- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Η ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗΔεν πίνω ότι μου προσφέρουν.
Η λήθη.
Η χώρα των λωτοφάγων.
Η λήθη το μεγαλύτερο εμπόδιο του πολυμήχανου Οδυσσέα.
Όταν ξεχνάς τον σκοπό σου χάνεται και το είναι σου.
Όταν διαβρώνεις το είναι σου διαβρώνεις την ύπαρξη σου.
Τι είναι η υλικη υπόσταση μπροστά στην ψυχική;
Η αρχή και το τέλος επειδή το υλικό πεδίο είναι ο ναός της ψυχικής ύπαρξης.
Ρυπαρός ναός και ρυπαρή ψυχή.Δεν σιωπώ.
Όταν ο χρόνος θα φέρει σιωπή δεν θα είναι για μένα αλλά από εμένα.Ξημέρωσε μα ήμουν άγρυπνος.
Άγρυπνοι πρέπει να είναι και οι θεοί μέσα μας.
ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΑΝΤΑ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
Πόσα συγνώμη θα πούμε κάποτε στον εαυτό μας ?
Πόσα συγνώμη θα πούμε σε όσους παρέσυρε και καψάλισε αυτή η άσβεστη φλόγα?
Γιατί παρασύρει μαζί της και τα αθώα κουκουνάρια που πετούν...
Τίποτα άλλο μέχρι να απαλύνει απο τον χρόνο... απο τον αγώνα... την αλήθεια...
Καληνύχτα συνταξιδιώτες στην αναζήτηση της άγνωστης ψυχής μας.
Σαλπάρουμε
Διάλεξε σκάφος...
Κι άλλες φορές κινδύνεψα μα εδώ όλα χάνονταν.
Το τι προηγήθηκε δεν είχε σημασία.
Τα’ βαλα με αυλοκόλακες, παρασκηνίων βρικόλακες
και οι τύποι αυτοί με κλείσαν στη γωνία.
Όταν συνήλθα, με είχε κάψει το ξημέρωμα.
Δεμένος, μόνος σε μια έρημη κοιλάδα.
Γύρω αγρίμια ατάραχα, μετρούσαν πόσο θα άντεχα,
και εκεί η φωνή της σκόρπισε φρεσκάδα :
Αγνόησε τους μέτριους, των οδυνών μας αίτιους.
Αγνόησε τους μέχρι να λουφάξουν.
Κι αν σε απειλούν και βρίζουνε, στους δισταγμούς σου ελπίζουνε.
Είναι αχυρένιοι, δεν θα σε πειράξουν.
Αγνόησε τους μέτριους, των συμφερόντων δέσμιους,
για να ξορκίσεις μόνος σου μετά, τους δαίμονες του νου σου.
Μαλλιά του ήλιου είχε αχτίδες ξανθοκόκκινες,
Στα μάτια λάμψεις γκριζοκύανες των βράχων.
Απ’ τα δεσμά με έλυσε, τους φόβους μου διέλυσε
και χάθηκε στη χώρα των θαυμάτων.
Τώρα σε ενέδρα σκοτεινή με περιμένουνε,
στην πρώτη κίνηση πισώπλατα να βγούνε.
Δεν θα με αιφνιδιάσουνε, το χρώμα τους θα χάσουνε,
καθώς τα λόγια της θα αντηχούνε :
Αγνόησε τους μέτριους, των οδυνών μας αίτιους.
Αγνόησε τους μέχρι να λουφάξουν.
Κι αν σε απειλούν και βρίζουνε, στους δισταγμούς σου ελπίζουνε.
Είναι αχυρένιοι, δεν θα σε πειράξουν.
Αγνόησε τους μέτριους, των συμφερόντων δέσμιους,
για να ξορκίσεις μόνος σου μετά, τους δαίμονες του νου σου.
Αρχάνθρωποι
quote:
Η ροή του Ηράκλειτου.
Δεν γίνονται κατανοητά αυτά allzzaro.
Δεν θέλουν να το καταλάβουν. Από ανασφάλεια κυρίως και από φόβο.
...και με το συμπάθειο που σε συμπληρώνω ε;
Ο ``θεός πόλεμος`` φίλε Αιολε.
Να με συμπληρώνεις φίλε μου κάνω αρκετά λάθη..
Δεν γνωρίζω φίλε Αιολε αν είναι απο ανασφάλεια ή απο φόβο.
Δεν ξέρω..
quote:
Όσο για αυτούς που υποφέρουν ή που γεννήθηκαν ήδη μέσα στη δυστυχία και στην ανέχεια, τι γνωρίζεις εσύ τι προορίζει γι' αυτούς ο Θεός εμπρός στην αιωνιότητα που τους περιμένει;
Τι γνωρίζεις εσύ τι προορίζει ο Θεός στους άδικους του κόσμου ετούτου, εμπρός στην αιωνιότητα που τους/μας περιμένει;
Τέτοιου είδους παραμύθια με την αιωνιότητα φίλε ψηλέ έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες παραμυθιασμένους Χριστιανούς στα λιοντάρια και στους σταυρούς.
Με το πρόσχημα της αιωνιότητας λοιπόν να τους αφήσουμε, οπως τους αφήνουμε στην τύχη τους.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ή φοβισμένοι,(κατά πάσα πιθανότητα, εμείς οι χριστιανοί),γι αυτό και δεν αντιλαμβανόμαστε,λέει, ένα Θεό, που ξυπνά το πρωί και κανει καταστροφές, γιατί κοιμήθηκε στραβά, ή δεν του κανει κέφι...
Που ξεκινά κάτι και αλλάζει γνώμη και το αναιρεί...Που χτίζει και γκρεμίζει,αλλάζει ...διακόσμηση, όλη την ώρα, προφανώς γιατί βαριέται...Έναν αναποφάσιστο Θεό,που δεν ξέρει τι θέλει και τι κάνει....Έναν ανθρώπινο Θεό...
Αντι να δούμε ένα Θεό, που δεν κάνει ατομικές, αλλά συλλογικές ενέργειες, που δεν κανει, αλλά ΕΚΑΝΕ,σε ένα σχέδιο, τέλειο,έναν κόσμο, που εξελίσσεται, αναδιπλώνεται και παίρνει νέα υπόσταση και λειτουργία,ένα άλλο κόσμο και δεν γνωριζουμε σίγουρα, πως θα είναι ή που πάει.....
Αντί να δούμε τον Θεό,που πρέπει να φτάσουμε, τον κατεβάζουμε εδώ μαζί μας, να έχει τις αδυναμίες μας και να ικανοποιεί τις ατομικές μας φιλοδοξίες.....
Ποτέ δεν τον καταλαβαίνουμε έτσι....Τον χάνουμε, μάλλον, ή εμείς χανόμαστε....
quote:
Καλώς ήλθες φίλε europaios2 ,εδώ, πάντως, λένε ότι ειμαστε ανασφαλείς
ή φοβισμένοι,(κατά πάσα πιθανότητα, εμείς οι χριστιανοί),γι αυτό και δεν αντιλαμβανόμαστε,λέει, ένα Θεό, που ξυπνά το πρωί και κανει καταστροφές, γιατί κοιμήθηκε στραβά, ή δεν του κανει κέφι...
Τώρα τι κάνεις εκεί?
Τον ενημερώνεις ή κάνεις τα παράπονα σου..?![]()
πάλι,τι .....κρυφοκοιτας;Παιχνιδιάρη!!!!!
quote:
[quote]
[quote]allzzaro
Ο "άθεος" μπορεί να τα θεωρεί αυτά που λέω περί "τελικής κρίσης" και "αιωνιότητας" για παιδάκια του δημοτικού, αλλά αδιαφορεί εμπρός στους παρόμοιους, ανθρώπινους, άδικους στο σύνολό τους, νόμους και κατεστημένο που δεν διαφέρει και πολύ, διαδικαστικώς, με την εφαρμογή του δίκαιου του Θεού.
Ποιός ο λόγος της έλευσης του Κυρίου φίλε Ψηλέ???
Μπορείς να μου πείς???
Για να έχουμε και μια βάση -κοινά αποδεκτών πραγμάτων- για περαιτέρω συζήτηση...
Ποιός ο λόγος λοιπόν της ελεύσεως του Κυρίου???
Και τι ακριβώς ήθελε???
Να γίνουν οι άνθρωποι καλύτεροι ...?
ή
Να τον δοξάζουν???
soul
quote:
Καλώς ήλθες φίλε europaios2 ,εδώ, πάντως, λένε ότι ειμαστε ανασφαλείς
Που ξεκινά κάτι και αλλάζει γνώμη και το αναιρεί...Που χτίζει και γκρεμίζει,αλλάζει ...διακόσμηση, όλη την ώρα, προφανώς γιατί βαριέται...Έναν αναποφάσιστο Θεό,που δεν ξέρει τι θέλει και τι κάνει....Έναν ανθρώπινο Θεό...
Αντι να δούμε ένα Θεό, που δεν κάνει ατομικές, αλλά συλλογικές ενέργειες, που δεν κανει, αλλά ΕΚΑΝΕ,σε ένα σχέδιο, τέλειο,έναν κόσμο, που εξελίσσεται, αναδιπλώνεται και παίρνει νέα υπόσταση και λειτουργία,ένα άλλο κόσμο και δεν γνωριζουμε σίγουρα, πως θα είναι ή που πάει.....
Αντί να δούμε τον Θεό,που πρέπει να φτάσουμε, τον κατεβάζουμε εδώ μαζί μας, να έχει τις αδυναμίες μας και να ικανοποιεί τις ατομικές μας φιλοδοξίες.....
Ποτέ δεν τον καταλαβαίνουμε έτσι....Τον χάνουμε, μάλλον, ή εμείς χανόμαστε....
Καλά ρε Βαγγέλη , εσύ που τα γνωρίζεις όλ'αυτά???
Απο τη μια λές ότι δεν τον γνωρίζουμε -το θεό- αλλα παρόλ'αυτά εσύ γνωρίζεις ότι κάνει συλλογικές ενέργειες..!
Κατηγορείς τον άνθρωπο για αδύναμο -μπορεί- αλλα ποιός τον έφτιαξε έτσι και μάλιστα σοφά...εγώ???
soul
quote:
[quote]
[quote]allzzaroώστε να μπορείς να επιλέγεις το καλό και το κακό και τον κόσμο στον οποίο να θες να ζήσεις και για τον οποίο θα είσαι εσύ υπεύθυνη, και για τα καλά και για τα κακά, για τα οποία και θα δώσεις λόγο στο τέλος της επίγειας παρουσίας σου;;;
Όσον αφορά σε αυτό που λέω για το ότι κάποια στιγμή θα σου ζητηθεί να δώσεις λόγο για όσα έπραξες, μη σου φαίνεται καθόλου παράξενο. Κοίτα μόνο πως ακόμη και σε ετούτη εδώ τη ζωή, είμαστε υποχρεωμένοι να λογοδοτούμε κάθε στιγμή για ό,τι κάνουμε. Γιατί να μη γίνει, λοιπόν, και αυτό όταν κλείσουμε τα ματάκια μας;;;
Είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε και δεν τρώμε καρπαζιές αλλα το καλό και το σωστό είναι ένα ..που αν δεν το επιλέξουμε στο τέλος θα κριθούμε...
Άντε βγάλε άκρη...ναι μεν ...αλλα..!
Τέτοια λέτε Ψηλέ και άντε μετά να εισακουσθείτε ή να σας πάρουν στα σοβαρά..!
Εγώ με σεβασμό στο προσωπό σου θα πώ τούτο..
Μόνοισας δημιουργείτε προβλήματα συους εαυτούς σας...ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!
soul
quote:
Τον ..βάζω στην κουβέντα,ρε φίλε allzzaro, κακό είναι;Εσύ, πάλι,τι .....κρυφοκοιτας;Παιχνιδιάρη!!!!!
Ανησυχείς μήπως και δεν μπεί?
Εχεις βάλει το όνομα μου στα λεγόμενα του Ψηλού.. κατά λάθος.
quote:
Φίλε Εαρινέ. Κάποια λαθάκια κάνεις με τις παραθέσεις.
Εχεις βάλει το όνομα μου στα λεγόμενα του Ψηλού.. κατά λάθος.
Τα κάνω και γώ τα τρελλά μου..
Όταν γεννήθηκα ήμουν πανέμορφο παιδάκι και ο πατέρας μου απο την χαρά του , με πέταξε τρείς φορές στον αέρα..
ΜΑ ΔΕΝ Μ'ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΜΜΙΑ...![]()
![]()
![]()
![]()
soul
Οχι μόνο πανέμορφα αλλά και ανέμελα.
Αυτή την ανεμελιά αναπολώ.
Αργότερα χαλάσαμε Εαρινέεεε... χαλάσαμε γιατί μεγαλώσαμε..
Οχι ρε παιδιά.
Οχι γιατί μου το κάνετε αυτό.
Πάλι αυτή η κρίση..
quote:
allzzaroΑπλά αυτά που λέω τα κατανοείς γιατί σου δίνω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου και ξαναπαίρνω τις ίδιες ερωτήσεις.
Aπό την στιγμή που σε ξαναρωτώ κούκλε σημαίνει πως οι απαντήσεις σου δεν με ικανοποίησαν.
quote:
ΨηλόςΚαι γιατί να μην σου το πει;
Εσύ θα ήθελες έναν Θεό-Πατέρα που να είναι μονίμως με την καρπαζιά έτοιμη να αιωρείται πάνω από την κεφάλα σου; Θα προτιμούσες η πορεία σου στη ζωή να χαράζεται ανάλογα με το πόσες καρπαζιές έχεις αρπάξει; Θα πρέπει το κάθε ανθρώπινο "στραβοπάτημα" να διορθώνεται ή να τιμωρείται με καρπαζιά αντί του να είναι "έμφυτο" στην ανθρώπινη φύση η πράξη του καλού, του αγαθού;
Τέτοιον Θεό επιθυμείς;
Θα επιθυμούσα έναν θεό που απλά θα αφαιρούσε το αίσθημα της κακίας από το δημιούργημα του.
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
Ευρωπαίος
Ξέχασα να πω στο παραπάνω μήνυμά μου "καλώς σας βρήκα"
Καλώς όρισες ξανά και εύχομαι να τα ξεπέρασες τα όποια προσωπικά προβλήματα είχες!
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
ενω τα πάντα εν σοφίαν εποίησεν,δεν τελείωσαν ακόμη....Εξελίσσονται
και μηδένα προ του τέλους μακάριζε....
Ζούμε μια συνεχιζόμενη κίνηση, που όταν σταματήσει, θα μείνει η δικη
μας, ατομική κίνηση για να μας στηρίζει....Θα είναι αρκετή;