- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Θα σου πω την γνώμη μου φίλε μου.
Δεν γνωρίζω φίλε Αιολε αν είναι απο ανασφάλεια ή απο φόβο.
Δεν ξέρω..
Ανασφάλεια, διότι εάν δεχτούν αυτά που ισχυρίζεσαι, τότε δεν θα έχουν κανέναν να τον παρακαλάνε να κάνει αυτά πού είναι ανίκανοι εκείνοι. Με άλλα λόγια, θέλουν τον θεό για υπηρέτη τους.
Φόβος, διότι χωρίς τον προστάτη-υπηρέτη τους, είναι εκτεθιμένοι στην κοινωνία.
Θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι αυτά για τα οποία παρακαλάνε τον θεό τους.
Και δεν αρέσει... Δεν βολεύει... Πάντα φυγόπονοι...
Και μια ακαδημαϊκή ερώτηση για να περνάει η ώρα: Εάν, αντί για τούς απατεώνες, τιμωρούσαν τα κορόϊδα, θα υπήρχαν απατεώνες;![]()
![]()
Edited by - Αίολος on 30/11/2009 23:24:18
quote:
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις,αγαπητέ μου Εαρινέ, είναι ότι
ενω τα πάντα εν σοφίαν εποίησεν,δεν τελείωσαν ακόμη....Εξελίσσονται
και μηδένα προ του τέλους μακάριζε....
Ζούμε μια συνεχιζόμενη κίνηση, που όταν σταματήσει, θα μείνει η δικη
μας, ατομική κίνηση για να μας στηρίζει....Θα είναι αρκετή;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι εξελίσσονται...δεν το είχα δεί πουθενά αυτό γραμμένο...ήξερα απλά ότι τα πάντα εν σοφία εποίησε..
Εσύ πάλι απο που τα γνωρίζεεις όλα όσα λές...περί εξέλιξης???
Άρα όλοι είμαστε θύματα της χρονικής στιγμής...αυτό μου λές!
soul
quote:
Aπό την στιγμή που σε ξαναρωτώ κούκλε σημαίνει πως οι απαντήσεις σου δεν με ικανοποίησαν.
Πές το ρε πουλάκι μου.
Τι δεν σε ικανοποίησε?
Η φυσική υπόσταση του Θεού?
Οτι ο Θεός δεν εχει ανθρώπινα πάθη και ανθρώπινες αισθήσεις, ανθρώπινες συνήθειες?
Οτι ο σκεπτόμενος άνθρωπος φέρει ή δεν φέρεις ευθύνες??
quote:
Θα επιθυμούσα έναν θεό που απλά θα αφαιρούσε το αίσθημα της κακίας από το δημιούργημα του.
Δυστυχώς οι συμπαντικοί νόμοι δεν αλλάζουν.
Για να υπάρξει το πάνω πρέπει να υπάρξει το κάτω.
Για να υπάρξει το καλό πρέπει να υπάρξει και το κακό.
quote:
Και μια ακαδημαϊκή ερώτηση για να περνάει η ώρα: Εάν, αντί για τούς απατεώνες, τιμωρούσαν τα κορόϊδα, θα υπήρχαν απατεώνες;
Ιδού το ερώτημα!!
quote:
Δυστυχώς οι συμπαντικοί νόμοι δεν αλλάζουν.
Για να υπάρξει το πάνω πρέπει να υπάρξει το κάτω.
Για να υπάρξει το καλό πρέπει να υπάρξει και το κακό.
Το ένα ετεροκαθορίζει το άλλο..και ως προυπόθεση για την εμφάνιση και θεμελίωση του ενός ..εμφανίζεται το άλλο!
Σωστά φίλε μου...πολύ σωστά!!!
soul
quote:...και ο Τεν Τσιαο Πενκ, χάρη στην πίστη του στον Βούδα, πήδηξε από ένα βουνό, πέταξε και πήγε στην Σελήνη, παρ΄ ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να το κάνει.
Ο Αβραάμ χάρη στην πίστη του και υπό την καθοδήγηση του Θεού γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, και η γυναίκα του η Σάρα τεκνοποίησε σε μία ηλικία που ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να τεκνοποιήσει.
Αυτό σημαίνει κάτι φίλε μου;
...και ο Βούδας δεν ήταν θεός, εντάκσει;
Edited by - Αίολος on 30/11/2009 23:53:52
quote:
Sesostris:
Η ημιμάθεια όπως και η αμάθεια αγαπητέ trexagireve είναι οι αιμοδότες της εκκλησίας , γιατί χάρη σ’ αυτές υπάρχουν ακόμα πιστοί .
Να πω κι εγώ ένα με τον Τοτό?
quote:
Sesostris:
Φίλε Βαγγέλη , νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει . Γνωρίζω αρκετά καλά την χριστιανική μυθολογία , αυτή που εσύ ονομάζεις ιστορία , τόσο την επίσημη όσο και την ανεπίσημη (απόκρυφα ευαγγέλια) . Αυτοί που όπως αποδεικνύεται δεν γνωρίζουν την πραγματική ιστορία του χριστιανισμού , είναι οι ίδιοι οι χριστιανοί
Aγαπητέ Sesostris, εσύ προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο χριστιανισμός είναι μύθος!....και από την άλλη μας λες για τον ο Ερμή τον τρισμέγιστο, ότι ήταν αντιπρόεδρος?.....αντιβασιλέας? γραμματέας?...κάτι τέτοιο (δε συγκρατώ εύκολα τις λεπτομέρειες στα παραμύθια).....του Κρόνου στην Αίγυπτο 70.000 χρόνια πριν το Χριστό!!! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!!

quote:
Sesostris:
Βρε φίλε Αίολε , άμα εσύ είχες ένα μαγαζί κεντρικό με πελατεία που σου έφερνε αμύθητα κέρδη , θα δυσφημούσες ποτέ το εμπόρευμά σου αποκαλύπτοντας στους αδαείς πελάτες σου , ότι τα προϊόντα που τους πουλάς δεν είναι γνήσια αλλά απομιμήσεις άλλων εμπορευμάτων ;
Εσύ δηλαδή γιατί τους δυσφημείς?...θέλεις να τους πάρεις το μαγαζί γωνία?.....κάθεσαι και γράφεις και γράφεις...κατά μιας θρησκείας έτσι......απλά για το θεαθήναι? ή έχεις τίποτε κατά νού?
Να με συμπαθάς δηλαδή, αλλά ένας άλλος ομοϊδεάτης σου (σχετικά πρόσφατα), μας αποκάλυψε ότι συγγράφει κατά του χριστιανισμού και πουλάει το έργο του.....
Να φανταστώ ότι σε πήρε ο πόνος για την αλήθεια?...γιατί αν ναι! τότε γιατί μας φέρνεις μισά τα κείμενα για να αποδείξεις του ισχυρισμούς σου?..... ενώ αμέσως μετά από αυτά τα μισά κείμενα τα υπόλοιπα που ακολουθούν ανατρέπουν τους ισχυρισμούς-κατηγορίες σου, δείχνοντας ότι πρόκειται περί συκοφαντίας μετατρέποντας σε άνθρακα το θησαυρό?
quote:
Sesostris:
Για να γίνη όμως φίλε μου κάτι τέτοιο χρειάζεται και το κατάλληλο υπόβαθρο , δηλαδή η γνώση και η διάθεση για έρευνα , στοιχεία που δεν υπάρχουν στους πιστούς χριστιανούς . Πάρε παράδειγμα τους φίλους του forum , κανένας από αυτούς δεν ψάχνει μέσα από βιβλία για να αντικρούση αυτά που γράφουμε και να μας φέρει στοιχεία για το αντίθετο . Όλοι αντιγράφουν έτοιμες απαντήσεις των επαγγελματιών χριστιανών της ΟΟΔΕ και των απολογητών , γράφουν πολλές φορές ότι τους έρθει , ή προσπαθούν να απαντήσουν μέσα από τα ευαγγέλια τα οποία θεωρούν ότι είναι ιστορικά βιβλία , και όταν η απάντηση μέσα από αυτά είναι ανεπαρκής , τότε αρχίζει το παιχνίδι με την έννοια των λέξεων .
Πριν μερικά χρόνια είχα γράψει σε ένα από τους χριστιανούς του forum , ότι η διαφορά μας είναι ότι εγώ μεν γνωρίζω γιατί δεν είμαι χριστιανός , ενώ αυτός δεν γνωρίζει γιατί είναι .
Ήθελα να ξέρα! τα πιστεύεις αυτά που γράφεις? γιατί αν ναι τότε όντως φίλε μου ή στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζεις!
Ποτέ δεν έχει σταθεί μια κατηγορία κατά του χριστιανισμού γιατί είναι μία θρησκεία διαμάντι και κανένας λίβελος δεν μπορεί να την αγγίξει!
Γι' αυτό και πάντα, αργά ή γρήγορα, ξεσκεπάζουμε εμείς οι χριστιανοί που έχουμε την όρεξη να ανατρέξουμε και να βρούμε ακριβώς αυτά που γράφονται και όχι τα μισόλογα που μας φέρνεται, τις συκοφαντίες και τα ψέματα που εσωκλείονται σε αυτές.
quote:
Sesostris:
Δισεκατομμύρια οι χριστιανοί μάρτυρες που κατασκευάστηκαν από τους χριστιανούς παραμυθάδες , τόσο στην ανατολή , όσο και στη δύση . Ας δούμε όμως τι συνέβαινε στην πραγματικότητα .Σχεδόν όλοι οι «άγιοι» των πρώτων αιώνων ανακηρύχτηκαν εκ των υστέρων σε «μάρτυρες», «ακόμη και αν είχαν πεθάνει ειρηνικά. Κάθε ένδοξο πρόσωπο της προκωνσταντίνειας εποχής έπρεπε, βλέπετε, να έχει υποστεί μαρτυρικό θάνατο» (Kotting) . Κι όμως «λίγεςμόνο» των αποκαλούμενων Acta Martyrum (Πράξεων Μαρτύρων) είναι «γνήσιες και βασίζονται σε γνήσιο αποδεικτικό υλικό» (Syme) . Και κυρίως από τον 4ο αιώνα και μετά άρχισαν οι χριστιανοί να «καθαρίζουν» «Πράξεις» και ιστορίες μαρτύρων που τους φαίνονταν πλαστογραφημένες από «αιρετικούς», κατασκευάζοντας δικές τους πλαστογραφίες.
Εννοείται ότι οι χριστιανοί ομολογούν με το αίμα τους την πίστη τους σε όλο και μεγαλύτερα πλήθη, ότι πεθαίνουν σε τόσες ποσότητες και με τόσο ηρωικό τρόπο, ώστε οι δήμιοι κουράζονται από το πολύ σφάξιμο. Κάποτε πεθαίνουν μαζί με τον επίσκοπο τους δεκαέξι, ύστερα εκατόν είκοσι οχτώ μάρτυρες, ύστερα εκατόν έντεκα άντρες και εννέα γυναίκες, ύστερα διακόσιοι εβδομήντα πέντε, ύστερα οχτώ χιλιάδες εννιακόσιοι σαράντα, ύστερα δεν μπορούν πλέον να μετρηθούν, μια και «ο αριθμός τους υπερβαίνει τις πολλές χιλιάδες». Στην πραγματικότητα υπήρχαν πολύ, μα πάρα πολύ λιγότεροι χριστιανοί μάρτυρες από όσους παρουσίαζαν στον κόσμο για αιώνες ολόκληρους.
Λείψανα γνωστών μαρτύρων πουλιόντουσαν ακριβά, υπήρχε μεγάλη ζήτηση και για μεγάλες ποσότητες, για κομμάτια πολλών μαρτύρων, είτε γνώριζαν το όνομα τους είτε όχι. Όλο και πιο δημοφιλείς γίνονταν γι' αυτό λόγο οι ομαδικοί μάρτυρες: οι 18 της Σαραγόσας, οι 40 της Σεβαστής, όλοι τους «σκλάβοι του πολέμου», οι 70 σύντροφοι του Αγίου μοναχού Αναστάσιου τους οποίους έπνιξαν στο ποτάμι, οι 99 εκτελεσθέντες με τον Άγιο Νίκωνα της Καισαρείας της Παλαιστίνης, οι 128 οι οποίοι πέθαναν με τον Άγιο επίσκοπο Σαδώθ την εποχή του Πέρση βασιλέα Σαπώρ• οι περίπου δύο ντουζίνες επίσκοποι και 250 κληρικοί οι οποίοι κέρδισαν τον μαρτυρικό θάνατο επίσης στην Περσία, οι 200 άντρες και 70 γυναίκες οι οποίοι διεκπεραίωσαν ηρωικά τα μαρτύρια τους την εποχή του Διοκλητιανού στη νήσο Παλμαρία, οι 300 αυτόχειρες τους οποίους επινόησε ο Προυδέντιος (ο χριστιανός ποιητής που θαυμαζόταν και διαβαζόταν το Μεσαίωνα περισσότερο από όλους) και οι οποίοι, για να μην αναγκαστούν να θυσιάσουν στους θεούς, έπεσαν δήθεν μέσα σε ένα λάκκο με καυτό ασβέστη την εποχή του Βαλεριανού, κι άλλες ψεύτικες ιστορίες , οι 1.525 οσιομάρτυρες στην Ούμπρια, η θηβαϊκή Λεγεώνα, σχεδόν 6.600 άνθρωποι οι οποίοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο δήθεν στην Ελβετία (πιθανώς πλέον πολύ περισσότεροι από όλους τους χριστιανούς μάρτυρες που υπήρχαν την αρχαιότητα) .
Και το παραμύθι καλά κρατεί !
Καλά θα κάνεις λοιπόν να διαβάσεις την ιστορία του Τάκιτου που γράφει για τις λαμπάδες (σώματα χριστιανών αλειμμένα με λάδι) που φώτιζαν τους δρόμους της Ρώμης το βράδυ....
quote:
Αίολος:
...και ο Κύριος τι ήταν;;;
Κινέζος;;; Με γονάτισες...
Που το βρήκες γραμμένο, ότι, αν δεν επαναλαμβανεται στην Καινη, σημαινει ότι ηταν για τους Εβραιους :
...ή απλώς έτσι σε βολεύει;
Και κάτι άλλο, δεν θυμάμαι να είπε ο Κύριος "ου φονεύσεις", "ου πσευδομαρτυρήσεις", "ου κλέπσεις". Δηλαδή αυτά τα "ου" δεν ισχύουν στον χριστιανισμό;
Ετσι εξηγήται ρε παιδιά!
"Τι τους κοιτάτε ρε... Βαράτε τους!", είπε ένας ποιητής.Ο Κύριος μιλάει για συμπλήρωση και ΟΧΙ για εκπλήρωση.
Μάλλον πρέπει να μιλάμε με λεξικό... Τόσο πολύ κσεσκίζεις κι εσύ την γλώσσα για να προσαρμόσεις ότι σας βολεύει.
Το "πληρώ" σημαίνει --> είμαι πλήρης, συμπληρώνω.
Το "πληρώ" σημαίνει ότι προσθέτω κάτι στο ήδη υπάρχον. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ!
Από ελληνικά καλούτσικα τα πάς... Από που είσαι;Δηλαδή αυτός που είπε "ου φονεύσεις" άλλαξε γνώμη;;; Ο ΘΕΟΣ::: Δηλαδή αναγνώρισε έμμεσα ότι έκανε λάθος;;; Πας καλά;;;
Θα με πεθάνεις βρε παιδάκι μου!
Ούτε ιερο, ούτε όσιο...
Τι να πω? ή τόσο άσχετος είσαι ή τόσο πωρωμένος Αίολε....κρίμα!
Έλεος!!! ούτε απέξω δεν έχεις περάσει από την Καινή Διαθήκη.....
Κατά Ματθαίου κεφ.ε' στοιχ. 21-22:
" 21 Ἠκούσατε ὅτι ἐρρέθη τοῖς ἀρχαίοις, Οὐ φονεύσεις· ὃς δ' ἂν φονεύσῃ, ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει.
22 ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ὀργιζόμενος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ εἰκῇ ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει, ὃς δ' ἂν εἴπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, Ρακά, ἔνοχος ἔσται τῷ συνεδρίῳ, ὃς δ' ἂν εἴπῃ, Μωρέ, ἔνοχος ἔσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός."
Στο στοίχο 21, ο Ιησούς αναφέρει την εντολή της Παλαιάς Διθήκης που λέει "ου φονεύσεις"
Στο στοίχο 22 έρχεται και συμπληρώνει το νόμο αυτό λέγοντας ότι όχι μόνο "ου φονεύσεις" αλλά "ού καν σκφτείς κακό ή κακολογήσεις τον πλησίον σου".......
Όσον αφορά την συμπλήρωση και οι πέτρες γνωρίζουν ότι σημαίνει ολοκλήρωση.
Αυτό έκανε ο Ιησούς ολοκλήρωσε το Λόγο του Θεού καλύπτοντας τα κενά και διευκρινίζοντας!, γιατί μην ξεχνάμε ότι ο ακροατήριό του ήταν κυρίως Εβραίοι.....οι οποίοι βέβαια ακόμη και μετά τις διευκρινήσεις, Εβραίοι παρέμειναν στη σκέψη....όπως και πολλοί εδώ μέσα! 
quote:
Αίολος:
Περίμενε για να καταλάβω λεβεντιά μου καμαρωτή.
Δηλαδή έχουμε έναν νεοφώτιστο ΟΕΟ στην οικογένεια, ο οποίος τους αγαπάει όλους, τούς δίνει τον έναν από τους δυο χιτώνες του, τούς κάνει ότι δουλειά μπορει και όλα αυτά χωρίς κανένα αντάλαγμα, απλώς για να πάει στον παράδεισο;
Μα αυτό καθιστά αυτόν "πτωχο τω πνεύματι" (ηλίθιο) και την υπόλοιπη οικογένεια ευτυχισμένη, διότι έχει ένα κορόϊδο στους κόλπους της.
Μόνον μία ηλίθια οικογένεια θα εχθρεύετο τέτοιο κελεπούρι. Μήπως ο Κυριος απευθύνετο σε οικογενειες ηλιθίων;;;
Αυτό μόνο εσύ το κατάλαβες....
quote:
Αίολος:
...κι εσύ αγνόησες επιδεικτικά ότι η λέξη "αγαπώ" στα τότε ελληνικά, συμφωνα πάντα με τον Σουΐδα, σήμαινε "ανέχομαι". Γι αυτό ουδείς την ονόμαζε "θρησκεία αγάπης". Αυτό το "θρησκεία αγάπης" είναι νεολογισμός για τους αμαθείς και τους ηλίθιους ευλογητέ μου.
Οι πρόγονοί ΜΑΣ την χαρακτήριζαν θρησκεία ηλιθίων.
Το γνωρίζεις αυτό ε;
Επομένως στην καθομιλουμένη, είναι θρησκεία ΑΝΟΧΗΣ!!!
Λεξικό αρχαίας Ελληνικής γλώσσας (αττικής πεζογραφίας) "εκδόσεις Ρώσση"
λήμα αγαπώ= επιθυμώ, ευχαριστούμαι ή αρκούμαι σε κάτι ή με κάτι, είμαι ικανοποιημένος.
Η αττική γλώσσα είναι η γλώσσα που επικράτησε επί μεγάλου Αλεξάνδρου και εκτός συνόρων με αποτέλεσμα να επονομαστεί στη λεγόμενη "Αλεξανδρινή ή κοινή".
Αυτή τη γλώσσα μιλούσαν και επί Ιησού.
quote:
quote:
που δεν γνωριζει το μυστηριο του γαμουΑίολος:
Ουδείς μυήται σε αυτήν την διαδικασία, απομένως δεν υφίσταται μυστήριο.
ΤΕΛΕΤΗ είναι.
Σταματήστε να δουλεύετε τον κόσμο ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!
Ρε "αγαπώ την αγάπη" πόσο ακόμα θα ξεσκίσεις την γλώσσα;
Δεν έχεις όρια;
?

Βρε άσχετε!!!!! βρε άσχετε!!!!
Ο Γάμος είναι ένα από τα 7 μυστήρια στο χριστιανισμό.
Οι δύο άνθρωποι που παντρεύονται συμμετέχουν σε ένα θρησκευτικό μυστήριο που τελείται για χάρη τους.
Μυστήριο, εάν ανοίξεις σε ένα λεξικό θα δεις ότι σημαίνει συν των άλλων και μυστική ιεροτελεστία // ιερή τελετή που μεταδίδει τη Θεία χάρη.
Αυτή η μετάδοση της Θείας χάρης (στους δύο νεόνυμφους), είναι ένα μυστήριο για τη χριστιανική θρησκεία....τι στα κομμάτια δεν καταλαβαίνεις?
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα αγαπητέ trexagireve.
Γνωστή η τακτική των χριστιανομάχων....θα ενημερωθώ σιγά σιγά, διαβάζοντας κάθε μέρα και από λίγο για τα όσα έχουν παιχθεί εν την απουσία μου....και θα πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη.....
....κάπου πήρε το μάτι μου και τον Ηράκλειτο.....αχ βρε Αίολε!!! αχ!!!
αυτόν βρήκες να πιάσεις?....που είναι και ο αγαπημένος μου? μαζί με τον Διογένη?
και θέλεις και να βαρέσεις εμάς τους χριστιανούς....ε?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 01/12/2009 00:48:58
quote:
ar_ia:
Καλώς όρισες ξανά και εύχομαι να τα ξεπέρασες τα όποια προσωπικά προβλήματα είχες!
Eυχαριστώ. Είχα όντως προβλήματα με την υγεία της μητέρας μου. Δόξα το Θεό όμως ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
quote:
Αίολος:
...και ο Τεν Τσιαο Πενκ, χάρη στην πίστη του στον Βούδα, πήδηξε από ένα βουνό, πέταξε και πήγε στην Σελήνη, παρ΄ ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να το κάνει.Αυτό σημαίνει κάτι φίλε μου;
...και ο Βούδας δεν ήταν θεός, εντάκσει;
Ο Τεν Τσιαο Πενκ ξαναγύρισε από τη σελήνη?....μας είπε τις εντυπώσεις του?....αλλά μιας και ο Βούδας δεν ήταν θεός....τι το βασανίζεις?
Ενώ στην Παλαιά Διαθήκη όχι μόνο αναφέρεται ο Θεός της ως αληθινός, αλλά για πρώτη φορά, μπαίνει τέλος στις ανθρωποθυσίες που ήθελαν οι θεοί! από τον άνθρωπο και γίνεται η προσφορά προς το Θεό με τη σφαγή ζώων αποκλειστικά και μόνο.
Ενώ όσοι δεν το κατάλαβαν με την πρώτη, το κατάλαβαν με τον χειρότερο γι’ αυτούς τρόπο όπως ο Ιεφθάε (που πρόσφατα κάπου είχαμε αναφέρει με το τάμα του).
Γίνεται έτσι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χιλιάδες χρόνια π.Χ.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
macedon:
Δεν ξέρω για ποιό θέμα αναφέρεσαι προς το Αίολο αλλά έχω να κάνω μια παρατήρηση.
Nαι ναι να την ακούσουμε!!!
quote:
macedon:
Φέτος είμαι σε ολοήμερο σχολείο και είμαστε δύο εκπαιδευτικοί. Εγώ κι ένας ... ιερέας (συμβαίνουν κι αυτά), με τον οποίο συνδέομαι με καλή φιλία και ο οποίος έχει τελειώσει και θεολογική, εκτός από το Παιδαγωγικό. Εχουμε κάνει, όπως καταλαβαίνεις, ατέλειωτες και πανέμορφες συζητήσεις πάνω σε θεολογικά και ιστορικά θέματα και εδώ και λίγο καιρό παρακολουθεί και το esoterica.Δεν θα ήθελα να παραθέσω εδώ αναλυτικά τις απόψεις του για τους διάφορους χριστιανομαϊντανούς του φόρουμ (γνωρίζεις πού αναφέρομαι), αλλά γενικά τους χαρακτήρισε είτε βαλτούς είτε ... ηλίθιους. Το καλό για μας τους ... χριστιανομάχους είναι πως τέτοιοι άνθρωποι σαν τον ιερέα αυτόν είναι ελάχιστοι, αλλιώς όλοι θα ήταν χριστιανοί και με τη θέλησή τους. Ευτυχώς όμως, η πλειοψηφία των χριστιανών είναι σαν την προαναφερθείσα και σχολιασθείσα κατηγορία.
Και τι ώρα ήταν όταν ξύνπησες?.....το πρόλαβες τουλάχιστον το λεωφορείο?

quote:
macedon:
Τι θέλω να πω μ'αυτό; Θεωρώ πως οι ιδέες και οι έννοιες που για κάποιον είναι ιερές, απαιτείται να είναι σεβαστές απ' όλους. Αλλά όταν οι ίδιοι αυτοί ευτελίζουν, γελοιοποιούν και σέρνουν στη λάσπη τις (υποτιθέμενες "ιερές") ιδέες τους, όχι μόνον δεν μπορούν να απαιτούν το σεβασμό τους από τους άλλους, αλλά δίνουν το δικαίωμα για χλεύη τόσο των ίδιων όσο και των ιδεών τους.
Δάσκαλε που δίδασκες......
quote:
macedon:
Οι πραγματικοί χριστιανομάχοι Ρούλα μου δεν είναι εκεί που τους ψάχνεις. Είναι μέσα στο ίδιο το δόγμα σου. Εκεί ψάξτους! Αυτοί οι χριστιανομαϊντανοί είναι που στην πραγματικότητα πολεμούν το χριστιανισμό και τον συρρικνώνουν καθημερινά, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Οι απ' έξω απλά διασκεδάζουν με το θέαμα...
Οι πραγματικοί χριστιανομάχοι οδεύουν με αριθμητική πρόοδο προς το καναβάτσο.........εμείς απλά θα τους βοηθήσουμε να φτάσουν ποιο σύντομα......κουνώντας τους το μαντίλι!....... καλό κατευόδιο λοιπόν!!!

quote:
Γιά να δούμε και τα δικά σου παραμύθια αγαπητέ μου Robben....και ο Κύριος τι ήταν;;;
Κινέζος;;; Με γονάτισες...
‘’…..περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη εκ σπέρματος Δαβίδ κατά σάρκα,
και απεδείχθη Υιός Θεού εν δυνάμει κατά το πνεύμα της αγιωσύνης διά της εκ νεκρών αναστάσεως, Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών…’’
(Ρωμαιους 1,3-4)
Δυο φυσεις λοιπον εχει ο Κυριος.
quote:
Που το βρήκες γραμμένο, ότι, αν δεν επαναλαμβανεται στην Καινη, σημαινει ότι ηταν για τους Εβραιους :
...ή απλώς έτσι σε βολεύει;
Αν διαβαζες ολοκληρη την επι του ορους ομιλια, θα το καταλαβαινες ευκολα.
Ο Ιδιος ο Ιησους λεει….
’’ Πάλιν ηκούσατε ότι ερρέθη εις τους αρχαίους, Μη επιορκήσης, αλλά εκπλήρωσον εις τον Κύριον τους όρκους σου.
Εγώ όμως σας λέγω να μη ομόσητε μηδόλως•
(Ματθαιος 5,33-34)
Όπως βλεπεις, παιρνει την εντολη του Μωυση και την καταργει. Που σημαινει ότι δεν ισχυει στην Νεα Διαθηκη.
Υπαρχει όμως και το αντιθετο. Παιρνει την εντολη του Μωυση και εμβαθυνει σε αυτην δινοντας ακομα πιο ουσιαστικο νοημα…..
‘’
‘’Ηκούσατε ότι ερρέθη εις τους αρχαίους, Μη φονεύσης• όστις δε φονεύση, θέλει είσθαι ένοχος εις την κρίσιν.
Εγώ όμως σας λέγω ότι πας ο οργιζόμενος αναιτίως κατά του αδελφού αυτού θέλει είσθαι ένοχος εις την κρίσιν• και όστις είπη προς τον αδελφόν αυτού Ρακά, θέλει είσθαι ένοχος εις το συνέδριον• όστις δε είπη Μωρέ, θέλει είσθαι ένοχος εις την γέενναν του πυρός. (Ματ. 5, 21-22)
Στην Νεα διαθηκη δεν είναι μονο το να μην σκοτωσεις, αλλα το εμβαθυνει μιλωντας για οργη. Δεν βλεπει ο Θεος πλεον στο αποτελεσμα, αλλα στο αιτιο. Γιατι δεν απευθυνεται πλεον στον σκληροτραχηλο Ισραηλ αλλα στην εκκλησια Του.
Αλλωστε η εκκλησια φυλαγε τα δογματα που ηταν εγκεκριμενα από τους αποστολους και πρεσβυτερους στην Ιερουσαλημ.
‘’Ως δε διήρχοντο τας πόλεις, παρέδιδον εις αυτούς διαταγάς να φυλάττωσι τα δόγματα τα εγκεκριμένα υπό των αποστόλων και των πρεσβυτέρων των εν Ιερουσαλήμ’’.
(Πραξεις 16,4)
quote:
Και κάτι άλλο, δεν θυμάμαι να είπε ο Κύριος "ου φονεύσεις", "ου πσευδομαρτυρήσεις", "ου κλέπσεις". Δηλαδή αυτά τα "ου" δεν ισχύουν στον χριστιανισμό;
Ετσι εξηγήται ρε παιδιά!
"Τι τους κοιτάτε ρε... Βαράτε τους!", είπε ένας ποιητής.
Παραπανω σου απαντησα. Εντάξει, θυμηθηκες τωρα? Όχι μονο συμφωνει με το ‘’ου φονευσεις’’, αλλα το εμβαθυνει κιολας.
Αλλωστε, όταν ο πλουσιος νεανιας ρωτησε τον Ιησου, Εκεινος τον παρεπεμψε στο ‘’ου φονεύσεις’’, ‘’ου κλέψεις’’ κτλ.
quote:
Ο Κύριος μιλάει για συμπλήρωση και ΟΧΙ για εκπλήρωση.
Μάλλον πρέπει να μιλάμε με λεξικό... Τόσο πολύ κσεσκίζεις κι εσύ την γλώσσα για να προσαρμόσεις ότι σας βολεύει.
Το "πληρώ" σημαίνει --> είμαι πλήρης, συμπληρώνω.
Το "πληρώ" σημαίνει ότι προσθέτω κάτι στο ήδη υπάρχον. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ!
Από ελληνικά καλούτσικα τα πάς... Από που είσαι;
’μη νομισητε οτι ηλθον καταλυσαι τον νομον η τους προφητας ουκ ηλθον καταλυσαι αλλα πληρωσαι
18 αμην γαρ λεγω υμιν εως αν παρελθη ο ουρανος και η γη ιωτα εν η μια κεραια ου μη παρελθη απο του νομου εως αν παντα γενηται’’
(Ματθαιος 5,17-18)
Αμεσως μετα το ‘’πληρωσαι’’, λεει ο Κυριος (γαρ=διοτι) ότι όλα θα γινουν (γενηται). Το ειδες αυτό? Μεχρι να γινουν ολα, να εκπληρωθουν δηλαδη. Και αναφερεται στους προφητες που εγραψαν για Εκεινον και στον νομο που μιλουσε για τις θυσιες. Στον Κυριο λοιπον εκπληρωθηκαν ολες οι προφητειες της παλαιας διαθηκης, αλλα και οι θυσιες του νομου που αντικατασταθηκαν μια για παντα με την ΜΟΝΑΔΙΚΗ θυσια του Κυριου μας. Τωρα πλεον δεν χρειαζεται τιποτα μα τιποτα. Η θυσια του για μας, μας καλυπτει και μας σωζει.
Αναφερει ο απ Παυλος στην προς Εβραιους επιστολη……
‘’ Ελθών δε ο Χριστός αρχιερεύς των μελλόντων αγαθών διά της μεγαλητέρας και τελειοτέρας σκηνής, ουχί χειροποιήτου, τουτέστιν ουχί ταύτης της κατασκευής,
ουδέ δι' αίματος τράγων και μόσχων, αλλά διά του ιδίου αυτού αίματος, εισήλθεν άπαξ εις τα άγια, αποκτήσας αιωνίαν λύτρωσιν.
Διότι εάν το αίμα των ταύρων και τράγων και η σποδός της δαμάλεως ραντίζουσα τους μεμολυσμένους αγιάζη προς την καθαρότητα της σαρκός,
πόσω μάλλον το αίμα του Χριστού, όστις διά του Πνεύματος του αιωνίου προσέφερεν εαυτόν άμωμον εις τον Θεόν, θέλει καθαρίσει την συνείδησίν σας από νεκρών έργων εις το να λατρεύητε τον ζώντα Θεόν;
Και διά τούτο είναι μεσίτης διαθήκης καινής, ίνα διά του θανάτου, όστις έγεινε προς απολύτρωσιν των επί της πρώτης διαθήκης παραβάσεων, λάβωσιν οι κεκλημένοι την επαγγελίαν της αιωνίου κληρονομίας’’.
(κεφαλαιο 9, 11-15)
Το ‘’πληρωσαι’’ σημαινει και ‘’συμπληρωνω’’, σημαινει όμως και ‘’εκπληρωνω’’.
Συγκεκριμενα ‘’εκπληρωνω’’ το μεταφραζει ο Ν .Βαμβας (Καθηγητης πανεπιστημιου).
Το ιδιο και ο Σ. Φιλος
‘’Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες• δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω’’.
Το ιδιο και στην μεταφραση των 4 καθηγητων (Βελλας,Αντωνιαδης,Αλιβιζατος,Κονιδαρης)
Μὴ νομίσετε ὅτι ἦλθα διὰ νὰ καταργήσω τὸν νόμον ἢ τοὺς προφῆτας. Δὲν ἦλθα νὰ καταργήσω, ἀλλὰ νὰ ἐκπληρώσω.
18 Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ἕως ὅτου παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, οὔτε ἕνα γιῶτα ἢ μικρὴ στιγμὴ δὲν θὰ καταργηθῇ ἀπὸ τὸν νόμον, μέχρις ὅτου γίνουν ὅλα.
(Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος)
‘’Think not that I came to destroy the law or the prophets: I came not to destroy, but to fulfil (=εκπληρωνω).
(American Standard Version)
‘’Think not that I came to destroy the law or the prophets: I came not to destroy, but to fulfil (=εκπληρωνω)
(English Revised Version)
‘’Think not that I am come to make void the law or the prophets; I am not come to make void, but to fulfil (=εκπληρωνω).
Darby Bible Translation
Αλλωστε φαινεται και από τα λογια που θα πει μετα…….
quote:
Δηλαδή αυτός που είπε "ου φονεύσεις" άλλαξε γνώμη;;; Ο ΘΕΟΣ::: Δηλαδή αναγνώρισε έμμεσα ότι έκανε λάθος;;; Πας καλά;;;
Θα με πεθάνεις βρε παιδάκι μου!
Ούτε ιερο, ούτε όσιο...
Δεν αλλαξε γνωμη ο θεος. Ουτε λαθος εκανε. Εγραψα ότι τα εδωσε ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.
‘’Ύψωσα έτι εγώ την χείρα μου προς αυτούς εν τη ερήμω, ότι ήθελον διασκορπίσει αυτούς μεταξύ των εθνών και διασπείρει αυτούς εις τους τόπους•
24 διότι τας κρίσεις μου δεν εξετέλεσαν και τα διατάγματά μου απέρριψαν και τα σάββατά μου εβεβήλωσαν, και οι οφθαλμοί αυτών ήσαν κατόπιν των ειδώλων των πατέρων αυτών.
25 Διά τούτο και εγώ έδωκα εις αυτούς διατάγματα ουχί καλά και κρίσεις, διά των οποίων δεν ήθελον ζήσει’’•
(Ιεζελιηλ 20,24-25)
Οι ιδιοι εκαναν λαθος.
quote:
Τα έβαλα στην θέση τους, όπως ακριβώς είναι γραμμένα στον Ματθαίο σου καλέ μου.
Γιατί τα παρέλειπσες πονηρούλη;
Τι παρέλειψα?
Εγραψες…………’’Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
37 ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΥΙΟΝ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
38 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ’’
Και σου απαντησα…………’’ Προφανως δεν κατανοεις τι διαβαζεις…..και λες ότι θα τα βαλεις και στην θεση τους!! Αχαχα. Αναφερεται στον διαχωρισμο που κανει ο Κυριος. Ο Κυριος είναι σημειο αντιλεγομενο κατά τον Συμεων. Ή καποιος τον δεχεται ή όχι. Και μαλιστα αντι να μην ασχολουνται αυτοι που δεν τον θελουν, ασχολουνται!! Όπως εσυ και καποιοι αλλοι. Εκπληρωνεται αθελα σας τον λογο του Χριστου. Ας περασουμε στα εδαφια. Τι κανει η ‘’μαχαιρα’’? Το λεει παρακατω….’’διχασαι’’. Επομενως, το μηνυμα του Χριστου διχαζει τους ανθρωπους. Σε πιστους (στον Χριστο) και σε απιστους (προς τον Χριστο). Παραθετεις τα εδαφια και δεν βλεπεις ότι δεν φταιει το πιστο μελος αλλα το απιστο για αυτόν τον διαχωρισμο? Λεει….’’Και εχθροι του ανθρωπου οι οικοιακοι αυτου’’. Δεν εχθρευεται ο πιστος, αλλα τον εχθρευονται οι αλλοι. Αυτό δεν το ειδες?
Στο δευτερο κομματι που δινεις, φαινεται ξεκαθαρα ότι μιλαει συγκριτικα…..’’ 37 ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΥΙΟΝ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
38 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
Και βεβαια είναι γεματοι αγαπη και ο Κυριος και οι αποστολοι. Μονο οι τυφλοι (στη περιπτωση σου οι μονοφθαλμοι) δεν το βλεπουν.
Που ειδες εσυ ότι το παρελειψα? Γιατι αυτά ανεφερες από τον Ματθαιο. Τι άλλο ειπες που μου ξεφυγε δηλαδη?
quote:
Εδάφιο πλιζζζ!
...αλλοιώς είναι μπούρδες.
το μηνυμα του Χριστου διχαζει τους ανθρωπους. Σε πιστους (στον Χριστο) και σε απιστους (προς τον Χριστο).
Στην παραβολη της τελικης Κρισης το λεει ξεκαθαρα……
‘’ Όταν δε έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ' αυτού, τότε θέλει καθήσει επί του θρόνου της δόξης αυτού,
32 και θέλουσι συναχθή έμπροσθεν αυτού πάντα τα έθνη, και θέλει χωρίσει αυτούς απ' αλλήλων, καθώς ο ποιμήν χωρίζει τα πρόβατα από των εριφίων,
33 και θέλει στήσει τα μεν πρόβατα εκ δεξιών αυτού, τα δε ερίφια εξ αριστερών.
34 Τότε ο Βασιλεύς θέλει ειπεί προς τους εκ δεξιών αυτού• Έλθετε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην εις εσάς βασιλείαν από καταβολής κόσμου.
35 Διότι επείνασα, και μοι εδώκατε να φάγω, εδίψησα, και με εποτίσατε, ξένος ήμην, και με εφιλοξενήσατε,
36 γυμνός, και με ενεδύσατε, ησθένησα, και με επεσκέφθητε, εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς εμέ.
37 Τότε θέλουσιν αποκριθή προς αυτόν οι δίκαιοι, λέγοντες• Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα και εθρέψαμεν, ή διψώντα και εποτίσαμεν;
38 πότε δε σε είδομεν ξένον και εφιλοξενήσαμεν, ή γυμνόν και ενεδύσαμεν;
39 πότε δε σε είδομεν ασθενή ή εν φυλακή και ήλθομεν προς σε;
40 Και αποκριθείς ο Βασιλεύς θέλει ειπεί προς αυτούς• Αληθώς σας λέγω, καθ' όσον εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε.
41 Τότε θέλει ειπεί και προς τους εξ αριστερών• Υπάγετε απ' εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον, το ητοιμασμένον διά τον διάβολον και τους αγγέλους αυτού.
42 Διότι επείνασα, και δεν μοι εδώκατε να φάγω, εδίψησα, και δεν με εποτίσατε,
43 ξένος ήμην, και δεν με εφιλοξενήσατε, γυμνός, και δεν με ενεδύσατε, ασθενής και εν φυλακή, και δεν με επεσκέφθητε.
44 Τότε θέλουσιν αποκριθή προς αυτόν και αυτοί, λέγοντες• Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα ή διψώντα ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή εν φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμεν;
45 Τότε θέλει αποκριθή προς αυτούς, λέγων• Αληθώς σας λέγω, καθ' όσον δεν εκάμετε εις ένα τούτων των ελαχίστων, ουδέ εις εμέ εκάμετε.
46 Και θέλουσιν απέλθει ούτοι μεν εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι εις ζωήν αιώνιον.
(Ματθαιος 25,31-46)
Αν ησουν πιο προσεκτικος, ακριβως πριν τα εδαφια που δινεις , λεει ο Κυριος…..
‘’Πας λοιπόν όστις με ομολογήση έμπροσθεν των ανθρώπων, θέλω ομολογήσει και εγώ αυτόν έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς.
33 Όστις δε με αρνηθή έμπροσθεν των ανθρώπων, θέλω αρνηθή αυτόν και εγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς’’.
Οριστε που το μυνημα του Χριστου διχαζει τους ανθρωπους.
Για το οποιο, προφητευει ο Συμεων στον ναο……
‘’ Και ευλόγησεν αυτούς ο Συμεών, και είπε προς Μαριάμ την μητέρα αυτού• Ιδού, ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον’’.
(Λουκας 2, 34).
Ο Λογος του Χριστου διχαζει τους ανθρωπους σε πιστους και σε απιστους (προς τον Χριστο).
Εσυ που βρισκεσαι?
quote:
Περίμενε για να καταλάβω λεβεντιά μου καμαρωτή.
Δηλαδή έχουμε έναν νεοφώτιστο ΟΕΟ στην οικογένεια, ο οποίος τους αγαπάει όλους, τούς δίνει τον έναν από τους δυο χιτώνες του, τούς κάνει ότι δουλειά μπορει και όλα αυτά χωρίς κανένα αντάλαγμα, απλώς για να πάει στον παράδεισο;
Μα αυτό καθιστά αυτόν "πτωχο τω πνεύματι" (ηλίθιο) και την υπόλοιπη οικογένεια ευτυχισμένη, διότι έχει ένα κορόϊδο στους κόλπους της.
Μόνον μία ηλίθια οικογένεια θα εχθρεύετο τέτοιο κελεπούρι. Μήπως ο Κυριος απευθύνετο σε οικογενειες ηλιθίων;;;
Ελα μια το κειμενο παλι………..’’ ’’Και εχθροι του ανθρωπου οι οικοιακοι αυτου’’.
Πρωτο λαθος…..δεν τα κανει αυτά για να παει στον παραδεισο. Τα κανει επειδη θελει να προσφερει. Δεν θα τον παει αυτό στον παραδεισο, αλλα η πιστη του στον Κυριο. Παραπανω εγραψα (βαση του ευαγγελιου) ότι ο Κυριος εκανε ΜΙΑ και μοναδικη θυσια. Ωστε οι δικες μας ‘’θυσιες’’ (όπως πχ αυτές που λες εδώ) δειχνουν μεν προσφορα στον συνανθρωπο, αλλα δεν μας σωζουν.
Δευτερο λαθος….’’πτωχος το πνευμα’’ δεν είναι ο ‘’ηλιθιος’’ αλλα αυτος που δεν πουλα πνευμα (το αντιθετο με σενα δηλαδη). Αλλωστε ενας ‘’ηλιθιος’’ δεν είναι σε θεση να σκεφτει. Ο Κυριος όμως ειπε δυο ωραιες παραβολες για το ότι πρεπει να σκεφτουμε πρωτα πριν παρουμε αποφαση να τον ακολουθησουμε, λέγοντας…….
’’ όστις δεν βαστάζει τον σταυρόν αυτού και έρχεται οπίσω μου, δεν δύναται να ήναι μαθητής μου.
28 Διότι τις εξ υμών, θέλων να οικοδομήση πύργον, δεν κάθηται πρώτον και λογαριάζει την δαπάνην, αν έχη τα αναγκαία διά να τελειώση αυτόν;
29 μήποτε αφού βάλη θεμέλιον και δεν δύναται να τελειώση αυτόν, αρχίσωσι πάντες οι βλέποντες να εμπαίζωσιν αυτόν,
30 λέγοντες• Ότι ούτος ο άνθρωπος ήρχισε να οικοδομή και δεν ηδυνήθη να τελειώση.
31 Η τις βασιλεύς υπάγων να πολεμήση άλλον βασιλέα δεν κάθηται πρότερον και σκέπτεται εάν ήναι δυνατός με δέκα χιλιάδας να απαντήση τον ερχόμενον κατ' αυτού με είκοσι χιλιάδας;
32 Ει δε μη, ενώ αυτός είναι έτι μακράν, αποστέλλει πρέσβεις και ζητεί ειρήνην.
(Λουκας 14,27-32)
Και φυσικα δεν καθιστατε ‘’ηλιθιος’’ ουτε ‘’κοροιδο’’ εφοσον μπορει να διακρινει ποιος εχει αναγκη πραγματικα και ποιος είναι καλοπερασακιας που παει να τον εκμεταλλευτει.
quote:
...κι εσύ αγνόησες επιδεικτικά ότι η λέξη "αγαπώ" στα τότε ελληνικά, συμφωνα πάντα με τον Σουΐδα, σήμαινε "ανέχομαι". Γι αυτό ουδείς την ονόμαζε "θρησκεία αγάπης". Αυτό το "θρησκεία αγάπης" είναι νεολογισμός για τους αμαθείς και τους ηλίθιους ευλογητέ μου.
Οι πρόγονοί ΜΑΣ την χαρακτήριζαν θρησκεία ηλιθίων.
Το γνωρίζεις αυτό ε;
Επομένως στην καθομιλουμένη, είναι θρησκεία ΑΝΟΧΗΣ!!!
Σαφως και εμπεριεχει και την εννοια ‘’ανεχομαι’’. Ο Σουιδας όμως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αποκλειει και την εννοια που εχει σημερα.
Ο απ Παυλος μας εξηγει τι σημαινει αγαπη και ποια τα χαρακτηριστικα της………….
‘’ Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί, η αγάπη δεν φθονεί, η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται,
δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν,
δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν•
πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.
Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει…….’’
(Α Κορινθιους 13, 4-8)
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικα της αγαπης.
Και φυσικα εχει μεσα και την ανοχη……’’ πάντα ανέχεται’’.
‘’Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον’’.
(Ιωαννης 3,16)
Βεβαια δεν μας αγαπησε ο θεος με την εννοια ότι μονο μας ανέχτηκε (που σαφως είναι και αυτό), αλλα προσφερε. Είναι και προσφορα η αγαπη.
Αυτό το νοημα βγαινει από τα αγιογραφικα χωρία.
quote:
Για να το καταλάβω αυτό θα χρησιμοποιήσω μια απλή εξίσωση: 1+1=2 Σωστά;
Επομένως εάν αντιστρέπσουμε τα δύο μέρη της εξίσωσης, αυτή θα εξακολουθεί να είναι σωστή, αλλοιώς δεν θα ήταν εξίσωση. Δηλαδή 2=1+1 Σωστά;
Εάν αντικαταστήσουμε τους αριθμούς με τους ισχυρισμούς σου, τότε έχουμε: μίσος προς τους γονείς = η αγάπη προς τους γονείς να είναι μικρότερη απο την αγάπη προς τον Χριστό.Εάν αντιστρέψουμε τούς ισχυρισμούς σου όπως στην εξίσωση, τότε έχουμε: η αγάπη προς τους γονείς να είναι μικρότερη απο την αγάπη προς τον Χριστό = μίσος προς τους γονείς
Δηλαδή αν έγραφε "η αγάπη προς τους γονείς να είναι μικρότερη απο την αγάπη προς τον Χριστό", εσύ θα καταλάβαινες μίσος προς τους γονείς;;;
Εάν υποπσιαστώ ότι είσαι αλλοδαπό...
!
Μα δεν μπορεις να καταλαβεις απλα πραγματα? Δεν καταλαβαινεις ότι ο Ιδιος που ειπε να ‘’σεβεσαι τους γονεις σου’’, δεν είναι δυνατον να λεει ‘’να τους μισεις’’? Δεν καταλαβαινεις ότι μιλαει υπερβολικα και συγκριτικα? Ειδες κανεναν στην Καινη διαθηκη να ‘’μισει’’ τους γονεις του?
Εάν εγραφε ‘’ η αγάπη προς τους γονείς να είναι μικρότερη απο την αγάπη προς τον Χριστό’’ θα καταλαβαινα αυτό που καταλαβαινω και σε αυτό που παρεθεσες. Απλα πραγματα Αιολε.
Edited by - Robben on 01/12/2009 03:07:19
έφτιαξε τον κόσμο, ακριβώς, όπως τον ζουμε...Έφτιαξε ένα τέλειο κόσμο,όπου η παρέμβαση μας, έχει κανει αυτό που βλέπουμε.....Ο κόσμος του Θεού,θα ειναι αυτο που θα μείνει στην αιωνιότητα, ώς επίσης αιώνιο και άφθορο καιγι αυότ καμια σχέση με ότι βλέπουμε...
Και ναι, ζούμε υπο το καθεστώς της χρονικής συγκυρίας, αλλά, με το
πνεύμα που έχει ο άνθρωπος,μπορεί να υπερκεράσει τον χωροχρόνο του, έστω νοητικά και να δει ολόκληρο τον άνθρωπο, σαν εικόνα, πορεία, σκοπό ύπαρξης και τελικής θέσης που λαμβάνει στον κόσμο....
Πρέπει να συνυπολογίσει πολλά κανείς,για να δει πραγματικά που βρισκόμαστε και τι παίζεται...
quote:
Φιλε Αιολε.......
Ιδιος που ειπε να ‘’σεβεσαι τους γονεις σου’’, δεν είναι δυνατον να λεει ‘’να τους μισεις’’? Δεν καταλαβαινεις ότι μιλαει υπερβολικα και συγκριτικα? Ειδες κανεναν στην Καινη διαθηκη να ‘’μισει’’ τους γονεις του?
Εάν εγραφε ‘’ η αγάπη προς τους γονείς να είναι μικρότερη απο την αγάπη προς τον Χριστό’’ θα καταλαβαινα αυτό που καταλαβαινω και σε αυτό που παρεθεσες. Απλα πραγματα Αιολε.
Edited by - Robben on 01/12/2009 03:07:19
Η αγάπη προς τους γονείς ...όπως και ο σεβασμός , είναι αποτέλεσμα λεκτικής διατύπωσης ή ακόμα και εντολής φίλε μου...έτσι έρχεται???
Θα πώ αυτό...
-Πολύ απλά το βλέπετε το θέμα...σαν κάτι το απλούστατο και ως κάτι που έρχεται απρουπόθετα...
-Όλα όμως τα πράγματα στην ζωή "έρχονται" κάτω απο τις ανάλογες και κατάλληλες προυποθέσεις!
Πόση αγάπη και σεβασμό μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε έναντι του πατέρα του...όταν αυτός με την παρουσία του δημιουργεί συναισθήματα φόβου..και απειλής???
-Όταν με την παρουσία του και τον λόγο του , το παιδί ασφυκτιά και οργίζεται και δεν μπορεί να ανασάνει???
Πολύ απλά τα βλέπεις φίλε μου..όσο και η θρησκεία την οποία υπερασπίζεσαι , αλλα δεν είναι έτσι τα πράγματα!
Η αγάπη είναι κάτι ακριβό , που πρωτίστως θεμελιώνεται εντός του υποκειμένου και αγκαλιάζει το ίδιο το υποκείμενο ...και στην συνέχεια διοχετεύεται έξωθεν ...ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ!
Μίλα εσύ και γώ και ο οποιοσδήποτε γι'αγάπη και αν έρθει σφύρα μου κλέφτικα...δεν γίνονται αυτά τα πράγματα φίλε μου ακολουθώντας ηθικούς προστακτικούς κώδικες..πρέπει κάποια στιγμή αυτό να γίνει συνείδηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
ΜΗΝ...ΜΗΝ...ΜΗΝ...ΚΑΙ ΜΗΝ..δεν γίνεται να γίνει οτιδήποτε με τα ...ΜΗΝ!
Προσπαθώ να δώσω και να γίνει κατανοητό , το θεμελιώδες και καταστατικής μορφής , εδραζόμενο στο υποσυνείδητο και το οποίο χειραγωγεί τον κάθε άνθρωπο και δεσμεύει το είναι του , προς διάφορες κατευθύνσεις ....
Η εσωτερική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε υποκείμενο διαμορφώνεται στην πρώιμη παιδική ηλικία και δεν αλλάζει -ένθεν- ...υπο προυποθέσεις και με βαθειά γνώση , μπορεί να χειρισθεί...αλλα και αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο!
Και το εν γένει κοινωνικο-πολιτικό σύστημα ...στο οποίο εντάσσεται και η εκκλησία δεν βοηθάει σ'αυτό ...αντίθετα μάλιστα!
Θυματοποιεί την ελεύθερη ψυχή του παιδιού και την περιορίζει στα δεν ...στα μην...μη αμαρτία...μη κακό...θα σε τιμωρήσει ο θεός..ντροπή σου...κλπ...κλπ...κλπ!
Το παιδάκι προσπαθεί να εκλογικεύσει όλα όσα ακούει και να δεί το μεγάλο εγκλημά του , το οποίο καθημερινά του επισημαίνει ότι δεν είναι εντάξει..αλλα δεν βλέπει πουθενά κανένα εγκλημά του...και μη βλέποντας -που είναι απόλυτα λογικό- επιβαρύνει περαιτέρω την καταστασή του , βλέποντας και αποδίδοντας στον εαυτό του μια "ανικανότητα"..!
Όλοι για το καλό και για την αγάπη και για υγιείς ανθρώπους μιλάμε...αλλα θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ένα ολόκληρο σύστημα -επι του καλυτέρου- διότι δεν προσφέρει πλέον τα αναμενόμενα!
Ή το Χριστό θα υπερασπισθούμε ή τα παιδιά μας και την κοινωνία γενικότερα!
Δεν γίνεται συνεχώς να έρχονται κάποιοι "αυτόκλητοι" θυματοποιοί και να δημιουργούν εντάσεις και εσωτερικές τριβές ...επειδή τους την έχει βαρέσει εν ζωή να βρίσκουν παντού αμαρτωλούς και να το αποδίδουν αυτό στην αθεία και στην απιστία..ενώ είναι το ακριβώς αντίθετο!
soul
quote:
ψηλόςquote:
Όσο για αυτούς που υποφέρουν ή που γεννήθηκαν ήδη μέσα στη δυστυχία και στην ανέχεια, τι γνωρίζεις εσύ τι προορίζει γι' αυτούς ο Θεός εμπρός στην αιωνιότητα που τους περιμένει;
Τι γνωρίζεις εσύ τι προορίζει ο Θεός στους άδικους του κόσμου ετούτου, εμπρός στην αιωνιότητα που τους/μας περιμένει;
allzzaro
Τέτοιου είδους παραμύθια με την αιωνιότητα φίλε ψηλέ έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες παραμυθιασμένους Χριστιανούς στα λιοντάρια και στους σταυρούς.
Με το πρόσχημα της αιωνιότητας λοιπόν να τους αφήσουμε, οπως τους αφήνουμε στην τύχη τους.
Αγαπητέ φίλε allzzaro,
Σχετικά με την αιωνιότητα θα σου αναφέρω μόνο αυτό που είπε ο Απόστολος Παύλος στην Α' Κορ. 15:14 "Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, τότε το κήρυγμά μας είναι μάταιο και η πίστη σας μάταιη".
Πώς είναι δυνατόν να είσαι Χριστιανός και να θεωρείς ως παραμύθι την αιωνιότητα; Είναι αδιανόητο.
Είπες, να τους αφήσουμε στην τύχη τους; Σε ρωτώ, λοιπόν, ποια θα ήταν η σωστή αντιμετώπιση; Μήπως, απαντώντας με βία στη βία;
Αν ήθελε ο Θεάνθρωπος, πιστεύεις πως δεν θα μπορούσε να δώσει την "απάντηση", αυτή που ο καθένας μας, από την πλευρά του και με τα δικά του ανθρώπινα κριτήρια, θα ανέμενε και "να τους βάλει όλους στη θέση τους"; Γιατί δεν το έκανε;
Τελικά, για σένα φίλε allzzaro, για ποιο σκοπό ο Θεός έγινε άνθρωπος, αν το δέχεσαι φυσικά αυτό;

quote:
ΕαρινόςΠοιός ο λόγος της έλευσης του Κυρίου φίλε Ψηλέ???
Μπορείς να μου πείς???
Για να έχουμε και μια βάση -κοινά αποδεκτών πραγμάτων- για περαιτέρω συζήτηση...
Ποιός ο λόγος λοιπόν της ελεύσεως του Κυρίου???
Και τι ακριβώς ήθελε???
1) Να γίνουν οι άνθρωποι καλύτεροι ...?
ή
2) Να τον δοξάζουν???
soul
Αγαπητέ Εαρινέ,
Πρωταρχικός σκοπός της έλευσης του Κυρίου δεν ήταν ούτε το 1), ούτε το 2).
Ο Κύριος ήλθε για να Τον γνωρίσουμε.