Το Έργο του κάθε Σατυρολόγου ή Σατυρογράφου θα πρέπει να κρίνεται ολόκληρο ως συνεχές και όχι αποσπασματικά και κατ’ επιλογήν, διότι οπωσδήποτε θα περιέχει και κάποιες αστοχίες.
Η Σάτυρα γίνεται από ανθρώπους και αυτοί πολλές φορές κουβαλούν πείσματα και εγωισμούς, ή εμμονές και μονομανίες ή ζηλοφθονίες, ελλιπή γνώση και προσοχή ή ακόμα και κακή προαίρεση που μπορεί να υποκρύπτει και ιδιωτικό συμφέρον (πληρώνονται για να θίξουν κάποιον).
Η μεγάλη δύναμη που έχει η Σάτυρα, λόγω του μεγάλου μαγνητισμού που ασκεί στις μάζες, την κάνει πολλές φορές Όπλο που χρησιμοποιείται για να εξοντώσει κάποιον ακόμη και συκοφαντώντας τον.
Εναπόκειται μόνον στο ένστικτο του λαού η αντίληψη περί της αυθεντικότητας της σάτυρας ή περί του αν αυτή γίνεται στοχευμένα και κατευθυνόμενα για κάποιο συγκεκριμένο συμφέρον.
Η σάτυρα κατευθύνεται εξ ορισμού εναντίον κάποιου ανθρώπου διασήμου ή κάποιου αναγνωρίσιμου τύπου ανθρώπου και τον γελοιοποιεί είτε με λεπτεπίλεπτους και πνευματώδεις χειρισμούς είτε με χονδροκομμένα και φαρσοειδή πειράγματα. Όσο περισσότερο διακυμαίνεται μεταξύ των δύο αυτών μεθόδων, τόσο περισσότερο φάσμα κοινού ικανοποιεί, ενώ όσο περισσότερο εστιάζει στον ένα από τους δύο τρόπους, τόσο χάνει έδαφος στο κοινό που προτιμά τον άλλον. Αυτό μας το εδίδαξε ο Αριστοφάνης. Το ευτύχημα είναι ότι μόνον η «αγνή», η αυθεντική σάτυρα αντέχει στον χρόνο και είναι τις περισσότερες φορές επιτυχημένη, ενώ η κατευθυνόμενη, η εξυπηρετούσα ιδιωτικά συμφέροντα, δεν καταφέρνει να πείσει και να γοητεύσει τον κόσμο για πολύ χρόνο. Λόγω αυτής της πραγματικότητας, η σάτυρα κατά κανόνα κατευθύνεται από τα λαϊκά στρώματα προς τους προύχοντες.
Το ατύχημα είναι ότι η «αγνή», η αυθεντική σάτυρα, επειδή ακριβώς εκτοξεύει τα βέλη της προς Ισχυρούς ή Μωροπόνηρους, δημιουργεί πολλούς εχθρούς, οι οποίοι κατά κανόνα είναι τραμπούκοι ή βάρβαροι ή και μαφιόζοι ή δολοφόνοι, που δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε πράξεις βίας σε βάρος των Σατυρολόγων.
Επίσης θα πρέπει να γίνει κατανοητό και ένα σημείο που ενώ φαίνεται λεπτομέρεια, είναι εξαιρετικής σημασίας: Υπάρχουν ιδιότητες και χαρακτηριστικά που εν γένει, μέσα στην κοινωνία, χαρακτηρίζονται ανεπιθύμητα, ελαττώματα, κουσούρια, και από ηθική άποψη γενικώς διώκονται, κατακρίνονται, αφορίζονται. Τέτοια ελαττώματα είναι επί παραδείγματι η αναίδεια, η διαρκής αμφισβήτηση, η μη ευπιστία/ καχυποψία, η αρνησιομανία, ακόμη και η αθεΐα. Στην περίπτωση όμως του Σατυρολόγου/ γελοιογράφου αυτά τα ελαττώματα λειτουργούν πολλές φορές ως Προτερήματα, διότι εκτός από το ότι τον ωθούν να ξεπερνάει τους φόβους και τις απειλές που δέχεται, του αυξάνουν και την αντικειμενικότητα απέναντι σε όλους. Πχ ένας άθεος ίσως είναι πιο αντικειμενικός γελοιογράφος απέναντι στα θρησκευτικά ιερατεία από όσο είναι κάποιος που ανήκει σε μία οποιαδήποτε θρησκεία.
(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ...)
«ΥΠΑΡΧΕΙ!» μας βεβαιώνουν οι εκπρόσωποι των τριών βασικότερων θρησκειών της Δύσης
Η ΣΑΤΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΑΘΕΟΦΟΒΗ», ΝΑ ΜΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ, ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ, ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ, ΝΑ ΑΥΘΑΔΙΑΖΕΙ. Επομένως είναι εντελώς εκτός θέματος το να κατηγορηθεί ένας σατυριστής για αυθάδεια, αναίδεια ή αθεϊσμό.
CHARLIE HEBDO ΚΑΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το Γαλλικό περιοδικό Σαρλί Εβδό, το οποίο προσφάτως εδέχθη δολοφονική επίθεση από Τζιχαδιστές, καθώς και ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος επανειλημμένως έχει δεχθεί απειλές για την ζωή του, αποτελούν δύο ΓΝΗΣΙΑ (μέσα στα μέτρα της γνησιότητας που επιτρέπουν οι κανόνες και τα πρότυπα της σύγχρονης κοινωνίας) παραδείγματα ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΣΑΤΥΡΑΣ.
Για την δολοφονική επίθεση στο περιοδικό θα επανέλθω προσεχώς, προς το παρόν παραθέτω το εξώφυλλο της 23ης Ιουλίου 2014, για τον λόγο ότι από κάποιους προσφάτως εγράφη εσφαλμένα ότι το περιοδικό σατύριζε μεν χριστιανούς και μουσουλμάνους, αλλά «χαριζόταν» στους σιωνιστές.

Ο τίτλος λέει: «Η Παλαιστίνη έχει 2 προβλήματα», και συνεχίζει στο πρώτο ήμισυ: «Τους εχθρούς της εκεί κάτω» και δείχνει (ως εχθρό της Παλαιστίνης) τον στρατιώτη στην Παλαιστίνη να πυροβολεί φωνάζοντας «το Ισραήλ θα νικήσει!», και στο δεύτερο ήμισυ: «Τους φίλους της, εδώ» και δείχνει έναν Παλαιστίνιο στην Γαλλία με μια μολότοφ στο χέρι να φωνάζει «Θάνατος στους Εβραίους!»
Ο Λάκης Λαζόπουλος αποτελεί τον σπουδαιότερο σατυρολόγο/ σατυριστή της σύγχρονης Ελλάδος. Είναι άνθρωπος πανέξυπνος με μεγάλη παρατηρητικότητα, διορατικότητα και ένστικτο. Για πάνω από τριάντα χρόνια διασκεδάζει τους Έλληνες με την κοινωνική σάτυρα που εξασκεί προς τους διάφορους τύπους του νεοέλληνα, και με την πολιτική σάτυρα που κάνει προς τους εκάστοτε κυβερνώντες. Η σάτυρά του πάντοτε καρφώνει τις κυβερνητικές αλαζονείες και ατασθαλίες και πάντοτε γίνεται συμπαθής στην εκάστοτε αντιπολίτευση, έτσι που ήτο συμπαθής στους πασόκους όταν είχαμε κυβερνήσεις ΝΔ και στους νεοδημοκράτες όταν είχαμε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Τα μέσα και αι μέθοδοι που χρησιμοποιεί σχεδόν ταυτίζονται με τα αριστοφανικά πρότυπα, κυμαινόμενος και μεταλλασσόμενος από «κατίνα» έως εξαιρετικός πολιτικός αναλυτής.
Χαρίζει γέλιο στους Έλληνες, το οποίο γέλιο γίνεται πολυτιμότερο όσο περισσότερο καταθλιπτική γίνεται η πολιτική κατάσταση και η κοινωνική αποδόμηση. Στην περίοδο αυτή, όπου οι κυβερνώντες χρεώνουν όλο το φαγοπότι που έκαναν κατά τα προηγούμενα 40 χρόνια στους πτωχότερους των Ελλήνων και στην μεσαία τάξη εξαφανίζοντάς την, όπου έχουν πολλαπλασιασθεί οι αυτοκτονίες και τα καρδιοεγκεφαλικά επεισόδια, όταν υφίστανται την ανεργία και την μετανάστευση των νέων, και γενικά όταν η χώρα διαλύεται και οι Έλληνες καταγράφονται ως ο δυστυχέστερος λαός στον κόσμο, το γέλιο είναι φάρμακο.
Αυτήν λοιπόν ειδικά την περίοδο ο Λαζόπουλος είναι ο μοναδικός που κάνει κριτική στους άθλιους πολιτικούς που ακόμη το παίζουν ηγέτες και ακόμη καταστρέφουν, είναι ο μόνος που λέει πραγματικά τα πράγματα με το όνομά τους, είναι ο μόνος που ακούγεται μέσα από την τηλεόραση να αποκαλύπτει τα σκάνδαλα, τις κομπίνες και τις συνωμοσίες των ελληνοφώνων γενιτσάρων.
Την εποχή που η τηλεόραση έχει γίνει συνώνυμο του ψέμματος, τώρα που ο ορισμός της Αλήθειας έγινε: «Αλήθεια είναι το αντίθετο από αυτό που λέει η τηλεόραση», αυτή τη στιγμή, ο Λαζόπουλος είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Για αυτήν λοιπόν την φωνή τόλμησε ένα μικρό κακό σπυράκη να βγει και να πει ότι ο Λαζόπουλος είναι ένας πλούσιος Έλληνας (ξέχασε να πει «από την εργασία του, και όχι από κομπίνες, από μίζες, από siemens ή υποβρύχια») και εμπορεύεται τον πόνο των Ελλήνων (ξέχασε να κατονομάσει τους ελεεινούς που ΠΑΡΑΓΟΥΝ τον πόνο των Ελλήνων), και έχει «ξεπεράσει τα όρια» (ξέχασε να προσθέσει ότι οι πολιτικοί που κυβερνούν την χώρα δεν έχουν ξεπεράσει κανένα όριο). Η σάτυρα του Λαζόπουλου είναι επιτυχημένη, βρήκε στόχο, οι απατεώνες ενοχλήθηκαν.

«Αθεόφοβο» σκίτσο του Σαρλί Εβδό ΜΕΤΑ την δολοφονική επίθεση στα γραφεία του
Ἔλεξα ὑμῖν ( ΕνΩΧ 7 /23.12.2011): ..«Ὅτι ἡ «Πλάκα» ἐστίν ἡ ἐμὴ πρόσκλησις διὰ τὴν γελοιοποίησιν τῶν σκωληκοειδῶν ἀποκυημάτων τοῦ ἀνηλίου πνεύματος καὶ τοῦ ἀναξίου ἀλλὰ ἀξιοπραδήτου ἀρχηγοῦ των, τὴν δὲ ἀσπίδα τοῦ Θεοῦ παρέχω παντὶ συμμετέχοντι:
Ἰδοὺ δίδωμι ὑμῖν τὴν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καὶ σκορπίων καὶ ἐπὶ πᾶσαν τὴν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καὶ οὐδέν ὑμᾶς οὔ μὴ ἀδικήσῃ. (Λουκ. 10:19)
Μακάριος ὁ συμμετέχων στὴν Πλάκα κατὰ τοῦ Ἀρχηγοῦ τῶν ἠλιθίων, μακάριος ὁ κρίνων τοὺς «ἄρχοντες» τοῦ κόσμου τούτου.»..

Σαρλί Εβδό: «Προτιμώ να πεθάνω όρθιος, παρά να ζω γονατιστός»
Εὐλογημένοι οἱ σατυρισταί οἱ σατυρίζοντες τὴν Διοίκησιν τοῦ μεγάλου κεφαλαίου, οἱ ὑπερασπιζόμενοι διὰ τοῦ λόγου ἤ τῆς γραφίδος των, τὴν Δικαιοσύνην καὶ τὴν Ἀγάπην τοῦ Κυρίου, τοὺς πτωχούς καὶ τοὺς πένητας.
Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν Ἐπανάστασιν καὶ τῶν Ἑλλήνων τὴν Ἀνάστασιν!
Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδός καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή (Ἰω. 14:6)
Τρισήλιος ὁ Πατήρ, Δόξα τῷ Υἱῷ, Ἅγιε Ἀθάνατε, Ἐλέησον ἡμᾶς.
Ἀμήν.
††† Ἰάειρος ἐκ Θεοῦ
PDF: http://freepdfhosting.com/af011e3abd.pdf
http://pdfcast.org/pdf/saturn-and-satyra

Την εποχή του Κρόνου λέγεται ότι ζούσε το Χρυσό Γένος που αντιστοιχεί στον παράδεισο της Χριστιανοσύνης. Επιπλέον οι ήρωες που πεθαίνουν πηγαίνουν στις Μακάριους Νήσους, στον παράδεισο του Κρόνου.
Δεν ξέρω κατά πόσο η εφημερίδα Charlie ήταν γενναία, μπορεί και να μην είχαν υπολογίσει την δύναμη των μουσουλμάνων αλλά να επαναπαύονταν μέσα στην ευρωπαική "ασφάλεια". Δεν συμφωνώ με την προσβολή των θρησκειών, όμως αυτό που κάνανε και οι ισλαμιστές ήταν μια δειλή δολοφονία αφού σκοτώσανε άνθρωπους άμαχους.
Πιστεύω ότι αυτά δείχνουν πόσο ξεχωρίζει ο Χριστιανισμός, που δέχεται προσβολές αλλά δεν αντιδρά με βία όπως οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι.
Τον Χριστό τον έχουν χιλιοσταυρώσει σε σατανικά συγκροτήματα black και death metal, τον έχουν χιλιοπροσβάλλει άθεοι μέσω του τύπου, όμως κανείς Χριστιανός δεν έχει πάει να σκοτώσει τους ασεβείς, αλλά φέρεται με εγκράτεια στους ασεβείς.
Προχωρησες πολυ βλεπω.
321
quote:
Πως καταληγείς Ενώχ ότι ο Κρόνος ήταν κακός;
Θυσίες παιδιών, ανθρωποφαγία, και όλα τα καλά περιέχει η κρόνεια λατρεία.
Είναι συγκεκριμένα, η λατρεία που ήρθε ο Δίας και κατήργησε.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Edited by - Italos on 18/01/2015 09:37:49
quote:
Σκυλόσοφε
quote:
Πως καταληγείς Ενώχ ότι ο Κρόνος ήταν κακός;Θυσίες παιδιών, ανθρωποφαγία, και όλα τα καλά περιέχει η κρόνεια λατρεία.
Είναι συγκεκριμένα, η λατρεία που ήρθε ο Δίας και κατήργησε.
Edited by - Italos on 18/01/2015 09:37:49
Ποιος σας τα είπε αυτά ρε παιδιά; Που τα διαβάσατε;
Δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ ποιοι τα λένε, οι "Έψιλον" ή κάνω λάθος; Κάποιοι λένε πως ο Κρόνος/Ελ είναι κακός και τον ταυτίζουν με τον Γιαχβέ. Τώρα πως ταυτίζουν τον Έλ με τον Γιαχβέ, ίσως επειδή όταν ο Γιαχβέ αποκαλείται Θεός λέγεται "Έλ" στην ευρύτερη σημιτική γλώσσα.
Ανθρωποθυσίες κάνανε σε όλους τους Θεούς, όχι μόνο τον Κρόνο. Και στον Απόλλων, και στην Άρτεμη και στον Δία. Άλλωστε ο Δίας δεν είναι υιός/βλαστάρι του Κρόνου;
Οπότε με την ίδια λογική που θεωρεί κάποιος τις ανθρωποθυσίες κακό πράγμα, και ο Δίας θα ήταν κακός.
quote:
Ποιος σας τα είπε αυτά ρε παιδιά; Που τα διαβάσατε;
Στον Πλούταρχο. Και όχι μόνο.
quote:
Κάποιοι λένε πως ο Κρόνος/Ελ είναι κακός και τον ταυτίζουν με τον Γιαχβέ. Τώρα πως ταυτίζουν τον Έλ με τον Γιαχβέ, ίσως επειδή όταν ο Γιαχβέ αποκαλείται Θεός λέγεται "Έλ" στην ευρύτερη σημιτική γλώσσα.
Ο Ελ είναι η βασική θεότητα των Καναιτών. Γιος του ήταν ο Βάαλ, ο γνωστός "ευγενικός" Βάαλ. Οι καναίτες ήταν λαός που ζούσε σε κείνα τα μέρη...
Το Ελ ναι πιθανώς αργότερα να κρατήθηκε ευρύτερα για να αποδοθεί ο όρος θεότητα, όπως το dumne-zeu και το deus/dios στις λατινογενείς γλώσσες.
Το μελετάω ακόμα δεν έχω άποψη επ' αυτού.
quote:
Κάποιοι λένε πως ο Κρόνος/Ελ είναι κακός και τον ταυτίζουν με τον Γιαχβέ. Τώρα πως ταυτίζουν τον Έλ με τον Γιαχβέ, ίσως επειδή όταν ο Γιαχβέ αποκαλείται Θεός λέγεται "Έλ" στην ευρύτερη σημιτική γλώσσα.
Λεγόταν Ελ στην ευρύτερη περιοχή ο θεός. Και ο Ελ με τις ανθρωποθυσίες κάνανε καλό δίδυμο. Προσωπικά δεν αναφέρθηκα σσε Γιαχβέ.
Ο Διας σύμφωνα με τη μυθολογία, βλέπε Λυκάωνα, κατήργησε τις ανθρωποθυσίες. Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.
Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είπα ότι ήτανε καλός. Προς το παρόν μου φαίνεται κακός και μένα, από πλευράς ηθικής τουλάχιστον. ΚΑι ναι ίδια φάρα ήτανε εκ του αποτελέσματος.
Ομως πρέπει να κρίνουμε τα πεπραγμένα ξεχωριστά, για να είμαστε δίκαιοι.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, και μεις ελοχείμ ονομαζόμαστε αν το καλοσκεφτείς. Μην το πάρεις τοις μετρητοίς δεν υπονοώ κάτι, ούτε κατά διάνοια. ![]()
quote:
Italos
Θυσίες παιδιών, ανθρωποφαγία, και όλα τα καλά περιέχει η κρόνεια λατρεία.Είναι συγκεκριμένα, η λατρεία που ήρθε ο Δίας και κατήργησε.
Δεν ήταν μόνο αυτά φίλε Γιώργο. Δες παρακάτω μερικά απ' αυτά που γράφει ο Ευσέβιος στις "Ευαγγελικές Προπαρασκευές" για τα ήθη των βαρβάρων, στους οποίους κατά τον ίδιο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
…. αὐτὰ ἐκεῖνα τὰ πρὶν θηριώδη καὶ βάρβαρα, ὡς μηκέτι Πέρσας μητρογαμεῖν τοὺς αὐτῷ μαθητευθέντας μηδ' ἀνθρωποβορεῖν Σκύθας διὰ τὸν καὶ μέχρις αὐτῶν ἐλθόντα τοῦ Χριστοῦ λόγον μηδ' ἄλλα γένη βαρβάρων ἐκθέσμως θυγατράσι καὶ ἀδελφαῖς μίγνυσθαι μηδ' ἄρρενας ἄρρεσιν ἐπιμαίνεσθαι καὶ τὰς παρὰ φύσιν ἡδονὰς μετιέναι μηδὲ κυσὶν καὶ οἰωνοῖς τοὺς οἰκείους νεκροὺς προτιθέναι τοὺς πάλαι τοῦτο πράττοντας μηδ' ἀγχόνῃ τοὺς γεγηρακότας, ὥσπερ οὖν πρότερον, περιβάλλειν μηδὲ σάρκας νεκρῶν τῶν φιλτάτων κατὰ τὸ παλαιὸν ἔθος θοινᾶσθαι μηδ' ἀνθρωποθυτεῖν ὡς θεοῖς τοῖς δαίμοσιν κατὰ τοὺς παλαιοὺς μηδὲ τὰ φίλτατα κατασφάττειν ἐπ' εὐσεβείας ὑπολήψει. ταῦτα γὰρ ἦν καὶ συγγενῆ τούτοις μυρία τὰ πάλαι τὸν τῶν ἀνθρώπων βίον λυμαινόμενα. «ἱστοροῦνται γοῦν Μασσαγέται καὶ Δέρβικες ἀθλιωτάτους ἡγεῖσθαι τῶν οἰκείων τοὺς αὐτομάτως τελευτήσαντας, διὸ καὶ φθάσαντες κατέθυον καὶ εἱστιῶντο τῶν φιλτάτων τοὺς γεγηρακότας· Τιβαρηνοὶ δὲ ζῶντας κατεκρήμνιζον τοὺς ἐγγυτάτω γέροντας· Ὑρκανοὶ δὲ καὶ Κάσπιοι οἱ μὲν οἰωνοῖς καὶ κυσὶ παρέβαλλον ζῶντας, οἱ δὲ τεθνεῶτας· Σκύθαι δὲ συγκατώρυττον ζῶντας καὶ ἐπέσφαζον ταῖς πυραῖς οὓς ἠγάπων οἱ τεθνεῶτες μάλιστα· καὶ Βάκτριοι μὲν τοῖς κυσὶ παρέβαλλον ζῶντας τοὺς γεγηρακότας». Ευσέβιος Καισάρειας "Ευαγγελικές Προπαρασκευές" 1.4.6 - 1.4.8
*
quote:
στους οποίους κατά τον ίδιο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες
Οι Κρόνιοι προυπήρξαν των Διογενών, καθότι ο Κρόνος προυπήρξε του Διός.
Ο Σαρπηδόνας ας πούμε έλληνας ήταν αν το πάρουμε εδαφικά. Σαφώς και στον ελλαδικό χώρο υπήρξε/ προυπήρξε η κρόνια θρησκεία και νοοτροπία.