- Λιαντίνης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΟΣ ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΛΕΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ....
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
quote:
Έτσι ο καθηγητής παραμένει στην επικαιρότητα όσο θα υπάρχει απαίδευτο κοινό το οποίο σταματάει στην έυκολη αγοραία "αλήθεια".
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΛΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΗΤΣΟ....
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥ-ΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΛΙΝΤΙΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ....
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ......
(ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΣ 'Η ΕΝΑΣ ΤΡΑΛΛΑΡΑΣ? ΚΑΙ Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΑΓΑΠΗΤΕ AVATAR ΤΟ ΘΕΜΑ? ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ?
Να'στε καλά.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Κρου Ασάν ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ...
Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ) ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΣΤΩΝ....
ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΩΝ κλπ????
ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ....
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Κάθε αυτοκτονία δεν είναι ίδια με τις άλλες.Μπορεί να διαφέρει ως προς τα αίτια, τα κίνητρα και τα αποτελέσματα.
Μην ξεχνάτε ότι ένα είδος αυτοκτονίας είναι και η αυτοθυσία, ωστόσο κανείς δεν είπε τις Σουλιώτισσες τρελές.
Ο Λιαντίνης νομίζω ότι χάρις στο έργο του αξίζει λίγο περισσότερου σεβασμού, στο κάτω κάτω είναι άσχημο να γράφονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τη μνήμη ενός νεκρού.
AVATAR νομίζω ότι το θέμα δεν είναι απαραίτητο να κλείσει, μπορεί να επικεντρωθεί στα έργα του Λιαντίνη,που είναι και αιώνιο.
Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας.
Να τονίσω ότι δεν εγκρίνω την αυτοκτονία ούτε προτρέπω κανέναν σε αυτή.Η ζωή είναι πολύ μικρή και αυτά που έχει να μας διδάξει τόσο πολλά που νομίζω ότι δεν μπορούμε να την κοπανήσουμε από το μάθημα της.
Φιλικά και με καλή πάντα διάθεση nemo
quote:
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ....ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΑΝΟΗΤΗ ΜΕ ΑΗΔΙΑΖΕΙ...ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΑΡΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΥΡΟΥΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ.ΕΛΕΟΣ!!!!!!ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ....
Αγαπητέ tpt με ολο το σεβασμό... πιστεύω πως η απάντηση σου αυτή μόνο σκοπό έχει να τραβήξει περισσότερο την προσοχή καθώς θέλω να ελπίζω πως βαθιά μέσα σου δε σκέφτεσαι έτσι... Αν κάνω λάθος τότε πραγματικά λυπάμαι για σένα
Αγαπητέ φίλε AVATARGR πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σου στο να κλείσει αυτό το θέμα... Εδώ δεν εξετάζουμε τον καθηγητή ως άνθρωπο η πρωσωπικότητα (οπως θέλεις πέστο) αλλά κυρίως εξετάζουμε το έργο που έχει αφήσει πίσω του.. προσπαθώντας να το καταλάβουμε οσο καλύτερα γίνεται (τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ...
Στοιχηματίζω πως οι 9 στους 10 που μιλάνε εδω μέσα γιαυτό τον άνθρωπο (θέλοντας να εντυπωσιάσουν κατά την άποψη μου) δεν έχουν διαβάσει ουτε γραμμή απο αυτά που εχει αφήσει αυτός ο άνθρωπος. Ας διαβάσουμε πρώτα και ύστερα ας σχολιάσουμε...
Ε Λ Ε Ο Σ
"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.Chorchil
ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΟΣ!!!ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2005,Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Ι !!! ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΔΙΑΚΥΡΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΜΥΘΟΙ.
ΦΙΛΤΑΤΕ ACTR ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΥ,ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΠΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ... ΒΛΑΚΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΙΤΟΥΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ,ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ, ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ.
Δεύτερον εχεις διαβάσει τίποτα απο αυτά που έχει αφήσει ξαναρωτάω?????????????????????
"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.Chorchil
ΦΙΛΕ ΜΟΥ actr ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 5 Η ΤΟ ΠΟΛΥ 10 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ...
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΖΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΝΟΗΤΟ.....
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ...
ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΑΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ..
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ actr ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ...
ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ" ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ....
ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?????
ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΗ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 5 Η ΤΟ ΠΟΛΥ 10 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ...
To εργο του δεν μπορουν να το καταλαβουν ολοι, και οσοι μπορουν πολλες φορες δεν θα θελαν να το πιστεψουν...
Μήπως λάτρεψαν και το σώμα και δεν το δαιμονοποίησαν όπως κάποιες άλλες θρησκείες.
Μήπως δίδαξαν την αξία της αγάπης της ζωής μέσω τον θεών τους τους και της φιλοσοφίας τους ( που ευτυχώς έχει παραμείνει με κάποια ψίγματα στον σημερινό Έλληνα που ζει καλύτερα, σαν αντιμετόπιση της ζωής, από όλους τους Ευρωπαίους)
Τελικά ο κακόμοιρος ο Λιαντίνης όντως δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα
Και εν των παντων εν, και εξ ενος πάντα (Ηράκλειτος)
Edited by - nomad on 19/07/2005 21:33:05
Εγώ επιμένω...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Φίλε AVATARGR μάλλον εχεις δίκιο αλλά πολύ φοβάμαι οτι και σε εκείνο το τόπικ θα έπαιρναν μέρος άνθρωποι που πραγματικά δεν τους ενδιαφέρει το θέμα γράφοντας για πολλοστή φορά βλακείες... για να μην πώ κάτι χειρότερο
W.Chorchil
Πολύ σωστή η παρατήρηση του avatargr οτί αυτό κρίνεται περισσοτερο σε αυτό το τόπικ.
ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΟΥ...ΑΠΤΙΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΑ ,ΜΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΗΚΑ...Μ.Ν.

Nomad ορισμένοι σκεπτόμενοι άνθρωποι,από αρχαιοτάτων χρόνων,επιλέγουν ως στάση ζωής τον "αυτοεξορισμό" και ενδεχομένως και την αυτοκτονία.
Νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να κρίνεις αυτή τη στάση ζωής?
Τουλάχιστον αυτός ο άνθρωπος πριν φύγει έγραψε 2-3 όμορφα βιβλία που θα μπορούσαν κάλλιστα να επηρεάσουν δημιουργικά κάποιους άλλους ανθρώπους.
Δεν έχει σημασία ποιός ήταν ο πραγματικός χαρακτήρας και τα πραγματικά βιώματα και κίνητρα του Λιαντίνη.Αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει και δεν θα έπρεπε να τον απασχολεί.Πολλές εικασίες θα μπορούσαν να γίνουν(ενδεχομένως και αρκετά βάσιμες).
Σημασία έχει ότι γράφτηκαν αηδιαστικά πράγματα από αδαείς.Και γράφτηκαν για ένα άνθρωπο που είναι νεκρός.
Αμαλία το θέμα πρέπει να κλειδωθεί ΤΩΡΑ!!Είναι στοιχειώδης σεβασμός!
Το έργο του Λιαντίνη είναι σεβαστο. Δεν δέχομαι όμως τον αυτοεξορισμο από τη κοινωνία με τίποτα. Σκέψου το έξής που μας έλεγαν πάντα για τον άνθρωπο:
''Ο άνθρωπος είναι ζώο κοινωνικό''
Οταν απομακρύνεται από τη κοινωνία τι είναι?
Μη παρεξηγηθώ πάλι, μιλάω γενικα.
Α και διαφωνώ η συζήτηση έχει πάρα πολυ καλή τροπή