- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
"Πως επεσες εκ του Ουρανου, Εωσφορε, Υιε της αυγης!"
Ησαϊας ιγ' 12.
Παραθετει ο ΒΕΡΕΝ (λαθος βεβαια στην αριθμηση)
"Εγω ο Ιησους επεμψα τον αγγελον μου να μαρτυρησει εις εσας ταυτα εις τας εκκλησιας.
Εγω ειμαι η ριζα και το γενος του Δαυιδ, Ο ΑΣΤΗΡ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΡΙΝΟΣ".
Αποκαλυψη κβ' 16.
Παραθετει ο Gothic (με σωστη βεβαια αριθμηση)
Ο ορθρος, οι τελευταιες ωρες της νυχτας, λιγο πριν την Ανατολη.
Τοτε ειναι που ανατελει ο Αυγερινος, ο αστερας ο λαμπρος, δηλαδη η Αφροδιτη.
Ο αστερας που φερνει την Ανατολη του Ηλιου, ο αστερας που φερνει το ΦΩΣ, ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ !!!
Απορω,
αν ο Ιησους ειναι ο φερων το φως το ΑΛΗΘΙΝΟΝ,
ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ,
και η εκκλησια τον εχει αναγορευσει σε ΣΑΤΑΝΑ,
ΠΟΙΟΝ τελικα πρεσβευει το κατεστημενο δογμα;
Τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ :
Σου περασε ποτε η ιδεα, φιλτατε ΒΕΡΕΝ, μηπως τελικα ο λεγομενος χριστιανισμος
ειναι στην υπηρεσια του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ;
Γιατι, αμα κρινουμε απο τα εργα των 1700 χρονων υπαρξης του χριστιανισμου,
μαλλον τα εργα αυτα συνηγορουν στην αποψη οτι το θεοκρατικο δογμα του χριστιανισμου,
στρεφοντας ανθρωπο εναντια σε αλλον ανθρωπο (διαφορετικων πεποιθησεων)
εξυφαινοντας πεπλα υποδουλωσης,
διδασκοντας τον ανθρωπο να μισει,
να μισει την υλικη δημιουργια, να μισει τις λειτουργιες της φυσης, τις οποιες ο θεος ορισε να λειτουργουν ετσι,
εμποδιζει τον ανθρωπο να ερθει προς το φως το ΑΛΗΘΙΝΟ,
παιζοντας στη δημιουργια το κατ' εξοχην ρολο του ΣΑΤΑΝΑ !!!
ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ-ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ-ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ
ΓΙΑΤΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ
ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ !!!
Προσπαθώντας να αποφύγω την τμηματική μου απάντηση στα γραφόμενά σου, θα γίνω όσο πιο συνοπτικός γίνεται.
Σχετικά με τον πληθυντικό έχεις δίκιο και θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ενικό. Πάραυτα εστιάζεις σε θέματα γραμματικής αλλά εξακολουθείς να μην απαντάς περί αποδείξεων ταύτισης θρησκείας και Τεκτονισμού.
Σχετικά με τον όρο "Θεός" σου επαναλαμβάνω πως χρησιμοποιείται το Μ.Α.Τ.Σ. ως απόρροια των αρχικών καταβολών της οργάνωσης (προήλθε από συντεχνίες κτιστών). Τι πιο λογικό κι επόμενο λοιπόν από το να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος όρος. Σου ανέφερα συγκεκριμένα χωρία χριστιανικής υμνολογίας όπου ταυτίζεται ο Θεός με τον Κτίστη αλλά δεν ανέφερες τίποτα γι αυτό… Αν θέλεις μπορώ να σου παραθέσω και εικόνες που αναπαριστούν τον Ιησού να κρατά Τεκτονικά εργαλεία. Και μια και μιλάμε για Θεό, αν όντως ο Τεκτονισμός έχει τον δικό του ξεχωριστό Θεό, μπορείς να μου δείξεις κάποιες αναπαραστάσεις του σε πίνακες, εικόνες, αγάλματα κλπ; Ήδη ξέρεις την απάντηση...
Σχετικά με τη σωτηρία, τα εισαγωγικά δεν τα είχα χρησιμοποιήσει τυχαία. Ο όρος σωτηρία χρησιμοποιείται κατά κόρον από το χριστιανισμό και κατ’ ουσίαν αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του δόγματός του. Η σωτηρία που διατείνεται ο Τεκτονισμός είναι πολύ διαφορετικής χροιάς. Η μεταβολή του ανθρώπου σε Θείο είναι κάτι που έχει διαφορετική απήχηση στον καθένα και κατ’ εμέ αποτελεί πνευματική εξέλιξη, χωρίς να σημαίνει πως αν αυτό δεν είχε επιτευχθεί είμαστε χαμένοι από χέρι.
Σχετικά με το δωδεκάθεο, σου θυμίζω πως οι αρχαίοι Έλληνες δεν ακολουθούσαν καμία θρησκεία. Είχαν ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ, πράγμα πολύ διαφορετικό.
Παράλληλα αναφέρεις ότι επειδή εντός των Στοών απαγορεύονται συζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου, αυτό είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι ο Τεκτονισμός είναι θρησκεία! Μα είσαι σοβαρός; Από πού εξάγεις αυτό το συμπέρασμα; Ίσα-ίσα αν ο Τεκτονισμός ήταν θρησκεία, τότε το 90% των συζητήσεων θα ήταν θρησκευτικού περιεχομένου της αυτής θρησκείας (κάνω λάθος;). Επίσης σου θυμίζω πως και στο Rotary απαγορεύονται αυστηρώς τέτοιου είδους συζητήσεις. Άρα και το Rotary είναι θρησκεία έτσι; (κάνω λάθος;)
Σχετικά με το θέμα της "εργασίας" προς απόκτηση της Γνώσης, σου θυμίζω πως άλλοι έχουν τα πρωτεία της υπό όρους παροχής της Γνώσης... Στον Τεκτονισμό σου δίνεται η ευκαιρία να εξελιχθείς πνευματικά και ηθικά μέσω δραματουργικών συμβολισμών και αλληγοριών. Αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον με προσωπικό ενδιαφέρον και ειλικρινή ενασχόληση με τέτοια θέματα. Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχουν μεσάζοντες και de jure κάτοχοι της Γνώσης όπως συμβαίνει στο χριστιανισμό του Παύλου (και όχι του Ιησού). Στην εκκλησία του Παύλου είναι ελάχιστοι εκείνοι που από εσωτερική ανάγκη κοπιάζουν για την πνευματική τους εξέλιξη και την απόκτηση της Γνώσης. Οι περισσότεροι που "ασχολούνται" το κάνουν υπό τον φόβο της μετά θάνατον τιμωρίας, εξαγοράζουν δηλαδή τον "παράδεισό" τους. Αυτό είναι και το αιώνιο (και μοναδικό) επιχείρημα που τόσο τεχνιέντως κατάφερε να περάσει στο υποσυνείδητο του χριστιανού η εκκλησία του Παύλου. Τι μου δίνει αυτή; μια ζωή γεμάτη φόβο, χωρίς λόγο σεβασμό των "ιερέων" (btw γιατί ο μουσουλμάνος πολίτης της Ελλάδας να πληρώνει φόρους για το μισθό των χριστιανών ιερέων;
), μια ζωή ταπείνωσης σε αρρωστημένω επίπεδο που φτάνει μέχρι την έλλειψη αυτοσεβασμού και αυτοαναγνώρισης, μια ζωή διαρκούς ελέγχου από άτομα που βιάζουν την προσωπικότητα και τη νοημοσύνη μας φορώντας πανάκριβα άμφια (κι εμείς περιμένουμε να κατέβει Εκείνος ανυπόδητος...
) και άλλα πολλά που είναι εκτός του συγκεκριμένου θέματος. Πάντως ο Θεός φίλε Beren βρίσκεται αλλού κι όχι στην εκκλησία του Παύλου. Ξέρεις που βρίσκεται; ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Αγιογραφία 1η:
quote:
Και μία αγιογραφία των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού εμφανώς επηρεασμένη από Γνωστικές και Νεο-Πλατωνικές αντιλήψεις:
Αγιογραφία 2η:
quote:
Αγαπητέ apistefta omorfos, που εύχομαι να είσαι "όνομα και πράμα", η αγιογραφία δεν γνωρίζω από ποιόν φιλοτεχνήθηκε, αλλά γνωρίζω ότι βρίσκεται σε βίβλο, η οποία βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας και χρονολογείται από το 1250μ.Χ. περίπου.Έχω βρει και άλλη μία, η οποία δεν γνωρίζω από πού προέρχεται:
Αγαπητέ Oculatis Abis, η ανάλυσή σου είναι πολύ καλή (κατά την γνώμη μου), ώστε να εννοήσουμε τη διαφορά μεταξύ της εσχατολογικού περιεχομένου ενασχόλησης με το θείο και της εσχατολογικού & σωτηριολογικού περιεχόμενου αντίστοιχης, η οποία αφορά σε θρησκείες.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

quote:
Ο Ναιτικός φίλε Knight MIXAIL,όπως πολύ σωστά είπες είναι αυτός :![]()
Επειδή μου είπες ότι τον είδες σε υψηλόβαθμους (τον δικό μου),αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι είναι το έμβλημα των εν ενεργεία και πρώην Κραταιών Διοικητών στο τάγμα των Ιπποτών του Ναού και μιλάω για σήμερα.
συγγνωμη για την παρεμβαση αλλα εχω μια απορια.
Θα ηθελα να μαθω τι ακριβως συμβολιζει ο σταυρος αυτος που εχει για ψυφιακη υπογραφη ο Gothic.
Tην τελευταια φορα που συναντησα εναν παρομοιο ηταν στον παπα και απ'οτι καταλαβαινω συμβολιζει την ταυτοχρονη αναπτυξη των τριων κεντρων/αρχων.Βεβαια εκεινος ειχε τις οριζοντιες γραμμες ισες.Επειδη εχω μαθει να διαβαζω τον σταυρο απο τα τετραγωνα που περικλιει και ο συγκεκριμενος εχει 15 θα ηθελα να μαθω αν αναφερετε σε κατι συγκεκριμενο γιατι συνειρμικα δεν μου λεει κατι.
Ευχαριστω.
quote:
συγγνωμη για την παρεμβαση αλλα εχω μια απορια.
Θα ηθελα να μαθω τι ακριβως συμβολιζει ο σταυρος αυτος που εχει για ψυφιακη υπογραφη ο Gothic.
Tην τελευταια φορα που συναντησα εναν παρομοιο ηταν στον παπα και απ'οτι καταλαβαινω συμβολιζει την ταυτοχρονη αναπτυξη των τριων κεντρων/αρχων.Βεβαια εκεινος ειχε τις οριζοντιες γραμμες ισες.Επειδη εχω μαθει να διαβαζω τον σταυρο απο τα τετραγωνα που περικλιει και ο συγκεκριμενος εχει 15 θα ηθελα να μαθω αν αναφερετε σε κατι συγκεκριμενο γιατι συνειρμικα δεν μου λεει κατι.
Σε δύο μηνύματα έγραψα ότι είναι Ναιτικός.
Γιατί δεν το ψαχνεις λίγο?
Υ.Γ. Μάλιστα έχω κάνει και ένα λάθος το οποίον πρέπει να διορθώσω τελικά ![]()
Είπα ότι είναι έμβλημα κραταιού Διοικητού αλλά το σωστό είναι ότι είναι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Edited by - Gothic on 15/01/2005 15:04:14
αυτο εκανα τοση ωρα.Εψαχνα.
Το μονο που βρηκα αρα καλως θυμομουν ειναι αυτο:
The ideogram with its main axis vertical may be used by tramps, and then has the same meaning as the preceding entry sign. But in other contexts it looses its association to danger and instead becomes a blessing sign. It is a variation of the cross of the pope and of the cross of the Russian Orthodox Church.
κατι παραπανω;
μημπως μπορεις να μου προτεινεις να ψαξω καπου συγκεκριμενα;
γιατι απ'οτι βλεπω το συμβολο δεν ειναι μονο ναιτικο...
αλλα δεν θα με πειραζε και αυτη η ερμηνεια αν μπορουσες
να μου την μεταφερεις.
ευχαριστω και παλι
Σαφώς δεν είναι μόνο Ναιτικός.Και εκείνοι από κάπου τον πήραν.
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όντως έχει σχέση με κάποια "αρχιερατική εξουσία".
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στο Τάγμα των Ναιτών σήμερα έχει την ίδια "ιερατική" σημασία.
Με εξουσία ναι ![]()
Τώρα πιο εσωτερικά ας πούμε,δεν το έχω ψάξει.
Ας το δούμε λοιπόν ![]()
Υ.Γ. Ο ρωσικός πάντως είναι πολύ διαφορετικός και έχει άλλο νόημα.

Edited by - Gothic on 15/01/2005 16:08:03
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά ίσως βοηθήσω.
Δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλά στοιχεία γι' αυτό το σύμβολο στο Διαδίκτυο.
Ίσως, ο λόγος να είναι ότι δεν είναι σταθερό, αλλά συνεχώς αναπτυσσόμενο ανάλογα με την περίπτωση.
"Μας φώτισες", τώρα θα μου πεις, αλλά αν βρεις κάποια λίγα στοιχεία που υπάρχουν διάσπαρτα (εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει άλλα), θα καταλάβεις τί εννοώ...
.
.

Πράγματι είναι πολύ μεταβλητό δεδομένου και σήμερα στο Τάγμα των Ιπποτών του Ναού υπάρχει και με 5 οριζόντιες γραμμές και μόνον ένας φέρει με 7

Ευχαριστω πολυ και τους δυο σας
Αλλο θρησκεια και αλλο δογματα και κανονες εκκλησιας
Η εκκλησια σημερα ακολουθει ενα τυπικο που βγηκε μεσα απο συνοδους και ειδικα τον πρωτο καιρο οι νομοι της ειχαν σκοπο να επηρεασουν την κοινωνικη κατασταση της τοτε εποχης(βλ.Αρειος, θεμα μετενσαρκωσης κλπ κλπ)
Για να μαθει κανεις απο οποια δηποτε θρησκεια το τι θελει να πει πρεπει να ψαξει μονος του στα κειμενα της και δεν υπαρχει τυπικη και σταθερη απαντηση,αφου η θρεισκεια ασχολειται κυριως με τη μεταφυσικη τοτε η απαντηση θα ειναι διαφορετικη για τον καθενα. το βιωμα των μυστηριων της θειας λειτουργειας η της καθε τελετης αλλο αποτελεσμα θα εχει σε μενα και αλλο σε καποιον αλλο.Και αυτο ειναι το θετικο που διδαξε ο Χριστος αλλα αλλαξε ο "εκπροσωπος του επι γης"¨Δεν υποχρεωνει κανενα σε τιποτα και δειχνει το δρομο αλλα δε σε βαζει σε μαντρι
Ακομα και τα 4 ευαγγελια που μετα πολλων κοπων διαλεξε το θρησκευτικο κατεστημενο ερχονται σε συγκρουση πολλες φορες με τα τυπικα των "ιερων" συνοδων.
Κλασικο και αστειο παραδειγμα η αγιοποιηση η μνημονευση ατομων απο ολες τις εκκλησιες για εθνικοπολιτικους λογους,οπως ο Κροατης σφαγεας του πολεμου η ακομα και ο δικος μας Παισιος πρωην μελος του εθνικοφρονος ΕΔΕΣ.Αγιοποιηση σημαινει φωτηση και λιγη μπορουν να φτασουν ως εκει νομιζω
Δεν θελω να παρω θεση υπερ των εσωτεριστων η των χριστιανων ,αυτο που σιγουρα μπορω να πω [μαθε πρωτα για να κρινεις και αμφεβαλε συνεχως για οτι ακους αν δεν το διαπιστωσεις ο ιδιος}
Πολύ ωραία, αγαπητέ Pikos Apikos!
Μια και ο φίλος BEREN φαίνεται να παρέδωσε τα όπλα κι ο skeptic παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε άλλα δωμάτια, ας δούμε πού μπορεί να μας οδηγήσει η υπερβολή της κινδυνολογίας, της συνωμοσιολογίας και η αθεράπευτη άγνοια:
(Αυτό είναι απάντηση απάντηση προς κάποιους αμφιταλαντευόμενους χρήστες σε φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος που αναμασούσαν την ορθόδοξη καραμέλα περί μασονικής συνωμοσίας ενάντια στον ...χριστιανισμό. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκα για ..."μασονισμό"! Ακολουθεί και η ΤΟΤΕ τοποθέτησή μου ως προς το θέμα του νήματος, που αφορούσε κάποιους παλαιούς -όχι τους πρόσφατους- βομβαρδισμούς στη Βαγδάτη)
Περά από αυτά που διατυμπανίζουν οι απανταχού συνωμοσιολάγνοι, η μασονία ή τεκτονισμός σχηματίστηκε σαν μυστική οργάνωση τεκτόνων-κτιστών για την ανοικοδόμηση του ναού του σολομόντος που είχε ισοπεδώσει ο Αυτοκράτωρ Τίτος το 70μ.χ. (= Μη Χέ@@...)! Ο τεκτονισμός ιδρύθηκε σαν μια μυστική αδελφότητα που δρούσε συνωμοτικά για να ρίξει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εκ των έσω! Όργανο για την διάβρωση της Αυτοκρατορίας ήταν η προώθηση αυτής της ιουδαϊκής αίρεσης που λεγόταν χριστιανισμός!
Η μασονία είναι μια συνωμοτική οργάνωση προωθήσεως του χριστιανισμού και τίποτε άλλο! Βέβαια παρέμεινε πιστή στον χριστιανισμό έτσι όπως τον εννοούσε αυτή! Γι' αυτό και οι όποιες επιφανειακές κόντρες με ορθοδόξους (η ορθοδοξία σχηματίζεται μετά την εικονομαχία), καθολικούς (αποσχίζονται καιμμιά 300ριά χρόνια αργότερα της εικονομαχίας) κλπ...
Αν και όλοι οι επίσκοποι είναι μέλη τεκτονικών στοών, οπότε δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα! Τα ιερά βιβλία της μασονίας είναι τα ιερά βιβλία του χριστιανισμού! Στην "αγία τράπεζα" κάθε στοάς βρίσκεται η αγία γραφή, συνήθως ανοιχτή στο βιβλίο Β' βασιλέων, αναπόσπαστο κομμάτι της ορθοδόξου πίστεως...
![]()
![]()
![]()
![]()
Η συνέχεια εδώ.
.
.

Edited by - Zadok on 15/01/2005 21:54:41
Καλημέρα...

quote:
...η ακομα και ο δικος μας Παισιος πρωην μελος του εθνικοφρονος ΕΔΕΣ.
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα, μπορείς να μας δώσεις μερικές λεπτεμέρειες επί τούτου;

quote:
Η μασονία είναι μια συνωμοτική οργάνωση προωθήσεως του χριστιανισμού και τίποτε άλλο! Βέβαια παρέμεινε πιστή στον χριστιανισμό έτσι όπως τον εννοούσε αυτή! Γι' αυτό και οι όποιες επιφανειακές κόντρες με ορθοδόξους (η ορθοδοξία σχηματίζεται μετά την εικονομαχία), καθολικούς (αποσχίζονται καιμμιά 300ριά χρόνια αργότερα της εικονομαχίας) κλπ...
ΠΩΣ!! ![]()
. Αν όντως υπάρχει underground σχέση μεταξύ Τεκτονισμού και εκκλησίας, θα έλεγα ότι τελικά επωφελείται ο Τεκτονισμός και η εκκλησία δρα για τη διάδοσή του, μιας και οι περισσότεροι "πολέμιοι" του Τεκτονισμού κάνουν ό,τι μπορούν για να γνωστοποιήσουν στον κόσμο πολλά περί αυτού. Θυμηθείτε τα βιβλία Malleus Meleficarum και το "Κατά Κέλσου". Και τα δύο ήταν βιβλία που με τα εναντίον που έγραφαν γνωστοποιούσαν πολλά περί αυτών...
Πάντως ο Τεκτονισμός δε νομίζω να έχει ανάγκη "διαφήμησης" (έστω και δωρεάν
) γιατί οι σκοποί του δεν είναι η προβολή και η ποσότητα αλλά η ποιότητα, η σύνεση, το σθένος, η εγκράτεια και η δικαιοσύνη. Αρετές που για κάποιους "προβατίζοντες" θα είναι πάντα άγνωστες...

Χώστε του ένα παλούκι στην καρδιά καλύτερα ![]()
Πάντως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς δημιουργήθηκαν πρώτα οι ορθόδοξοι και 300 χρόνια μετά οι καθολικοί![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
Πάντως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς δημιουργήθηκαν πρώτα οι ορθόδοξοι και 300 χρόνια μετά οι καθολικοί
Έλειπαν στις Σταυροφορίες και μέχρι να γυρίσουν να συζητήσουν και να αποφασίσουν πήρε καιρό !
![]()