ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

snoopy30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
snoopyΜέλος
01/07/2006, 00:16:05
quote:
Σβαμπέ :Άσε λοιπόν τις αυθαιρεσίες διότι τίποτα σχετικό δεν ισχύει. Τότε και σήμερα.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΒΑΜΠΕ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ?
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ?
Το οτι ο συγκεκριμένος Ραβίνος Ιουδαίος θεώρησε κακό αυτά που γίνονταν στον ναό και επιτέθηκε σκληρά στους Φαρισαίους εμπόρους σημαίνει πάρα πολλά. Σημαίνει οτι απέρριψε έντονα το συγκεκριμένο καθεστώς που ίσχυε μέχρι τότε ακόμα και άν ήταν μόμιμο.
ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ?

quote:
Σβαμπέ :
Σαφέστατα όχι καθώς ο κόσμος του τότε δεν έχει τίποτα απολύτως με τον κόσμο του σήμερα.

ΣΟΒΑΡΑ??
ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ?
ΜΙΛΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ?
snoopyΜέλος
01/07/2006, 00:26:28
quote:
airtangerine:
Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη απο αποχωρητές , αλλά απο θαραλλέους που θα τραβήξουν το νήμα της ζωής. Όχι της παραίτησης.
Αν δεν τρομάζεις απο σπαθιά, διάβασε λίγο Ηρόδοτο για τον μάντη Μεγιστία.

Αγαπητέ/ή airtangerine κανείς δέν μπορεί να αμφιβάλλει για το πόσο έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις.
Σημασία έχει πάνω απο όλα να αγωνίζεσαι για κάποιο ιδανικό, και προπαντώς για την βοήθεια στον συνάνθρωπο. Και οι αναχωρητές της ερήμου θυσιάζουν την δική τους ζωή σε κάτι που πιστεύουν οπότε δέν είναι δυνατόν να αρνηθείς και σε αυτούς μιά μορφή ηρωισμού απο την στιγμή που αρνούνται τις απολαύσεις της ζωής.
Αγωνίζονται και αυτοί με τον δικό τους αντίξοο σκληρό δρόμο, αρνούμενοι τις πολυτέλειες του καναπέ. Δέν έχει σημασία άν δέν παίρνουν σπαθί στα χέρια τους αλλά όπως έγραψε και η φίλη Ostria πολλές φορές άν χρειαστεί δέν θα διστάσουν να το πάρουν προκειμένου να υπερασπιστούν αυτά που πιστεύουν.

01/07/2006, 01:04:30
snoopy:
«ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΒΑΜΠΕ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ?»

Για αυτά τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που μας ξαμολάς. Τι άλλο φαντάστηκες?

snoopy:
«Το οτι ο συγκεκριμένος Ραβίνος Ιουδαίος θεώρησε κακό αυτά που γίνονταν στον ναό και επιτέθηκε σκληρά στους Φαρισαίους εμπόρους σημαίνει πάρα πολλά.»

Και λοιπόν??

Ένας ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ μεσσιανιστής, ένας ζηλωτής της θρησκείας, είναι για πολλά ικανός. Πάντα βεβαίως «εις το όνομα του Κυρίου»…….

Γνωστή η ιστορία.

snoopy:
«Σημαίνει οτι απέρριψε έντονα το συγκεκριμένο καθεστώς που ίσχυε μέχρι τότε ακόμα και άν ήταν μόμιμο.»

Ε και???

Και επειδή απέρριψε αυτό που ΑΥΤΟΣ θεωρούσε κακό, σημαίνει αυτομάτως ότι………………………πρέπει να ήταν ο Θεός αυτοπροσώπως???

Γιατί δηλαδή να μην ήταν απλά γραφικός? Γιατί να μην ήταν απλά φανατισμένος σαν και αυτούς που σήμερα ζώνονται με εκρηκτικά και ανατινάζονται «εις το όνομα του Κυρίου»??

Καμία ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?

snoopy:
«ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ?»

Πολύ απλά, τότε είχε να μιλήσει σε ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ Ιουδαίους, που ακόμα και τα καιρικά φαινόμενα τα θεωρούσανε «σημάδια του Θεού», ενώ σήμερα έχει….κυλίσει πάρα πολύ νερό στο αυλάκι!!

Εσύ, έχεις κανένα ΤΕΚΜΗΡΙΟ που να σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα έπραττε το ίδιο?? Το είπε πουθενά μήπως και….μας ξεφεύγει φίλτατε???

snoopy:
«ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ?»

Αυτό μάλλον θα σου μείνει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ, καθώς ούτε ο πραγματικός Ιησούς γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά ούτε και πρόκειται να γυρίσει ο χρόνος πίσω ώστε να του πάρουμε συνέντευξη!!

Εκτός και εάν περιμένεις τους υπολογισμούς των Χιλιαστών (π.χ. MELETHTHS..) και……….τον δείτε σε κανέναν θρόνο το 2012!!!!!

Προσωπικά, νομίζω ότι σήμερα μάλλον θα προσπαθούσε κάτι με την πολιτική, καθώς το άλλο το σενάριο…………….δεν βγήκε καθόλου καλό!

snoopyΜέλος
01/07/2006, 07:06:28
quote:
Σβαμπέ : Για αυτά τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που μας ξαμολάς. Τι άλλο φαντάστηκες?

Eπιμένεις με το γνωστό καρδιναλίστικο ύφος να υποτιμάς χωρίς επιχειρήματα οτιδήποτε δέν σου ταιριάζει.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ...

quote:
Σβαμπέ :Ένας ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ μεσσιανιστής, ένας ζηλωτής της θρησκείας, είναι για πολλά ικανός. Πάντα βεβαίως «εις το όνομα του Κυρίου»…….

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ (όχι μόνο για Θεό αλλά και για άνθρωπο) ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΙΚΟ ΝΑΟ ΠΡΑΞΗ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΥ ....
ΕΥΓΕ ότι πείς εσύ.

quote:
Σβαμπέ :Γιατί δηλαδή να μην ήταν απλά γραφικός? Γιατί να μην ήταν απλά φανατισμένος σαν και αυτούς που σήμερα ζώνονται με εκρηκτικά και ανατινάζονται «εις το όνομα του Κυρίου»??

Το άν ήταν ένας γκάγκστερ ή κομάντος αυτοκτονίας την απάντηση σου την δίνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι κάθε βαθμίδας απο την εποχή του μέχρι σήμερα που τον λατρεύουν σε τέτοιον βαθμό.
Τόσο ηλίθιοι είναι όλοι αυτοί κατα την γνώμη σου?

quote:
Σβαμπέ :Εκτός και εάν περιμένεις τους υπολογισμούς των Χιλιαστών (π.χ. MELETHTHS..) και……….τον δείτε σε κανέναν θρόνο το 2012!!!!!

Εγώ ξεκίνησα το θέμα λέγοντας για μιά τυπική αντίδραση του Ιησού σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στους κόλπους της εκκλησίας άν τυχόν τα έβρισκε μπροστά του.
Και είπα ότι ίσως ακολουθούσε σε πολλούς απο αυτούς την ίδια στάση με τους ανήθικους εμπόρους του ναού.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΕΣΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ, ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, 2012 και άλλα πολλά.
Συνέχισε έτσι ...

ca95fΝέο Μέλος
01/07/2006, 08:52:23
Snoopy:
quote:
Το άν ήταν ένας γκάγκστερ ή κομάντος αυτοκτονίας την απάντηση σου την δίνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι κάθε βαθμίδας απο την εποχή του μέχρι σήμερα που τον λατρεύουν σε τέτοιον βαθμό.
Τόσο ηλίθιοι είναι όλοι αυτοί κατα την γνώμη σου?

Η μαζική αποδοχή και αναγνώριση δεν είναι και επιβεβαίωση του σωστού.
Δεν ήταν παρανοϊκοί όλοι οι Γερμανοί πρίν 65 χρόνια κι όμως στο συντριπτικό συνόλό τους υποστήριξαν την πολιτική του Χίτλερ.
Είναι παράλογο να υποστηρίζεις ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σε πλάνη και λατρεύαν τους Θεούς που λατρεύαν, ενώ τώρα πια η λατρεία τους επιβεβαιώνει και την ορθότητα του Θείου...

"Η διαφορά της τετράγωνης λογικής με την κοινή λογική είναι ότι η τετράγωνη ΔΕΝ μπορεί να είναι κοινή."

01/07/2006, 16:36:21
snoopy:
«Eπιμένεις με το γνωστό καρδιναλίστικο ύφος να υποτιμάς χωρίς επιχειρήματα οτιδήποτε δέν σου ταιριάζει.»

Το θέμα δεν είναι τι μου «ταιριάζει» και τι σας αρέσει να χαριεντίζεστε ως αλήθεια αλλά ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. Το πιάνεις?

Και καθώς Ο ΜΥΘΟΣ σας δεν αποδεικνύεται, είναι ακριβώς κάτι σαν τους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου και πάει λέγοντας…..

snoopy:
«Το άν ήταν ένας γκάγκστερ ή κομάντος αυτοκτονίας την απάντηση σου την δίνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι κάθε βαθμίδας..»

Πρώτον οι πραγματικοί πιστοί από αυτά τα δισεκατομμύρια που αναφέρεις είναι ελάχιστοι (πάρε παράδειγμα από την χώρα που ζεις..), καθώς το 95% είναι απλά από συνήθεια ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ. Επομένως, άσε τους….αριθμούς!

Κατά τα άλλα, έχε υπ όψιν σου ότι τα υπόλοιπα δόγματα ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, επομένως…………αυτό σημαίνει ότι η δικιά σου η υπόθεση (Χριστός..) είναι λάθος καθώς μειοψηφείς??

Καμία «απάντηση» δεν δίνει φίλτατε κανένας αριθμός, καθώς όλοι αυτοί που λες κάλλιστα θα πίστευαν και σε έναν Μίθρα, και στο Δωδεκάθεο και σε οτιδήποτε άλλο παρείχε ΕΛΠΙΔΑ για «Σωτηρία» και………..καλύτερες μέρες μετά την θέση κάτω από τα κυπαρίσσια!!

Φούμαρα είναι ΟΛΑ φίλτατε, είτε το πεις Ιησούς είτε Αλλάχ είτε ότι άλλο σου κατέβει, ένα και το αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό σου μάθανε, αυτό λες.

Καιρός να αρχίσει η πνευματική ωρίμανση και να αναγνωρίσεις την αξία του ΜΥΘΟΥ σε εποχές ΑΓΝΟΙΑΣ και ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ λαών της ερήμου, με άλλα λόγια, της εποχής που έβλεπε και σκέφτονταν και ο Ραβίνος που αναζητούμε και κάποιοι φαντάζονται….

snoopyΜέλος
01/07/2006, 20:30:39
quote:
ca95f:Η μαζική αποδοχή και αναγνώριση δεν είναι και επιβεβαίωση του σωστού.
Δεν ήταν παρανοϊκοί όλοι οι Γερμανοί πρίν 65 χρόνια κι όμως στο συντριπτικό συνόλό τους υποστήριξαν την πολιτική του Χίτλερ.

Δέν αμφιβάλλω οτι ακόμα και η λαική πλειοψηφία σε μαζικό επίπεδο είναι δυνατό να πέσει πολλές φορές σε πλάνες, αλλά αυτό δέν μπορεί να κρατήσει πολύ.
Και οι Γερμανοί κάποια στιγμή παραπλανήθηκαν απο τον Χίτλερ αλλά πολύ σύντομα αναγνώρισαν το ποιόν του συγκεκριμένου ανθρώπου, και τις καταστροφικές περιπέτειες που τους έριξε. Το όνειρο κράτησε λιγότερο απο μιά δεκαετία.
Αλλά τα 2.000 χρόνια είναι πάρα πολύ δέν έχουν καμιά σχέση με κάποια παροδικά πυροτεχνήματα λίγων ετών όπως αυτό που ανέφερες.

quote:
ca95f:Είναι παράλογο να υποστηρίζεις ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σε πλάνη και λατρεύαν τους Θεούς που λατρεύαν, ενώ τώρα πια η λατρεία τους επιβεβαιώνει και την ορθότητα του Θείου...

ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ?
AINEIAN06Μέλος
01/07/2006, 22:54:15
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ?
Το οτι ο συγκεκριμένος Ραβίνος Ιουδαίος θεώρησε κακό αυτά που γίνονταν στον ναό και επιτέθηκε σκληρά στους Φαρισαίους εμπόρους σημαίνει πάρα πολλά. Σημαίνει οτι απέρριψε έντονα το συγκεκριμένο καθεστώς που ίσχυε μέχρι τότε ακόμα και άν ήταν μόμιμο.
ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ?

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ [ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΕΡΙΑ ΚΛΠ]
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ [ ΕΣΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ...]
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ;;;
ΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ;;;
ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ;;;
ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;

snoopyΜέλος
02/07/2006, 10:24:36
quote:
AINEIAN06:
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ [ ΕΣΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ...]
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ;;;

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙΚΟ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ.
Η ΑΠΛΗ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΟ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ.

02/07/2006, 12:14:52
Αυτά τα είπαμε πολλές φορές, οι έμποροι στον Ναό εκτελούσαν ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, και όχι κάποια αυθαίρετη δραστηριότητα.

Οι ιερείς του Ναού, οι θεματοφύλακες που είχε ορίσει η Εβραϊκή παράδοση με άλλα λόγια, επιμελούνταν της δραστηριότητας αυτής και σίγουρα δεν έπρατταν κάτι που δεν ήταν σύννομο με τις παραδόσεις και τις θρησκευτικές τους επιταγές.

Αντιθέτως, αυθαίρετη και επιπόλαια ήταν η βίαια αντίδραση του Ιησού, καθώς έδρασε από ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και όχι από λογική ή «σοφία».

Αυτά.

02/07/2006, 15:45:46
Χμμμ!
Αγαπητέ Schwabe, ειλικρινά ήθελα να σε ρωτήσω εδώ και κάμποσο καιρό σχετικά με το θέμα της πίστης.
Θα μπορούσες να πεις οτι υπάρχει μια Ανώτερη Δύναμη η οποία κάνει αυτόν τον κόσμο να κινείται?
Πιστεύεις σε μια τέτοια παραδοχή ή όχι (ασχέτως από κάποιο θρησκευτικό δόγμα)?
Τι ρόλο δηλαδή παίζει για εσένα η πίστη?

Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω την άποψη σου, φίλε μου!

In anticipation of my resurrection...

snoopyΜέλος
02/07/2006, 20:27:31
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ Schwabe, ειλικρινά ήθελα να σε ρωτήσω εδώ και κάμποσο καιρό σχετικά με το θέμα της πίστης.
Θα μπορούσες να πεις οτι υπάρχει μια Ανώτερη Δύναμη η οποία κάνει αυτόν τον κόσμο να κινείται?

Ωραία ερώτηση
Και εμένα θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψη του Σβαμπέ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

02/07/2006, 21:22:06
Αγαπητέ Dying Incubus,

Η πίστη παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας. Είναι η κινητήριος δύναμη, είναι η πηγή από την οποία αναβλύζει το μέλλον μας.

Έχω γράψει και παλαιότερα πως ότι πιστεύουμε, αυτό και θα «εισπράξουμε». Ότι δίδουμε στο υποσυνείδητο μας ως πραγματικότητα (πίστη), αυτό και θα βρούμε μπροστά μας. Αργά ή γρήγορα.

Πρέπει να πιστεύουμε στο καλό, στην υγεία μας, στην ευμάρεια, στα όνειρα μας. Πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας. Δεν υπάρχουνε «κριτές», υπάρχει όμως, αν και όχι πάντοτε όπως φαίνεται, η «κρίση» που εξελίσσεται κάθε μέρα. Κρινόμαστε αλλά και «τιμωρούμαστε» καθημερινά.

Ωστόσο, δεν ταυτίζω, δεν συσχετίζω την πίστη που περιγράφω με λευκές επιταγές, μισαλλόδοξα σχήματα και αναχωρητισμό ένεκα υποσχέσεων και ανταλλαγμάτων για τον εγκιβωτισμό της πίστης μας.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Αν υπάρχει μια ανώτερη δύναμη? Καλό ερώτημα!

Πρώτα από όλα, ΤΙ αντιλαμβανόμαστε ως «ανώτερη δύναμη»? Αυτό, θα πρέπει να προσδιορισθεί με ποιοτικά χαρακτηριστικά, να τεκμηριωθεί.

Προσδοκώ μια επιστημονική προσέγγιση αυτού του ερωτήματος, μια προσέγγιση μιας διάστασης την οποία εμείς ΤΩΡΑ ενδεχομένως να μην είμαστε καν ικανοί να δούμε, να αισθανθούμε, να καταγράψουμε.

Οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να μελετούμε και να ερευνούμε, κάτι που κάνω διαρκώς, όσο συνάμα επιτρέπει και ο χρόνος……

Έτσι, το πώς θα διατυπώσουμε και θα ορίσουμε την «κίνηση» αυτού του κόσμου, από μια «ανώτερη δύναμη», είναι σχετικό καθώς δεν έχουμε τα εχέγγυα στο να ορίσουμε το εύρος και τις «απόψεις» αυτής της «δύναμης», ενώ ενδέχεται να μην ορίζεται καν με τα στενά ανθρώπινα όρια και κριτήρια που εμείς διαρκώς αναλωνόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση, το πλαίσιο που θέτουνε οι γνωστές θρησκείες, όπως και ο ατελέσφορος δρόμος που προσφέρει ο χριστιανισμός, είναι ένα αδιέξοδο, μια κινούμενη άμμος για την εξέλιξη και πρόοδο του ανθρώπου.

Δεν ξέρω εάν απάντησα, ωστόσο είμαι πρόθυμος να συμβάλλω.

ChastityΜέλος
02/07/2006, 23:35:50
Ίσως είναι αυτό που ο σοφός Philip Dick ονόμασε VALIS (Vast, Active Living Intelligence System), δηλαδή ένα αχανές, ενεργό και ζωντανό σύστημα πληροφοριών. Αποτελεί την πιο δύσκολη πνευματική άσκηση...

Lux e tenebris
03/07/2006, 09:36:21
Αγαπητέ Schwabe, γνωρίζω οτι μπορείς να συμβάλλεις κι οτι είσαι πρόθυμος για αυτό.

Διαβάζοντας τις απόψεις σου καταλαβαίνω οτι η πίστη σου έχει να κάνει με μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σωστά?

Αναφέρεις πως είναι χρήσιμο να πιστεύουμε στο καλό, στην ευμάρεια, στα όνειρα μας.
Με άλλα λόγια να πιστεύουμε σε εμάς ώστε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.
Πιστεύω πως η πίστη σε εμάς τους ίδιους τους ανθρώπους είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε ατομικά αλλά και συλλογικά.

Σχετικά με την καθημερινή κρίση για τα όσα πράττουμε δεν έχω παρά να συμφωνήσω.
Οι πράξεις μας δε μένουν ποτέ χωρίς συνέπειες, ό,τι κάνουμε θα το βρούμε μπροστά μας αργά ή γρήγορα.
Εάν κάνουμε κάποιο καλό αυτό θα μας επιστρέψει εις διπλούν.
Αυτό όμως το καλό θα πρέπει να είναι αυθόρμητο από εμάς αλλά και να πηγάζει από όλο μας το είναι χωρίς να περιμένουμε την ανταπόδωση.
Αντίστοιχα όταν πράξουμε κάποιο άδικο, αυτό θα μας επιστραφεί επίσης εις διπλούν.

quote:
Ωστόσο, δεν ταυτίζω, δεν συσχετίζω την πίστη που περιγράφω με λευκές επιταγές, μισαλλόδοξα σχήματα και αναχωρητισμό ένεκα υποσχέσεων και ανταλλαγμάτων για τον εγκιβωτισμό της πίστης μας.

Καλέ μου φίλε, επειδή μπορεί να μην έχω καταλάβει εγώ καλά εννοείς οτι δεν ταυτίζεις την πίστη σου με κάποιο δόγμα και τις επιταγές του?
Αν εννοείς αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το οτι δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει η πίστη σου με κάποιο δόγμα.
Η πίστη μας προς μια ανώτερη δύναμη ίσως να μη μπορεί να εγκλωβιστεί σε κάποιο δόγμα και να μη μπορεί να περιοριστεί σ' αυτό.

Ένας Χριστιανός, ένας Μουσουλμάνος κτλ λίγο πολύ πιστεύει στο ίδιο πράγμα.
Σε μια ανώτερη δύναμη, σε κάτι το οποίο πιστεύει οτι τον τροφοδοτεί.
Αυτό που αλλάζει είναι το δόγμα.
Ίσως αυτό, αγαπητέ μου, να φαίνεται μια σημαντική διαφοροποίηση αλλά στην ουσία μπορεί και να μην είναι.

Εάν όλοι προοριζόμαστε να φτάσουμε κάπου θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι.
Μέσα από αυτό το μονοπάτι θα μάθουμε, θα βιώσουμε καταστάσεις κι εμπειρίες, θα νιώσουμε συναισθήματα.
Αυτό το μονοπάτι είναι προσωπικό αλλά και ξεχωριστό για τον καθένα.
Ο τελικός όμως προορισμός είναι ίδιος για όλους μας, όσο απίθανο κι αν ακούγεται αυτό.

Τι είναι πίστη λοιπόν και τι είναι ανώτερη δύναμη...
Πιστεύεις οτι αυτό μπορεί να αναλυθεί επιστημονικά, φίλτατε, ή είναι κάτι καθαρά εμπειρικό?
Μπορείς πχ να νιώσεις την αγάπη διαβάζοντας τον επιστημονικό της όρο ή βιώνοντας την σε όλο της το εύρος?

Για μένα λοιπόν Ανώτερη Δύναμη είναι μια κοσμική τάξη πραγμάτων.
Είναι αυτό που έχει δημιουργήσει το οτιδήποτε δίπλα μου κι αυτό που αντικρύζουν τα μάτια μου κοιτάζοντας τον ήλιο, την θάλασσα, εμένα, εσένα, την Φύση, το σύμπαν ολόκληρο.
Κάτι το οποίο ίσως να μη μπορώ να συλλάβω εγώ με το νου μου όμως πιστεύω πως είμαι κι εγώ ένα τμήμα του και για κάποιο λόγο έχω έρθει κι εγώ σ' αυτόν τον κόσμο.

Δε με ενδιαφέρει ούτε να δώσω όνομα σε αυτήν την Δύναμη ούτε να την περιορίσω σε καλούπια.
Κάποιους ανθρώπους μπορεί να τους εξυπηρετεί κάτι τέτοιο, εμένα όμως δε με καλύπτει.

Εσύ λοιπόν, φίλε μου, νιώθεις κάτι τέτοιο?
Οτι μπορεί να υπάρχει κάτι το οποίο να μας είναι μεν ασύλληπτο αλλά από την άλλη να κάνει τον κόσμο μας όπως είναι.

03/07/2006, 10:32:55
Dying Incubus:
«Εσύ λοιπόν, φίλε μου, νιώθεις κάτι τέτοιο?
Οτι μπορεί να υπάρχει κάτι το οποίο να μας είναι μεν ασύλληπτο αλλά από την άλλη να κάνει τον κόσμο μας όπως είναι.»

Το ότι μάλλον υφίσταται κάτι το ασύλληπτο, είναι μια άποψη που δεν μπορώ να απορρίψω. Θέλω, και παραμένω, πάντοτε ειλικρινής.

Το κατά πόσο όμως διαμορφώνει αυτό το «κάτι» τον κόσμο μας, αυτό που αισθανόμαστε, αυτό που είμαστε τελικά, εάν δηλαδή όντως «κάτι» προσπάθησε να μας κάνει αυτό που είμαστε, αυτό θαρρώ είναι πολύ παρακινδυνευμένο.

Το ότι δεν υπάρχει για παράδειγμα κάποια «πρόνοια», αυτό είναι πασιφανές θα έλεγα. Αυτό συνάμα, φέρει μαζί του και μια σειρά από παράγωγα που ακυρώνουν την ανθρωπόμορφη σκέψη και συναίσθημα που τόσο πολύ θέλουν να ελπίζουν οι πιστοί των διαφόρων δογμάτων.

Βλέπεις, πορευόμαστε με την φαντασία μας ως όπλο, από τότε που κατεβήκαμε από τα δέντρα ή βγήκαμε από τις σπηλιές, ωστόσο αυτή η φαντασία δεν λειτουργεί μονάχα ως πρόοδο αλλά συχνά και ως τροχοπέδη.

Πάντως, στο θέμα της πίστης είμαι μαζί σου 100%. ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύουμε αυτά που έχουμε στόχους, ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε «ζήσει» το όνειρο μας πριν το βρούμε μπροστά μας. Και πραγματικά σου λέω, το να έχεις αληθινά κάτι πιστέψει δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση……

03/07/2006, 13:03:28
quote:
Πάντως, στο θέμα της πίστης είμαι μαζί σου 100%. ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύουμε αυτά που έχουμε στόχους, ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε «ζήσει» το όνειρο μας πριν το βρούμε μπροστά μας. Και πραγματικά σου λέω, το να έχεις αληθινά κάτι πιστέψει δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση……

το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο NLP και επί 21 ημέρες να ταίζεις στο μυαλό σου την ίδια ιδέα

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

04/07/2006, 00:28:10
Er muss es ja wissen!!!!!!!!
04/07/2006, 09:03:22
Αγαπητέ Schwabe, χαίρομαι που μοιραζόμαστε μια ίδια άποψη σχετικά με κάτι που μπορεί να υφίσταται και να είναι ασύλληπτο.

Για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ μπορώ να γνωρίζω αν αυτό το Ανώτερο μπορεί να καθορίζει την ζωή μας.
Ίσως να μην συνέβαινε ποτέ αυτό στην ουσία.
Την ζωή μας θα την διαμορφώσουμε εμείς, εμείς θα χαράξουμε τον δρόμο μας κι εμείς θα διαβούμε το μονοπάτι που επιλέγουμε.
Οπότε αυτό είναι μια προσωπική μας επιλογή και δε νομίζω να επηρρεάζεται από αυτήν την Ανώτερη Αρχή.

Αυτό το οποίο θα μπορούσα να πω είναι οτι αυτή η Αρχή δημιούργησε τον κόσμο μας και το σύμπαν ολόκληρο.
Με αυτήν την έννοια βρίσκεται παντού μέσα σ' αυτό.
Αυτό το οποίο θα μπορούσε να επηρεάζει με σκοπό να προνοεί για αυτό είναι η ισορροπία.
Αν καθίσουμε και σκεφτούμε το πόσο αρμονικά πλασμένα είναι όλα γύρω μας θα δούμε οτι σιγά - σιγά οι πιθανότητες να έγιναν όλα αυτά τυχαία μάλλον ελαχιστοποιούνται.

Μιας κι αναφέρθηκες στην ανθρωπόμορφη υπόσταση που θέλουν να προσδώσουν οι άνθρωποι σε αυτήν την Αρχή, νομίζω πως θα συμφωνήσεις κι εσύ οτι αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια οικειοποίησης τους αυτής της Αρχής.
Ένας άνθρωπος πάντοτε δεν φοβάται το άγνωστο?
Όταν όμως αρχίζει να γνωρίζει κάτι (είτε επιφανειακά είτε πιο ουσιαστικά) θα προσπαθήσει να το φέρει στα μέτρα του, σωστά?
Φαντάσου οτι γύρω από έναν άνθρωπο υπάρχει ένας νοητός κύκλος με συγκεκριμένη διάμετρο.
Μέσα σ' αυτόν τον κύκλο εντάσσονται όλα αυτά που ο άνθρωπος αυτός μπορεί να θεωρήσει οτι του είναι γνωστά και κατανοητά.
Έξω από αυτόν τον κύκλο εντάσσονται όλα εκείνα τα οποία δεν έχει γνωρίσει ή δεν είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζει.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει και την αληθινή τους υπόσταση.
Αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν είτε περικλείονται μέσα σ' αυτόν τον κύκλο είτε όχι.
Για να τα γνωρίσει αυτά λοιπόν ένας άνθρωπος τι πρέπει να κάνει?
Να προσπαθήσει να επεκτείνει σιγά - σιγά τον κύκλο του με σκοπό να τα συμπεριλάβει ομαλά όπως είναι ή να τα φέρει γρήγορα μέσα στον κύκλο του?
Με αυτήν την έννοια λοιπόν η Ανώτερη Αρχή για την οποία εμείς μιλάμε τώρα βρίσκεται έξω από τον κύκλο μας και μας είναι ασύλληπτη στο σύνολο της.
Εμείς μπορούμε να βλέπουμε κάποια γνωρίσματα της από μακριά.
Αν προσπαθήσουμε να την φέρουμε στον κύκλο μας θα πρέπει να της δώσουμε στοιχεία κι ορισμούς που θα μας την κάνουν γνωστή, στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να συμφωνούν με την δική μας ιδιοσυγκρασία.
Θα την ονομάσω με το τάδε όνομα, θα θεωρήσω οτι έχει ένα Α σύνολο χαρακτηριστικών κι οτι ορίζει ένα Β σύνολο αρχών στο οποίο εγώ πρέπει να υπακούσω.

Ξέρεις, φίλε μου, αυτό δεν είναι καθόλου επιλήψιμο.
Το να πιστεύεις σε έναν συγκεκριμένο Θεό επειδή είναι κοντά στην δική σου ιδιοσυγκρασία κι επειδή πιστεύεις οτι σε ωφελεί, κάθε άλλο παρά κακό μπορεί να είναι.
Και στο μέτρο που εσένα σε βοηθάει ως άνθρωπο είναι ωφέλιμο αρκεί να μην σου γίνεται τροχοπέδη αυτό.

Η φαντασία του ανθρώπινου νου είναι ένα πολύ δυνατό όπλο και πολύ ωφέλιμο, αρκεί να χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο.
Όπως όλα τα "όπλα" που έχουμε στα χέρια μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να σου γίνει ένα εργαλείο για να κάνεις κάτι δημιουργικό για εσένα και τους γύρω σου είτε για να καταστρέψεις.
Η φαντασία λοιπόν καθεαυτή δεν ευθύνεται για τίποτα.
Αυτό που ευθύνεται είναι το κάθε μυαλό που την χρησιμοποιεί.

Υ.Γ. Φίλε μου, μιας και μιλάμε μετά από καιρό εμείς οι 2 (κάτι που είναι πράγματι πολύ ευχάριστο!), λες να σε πείσω να χρησιμοποιείς τα quotes?

04/07/2006, 13:54:32
quote:
Er muss es ja wissen!!!!!!!!

Τι; Μόνο αυτό έχεις να πεις; Και εις την γερμανικήν κιόλας; Μπάαα... εκπλήσομαι!

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.