- Διαπιστώσεις...... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Δεν θα μπω στη διαδικασια να ανοιξω νεο μετωπο εδω απλα θα σε παρακαλεσω,μιας και παροτι τα ειχα διαβασει ξανα τα ξαναδιαβασα-για να βεβαιωθω και να τα εμπεδωσω-,να εκανες τον κοπο να τα διαβασεις και εσυ, πιστευω οτι με το να τα ξαναδιαβασεις θα καταλαβεις το γιατι μιλησα οπως μιλησα.
Εχεις δίκιο, καλό είναι να μην συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτή εδώ. Σου υπόσχομαι ότι θα ανατρέξω ξανά στο συγκεκριμένο θέμα, όπως μου συστίνεις, ωστόσο θα χρειαστώ λίγο χρόνο γιαυτό.
Θα τα πούμε λοιπόν!
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου
Να σπας τα σύνορα
Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου
Να πεθαίνεις και να λες:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Διδάχτηκα η και κατανόησα από την Φιλοσοφία, για αυτό εξάλλου γράφω, πως τα πράγματα που αξίζουν στη ΖΩΗ…είναι μέρος της Αιωνιότητας.
Μήπως οι ύβρεις που ειπώθηκαν στο συγκεκριμένο Τοπικ είναι μέρος της?
Δεν ζήτησε κανείς να πάρει κάποιος το μέρος κάποιου, απλά να επέμβετε μιας και μπορείτε… και να σταματήσετε το κατρακύλισμα!
Η υποστήριξη από μέρους μου προς την ΑΤΜΑ, είναι απόρροια και μόνο, ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ…Εχω γνωρίσει από κοντά το Άτομο της, γνώρισα και καταστάσεις, και μπορώ να σε βεβαιώσω, πως όταν γράφει ΠΟΝΑΕΙ… ΠΟΝΑΕΙ….ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΚΛΑΙΕΙ…ΚΛΑΙΕΙ…και φυσικά, ούτε αυτό, είναι μέρος της αιωνιότητας…
Τέλος αν θεωρείται πως η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ η και η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ που σας ζητήθηκε, δεν ανήκουν στην Αιωνιότητα… μα ούτε στον τρόπο συμπεριφοράς και κρίσης του εσωτερικά…. καλό είναι να το γνωρίζουμε!
quote:
Ως συντονιστική ομάδα είχατε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και συνεπώς γνωρίζετε ...κάτι παραπάνω... επί της ουσίας της υποθέσεως,
Υπάρχουν καταγγελίες συγκεκριμένες και επώνυμες για κακή χρήση από πλευράς μέλους του βήματος του οποίου του δίδεται μέσω αυτού του χώρου εις βάρος άλλων μελών.
Αγαπητή Ζάντοκ δεν γνωρίζω εάν κάποιοι από την συντονιστική ομάδα έχουν αναπτύξει προσωπική σχέση, και με ποιόν. Προσωπικά δεν έχω αναπτύξει προσωπικές με κανέναν.(Εκτός των υπολοίπων συντονιστών, του πρώην συντονιστή και φίλου Κέλσου, και του Πλάτωνα με τον οποίο είχα την τύχη να βρεθώ μία φορά).
Το βήμα είναι διαθέσιμο σε όλους. Η χρήση εκδηλώνει την ποιότητα. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι δεν είναι δυνατόν να είμαστε πανταχού παρόντες και τα πάντα πληρόντες. Σε κάθε περίπτωση όπως γνωρίζεις άλλοι κατηγορούν για υπερβολικό παρεμβατισμό άλλοι για ελλιπή.. Λεπτές οι ισορροπίες…
quote:
Τέλος αν θεωρείται πως η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ η και η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ που σας ζητήθηκε, δεν ανήκουν στην Αιωνιότητα… μα ούτε στον τρόπο συμπεριφοράς και κρίσης του εσωτερικά…. καλό είναι να το γνωρίζουμε!
Αγαπημένε μου Πλάτωνα η αντικειμενικότητα ξέρεις ότι υφίσταται μόνο σε προσωπικό επίπεδο.... Σε διαπροσωπικό υπάρχουν διαφοροποιήσεις…Οφείλω πάντως να παρατηρήσω ότι θεωρώ αδόκιμο να χρησιμοποιείται ο χώρος για προσωπικές αντιπαραθέσεις. Στο συγκεκριμένο θέμα δήλωσα παρατηρητής, αλλά ταυτόχρονα εκδήλωσα την θλίψη μου για συμπεριφορές που αναπτύχθηκαν. Η μη ουσιαστικότερη παρέμβαση μου, έχει σχέση με την υπόθεση που έκανα ότι τα μέλη είναι ώριμα και υπεύθυνα για το θέμα στο οποίο συμμετέχουν…
Τέλος δράττομαι της ευκαιρίας για να τονίσω ότι ο προσωπικός μου τίτλος ως «συντονιστή», με τιμά αλλά δεν τον θεωρώ προνόμιο. Αν κριθεί ότι δεν προσφέρω βοήθεια, το έχω δηλώσει ότι ειλικρινά ευχαρίστως αποποιούμαι του τίτλου και συνεισφέρω ως απλό μέλος.. Oύτως ή άλλως δύο χρόνια τώρα συντονιστής μόνο λίγες κίτρινες κάρτες έχω δείξει... ![]()
![]()

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
σ' ευχαριστώ για την απάντηση, όμως το συμβάν είναι συγκεκριμένο και γι' αυτό η ερώτησή μου απευθυνόταν προς την αγαπητή amalia.
Αν κάνεις τον κόπο να προσέξεις λίγο περισσότερο το διάλογο που αναπτύχθηκε στο τόπικ της Άτμας, θα καταλάβεις...
Κατά τα άλλα, η πάπια πηγαίνει πολύ με πορτοκάλι και σερβίρεται θαυμάσια και με δαμάσκηνα.
Και ο νοών νοείτο!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Επιτέλους! Αποκαλυπτήρια! Χεχε!...
Αν και καρναβάλι, τώρα επιτέλους αποκαλύφθηκαν οι απώτεροι σκοποί του esoterica.gr -=Η Πύλη των Μυστηρίων=-...
Τώρα εξηγείται γιατί δε δημοσιεύτηκαν αυτά που είχα κατασκευάσει, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ μου, προσφορά μου για όλα τα μέλη του esoterica...
Τώρα εξηγούνται και πολλά περισσσότερα...
Η άτμα λοιπόν στο ρόλο του "καλού" μπάτσου, όπως και άλλα μέλη που "φαίνονται" ως χριστιανοί αλλά είναι "δικοί σας"...
Και όποιος δεν είναι "δικός σας", έχει τόσο καιρό στο site, με τόσα μηνυματα, δεν έχει ασπαστεί αυτά που με τρόπο προσπαθείσατε να μου "περάσετε", αυτός λοιπόν, πρέπει να εξοστρακιστεί πάση θυσία!!!Χεχε!!!
Άτομα που δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ προηγούμενο μαζί τους, άρχισαν να παίρνουν το μέρος της δόλιας και να μου επιτίθενται με το ίδιο μένος...(!!!)
Ζήτησα επανειλημμένως συμπαράσταση απο τη διεύθυνση (και με email), απο τη στιγμή που οι ίδιοι οι κανονισμοί, θεσπιζόμενοι απο την ίδια τη διεύθυνση, καταπατούνται...
Η πρώτη απάντηση που πήρα ήταν απευθυνόμενη προς τις δυο πλευρές-Οκ.
Έπειτα όμως, η δόλια, εισάγωντας καινές μεθόδους υπονόμευσης και διασυρμού -προς αυτον που δε μπορεί να "σβήσει", διότι είναι γέννημα ΦΩΤΩΣ και όχι μίασμα πλασμένο απο τους χωμάτινους...συνέχισε το διασυρμό μου με τη βοήθεια και άλλων...εκεί όχι μόνον ΔΕΝ εμφανίστηκε η διεύθυνση...
(ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ??? ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ???) ακόμα και...ΦΟΝΟ να έκανε κάποιος, ποιός κανονισμός επιτρέπει κάτι τέτοιο και αν όχι, αν έχω λάθος, ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ είναι αυτός που απάντησε ώστε να σταματήσει κάτι τέτοιο???
Έχω εδώ 1 χρόνο και τα υπόλοιπα μέλη ΟΧΙ ΕΓΩ, αναγνώρισαν κάποια θετικά στοιχεία σε εμένα, εκτός αυτού, ό,τι κάνω, το κάνω ακριβώς γιατί αισθάνομαι οτι απο τη στιγμή που έχω απόθεμα ψυχικό, ΜΠΟΡΩ να ΔΩΣΩ...να ΔΙΝΩ όπου μου ζητηθεί και δε ζητάω τίποτα...
Όπως και κάπου παλαιότερα δήλωσα, εδώ στο esoterica είμαι ο ελάσσων...
Δεν απαιτώ λοιπόν τίποτα...αλλά ΟΧΙ να δέχομαι όλο αυτό επείδή είχα μια διαμάχη με τη δόλια!!!...
Αυτό, ούτε η αξιοπρέπεια και του τελευταίου "Αλβανού" θα του επέτρεπε κάτι τέτοιο...
Την τελική απάντηση όμως, την πήρα απο τη διεύθυνση...
Ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να κάνετε πολύ δρόμο ώστε να με φτάσετε...(!!!)
Αν νομίζετε admin, οτι μπορείτε να πείσετε τους ελάχιστους, αυτούς που δεν ανήκουν στην κλίκα, οτι είμαι καρναβάλι...τότε, έχετε επιτελέσει το έργο σας...Y.Γ. Οι άνθρωποι...ξέχασαν οτι το φως φτάνει στην καρδιά απ' τα μάτια...περνά ξανά μέσα απο τα μάτια και φωτίζει τον κόσμο. Ο κύκλος έσπασε!
Wim Wenders
ΩΡΑΙΑ!
..με ειπε "δολια"...Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑΣ...
με ειπε"καλο μπατσο"/θα προτμουσα τον "κακο μπατσο"
(ΙΑΤΙ ΑΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ + ΘΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ/ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ/ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ,ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ!)
ειπε οτι ανηκω καπου..
ΣΕ ΑΙΡΕΣΗ ;;;;ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΡΕ;;;;;
ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ !
Εδω ανηκω "μαζι σας"....'η τελικα αυτο σας ενοχλησε απο την αρχη;;;;;
...αγαπητοι "αμεροληπτοι" συντονιστες-συντονιστριες..
οπως τοσο καιρο ανηκει κι εκεινος ....
Η ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕ!
ΜΑΛΛΟΝ ...ΟΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ακομη και ο στοπερ που τωρα γραφτηκε εδω ανηκει....
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΠΕΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ;;ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ./ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΑ ....ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ!
....ΕΙΣΤΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ,επειδη ετσι θελησατε...να φανερωθΕΙτε στα ματια μου...ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ....
Ημουν +ΕΙΜΑΙ ειλικρινης απο την αρχη αλλα η πονηρια σας δεν εχει ορια...
Δεν επελεξα να αποκτησω προσωπικες σχεσεις,μα τελικα χορεψα στο γαιτανακι των ωφελιμιστικων γνωριμιων ΣΑΣ που ξεκινησε η "ομαδα αναζητησης".....και τωρα πια που -τα καταφερατε!-..η αποψη μου επαψε να ειναι εντελως υποκειμενικη...ριξατε και το "μπαλακι" για "το καλο του εσωτερικα"! τι λετε βρε! δηλαδη η Ατμα -χωρις τιτλο- δεν πραττει για το καλο του εσωτερικα;;;;;;;;;
Ντροπη σας.
Αντε βρε, να χαιρεστε τους τιτλους σας επειδη ολα για αυτο εγιναν /να πω ομως οτι μου αρεσε παντα να προσφερω σε οσους "δεν εχουν" χωρις να περιμενω να παρω κι ολας..αντιθετα αυτο που κανετε το εχω συνηθισει....αχαριστια και ωφελιμισμος...υποκρισια και δηθεν....εντελως δηθεν!
Να'στε καλα!..."ειλικρινεις συνεργατες μου"....!
καλη σαρακοστη;"
τι ειναι αυτο; δηλαδη τωρα δεν θα φατε ...αλλο κρεας;....
τι να σας πω ....τι να σας πω....
μεχρι και ο ερπετος μιλησε τελευταιος....αλλα γελαει καλα..οποιος γελαει..καλυτερα...
και αυτο δεν ειναι "απειλη"....απλα η γνωση του τροχου της ζωης...
Ειρηνη σας ευχομαι!....οταν μαθετε τι σημαινει η λεξη....
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ...
ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ + ΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΤΜΑ...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΡΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΑ....(ΤΟΝ "ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΑΥΤΟ" ΔΗΛΑΔΗ....)
-'Η "ΑΤΜΑΝ"....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ....-

..listen to the rythm of the universe...
Edited by - ΑΤΜΑ on 24/02/2004 00:07:38
Δεν αντεξα ομως το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΩΣ μεσα μου ελεγε οτι ηρθε Η ΩΡΑ της επανεμφανισης ΜΟΥ.
Η διαρκεια της θα κριθει απο το ποσο θα μπορεσετε να κατανοησετε τα λεγομενα μου!(στην προκειμενη περιπτωση ειναι γραπτα αλλα λογο ποιητικης αδειας γραφω λεγομενα)
Αγαπητε σαλονικιε stopper (ελληνιστη ο σταματοποιος η σταματης μηπως ειναι το ονομα σου αυτο???ΓΝΩΡΙΖΩ) αυτα που αναφερεις με βρησκουν απολυτα συμφωνο.
Και εγω παλαιοτερα ειχα αναπτυξει παρομοιο θεμα και οι αντιδρασεις των
μαριονετων των αβουλων και χωρις ψυχικο σθενος να εναντιωθουν στην ισοπεδωτικη κατευθυνση που επιβαλουν οι συντονιστες ητανε οι ιδιες που αντιμετωπιζεις και εσυ!!
Τα γνωστα ξερω ποιος εισαι και εχεις μπει με αυτο το ψευδωνημο ενω εχεις καποιο αλλο ειναι για γελια / χαχαχαχαχαχαχαχα/(γιατι οτι λεμε στην προκειμενη περιπτωση γραφουμε το ενοουμε)
Υ.Σ.
Τι εγινε ΚΕΛΣΟ σε παρετησανε απο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ??????
Οταν εγω ειχα αναπτυξει το θεμα ολοι ηταν με το μερος σου
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ?????????????????
Τα τελευταια μηνυματα που γραφτηκαν σε τουτο το θεμα θα μπορουσαν να γινουν αφορμη στον 'κατα φρονησιν νου' να ξεκαθαρισει την διαφορα αναμεσα στο σταρι και στα αχυρα.
Και για τουτο ακριβως τον λογο θεττω ερωτησεις που αγγιζουν τον επωδυνο ρεαλισμο:
Τι πραγματικο αντικρυσμα εχει στην ζωη σας η συμμετοχη σας σε αυτο το δικτυακο τοπο, περα απο ρητορικες παπαγαλιες και συναισθηματικες φιοριτουρες;
Ποια ποιοτητα ζωης σας παρεχει, που αν την χασετε, χανει η υπαρξη σας το νοημα της;
Μιλατε για υποχρεωσεις συντονιστικης ομαδας και Admin.Προκειται αραγε για ασκηση ιδεολογικου ελεγχου, για βατικανεια auctoritas που εγγυαται την ορθοτητα των συμπεριφορων μας;
Ειναι δικαιωματα επιτροπειας του ηθικου βιου των μελων και της συντονιστικης ομαδας;
Γιατι σαν εμπειρικο πραγματισμο εκδεχεστε αποκλειστικα μια φτηνη παιδαριωδη ηθικολογια;Μια ηθικη που τελειωνεταιστην κωδικη αντικειμενοποιηση κανονιστικων αρχων συμπεριφορας, που θεωρειται Νομος απολυτου κυρους δοσμενος απο τον ιδιο τον θεο, οποτε και εξασφαλιζει στο ατομο την τερμακτη σιγουρια της πειθαρχησης του στο θειο; θελημα.Οσο λεπτομερεστερη η περιπτωσιολογια του ηθικου κωδικα τοσο ακριβεστερα μετρητη η βεβαιοτητα για την αρετη του ατομου, τις αξιομισθιες του, την εξασφαλιση αιωνιας; ανταμοιβης.
Πολλα θα μπορουσα να γραψω εφορμωμενος απο την 'διαπιστωση' του μελους ξωτικου περι 'απανθρωπιας' του Admin των φορουμς.
Ξερετε, ειναι κατασταση επαναλαμβανομενη που πιστωνει στον ανθρωπο την κακη χρηση των δωρων της σκεψεως και του λογου.
Σε τουτο τον τοπο αναγνωρισα(και γι'αυτο μετεχω) την ταυτοτητα ενος ελληνικου ονοματος(εκκλησιας) που δηλει μια συναξη, μια συλλογικοτητα, που συγκροτηται με αξονα οχι 'πεποιθησεις' , ηθικες επιδιωξεις, ψυχολογικους μυστικισμους, αλλα το αθλημα να κατορθωθει ενας τροπος υπαρξης με απροϋποθετη ελευθερια.
Διεκρινα πολλες φορες την 'απαιτηση' διαφορων μελων να υποκατασταθει αυτο το αθλημα σχεσεων κοινωνιας με 'δικαιοδοσιες' και μοιρασιες εξουσιας, με διχοστασιες για το ποιος επαγγελεται το αλαθητο του Δικαιου.Να υποκατασταθει απο ορους φυσικης θρησκευτικοτητας.Θεμελιωδες γνωρισμα της τελευταιας,της ορμεμφυτης και ενστικτωδους, ειναι ο ατομοκεντρικος χαρακτηρας της: ο εγκλωβισμος στις αναγκες-αναγκαιοτητες που διεπουν το βιολογικο ατομο.Και ο ατομοκεντρισμος δεν συνεπαγεται σχετικισμο (οπως λογικα θα υπεθετε κανεις), αλλα το αντιθετο: ακορεστη επιδιωξη 'αντικειμενικοτητας'.Διοτι μονο 'αντικειμενικες" βεβαιοτητες ή 'αντικειμενικα' μετρημενη ηθικη, το αδιαμφισβητητο 'κυρος' και 'αλαθητο' των εκαστοτε 'πνευματικων μας οδηγων', προσφερουν στο ατομο κατοχυρωση και σιγουρια.Οι δε 'οδηγοι' αυτοι απολαμβανουν αχορταγα την ηδονη της εξουσιας "με μακαβρια διψα για υπερφυσικο σεβασμο, ιδιαιτερα οταν οι πιθανοτητες του φυσικου σεβασμου ειναι ελαχιστες", οπως καυστικα παρατηρουσε ο π.Alexander Schememann.Κι ομως Ξωτικο, εξουσια δεν ειναι να "κατακυριευεις" τους αλλους, αλλα να εισαι "παντων διακονος".Οι " πεποιθοτες εφ'αυτοις οτι εισι δικαιοι" αποδυχνονται αποκλεισμενοι απο την αληθεια της ζωης.Η αναζητηση δεν κομιζει καμια βεβαιοτητα, καμια σιγουρια, δεν εχει να κανει με 'πεποιθησεις".Κερδιζεται η χανεται οπως καθε γνωση εμπειρικης αμεσοτητας- οπως ο ερωτας,η αποκαλυπτικη δυναμικη της τεχνης,η διακινδυνευση της ενηλικιωσης.
Το επιτακτικο αιτημα καποιων μελων(διατυπωμενο κατα παντειου τροπου) για αυτην την υποκατασταση της ανοιχτης κοινωνιας του εσωτερικα με 'νοητικες βεβαιοτητες' κατοχυρωμενες απο 'αλαθητες' καθεδρες,με περιπτωσιολογια νομικιστικης ηθικης που κατασφαλιζει το υπερεγω, με 'ιερεις' και 'αρχιερεις', διαχειριστες εξουσιας κοσμικης που κατανεμεται σε "δικαιοδοσιες" και κατασφαλιζεται με 'δικαιωματα' , δεν εχει θεση εδω.Δεν εχει αυτη η σταση σχεση με την ζωη του ανθρωπου, την αναζητηση της ζωης και του θανατου, δεν αφορα στην ελπιδα αληθειας που ευ-αγγελιζεται η πραγματικη Διαλεκτικη.
Στην διαθεση του καθενος λοιπον τα παραπανω λογια μου προς ελεγχο,διερευνηση,ψαξιμο.Και η ωριμοτητα της προσωπικης του ευθυνης να διαμορφωσει κριτηρια, για να μπορει να ξεχωρισει το σταρι απο το σταχυ.Αλλα, προσοχη: δεν αποριπτουμε τον ερωτα επειδη μας γεννα αποτροπιασμο η πορνογραφια.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα παραπανω ειναι βασισμενα σε διαφορες επεφυλλιδες που εχει δημοσιευσει κατα καιρους ο Χρ.Γιανναρας και ευχομαι αυτη η συνθεση απο τα διαφορα κειμενα του να συναδει με το πνευμα του.
Τόσα μηνύματα τώρα, το "Θέμα Συζήτησης" που είχε ξεκινήσει, έχει παρεκτραπεί σε άλλο ζήτημα... και αυτός δεν(;;;) συμμετέχει να το στιγματίσει!
Αλλά, να μην γίνομαι και υπερβολικός! Σίγουρα ο άνθρωπος μπορεί να μην το έχει αντιληφθεί ακόμη...
Πάντως, επειδή ο ρόλος μου το επιβάλλει, θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας να μην παρεκτρέπεται το Θέμα σε άσχετες με αυτό Συζητήσεις!
Όμως, επειδή ίσως και αυτό να μην ενοχλεί τον stopper και βρίσκω και μία κάποια βαθύτερη αρμονία στο να "μεταλαμπαδευτεί" εδώ η φιέστα λασπολογίας εναντίον του προσώπου μου, των Συντονιστών/Συνεργατών του ESOTERICA και του ESOTERICA του ίδιου πάνω απ'όλα(και αυτό είναι το ουσιαστικά δυστυχές), συμφωνώ απόλυτα στο να συνεχιστεί, ότι είναι να συνεχιστεί, σε αυτόν τον χώρο...
-------------------------------------------------------------
Μία διευκρίνηση όμως προς την ΑΤΜΑ που έχει ήδη γράψει εδώ, καθώς και προς τον reptilesalonica που δεν έχει γράψει! Νιώθω ότι την χρωστάω και προς του δύο αυτούς ανθρώπους που κατά την γνώμη μου έχουν πέσει "Θύματα" των περιστάσεων και πιθανότατα κάποιων κακεντρεχών από την πλευρά του ο καθένας και με ή χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Με τους δύο τους δεν έχω να χωρίσω απολύτως τίποτα και δεν κρατώ κακία για τίποτα, καθώς θεωρώ ότι δεν έχει γίνει κάτι μεταξύ μας που να το δικαιολογεί, πέρα από κάποια πράγματα που ειπώθηκαν για μένα και τους Συνεργάτες μου που τα εκλαμβάνω μόνον ως προϊόντα συναισθηματικής διεργασίας, δικαιολογημένης από την φόρτιση και την Επί-Φόρτιση(αναφέρομαι στους "κακεντρεχείς").
Πιστεύω πώς η συμμετοχή και των δύο τους στις Συζητήσεις του ESOTERICA υπήρξε μέχρι τώρα εξαιρετικά εποικοδομητική σε πλείστες περιπτώσεις και ότι έχουν την πραγματική διάθεση και την ικανότητα να προσφέρουν και άλλα, και σίγουρα πιο αξιόλογα και πιο ουσιαστικά! Λάθη έχουν γίνει, περισσότερα από τον έναν από ότι από τον άλλον ίσως, αλλά πως θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε αν δεν έχουμε τα Λάθη μας, να μας βοηθήσουν να αναλύσουμε τη συμπεριφορά και την γενικότερη δράση μας, να διδαχτούμε από αυτά για να γίνουμε καλύτεροι;;
Με συγχωρείτε πολύ εάν, για κάποιο λόγο διαφάνηκε(ή έτσι μεθοδεύτηκε), από το μήνυμα μου στην εν λόγω Συζήτηση(22/02/2004 : 19:12:49 > σελ. 9) ότι υπάρχει πιθανότητα να προσπαθώ να γελοιοποιήσω τη δική σας θέση, στάση ή και ψυχικό πόνο ακόμη! Δεν ήταν καθόλου αυτό η σκοπιμότητά μου!! Τη λέξη Καρναβάλι και "καρναβαλικό" την εξηγώ εκτενώς πιστεύω και δίνω μία εσωτερική ερμηνεία και αποσυμβολισμό(καθόλου άγνωστη εξάλλου στους μελετητές, δεν κάνω δα και καμία καινοτομία). Είναι ολοφάνερο ότι σαφώς και δεν δίνω σε αυτές τις λέξεις καμία αρνητική χροιά(αυτή έχει δοθεί δυστυχώς από την παραφθορά τους στην χρήση τους στις σημερινές κοινωνίες), ίσα-ίσα θεωρώ αυτές τις διαδικασίες ενταγμένες στην Φύση και σκαλοπάτι για κάτι ανώτερο. Σας παρακαλώ ξαναδιαβάστε το κείμενο αυτό και διαβάστε και αν θέλετε ένα από τα προηγούμενα μηνύματά μου στο ίδιο θέμα, 20/02/2004 : 14:09:48 > σελ. 8, όπου καταθέτω την άποψή μου περί μη ταύτισης του κατώτερου ψυχισμού με το "Εσωτερικό" που διευκρινίζει ακόμη κάποια πράγματα για τη θέση μου...
Διαβάστε και πέστε μου ειλικρινά που σας χαρακτηρίζω με κάτι;
Στο μήνυμα αυτό(το "Καρναβαλικό") ο μόνος αρνητικός χαρακτηρισμός είναι αυτός που αναφέρεται στην κατάντια της Συζήτησης, σε πάρα πολλά σημεία και όχι σε όλα, σε "Μασκαράτα του χειρίστου είδους", ακριβώς γιατί οι "Μάσκες" που φορέθηκαν από κάποιους ανθρώπους δεν είχαν κανέναν σκοπό μελλοντικής ανάτασης και ανακάλυψης του Αληθινού Υποκριτή πίσω από τις Μάσκες, αλλά είχαν σαν σκοπό να λασπολογήσουν, να χειραγωγήσουν και να καταστρέψουν!
Σαφώς, και το δηλώνω απερίφραστα, ούτε σε αυτό το σημείο δεν αναφέρομαι σε Σας reptilesalonica και ΑΤΜΑ! Σε αυτούς του "Μασκαράδες του Χειρίστου είδους" αναφέρομαι. Νομίζω πως το τέλος του συγκεκριμένου μηνύματος(η παράγραφος με τα μεγάλα και bold γράμματα) είναι ιδιαίτερα διασαφηνιστικό επί τούτου!
Σε άλλα μηνύματά μου της ίδιας Συζήτησης αλλά και άλλων Συνεργατών του ESOTERICA (σε εκείνην και σ'αυτήν τη συζήτηση), παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους δεν λαμβάνουμε μία θέση υπεράσπισης του ενός και κατάκρισης του άλλου, πέρα από τα προφανή που αφορούν μόνον τη Συζήτηση και τίποτα εξωτερικό από αυτήν που κατατέθηκαν(μην ξεχνάτε ότι υπήρξε και "διορία" - κάπως παραβιασθείσα - και κλείδωμα του θέματος).
Η λύπη μου είναι ότι ίσως κάποια Μέλη και αναγνώστες μας(πιστεύω πως μάλλον θα είναι λίγοι/ες) πήραν εντελώς διαφορετικά μηνύματα, από αυτά που θελήσαμε να δώσουμε, από τη Συμμετοχή μας σε αυτήν τη Συζήτηση, όπως για παράδειγμα Το ξωτικό...
Λυπάμαι πολύ γι'αυτό, ελπίζω και με τα παραπάνω να βοήθησα λίγο στην κατανόησή σας, εάν όχι, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω αν και θα το ήθελα... Εκτός εάν η θέση Του ξωτικού δεν είναι τόσο αμετακίνητη όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως, οπότε ίσως μπορώ να δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις.
Θέλω να σας εκμυστηρευτώ σχετικά με τη Συμμετοχή μου στην ενλόγω Συζήτηση, ότι έχω τη Συνείδησή μου απόλυτα καθαρή. Το μόνο σφάλμα που θα μπορούσα να καταλογίσω στον εαυτό μου είναι ότι δεν κλείδωσα το Θέμα πιο νωρίς, πριν "διοχετευτούν" και άλλες λασπολογίες, "δήθεν" προσωπικές πληροφορίες κ.λπ., ειδικά από τη στιγμή που ο ένας εκ των εμπλεκομένων, ο reptilesalonica, επέλεξε προφανώς να σταματήσει να συμμετάσχει και του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια γι'αυτό, εάν εξαιρέσουμε το τελευταίο μήνυμα όπου, ίσως δικαιολογημένα ενσκύπτει ελαφρώς στο μικρόβιο της συνωμοσιολογίας...
Ίσως πάλι, για κάποιους λόγους, να χρειάζονταν να γίνει όπως έγινε... δεν μπορώ να γνωρίζω...
Για όλα αυτά που ειπώθηκαν σε εκείνη τη Συζήτηση και δεν αφορούν στοιχεία της Συζήτησης, αλλά "Προσωπικά Δεδομένα"(??), θέλω να δηλώσω τα εξής:
Θεωρώ την κατάθεση οποιονδήποτε προσωπικών στοιχείων, μία εντελώς λανθασμένη κίνηση και μάλιστα από κάποιους μέγιστα κακεντρεχή, και προσωπικά Δεν πιστεύω τίποτα απολύτως από αυτά που κατατέθηκαν κατά της μίας ή της άλλης πλευράς και αυτά που αφορούν οποιαδήποτε άλλα άτομα!!
Καλώ και οποιονδήποτε άλλον διάβασε τέτοια στοιχεία να θεωρήσει το ίδιο, εκτός φυσικά εάν γνωρίζει από προσωπική αυτοψία κάτι, αλλά τότε θα πρέπει να το κρατήσει για τον εαυτό του και να αναλογιστεί γιατί δεν βοήθησε όταν έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε την κατάσταση και όχι φυσικά μέσα από τις Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA. Δεν είναι για δημόσια θεά κάποια ζητήματα και αφορούν μόνον τους εμπλεκόμενους, τους πραγματικούς φίλους τους και τη δικαιοσύνη, όποτε φυσικά συντρέχει λόγος.
Προσωπικά, θεωρώ ότι μάλλον κάποια πράγματα(αυτά που έχουν ψήγματα αλήθειας βέβαια) έχουν μεγεθυνθεί σε βαθμό δυσανάλογο από την πραγματική τους διάσταση, όπως τουλάχιστον φάνηκε από τον χειρισμό τους στην Συζήτηση. Δεν έχω κανέναν τρόπο να διαπιστώσω τι είναι αλήθεια και τι όχι από όσα γράφτηκαν και θα το μπορούσα μόνον με μία προσωπική συνδιαλλαγή με τους ίδιους του δύο εμπλεκόμενους(και πάλι με επιφυλάξεις και μόνον εάν μου ζητείτο από τους ίδιους και εύρισκα ότι θα έπρεπε να βοηθήσω).
Σχετικά με το τελευταίο, εάν η ΑΤΜΑ και ο reptilesalonica θέλουν κάποια στιγμή να κλείσουμε ένα ραντεβού, να τα πούμε σε διαπροσωπικό επίπεδο οι τρεις μας και να προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω, πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, ευχαρίστως και με όλη μου την καρδιά. Εξάλλου, ειλικρινά πιστεύω πως δεν υφίσταται πραγματικό πρόβλημα μεταξύ τους. Η έκθεση προσωπικών καταστάσεων όμως σε κοινή θέα και με αμφίβολη την ειλικρινή πρόθεση των συμμετεχόντων δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο και δεν θα το επιτρέψω όσο υποπίπτει στην αντίληψή μου. Είναι εξάλλου πράγματα που δεν αφορούν τις Συζητήσεις μας και ίσως προκαλούν και δυσφορία σε αρκετούς ανθρώπους.
-------------------------------------------------------------
Για όσους ζήτησαν... πάπια, γνωρίζω κάποια καλά κινέζικα!! ![]()
![]()
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
quote:
Για όσους ζήτησαν... πάπια, γνωρίζω κάποια καλά κινέζικα!!
Μη με ξεχάσετε, θα στεναχωρηθώ ιδιαίτερα... Θα περιμένω μήνυμά σας.
Αισθάνομαι όμως, επί της παρούσης, την ανάγκη να σας διευκρινίσω ότι όταν αναφερόμουν σε όσα αναφερόμουν πριν, αυτά αφορούσαν σε όσα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές κατέγραψαν και κυρίως στα γραφόμενα της αγαπητής ΑΤΜΑ, η οποία όπως πάντα μίλησε συγκεκριμένα και απευθυνόμενη προς εσάς και προς τους συντονιστές.
Θεωρώ λοιπόν τα επιχειρήματά σας λίγο ... να, όσο πατάει η πάπια (
)... ανεπαρκή.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν είμαι εγώ αυτή που θα συνεχίσω την κουβέντα επί του θέματος και δε μ' ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας στην τελική, μου αρκεί ότι αναγνωρίζετε ότι μπορεί και να μην πράξατε τα δέοντα ως οφείλατε.
Καλή συνέχεια, λοιπόν... κι ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι μ' ενδιαφέρει η ουσία κι όχι το να κατηγορήσω κάποιον, διότι δεν είμαι εισαγγελέας.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Δεν πιστεύω τίποτα απολύτως από αυτά που κατατέθηκαν κατά της μίας ή της άλλης πλευράς και αυτά που αφορούν οποιαδήποτε άλλα άτομα!!
ΠΙΣΤΕΥΕΚΑΙΜΗΕΡΕΥΝΑ...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ;;;;ΣΕ ΠΟΙΟΝ; ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ "ΜΑΣ" ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ..ΑΙΡΕΣΗ;
ΑΝΤΜΙΝ ΞΥΠΝΑ.
ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!(ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΜΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ![]()
-..ΟΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ...ΒΕΒΑΙΑ)
ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΕΙ -ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΣΙΓΚΛΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ....
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΕΦΟΣΟΝ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΘΙΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΦΟΒΗΘΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑ ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ...
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΩ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ Τ'ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΛΟΓΙΑ.ΜΑ Ο ΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΕΝΤΡΑΧΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.
ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ/ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΠΑΜΕ.ΣΥΓΧΩΡΕΣΑ.
ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΧΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΩ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ.
ΔΕΝ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΕΙΠΑΜΕ.

..listen to the rythm of the universe...
η μεγαλη απατη ειναι οτι ΘΕΛΟΥΝ να μας πεισουν οτι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ οπως μας τα λενε , μας μιλανε για τα χρεη , για το ΑΕΠ , για δανεια , για φοροδιαφυγη και δινουμε δικιο μια στους πρασινους και μια στους μπλε αλλα και ο δυο κανουν τα ιδια μαζι με τους υπολοιπους της παρεας των 300ιων
εαν ζουσαμε στο 1900 άντε και στο 1970 θα μπορουσα να τους δωσω καποιο δικιο και να πω οτι τα πραγματα ειναι δυσκολο
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ μονο ΗΛΙΘΙΟΙ δεν μπορουν να σωσουν την κατασταση ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ οποτε και το μυαλο αποριπτοντας την ηλιθιοτητα τους πιστευει σε συνομωσιες που ειναι και πολυ πιθανες
εχουμε και λεμε , σημερα στην εποχη της πληροφορικης ειναι πολυ ευκολο να στησεις ενα συστημα οπου ολες οι κινησεις των χρηματων (πληρωμη , εισπραξη , εξοφληση , δανειο , τοκοι , κερδη , χρεη ...) να περνανε απο ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ συστημα ελεγχου , ας φανταστουμε οτι ακομη και οταν αγοραζουμε μια τσιχλα απο το περιπτερο δινουμε την ηλεκτρονικη καρτα μας , ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ , με λιγα λογια καταργηση του ρευστου με την εννοια του εχω στην τσεπη 1000 ευρω. ενα πολυ απλο συστημα που ελεγχεις ολη την κινηση του χρηματος ΟΜΩΣ θελουμε κατι τετοιο ? τοτε πως θα παιρνουν μιζες τα κοπροσκυλα της βουλης και οι κλικες τους ?? ααα ???
ας πουμε και κατι ακομη , εδω και μια δεκαετια εχουν αναπτυχθει φοβερες λυσεις για το προβλημα της ενεργειας , μαλιστα ελληνικο πανεπιστημιο εχει φτιαξει ειδικο συστημα παραγωγης ενεργειας απο τα κυματα , η ελλαδα ειναι γεματη βουνα , ποταμια και κυματα , γιατι δεν επιδοτουν λυσεις για καθε σπιτι ? ολοι στα σπιτια μας με μια μικρη ανεμογενητρια και μη παει το μυαλο σας στους μεγαλους ελικες , εχουν πλεον μεγεθος καμιναδας , μπορεις να βαλεις 2-3 -5 , μπορει ο δημος να βαλει πανω στα βουνα , σε ολες τις ταρατσες φωτοβολταϊκα και ανεμογενητριες , σε ολα τα νησια το ιδιο , βαλε τωρα ενα πανεπιστημιο να σου βγαλει ενα αυτοκινητο με μπαταριες με 1000 ή 1200 κυβικα και σε χαμηλη τιμη ωστε να παρουμε ολοι , θα τα φορτιζουμε στα σπιτια και στη δουλεια με τον ηλιο , δεν θα εισαγουμε ρευμα απ οτις γυρω χωρες δεν θα παραγουμε τοσο πολυ ρευμα , καθαροτερο περιβαλλον αφου αυτοκινητα και μεσα μαζικης μεταφορα ειναι ηλεκτρικα , λιγοτερα ανταλακτηκα αυτοκινητων , λιγοτερος θορυβος , ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥΣ , θελουμε ομως να κερδισουν οι πολιτες ΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΚΛΙΚΑ ΜΑΣ ??? ααα ???
αραγε γιατι πρεπει να υπαρχει υπερπλουτισμος ? γιατι πρεπει η κερδοσκοπια να καθοριζει τις ζωες μας ? ΚΑΝΕΝΑΣ μισθος πανω απο 5000 , οσοι περνουν παραπανω να πανε ολα στο κρατος , στους ανεργους και σε οποιον το εχει αναγκη , τι θα πει εχεις 30 σπιτια , 1 και σου φτανει αντε και ενα δευτερο για διακοπες , ολα τα αλλα σε αστεγους και σε πολιτες που ειναι στο ενοικιο
το πρωτο που πρεπει να κανουμε ειναι να αποδεχτουμε οτι εχουμε να κανουμε με τσακαλια που μασανε τις σαρκες μας καθημερινα και το δευτερο να τα πεταξουμε απο πανω μας , δεν ξερω εαν θα ειναι με την βια ή οχι , αλλα δεν βλεπω αλλη λυση απο μια εξεγερση των ανθρωπων σε παγκοσμιο επιπεδο , εαν δεν προλαβουν να μας ριξουν μερικα ψιχουλα για να βγαλουμε το σκασμο
εαν εισουν Δ/ντης της τραπεζας της ελλαδος και επρεπε απο το 1.000.000 ευρω που παιρνεις να πεσεις στα 30.000 , θα το εκανες ? θα υπεγραφες ενα τετοιο χαρτι? και πριν απαντησεις σκεψου οτι τωρα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ αρα η κριση σου ειναι διαφορετικη
ενα αλλο ερωτημα ειναι, ο αδερφος μου γινεται υπουργος και εγω εχω μαι επιχειρηση με προιοντας που θελει να αγορασει το κρατος , ΝΑ ΠΩ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ή οχι ? εαν ο αδερφος μο υερθει και μου πει , ελα ολα θα τα παρουμε απο σενα χωρις διαγωνισμους κτλπ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ??? και θα ΕΚΑΝΑ ?
πολλα τα παραδειγματα που θα μας φερναν κοντα στην εξουσια , ΑΡΑΓΕ οι αποψεις μας κατα ποσο θα αλλαζαν ??? και δεν βγαζω εμενα απο το ερωτημα , ετσι οπως ειμαι τωρα λεω οτι θα εκανα αυτο που πιστευω σημερα αλλα εαν ειμουν σε εκεινη την θεση ΙΣΩΣ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , ισως τα εβλεπα αλλιως
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ , ΠΑΙΔΕΙΑ και τιποτα αλλο , αυτο χρειαζομαστε ωστε η επομενη γενια να ειναι σε θεση και να κρινει και να αποφασιζει αλλα και να μπορεσει να αντισταθει !!!! αλλα και αυτη την αλωσανε και την εκαναν κοματια και οι ευθυνες βαραινουν πολλους
συνθετο προβλημα , και συνηθως σε αυτα τα θεματα , και σε μαζικες αντιδρασεις απαιτειται ενας ΗΓΕΤΗΣ , μια μορφη που θα ενωσει και να προσπαθησει να δωσει σαρκα και οστα στα ονειρα των ανθρωπων ... για την ωρα ομως .... ολοι κοιμομαστε
καιρό και μου το παίζουν όλοι πουριτανοί…
ξεφύγουμε απο τη λογική της μεταπολεμικής εποχής...Πρέπει να
δούμε τον άνθρωπο σαν κύριο του κόσμου του και ανάλογο των
πράξεων του...Πρέπει να μετράει ο άνθρωπος, η μονάδα, ο απλός
και μέσος πολίτης, που μπορεί να φτιάξει ένα κόσμο καλύτερο...
Γιατί, αυτός που ζει κάτι ξέρει,αυτός που μόνο σχεδιάζει τα
του άλλου, αυτός είναι σκληρός κι απάνθρωπος....
μπορει να μας χωριζουν θρησκειες , κομματα , ομαδες , ρατσες και ισως και αλλα , αλλα πρεπει να μας ενωνει ο κοινος στοχος , Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!
κατα την αποψη μου η θρησκειες απετυχαν στο να καταφερουν αυτο ακριβως , ο ανθρωπος να ζησει ειρηνικα σε μια κοινωνια ισοτητας , αντιθετα μεσω των κληρικων εαν θες βαλανε και το χερι τους για το χειροτερο , υποστηριζοντας ΠΑΝΤΑ την εξουσια , αλλωστε μη ξεχναμε οτι ολοι οι βασιλιαδες , αυτοκρατορες , πρωθυπουργοι ειναι μετο "σταυρο στο χερι" (τις καθε θρησκειας) αλλα κανεις απο ολους αυτους δεν ενδιαφερθηκε ποτε για τον ανθρωπο
μεχρι τωρα ομως δεν υπηρχε και αλλος δρομος , δεν υπηρχε κατι αλλο μεσω του οποιο θα μπορουσες να εξηγησεις με μη μεταφυσικο τροπο , στον ανθρωπο για το γινεται , ποιος ειναι και ποια η θεση του
σημερα , εχουμε συγκεκριμενες εξηγησεις για μια μεγαλη γκαμα προβληματισμων και ερωτηματων που εχουν απαντηθει , ολοι μας ειμαστε αδερφια , ολοι μας υποφερουμε απο τις ιδιες αρωστιες , ολοι μας ποναμε το ιδιο , ολοι μας πειναμε , ονειρευομαστε , γελαμε , κλαιμε ... και ολοι μας ειμαστε εγωιστες
αντιλαμβανομενοι το ποσο ασυμαντοι ειμαστε μεσα σε μια θαλασα απο σκονη , κοκος σκονης πανω σε εναν μεγαλυτερο , μπορουμε να αντιληφθουμε οτι τα μιση και οι πολεμοι , οι διαχωρισμοι , η εκμεταλευση , ποσο ασυμαντα ειναι και ποσο συμαντικο ειναι ο ανθρωπος να ζει σε ηρεμια , οταν ποναει ενας πονανε ολοι και οταν χαμογελαει ενας χαμογελανει ολοι ... ειμαστε μια μεγαλη ομαδα 7δις ανθρωπων και δεν μπαινουμε καν στο κοπο να σκεφτουμε τον διπλανο μας
θα μου πεις ονειρευεσαι , συμφωνω και ελπιζω οτο ονειρο να ειναι κολλητικη ασθενια , αλλα εαν ΟΛΟΙ ΜΑΣ δουμε τα πραγμα ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ οσο ειναι , χωρις τιποτα το αγνωστο , αφου αντιληφθουμε και αποδεχθουμε την υπαρξη μας και την θεση μας , χωρις σκοπους , χωρις λογους υπαρξης , χωρις δημιουργους , ισως αποφασισουμε οτι δεν ειμαι ΕΓΩ αλλα ΕΜΕΙΣ ... ισως αυτο προσπαθουννα μας κρυψουν τοσα χρονια
θα κλεισω με ενα μεγαλο ΔΕΝ ΞΕΡΩ , εαν ηξερα θα το μοιραζομουν με ολους ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ... και ελπιζω καποτε να μαθω
έχουμε είναιπου με τρελαίνει που προσπαθούνε να μας πούνε ότι
δεν μπορούμε να έχουμε....
¨Επρεπε να έχουμε ένα καλύτερο κοσμο, και χάρη κάποιων που έχουν
άλλους σκοπούς,καθυστερούμε και μας δίνεται μια άλλη εικόνα, από
αυτή που θα ήταν φυσιολογική, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση τους...
Κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, για να το αντιμετωπίσουμε.
Δεν είναι το θέμα τι θα γίνει, αλλά να γίνει σωστά και με σκοπό, όχι
το ξεπέρασμα τηε κρίσης, αλλά το μέλλον του ανθρώπο..Αυτόν τον
καλύτερο κόσμο, που πολύ σωστά λές θέλουμε και για ένα περίεργο
λόγο δεν φτάνουμε...
Αυτά που λές όνειρα, έπρεπε να είναι αλήθεια για τον άνθρωπο,με
τον πολιτισμό και το πνεύμα που έχει..Δεν δικαιολογείται το ότι
συμβαίνει αυτή η κρίση...Είναι τεχνητή...
quote:
..Αυτόν τον
καλύτερο κόσμο, που πολύ σωστά λές θέλουμε και για ένα περίεργο
λόγο δεν φτάνουμε...
Αυτός ο καλύτερος κόσμος τρεχαγύρευε εχει να κάνει διαφορετικές αντιλήψεις απο άνθρωπο σε άνθρωπο.
Οι αντιλήψεις αυτές είναι τόσες πολλές που είναι αδύνατον να μπορέσει το ανθρώπινο γένος να συννενοηθεί.
Είναι απλά πράγματα πάρα πολύ απλά που απο την ηλιθιότητα του και μόνο δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει και έτσι του πέρασαν τους νόμους.
Δεν του αρέσουν ομως οι νόμοι και αντιδρά υποστηρίζοντας οτι μπορεί και χωρίς αυτούς.
όλοι οι άνθρωποι θέλουν τα ίδια, αυτοί που θέλουν τα άλλα
είναι τέρατα, είναι εκφυλισμένες συνειδήσεις και μυαλά...
Κι αυτό φαίνεται πολύ εύκολα...
Έχω κάτσει με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, εθνικότητας,
ηλικίας, φύλου, χρώματος, γνώσεων, κλπ..Όλοι φίλε μου, θέλανε
τα ίδια...Απλά βολεύονται και με ότι άλλο, κάποιοι εξ ημών....
Όταν δεν μπορούμε να δούμε τον εχθρό, δεν τον καταργούμε, για
να μην δούμε ότι δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε,τον
βάζουμε απέναντι και τον βρίσκουμε...Τότε, κάνουμε τις κινήσεις
που πρέπει..Αλλά, ποιός έχει τα κότσια να τολμήσει να χτυπήσει
γροθιά στο μαχαίρι;
Γιατί, αυτό που δεν λές φίλε μου εδώ και καιρό για ενοχή του
πολίτη, είναι ότι τα ανέχεται και κλείνει τα μάτια σε πράγματα
που έπρεπε να τον ξενίζουν..Σε πράγματα που ξέρει που τον οδηγούν
και γιατί γίνονται...
quote:
Μα αυτή είναι και η βασική διαφωνια μας, αγαπητέ allzzaro,
όλοι οι άνθρωποι θέλουν τα ίδια, αυτοί που θέλουν τα άλλα
είναι τέρατα, είναι εκφυλισμένες συνειδήσεις και μυαλά...
Ναί αλλά εδώ γίνεται ενας διαχωρισμός.
Προηγουμένως μίλησες για κοινονόηση και για ολους τους ανθρώπους μαζί αν δεν κάνω λάθος.
Τώρα έχουμε αυτούς και εμάς ή αυτούς και εκείνους.
Εντάξει λοιπόν με εμάς που θέλουμε τα ίδια, αν τελικά αποφασίσουμε οτι θέλουμε τα ίδια που και πάλι νομίζω οτι θα διαφωνούμε αλλά στα βασικά πιστεύω οτι θα συμφωνούμε.
Εσύ τι προτείνεις.
Εάν σε περίπτωση ο άνθρωπος δεν ήταν εξουσιαζόμενος πως θα ήθελες να ήταν η ζωή μας, η τεχνολογία μας, τα πιστεύω μας..