- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Οχι δεν ηταν η ΧΑ.ΟΧΙ!!!!!!!!Τα παιδια αυτα ειναι αθωα.Δεν ακουν βια ποτε.Ολα τα λυνουν με το διαλογο
Λοιπόν για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη...
Προφανώς τα "λεβεντόπαιδα" του Μιχαλολιάκου δεν καλογυμνάζουν μπράτσα απλώς και μόνο για να τα δείξουν το καλοκαίρι σε καμιά Μύκονο ή για να τους καμαρώνει η γκομενίτσα τους και η μαμακα τους...
ούτε επειδή το πήραν πατριωτικά και κατά γράμμα το αρχαίο ...εν σώματι υγιεί.
Μ'αλλα λόγια αν παραστεί η ανάγκη "ρίχνουμε και κάνα φαπίδι" αμά λάχει να 'ούμε. (όπως περίπου ο καθένας από όλους αυτούς που μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, κλπ, "για ώρα ανάγκης", αυτοπροστασία και τα συναφή).
Δηλαδή "η βία" δεν αποκηρύσσεται. Για την ακρίβεια δεν αποκυρήχτηκε ποτέ και από κανέναν πραγματικά και επί της ουσίας. Μέρος του κόλπου και του συστήματος είναι και αυτή.
Ακόμα και η οπτική που βλέπουμε και χαρακτηρίζουμε τη βία ποικίλει, αναλόγως της "γωνίας" και με ποιανού το μέρος είμαστε. Αν η βία είναι εναντίον του εαυτού μας ή των συμφερόντων μας είναι "κακή".
Αν είναι εναντίον άλλων που μας επιβουλεύονται όμως είναι "καλή".
Να φέρω ένα πολύ γνωστό παράδειγμα: Αλέκος Παναγούλης.
Γιατί τον θεωρούμε πχ ήρωα? τι έκανε το άτομο? (ή καλύτερα τι πήγαινε να κάνει?) Απάντηση: ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΙΑ (να καθαρίσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο...)
Γι'αυτό το πράγμα όμως τιμάται ως ήρωας (αφού υποτίθεται πήρε "προσωπικά" το θέμα του "ατιμασμού" της Δημοκρατίας -την είδε ας πούμε ότι αυτή ήταν η ύψιστη αξία κάτι σαν την τιμή της γυναίκας του ή της κόρης του, και είπε ο άνθρωπος να "καθαρίσει" τον βιαστή/σφετεριστή Παπαδόπουλο, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι από μας (αν επρόκειτο για τις γυναίκες μας...).
Άρα η βία σκέτη δε λέει τίποτα. Ενδεχομένως δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Σημασία έχει το περιβάλλον, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η "γνώμη του κοινού", κάποιες "αξίες", οι ορισμοί και οι συνθήκες όλων αυτών.
Λένε πχ. ότι η Χρυσή Αυγή πήρε ένα σεβαστό ποσοστό από ψηφοφόρους της Αττικής στους οποίους "εμπέδωσε" ένα αίσθημα ασφάλειας. Συνόδευε γιαγιάδες στα ΑΤΜ, εν είδει άμισθου σεκιουριτά -του καλού παιδιού της γειτονιάς, κλπ. Ή άμα κανας μαυριδερός πείραζε καμιά "δικιά μας" κοπελίτσα μπορεί να γινόταν ακόμα περισσότερο μαυριδερός (και όχι μόνο από την έκθεση στον Αττικό ήλιο...), και διάφορα τέτοια τινά...
Αυτά δεν είναι άσχημα πράγματα, και αγκαλιαστήκανε από το κοινό. Σου λέει αμα έχω ανίκανη Αστυνομία και ανύπαρκτο κράτος, τότε γιατί να μην αποδεχτώ τις "υπηρεσίες" του Καιάδα του Γερμενη και του Κασιδιάρη...έστω κι αν με χαλάει λίγο το λουκ τους?
Επίσης αν ο "στόχος" φαίνεται να έχει και κάποια ευρύτερη στήριξη "δικαίου" (το κοινό περί δικαίου αίσθημα) πού το πρόβλημα?
Είναι περίπου το ίδιο στόρυ με τον κάθε έναν "ιδεολόγο" των μεν που οι δε αποκαλούν "τραμπούκο" ή "τρομοκράτη", βλέπε πχ. 17 Νοέμβρη (όταν είχε ας πούμε στόχους "ευρύτερης" αποδοχής πχ. πρακτορες CIA, βασανιστές χούντας,κλπ).
Και μερικά ερωτήματα έτσι για περαιτέρω ...στοχασμό επί του θέματος.
Αν, λέμε τώρα, κατά σύμπτωση πέρναγε κάνα γκρουπ Χρυσαυγιτών το μοιραίο βράδι που κάτι Αφγανοί λαθραίοι μαχαιρώνανε τον Καντάρη για μια κάμερα, και τους είχε αρχίσει στις γρήγορες πριν προλάβουν να πουν Καμπούλ, τι θα λέγαμε για τα παιδιά?
Πάμε στα πιο δύσκολα τώρα....Αν, λέμε πάλι, καμιά ομάδα από παρόμοια "λεβεντόπαιδα" είχε στήσει καρτέρι σε καναν ΓΑΠ ή κάναν Καραμανλή ή Αλογοσκούφια, ή Παπακωνσταντίνου, ή Πάγκαλο ή Άκη (πριν μπει μέσα) ..ή ..ή... και του ξηγιότανε "Παναγουλέικα", τι θα ήταν?
Δράστης του κοινού ποινικού ???
Τα όρια όπως βλέπετε είναι δυσδιάκριτα
(και γι'αυτό πρέπει να υπάρχει ένα ΣΟΒΑΡΟ και ΔΙΚΑΙΟ κράτος, και μια αληθινή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ώστε να μη το κάνουμε Αμέρικαν Μπαρ και Φάρ-Ουέστ και αρχίζει και παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του...)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
corgito ergo sum
Αρκετά πράγματα λέγονται στη σωστή τους διάσταση.
Δίνει αφορμή για περαιτέρω ουσιαστικούς στοχασμούς.
quote:Έτσι είναι όπως το επισημαίνεις και στα τονισμένα γράμματα[μπήκαν σε bold απο εμένα].
Τα όρια όπως βλέπετε είναι δυσδιάκριτα
(και γι'αυτό πρέπει να υπάρχει ένα ΣΟΒΑΡΟ και ΔΙΚΑΙΟ κράτος, και μια αληθινή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ώστε να μη το κάνουμε Αμέρικαν Μπαρ και Φάρ-Ουέστ και αρχίζει και παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του...)
Ακριβώς επειδή είναι δυσδιάκριτα τα όρια, γι'αυτό χρειάζεται προσοχή σε αυτοπαγιδεύσεις που μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους παντού, σ'όλους τους χώρους ανεξαιρέτως και σ'όλες τις περιόδους.
Κι οι αυτοπαγιδεύσεις ξεκινάνε πρώτα απ'όλα απ'το δικό μας μυαλό.

Να υποθέσω οτι οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν στημένοι?
Που είσαι macedon να παίξεις τον αγαπημένο σου ρόλο,να κάνεις τον συνήγορο του διαβόλου.![]()
![]()
![]()
Edited by - alex22 on 05/06/2012 18:36:26
quote:
Να υποθέσω οτι οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν στημένοι?
Σχετικά με την υπόθεση αυτή, μπορείς να υποθέσεις ό,τι θέλεις. Δεν κάνει μεγάλη διαφορά.
Πάντως, αυτό που μπορείς να υποθέσεις με σιγουριά είναι πως οι καταγγελίες σου για δολοφονίες από μέλη της Χρυσής Αυγής, διαβιβάστηκαν ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος μάλλον θα σου είναι ευγνώμων για τη συμβολή σου στη διελεύκανση των εγκλημάτων που γνωρίζεις.

macedon
quote:
Σχετικά με την υπόθεση αυτή, μπορείς να υποθέσεις ό,τι θέλεις. Δεν κάνει μεγάλη διαφορά.
Θα ήθελα ωστόσο να ακούσω την δική εκδοχή απο καθαρή περιέργεια.
quote:
Πάντως, αυτό που μπορείς να υποθέσεις με σιγουριά είναι πως οι καταγγελίες σου για δολοφονίες από μέλη της Χρυσής Αυγής, διαβιβάστηκαν ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος μάλλον θα σου είναι ευγνώμων για τη συμβολή σου στη διελεύκανση των εγκλημάτων που γνωρίζεις.
Είπαμε δεν έχω στοιχεία.
Edited by - alex22 on 05/06/2012 19:04:03
quote:
Θα ήθελα ωστόσο να ακούσω την δική εκδοχή απο καθαρή περιέργεια.
Η δική μου εκδοχή λέει απλά: Όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ένοχοι.
Λέει επίσης ότι όποιος καταδικάζει ανθρώπους με βάση τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, είναι οπαδός του ολοκληρωτισμού.

macedon
quote:
Η δική μου εκδοχή λέει απλά: Όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ένοχοι.
Εμ,εδώ είναι το πρόβλημα,υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που ο κατηγορούμενος την γλυτώνει λόγω έλλειψης στοιχείων.Δεν παύει όμως στην συνείδηση να είναι εγκληματίας.Στα δικαστήρια χρειάζονται τα στοιχεία,στην ζωή όμως? Εγω εκεί εστιάζω.
quote:
Λέει επίσης ότι όποιος καταδικάζει ανθρώπους με βάση τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, είναι οπαδός του ολοκληρωτισμού.
Γενικότερα το να κρίνουμε τον οποιονδήποτε για το οτιδήποτε είναι λάθος. Δεν έπρεπε να κρίνω τους χρυσαυγίτες,αλλα τις θέσεις που υποστηρίζουν.Αυτή η γραμμή είναι πολύ λεπτή και συχνά κάνουμε λάθος και παρασυρόμαστε.Μην πείς όμως οτι εσύ δεν το κάνεις αυτό.Εχεις βάλει σκοπό σου στο φόρουμ να υποβαθμίσεις όσο περισσότερο γίνεται τους χριστιανούς.
Διάβασα με μεγάλη προσοχή το προηγούμενο σχόλιό σου και ομολογώ ότι τα είπες όλα. Θίγεις ένα ζήτημα στον πυρήνα του, εκεί που διαμορφώνεται: Το φαινόμενο "βία" και η ερμηνεία του ανάλογα με την οπτική γωνία ή τους παραμορφωτικούς φακούς του κρίνοντος.
Με βάση αυτά που γράφεις (και που ουσιαστικά είναι αυτό που επιβεβαιώνεται από την καθημερινότητα και τα εμπειρικά δεδομένα) είναι πως υπάρχει "καλή βία" και "κακή βία", ανάλογα με το ποιός την ασκεί, προς ποιο υποκείμενο και ποια η θέση του υποκειμένου στην επίσημη πολιτική σκηνή της χώρας.
Μάλιστα, αυτά τα δύο είδη βίας, μπορούν εύκολα να αλλάξουν χαρακτηρισμό αν αλλάξει η μεταβλητή της πολιτικής. Αυτό π.χ. που σε δεδομένο στιγμή αποτελούσε "τρομοκρατική ενέργεια", σε μια άλλη χρονική στιγμή μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ηρωική ενέργεια", "αντιστασιακή ενέργεια", ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο, και το αντίθετο.
Τα όρια, όπως ορθά επισημαίνεις, είναι πολύ δυσδιάκριτα και το ίδιο πρόβλημα σωστής θεώρησης των φαινομένων αυτών αντιμετωπίζει και η ίδια η νομοθεσία της χώρας. Τι θα γίνει για παράδειγμα, αν ένας οπλισμένος ληστής μπει μέσα στο σπίτι μου με σκοπό να με ληστέψει ή/και να βλάψει την οικογένειά μου και γω του αδειάσω την καραμπίνα στο κεφάλι του προκειμένου να προστατέψω τη ζωή μου και τη ζωή των μελών της οικογένειάς μου;
Στο αμερικανικό δίκαιο τα πράγματα είναι σαφή. Μπήκες σε ξένο σπίτι, ο ένοικος έχει το δικαίωμα να σε πυροβολήσει. Απλά πράγματα. Σου είπε η αστυνομία να σταματήσεις και δεν σταμάτησες, σε πυροβολάει. Επίσης απλά πράγματα.
Στο ελληνικό δίκαιο ο νομοθέτης, εκφράζοντας πιθανώς την "προοδευτικότητα" λέει πως θα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις με ίση βία απ' αυτήν που ενδεχομένως έχει σκοπό να ασκήσει αυτός, διαφορετικά μπορείς να κατηγορηθείς για "φόνο από πρόθεση".
Έτσι, μπαίνοντας ένας ληστής στο σπίτι μου, και έχοντας εγώ στα χέρια μου π.χ. ένα όπλο, θα πρέπει να τον ρωτήσω:
- Συγνώμη, τι είδους βία σκοπεύεις να ασκήσεις πάνω μας;
- Μμμμ..., βία με μαχαίρι.
- Α, οκ τότε. Μισό λεπτό ν' αφήσω το όπλο να πάω να φέρω ένα μαχαίρι ώστε να έχουμε το ίδιο.
Τέλος πάντων PY8AGORA, πάω από το ένα θέμα στο άλλο αλλά η αφορμή που έδωσες σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση. ![]()

macedon
quote:
Δεν παύει όμως στην συνείδηση να είναι εγκληματίας.
Στη συνείδηση ποιού; Τη δικιά σου;
quote:
Στα δικαστήρια χρειάζονται τα στοιχεία,στην ζωή όμως? Εγω εκεί εστιάζω.
Τα στοιχεία χρειάζονται παντού. Διαφορετικά, η έλλειψή τους δημιουργεί και αναπαράγει συκοφαντίες. Ειδικότερα, όταν εμπλέκονται αυτόκλητοι υπέρτατοι κριτές, όπως εσύ, για παράδειγμα.
quote:
Γενικότερα το να κρίνουμε τον οποιονδήποτε για το οτιδήποτε είναι λάθος.
Τότε μην το κάνεις.
quote:
Δεν έπρεπε να κρίνω τους χρυσαυγίτες,αλλα τις θέσεις που υποστηρίζουν.
Αν τις γνωρίζεις, μπορείς να τις κρίνεις ελεύθερα. Άλλωστε, γι'αυτό είναι οι θέσεις. Για να κρίνονται από τους ανθρώπους και από την Ιστορία. Το ίδιο και οι πράξεις.
quote:
Αυτή η γραμμή είναι πολύ λεπτή και συχνά κάνουμε λάθος και παρασυρόμαστε.
Ε, δεν προσπαθείτε και πολύ ώστε να μην παρασύρεστε...
quote:
Μην πείς όμως οτι εσύ δεν το κάνεις αυτό.
Αποφεύγω να κρίνω τους ανθρώπους ή τα φρονήματά τους. Οι ιδέες τους με βρίσκουν απέναντι, όχι οι άνθρωποι. Εκτός βέβαια από την περίπτωση που οι εν λόγω άνθρωποι ξεκινούν προσωπικές επιθέσεις.
quote:
Εχεις βάλει σκοπό σου στο φόρουμ να υποβαθμίσεις όσο περισσότερο γίνεται τους χριστιανούς.
Οι χριστιανοί στους οποίους αναφέρεσαι, τα καταφέρνουν θαυμάσια να υποβιβάζονται μόνοι τους και δεν έχουν ανάγκη από τη δική μου βοήθεια για να το επιτύχουν.

macedon
Aγαπητοι φιλοι
η βενζινη πηγε 1 ευρω ,διπλασιασε δηλαδή την τιμή της μέσα σε 5 χρόνια και και δεν βρίσκω σωστό, ο λαός των Ελλήνων που αγωνίστηκε να απελευθερωθή από τον ζυγό των Τούρκων,να βρίσκεται τωρα κατω από τον ζυγό των εκβιαστών του πετρελαίου,σας προτείνω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο,καθώς και τις ανάλογες βιομηχανίες ανεμογενητριών και φωτοβολταικών πάνελ, ώστε αυτό το αυτοκίνητο να φορτίζεται δωρεάν από τον ήλιο και τον άνεμο.
Στο ιντερνέτ στο www.austinev.org/evalbum βλέπουμε ενα φωτοαλμπουμ ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο σημείο που λέει Datsun/Nissan κανουμε κλικ και βλέπουμε ένα Nissan pickup του 1987 ,να εχει μετατραπεί σε ηλεκτρικο και να εχει τελική ταχύτητα 160 χλμ/ωρα ,πολύ κοντά δηλαδή στις δυνατότητες των αυτοκινήτων που κινούνται με πετρέλαιο ή βενζίνα.(Το ρεκόρ στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι 300 χλμ/ωρα).Τα αυτοκίνητα σε αυτό το αλμπουμ, εχουν το μειονέκτημα ,ότι η φόρτιση στις μπαταρίες τους κρατάει μεχρι 100 χλμ.Το προβλημα αυτό εχει λυθεί με τις μπαταρίες λιθίου ,οι οποίες δίνουν ενεργειακή αυτονομία 400 χλμ στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Στο www.evuk.co.uk/links/art2.html βλέπουμε τις εταιρείες που παράγουν μπαταρίες λιθίου και οι πιο φτηνές παράγονται στην Κίνα.Η παραγωγή πετρελαίου στην Κίνα είναι μικρή και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 1.300.000.000 κατοίκων της,γιαυτό οι κινέζοι στρέφονται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και εχουν ανακοινώσει ότι αρκετά από αυτά .θα εξυπηρετούν τους επισκέπτες στους
Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008.
Στο www.evuk.co.uk/hotwires/moira/art16.html βλέπουμε ότι το Toyota Rav 4 ,που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα,στην Καλιφόρνια υπάρχει στην ηλεκτρική του εκδοση.Και επειδή είναι ακριβό ,μπορεί κάποιος να το κυκλοφορήσει νοικιάζοντας το με leasing με εξαμηνιαίες ανανεώσεις.Στην Βρετανία μαζεύουν υπογραφές σε ένα κάλεσμα προς την Toyota να φέρει και εκεί το ηλεκτρικό Rav 4.
To ηλεκτρικό Peugeot 106 κοστίζει στην Βρετανία 15.000 ευρώ αλλά επειδή είναι φιλικό προς το περιβάλλον ,επιδοτείται με 5.000,και μπορεί καποιος να το αγοράσει με 10.000 ευρώ.
Άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα υπάρχουν στο www.speedace.info/electric_vehicle_links.htm.
Μπορεί λοιπόν ,οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί να ορίσουν μια ενημερωτική περίοδο χρόνου με τις ανάλογες προβολές και συζητήσεις για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να τεθεί ενας στόχος,οπου 5.000.000 Ελληνες θα βαλουν σαν συνεισφορά-μετοχή 20 ευρω ο καθένας και θα μαζέψουν 100.000.000 ευρω.
Αλλα τοσα μπορουν να βάλουν οι επιχειρηματίες και η κυβέρνηση,και επειδή η Ευρωπαική Ενωση εχει ανακοινώσει, ότι θελει στα επόμενα 30 χρόνια να αντικαταστήση το πετρέλαιο με άλλες μορφές ενέργειας,μπορουμε να παρουμε επιδοτήσεις από ευρωπαικά προγράμματα και το ποσο να αυξηθή στα 240.000.000 ευρώ.
Με το ποσο αυτό μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ελληνική βιομηχανία που θα φτιάχνει ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες λιθίου,ώστε αν θέλει καποιος θα πετάει τον συμβατικό του κινητήρα και θα κάνει το αυτοκίνητο του ηλεκτρικό.
Αργότερα ,αν τα οικονομικά αυτής της βιομηχανίας πηγαίνουν καλά,θα μπορέσουμε να παράγουμε ένα ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Παρακαλω , οσοι φίλοι ξερουν URL από άλλα ΦΟΡΟΥΜ συζητήσεων, να μου τα δώσουν για να βάλω και εκεί αυτή την πρόταση.
Αν και με γοητεύει ακόμα περισσότερο η ιδέα της φόρτισης από τον Ήλιο.
Ακόμα και το ηλεκτρικό ρεύμα, επιβαρύνει το περιβάλλον.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Edited by - Loco on 08/04/2005 01:24:41
quote:
Πολύ ενδιαφέρον nas 3!
Αν και με γοητεύει ακόμα περισσότερο η ιδέα της φόρτισης από τον Ήλιο.
Ακόμα και το ηλεκτρικό ρεύμα, επιβαρύνει το περιβάλλον
ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.
ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΦΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ.
amalia και open mind το φωτοβολταικο πανελ μοιάζει με τα σκούρα πάνελ του ηλιακού θερμοσίφωνα,αλλα εχει μια επιφάνεια με πυριτικούς κρυστάλους οι οποιοι μετατρεπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρισμό τον οποίο αποθηκεύουμε σε μια μπαταρία.
υπαρχουν αμαξια που ολη η επιφάνεια τους ειναι φωτοβολταική και μπορεις να τα βρεις στην αναζητηση βαζοντας τον τιτλο solar cars.
αν γεμιζεις τις μπαταριες του αυτοκινήτου σου,χρησιμοποιώντας τον ανεμο ή τον ήλιο δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον.
εταιρείες κατασκευής ανεμογεννητριών,υπαρχουν στην ελλαδα.
για τα φωτοβολταικα, θα πρεπει ισως να κανουμε ομαδες μελετης και ανταλαγής πληροφόρησης,για να μπορούμε να φτιάξουμε δικα μας,γιατι αυτά που εισάγονται απο εξω ειναι πολυ ακριβα.
loco θα το εκτιμουσα ,αν εβαζες το θεμα στο φορουμ που ανεφερες
και θελω φιλοι μου να σας ρωτησω,αν εδω στο,μεταξυ τυρου και αχλαδιου,που εβαλα το θεμα ειναι καλα ή πρεπει μηπως να το βαλω,στο [ η γνωση] ή στο [νεα απο το ιντερνετ]ή σε καποιο αλλο κομβικο σημειο για να το δει πολυς κοσμος;
ευχαριστώ.
μπορει το θεμα να υπαρχει σε δυο φόρουμ;
quote:
loco θα το εκτιμουσα ,αν εβαζες το θεμα στο φορουμ που ανεφερες
Its done φίλε μου. Κοίταξε εδώ: http://www.xboxgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=3445#3445

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Ενδιαφέρον το θέμα και η πρωτοβουλία σου γενικότερα, και να σου πω την αλήθεια μου ήρθαν στο νου τα φοιτητικά μου χρόνια!!
Πάνω από 10 χρόνια στη Ελλάδα γίνονται προσπάθειες σε ερευνητικό επίπεδο για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το Τμήμα Μηχανολόγων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών από όσο γνωρίζω έχουν ομάδες οι οποίες ασχολούνται με το θέμα (χωρίς αυτή τη στιγμή που σου γράφω να γνωρίζω περισσότερα) και αν θυμάμαι καλά είχε δημιουργηθεί κάποιο πρωτότυπο. Εγώ ακολούθησα άλλο τομέα και δεν έχω περισσότερες πληροφορίες αλλά βρήκα μία παρουσίαση (κάπως τεχνική) που ίσως σε βοηθήσει. Βρίσκεται εδώ.
Καλή συνέχεια!

Edited by - Jejeje on 12/04/2005 11:54:02
Το βάρος των συσσωρευτών ειδικά των συσσωρευτών τύπου μολύβδου που είναι ο συνηθέστερος τύπος ξεπερνά τα 200 κιλά και η αυτονομία του φυσικά είναι γελοία. Ειδικά όταν η μπαταρία παλιώσει κάπως θα τρελλαθείς στο σπρώξιμο. Βέβαια το βάρος αυτό εξοικονομείται απο το βάρος του κινητήρα αλλά και πάλι είναι μεγάλη η διαφορά.
Το πρόβλημα της φόρτισης παραμένει.. μεγάλο πρόβλημα μπορεί να μείνεις στο δρόμο.. Τα ηλιακά πάνελ δεν εχουν δυνατότητα φόρτισης παρά μόνο στην ηλιοφάνεια και πάλι μειονεκτούν. Τα επιπλέον συστήματα εκμετάλευσης φόρτισης οπως πχ απο την πέδηση δεν επαρκούν.. και η διάρκεια φόρτισης είναι χρονοβόρος..
To μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι οι μπαταρίες αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα πέφτουν και μένεις στο δρόμο συνεχώς θα πρέπει να αντικατασταθούν... Τότε το έξοδο είναι τεράστιο και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα ανακύκλωσης..
Βέβαια προσδοκούμε σε μια υπέροικονομική και μικρού όγκου πηγή ενέργειας η οποία βρίσκεται σε υπέρ εμβρυακή κατάσταση.
Οι μπαταρίες Νικελίου-Καδμίου εχουν 8 πλάσια τιμή απο την μπαταρία μολύβδου και αν μιλήσουμε για καλύτερες οπως οι λιθίου 12 πλάσια τιμή αν τελικά μιλήσουμε για πολυμερών λιθίου εκεί και στα ύψη εκτινάσονται και προβλήματα πολλά παρουσιάζουν και ο κίνδυνος να δώσεις ενα κάρο χρήματα και να σου χαλάσει την αλλη μέρα...
Η χώρα μας δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα εργοστασιακά αυτά αυτοκίνητα .. ούτε με σφαίρες...
Edited by - allzzaro on 12/04/2005 17:50:38
quote:
Το βάρος των συσσωρευτών ειδικά των συσσωρευτών τύπου μολύβδου που είναι ο συνηθέστερος τύπος ξεπερνά τα 200 κιλά και η αυτονομία του φυσικά είναι γελοία. Ειδικά όταν η μπαταρία παλιώσει κάπως θα τρελλαθείς στο σπρώξιμο.
Μικροσκοπικές κυψέλες καυσίμου που καίνε μεθανόλη ή μεθάνιο αναμένεται να αρχίσουν να αντικαθιστούν τα επόμενα χρόνια τις μπαταρίες λιθίου σε κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές.
-----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!