ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
veritasΜέλος
19/02/2009, 23:34:41
1.
Χα, χα. Δεν ξέρω ποιό είναι μεγαλύτερο, το θράσος ή η ανοησία σου. Για τον Ιερεμία σου έδωσα την αρίθμηση από τη μετάφραση του Βάμβα σαν πιο προσιτή στον αναγνώστη. Για να μην μου αγχώνεσαι όμως η βίβλος το λέει και αλλού:
Γένεσις 15:5 "Και έφερεν αυτόν έξω και είπεν, Ανάβλεψον τώρα εις τον ουρανόν και αρίθμησον τα άστρα, εάν δύνασαι να εξαριθμήσης αυτά· και είπε προς αυτόν, Ούτω θέλει είσθαι το σπέρμα σου."

2.
chuwg (khoog) είναι η λέξη που χρησιμοποιείται στο εβραϊκό πρωτότυπο και σημαίνει κούρμπα. Οι εβδομήκοντα είναι που το μεταφράζουν "γύρον"

3.
και ο Βάμβας και ο Φίλος και ΟΛΟΙ οι μεταφραστές το μεταφράζουν ΒΑΡΟΣ. Εσύ τι πτυχίο είπαμε ότι έχεις;

4.
Εγώ είπα ότι αυτό:

ήταν η επίσημη θρησκευτική θέση στην αρχαία Ελλάδα. Η επίσημη θρησκευτική θέση της βίβλου ήταν ότι η γη κρέμεται στο κενό. Γιατί διαστρεβλώνεις τα λόγια μου; Εγώ είπα ότι υπήρχαν φωτεινοί νόες που πίστευαν διαφορετικά π.χ Ανεξίμανδρος αλλά έρχονταν σε σύγκρουση με το κατεστημένο. Για δώσε μας όμως εσύ πολυμαθή φίλε μας το απόσπασμα του Δημοκριτου που μιλά για τη "στήριξη" της Γης. Περιμένω...

5.
Συνεπώς έπρεπε να έχουν προηγηθεί πολλές γεννιές άστρων πριν εμφανιστεί η γή , και όχι τα άστρα να γεννηθούν την τρίτη μέρα όπως λέει...

Σε αυτό θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω αύριο γιατί η ώρα είναι περασμένη, και γιατί θέλω να σου παραθέσω ένα σεντονάκι. Για να σου δώσω όμως λίγο homework κάτσε και διάβασε για τα σουπερνόβα που αναφέρεις, πόσα υπήρξαν, με τη συχνότητα εμφανίζονται, πόσα έπρεπε να βλεπουμε (κανονικά) στο νυχτερινό ουρανό, πόση διάρκεια ζωής έχει το φως τους, και τα λέμε ταχιά. Άμα δεν ξέρεις ένα θέμα μην πετάς χαζομάρες γιατί εκτίθεσαι.

Edited by - veritas on 19/02/2009 23:51:08

veritasΜέλος
19/02/2009, 23:48:54
Τώρα που το θυμήθηκα, ο Ανεξίμανδρος πίστευε μεν ότι η Γη κρέμεται στο κενό, αλλά επίσης έλεγε ότι είναι κύλινδρος και οι άνθρωποι ζουν στην επίπεδη επιφάνεια. Περιμένω το εδάφιο όμως από τον Δημόκριτο.
...Α, ξέχασα τα έργα του δε σώζονται. Από τους σχολιαστές του τότε, π.χ Σέξτος Εμπειρικός όπου διάβασες το απόσπασμα. Για να δούμε...
Think_MathΜέλος
20/02/2009, 00:35:32

Europaios2 :

quote:
Ρωτάς όμως ως υποκριτής και αυτό είναι το λάθος σου.
Ρώτα παράλληλα γιατί ο Θεός να μην είχε μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 22-30 βαθμούς Κελσίου, ώστε να μην υποφέραμε από το κρύο.
Γιατί να γίνονται εργατικά ατυχήματα και να μην εμφανίζεται ένας άγγελος που να σώζει τον εργάτη ή να αποτρέπει τα τροχαία.
Στα πλαίσια της υποκριτικής οι ερωτήσεις του στιλ "γιατί μπαμπά" είναι ευπρόσδεκτες....

Εντάξει μας έπεισες ...
Απάντηση δεν έχεις . Το καταλάβαμε .

quote:
Μα αυτό δεν είναι το θέμα μας ο άνθρωπος η εμφάνισή του και η καταγωγή του?......ή κάνω λάθος?

Οταν εσείς οι ευρωπαίοι αλλάζετε βάρδιες , να ενημερώνεστε καλύτερα μεταξύ σας για το τι έχει ειπωθεί , γιατί η είκονα που παρουσιάζεται είναι για γέλια .

quote:
Παρόλο που η διατύπωσή σου ήταν τελείως λάθος, εγώ σου απάντησα......αλλά δεν μπόρεσες να το δείς.
Όπως και να χε και μάνα εξ’ ουρανού να έπεφτε, οι αλληλοσφαγές θα γινόντουσαν. Πάρε για παράδειγμα τη γάτα με το σκύλο. Για ποιο λόγο ο σκύλος κυνηγάει τη γάτα? για να τη φάει?

Ο σκύλος κυνηγά τις γάτες γιατί ενεργοποιούν το κυνηγετικό του ένστικτο , όπως οι λαγοί και οι μπεκάτσες .
Συνεπως , και αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με την ίδια επιθετική και βάναυση συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών .
Που είναι λοιπόν η αγαθότητα του δημιουργού ?

quote:
Για ποιο λόγο οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σπουργίτια? Για να τα φάνε?

Γιατί κυριαρχούνται και αυτοί απο το ίδιο άγριο κυνηγετικό ένστικτο , που ο Θεούλης μας έδωσε .
Πολύ απλο .

quote:
Ο Θεός έφτιαξε τα πάντα με σοφία, τα πάντα είναι προσεγμένα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Εσύ όμως ψάχνεις για παράδεισο.....σε λάθος μέρος όμως.

Πάνε και τα ζώα στον παράδεισο αγαπητέ απολογητή ?
Η τελικά πληρώνουν μόνο τα άγρια ανθρωπινα ένστικτα , χωρίς καμμία ανταμοιβή ?

quote:
Δεν υπάρχει τυχαία μετάλλαξη υπάρχει σοφία. Και μέρος της σοφίας είναι και η ποικιλία.

Εξήγησε μου λοιπόν την σοφία στην σβερκολαίμα κότα .
ΠΟΣΟ ΣΟΦΟΣ πρέπει να είναι ο Θεούλης για να σκεφτεί κάτι τέτοιο ?
Εκει που καθόταν είπε :
Δεν φτιάχνω μία σβερκολαίμα κότα να περάσει και η ώρα ?
Ερε γέλια ...
Μέχρι δακρύων .

quote:
quote:Think_Math:
Καμμία βιολογική αποδειξη έχεις για τα παραπάνω ?
Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω αρλούμπες .

Ναι τα ίδια τα είδη.

Συγκλονιστική απόδειξη και πολύ... κατατοπιστική .

quote:
Είδες πόσο εύκολα εκτίθεσαι? Το ότι οι μοναχοί στο Άγιο Όρος έχουν διαφορετική άποψη από εμένα ή από άλλον ένα πιστό, αυτό δεν αποτελεί αίρεση.
Ο άθεος σου έφερε τις αιρέσεις παγκοσμίως περίπου 80 και στην Ελλάδα περίπου 10. Για ποιες χιλιάδες και πράσινα άλογα λες?
Έχεις μπερδέψει την αίρεση με την άποψη.....διορθώσου.

Εντάξει , εντάξει οτι πείς .

quote:
Το ποιος είναι ανόητος φαίνεται από τα στοιχεία που φέρνει και μετά του γυρίζουν μπούμερανγκ.....σου επέστησε την προσοχή και ο άθεος.......

Ελα σε περίμενα .
Βλέπεις πάντα το τυρί αλλα όχι την φάκα κακόμηρε ...
Για να δούμε τώρα τι θα απαντήσεις στα παρακάτω :

http://www.religion-cults.com/heresies/

Στο προηγούμενο link γίνετε αναφορά σε καμμία διακοσαριά βασικές χριστιανικές αιρέσεις .
Τις βλέπεις ?

Μία απο αυτές τις αιρέσεις είναι οι προτεστάντες .
πρόσεξε τώρα τι λέει το παρακάτω ορθόδοξο link :

http://orthodox-world.pblogs.gr/tags/pentikostianoi-gr.html

"Αλλά και ο κατατεμαχισμός τους σε πολλές αιρέσεις και ομάδες είναι απόδειξη ότι δεν αποτελούν την αληθινή Εκκλησία του Θεού.
Ο Προτεσταντισμός αποτελείται από χιλιάδες αιρέσεις.
Μία από τις προτεσταντικές αιρέσεις είναι οι Πεντηκοστιανοί. Μόνο στις Η.Π.Α υπάρχουν 39 είδη Πεντηκοστιανών."

Δηλαδή (δεν μπορώ να κρατηθώ) ΜΙΑ απο τις 200 βασικές χριστιανικές αιρεσεις ( Προτεστάντες ) χωρίζεται σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλες , και ΜΙΑ απο τις χιλιάδες έχει 39 υποαιρέσεις .
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ευρωπαιε .
Ουτε τα του οίκου σου δεν ξέρεις , και παριστάνεις τον πολύξερο , στην Εξέλιξη και στην κοσμολογία , τρομάρα σου .

Οταν θα ξαναμιλήσεις λοιπόν για στοιχεία να το σκεφτείς καλά , και να μην ξαναφάς το τυράκι ...

quote:
Η επιστήμη υποστηρίζει ότι η εξέλιξη έχει να κάνει περισσότερο με την αναγκαιότητα και λιγότερο με την χρονική διάρκεια.
Αν θυμάμαι καλά κάπου ειπώθηκε, ότι ένα είδος νυχτερίδας (σε κουβέντα που είχες με τον Dr Jekyll Mr Hyde), ανέπτυξε μεγάλο δάχτυλο για να σκάβει ένα συγκεκριμένο δέντρο και να τρώει τα σκουλήκια που υπήρχαν σε αυτό............Λες να χρειαζόταν εκατοντάδες χρόνια για να γίνει αυτό?.......θα είχαν φύγει τα σκουλήκια..........εξάλλου γιατί να μην το είχαν πάρει χαμπάρι και τα άλλα είδη νυχτερίδας?

Αφού δεν γνωρίζεις το αντικείμενο , και ούτε σε ενδιαφέρει να το μάθεις , γιατί μας ζαλίζεις ?

ΤΟ ΕΙΠΑ 100 ΦΟΡΕΣ :
Οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες .
Αν ευνοούν τον οργανισμό διατηρούνται στους απογόνους του , αν όχι χάνονται αφου ο οργανισμός πεθαίνει .
Το αν είναι καλές οι μεταλλάξεις ομως , το κρίνει το περιβάλλον και οι συνθήκες που ζεί ο οργανισμός .
Φαινομενικά οι μεταλάξεις δείχνουν να έχουν σκοπό να βοηθούν την επιβίωση και προσαρμογή των οργανισμών .
Αλλα αυτό είναι ψευδαισθηση που οφείλεται στο γεγονός οτι εσυ βλέπεις μόνο την μειοψηφία αυτών που επιβίωσαν λόγω της καλής μετάλαξης , και δεν βλέπεις την πλειοψηφία που πέθανε λόγω μιάς κακής .

ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ :
Μέσα σε ένα ισόγειο κτηριο υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα (περιβάλλον) και γύρω απο αυτήν 10 πιθανές διέξοδοι για να βγείς απο την αίθουσα . (μεταλλάξεις).
Ομως μόνο μία απο αυτές οδηγεί έξω απο το κτήριο .
Οι υπολοιπες οδηγούν στο υπόγειο .
Μέσα στην αίθουσα υπάρχουν 10 άτομα (πληθυσμος οργανισμών).
Ξαφνικά γίνεται σεισμός και το κτήριο θα πέσει (περιβαλοντική αλλαγή).
Τα 10 άτομα επιλέγουν στην τύχη (τυχαία μετάλλαξη) απο μία έξοδο το καθένα , για να σωθούν .
Τελικά βέβαια μόνο το ένα σώζεται και τα 9 πεθαίνουν .

Και τώρα εσύ που βλέπεις το τυχερό άτομο να βγαίνει λές :

Ευρωπαίος : "Η φύση λειτουργει με σκοπό . Είχε προβλέψει να ανοίξει πόρτα ώστε το είδος να σωθεί , και η επιλογή του στην έξοδο που έπρεπε να πάρει ήταν σοφή ,γιατί ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να σωθεί . Πως το ήξερε όμως ?
Δεν γίνετε να το ήξερε . Αρα υπάρχει Θεός που καθοδήγησε σωστά το άτομο ."

Επιστήμονας :" Οχι . η επιλογή έγινε στην τύχη και απλά αυτό το άτομο ήταν τυχερό . Υπαρχουν πολύ περισσότερα που πέθαναν γιατί έκαναν λάθος επιλογή .
Ουτε το οτι υπήρχε πόρτα δείχνει σοφία , γιατί αν αντί για σεισμός γινόταν μία ξαφνική πλημμύρα , η πόρτα θα ήταν η αιτία να πεθάνουν όλα τα άτομα . Συνεπώς όλα είναι θέμα συμπτώσεων , οπου οι καλύτερες επιλογές οδηγούν στην επιβιωση και οι χειρότερες στο Θάνατο ."

Κατάλαβες πια είναι η αληθεια ?

20/02/2009, 00:36:40
quote:
gilgamesh
Πες φίλε μου Think_Math ότι αποφασίζουν να θυμηθούν το "ερευνάτε τας γραφάς" δίχως να τους έχει γίνει υπόδειξη ποίες γραφές να ερευνήσουν, ούτε από τον Ιησού...αυτοί είναι το θέμα...από μόνοι τους...ποίες γραφές θα ανοίξουν να διαβάσουν.
Έχουν τη θέληση και το κουράγιο να ανοίξουν κάνα άλλο βιβλίο?

Φίλε gilgamesh , στην εταιρεία που εργαζόμουν είχα στο γραφείο μου έναν φανατικό χριστιανό , μέλος παραθρησκευτικής οργανώσεως , ο οποίος σταύρωνε και το ποτήρι με το νερό πριν το πιει .
Γενομένης λοιπόν συζητήσεως γύρω από τα θρησκευτικά , ένας άλλος συνάδελφος του οποίου η κόρη ήταν καθηγήτρια θεολόγος του έδωσε ένα βιβλίο , έργο αρχιμανδρίτη , που χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές των θρησκευτικών ως βοήθημα διδασκαλίας για να το διαβάση . Μετά από μερικές ημέρες τον ρώτησε αν το διάβασε και τις εντυπώσεις του , και πήρε αρνητική απάντηση .

Το ίδιο επαναλήφθηκε και τις επόμενες ημέρες , μέχρι που τελικά του απήντησε ότι ρώτησε τον πνευματικό του αν θα πρέπη να διαβάση το εν λόγω βιβλίο ή όχι , και ο πνευματικός του δεν το ενέκρινε γιατί θεώρησε ότι μερικά από αυτά που περιείχε αν τα διάβαζε θα έβλαπταν την πίστη του ! Μιλάμε για πολύ μεσαίωνα !!!!
Τις γραφές που τους επιτρέπουν οι πνευματικοί τους να διαβάζουν φίλε gilgamesh ερευνούν οι καλοί χριστιανοί , και αυτών την λογική πρέπει να αποδέχονται . Τι θα διάβαζαν Πλάτωνα η Αριστοτέλη ;

*

gilgameshΜέλος
20/02/2009, 02:03:31
Αγαπητέ μου φίλε Sesostris, άστα να πάνε, έχω ακούσει και εγώ ιστορίες τέτοιας θρησκοληπτικής και δογματικής τρέλας αλλά ομολογώ όχι και σε τέτοιο βαθμό σχετικά με το τι βιβλία θα διαβάσει ο καθένας.

Δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω όπως και σαφώς δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι οι δογματικοί συνομιλητές μας θα ανοίξουν κάνα άλλο βιβλίο πλην των ιερών τους κειμένων.

Απλά και εγώ όπως και αρκετοί εδώ μέσα τοποθετούμαστε και θέτουμε και ερωτήματα όχι μόνο για να τα διαβάσουν οι ενεργοί συνομηλιτές μας αλλά και τα εν δυνάμει μέλη του φόρουμ, που διαβάζουν αλλά δεν γράφουν.

Γιατί, ευτυχώς, δεν είναι όλοι οι πιστοί ίδιοι.
Κάποιοι έχουν φτάσει στον ακραίο βαθμό που αναφέρεις αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν και μια τάση αναζήτησης.

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking

Think_MathΜέλος
20/02/2009, 02:08:35

Φίλε Veritas ...
quote:
Χα, χα. Δεν ξέρω ποιό είναι μεγαλύτερο, το θράσος ή η ανοησία σου.

Αν έχασες την ψυχραιμία σου απο τώρα χαιρετίσματα ...
Ποιο είναι το Θράσος μου δηλαδή ? Ε ?

Που ψάχνω το εδάφιο που δίνεις εδώ :

http://www.rel.gr/index.php?rpage=agiaGrafi/palaia&rpage2=mainPD.php

και αντί για αυτό που δίνεις , βλέπω άλλα αντι άλλων ?
Να μου πείς που ακριβώς το λέει αυτό στον ΙΕΡΕΜΙΑ .
Για να ξέρω με ακρίβεια τι λέει .
Και αυτός ο Βάμβας ποιός είναι ? Θα έπρεπε να τον ξέρω και αυτόν και την μεταφρασή του ?
Κάνε μου την χάρη ...

quote:

Γένεσις 15:5 "Και έφερεν αυτόν έξω και είπεν, Ανάβλεψον τώρα εις τον ουρανόν και αρίθμησον τα άστρα, εάν δύνασαι να εξαριθμήσης αυτά· και είπε προς αυτόν, Ούτω θέλει είσθαι το σπέρμα σου."

Μάλιστα . και τι σημαίνει αυτό δηλαδή ?
Αυτό το άποσπασμα βγάζει το νόημα , οτι υπάρχουν στο σύμπαν Δισεκατομμύρια άστρα και γαλαξίες ?
Ελεος ...

quote:
chuwg (khoog) είναι η λέξη που χρησιμοποιείται στο εβραϊκό πρωτότυπο και σημαίνει κούρμπα. Οι εβδομήκοντα είναι που το μεταφράζουν "γύρον"

Γύρον , ντονέρ η κούρμπα , δεν εννοεί αυτο που θέλεις να περάσεις .

quote:
και ο Βάμβας και ο Φίλος και ΟΛΟΙ οι μεταφραστές το μεταφράζουν ΒΑΡΟΣ. Εσύ τι πτυχίο είπαμε ότι έχεις;

Ο σταθμός η τα σταθμά , είναι όντως βάρη , αλλα βάρη για να ζυγίζουμε πράγματα .
Αρα χρησιμοποιούνται ώς μέτρο σύγκρισης , και αναφοράς .
Δεν νομίζω οτι η μετάφραση είναι σωστή , χωρίς να βάζω βέβαια το χέρι μου στην φωτιά .
Νομίζω οτι η έννοια χρησιμοποιείται μεταφορικά εδώ για να δηλώσει επίπεδο η ένταση ανέμου .
Αν ήθελε να εννοήσει βάρος γιατί δεν έγραφε απλά "Βάρος" να τελείωνει το θέμα ?
Ισως κάποιος άλλος φίλος να έχει καλύτερη άποψη .

quote:
Εγώ είπα ότι αυτό:

ήταν η επίσημη θρησκευτική θέση στην αρχαία Ελλάδα. Η επίσημη θρησκευτική θέση της βίβλου ήταν ότι η γη κρέμεται στο κενό. Γιατί διαστρεβλώνεις τα λόγια μου; Εγώ είπα ότι υπήρχαν φωτεινοί νόες που πίστευαν διαφορετικά π.χ Ανεξίμανδρος αλλά έρχονταν σε σύγκρουση με το κατεστημένο. Για δώσε μας όμως εσύ πολυμαθή φίλε μας το απόσπασμα του Δημοκριτου που μιλά για τη "στήριξη" της Γης. Περιμένω...

Τι σημασία έχει αν είναι επίσημη θέση της βίβλου και πράσινα άλογα ?
Επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν επίσης παλαιότερα , οτι η γή στέκεται ακίνητη στο κέντρο του σύμπαντος.
Η ουσία είναι οτι αυτά που λέει η βίβλος ειχαν λεχθεί προτύτερα απο άλλους , όπως ο ιδιος παραδέχεσαι .
Για τον Δημόκριτο το είχα διαβάσει σε κάποια βιογραφία του η οποία αναφέρεται και εδώ :

http://www.ekp2001-orosimo.gr/articles/%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%91%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5.pdf

Διάβασε την 2η σελίδα στο τέλος .

quote:
Συνεπώς έπρεπε να έχουν προηγηθεί πολλές γεννιές άστρων πριν εμφανιστεί η γή , και όχι τα άστρα να γεννηθούν την τρίτη μέρα όπως λέει...

Σε αυτό θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω αύριο γιατί η ώρα είναι περασμένη, και γιατί θέλω να σου παραθέσω ένα σεντονάκι. Για να σου δώσω όμως λίγο homework κάτσε και διάβασε για τα σουπερνόβα που αναφέρεις, πόσα υπήρξαν, με τη συχνότητα εμφανίζονται, πόσα έπρεπε να βλεπουμε (κανονικά) στο νυχτερινό ουρανό, πόση διάρκεια ζωής έχει το φως τους, και τα λέμε ταχιά. Άμα δεν ξέρεις ένα θέμα μην πετάς χαζομάρες γιατί εκτίθεσαι.

Πληροφοριακά αγαπητε απολογητη και επειδή ρώτησες παραπάνω , είμαι Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην Αστρονομία .
Τώρα το ποίος θα εκτεθεί άσε να το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν .
Για την ώρα κάτσε εσύ να μελετήσεις αυτό που έγραψα γιατί εγώ προφανώς το κατέχω πολύ καλά , και τα ξαναλέμε .

Τέλος να πώ οτι ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ :
1) Τι έγινε με το ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ τους φωστήρες την τρίτη ημέρα .
2) Τι έγινε με την δημιουργία πτηνών -ερπετών .

Σιγή... ιχθύος βλέπω .

Τέλος αν αυτά τα αποσπάσματα αποπνέουν ...θεοπνευστία τότε τι αποπνέει η αρχαία ελληνική γραμματεία και φιλοσοφία που έθεσε τις βάσεις του πολιτισμού ?

Ας δούμε τι πραγματικά είπαν οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι:

Αναξίμανδρος (6ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη αιωρείται.

Πυθαγόρας (6ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη είναι σφαιρική.

Φιλόλαος (5ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι η Γη κινείται.

Δημόκριτος (5ος π.Χ. αιώνας) υπέθεσε ότι τα άστρα είναι ήλιοι.

Ηρακλείδης ο Ποντικός (388-315 π.Χ.) υπέθεσε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της.

Αρίσταρχος ο Σάμιος (310-230 π.Χ.) υπέθεσε ότι η Γη και οι πλανήτες κινούνται γύρω από τον Ήλιο.

Ερατοσθένης (276-192 π.Χ.) πρώτος μέτρησε την περιφέρεια της Γης, παρατηρώντας τις διαφορετικές γωνίες των ηλιακών σκιών σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη.

Αν η βίβλος είναι θεόπνευστη και η απόδειξη είναι 3 αράδες , τότε να με συγχωρείς αλλά μπροστα στην ελληνική φιλοσοφία είναι για γέλια ...

20/02/2009, 10:01:12
Φίλε Think_Math, σκόπευα να γράψω κάποια πράγματα για την αστρονομία στην αρχαία Ελλάδα αλλά νομίζω ότι με κάλυψαν οι αναφορές που έκανες στο τελευταίο μήνυμα σου.
Να αναφέρουμε επίσης ότι ένα μοντέλο αστρονομίας και κίνησης των πλανητών προσπάθησε να δώσει κι ο Αριστοτέλης και φυσικά έχουμε τον Πτολεμαίο με τους επίκυκλους κλπ.
Μια θεωρία που ναι μεν ανήκει σε αυτές που γεννιούνται για να σώσουν τα φαινόμενα αλλά παρόλα αυτά επέδρασε καταλυτικά για πολλούς αιώνες μέχρι τον Κοπέρνικο.

quote:
Πληροφοριακά αγαπητε απολογητη και επειδή ρώτησες παραπάνω , είμαι Μαθηματικός [u]με μεταπτυχιακό στην Αστρονομία[/u[ .

Επειδή το μεταπτυχιακό που έχεις κάνει μου ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, θα σου στείλω ένα e-mail ώστε να λάβω κάποιες πληροφορίες.

In anticipation of my resurrection...

20/02/2009, 10:27:00
Πάντα ο λόγος του νεωτεριστή είναι τραχύς και χειμαρώδης,
φίλε think math, αλλά, αφού είσαι μαθηματικός και με μεταπτυχιακό
στην Αστρονομία,τι παραπάνω έχεις απο όλους στο να ερμηνεύσεις
το πως έγινε ο κόσμος;Αντιληψη, τι μυαλό κουβαλάς κι απο πτυχία,
παρηγοριά στον άρρωστο...Εδώ άλλοι τα κάνουνε ταπετσαρία στους τοίχους...Η αλλαζονία σε κάνει ευπρόσβλητο και επιρρεπή στα λάθη..
Η πίστη σοτ ότ η γή είναι ακίνητη, ήταν της επχήε, όχι του
χριστιανισμου..Και Έλληνες πιστεύανε ότι η γή είναι ακίνητη
και θα πέσουν στο τέλος, αν θυμάσαι...
Δείχνεις ότ θέλεις, όπως το θέλεις και όπου το θέλεις...Μήπως
είσαι και μάγος;
Φίλε μου, ερευνάταιτας γραφάς, αν δεν θέλετε να λέτε αρλούμπες...
Δεν ξέρετε τι λέει ο χριστιανισμός και δεν σας ενδιαφέρει,
απλα το κομμάτι σας κάνετε να την πέσετε κι εσείς στο "κατεστημένο"
τον χριστιανισμό, να δείξετε κι εσείς, όπως οι πιτσιρικάδες, το
αγωνιστικό κι ετοιμοπόλεμο πνεύμα σας...
Στην ουσία,΄ομως, απλά ακροβατείται σε ότι δεν ξέρετε και που παρά το ότι έχετε γίνει ανεμοδούρες, συνεχίζετε να δογματίζεται στο
θέμα της εξουσία επι της φύσης των πραγμάτων...Τυφλός, οδηγά
ποτέ τυφλούς;
Φίλε μου είναι άγνωστος ο κόσμος, δεν είναι το εργαστήρι κανενός τρελού επιστημονα, ή μαθητών κάποιου εργαστηρίου..Δημιουργούνται
αντδράσεις σε κάθε δράση....Άρα, προσέχετε,μην διαταράξετε αρμονίες
που διέπουν τα πράγματα...
Think_MathΜέλος
20/02/2009, 11:19:32

Dying_Incubus :

quote:
Επειδή το μεταπτυχιακό που έχεις κάνει μου ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, θα σου στείλω ένα e-mail ώστε να λάβω κάποιες πληροφορίες.

Στην διάθεδη σου αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι φίλε μου .

trexagireve :

Οπως σου εξηγησα δεν έχει νόημα να συζητήσω τίποτα μαζί σου .
Γραφεις τις ίδιες και τις ίδιες χιλιοείπωμένες μπαρούφες όπως θα κάνεις και μετά απο αυτο το μήνυμα μου .
θα σου πρότεινα να κάνεις copy-paste το προηγούμενο μήνυμα σου για να μην κουράζεσαι άδικα .

να δείξετε κι εσείς, όπως οι πιτσιρικάδες, [/b]

Think_MathΜέλος
20/02/2009, 11:21:09
quote:

Dying_Incubus :

[quote] Επειδή το μεταπτυχιακό που έχεις κάνει μου ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, θα σου στείλω ένα e-mail ώστε να λάβω κάποιες πληροφορίες.

Στην διάθεδη σου αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι φίλε μου .

trexagireve :

Οπως σου εξηγησα δεν έχει νόημα να συζητήσω τίποτα μαζί σου .
Γραφεις τις ίδιες και τις ίδιες χιλιοείπωμένες μπαρούφες όπως θα κάνεις και μετά απο αυτο το μήνυμα μου .
θα σου πρότεινα να κάνεις copy-paste το προηγούμενο μήνυμα σου για να μην κουράζεσαι άδικα .