ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
02/12/2009, 00:49:00
quote:

quote:

ποιά είναι η δομή και ποιά η διαδικασία λογοδότησης μας[/b]???

Δεν μου απάντησες φίλε μου..

soul

Το έχουμε κάνει πολλά κοματάκια και κινδυνεύουμε να ξεστρατίσουμε από το αρχικό πλαίσιο της κουβέντας.

Είπα πως όπως οι άνθρωποι μας κρίνουν και περιμένουν από εμάς να λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας (στην οικογένεια, στο σχολείο, στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο φιλικό περιβάλλον, απέναντι στο κράτος, ....), έτσι και ο Θεός, στο τέλος της επίγειας ζωής μας, θα κάνει το ίδιο.

Όταν το κάνουν οι άνθρωποι (οι γονείς μας, οι δάσκαλοί μας, ο εργοδότης μας, οι φίλοι μας, ....), το θεωρούμε ως αναμενόμενο ή/και επιβεβλημένο. Όταν όμως σκεπτόμαστε πως θα το κάνει και ο Θεός, τότε κάποιοι (όπως π.χ. η ar_ia) αντιδρούν και κατηγορούν το Θεό ως μπαμπούλα ή τιμωρό.

Πιστεύω να σου απάντησα τώρα.

02/12/2009, 00:55:45
quote:

Δεν εκπλήσσομαι.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Προσωπικά είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ..ότι δεν εκπλήσσεσαι..Α Π Ο Λ Υ Τ Α.

Χρειάζεται αυτογνωσία και συνάμα γνώση γι'αυτό..!

soul

02/12/2009, 00:59:55
quote:

quote:

quote:

ποιά είναι η δομή και ποιά η διαδικασία λογοδότησης μας[/b]???

Δεν μου απάντησες φίλε μου..

soul

Δεν απάντησες ...μα δεν έχει και καμμιά σημασία μιας και η δομή της όλης συζήτσης εμφανίζεται διάτρητη!

Καληνύχτα!
Το έχουμε κάνει πολλά κοματάκια και κινδυνεύουμε να ξεστρατίσουμε από το αρχικό πλαίσιο της κουβέντας.

Είπα πως όπως οι άνθρωποι μας κρίνουν και περιμένουν από εμάς να λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας (στην οικογένεια, στο σχολείο, στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο φιλικό περιβάλλον, απέναντι στο κράτος, ....), έτσι και ο Θεός, στο τέλος της επίγειας ζωής μας, θα κάνει το ίδιο.

Όταν το κάνουν οι άνθρωποι (οι γονείς μας, οι δάσκαλοί μας, ο εργοδότης μας, οι φίλοι μας, ....), το θεωρούμε ως αναμενόμενο ή/και επιβεβλημένο. Όταν όμως σκεπτόμαστε πως θα το κάνει και ο Θεός, τότε κάποιοι (όπως π.χ. η ar_ia) αντιδρούν και κατηγορούν το Θεό ως μπαμπούλα ή τιμωρό.

Πιστεύω να σου απάντησα τώρα.

soul

02/12/2009, 01:07:25
quote:
Εαρινός:
Συμφωνείς δηλαδή με τα ανωτέρω φίλτατε Ευρωπαίε...???
Απάντησέ μου και θα συζητήσουμε και πάντως εγώ σε ήρεμο τόνο και όχι στον δικό σου ...περί διπλοπροσωπίας που αποδίδεις με τόση ευκολία έναντι συνομιλούντων σου και δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους κατα δήλωσήν σου αποστομώνουν...
Πάντως εμένα ούτε εσύ ...ούτε κανένας άλλος δύναται να με αποστομώσει και ιδιαίτερα εσύ..ΕΣΥ...ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΕΣΥ!
Υπάρχουν χριστιανοί που επιδεικνύουν σεβασμό έναντι των συνομιλητών τους και συντονίζονται με την πίστη τους ασχέτως αν συμφωνώ με αυτήν ...εσύ όμως εμφανίζεσαι ως "φονταμενταλιστής" με τις ακραίες δηλώσεις σου και σεντονιάδες σου..!
Και είναι κάτι σαν και σένα που είναι εχθροί και ζημιογόνοι για την θρησκεία σου...με τα όσα λένε και θεωρούν ως ώριμη επιχειρηματολογία..!
Απο που εσύ...προσωπικά εσύ ..κατοχυρώνεις δικαίωμα να ανοίγεις έστω το στόμα σου..απο πού..τι έχεις μέχρι σήμερα πεί που είχε ειρμό και νόημα ???

Πές μου ..ένα!!!

Είμαι ένας ακραίος "φονταμενταλιστής".....πω! που! ντρουπή!!!!!

quote:
ar_ia:
Αυτό δεν σας συμφέρει, θα σας έτρωγε η μοναξιά!!!!!

Δε θα το επιτρέπαμε....

quote:
ar_ia:
Γιατί όχι?
Και μιας και το ανέφερες να σου πω πως ο Θεός σας έχει ΕΝΑ κοινό με τον Αγ. Βασίλη, είναι και οι δύο ψεύτικοι!

Ο ψεύτικος Αι Βασίλης στηρίχτηκε στον αληθινό!....αυτό τουλάχιστον πιστεύω να το γνωρίζεις....

Ευχαριστώ για τις ευχές σου!

quote:
Εαρινός:
Ασφαλώς και δεν το είπα εγώ αυτό!
Και δεν μ'ενοχλεί ο θεός ...εσύ μ'ενοχλείς με τα όσα άνευ ειρμού καταθέτεις και μάλιστα θεωρείς και ως σωστά..!

Να διαβάσεις αν θές τι έχω καταθέσει και να κάνουμε διάλογο επ'αυτών ..καταθέτοντας ο καθένας τις απόψεις του!

Και ας βγάλει ο καθένας τα συμπερασματά του..!
Άκου θα μας πείς και διπρόσωπους..σε παρακαλώ πολύ!!!

Άντε να σας ξεχωρίσω.....
Περίεργο......τόσο καιρό νόμιζα ότι αυτόν συκοφαντούσες.......έκανα λάθος φαίνεται....!
Αυτό συμβαίνει ...πως δεν το είδες?
Εδώ αλλάζεις τα nic-name σαν τα πουκάμισα....το διπρόσωπος σε πείραξε?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

02/12/2009, 01:09:57
Αγαπητέ Εαρινέ,
Πόσο πιο απλά να το πω;

Αν με βοηθούσες λίγο παραπάνω;

Edited by - Ψηλός on 02/12/2009 01:10:55

02/12/2009, 01:12:19
quote:
Εαρινός:
Προσωπικά είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ..ότι δεν εκπλήσσεσαι..Α Π Ο Λ Υ Τ Α.

Χρειάζεται αυτογνωσία και συνάμα γνώση γι'αυτό..!

Oυφ!!! προς το παρόν τρόμαξα .........αλλά αυτό το "προσωπικά".....με καθησύχασε.....

02/12/2009, 01:34:00
Αίολε....ξέχασα...

" Άκου με Κόρη ανίκητη τ' ασπιδοφόρου Δία,
τώρα καν άκου με, αφού πριν δε μ' άκουσες ποτέ σου,
όταν με θαλασόπνιγε ο Σαλευτής του κόσμου.
Κάμε να βρω απ' τους Φαίακες λίγη σπλαχνιά κι
αγάπη
(Προσευχή του Οδυσσέα στην θεά Αθηνά λίγο έξω από την πόλη των Φαιάκων, Ομήρου Οδύσσεια, Ζ325-327.)

Έγραψες....... Aίολος: "Εάν ανοίξεις οποιοδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο της εποχής εκείνης, θα διαπιστώσεις ότι την γλώσσα τής κ.δ. την μιλούσαν μόνον οι συντάκτες της."
Θες να πεις ότι τα Ευαγγέλια τα έγραψαν για τον εαυτό τους μόνο?...... είναι το ποιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ μου!!!

Έσπασες κάθε κοντέρ.... Α Ξ Ι Ο Σ!!!

Edited by - europaios2 on 02/12/2009 01:38:19

kostakisΜέλος
02/12/2009, 10:10:26
Καλημέρα σε όλους

Κατ' αρχάς θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση προς όλους τους Χριστιανούς του forum :
Όταν δηλώνετε Χριστιανοί και γενικά όταν αναφέρεστε σε Χριστιανούς, εννοείτε μόνο τους Ορθόδοξους ή όλα τα δόγματα και τις αιρέσεις εντός του Χριστιανισμού; Αν ισχύει το πρώτο (που βρίσκω πιο λογικό, ένεκα των πιστεύω των περισσοτέρων συνforumιτών), προς τι η συνεχιζόμενη χρήση του επιχειρήματος περί δισεκατομμυρίων Χριστιανών, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι "αιρετικοί"; αν πάλι ισχύει το δεύτερο, γιατί κρίνετε τόσο αρνητικά τις διαφορές των υπολοίπων δογμάτων του Χριστιανισμού και γιατί θεωρείτε μόνο το Ορθόδοξο δόγμα ως "Ορθή δόξα";
Αυτό ως γενικό ερώτημα, πάμε και σε κάνα δύο ειδικότερα

Αγαπητέ Ψηλέ

quote:
Φυσικά και όλος ο κόσμος, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, έχουν κάθε δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό στον οποίο πιστεύουν, τη στιγμή που σέβονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ Η ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΦΑΝΕΡΑ Η ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Ας πάμε σε 1-2 περιπτώσεις λατρειών... α) για τους εν Ελλάδι μουσουλμάνους, θα ήσουν θετικός στην ανέγερση τόπων λατρείας τους και ακόμα περισσότερο στην εκτέλεση των θρησκευτικών τους διαδικασιών, κατά πως προστάζει το δόγμα τους (εδώ εισέρχεται και η φωνή του Χότζα που λέει ο αγαπητός europaios2 και δεν είναι και μόνο μεσημέρι β) για τους εν Ελλάδι Εβραίους το θρήσκευμα θεωρείς ότι η θρησκευτική δραστηριοποίησή τους περιλαμβάνει ή όχι πράξεις ύπουλες περί βίαιας επικράτησης; γ) για τους δωδεκαθεϊστές, θα ήσουν θετικός στην αναβίωση των δικών τους "μυστηρίων", δεδομένου ότι και φανερά είναι και δεν αποβλέπουν στη βίαιη επικράτηση αυτών;

quote:
Είπα στην ar_ia αν θα προτιμούσε έναν Θεό, μπάστακα, πάνω από κεφάλι της που θα την έλεγχε ανά πάσα ώρα και στιγμή, ρίχνοντάς τις «καρπαζιές» (δηλαδή τιμωρίες) για τις άσχημες πράξεις της ή, έναν Θεό που της αφήνει το περιθώριο να επιλέγει ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το κακό ή το αγαθό, χωρίς να φοβάται μη φάει καρπαζιά επί τόπου, αλλά γνωρίζοντας πως κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει για τις πράξεις της.

Εδώ πλέον έγκειται στο να προσδιορίσουμε αν προτιμάμε την άμεση "βία" σε σχέση με την προοπτική αυτής; Μα αγαπητέ Ψηλέ, είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, ο ψυχικός καταναγκασμός γίνεται δεδομένος και δη, προερχόμενος έξωθεν. Ο "νομιμόφρων" πιστός είναι νομιμόφρων σε κάθε περίπτωση, άρα είτε υπάρχει άμεσος, είτε προοπτικής "μπαμπούλας" του είναι αδιάφορο. Χώρια που αν το δει κανείς καθαρά ανθρωποψυχολογικά, είναι καλύτερα να φας τις "καρπαζιές" νωρίς, μήπως και τυχόν βάλεις μυαλό...

quote:
Δεν νομίζω, οι Χριστιανοί, να διεκδίκησαν ποτέ την αποκλειστικότητα της ελληνικότητας. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

Φοβάμαι ότι κάνεις... ψάξε λίγο σχετικά θέματα και θα το διαπιστώσεις. Ευτυχώς που τέτοιες απόψεις (όπως και οι ακριβώς αντίθετες) θεωρούνται και είναι ακραίες.

Αγαπητέ europaios2

quote:
Παντού βρίσκεται άθεε, παντού! βλέπει ακούει και ΠΡΑΤΤΕΙ κατά το δοκούν, τίποτα δεν του ξεφεύγει μην ανησυχείς.....στους ανθρώπους ξεφεύγουν τα πράγματα.....

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την έννοια του "πράττειν" στο Θεό τον οποίο πιστεύεις.

quote:
Εγώ έναν Θεό που θα επέτρεπε να γεννιούνται μόνο πανέμορφες γυναίκες..... όχι παίζουμε!!!

Α, εδώ θα διαφωνήσω... το "όμορφο" αξιολογείται μόνο όταν υπάρχει και το "ασχημο", το διαφορετικό, αλλιώς δεν έχει έννοια.

quote:
Ίσως επειδή σου διαφεύγει ότι ο χριστιανισμός έχει κάτι δισεκατομμύρια φίλους...

quote:
Τώρα γιατί συνεχώς αυξάνονται οι χριστιανοί στη γη αντί να μειώνονται.....

Ειδικά από σένα περιμένω απάντηση στο αρχικό μου γενικό ερώτημα, βάσει των όσων αναφέρεις εδώ.

quote:
Καλά θα πετάξω το λεξικό της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και από εδώ κι εμπρός θα ρωτάω εσένα!!!

Αγάπησις απόδεξις παντελής (Πλάτων)

Αφετηρία των αρετών είναι η ευσέβεια, και κορυφαίο όριό τους η Αγάπη. (Πυθαγόρας ο Σάμιος)

Αγαπάσθαι και οικείν ευδαιμόνως.(Πλάτων)

Εχούσης γάρ τι της ψυχής αγαπητικόν εν εαυτή, και πεφυκυίας, ώσπερ αισθάνεσθαι και
διανοείσθαι και μνημονεύειν, ούτω και φιλείν.(Πλούταρχος)

Η Αγάπη προς τον άνθρωπο μας προστάζει να βοηθάμε τους ξένους (Επίκουρος)

Φιλίαν αγάπα (Ξενοκράτης)

Υπό των Θεών ηγαπήσθαι (Δημοσθένης)

Αγάπη άκαιρος ίσον εστί τω μισείν (Σωκράτης)

Θα ήθελες να μου προσκομίσεις και μερικά αποσπάσματα που να περιλαμβάνουν τις λέξεις "φόβος" και "υποταγή" (και τα παράγωγά τους, για να βρούμε τελικά τι σήμαιναν εκείνη την εποχή;

Αγαπητέ Εαρινέ

quote:
Απο που εσύ...προσωπικά εσύ ..κατοχυρώνεις δικαίωμα να ανοίγεις έστω το στόμα σου..

Κάποιες τέτοιες στιγμές ειλικρινά με απογοητεύεις.
Προτιμώ να αντιπαρατίθεμαι με ανθρώπους που διαφέρουν, παρά να μονολογώ, ένεκα του όποιου "δικαίου" των θέσεών μου. Δε σου αρμόζει να σε χαρακτηρίσουν αρνητικά...

Αγαπητή ar_ia

quote:

Μπα, είμαι κακάσχημος, θα είχα σίγουρα πολλές επιτυχίες...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

02/12/2009, 12:38:09
quote:

quote:
Εαρινός:
Συμφωνείς δηλαδή με τα ανωτέρω φίλτατε Ευρωπαίε...???
Απάντησέ μου και θα συζητήσουμε και πάντως εγώ σε ήρεμο τόνο και όχι στον δικό σου ...περί διπλοπροσωπίας που αποδίδεις με τόση ευκολία έναντι συνομιλούντων σου και δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους κατα δήλωσήν σου αποστομώνουν...
Πάντως εμένα ούτε εσύ ...ούτε κανένας άλλος δύναται να με αποστομώσει και ιδιαίτερα εσύ..ΕΣΥ...ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΕΣΥ!
Υπάρχουν χριστιανοί που επιδεικνύουν σεβασμό έναντι των συνομιλητών τους και συντονίζονται με την πίστη τους ασχέτως αν συμφωνώ με αυτήν ...εσύ όμως εμφανίζεσαι ως "φονταμενταλιστής" με τις ακραίες δηλώσεις σου και σεντονιάδες σου..!
Και είναι κάτι σαν και σένα που είναι εχθροί και ζημιογόνοι για την θρησκεία σου...με τα όσα λένε και θεωρούν ως ώριμη επιχειρηματολογία..!
Απο που εσύ...προσωπικά εσύ ..κατοχυρώνεις δικαίωμα να ανοίγεις έστω το στόμα σου..απο πού..τι έχεις μέχρι σήμερα πεί που είχε ειρμό και νόημα ???

Πές μου ..ένα!!!

Είμαι ένας ακραίος "φονταμενταλιστής".....πω! που! ντρουπή!!!!!

quote:
ar_ia:

Δε θα το επιτρέπαμε....

quote:
ar_ia:
Γιατί όχι?
Και μιας και το ανέφερες να σου πω πως ο Θεός σας έχει ΕΝΑ κοινό με τον Αγ. Βασίλη, είναι και οι δύο ψεύτικοι!

Ο ψεύτικος Αι Βασίλης στηρίχτηκε στον αληθινό!....αυτό τουλάχιστον πιστεύω να το γνωρίζεις....

Ευχαριστώ για τις ευχές σου!

quote:
Εαρινός:
Ασφαλώς και δεν το είπα εγώ αυτό!
Και δεν μ'ενοχλεί ο θεός ...εσύ μ'ενοχλείς με τα όσα άνευ ειρμού καταθέτεις και μάλιστα θεωρείς και ως σωστά..!

Να διαβάσεις αν θές τι έχω καταθέσει και να κάνουμε διάλογο επ'αυτών ..καταθέτοντας ο καθένας τις απόψεις του!

Και ας βγάλει ο καθένας τα συμπερασματά του..!
Άκου θα μας πείς και διπρόσωπους..σε παρακαλώ πολύ!!!

Άντε να σας ξεχωρίσω.....
Περίεργο......τόσο καιρό νόμιζα ότι αυτόν συκοφαντούσες.......έκανα λάθος φαίνεται....!
Αυτό συμβαίνει ...πως δεν το είδες?
Εδώ αλλάζεις τα nic-name σαν τα πουκάμισα....το διπρόσωπος σε πείραξε?

Θα παρακαλούσα θερμότατα τους συντονιστές , να επιβεβαιώσουν-νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα- ότι είμαι εδώ στο χώρο για πρώτη φορά και ότι δεν έχω μπεί με άλλα ονόματα.

Για να σταματήσει αυτή η αίσθηση , που υπάρχει σε κάποιους συνδίκτυους.

Ευχαριστώ!

soul

02/12/2009, 13:00:45
Αυτή η ....εσωστρέφεια,μας ..σκοτώνει....
ar_iaΜέλος
02/12/2009, 13:19:40
quote:
Εαρινός

Θα παρακαλούσα θερμότατα τους συντονιστές , να επιβεβαιώσουν-νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα- ότι είμαι εδώ στο χώρο για πρώτη φορά και ότι δεν έχω μπεί με άλλα ονόματα.

Για να σταματήσει αυτή η αίσθηση , που υπάρχει σε κάποιους συνδίκτυους.

Ευχαριστώ!

Mην ασχολείσαι με τέτοια και χαλιέσαι δεν αξίζει τον κόπο....
Εμένα να φανταστείς όταν είχα μπει μου έλεγαν πως είμαι ο γιαπετ
Άστους να λένε άστους να πουν....

Αφιερωμένο:

http://www.youtube.com/watch?v=YCm-KeTE2OU

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

Edited by - ar_ia on 02/12/2009 13:22:37

02/12/2009, 13:29:41
Αγαπητή μου ar_ia, δεν χρειάζεται το πολεμικό τσεκούρι,
ας σταματήσουμε το ποιός φταίει και ποιός είναι ....αντιστασιακός...
Κανένα θέμα θα συζητησουμε καμιά φορα;
Έχουμε αρχίσει και φέρνουμε λίγο απο ...ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.....Φτάνει πια η εσωστρέφεια...
Ας μιλήσουμε....
Εγώ πάντως,πιστεύω, ότι για να δούμε τον Θεό,πρέπει να δούμε την
αγάπη Του, ότι έχει κάνει για να μας το δείξει, αν δεν μπορούμε να το δούμε,δε,όπως ισχυριζόμαστε, έχουμε εμείς το πρόβλημα,ή δεν μπορούμε να δούμε...
Και δεν μπορείς να είσαι αχάριστος για πάντα, απέναντι σε κάποιον που σου προσφέρει τόση αγάπη, ένα μελλον, μια ζώη, την ευτυχία...
Κι οσο κι αν την δηλητηράζουμε με την παρέμβαση και αλλοίωση που του κάνουμε, μια τέτοια αγάπη, είναι μοναδική...
02/12/2009, 13:59:10
quote:

Αγαπητή μου ar_ia, δεν χρειάζεται το πολεμικό τσεκούρι,
ας σταματήσουμε το ποιός φταίει και ποιός είναι ....αντιστασιακός...
Κανένα θέμα θα συζητησουμε καμιά φορα;
Έχουμε αρχίσει και φέρνουμε λίγο απο ...ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.....Φτάνει πια η εσωστρέφεια...
Ας μιλήσουμε....
Εγώ πάντως,πιστεύω, ότι για να δούμε τον Θεό,πρέπει να δούμε την
αγάπη Του, ότι έχει κάνει για να μας το δείξει, αν δεν μπορούμε να το δούμε,δε,όπως ισχυριζόμαστε, έχουμε εμείς το πρόβλημα,ή δεν μπορούμε να δούμε...
Και δεν μπορείς να είσαι αχάριστος για πάντα, απέναντι σε κάποιον που σου προσφέρει τόση αγάπη, ένα μελλον, μια ζώη, την ευτυχία...
Κι οσο κι αν την δηλητηράζουμε με την παρέμβαση και αλλοίωση που του κάνουμε, μια τέτοια αγάπη, είναι μοναδική...

Καλημέρα Βαγγέλη!

Προσωπικά την όποια εκδήλωση αγάπης την αποδίδω στην βαθειά γνώση του εαυτού και της θεμελιώδους δομής του...μέσα απο την οποία κάθε άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει και να διακιολογήσει τις όποιες "ασταθείς συμπεριφορές" των συνανθρώπων του!

Μπορεί να καταλαβαίνει κάθε φορά τι κρύβεται πίσω απο επιθετικές συμπεριφορές ή γενικά παραβατικές και να βλέπει πίσω απο κάθε κουβέντα ...πίσω απο κάθε κουρτίνα , ένα φοβισμένο ή πονεμένο άνθρωπο!

Υπήρξαν φορές , όπου και γώ παρέβην αυτά τα οποία υποτίθεται ότι γνωρίζω -ειδικά μαζί σου- και με κάποιους φίλους συνδίκτυους αλλα σε διαβεβαιώ ότι εγγενές του χαρακτήρα μου είναι να παίρνω θέση πάντα μ'αυτόν/ούς που υφίστανται επιθέσεις και προσπάθειες ευτελισμού και αποδόμησης της προσωπικότητάς τους -είναι ένα κομματάκι που πρέπει να προσέξω-..!

Σε κάθε περίπτωση ..παλεύουμε όλοι μας με τον ίδιο μας τον εαυτό και σίγουρα όταν κανείς βρίσκεται στο πεδίο της μάχης , θα έχει και νίκες αλλα και ήττες!

Ο φίλος Κωστάκης , είπε ότι κάποιες στιγμές τον απογοητεύω και έχει απόλυτο δίκιο -να κρυβόμαστε???- αλλα και γώ ο ίδιος απογοητεύομαι απο τον εαυτό μου , κάποιες φορές..!

Εκείνο που θα ζητούσα , είναι να παραμένουμε στο επίπεδο της συζήτησης , χωρίς την χρησιμοποίηση διαφόρων χαρακτηρισμών και δεν το λέω για σένα ...το λέω για μένα και για όλους μας!

Θα σουβλίσουμε καμμιά σούπα..???

soul

02/12/2009, 14:39:17
Αμέ ρε φιλαράκι!!!!!!Κι έχουμε πολλά ωραία να πούμε....
Φτανει να βγούμε απο το γήπεδο....
02/12/2009, 17:49:05
kostakis
quote:

Καλημέρα σε όλους

Όταν δηλώνετε Χριστιανοί και γενικά όταν αναφέρεστε σε Χριστιανούς, εννοείτε μόνο τους Ορθόδοξους ή όλα τα δόγματα και τις αιρέσεις εντός του Χριστιανισμού; Αν ισχύει το πρώτο (που βρίσκω πιο λογικό, ένεκα των πιστεύω των περισσοτέρων συνforumιτών), προς τι η συνεχιζόμενη χρήση του επιχειρήματος περί δισεκατομμυρίων Χριστιανών, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι "αιρετικοί"; αν πάλι ισχύει το δεύτερο, γιατί κρίνετε τόσο αρνητικά τις διαφορές των υπολοίπων δογμάτων του Χριστιανισμού και γιατί θεωρείτε μόνο το Ορθόδοξο δόγμα ως "Ορθή δόξα";

Αγαπητέ Κωστάκη,
Βρίσκω την ερώτησή σου λίγο γενική και αόριστη.
"Όταν αναφερόμαστε σε Χριστιανούς" σχετικά με ποιο θέμα;
Δεν νομίζω να υπάρχει καρτελάκι γνησιότητας "Χριστιανός". Θεωρώ πως το να είσαι Χριστιανός είναι μια πορεία ζωής, μια συνεχής εξέλιξη. Είναι ένας δρόμος στον οποίο πορεύεται όποιος το επιθυμεί και, είμαι της άποψης πως οι Ορθόδοξοι βρίσκονται κοντύτερα στον ορθό δρόμο, στην "ορθή δόξα". Το ότι κάποιοι άλλοι, κατά τη γνώμη μου, βρίσκονται μακρύτερα από αυτόν τον "ορθό δρόμο", δεν τους κατατάσσει, αυτομάτως, στους μη Χριστιανούς. Η ελπίδα του καθενός Χριστιανού είναι να βρει αυτόν τον ορθό δρόμο που θα τον οδηγήσει προς την κατά χάρη θέωση.

quote:

quote:
Φυσικά και όλος ο κόσμος, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, έχουν κάθε δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό στον οποίο πιστεύουν, τη στιγμή που σέβονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ Η ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΦΑΝΕΡΑ Η ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Ας πάμε σε 1-2 περιπτώσεις λατρειών... α) για τους εν Ελλάδι μουσουλμάνους, θα ήσουν θετικός στην ανέγερση τόπων λατρείας τους και ακόμα περισσότερο στην εκτέλεση των θρησκευτικών τους διαδικασιών, κατά πως προστάζει το δόγμα τους (εδώ εισέρχεται και η φωνή του Χότζα που λέει ο αγαπητός europaios2 και δεν είναι και μόνο μεσημέρι β) για τους εν Ελλάδι Εβραίους το θρήσκευμα θεωρείς ότι η θρησκευτική δραστηριοποίησή τους περιλαμβάνει ή όχι πράξεις ύπουλες περί βίαιας επικράτησης; γ) για τους δωδεκαθεϊστές, θα ήσουν θετικός στην αναβίωση των δικών τους "μυστηρίων", δεδομένου ότι και φανερά είναι και δεν αποβλέπουν στη βίαιη επικράτηση αυτών;

Θέλει πολύ συζήτηση αυτό που αναφέρεις.
Το θέμα είναι το αν και κατά πόσο η "εκτέλεση των θρησκευτικών τους διαδικασιών", θα δημιουργούσε συγκρούσεις και προστριβές στη ήδη διαμορφωμένη πραγματικότητα της χώρας μας. Δηλαδή, π.χ. για το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδας ο τρόπος με τον οποίο ντύνονται οι γυναίκες σήμερα είναι ο αποδεκτός. Για τους μουσουλμάνους, ίσως όχι.
Οπότε τι γίνεται;
Θα πρέπει να αρχίσουν να ντύνονται όπως το επιθυμούν οι μουσουλμάνοι προκειμένου να μην προσβάλλονται οι ίδιοι;
Θα πρέπει π.χ. να προσαρμόσουμε όλες τις αργίες σύμφωνα με τις δικές τους αργίες; Να προσθέσουμε και άλλες ή να καταργήσουμε όσες οι μουσουλμάνοι δεν τις δέχονται ή τις θεωρούν ως και προσβλητικές για την πίστη τους, λέω τώρα;
Το θέμα του Χότζα είναι το λιγότερο.

Για τους Εβραίους δεν γνωρίζω με σιγουριά τι περιλαμβάνει η "θρησκευτική δραστηριοποίησή τους".
Όσον αφορά τα αρχαία μυστήρια, δεν νομίζω πως ήταν και τόσο φανερά, ούτε και όλος ο κόσμος μπορούσε να παρίσταται (πρόσεξε!! δεν μιλάω για συμμετοχή). Σχετικά με την επικράτηση των δωδεκαθεϊστών, αν κρίνω από το μένος τους εναντίων των Χριστιανών, δεν θα έλεγα πως είναι και αγγελούδια!

quote:

quote:
Είπα στην ar_ia αν θα προτιμούσε έναν Θεό, μπάστακα, πάνω από κεφάλι της που θα την έλεγχε ανά πάσα ώρα και στιγμή, ρίχνοντάς τις «καρπαζιές» (δηλαδή τιμωρίες) για τις άσχημες πράξεις της ή, έναν Θεό που της αφήνει το περιθώριο να επιλέγει ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το κακό ή το αγαθό, χωρίς να φοβάται μη φάει καρπαζιά επί τόπου, αλλά γνωρίζοντας πως κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει για τις πράξεις της.

Εδώ πλέον έγκειται στο να προσδιορίσουμε αν προτιμάμε την άμεση "βία" σε σχέση με την προοπτική αυτής;

Γιατί μιλάς για "προοπτική βίας"; Μήπως γιατί θεωρείς ως δεδομένο πως η επιλογή του ανθρώπου είναι "μονόδρομος" η πράξη του κακού και όχι του αγαθού;
Συνειδητοποιείς πως μιλάς για δυο προοπτικές, οι οποίες έχουν τον ίδιο συντελεστή, τη βία, ως αποτέλεσμα των πράξεων. Γιατί;
Εφόσον ο άνθρωπος γνωρίζει και τα δυο, γιατί να επιλέξει το κακό;

quote:

Μα αγαπητέ Ψηλέ, είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, ο ψυχικός καταναγκασμός γίνεται δεδομένος και δη, προερχόμενος έξωθεν.

Δηλαδή, μου λες πως για να πράξει το αγαθό ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται υπό ψυχικό καταναγκασμό;

quote:

Ο "νομιμόφρων" πιστός είναι νομιμόφρων σε κάθε περίπτωση, άρα είτε υπάρχει άμεσος, είτε προοπτικής "μπαμπούλας" του είναι αδιάφορο.

Εμ, είδες, μιλάς για το νόμο.
Γιατί θα πρέπει όλα να καθορίζονται από ένα νόμο;
Εγώ θα προτιμούσα ό, τι κάνει ο άνθρωπος να το κάνει παρακινούμενος από αγάπη.
Δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο. Φτάνει ο άνθρωπος να απεκδυθεί τον παλαιό άνθρωπο και να ενδυθεί το νέο, όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος.

quote:

Χώρια που αν το δει κανείς καθαρά ανθρωποψυχολογικά, είναι καλύτερα να φας τις "καρπαζιές" νωρίς, μήπως και τυχόν βάλεις μυαλό...

Δηλαδή, ως καλοί Έλληνες, όπως και όταν πρόκειται να επιλέξουμε τους πολιτικούς μας, επιλέγουμε το λιγότερο κακό, σωστά;

quote:

quote:
Δεν νομίζω, οι Χριστιανοί, να διεκδίκησαν ποτέ την αποκλειστικότητα της ελληνικότητας. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

Φοβάμαι ότι κάνεις... ψάξε λίγο σχετικά θέματα και θα το διαπιστώσεις. Ευτυχώς που τέτοιες απόψεις (όπως και οι ακριβώς αντίθετες) θεωρούνται και είναι ακραίες.

Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή δεν μου έρχεται κάτι στο νου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Πες μου ένα παράδειγμα;

kostakisΜέλος
02/12/2009, 19:10:44
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ Ψηλέ

quote:
"Όταν αναφερόμαστε σε Χριστιανούς" σχετικά με ποιο θέμα;

Όταν αναφερόμαστε στην έννοια Χριστιανός, αριθμητικά. Εσύ τουλάχιστον μόλις εξέφρασες την άποψη (και προς τιμήν σου) ότι δε διαχωρίζεις τους Χριστιανούς βάσει δόγματος (ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, ιεχωβάδες κλπ.). Δεν αγνοώ πάντως ότι υπάρχουν Χριστιανοί, που διαχωρίζουν τους εν Χριστώ αδερφούς τους και μάλιστα τους τοποθετούν στην αντίπερα όχθη, μην πιάσω παραδείγματα.

quote:
Δεν νομίζω να υπάρχει καρτελάκι γνησιότητας "Χριστιανός". Θεωρώ πως το να είσαι Χριστιανός είναι μια πορεία ζωής, μια συνεχής εξέλιξη.

Συμφωνώ σε αυτό, άρα Χριστιανός είναι να ζεις εν Χριστώ ζωή και όχι να ακολουθείς διάφορους κανόνες, οι οποίοι άλλωστε διαφέρουν ανάλογα το δόγμα, σωστά;

quote:
Το ότι κάποιοι άλλοι, κατά τη γνώμη μου, βρίσκονται μακρύτερα από αυτόν τον "ορθό δρόμο", δεν τους κατατάσσει, αυτομάτως, στους μη Χριστιανούς.

Ναι, άλλωστε για τον κάθε Χριστιανό, ο δικός του δρόμος είναι ο ορθός.

quote:
Δηλαδή, π.χ. για το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδας ο τρόπος με τον οποίο ντύνονται οι γυναίκες σήμερα είναι ο αποδεκτός. Για τους μουσουλμάνους, ίσως όχι. Οπότε τι γίνεται;

Μίλησα για τις λατρευτικές διαδικασίες, όχι για το γενικότερο πρότυπο ζωής ή κουλτούρας.

quote:
Θα πρέπει π.χ. να προσαρμόσουμε όλες τις αργίες σύμφωνα με τις δικές τους αργίες; Να προσθέσουμε και άλλες ή να καταργήσουμε όσες οι μουσουλμάνοι δεν τις δέχονται ή τις θεωρούν ως και προσβλητικές για την πίστη τους, λέω τώρα;

Για το θέμα των αργιών έχω τοποθετηθεί παλιότερα, αλλά να σου υπενθυμίσω την άποψη μου : κατά τη γνώμη μου η ύπαρξη επίσημων αργιών θρησκευτικού τύπου είναι στοιχείο ιδεολογικού καταναγκασμού και θα έπρεπε να εκλείψει. Θα έπρεπε να οριστούν 2-3 εθνικές αργίες και οι υπόλοιπες μέρες να εντάσσονται σε ειδική (θρησκευτική;) άδεια για τον κάθε εργαζόμενο, σε θετική συνεννόηση με τη διοίκηση της εταιρείας ή του οργανισμού που εντάσσεται.

quote:
Όσον αφορά τα αρχαία μυστήρια, δεν νομίζω πως ήταν και τόσο φανερά, ούτε και όλος ο κόσμος μπορούσε να παρίσταται (πρόσεξε!! δεν μιλάω για συμμετοχή).

Αν ήταν φανερά στο σήμερα, θα σε ενοχλούσε η φανερή πραγματοποίησή τους;

quote:
Σχετικά με την επικράτηση των δωδεκαθεϊστών, αν κρίνω από το μένος τους εναντίων των Χριστιανών, δεν θα έλεγα πως είναι και αγγελούδια!

Μη γίνεσαι υπερβολικός, ακραίες φονταμενταλιστικές τάσεις υπάρχουν σε όλες τις πλευρές.

quote:
Γιατί μιλάς για "προοπτική βίας"; Μήπως γιατί θεωρείς ως δεδομένο πως η επιλογή του ανθρώπου είναι "μονόδρομος" η πράξη του κακού και όχι του αγαθού;
Συνειδητοποιείς πως μιλάς για δυο προοπτικές, οι οποίες έχουν τον ίδιο συντελεστή, τη βία, ως αποτέλεσμα των πράξεων. Γιατί;
Εφόσον ο άνθρωπος γνωρίζει και τα δυο, γιατί να επιλέξει το κακό;

Δεν είπα αυτό το πράγμα... είπα ότι, δεδομένων των πολύ στενών περιθωρίων που αφήνει το δόγμα στους πιστούς του, ακόμα και σε θέματα καθημερινής συμπεριφοράς, το ενδεχόμενο παραβίασης των ορίων αυτών σε οδηγεί εύκολα στην "καρπαζιά". Αυτή η "καρπαζιά" είνια η βία που ανέφερα και, καλώς ή κακώς, είναι η εκάστοτε θρησκευτική Νέμεσις, όποια μορφή και αν αυτή παίρνει.

quote:
Δηλαδή, μου λες πως για να πράξει το αγαθό ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται υπό ψυχικό καταναγκασμό;

Όχι. Σου λέω ότι είναι ψυχικός καταναγκασμός να απαιτείς, μέσα από ανθρώπινους ηθικούς κανόνες, τη διάπραξη του "αγαθού". Έχω πει και στο παρελθόν, η έννοια του αγαθού περιγράφεται με λίγες έννοιες και πράξεις, δε χρειαζόταν όλο αυτό το συνονθύλευμα που υπάρχει στα διάφορα θρησκευτικά βιβλία για να το κατανοήσει ο άνθρωπος.

quote:
Εμ, είδες, μιλάς για το νόμο.

Δε μιλάω για νόμο με τη στενή έννοια, μιλάω για "νομιμοφροσύνη" σε κάποιες επιταγές τρίτων, είτε αυτές είναι Θέωθεν, είτε ανθρώπινες.

quote:
Εγώ θα προτιμούσα ό, τι κάνει ο άνθρωπος να το κάνει παρακινούμενος από αγάπη

Δε νομίζω ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας στις ιδέεας μας, δυστυχώς όμως προς το παρόν είναι χίμαιρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

quote:
Δηλαδή, ως καλοί Έλληνες, όπως και όταν πρόκειται να επιλέξουμε τους πολιτικούς μας, επιλέγουμε το λιγότερο κακό, σωστά;

Αν είναι να επιλέξεις την άμεση "καρπαζιά" προς συμμόρφωση ή την επένδυση σε μεγαλύτερες "καρπαζιές" συνολικά στο μέλλον, καλύτερα να φας 2-3 όταν είσαι μικρός, μήπως στρώσεις. Διαφορετικά, η ανθρώπινη φύση δε στρώνει ποτέ. Βέβαια, μικρή σημασία έχει αυτή η προσωπική μου αποψη.

quote:
Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή δεν μου έρχεται κάτι στο νου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Πες μου ένα παράδειγμα;

Μήπως να σου υπενθυμίσω παραδείγματα από το esoterica; ένθεν και ένθεν... μην προβούμε σε τέτοιες ενέργειες, άστο καλύτερα.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

02/12/2009, 22:11:59
quote:
kostakis:
Αυτό ως γενικό ερώτημα, πάμε και σε κάνα δύο ειδικότερα

Eξαρτάται αγαπητέ Κωτάκη. Ανάλογα με το θέμα και την περίπτωση.

Αιρετικοί είναι ως προς τις λεπτομέρειες, ως προς την ουσία όμως που μας ενδιαφέρει είναι χριστιανοί και αυτό είναι το ζητούμενο.
Τη στιγμή για παράδειγμα που ο Καθολικός Χριστιανός εφαρμόζει τή διδασκαλία του Ιησού σε αξιόλογο βαθμό, δεν έχει και πολύ σημασία αν κάνει το σταυρό του με τα τέσσερα και όχι με τα τρία για παράδειγμα δάχτυλα.

quote:
kostakis:
Εδώ πλέον έγκειται στο να προσδιορίσουμε αν προτιμάμε την άμεση "βία" σε σχέση με την προοπτική αυτής; Μα αγαπητέ Ψηλέ, είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, ο ψυχικός καταναγκασμός γίνεται δεδομένος και δη, προερχόμενος έξωθεν. Ο "νομιμόφρων" πιστός είναι νομιμόφρων σε κάθε περίπτωση, άρα είτε υπάρχει άμεσος, είτε προοπτικής "μπαμπούλας" του είναι αδιάφορο. Χώρια που αν το δει κανείς καθαρά ανθρωποψυχολογικά, είναι καλύτερα να φας τις "καρπαζιές" νωρίς, μήπως και τυχόν βάλεις μυαλό...

Διαφωνώ, η θρησκεία περιέχει την έννοια της υπαγόρευσης μέσω των κανόνων που εσωκλείει.
Είναι σα να ζητάς σε έναν ποδοσφαιριστή να μήν ρίξει κλοτσιά στον αντίπαλο, όχι γιατί θα φάει κόκκινη κάρτα και θα μείνει η ομάδα με 10 παίχτες, αλλά γιατί δεν είναι σωστό......

Αν κάποιος δε θέλει να είναι σε μία θρησκεία κανείς δεν τον εμποδίζει....το να ζητάς όμως να δεχτεί αυτός που επέλεξε να είναι σε μία θρησκεία να το έχει πράξει για τους δικούς σου λόγους και όχι τους δικούς του! και να προσπαθείς μάλιστα να του αποδείξεις τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει αυτός ο πιστός να λειτουργεί μέσα στη θρησκεία που ασπάζεται, τον βάζεις σε πειρασμό να σου πει να φτιάξεις εσύ μία θρησκεία όπως τι νομίζεις και να του αποστείλεις μία πρόσκληση πλαισιωμένη με το καταστατικό της νέας θρησκείας και αν τη βρει ποιο ενδιαφέρουσα να έρθει σε αυτήν.

quote:
kostakis:
Θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την έννοια του "πράττειν" στο Θεό τον οποίο πιστεύεις.

Δεν το άφησα μόνο του το "πράττειν", συνοδεύεται από το δοκούν και εκεί είναι όλο το ζουμί φίλε μου.

quote:
kostakis:
Ειδικά από σένα περιμένω απάντηση στο αρχικό μου γενικό ερώτημα, βάσει των όσων αναφέρεις εδώ.

Εδώ αναφέρομαι στους απανταχού χριστιανούς όλων των δογμάτων. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι πιστεύουν στη διδασκαλία του Ιησού και την έχουν αποδεχτεί ως διδασκαλία Θεού.
Το ότι διαφέρουν δογματικά, αυτό οφείλεται σε λεπτομέρειες που δεν επηρεάζουν τη διδασκαλία του Ιησού παρά ελάχιστα έως καθόλου.
Το ζουμί το έχουν κρατήσει τώρα για τα παρελκόμενα.....αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

Δεν μπορεί λοιπόν ο κάθε ένας να γράφει το μακρύ του και το κοντό του (όπως ο παραπάνω για τον οποίο έκανα και το σχόλιο), χωρίς να σκεφτεί αυτούς τους αριθμούς! Είναι τελείως αδιανόητο.

quote:
kostakis:
Θα ήθελες να μου προσκομίσεις και μερικά αποσπάσματα που να περιλαμβάνουν τις λέξεις "φόβος" και "υποταγή" (και τα παράγωγά τους, για να βρούμε τελικά τι σήμαιναν εκείνη την εποχή;

Δε βρίσκω το λόγο να κάθομαι και να ψάχνω πάλι!

quote:
ar_ia:
Mην ασχολείσαι με τέτοια και χαλιέσαι δεν αξίζει τον κόπο....
Εμένα να φανταστείς όταν είχα μπει μου έλεγαν πως είμαι ο γιαπετ
Άστους να λένε άστους να πουν....

Τι να πω κι εγώ που άλλοι λένε ότι είμαι δύο, άλλοι τρεις...και άλλοι ολόκληρη ομάδα!

Edited by - europaios2 on 02/12/2009 22:16:18

02/12/2009, 22:33:51
quote:

Αίολε....ξέχασα...

" Άκου με Κόρη ανίκητη τ' ασπιδοφόρου Δία,
τώρα καν άκου με, αφού πριν δε μ' άκουσες ποτέ σου,
όταν με θαλασόπνιγε ο Σαλευτής του κόσμου.
Κάμε να βρω απ' τους Φαίακες λίγη σπλαχνιά κι
αγάπη
(Προσευχή του Οδυσσέα στην θεά Αθηνά λίγο έξω από την πόλη των Φαιάκων, Ομήρου Οδύσσεια, Ζ325-327.)

Έγραψες....... Aίολος: "Εάν ανοίξεις οποιοδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο της εποχής εκείνης, θα διαπιστώσεις ότι την γλώσσα τής κ.δ. την μιλούσαν μόνον οι συντάκτες της."
Θες να πεις ότι τα Ευαγγέλια τα έγραψαν για τον εαυτό τους μόνο?...... είναι το ποιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ μου!!!

Έσπασες κάθε κοντέρ.... Α Ξ Ι Ο Σ!!!

Κλύθί μευ, αιγιοχοιο Διός τέκος, Ατρυτώνη
νύν δή πέρ μευ άκουσον, επεί πάρος ού ποτ' άκουσας
ραιομένου, ότε μ' έρραιε κλυτός εννοσίγαιος,
δός μ' ες Φαίηκας φίλον ελθείν ηδ' ελεεινόν.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!

Ούτε για φτύσιμο δεν αξίζετε.
Πόσο μάλλον να σας μιλάει κανείς...
Λεχρίτες...

Να με συμπαθάτε συντονιστές, αλλά το αξίζουν.

02/12/2009, 22:43:40
Δώσε μου ρε ξεφτίλα ευρωπέε παραπομπές και από τα άλλα αποσπάσματα που παρέθεσες και θα σου δείξω που να τα βάλεις!
02/12/2009, 23:01:17
Ηρεμα φίλε Αίολεεεεε...