- Η "θαυματουργή" εικόνα της Τήνου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Στην Μονή Βατοπαιδίου είναι κυπριακή συνοδεία, και το κοριτσάκι ήταν κύπρια και η Παναγιά μαυροφορεμένη.
Τύχη? 1 στο εκατομμύριο?
Φυσικά δεν εξηγείται με φυσική το γεγονός που εκδηλώθηκε 2 μέρες πριν το αεροπορικό.
quote:
Τύχη? 1 στο εκατομμύριο?
Αυθυποβολή.
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 15/08/2005 00:39:43
«Φυσικά δεν εξηγείται με φυσική το γεγονός που εκδηλώθηκε 2 μέρες πριν το αεροπορικό.»
Φίλτατε ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ και άσε την φθηνή και ύπουλη προπαγάνδα για κανένα κατηχητικό ή καμία Κυριακή μετά το κήρυγμα.
Μπροστά σε ένα τέτοιο συμβάν, το οποίο συμβαίνει και θα συμβεί πολλές φορές ακόμα, είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να προβαίνουμε σε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις. Και εάν έχει η Παναγιά σου τη δύναμη να «δει» και να προειδοποιήσει, όπως και ο Θεός σου, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, καθώς ο Θεός δεν υπάρχει για μια ομάδα ή μια αίρεση μεταξύ των αιρέσεων, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Τελικά, τίποτα δεν ξεφεύγει της θρησκευτικής μισαλλόδοξης προπαγάνδας σας……
<<Είδαμε προχτές στην τηλεόραση το θαύμα στην Μ , βατοπεδίου με τη μαυροφορεμένη Παναγιά και το κοριτσάκι.
Στην Μονή Βατοπαιδίου είναι κυπριακή συνοδεία, και το κοριτσάκι ήταν κύπρια και η Παναγιά μαυροφορεμένη.
Τύχη? 1 στο εκατομμύριο?
Φυσικά δεν εξηγείται με φυσική το γεγονός που εκδηλώθηκε 2 μέρες πριν το αεροπορικό.>>
θα ηθελα μια μικρη αναπτυξη τι παιχτικε δεν ειμαι γνωστης του θεματος
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Αν είναι ευτυχισμένοι μέσα στην άγνοια τους, άστους να χαίρονται. Είδαμε στο κάτω κάτω και εμείς οι ''φωστήρες'' της ''πολιτισμένης Δύσης'' που τους κοιτάμε αφ'υψηλού πως τα προκόψαμε...
Δεν έχεις και άδικο ρε φίλε![]()

quote:
Incubus, δεν μίλαγα για εσένα συγκεκριμένα.Αυτό:
quote:
Έφτασε ο Δεκαπενταύγουστος, και πολλά αθώα θύματα της εκκλησιαστικής προπαγάνδας θα κληθούν να καταθέσουν τον οβολό τους στην "θαυματουργή" εικόνα της Τήνου.με εκνεύρισε.
Το έκανες όμως βάζοντας ως quote δική μου απάντηση...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Οπότε δεν χρειαζόταν να κάνεις quote την δική μου απάντηση.
Κι εσύ στη θέση μου αν άρχιζαν να σου σέρνουν τα εξ αμάξης χωρίς κανένα λόγο, τους ίδιους χαρακτηρισμούς θα έλεγες για το άτομο αυτό.
Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω πως ποτέ η επικοινωνία μας δεν ήταν προβληματική, οπότε το θέμα λύθηκε.

quote:
Φίλτατε ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ και άσε την φθηνή και ύπουλη προπαγάνδα για κανένα κατηχητικό ή καμία Κυριακή μετά το κήρυγμα.Μπροστά σε ένα τέτοιο συμβάν, το οποίο συμβαίνει και θα συμβεί πολλές φορές ακόμα, είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να προβαίνουμε σε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις. Και εάν έχει η Παναγιά σου τη δύναμη να «δει» και να προειδοποιήσει, όπως και ο Θεός σου, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, καθώς ο Θεός δεν υπάρχει για μια ομάδα ή μια αίρεση μεταξύ των αιρέσεων, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Τελικά, τίποτα δεν ξεφεύγει της θρησκευτικής μισαλλόδοξης προπαγάνδας σας……
Ποιος κάνει προπαγάνδα?
Τι είναι ΑΝΗΘΙΚΟ:
Εγώ βλέπω ότι σε κάθε χριστιανική γιορτή ανοίγεται κάποιο σχετικό τόπινκ για να τη βεβηλώσει.
Προτρέχουν οι καλοθελητές να πουν δημόσια την άποψή τους στους ανθρώπους που τρέχουν για το πρόβλημά τους στην Τήνο, ότι δεν υπάρχει θεός, ότι όλα είναι απάτη, ότι δεν υπάρχει ελπίδα στο πρόβλημά τους.
Τους προτείνουν να επισκευτούν γιατρούς λες και αυτοί είναι χαζοί και δεν το έχουν κάνει ως ώρας.
Το πρόβλημα δεν είναι αν υπάρχουν θαύματα ή όχι.
Το πρόβλημα δεν είναι αν πιστεύει κάποιος μόνο στη λογική, ή την επιστήμη ή στο θεό ή και στα 3 ταυτόχρονα.
Το πρόβλημα είναι η καλή διάθεση που έχουν μερικοί να αποκόψουν την ελπίδα αυτού που πονάει για να πονέσει περισσότερο.
Τα γράφετε δημόσια. Τα διαβάζει ο προσκυνητής, η χήρα, ο ασθενής.
Αν τον βλέπατε προσωπικά θα τον συμβουλεύατε να αφήσει τα προσκυνήματα γιατί η νόσος του είναι σύμφωνα με την επιστήμη ανίατος και είναι καταδικασμένος σε ατυχία.
Αν πηγαίνατε σε νεκροταφείο θα προσπαθούσατε να πείσετε τον πιστό ότι δεν υπάρχει μεταθανάτιος ζωή να απαλύνει τον πόνο του.
Μόνο πάρτε μαζί και κανένα επιστημονικό βιβλίο φυσικής για να μην σας παρεξηγήσουν.
Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε αν υπάρχουν θαύματα, μπορείτε να πάτε στην Τήνο και να την στήσετε δίπλα απ την εικόνα της Παναγίας.
Δεν συζητάμε πως γίνονται τα θαύματα αλλά αν γίνονται.
Εχω δει καθηγητή πανεπιστημίου ιατρικής να τρίβει τα μάτια του.
Προσωπικά κοιτάω την αλήθεια κατάματα και δεν κάνω υπεκφυγές, αν εσύ πιστεύεις πως πρέπει να κάνουμε....

Είδαμε προχτές στην τηλεόραση το θαύμα στην Μ , βατοπεδίου με τη μαυροφορεμένη Παναγιά και το κοριτσάκι.
[/quote]
Εαν δεν κάνω λάθος η Μ. Βατοπεδίου είναι μέσα στο αγιο Ορος. Βρίσκομαι σε διακοπές τώρα και δεν άκουσα τιποτα για αυτό το "θαύμα"
άλλά μου φένεται παράξενο "κοριτσάκι στο άγιο όρος"!
Για εξηγήστε μου ρε σείς τι ακριβώς έγινε?
Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι
«Ποιος κάνει προπαγάνδα?»
Αυτός που ΤΡΕΧΕΙ να εκμεταλλευτεί ένα δυστύχημα εξαγγέλλοντας……ΤΙΣ «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ!!
Δεν σου φτάνει αυτή Η ΑΓΥΡΤΕΙΑ?
dimitris2:
«Τα γράφετε δημόσια. Τα διαβάζει ο προσκυνητής, η χήρα, ο ασθενής.
Αν τον βλέπατε προσωπικά θα τον συμβουλεύατε να αφήσει τα προσκυνήματα γιατί η νόσος του είναι σύμφωνα με την επιστήμη ανίατος και είναι καταδικασμένος σε ατυχία.»
Ο προσκυνητής και η χήρα, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, θα έπρεπε άλλα να ακούσει, και όχι να βουλιάξει στα σωτηριολογικά τερτίπια των αυτόκλητων σωτήρων.
Θα έπρεπε για παράδειγμα να ακούσει ότι η πίστη και η προσευχή, δεν είναι αόριστες έννοιες στα νύχια των παπάδων, αλλά δύναμη την οποία έχει μέσα του ο καθένας, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΘΕΝ «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ» ΣΑΣ ΕΙΚΟΝΑ!
Ο Φίλιππος Παρακελσος, ο οποίος επίσης προσεύχονταν και πίστευε, εξέφραζε κάτι που σήμερα αποτελεί επιστημονική αλήθεια όταν έλεγε τα ακόλουθα:
«Είτε αληθινό είναι το αντικείμενο της πίστης σου, είτε ψεύτικο, θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Έτσι, αν πιστεύω στο άγαλμα του Αγίου Πέτρου αντί στον ίδιο τον Άγιο, τα αποτελέσματα θα είναι ολόιδια με εκείνα που θα είχα εάν πίστευα στον Άγιο Πέτρο. Αυτό βέβαια, αποτελεί δεισιδαιμονία. Η πίστη όμως, κάνει θαύματα.»
Η προς-ευχή λοιπόν, καθώς και η πίστη που την συνοδεύει, είναι εντελώς ανεξάρτητες από τους εκάστοτε «Σωτήρες» και τις όποιες πνευματικές τσουλήθρες θέλουνε να κατέχουνε και να νέμονται οι εκπρόσωποι τους.
Η αλληλεπίδραση του συνειδητού με το υποσυνείδητο, είναι ουσιαστικά και η ίδια η πίστη. Η προς-ευχή, είναι η φροντίδα αυτής της διαδικασίας, και ο Χριστός ή ο Αλλάχ ή ο Δίας, τα ΣΥΜΒΟΛΑ.
Αυτά, σου κάνουνε φίλτατε ή σου χαλάνε την πελατειακή βάση των εκκλησιών?
dimitris2:
«Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε αν υπάρχουν θαύματα, μπορείτε να πάτε στην Τήνο και να την στήσετε δίπλα απ την εικόνα της Παναγίας.»
Έχω φίλο ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στην Τήνο, και έτσι τον έχω επισκεφθεί ήδη δυο φορές. Η μία ήταν στις 15 Αυγούστου. Έχω παρευρεθεί στο όλο σκηνικό, και έχω μιλήσει με πολλούς κατοίκους.
Ένας ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ είναι η όλη εορτή, καθώς ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, και οι καημένοι οι πιστοί φεύγουνε στα ίδια χάλια και χειρότερα από ότι ήρθαν. Δεν λέω, η ελπίδα αναζωπυρώνεται, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και δίχως την όλη ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ «ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ».
dimitris2:
«Εχω δει καθηγητή πανεπιστημίου ιατρικής να τρίβει τα μάτια του.»
Μήπως θέλεις να μας τον υποδείξεις φίλτατε, ώστε να τον ρωτήσουμε και εμείς?
Τελικά, ποτέ και σε τίποτα δεν διστάζετε να εκμεταλλευτείτε τον ανθρώπινο πόνο….